Couples who do things together, stay together?

COPYRIGHT Jari Kantola/STELLA PICTURES

Om den lilla pärlan stämmer så kan den nog appliceras på Johanna Toftby och hennes Janne.
De har nämligen gjort lite av en paraktivitet som gick ut på att operera ögonlocken.
Med lokalbedövning!
Det är kanske inga konstigheter att göra, det kanske bara är jag som inte är så vidare kompis med just den formen av bedövning?

Sedan gick det snabbt. Läkaren kände efter om jag hade någon känsel kvar, men jag kände inget alls, sedan började operationen. Jag kände att det lyfte sig på något sätt i ögat, det var nog det som kändes mest obehagligt, men det gick supersnabbt. Jag frågade vad han gjorde nu och då svarade sköterskan att ”nu skär han”. Där fick jag ju lite småångest och kände hur tvångstankarna började komma, ”Tänk om jag bara flyger upp nu!” // Johanna Toftby

Igenkänning på den ”tvångstanken”?
Jag gissar att det är samma när man exempelvis lasrar ögonen? Känslan av att vilja rycka till och bara springa där ifrån?

Johannas följare undrar om hon och Janne fått operationerna gratis mot att göra reklam för kliniken, men Johanna har inte reklamidentifierat inläggen någonstans. 
Andra vill veta vad ingreppet kostar och på kliikens hemsida framgår det att det i runda slängar går på 20 000 kr.

Det här inlägget är så klart inte heller betald reklam. 
Mina ”hooded eyes” are still going strong. 😉

77 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Inte ens ögonlocken ska lämnas ifred ?

   De är ändå en trevlig funktion, att inte ha en massa hud över ögat. Enda operationen jag gjort och så nöjd.

    Jag tänker precis tvärtom, att ögonlocken är en trevlig funktion som helst ska vara kvar. Man blir så jäkla torr i ögonen annars, samt får svårt att sova.

     Du tänker att de plockar bort hela ögonlocket vid operationen? Ja, då förstår jag att du är något skeptisk.

      ???

    Jag har också opererat ögonlocken då jag haft hängiga redan som barn. Hade dock ALDRIG gjort det på en klinik som inte söver ner er. Gjorde det på Akademikliniken som säkert var dyrare än många andra men så otroligt proffsigt och trevligt bemötande.

     Gjorde på Art Clinic med lokalbedövning. Är ju ändå en större risk att bli nedsövd om det inte behövs.

   Varför skulle de lämnas ifred?
   Jag har hängande ögonlock, och det är obehagligt när ögonfransarna klibbar ihop och irriterar ögonen. Dessutom så skymmer det sikten och man ser arg och trött ut, så jag förstår precis varför man fixar dom.

    Ja det beror väl helt på? Den som inte har problem med hängande ögonlock tänker säkert att det är den mest onödiga operation som finns i denna värld men det finns ju de som verkligen lider. Och så finns det såklart allt däremellan där det för andra är något man vill göra men till 100% estetiskt.

    Skillnad om det är medicinsk orsak. Men då betalar man inte själv.

     Kan man väl, om man inte vill behöva tjata/överdriva sina symptom, slippa vänta alternativt vill gå till ett specifikt ställe.

     Ja gud ja! Man måste såklart vara värd en operation och det kan bara Pappa staten bestämma om man är eller ej!

      Nej men om man behöver den av medicinska skäl ska man väl inte behöva betala själv!

    Det är ett litet ingrepp o man får komma hem samma dag. Har man väldigt hängande ögonlock så det stör synen är det ju verkligen en vettig operation??

    Känner flertal äldre släktingar bekanta kollegor som gjort just op runt ögonen.
    Är nog otroligt mycket vanligare än man tänker.
    Har inte gjort själv men vill man så ?‍♀️

  Jag tycker det är så tråkigt att det anses fult att åldras normalt.

  Och ja, tycker man att man blir finare när man tar bort rynkor och hängig hud så är väl motsatsen att det är fult för dem.

  OCH med det sagt så har jag inte påstått att ingen får göra vad de vill med sin kropp, jag tycker bara tankarna kring åldrandet har dragit i fel riktning.

   Min man är medelålders och fick gratis ögonlocksop via regionen på en privat klinik (regionen hade för långa väntetider). Man kan inte se att en operation är utförd. Däremot slipper min man ha huvudvärk av att hela tiden slippa behöva hålla upp pannan för för att få bättre sikt. Operationen gjordes inte av rädsla för att åldras utan om funktion.

    Såklart finns det medicinska skäl ej kopplade till åldersnoja. Som ditt exempel och även botox mot svår huvudvärk.

    Men det är väl ingen här som tror att den genomsnittlige influencern gör det pga faktiska medicinska problem?

   Min mormor har opererat ögonlocken. De blev så hängiga att de var i vägen för hennes ögon och hon såg inget i periferin. Allt handlar inte om rynkor.

   Min mormor gjorde det på 80 talet, min pappa på 90 talet.
   Inget nytt fenomen med att bromsa ålders obehag. Att åldras är okej för de flesta tror jag men många vill se fräshare o piggare ut och varför inte. V

  Mindre ingrepp ska ALLTID göras med lokalbedövning om det är en möjlighet, så inga konstigheter där. Finns alltid risker med narkos. Jag gjorde näsplastik för några år sen, fick välja mellan narkos och lokalbedövning. Valde lokalbedövning, som även läkaren starkt rekommenderade. Gick hur bra som helst, snabbare återhämtning osv.

   Men hjälp??? När man opererar näsan drar de ju upp all hud över näsan? Har sett operationer och det ser jätteläskigt ut. Eller du kanske gjorde ett mindre ingrepp?

   Hade aldrig föreställt mig att man kan operera näsan med bara lokalbedövning!

    Jag vet en kvinna som gjorde en bröstförminskning med lyft med bara lokalbedövning. Jag har fortfarande mardrömmar om det. 🙁

     Varför? Man varken känner eller ser nåt ju? Väldigt bra att undvika att sövas om man kan.

      Iofs kan jag tänka mig att det blir segt och tråkigt då det lär ta rätt lång tid? Skulle nog somna av mig själv om jag låg ner så länge dock.. ?

      Varför är det farligt med narkos då?

      Äsch inte många gånger i livet man behöver sövas. Hur orkar någon vara vaken under bröstoperation.

     Kejsarsnitt är som lokalbedövning. Man känner exakt allt men det gör inte ont.
     Men man slipper se för det är skynke i vägen. Man man känner absolut allt

      Vad olika det kan vara! Jag kände absolut ingenting när jag gick igenom ett kejsarsnitt. Jag fattade inte varifrån barnskriket kom, för de hade ju inte börjat skära i mig än, trodde jag. Tji fick jag, för det var tydligen min son som redan var ute. När de började sy ihop mig kände jag heller ingenting, trots att jag då visste att de höll på.

      Vet inte om det är skillnad på planerat respektive akut/urakut (mitt var planerat).

       Vid Urakut sövs man (iallafall jag)

       6 min från larmknappen trycktes på i undersökningsrummet tills bebisen var ute (gick bra om någon undrar)

    Gjorde ett medelstort ingrepp, typ. Begärde även lugnande, så somnade nästan flera gånger. ? Men ja, känns ju inget och jag är inte heller så rädd för nålar, blod, sjukhus osv.

    Relativt vanligt att göra… gjorde två operationer av näsan (fick en komplikation efter första så var tvungen att opereras igen, var ingen skönhetsop heller utan opererades pga brutet näsben) under lokalbedövning, men fick givetvis lugnande också – viktigt!:) Det läskiga var väl när han ”slipade och hamrade” för att få min skadade näsa att se hel ut igen… obeskrivligt obehaglig känsla men man klarar det!☺️?

   Oxå op näsan vaken ?

   Gjorde du en full näsplastik (bröt dem benet) eller enbart nedre? Jag funderar själv på att uppsöka vård pga en gammal nässkada, men vågar inte sövas ?

    Nu var det inte mig du frågade men jag skrev en kommentar ovan om min upplevelse – man klarar det absolut! Jag är känslig av mig men klarade två operationer av näsan med lokalbedövning och lugnande, utan problem. Opererade hela näsan båda gånger eller vad man nu ska säga, alltså benet bröts och möblerades om etc? Jag trodde att det var ett skämt först, att man inte fick narkos. Eller fick och fick, det kunde man såklart betala extra för om man ville det, men det var inget som rekommenderades pga att läkaren helt enkelt menade att det var bättre utan. Har även opererats men narkos innan dess (som sagt, bruten näsa och många turer…) och föredrog helt klart lokalbedövning!

   Njae, det stämmer nog inte helt. Jag har själv gjort en ögonlocksplastik på Akademikliniken där de endast gör med narkos. Anledningen är att det krävs väldigt mycket lokalbedövning runt ögonen för att det inte skall kännas och då svullnar ögat upp. En ögonlocksoperation är ett precisionsjobb så det är svårare att få ett perfekt resultat när man ’skär’ i ett svullet öga.

   Just i Toftbyparets fall tycker jag det är lite extra läskigt att välja att bli opererad av ngn som inte är legitimerad plastikkirurg men hey, live a little….

  Min värsta tvångstanke någonsin var när jag låg i magnetkameran. Plötsligt fick jag för mig att jag kanske hade ett kvarglömt instrument i magen från en tidigare operation, och att det skulle slita upp min buk och sugas ut av magneten. Låg där under hela undersökningen med kraftig dödsångest samtidigt som jag var tvungen att ligga helt still.

   Jag får sådana här påträngande tankar hela tiden. Nu senast när jag tog blodprov också. Tänk om jag rycker till och nålen åker för långt in i armen. Eller så rycker hon till och jammar den rakt genom venen. Huuuuuu.

    Värsta sån tanke jag haft var när jag var på ÖNH och kollade upp en trasig trumhinna. När läkaren stack in en sjukt lång och spetsig grej i örat och sköterskan fick stå bakom och hålla fast mitt huvud. Hade jag ryckt till där hade det väl varit tack och godnatt.

     Bilden jag fick upp ??

  Detta är typ den enda plastikoperationen jag hade kunnat tänka mig att göra i framtiden. Jag har rätt tunga ögonlock redan och om de fortsätter trilla ner över ögat med åren så kommer jag inte kunna sminka mig så som jag vill i framtiden och det vore verkligen skittrist. Annat kan jag leva med, rynkor och hängig hals och sånt, men vill verkligen kunna ägna mig åt min hobby (smink!) i fortsättningen också. 🙂

  Jag orkar inte höra mer om plastikoperationer. Vi lever i en sjuk värld där människor är så jäkla självcentrerade. Någon som har tips på snackpoddar med kvinnor där det inte pratas om kropp eller utseende? Har varit tvungen att sluta lyssna på This is 40 pga sjuk utseendefixering. Den enda jag kommer på är en varg söker sin pod men det måste väl finnas fler?

   Över min döda kropp kanske. Två kvinnliga (fd?) kriminaltekniker som pratar kriminalteknik, spaning, utredning osv. Oerhört intressant och samtidigt underhållande.

    Haha, alternativet till utseendefixering är mord och kriminalteknik 🙂

     Var ett tips på en podd med kvinnor som inte handlar om utseende och smink. Stod inte något om önskemål kring ämne så jag tipsade om en jag gillar bara.

      Tack för tipset!

   Håller med om This is 40. Jag har också slutat lyssna pga fixeringen vid ”beauty” och extrem konsumtionshets.

   Håller med om This is 40… så synd för den brukade vara betydligt roligare att lyssna på, nu får man mest bara panik inför hur mycket ”fix” man tydligen ska behöva göra för att anses duglig efter 40, typ. Båda har ju gjort en så kallad mommy makeover i USA, och så nu ännu fler operationer hit och dit och fillers, botox, laser och allt vad det fixas med. Känns inte jättehärligt och inte vidare ”pepp”.

  Om man har problem med hängande ögonlock som stör så att man inte ser ordentligt, så kan man faktiskt gå till sin vårdcentral och få remiss för operation. Man behöver inte göra det privat.

   Hade jag råd skulle jag ta all vård privat och betala mig fram.

   Jag hade aldrig gått till vårdcentralen för att göra ett sånt ingrepp. Det är en relativt billig operation och när man opererar på ett så synligt och viktigt område vill jag välja min plastikkirurg själv.

  Alexandra Nilsson ska vara med i hela kändissverige bakar! ?

  Nej fy fan för att vara vaken när dom skär i en. Jag gjorde en operation för synen och var vaken då. Det räckte. Aldrig mer!
  Men jag skulle gärna också op bort den hängande delen av ögonlocken, det blir nog om en tio år.
  Föräldrarna har haft stora bekymmer och opererat sina, dom ångrar det inte en sekund.

  Kontakt med vården via Instagram? Känns ju sjukt oseriöst! Jag skulle backa direkt om jag sökte läkarvård och läkaren erbjöd rådgivning via sociala medier.

   Ja, helt vansinnigt!

  för guds skull, att operera ögonlocken har lika mycket med synen att göra som utseendet. har jobbat på ögonmottagning och det var väldigt vanligt att läkare rekommenderade kirurgi till patienter eftersom hängande ögonlock kan påverka synen vilket kan ge huvudvärk osv. varför har alla har en sån pinne i arslet när det gäller operationer

   För att det är stor skillnad mellan utseendeop och medicinska op.
   Troligt att en influencer och hennes man båda två har samma medicinska skäl…

    Är inte så himla ovanligt som många här verkar tro.

    …. eller att de betalat för det…

   Jo men det tror jag de flesta vet.
   Men jag misstänker att om man betalar 20 papp för en sådan operation så är det inte pga fysiska problem.

   Men det är inget fel med det, alla gör som de vill.

   (Reflekterade dock ovan över att det är tråkigt att ålderstecken ses som negativt och det tycker jag fortfarande.
   Sen skall man såklart göra något åt det om man vill, om man tycker det är negativt att se ut på ett vis, det ställer jag mig inte emot.)

   Anonym 11:15 – eftersom du arbetet på ögonmottagning – vilken typ av kirurg utförde operationen?

    de hänvisade till olika plastikkiruger såklart

     Ja, det var det svar jag förväntade mig. Han som opererat Toftby/Fors är dock ortoped, inte plastikkirurg.

  Extralic 50 år.

  Harrejävvlar vad hon fyllt kinderna!

   Rätt intressant utveckling på den fronten, det är så många (kändisar och influencers) som liksom är så ”uppfluffade” i ansiktet, kinder m.m. Lite som att de fått getingstick här och var och ser lite konstigt svullna ut. Antar att det är så man ”skulpterar” höga kindben och andra önskade ansiktsdrag. Gissar på att de tror att det heller inte syns, ungefär som ankläppar?

    Synd med just JT som var väldigt naturligt vacker tidigare tycker jag. Nu har hon dessa gjort dessa konstiga ögonbryn och lägger ngt i läpparna så mungiporna pekar uppåt. Läser på hennes blogg att nästa projekt är att lägga permanent läppkontur. Alla får givetvis göra precis som de vill men när den naturliga skönheten försvinner och man börjar se ut som en Hollywoodfru så blir det lite småsorgligt.

     Hon har blivit fartblind. Gjort stora bröst som får henne att se stor ut, ögonbryn utan hår som sitter över ögonbrynsbågen och nu detta.
     De som börjar med en sak fortsätter oftast.

     Men ok då hon inte påverkar tonåringar som Bianca. Toftby har nog mest läsare i egen ålder.

      ha ha, ja ngn hade påpekat det i hennes blogg, att han/hon tyckte att de egna ögonbrynen lyser igenom bryntatueringen. jäklars vad arg JT blev. Kritik är inte hennes starka sida. Detta var dessutom absolut inget påhopp på hennes utseende som sådant, endast att just den bryntekniken ser väldigt fejk ut.

       Man blir blockad direkt om man ifrågasätter henne

     Jag tycker bägge två förändrat sig under åren attityd utseende,minns när dom träffades gulliga och jordnära nu flyger dom jämnt.

  Skulle vilja göra en sån operation, har bara en liten del ögonlock som syns.

  Hade gärna opererat detta. För ringar under ögonen dock. Alltid haft, det är genetiskt och aldrig tyckt om det.

  Synd för Johanna att det verkar svårare att operera rynkor/påsar under ögonen. Eller det kanske går? Vet inte så mycket om det här.

  Känner bara ”Åh nej” . Sluta bara med ditt stackars ansikte. Finns det nåt JT inte gör? Ögonbrynen ser skitkonstiga ut, typ gråa? Svullen i ansiktet, och gör massa ”Glowbehandlingar” i tid o otid. Ser ju bara sjukt ut.

  Svär på att båda är sponsrade men som vanligt kommer dessa influensers undan. Hon blir bara fulare för varje ingrepp hon gör. Själv tror hon att hon är skit snygg.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.