Som att svära i kyrkan

Bildkälla: Paula Rosas blogg

Jag ska vara ärlig, tycker att Olli är lite över hypat. Allt var gott men jag vart faktiskt inte blown away. Godast av allt var den här mackan. // Paula Rosas

Paula, Hugo och deras vänner tog en långlunch på restaurang Olli – ni vet den som ägs av Oliver Ingrosso – och Paula var inte superimponerad.
Hon tycker snarare att restaurangen är lite ”överhypad” och hon blev inte ”blown away” av maten.
Med tanke på de engelska uttrycken så låter det som att förväntningarna var hämtade rakt från lillasyster Biancas sociala medier. Där är ju allting magiskt och fantastiskt på det engelska språken.
Fasen vad befriande med en influencer som inte bara instämmer i den pipande lovsångskören utan som faktiskt har en egen åsikt.
Hade Paula skrivit så här om något av Emilio och Åsa Ingrossos ställen så hade hon förmodligen blivit svartlistad på livstid från deras ställen, men jag har en känsla av att Oliver tar det hela med en gnutta mer ro.

Jag är fortfarande mest peppad på att testa Korvbyrån, av alla ställen med flunskoppling.
Det känns som ett ställe för mig!
Bloggbevakning är lite som influencervärldens stödkorv, alternativt brödet man vill lägga korven i.
Det finns något för alla helt enkelt. På med ketchup, senap och rostad lök så kör vi!
WEOWEOWEOOOOOOO!

113 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Nämen istället för att avsluta inlägget med en liknelse till att du är en korv kunde du väl nämnt några rätter som faktiskt serveras på stället?
  Så hade man kanskd haft något att faktiskt kommentera om det här inlägget..

   Du lyckades ju få till en kommentar ändå ser det ut som.

   Svårt att googla fram menyerna? 😅

   Isbergssallad med olivolja, salt och peppar är en av dem. Varsågod

  Äntligen en som inte slickar ingrossos fötter!

   Jag är en helt vanlig restaurangbesökare som uppskattar god mat och trevlig miljö. Jag kan faktiskt hålla med Paula 100%. Det var god mat på Ollis men absolut överpriser och ganska stressig miljö. Det finns lätt massor av restauranger som förtjänar mer uppmärksamhet än Ollis. Men folket vill till allt Ingrossos gör. Superskönt med någon som vågar säga ärligt vad den tycker 👍🏽

    Håller med! Maten var helt ok men inte mer.

    Nu blir det inget pressutskick från Caia till henne

  Italiensk mat är generellt god, men den är smaklös . Jag har faktiskt hört samma sak av flera personer som besökt Olli och varit ”besvikna” vilket gjort att jag inte bokat bord där.

   Haha vad snackar du om? Smaklös?? Menar du just hans restaurang nu eller? Annars kan du inte ätit italiensk mat på riktigt…

    Skulle inte heller säga smaklös. Mer simpel. Goda råvaror som får ta plats. Riktigt god italiensk mat kan vara fantastisk, dock är det blandad kompott i Italien. Vi var en sommar i florens och kvaliteten var allt från riktigt dålig till supergod. (Godaste italienska maten har jag faktiskt hittat i London)
    Dock är mitt favoritkök Frankrike där kan man snacka om god mat. Herregud!

     Oj vad lustigt, jag tänker helt tvärtom där? 🙂 Att Frankrike kör på bra råvaror som får ta plats på egen hand, lite simpelt stuk, medan Italien är lite mer frikostiga med att smaksätta med färska örter som ger lite mer smaker. Men det varierar ju mellan regioner också så klart. Jag tycker många italienska restauranger i Sverige blir för ivriga med grädde och ost, så allting dränks i det, medan man i Italien är försiktig med att ”överfetta” maten.

      Håller med. Blir mildare och smaklöst med för mycket ost exempelvis.

     Föredrar absolut italiensk framför fransk, särskilt angående vegetarisk mat.

     Klara, vad tycker du man ska testa för rätter när man är i Frankrike? Ex Paris eller Rivieran. Du kanske också sitter med tips på genuina franska krogar i Paris? Ska dit snart och vill verkligen äta FRANSK mat och inte tiktok hypade ställem 😊

    Italiensk mat är inte smaklös men eftersom det är enkel mat är det lite smakvariation på maten. Ollis är helt ok men smakar som de flesta andra italienska restauranger i samma prisklass. Håller med om att stället är hypat.

     Jo alltså det är ganska milda smaker..

      Skrev jag det?

      Eh va? Men mild är ändå inte = smaklös.

      Fast det beror väl helt på. En lagrad pecorino eller gorgonzola, kalabrisk nduja, ansjovis och kapris på Sicilien, pepprig färsk olivolja, riktigt bra tomatsås.. Riktig italiensk mat (inte svensk tomatsås eller tråkig carbonara) kan vara en riktig smakexplosion och inte nödvändigtvis mild. I Sverige tenderar vi dock att vara för rädda att ”bre på” med smakerna som man gör i Italien, och då blir det lätt tråkigt.

       Har inte ätit tråkigare tomatsås och övrig italiensk mat än på Sardinien. Allt smakade barnmatsburk. Vi gör bättre italiensk mat i Sverige, särskilt pasta, typ pasta vongole och frutti di mare är lättare att hitta god variant av på en bättre svensk restaurang än i 70% av Italien. Det ör bara norra Italien som har riktigt god mat.

    jodå det har jag, både i Italien och andra länder . Exempelvis , tomatsås är ju ingen sprutande smakexplosion. Upplever exempelvis indisk mat som mer smakrik.

     Starkare ja, men det är inte allt i smak 😄

     En bra tomatsås är absolut en smakupplevelse tycker jag. Problemet är bara att de sällan är just bra.

     Då äter du inte bra tomatsåser..

     Håller absolut inte med. En bra tomatsås med fina råvaror är en enorm smakupplevelse.

  Hoppas yngre brodern Ingrosso också öppnar restaurang snart. Känns som att båda bröderna är galet kunniga inom mat 🥰.

  Någon här som ätit på Ollis? Jag längtar tills jag får prova.

   Är det någon som blandar ihop sin privatperson med varumärket nu?
   Du Camilla, kanske är en stödkorv.
   Men Bloggbevakning kommer alltid vara influencervärldens svar på Ellegalan.
   Klubben för inbördes beundran där alla tar sig själva alldeles för seriöst. Majoriteten av gästerna är snorkiga och otrevliga. Det finns inget ordentligt att äta. Kritiserar man blir man blockad. Har man okonventionella åsikter blir man blockad. Det är långt ifrån ett trevlig ställe att vara på, men ändå kan man inte låta bli att vilja gå dit.

    Men själv verkar du ju så mysig att man smäller av.

    Godmorgon på dig!
    Vad sägs om att börja dagen en gnutta mer positivt än detta?
    Hur är vädret hos dig?
    Här är det smågrått med sol. Känns önfå som att våren är på väg

     Du tog ju precis och bekräftade typ allt jag skrev. Klubben för inbördes beundran där man blir nedtryckt och kuvad så fort man ställer sig upp.
     Miniliten ankdam som tror att de har större inflytande än vad de har.

      Eller så bemötte jag ditt tonläge på samma sätt som du beskrev oss andra och vände det sen för att vi skulle kunna få en positiv start på dagen?

      Oavsett vad du tycker om mig och bloggbevakning önskar jag dig en fin dag!

      Men överdriv lite till 😅

    Man blir väl verkligen inte blockad för åsikter här?

    Jag har en akuttid hos tandläkaren idag. Vill du vara min stödkorv då för jag gillar inte att gå till tandläkaren, minst av allt akut.

     Jag är ingen stödkorv. Jag är en äppelmunk, rätt söt och lite fet. Ser inte mycket ut för världen, men det är mycket som händer inuti som man inte ser. Och rätt simpel när allt kommer till kritan.

      Älskar äppelmunkar!

   Benjamin och Oliver är högst medelmåttiga på Italiensk mat men med den ständiga hypen från precis all media omkring så blir dom plötsligt världsklassade. Du kan gå dit en gång och testa, god mat men du kommer känna dig rånad efteråt. Tro mig!

    Tack snälla för att du berättade hur jag kommer att känna efteråt. Du borde jobba som medium 🥰.

     Åh herregud

  Jag blev inte heller superimpad. Gott var det, men inte bättre än på andra bra restauranger. Eftersom jag inte är intresserad av att betala kändistillägg för maten kommer jag nog inte att besöka restaurangen igen.

  Jag blev matförgiftad på Olli. ”Jag hoppas att ni vill ge oss ett nytt försök någon gång i framtiden, boka i så fall gärna via mail och nämn att ni har haft kontakt med mig så ska vi se vad vi kan ordna för er.” fick jag som svar men inte så sugen på att boka igen om det skulle innebära tex varsin fördrink som kompensation, då tjänar de ju mer på det än jag gör så att säga

   Detta har jag funderat på förr. Vad är en bra kompensation när en restaurang har fått en matförgiftad? Det har faktiskt hänt mig flera gånger och varje gång har jag blivit nonchalerad när jag mejlat för att påtala vad som hänt, eller fått ett snorkigt svar som antyder att det var minsann ingen annan som blev dålig den kvällen…

    Pengarna tillbaka är väl det minsta de kan göra.

    Jag brukar inte ens höra av mig utan bara stryka restaurangen från ställen att gå till.

    Blir väl alltid lite konstigt hur de än gör. Dels så erkänner de ju att maten var dålig om de kompenserar en fullt ut, men egentligen så finns det ju inget bevis för det om man bara skickar ett mail, alltså magsjuka kan ju komma när som helt och ha olika symptom så att säga förlåt från restaurangens sida blir ju som ett erkännande. Och ska det helt kompenseras så måste de ju även ersätta ex förlorad arbetsinkomst vilket inte har något tak, eller vad om man behöver ställa in en resa dagen efter? Lidandet det innebär, vad är det värt? Dessutom sprider sig ju sånt här rätt fort, kompenserar något tex med alla pengar tillbaka plus ny middag så lär ju folk fatta och försöka sig på det trots ingen matförgiftning. Såklart inte alla, men alla är ju verkligen inte ärliga. Tror man gör bäst i att i första hand kontakta hälsoskyddsinspektionen så får de utreda om det är problem.

     Exakt jättesvår sits. Jag har jobbat på flera restauranger och det har hänt två gånger (på olika ställen) att någon menar sig ha blivit magsjuk av maten men då har det låtit som BS. Någon kom in och sa att deras mamma blev matförgiftad dagen efter besöket och missade ett bröllop och ville ha en gratis middag. Jag personligen hade inte ätit på ett ställa jag trott mig på sjuk på och är ganska säker på att matförgiftning inte väntar en hel dag utan kommer samma kväll.

      Ja jag har själv jobbat i chark i matbutik och vet hur folk kan ljuga ihop både det ena och det andra. I det här fallet vet vi exakt vilken rätt det var på Olli, då jag och en till i sällskapet åt samma, och vi kunde inte lämna toaletten resten av kvällen. De andra i sällskapet klarade sig fint!

       Berätta gärna vad det var

        Helgrillade fisken! Väldigt god dock

      Matförgiftning tar allt mellan några få timmar till 48 timmar beroende på vad man ätit. Jag har nog aldrig blivit sjuk samma kväll som jag ätit något utan dagen/kvällen efter.

       Du har du inte blivit matförgiftad, dvs fått i dig värmestabila toxiner från bakterier utan antagligen fått i dig en bakterie (gastroenterit)

       Matförgiftning kommer snabbt efter man har ätit

   En gång fick jag en liten bit vasst plexiglas i en macka jag köpte på ett café på Arlanda. Mejlade och skrev till dem och fick som svar att jag skulle få en frukost gratis när jag kom dit nästa gång. Ja du… jättesugen är man ju inte på att gå tillbaka. Vad är det för kompensation?? Hade jag svalt den biten hade jag kunnat rispa upp halsen, som tur var kände jag biten mellan tänderna innan jag hann svälja.

    Ja men vad ska de egentligen annars erbjuda? De kan inte spola tillbaka tiden och ge dig en bättre macka, och då du inte skadade dig på biten så är du ju knappast berättigat något skadestånd.

     Det är väl klart att de borde ge pengarna tillbaka.

   Kan vara värt att anmäla till Miljöfärvaltningen i Stockholms Stad också. De kommer att ringa upp resturangen och ställa kontrollfrågor kring livsmedelshantering och hygien, och får de in flera anmälningar från personer som blivit matförgiftade så måste de göra en inspektion på resutrangen för att se att den har rätt rutiener och att de följs.

   https://etjanst.stockholm.se/matforgiftning/

    Jaaa, håller med! ANMÄL ALLTID DIT

  Jag håller med, har varit på både Ted och La Perla innan och föredrar dom före Olli. Men smaken är ju som baken – finns nog en Ingrosso restaurang för alla 🙂

  Så alla som håller med att restaurangen är bra har ingen egen åsikt? Kom igen… Tur att du ändå fick belysa hur olik du är alla andra att du nöjer med en korv.

   *dig

   Fascinerande hur den här tonen alltid dyker upp när någon ur Ingrossos kritiseras. Att influencer höjer allt med Bianca till skyarna har väl inte gått dig förbi? Så om hon hyllar Olli säger de flesta samma sak.. det är ju det som Camcam skriver om

    Så du tar hennes ord som en universell sanning? Klart att Bianca peppar sin bror men det betyder inte att alla som gillar maten bara gör det för att fjäska för henne. Ja, jag förstår mycket väl vad det är hon skriver och jag håller inte med.

     Nu tolkade du mig svartvitt. Jag förklarade varför hon beskrev det som hon gör, vilket gör att man tycker det är uppfriskande med en annan typ av recension än en hyllning. Jag har inte ätit där och varit tveksam just för att det varit endast himmelska hyllningar från influencerkretsen. Blandade recensioner leder till en nyfikenhet. Svar nog?

  Tips på italiensk restaurang i Stockholm sökes!

   Olearys i Nacka Forum!

    Finns det Olearys i Nacka Forum? Har de bowling? Frågar INTE åt en kompis? 😉

     Den ligger mitt emot vårdcentralen, utanför gallerian. Men det visste du ju redan 😉
     De har inte bowling, men däremot kan de erbjuda en klätterställning i närmsta lekpark 20 meter därifrån.

      På riktigt? Förbi Arken Zoo? Tror aldrig jag gått så långt… 🙂
      Efter att Olearys i Gustavsbergs centrum förvandlats till Bridge 77 som inte längre visar sport så är det här en glädjande nyhet.
      Tack och bock!

       Haha, jag trodde att du hade superkoll på Nacka Forum!
       Exakt, förbi Arken Zoo. Precis bredvid bortersta entrén till ”hemköpsparkeringen”.

       De är dock inte speciellt bra på att laga mat där. Håll dig till snacksen och burgarna om du ska käka där.

   Gioia är bra tycker jag!

   Opizzicato vid södra station är helt sjuk. Otroligt god mat, måste dock boka bord för ofta fullt. Tre Santi är även en hit, ligger mellan skrapan och Skanstull. Dock hög ljudvolym där!

   Il Tempo vid slussen är bra. L’Avventura på Sveavägen är också bra, plus där för otroligt fin lokal och goda drinkar.

   Den gamle och havet! Men boka långt i förväg

   donken

   il Siciliano på Skånegatan.

   Eataly på biblioteksgatan

   Paganini i Gamla stan! Genuin och så bra ❤️

   Adria <3

   Pazzi på söder om du vill ha napolitansk pizza 😍

   Un Poco, Karlavägen och Montanari, Grev Turegatan.

    Som väl också är en Ingrosso?

   Älskar Garage del gusto vid Odeenpllan. Rimlig priser, portioner och en av Stockholms bästa vinkällare! Ganska okomplicerad mat men det känns som att äta en mysig middag hemma 🙂

   Adria på Tulegatan, både mat och dryck är toppen!

  Alltså jag måste ha smaklökar som ett förskolebarn men ska jag äta nåt annat än hemlagat så föredrar jag tex max framför finrestauranger. Förstår inte varför man betalar så mycket för mat som smakar mjeh? Tacka vet jag max ostdipp.

   Det ar val olika intressen helt enkelt. Jag har ett sjukt matintresse och lagger garna tusentals kronor pa att ata. Betyder inte alls att jag inte kan uppskatta en burgare pa Max: Men det ar helt olika upplevelser.

   Då är vi två! 🙂

   Jag undviker snabbmatsrestauranger för jag tycker allting smakar ungefär likadant där. Flottigt och salt och inte så mycket mer – men visst, ibland är det just det man är sugen på kanske. 😉
   På restaurang brukar jag oftast beställa fisk eller en fin köttbit, för upplever att jag själv är värdelös på att laga det hemma (blir alltid under- eller överkokt!) och då är det värt att lägga mycket pengar på en perfekt tillagad rätt. Tycker jag. Älskar mat. 😀

   För att maten inte smakar mjeh för de som gillar den. Ja man har olika och olika utvecklade smaklökar och olika preferenser, helt ok.

   Om du går till restauranger där maten smakar ”mjeh” så går du till fel ställen 🙂 vad är en ”finrestaurang” i din mening?

  Man måste ju hantera att någon inte gillar ens restaurang eller mat. Om Bianca verkligen skulle bli arg för någon inte gillar hennes pappas resturangs mat är det ju som att man skulle ha en diktator bestämma.

   Hon kanske är van med att ha en känsla av att behöva släta över och försvara så att pappa inte blir arg…

    Jo fast hon är vuxen nu och måste växa ifrån det. Dessutom är det på ett sånt aggressivt sätt, man måste respektera olika åsikter

     Ja visst men det är ofta lättare sagt än gjort att bara växa ifrån ett inlärt beteende. Vore det så enkelt så skulle ingen ha kvar oönskade beteenden från barndomen.

     Men lägg av, ni tillskriver henne beteende som ni inte ens vet att hon har.

      Hur kan du veta att vi inte vet?

  Hennes kille förstår allvaret i att kritisera ingrosso. Han har kommenterat paulas bild att det var 10/10 😂

  Bor ”granne” med Korvbyrån och kan varmt rekommendera!! Så jäkla gott!! 🌭

   Det var bra kvalitet på korv och råvaror osv men inget speciellt tyckte jag. Kul att testa nåt nytt men inte mer än så! Inget slår Günthers på Karlbergsvägen 🤤

  Jag var på Olli igår och tyckte maten var väldigt god. Tycker ändå att jag är rätt kräsen när jag äter ute. Är väldigt intresserad av matlagning själv och uppskattar verkligen god mat och bra restauranger.
  Överpriser kan jag dock hålla med om.

  Ingrosso äger inte sina restauranger i Stockholm det är syrianer möjligen nån procent äger dom

   inte ens Olli?

   Tror du pratar om restaurangerna som Emilio o Åsas bygger upp?

  Likna sig själv med en risig korv? Mest skräp på insidan?

   Vad har du ätit för korv egentligen? 🌭🌭🌭

   Djävulens hantlangare? Du är alltså kompis med Putin 😂

  Min man var på Olli med jobbet för ca en vecka sen. Han har ingen aning om vem som äger restaurangen men kom hem och sa att det
  inte var tillräckligt bra för att han skulle vilja gå tillbaka. Han nämnde inte priserna eftersom jobbet betalade men han tycker helt enkelt maten var för dålig för att gå dit igen. Vi äter ute flera dagar i veckan och lägger ganska mycket pengar varje månad för att gå till bra ställen. Så att han tycker maten var för dålig för att vilja gå tillbaka säger mycket. Olli kommer inte få en ny chans.

  Hade en av mina absolut sämsta restaurangupplevelser nånsin på La Perla på Mallorca haha. Förstår verklige inte varför man skulle välja en ”Ingrosso-restaurang” före någon annan italiensk restaurang som känns både mer genuin och utan sk kändistillägg 🍝

   Berätta mer!!

   Hade en dålig upplevelse på Omino i fredags. Inte matmässigt, det var väldigt god risotto och annat, men deras egen hype är viktigare än gästen. Hybris.

  Jag blir ALLTID besviken när någonting är hypat. Spelar ingen roll vad det gäller; en film, en serie, en restaurang, ett bakverk. Föredrar att någon säger ”det var gott” för då kan jag själv få känna ”det var JÄTTEgott”. Om någon förstår hur jag menar 😆

  Det finns ju massor av bra restauranger som levererar år efter år
  Lilla Ego
  Astoria
  Den gamle och havet
  Nybrogatan38
  Källhagen
  Milles
  Valuta för pengarna, bra personal och only good vibes…
  Sämsta betyget för en restaurang är ,som tidigare nämnts ,att gästen inte kommer tillbaka.

   Lilla ego ❤️❤️❤️

  Förstår inte ens hur folk över 25 år väljer att gå på dessa restauranger. Man förstår väl att det är överhypat redan från början? 😂

  På tal om restauranger från Wahlgren-klanen så kan jag tillägga att PASTA POSTO också känns överhypad. Vi åt Tagliatelle Milanese Alfredo, INTE en nice rätt tyvärr. Rätten var sjukt tung, smaklös, och både jag och min dejt mådde illa efteråt, trist!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.