Missa inte ”Mamma Irma”

Den senast stigande stjärnan på influencerhimlen heter Irma Lehtosalo, och om du tycker att efternamnet känns bekant så stämmer det – hon ÄR Markoolios mamma! Yes maam!
Tack vare deras program ”Marko & Irma” har Irma fått över 200 000 följare, på bara några veckor.
Min mamma ÄLSKAR Irma! 😍😍

Det har sannerligen gått som tåget, och är det inte lite uppfriskande ändå, med en annan typ av snabbt växande influencer än de vanliga medlemmarna i flunsklubben?
Jag tror nästan att jag ska gå in och pipa lite under hennes bilder. Ni vet ”piiiiiiiip, slaaaaaay queeeeeen! 🔥🔥🔥”

69 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Kort fråga: den enerverande reklamen med Dietz här, är det någon form av hämnd från Sveriges pet-drottning?

   Blir lite smått irriterad och provocerad när jag ser henne.

   såna spelare är helt värdelösa, spelar gamla nyheter i veckor

   man behöver inget annat än svt & sr & här

    Kom att tänka på ett kommentarsfält om nyheter och folk som på riktigt (?) tyckte att bloggbevakning räckte som nyhetskälla.

     Jag tror att i takt med samhällsutvecklingen orkar man inte längre med nyhetsbevakningen i stort. ”Jaha”-faktorn filtrerar bort mord, misshandel, skjutningar, våldtäkter, kriminella som infiltrerar politiska organisationer, ljugande politiker, inflation, misslyckade skolor, klimatet, invandring, mutor, arbetslöshet, drogmissbruk, gäng som upprättar lokala gränskontroller i utsatta områden, politiskt tillsatta tjänstemän som inte klarar av sitt arbete och så vidare, och så vidare.

     Istället går man över till mer lättsamma ”nyheter”, och skiter i verkligheten. Jag har själv slutat med tv-nyheter, och läser inte längre svenska dagstidningar. Blir text-tv-appen i mobilen, och ett par utländska nyhetstidningar som får stå informationsflödet. Kompletterar med ett och annat besök här, och på en ekonomiblogg. Det räcker bra.

      Ja jag läser ju också här inne men ser det inte som nyheter. Och skulle inte tycka att den här bloggen räckte som källa för nyheter.

      Du läser ju ändå texttv och utländska nyheter. Viss skillnad mot att tycka att bloggbevakning ensamt räcker för att få nyheter.

       Sant.

   Jag bryr mig inte om det är Margaux eller någon annan. Mest störigt att den tar upp hela mobilskärmen varenda gång jag uppdaterar sidan.

  Älskar serien om Marko och Irma! 😍

  Är man automatiskt influencer för att man har många följare?

   Ja, det blir väl så. Influencer = någon som influerar, rätta mig om jag har fel. Ju fler följare du har, desto mer kan du influera/mer ”makt” har du att influera.

    Men alla influerar väl inte bara för att de har många följare? Jag har trott att det handlar om att tjäna pengar på det.

    Jag menar, det där ägget som fick miljoner följare var väl inte en influencer?

     Tänker mer att de KAN influera, med 300 följare VS 250K så har du ju automatiskt betydligt mer ”makt” att influera väldigt många att köpa något, tycka något, göra något – om du vill.

      Absolut, men att de kan betyder inte att de gör. Vilket var ts fråga, om man automatiskt är en influencer för att man har många följare.

      Och influerar hur då? Är en politiker en influencer på sociala medier? En musiker? Ett företagskonto? Jag har alltid trott att det handlar om att direkt tjäna pengar på sitt konto i form av samarbeten osv men jag kan så klart ha fel.

       Ja, och jag svarade på TS fråga med mitt tankesätt. Enligt mig(!) är en automatiskt en influencer ja, samt politiker/musiker/konstnär, en influerande politiker etc! Men det är bara min åsikt, inte vad som är absolut rätt!

        Ok. Ja jag säger inte att jag har rätt, jag kan mycket möjligt ha fel😊

     Ägget? jag har en gammal sopborste som
     gärna vill bli influencer och njuta av grattisaker och resor. 😂

      Grattis!

    Jag tänker, hur influerar tex Irma?
    Följer man inte henne för att man tycker hon är rolig? Inte kan det väl vara för att man blir influerad? Hur fasen säger man det ens?! Hur influerar, vad influerar, blir influerad 🤔

     Jag funderade också ett varv runt det där. Och kom fram till att hon influerar massor! Hon inspirerar till att vara sig själv, bjuda på sig själv, vara snäll och genuin, stå för sina misstag, ta tag i sitt liv och ha en målbild, kämpa på med små steg i taget, leva ekonomiskt och förnuftigt, jobba på bra relationer med sina anhöriga och inte minst att även vi äldre, lite slitna kvinnor kan nästan allt om vi vill – till och med spränga berg. 🙂

     Jag tycker att Irma (och Marko) är en fantastisk influencer i vardande. Jag hoppas att hon (och de två tillsammans) fortsätter på det här fina och välbehövliga spåret. Blir så glad att deras serie har fått så fint mottagande av så många. Tycker att det vittnar om att jag inte är ensam om att vara ganska trött på att bli matad med yta och glamour hela tiden. Livet är på riktigt och Irma och Marko visar hur fantastiskt mycket man kan göra av det. På riktigt.

     Det blir spännande att se hur de klarar av balansgången mellan att vara så äkta och genuina och att kanske göra en del samarbeten av ekonomiska skäl. Hittills verkar det ju gå bra. Lite reklam för ett möbelföretag – som de faktiskt verkar gilla på riktigt – har ju fungerat att få in. Jag hoppas intensivt på en del två av tv-serien, ett fokus på trädgården nu under våren vore logiskt och kul.

     Heja Irma säger jag! Och en stor eloge till Marko som har sett möjligheterna och tagit vara på dem på ett jättefint sätt!

   Absolut, på samma sätt som Anna Book fortfarande är en folkkär artist efter en, eller möjligen två, uppmärksammade låtar för typ 30 år sedan.

    Folkkär var väl ändå att ta i?

     Kan innehålla spår av ironi.

  Ibland känner jag att någon tillhör samma stam som mig (bildligt talat), så känner jag fan med
  Irma <333333

  Vi vet ju att det går mode i vissa ord och uttryck, framförallt hos våra ”påverkare”. Ett av dessa ord som florerar nu är ordet ”Genuin”. Allt och alla är så ”genuina”. Ordet används allt som oftast fel! Irma är genuina. Irma är äkta i ordets rätta betydelse. Tips: Använd Irma som typexempel på en genuin person, äkta människa inifrån och ut. Tack och hej

  Då kanske jag har missat något då och borde se programmet. Av trailern fick jag mest ett rörigt, kaosigt och hetsigt intryck vilket inte lockade mig att se. Men kanske får ge det en chans ändå.

  Alla borde ha en sån som Irma i sitt liv, tycker jag <3

   Jag har inte hängt med i alla turer här men visst har markoolio pratat om hennes alkoholproblem när han var barn? Eller blandar jag ihop med någon annan.
   Obs, menar inget illa mot någon

    Skulle inte vara ett svar…

     Jag svarade dig ändå, men sidan hängde sig lite och hamnade längre ner i flödet.

    Kolla på programmet istället så får du svar

    Jo både han och Irma har talat om det, t.ex. i Carina Bergfelts show och även i detta programmet.

    Ja, de båda har pratat om det. De tar även upp det i programmet samt har nyligen släppt en låt som handlar om det 🙂 den är väldigt fin.

    Ånej hoppas det inte är så. Att han är uppväxt bland sprit och skit. 😕

     Jo och stryk också.

  Fin serie! Mamma Irma är skön och hon och sonen har båda glimten i ögat. De andra som är med är också bra.
  Sonen måste däremot lära sig reklammarkera när han skriver om de möbler som finns i hennes hus.

   Måste han reklammarkera även fast han betalt själv? Är osäker på vad som gäller 😅. Det är inte sponsrat iaf.

  Hon är ÄKTA, gör sig inte till o ”filter” saknar hon också, vilket är uppfriskande o charmigt (i hennes fall, finns andra utan filter som INTE är charmiga). Älskar henne o unnar henne ”allt”, hon har tagit sig upp från botten, det är inte lätt. Så fint när stoltheten lyser av Markko, att han kan ge sin mamma ett behagligt liv o hennes glädje över hur bra hon har det nu. Bara kärlek till dem!

  Irma❤️❤️

  Tycker om deras serie. Äntligen en serie som skildrar lite vanligt folk, istället för korkade barbiedockor i PH eller skitnödiga familjen Billgren.

   Det där med att kunna lyfta någon utan att behöva trycka ner någon annan..

    Är väl inget ovanligt att jämföra olika program som visas på TV? Blev du kränkt å Elsas vägnar eller vad?

     Nej jag blev inte kränkt men jag förstår att det är ditt go-to-argument. Nåja.

   Du låter lite avundsjuk Jasmine. Det ena utesluter väl inte det andra, jag tycker själv det vore tråkigt om allt bara hade vart på ett sätt kan vara jätteskönt att titta på något ”hjärndött” ibland

    Vem är jag avundsjuk på menar du? Paow? Nä. Kanske lite avundsjuk på Elsa B iofs. Verkar gött att växa upp med silversked i munnen. Men Billgren-programmet var så otroligt konstigt. Alla var så stela och skulle framhäva vilka uniiiiiika konstnärer de är. Verklighetsfrånvänt var känslan jag fick. Konstigt att folk blir superkränkta av att jag inte gillar PH och Billgrens, måste alla gilla just era favvoprogram på TV? 🙂

     Halmgubbar hit och halmgubbar dit.

     Vissa av oss klarar av att ogilla program utan att känna behovet av att kalla folk för korkade barbiedockor helt enkelt

      Och många klarar av att hylla irma och marko utan att i samma andetag kalla någon annan för korkad barbie. Jasmin borde prova.

      Och nej, jag har aldrig sett billgrens program och ph har jag inte sett sedan säsongen när prinsessan sofia var med.

       Nej tack 😀

      PH är känt för just sådana deltagare. Tänk att vissa måste försköna och förneka det som finns rakt framför en. Och om man är så ultra-PK och korrekt hela tiden, hur orkar man hänga här på BB där tonen både i inlägg och kommentarer är känd för att vara jäkligt rå? Måste bli jättejobbigt i längden.

       Du fortsätter bygga dina halmgubbar du.

       Ultra-pk och korrekt för att man kan lyfta en människa helt utan att trycka ner någon annan. Notera att jag inte säger vad jag tycker om varken Billgren eller ph. Men liksom, räcker det inte med att bara låta berömmet stå för sig själv?

       Precis en del får veva och vara arga på det mesta. Men om något skriver om barbiedockor blir det nästan lynching. Så konstigt. och inte ok.

        Vet inte om jag tycker att det pågår lynchning. Men jag säger inte att man måste tycka om alla, man får till och med tycka att folk är blåsta Barbiedockor for all i care. Men varför kan inte ett beröm få stå ensamt? Varför kan man inte berömma någon utan att behöva trycka till en annan? DET är i alla fall vad jag ifrågasätter, inte att någon ogillar paradise hotell. Det gör jag också.

         Jämför med dessa två tillevempel:

         ”Vilken fin tröja du har!”
         Och
         ”Vilken fin tröja du har. Inte som den där fula trasan som hon där borta har!”

         Förstår du min poäng då?

  Klart du hyllar denna kvinnan men så fort det är någon yngre än dig och mer attraktiv så blir du avundsjuk

   Vad är det som säger att jag inte är avundssjuk på Irma också? 🙂

   Jag är avundsjuk på Irma! Pensionär, har ett superfint hus, myser med sina husdjur hela dagarna. Livin’ the dream! 🙂

  Jag kan svara dig ändå 🙂
  Jo de har båda pratat om alkoholproblemen och destruktiva förhållanden hon haft tidigare. De har inte haft det lätt, men deras relation överlevde och är stark som få. Nu är hon nykter och har lovat att hennes barnbarn aldrig ska få se henne så som Marko såg henne då.

   Antar att det var till mig ovan.

   Då kom jag ihåg rätt. Fint att deras relation har blivit så fin och stark trots vad de gått igenom 💕 vilken solskenshistoria

    Ja verkligen! Det var ju tydligen Irma som sagt åt Markolio att sluta säga vilken bra mamma hon var, och istället säga som det var.
    Mäktigt imponerad av den kvinnan!

  Nu är Klara på resande fot, igen

   Herregud med henne alltså. New york nu? Och hon är ju dessutom väldigt gravid. Jag vill inte vara en surkärring men hon har liksom bara detta året som knappt börjat redan vart i Maldiverna. Sen grät hon över miljöförstöring kring en låda hon öppnade och i nästa andetag ska hon flyga igen ✈️ sån dubbelmoral 🤦‍♀️

   Tror hon är mer kär i sin graviditet än verkligheten som kommer komma när hon får sitt barn, man blir ju väldigt låst tror varken hon eller John är förberedda på det. (Ja hon kommer ju absolut älska sitt barn om hon inte vore helt Psyko så ingen läser in något fel här, jag bara tror vissa blir mer kära i uppmärksamheten av grav. Och glömmer verkligheten med bebis )

   Har hon varit i väg tre gånger redan i år?

    Nu vet jag ju inte direkt när hon filmat dessa videos men sen januari har hon lagt upp att hon är i Thailand, kort därefter Maldiverna och nu idag (eller närmaste tiden )new york.

    Ganska sjukt hur mycket hon rest. Jag är liksom inte som Greta Thunberg med mitt resande, men jag hade aldrig rest sådär mycket på bara några månader dessutom gravid 😯

    Thailand, Maldiverna och nu NY 😁

   Vad är hon ens känd för? Tycker det paret verkar sjukt störigt

  Rekommenderar alla att lyssna på Markos sommarprat och att läsa hans bok ”Mörkret och den rosa bubblan”. Berörande historia, han har verkligen inte glidit på en räkmacka under uppväxten. Så fint att se relationen mellan mor och son idag.

  Älskar det här programmet ❤️

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.