Reklam för Vasaloppet?

Hanna Friberg åker Vasaloppet, och när hon nu är i mål så dyker det här upp:

Jag kan fortfarande inte förstå att jag klarade av att åka @vasaloppet (!!!) Stort tack till alla som hjälpte mig att genomföra detta 🫶🏻 @rullskidcenter.se för utrustningen som tog mig framåt, @orsagronklitt för träningshelgerna, @johaug och @dahlie.sportswear för mina otroliga skidkläder, @lina.ryden och @wilma_bjorkman för all pepp och support, mamma för att du stått ut med mig, alla er som hejade på mig här på insta och i spåret igår, @palmjohannes för att du dokumenterade detta och peppade genom hela loppet och min kille och @alexandracarning för er energi från Oxberg som tog mig i mål✨Utan er alla hade jag aldrig klarat detta 🥺❤️ Ni är bäst!!!!

Det hela verkar alltså ha varit ett stort sponsjippo från början till slut, och jag kan inte låta bli att fundera över hur marknadsföringslagen appliceras här, och på alla hennes andra inlägg från de ovan nämnda träningsresorna, utrustningen hon visat upp, kläderna hon haft på sig mm mm mm.
Det är fortfarande jäkligt imponerande att hon åkt Vasaloppet, men det finns ändå någonting litet som skaver här – jag är ju trots allt den där sura kärringen från Bloggbevakning – men jag får väl glädja mig åt att Robin Bryntesson kom i mål på en snabbare tid än Hanna, trots att han åkte hela Vasaloppet baklänges för att samla in pengar till ambulanser i Ukraina som ska köras i besvärlig terräng.

95 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Jag hängde inte med på varför du gläds åt att han kom i mål snabbare än henne?

   Att det är DET hon får glädjas åt när hon nu inte kunde glädjas fullt ut åt Hannas prestation eftersom hon misstänker att den är sponsrad.

    Sponsrad med utrustning eller ej. Hannahs prestation är otrolig, så synd att det som vanligt aldrig kan höjas utan dissar.

    Alla elitidrottare är sponsrade så ser inte problemet om också hon får skidor.

     Det är bara elitidrottare som får tjäna mångmiljoner på en tävling enligt en skidsportstvtittarnörd.

     Vissa människor tror t ex. att en Os-medaljör enbart får en medalj haha.

    Jo men… det var väl lika sponsrat i så fall även om han gick i mål efter henne?! Och hans insamling beror väl inte på hur han kommer i mål sett till hennes målgång? Så konstig sak att glädjas åt kan jag tycka men ja ja.

  vad blev tiden då? sen den som kan tiden får gärna säga om det är en bra tid

   https://results.vasaloppet.se/2023/

   Här kan du leta upp resultat för vilken deltagare du vill.

   9h 50min

    Jisses. Som ungdom åkte jag längdskidor men ca
    2 timmar. Kul är det. Men åka vasaloppet att man orkar. Händer nog att en del tuppar av.

   Manliga vinnaren gick i mål på 3:40 ungefär och du har max 15 timmar på dig. Vad som är bra… ja, i min värld är det bra att ta sig i mål.

  Är väl inte säkert att det var det från första början, men klart företagen hör av sig när de får veta att en influencer ska åka Vasaloppet. Finns ju ingenting som säger att hon enbart åkte loppet pga samarbeten, tror nog det var något hon ville göra 🙂

   Hon startade I bättre startgrupp än de flesta förstagångsåkare. Så antingen är hon sponsrad av Vasaloppet eller så är hon en helt okej skidåkare (kan såklart vara både och) och seedat sig till en bättre plats inför loppet. Men oavsett om hon var sponsrad en plats eller ej så är det bra jobbat. Clara Henry bröt första året hon körde, det är många som inte klarar att åka 9 mil sidor. Det är svårt både med teknik och uthållighet. Jag har åkt halva och det kändes mer än tillräckligt.

    Vasaloppet har gjort så i många år. Tar in kändisar i startled långt fram. Om de hade fått stå i startledet längst bak hade de aldrig kommit i mål, och det är dålig reklam för Vasaloppet. Man vill att många otränade ska anmäla sig och betala, men sen går de inte i mål eftersom de inte klarar av det – men det ska inte synas i media.

     Oj, intressant! Tyckte Hanna fick en bra tid som motionär men det förklarar ju verkligen saken om hon fick stå så långt fram i leden. Kollade seedningen och hon hade inte kunnat bli seedad med tiden hon fick.

      Dum fråga från en som inte kan något om sport; varför är det bättre att starta långt fram?

       Du blir inte bromsad av 8000 glada motionärer som aldrig stått på ett par skidor men som fått startplats till Vasaloppet i 50årspresent.

       På Vasaloppet börjar din tid löpa direkt när startskottet går så är du i sista led är det mycket stillastående i tid och du förlorar mycket. Därför får åkare ofta bättre tid på Öppet spår. I större löparlopp är det tex istället olika startgrupper baserat på seedning/anmälningstid och då börjar din tid löpa när starten för din grupp går (brukar vara i 5 min intervaller). Så där kan det vara bra att seedas in för att hamna med folk som springer i samma tempo. 🙂 hoppas det förklarar!

     Hon stod i sjunde ledet, om det är långt fram.
     Hanna gjorde iallafall en kanoninsats. Grattis till henne.😍

    Fast Vasaloppet lottar in ”sämre” åkar i de främre leden för att få ett bättre flyt i loppet. Det är ingen hemlighet och jag vet kompisar som har fått starta i bättre startled trots att de inte åkt vasaloppet innan eller blivit seedade.

     Nej. Icke.

   Var ju flera d kändisar som åkte så var väl nåt jippo

  Förstår inte vad som skaver, hon har ju åkt Vasaloppet oavsett 🙂 och att göra samarbeten osv är ju bara hennes jobb.

  Grymt jobbat! 👏♥️

  Det är ju inte hela listan som är företag, hennes mamma står ju med där också.

  Läste en artikel om Hanna och hennes mamma och jag tolkade det som om Hanna blivit tillfrågad att åka Vasaloppet med syfte att få fler tjejer att åka.

  Här är länken https://www.ljusdalsposten.se/2023-02-23/elitakare-och-influencer-i-sparet–mor-och-dotter-satsar-pa-vasaloppet

   Hade aldrig tänkt tanken att göra något sånt här om inte hon hade gjort det tbh. Nu är jag typ lite taggad?! Ser verkligen inte problemet med att det är sponsrat haha.

   Känns som att Camilla har bestämt sig för att ogilla Hanna, och nu kommer ogilla allt hon gör typ.

    Problemet är väl om det inte blivit reklammarkerat? Annars ser jag inte heller nått problem.

     Men är det reklammarkerat när andra tävlar?

     Det är inte alla som förstår att Kalla är en reklampelare, eller andra idrottare. Står det reklam i tvrutan när dom tävlar? Eller betalt samarbete på deras insta när dom har lagt upp en bild på ett träningspass?

      Vid tävlingar som tv-sänds brukar ju iaf de stora sponsorerna presenteras.

  Jag kan åka typ 200 meter på längdskidor. Max! Så jag är imponerad, oavsett hur sponsrad hon är.

  Vilket märkligt inlägg. Sponsrat eller inte så har hon gjort en grym prestation. Och vad spelar det för roll vilka som kom i mål före henne? Måste du liksom hitta nånting att trycka till henne med, för det går inte att bara säga ett enkelt grattis? Eller inte säga något alls om man nu är så bitter? Antar att du hade älskat om hon inte klarat av att ta sig i mål utan fått bryta loppet.

   Hon hade aldrig tagit sig i mål om hon hade fått stå i sista startled dit hon hade hört hemma egentligen, eftersom hon inte hade varit tillräckligt bra att seeda upp sig till bättre startled. Vasaloppet gör så här för att lura folk att det är lätt att klara loppet, få folk att anmäla sig och betala dyra pengar för att stå i ”slaktledet” längst bak där man hamnar om man inte är en kändis. Då får du 9 mil till Mora utan tillstymmelse till spår.

   Har själv åkt vasaloppet 11 gånger. Bästa tid 6:42.

    Och här har vi en till bitter stackare

    Okej vill du har beröm? Bitter på att många tycker Hanna gjorde en bra prestation? Jag har också åkt Vasaloppet en gång och fått kämpa i dåliga spår så jag vet. I vilka startled andra startar bryr jag mig inte det minsta om, 9 mil på skidor är inget som vem som helst klarar av. Du har ju själv uppenbarligen gjort grymma prestationer, så varför så missunnsam mot andra?

     Det jag vänder mig mot är inte den stackars influencern, utan mot Vasaloppet som arrangör. De tar in kändisar som inte behöver seeda sig i främre startled för att det ska bli bra reklam. Det är inte bra reklam om kändisarna står och gråter i Evertsberg när repet dras, så de ställs långt fram. Hamnar du långt bak i startled och det är ett normalår där det har snöat under natten och spåren är utbytta till strösocker, så klarar du dig inte i mål om du är otränad. Är du hyfsat vältränad går du i mål vid 19 – 20-tiden på kvällen. Det vill inte Vasaloppsarrangörerna visa. De vill ha folk som betalar anmälningsavgifter efter att ha suttit i tv-soffan och fått för sig att det är lätt att åka.

    Klart hon hade fixat det även från sista startled!
    Jag har åkt två gånger, är en medelmåttig skidåkare, och har båda gångerna startat i sista led. Har haft precis samma tid som Hanna till första kontrollen (det står ju i princip still uppför första backen), och i princip samma tider resten av loppet också samt ungefär samma måltid.
    Den första backen är helt utan spår när man startar i sista led, men att påstå att det inte finns spår sen i 9 mil stämmer inte. Det finns spår som går utmärkt att åka i.
    Så jo, hon hade klarat det. Elakt att uttrycka sig som du gör Lina.

     Nej. Hon hade inte klarat det. Det ni skriver är bara bullshit. Antagligen ingår ni i Vasaloppets reklam-team.

  Otrolig prestation av Hanna. Jag minns hur många som kommenterade att hon aldrig skulle klara det i det ursprungliga inlägget du skrev. Vad är problemet om hon är sponsrad? Är prestationen mindre värd då? Obehagligt inlägg.

   Otrolig? Knappast. Bra? Ja. Det är liksom ingen rymdresa vi pratar om.

    Är du alltid så här bitter?

    Var du en av de som kommenterade att hon inte skulle klara det och är lite besviken nu?

     Du verkar inte trott att hon skulle klara det om du är så pass imponerad

      Jag är imponerad av alla som går i mål. Jag tycker att man kan vara imponerad av någon prestation även om man trodde på dom innan. Prova vara lite mindre negativ någon gång.

      Det är ju bara du i den här tråden som pratar om att vara imponerad.

  Säger du samma sak när en svensk vinner sm/os- guld osv? De är ju också sponsrade.

   Ja vinnarna av vasan lär ju ha varit sponsrade de också. Vad ska man då glädjas åt, ingen annan kom ju före ….

    Men precis och hur långt kan man ta det? Camilla har gjort en del bra inlägg/avslöjanden osv, men det är ju ett jobb hon får betalt för. Så då är det inte värt något eller? Tycker det blir lite dubbelmoral.

     Hon får ju liksom betalt för att skriva detta inlägget.

      Hur vet du det?

       Hon jobbar här?

    Jag kom före, jag gick i mål 2009. 😄

    Han är ju sponsrad av Lager 157 så ja. Jag läste en artikel om att Vasaloppet haft något slags samröre med Hanna för att få fler kvinnor att åka Vasaloppet. Om hon för betalt för det eller inte vet jag inte men jag tycker att det är superbra med tanke på att det är så få kvinnor jämför mot män som åker. Det var en otrolig insats av Hanna, skulle vara kul att se fler influenser ta sig an något liknande.

     Vasaloppet gick under förra året ut och sökte kvinnor som ville åka Vasaloppet, och skriva om det på sociala medier, just för att locka fler kvinnor att åka. Superbra initiativ tycker jag!

   De har ju sponsorkontrakt, de rabblar inte upp massa företag i inlägg på instagram när de vinner medalj..

    Spons som spons.

    Nehe? Men de är fortfarande sponsrade

     Men det är inget jippo

      Vad menar du?

  Det är en otrolig bedrift att åka hela Vasaloppet oavsett om en person är sponsrad eller inte. Onödig att skriva som du gör i inlägget.

  Men alltså fy vilket nedvärderande inlägg 🙁 En otrolig prestation från Hannas sida, både modet att våga ställa upp och att faktiskt klara det hela också, varför försöka ta ifrån henne det pga eventuell spons. Sedan trycka ner genom att jämföra henne med en man, som minsann ”klarade det snabbare än Hanna fast han åkte baklänges”… På riktigt?

   Tror inte Camilla tycker speciellt bra om Hanna och därav är typ alla inlägg om just henne negativa.

  JLC åkte också fast öppet spår.

   Kom de i mål före eller efter Hanna?

    De åkte ju öppet spår men Lucas åkte på 7;45 tror jag och Calle på 12 timmar nåt. Jonas bröt i evertsberg. Så k BK åse snabbare och långsammare 😆

     *Både

     Okej lucas åkte på 9;54 och inte 7;45. 😆

      Synd. Då fick inte Camilla glädjas åt det då.

  Ar det inte att Camilla gärna sett reklamidentifiering tidigare i processen som skavde.
  Jag är superimponerad över Hannas prestation, men tycker ändå att hon bör följa marknadsföringslagen.

   Men ni spekulerar än så länge bara?

  Ser inte att detta inlägg är reklam markerat? Du gör nämligen reklam för ”fett oskön person”

   Haha men vad är det för dagisnivå! Har Hannas Teen-fans hittat hit?
   Sen är det väl kul att hon orkade åka hela

  ”men jag får väl glädja mig åt att Robin Bryntesson kom i mål på en snabbare tid än Hanna, trots att han åkte hela Vasaloppet baklänges”

  Vilken otroligt obehaglig kommentar?

  Tycker om att följa denna blogg för att hänga med i bloggvärlden. Men får börja omvärdera med tanke på vad det är för typ av person som driver den. Tycker man kan ha hyfs och ändå kunna skriva på ett roligt sätt.

   Men verkligen!! Men som vanligt duckar nog Camilla den här kritiken också.

  Grymt bra jobbat Hanna! 💪👌
  Varför C vill du alltid trycka ner kvinnor? Borde vi inte i dagens samhälle höja varandra och glädjas för varandra?

  Riktigt bra jobbat! Åkt det själv och det är riktigt tufft. Hoppas hon kan inspirera fler tjejer till att åka då de märkt ett tapp på tjejer som åker. Grym träningsform dessutom och rolig.

  Följer inte Hanna på sociala medier men följde henne igår på Vasaloppets hemsida då jag uppfattat att hon skulle åka. Blev genuint glad när jag såg att hon tagit sig i mål!

  Älskar hur imponerade alla är, trodde ni alltså inte att hon skulle klara det? 😂

   Man kan tro på någon och bli imponerad. De är inte motsatser som utesluter varandra. Även om du gärna verkar vilja få fram den poängen av någon anledning.

   Vi tycker det är coolt att en ung tjej som började åka skidor i november tar sig igenom ett vasalopp. Långt ifrån alla som startar tar sig i mål. Varenda målgång är en imponerande prestation. Jag är inte så missunnsam utan kan glädjas åt andra människors framgångar.

    Nja hon har ju åkt en hel del innan. Såg henne för några år sen på ett längdåkningsställe där hon åkte så. Men ändå grymt jobbat av henne!

    Hon har åkt skidor mer än sen november. Hon lägger upp varje år att hon åker skidor vid hennes släkts stuga. Och hennes mamma har varit elitåkare.

  Syftet med reklamen är att få fler tjejer att åka Vasaloppet. Sedan har hon fått sponsrad utrustning/kläder. Fattar verkligen inte vad det är som skaver med detta? 🤔

   Oj… Det är en petition skapad av Nina Rung!
   ” Upprop för ett rättssäkert rättssystem för barn”

  OT om Paow.
  Är det bara jag som reagerar på det hon delat på sistone om vissa tendenser hon säger sig ha? Senast en story för 3 timmar sen. Hoppas det inte stämmer för man vill ju se henne rrygg och lycklig i slutet. Såna tendenser motverkar väl just det?

   Vad för tendenser?

    På hennes stories sa hon i en intervju att hon har sociopatiska tendenser.

  Det är klart att man inte kan jämföra dem. Robin är eller har i alla fall varit skidåkare på elitnivå. Det finns säkert dem som kan säga mycket om henne, men hon är knappast skidåkare på elitnivå. Bra gjort! ♥️

  Hejja Hanna!! Grymt jobbat oavsett spons eller inte. Finns enligt mig inget som är mer vackert att infuera till än motion och fysisk aktivitet, dessutom även ökad kvinlig närvaro på en mansdominerad arena! Hejja hanna!

  I och med detta inlägg lämnade denna blogg en biffer eftersmak av missunsamhet, nu blev ni av men en läsare för alltid 🙂

  Sprid mer kärlek

  På din senaste podd så snackar du om att den där tjejen blev tagen ur något för hon hade vart med en kompis som höll i en påse med något vitt.

  Det är ändå hennes ansvar att se till att inte vara med i en sån bild, ni säger det finns inget bevis hon tar droger men det finns inga bevis på att hon inte gjorde det heller . Umgås man i såna kretsar låter det sannolikt

  Jag tycker hon är grym och blev riktigt peppad på att testa jag med! Vill minnas att hon haft samarbeten med skidkläderna långt innan under vintern så tycker det kändes genuint när det fortsatte här. Det enda är att det inte var helt sant att hon började åka i november? Blir ju lite missvisande 😅 hon har ju åkt längd flera vintrar tidigare även om hon då inte satsat på något lopp. Så helt nybörjare är hon inte.

  Makalöst imponerad av henne, sponsrad eller ej!!💪🏻👏🏻

  Vad ledsen jag blir av hur du formulerar dig Camilla 🙁 Du verkar verkligen störa dig på Hanna något enormt, först hunden och nu detta. Snälla du, kan du tänka mer på hur formulerar dig? Tycker du som äldre kvinna kan sända ut ett härligare budskap. Inte ”YES, han åkte snabbare än Hanna” . Snarare peppa och tagga fler tjejer att göra detsamma. Usch du känns som ett bitter gammal tant

  Håller med om att det blir lite märkligt om alla träningsresor, kläder etc verkar ha varit sponsrade. Inte alls fått den uppfattningen under hennes träningsperiod! Tänkte det när hon skrev att hon ”trodde avgiften var 2200 kr”. Antingen har hon dålig koll då 2000 kr inte är så mycket för henne, eller så ingick det i ett sponspaket? Vi kan dock ha två tankar i huvudet! Ingen reklammarkering är skumt men självklart en eloge till henne då det är en jäkla bedrift att ha åkt Vasaloppet 🙌🏼🤩

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.