Vad är det här för galenskaper?

Elaine Eksvärd och hennes man Gustav är iväg på någonting som i min bok ser ut som definitiv tortyr. 
Det är på någon form av frysa röven av sigkurs med Win Hof, som verkar älska kyla mer än livet självt.
Elaine menar att det är fantastisk och det bästa de gjort, men jag skakar bara på huvudet.

Jag befinner mig själv i Östersund för att kolla på Skidskytte, och temperaturen ligger på runt -17 som lägst, och jag tror inte ni förstår hur mycket kläder jag har med och på mig. 
Jag får fysiskt dåligt av bilderna och klippen som Elaine postat. I klippen kan man både se och höra snö och vind vina och virvla upp runt deltagarna. FRUKTANSVÄRT ÄR ORDET!!
Det finns någonting som heter Frigofobi – Att vara rädd för kyla.
Kanske har jag ”en släng”** av det?

Hade det här varit någonting för er? 

** ironi om tiden då när alla influencers hade en släng av alla möjliga diagnoser. 

87 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Varför? Jag fryser bara jag ser bilderna

   Spelar de paddel också? ?

   Klockrena idioter oavsett.

    Paddel ➡️ vinterbad ➡️ detta… Känns inte detta som en ny klassiker som alla hurtiga mellanchefer i hela Sverige ska göra?

  Välkommen till Östersund! ? otrolig vinterdag idag ☀️❄️

  Fryser bara jag ser det, men de har mössor på och det kanske räcker för det sägs ju att värmen går ut genom huvudet och har man mössa på så håller man värmen bättre. Vad är syftet månntro och var är det någonstans? Ska de vandra och samtidigt frysa för att gå ner i vikt kanske.

   Han Wim Hof hävdar att det finns massor med hälsofördelar av kyla och att man blir starkare mentalt och gud vet allt. Han håller på med kallduschar, isbad och massa liknande.

   Så dom ska väl bli bättre människor eller mer balanserade eller nåt ?‍♀️

    Hävdar är ganska ett ganska starkt påstående.
    Han har själv varit med i flera experiment med forskare, där dom har kunnat påvisa kylans effekter.
    Detta är absolut inget nytt, och väl forskat.

    Foliehattarna är ett fan av han wimhof. Det ska kallbadas å duschas i iskallt vatten varje dag. Och länge också.

   Det är en myt att mestadels av värmen går ut genom huvudet.

    Nej det är ingen myt. Tittar du på en person utan mössa i kylan med en värmekamera kan du bokstavligen se värmen (energi) försvinna från huvudet. Faktum är att man vid -5°C förlorar hela 50 % av kroppsvärmen via huvudet. Och vid -20°C hela 75 %. Det är alltså sällsynt huvudlöst att inte använda mössa och skydda halsen i kyla. Sluta sprida desinformation ??

    Här är en artikel om en studie av forskare i arbetsmiljöteknik på Lunds Tekniska Högskola https://www.forskning.se/2016/01/22/sa-klarar-du-kylan-bast/#

   Är du klädd på resten av kroppen så går givet värmen ”ut” där du är bar, då tex om du är utan mössa.

   Är du utan strumpor och skor så är det där din kropp kyls ner. Osv

   Sen vet jag inte om huvudet är exceptionellt bra på att.leda bort värme, ingen aning

  Jag fryser exakt hela tiden oberoende årstid, så det där ser inte ut att vara kul. ?

  Självupptagna människor med mer pengar än förnuft som söker adrenalinkickar. Jaja, de skadar ju inga andra än sig själva, så de får hållas, men personligen hade ju någon fått betala mig för att jag skulle göra detta. Ganska mycket dessutom 🙂

   På vilket sätt är de självupptagna?

    Om du inte förstår det kan jag tyvärr inte hjälpa dig. Jag är själv upptagen.

     Uppenbarligen inte då du sitter här och trollar. Tönt.

   Haha vilken jävla bitter kommentar!

    Haha men det finns ju verkligen den där typen, medelålders person men viktigt jobb och gott om pengar som betalar dyrt för spännande utmaningar och självutveckling men som absolut inte har tid att hjälpa till med städning på barnens skolgård eller besöka gamla mamma på äldreboendet.

     Fast Elaine och Gustaf verkar ju både hålla på med både ock. Vad för kategori blir det då?
     Självutveklande medelålders som städar skolgården

      Bara vanlig medelålderskris.

       Eller så fortsätter man att göra precis det man vill och känner för under hela livet? Hade varit trevligt om vi slutade skämma folk med att kalla det kriser. 60 årig gubbe som drömt om en Porsche sen han var 10 år? Varför INTE köpa den? Börja med ny sport när man är 44 och gå helt upp i den och ha kul? Nej nej, vi avstår för att någon kan se det som en ålderskris. Live and let live för h-te.

     Fast Elaine tar ju verkligen hand om sin mamma om ngt!
     Om man nu ska vara petig, men fattar vad du menar.

  Välkommen till Östersund ?

  Gud vuxna människor som skryter om hur mycket de hånglar är så cringe.

   Hon verkar ha ett behov av att hela tiden prata om hur bra deras förhållande är…

    Och oftast brukar det vara tvärtom.

   Hon är väldigt mån om att få deras förhållande att verka perfekt och att de fortfarande är så nykära. Ett bevis på att det, precis som så mycket annat som ska visas upp på sociala medier, är fejk är att hon har varit otrogen mot honom. OBS! Ingen hemlighet, hon har själv tagit upp detta på sin blogg för några år sedan.

   Ah och just det, en sak till. Jag tycker EE är helt outhärdlig, självgod och rentav motbjudande.

    Oj! Chilla pls!

    Ja hon är väldigt självgod..

    Håller med

    Så hon låtsas att de är perfekta men hon har ändå berättat om otrohet? Det går inte ihop fattar du väl.

   Åh tänkte precis detsamma… Så jävla pinsamt, och för vem skryter man?? Ingen blir liksom avundsjuk.

   Härligt tycker jag! Är väl bara tonåringsr som tycker saker är cringe, speciellt vuxna som hånglar.

  Jag älskar vintern och fattar inte folk som tjatar om vårtecken redan i januari… här på västkusten är det för en gångs skull massa snö och jag myser!

   Jag med. Bor i Skåne och går runt och fantiserar om fjällen hela tiden.

   Eller hur! Underbart ju, älskar snö, så vackert ute nu!❄️

  Nej tack! ?

  Är det någonslags sekt eller?

  Jag har hållit på en del med WHM. Det handlar egentligen om att vara här och nu och möta allting precis som det är. Exempelvis att möta kylan, vara i den istället för att fly har påverkat mig till att våga möta svåra känslor. Detta får en att utvecklas som människa. Har så mycket jag vill säga om detta men detta får sammanfatta lite.

   Fast att kläder efter väder är väl inte att fly?

    Självklart flyr du inte när du tar på dig en regnjacka när det öser ner.. detta handlar om djupare saker. Att fly sina känslor, att inte våga möta sina rädslor. Meditation och mindfullness är ett jättebra sätt att öva på detta. Och det finns massor av olika sätt att meditera eller att öva på att vara ”här och nu”.. till exempel att utsätta sig för kyla. Det fungerar på samma sätt som när du utsätts för smärta – det enda du kan tänka på är smärtan, du är alltså här och nu och varken i dåtiden eller framtiden. Jag tycker att det är tråkigt att så många människor (vuxna som ungdomar) är så snabb på att skriva hatiska kommentarer så fort det är någon som gör någonting som är annorlunda. Dessutom så sitter de flesta av er säkert i soffan med telefonen mitt i ansiktet och med ett glas läsk när ni kommenterar – och tror att det är det mest normala sättet att leva. Vi behöver komma tillbaka till naturen och till våra känslor, och det gör vi inte om vi hatar på allt och alla och skäms så fort någon eller någonting är lite annorlunda.

     ?

   Tror hellre på compassion terapy. Alltså att vara extra snäll och accepterande mot sig själv när man har det jobbigt. När jag mår dåligt behöver jag inte frysa också för att lära mig något. CFT och MI är två bättre metoder.

    Jag tror mycket på självmedkänsla också men jag upplever inte riktigt om man gör WHM att man ska vara hård mot sig själv. Vissa kanske tolkar det så men tror inte riktigt de förstått principen då. Man ska inte pressa sig själv i WHM, det är inte det som är meningen. Jag känner att när man går in i sin kropp och nuet så gör det det lättare att vara i svåra känslor som gör ont för man har mer en öppenhet kring dessa, det är viktigt att dessa känslor också får ta plats i kroppen men även där ska man inte pressa att de ”SKA” ta plats, utan ha en mjuk öppenhet att allt har sin tid, kropp och själ har sin tid vilket jag anser är självmedkänsla men om tuffa känslor kommer vågar jag röra vid de mer nu. Jag tycker WHM har väckt nyfikenheten i mig att våga utforska det mörka i mig som också vill bli rört.

  ”Hur mycket pengar kan vi få folk att betala för att gå ute utan kläder om vi säger att det är hälsosamt?”

  Åh herregud, vad är det här. En snabb kik på mannens instagram och jag får upp en video som han börjar med ”receptors creating 540% more noradrenaline” aom argument för att isbad ska ge bättre mental hälsa.

  1. Receptorer skapar inte ligander så som noradrenalin, utan binder dom.
  2. Nej. Bara nej.

  Få saker sticker så mycket i ögonen som när folk sprider urbota dum psuedovetenskap och tar betalt för det.

  OT men Hanna Persson har samarbete med Willys om nån app som ska få folk att slänga mindre mat genom att tillaga rätter av sina rester. Måste bara fråga vad ni tolkar som rester haha. En bild upplagd med bl.a. en tomat, en halv purjolök, en tetra grädde, en halv rå falukorv osv. Alltså ingenting som är tillagat. Rester tycker jag är slattar av maträtter man inte ätit upp. Typ att man ätit kokt potatis och stekt korv så kan man hacka ner resterna och göra pyttipanna.

   Nu har jag inte sett reklamen men appen i fråga går ut på att man ska laga upp mat som håller på att bli dålig för att minska matsvinnet.

    Jo det fattar jag men en halv gurka i mina ögon räknas inte som rester ? då är namnet restakuten en riktigt dålig grej Willys kommit på

     Jag äter inte gurka bara sådär så om jag har använt en halva till en maträtt är andra halvan definitivt rester (som i mitt fall antagligen kommer bli gammal och slängas).

   Tycker det kan vara bådeoch ? kanske lite fel ordval av henne, men vet inte vad man annars kan kalla det. Det är ju svårt att följa ett recept och samtidigt göra av med precis allting man köpt eftersom man inte alltid kan styra över hur mycket det man köper hem väger. Men hade det bara varit gårdagens mat som man värmer upp så hade ju inte ens behovet funnits av en sån här app, då värmer man ju bara upp den och äter.Så tror bara du hakar upp dig på ordvalet ?

   Orkar verkligen inte med Hanna Persson. Följde henne förut men hennes extrema ängslighet och osäkerhet i kombination med att hon kan vara väldigt oskön mot följare orkar jag bara inte med. Så fruktansvärt fjantigt fnissande också med den där polaren i podden.

    På vilket sätt är hon ängslig? Känns som folk här börjat använda det ordet om allt och alla ?

     Ängslig betyder ju liksom att man är rädd och orolig.

     Ängslig (rädd, orolig) för att inte passa in där hon vill vara – dvs bland Perfect Day-gänget.

      Och hur uppvisar hon det? tycker inte hon ser speciellt rädd och orolig ut

       Men lägg av, som att du på allvar tror att jag menar att Hanna lägger upp stories med uppspärrade ögon eller posts där hon ligger och gömmer sig under täcket. Till och med du klarar nog av att läsa mellan raderna.

        Du skulle ju kunna förklara vad du menar istället för att gå till attack. Håller med 20.16, jag förstår inte heller vad du menar med att hon är ängslig.

        Jag undrar ju som sagt VAD du menar för upplever inte henne som ängslig 🙂

    Håller med tyvärr. Förr hade hon humor. Märks så tydligt att hon verkligen vill vara en cool morsa med ett topp-jobb och cool attityd men är samtidigt så rädd för att inte vara det typ.

     100% så. Mycket som gör henne oskön är att hon inte är särskilt ödmjuk ?

   Men tror den appen handlar om att man ska tillaga något med det man har hemma redan, tillexempel då en halv falukorv eller lite matlagningsgrädde som blev över osv. Hon valde nog bara fel ord isåfall. Tror inte hon bokstavligen menade att det bara är tillagad mat man ska göra av med, utan allting, det man har hemma som man har över.

   Icas jobbiga reklam. Höjer priserna hela tiden. Dra inn reklamen och ha billigare varor istället. Så urbota dumt!

    Varför skulle de göra det?

    Men icareklamen är ju inte samma pengar som butikernas priser. Butikerna drivs ju av olika Ica-handlare.

     Precis, reklamen bekostar ICA Sverige, inte butikerna.

    ICA är inte dyrare än andra likvärdiga matbutiker, fattar inte varför folk går hårt åt dem. Är det för att man är sur att privatpersoner äger butikerna?

  Usch nej! Jag fryser större delen av året i Sverige och känner mig som bäst vid minst 15 grader plus ute och minst 22 inne. Förresten så har kvinnor lägre temperatur i huden än män och fryser lättare.

  Tycker iofs det hela verkar rätt bajsnödigt och ta det lite långt, men att tex basta eller ta ett väldigt varmt bad och sen duscha iskallt alt ta ett kallbad, det sättet igång både kropp & knopp och efteråt känner man sig väldigt pigg och alert. Om jag bodde i norr dock och hade kallt väder för jämnan hade jag nog tyckt ”knäppa nollåttor” alltså?

  Allt för content…..

  Varmt (eller kanske borde säga kallt) välkommen till Östersund! ☀️?
  Även om du absolut inte har bett om tips så måste jag ändå tipsa om några av våra mysiga caféer som finns kring stan: Hamngatan 12 (är även en butik & säljer också begagnade prylar), Badhusparkens café (inget wow fikamässigt men ligger jättefint till) & Edenbos som ligger 15-20 min promenad från stan men har både gott fika & mysig miljö.

  Hoppas att du får en fin vistelse!

   Jag ÄLSKAR tips, så tack snälla! ❤️

    Är ju även Gregoriemarknaden här nu i helgen.

  Inte ens kallt i Östersund just nu ?

   Jag höll på att dö idag, OKAY!? Ta inte min smärta ifrån mig!!!! ?

    Och idag får du klä dig mer, -21 nu på morgonen ?

    Ett till tips är Jazzzköket och jazzköket saluhall. Lunch och eller middag där går inte av för hackor ?

    Det har även varit rött kalt på morgonen i Sthlm.

   -12 får man väl ändå säga är hyfsat kallt? Eller vadå, skall det vara -30 för att ni skall tänka att, ja idag får jag nog ta både mössa & vantar???

    Där jag bor (Västerbotten) tror jag inte någon räknar minus 12 som kallt om det inte blåser. När jag gick i grundskola jade vi som regel att utomhusidrotten flyttade in eller uteblev om det var 18- eller kallare. Jag fryser iofs jämt och tycker att alla är galna ?

   Var skön kyla idag, satt ute och väntade på bussen nu ikväll i en kvart, men inte skoj om det blåser upp mot stan från Storsjöflaket då kan det bli kallt.

  Gillar kyla. Vinterbad. Kall dusch. Osv.
  Bor i en stuga på landet och ibland står jag näck och kollar på natthimlen (alltså näck står jag för att jag tex är på väg till toaletten som ligger i huset brevid, men stannar ibland upp och njuter av himlen)

  Jag gillar känslan i kroppen när blodet rusar pga kylan. Hur klartänkt jag blir och pigg. Jag känner mig så ren inifrån.

  Ja hej det lät skitflunmigt jag vet ?

  Hatar vinter och halka! ?

  Bott i Lappland och Norrbotten hela mitt liv och kan inte förstå varför folk skulle gå runt sådär mitt i vintern.

  Maja Nilsson Lindelöf, älskar henne MEN hon sjönk i mina ögon när hon för kvinnors kamp osv men sen går på en Chris Brown konsert ?

   Åh nej 🙁

  Men snälla ta av dig dina skidglasögon…
  Det här var det fånigaste jag sett på länge. Gör folk vad som helst bara någon guru benämner det som hälsosamt?

  Älskar Wim Hof.
  Han är fantastisk!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.