Calle Schulmans kritik mot ”Pricken Rosa”

”Pricken Rosa” på Instagram, eller Caroline Svelid som hon egentligen heter, har fått mängder av nya följare efter att hon involverade sig i ”jag vet vad en snippa är-debatten” och publicerade ett inlägg som fick enorm spridning.
Hon har även medverkat lite överallt i media efter detta, och tagit ställning i alla möjliga samhällsfrågor, framför allt de som är kvinnorelaterade.
Det uppskattas av många, men inte av alla och en av de som inte gillar vad Caroline Svelid sysslar med är Calle Schulman.
Han kallar henne för en briserande bomb, som inte gör det hon gör för någon annan än sig själv, någonting han tycker är ”så jävla äckligt”.
Han kallar henne även för ”En Alibaba-Linnea Claesson från Wish”, vilket betyder att man är en riktigt dålig kopia av ett känt varumärke.

Han är mäkta upprörd, den gode Schulman.

43 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Vad skrev hon för inlägg som fick stor spridning?

   Och vad var det för inlägg Calle svarade på? Fattar inte mycket här.

  Schulman står inte högt i kurs personligen hos mig men är inte sen att hålla med honom. Pricken rosa har på dessa veckor utvecklat storhetsvansinne med !

   Faktiskt. Jag tycker han vanligtvis är jävligt oskön men här har han faktiskt rätt.

    Faktiskt rätt? Så fort nån får uppmärksamhet så ska hon ”tas ner”? Calle framför ingen kritik, han gör bara ett personpåhopp och kallar henne fula saker. I sitt flöde har han inlägg om mobbing, vafan är det här? En Schulman som är full och ute och härjar på sociala medier? Inte första gången.

     Exakt det här är anledningen till att få kvinnor vill uttala sig i media trots att de besitter stor sakkunskap – kvinnor rivs ner på en gång. Män kan uttala sig om precis vad som helst och ingen höjer ett ögonbryn. En kvinna uttalar sig och hon kritiseras, granskas och problematiseras. Så tröttsamt.

    Calle Schulman. Mannen som inte tål att nån ifrågasätter honom. ( Blev blockad för flera år sedan) . Han är lättkränkt den Lelle göbben.
    Pricken rosa följer jag sedan länge. Hon är inte ”ny” på instagram och att hon nu blivit mer uppmärksammad pga att vissa män inte vet vad snippan är så betyder det inte att hon utnyttjar den här situationen. Nope. Hon har funnits med ett bra tag.

   Men varför visa en sån avsmak? Det ter sig inte riktigt friskt från Calles håll.

  Han har ju rätt i sak, men jag hade ändå inte uttryckt mig som honom.

  Hur ska man kommentera nåt man inte vet nåt om?

   Är det inte det dom flesta gör?

  Det där är ju svårt. Hur vet man när någon går från att strida för en viktig sak, till att slå mynt av det för egen vinning? Och varför tror sig Calle veta det i det här fallet? Har själv ingen aning.

  Well, håller typ med honom men skulle själv aldrig vara så otrevlig!

   När kreti och pleti uttrycker sig så kallas de troll och Katt-Ewa. Är man en Schulman så blir man lyft på bloggar.

    Vilka bloggar? På den här problematiseras han väl?

     Ja jag skulle ha skippat sluttampen där. Här problematiseras han mycket riktigt.

  Av det jag läst/hört/sett så rider hon på ”jag vet vad en snippa är” vågen för att själv få ta plats och höras/synas i media.
  Jag håller till viss del med Calle då hon utnyttjar situationen lite men man kan ju framföra kritik på ett bättre sätt…

   Men hur vet man att hon ”utnyttjar situationen”? Kränger hon plötsligt Wishdiadem eller pratar hon om den uteblivna domen och inte om sig själv? Är det fel att göra sig hörd?

    Jag förstår inte heller. Människor följer väl för att de gillar innehållet också.

    Det är absolut ingenting fel med att göra sig hörd men att använda en liten flicka som blivit utsatt för ett grovt sexuellt övergrepp för att göra det tycker jag är fel. Jättefel.

     Men alltså är ej insatt så förstår inte, hur gör hon detta för egen vinning? Är väl bra att bidra till att såna saker får uppmärksamhet, eller gör hon nåt jag missat?

     Klart fallet med den stackars flickan hänvisas till. Det är ju det groteska som allt cirkulerar kring just nu. Hur annars borde hon göra sig hörd, tycker du?

     Hon uppmärksammar ju frågan, inte sig själv? Hon har inte gjort nåt som gynnar henne själv annat än att hon fått massa uppmärksamhet för att hon drog igång uppropet. Är folk så jävla ogina så alla ska tas ner så fort de syns för mycket, även om det är för en god sak?

     Ja de håller jag med om, men nu är de annat hon sysslar med också. De är att hon och hennes fans hånar kärnfamiljer, hånar kristna. Uppmuntrar kvinnor ligga runt, sen att påstå att alla kvinnor är offer , de ej kan misshandla eller utföra övergrepp. Denna feminism kan jag ej med.

  Ska Calle Schulman egentligen ha en åsikt om detta? Gör han något för någon annan än sig själv eller sitt ” varumärke”?

   Nej, men han står åtminstone för det, ingen tror att Schulman-typer är igång för något annat än uppmärksamhet och pengar. På ett sätt mindre irriterande än de som egentligen är likadana men döljer det bakom och använder t ex feminism som någon egen karriärssprångbräda.

    Nä fy fan om en feminist hörs när hon propagerar för nån samhällsfråga! Tvi vale, alltid bättre med en egoitisk och otrevlig Schulmanbroder!

    Calle står inte för någonting.

  Som jag har uppfattat det har pricken Rosa blivit tillfrågad av diverse tv/radio program att medverka efter att hennes # blev viral… Men jag kanske missat något, på vilket sätt har hon fått storhetsvansinne?

  Calles kommentar känns bara rutten och elak.

  Inte så förvånad att det är en Schulman som skrivit det där. Hela klanen verkar ju ha tappats som barn.

   Klockrent!

    Låg ribba för ”klockrent”, haha

  Måste tipsa om hans pod med geniet ändå ! Tycker de är bra reflektioner , skvaller och diskussioner. Geniet framförallt har också verkligen gjort en inre resa.

  Jag föreställer mig att någon annan skrivit det Calle skrivit ( Isabella, Bianca, Sandra B, Camilla L etc ) och hur det hade framställts i den här bloggen …

   Mycket bra poäng!

  Alltså!!?? En kvinna uppmärksammar ojämställdheten i vårt samhälle (som många andra gjorde, hon fick massa följare) Hon tar tillfället i akt få sin röst hörd i kampen för kvinnor.(hon verkar ha hålla på ett tag) Då ska hon hängas å då ska hon skjutas för kvinnor som hörs i kampen för kvinnor ska hackas och brytas ned av både män och andra kvinnor.

  Klart som fan hon gör detta för sin egen skull?! HON vill ha förändring. T.o.m Ghandi matstrejkade för sin egen skull. Folk fungerar så. Och? Zlatan spelar fotboll för att han är en riktig jävla egoist, Och? Kan vi kvinnor bara sluta ha särskilda förväntningar på just feminister. Hör bara att dessa kommentarer dyka upp när det pratas om kvinnor som står upp för kvinnor.

  Jag tror dock att om Prickenrosas enda avsikt var att bli kändis, så hade det vart enklare att välja en annan inriktning där hon slipper allt hat.

  Är inte Calle själv en liten misslyckad kopia av sin bror Alex? En sån som måste hoppa, skrika och bråka för att inte vara osynlig. Han klämmer gärna åt kvinnor också i kampen för att höras.

   Det första stycket, bara nej. Hon får inte kritik för att hon är kvinna, det där kortet är så gammalt nu.

    Tyvärr inte. Det finns vetskapligt underlag på att kvinnor i högre grad kritiseras än män, även inom områden de är utbildade inom och besitter mycket kunskap om. Vi lever inte i ett jämställt samhälle. Tyvärr. Så vad du tycker spelar inte så stor roll, eftersom fakta går före en persons subjektiva åsikt.

   Men skillnad att vara feminist och fantastiskt, vilken hon är. Sen om man är högerkvinna, kristen så mobbas man, sen ser de alltid kvinnor som offer, aldrig att även kvinnor kan vara elaka.

  Han är verkligen en riktig mansgris. Fyfan… Han hatar verkligen kvinnor.

   De stämmer ej, men hon hatar män.

  Mer Schulman’s åt folket!

  Calle Schulman, den vidrigaste av två vidriga bröder.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.