Monas Universums senaste insamling

Monas Universum postade ett inlägg om en kvinna som behövde hjälp för att betala ett skadestånd till en person som kvinnan i fråga ska ha förtalat under #metoo.
Först togs inlägget ner, efter att kommentarsfältet, enligt Mona, fyllts av falska anklagelser och rena personagrepp.
Nu är det uppe igen, efter att kvinnan bett Mona om det, men alla kommentarer är borta och kommentarsfältet stängt.
Kvinna ska ha blivit lovad hjälp från någonting som heter ”Förtalskassan” men det erbjudandet gick i stå eftersom de enbart erbjudit hjälp till kvinnor som inte namngivit sina förövare, vilket kvinnan gjort.
Förtalskassan meddelade förövrigt den 8 mars 2023 att organisationen lagts ner.

Mona får ganska mycket kritik för sina insamlingar, och dess brist på transparens, vilket verkar få henne att bli än mer ”hemlighetsfull” vad gäller dem, vilket i slutändan bara slår tillbaka på hennes själv.
Hon blir arg på följarna som har mage att ifrågasätta hennes goda avsikter, när följarna egentligen bara vill att hon redovisar var alla pengar går.
Och så håller det på…runt, runt…

53 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Insamlingar kan vara otroligt värdefullt, men jag har så otroligt svårt för det efter att en person i min hemstad spelade på detta. Efter sin sons död gick hon ut i lokaltidningen, nationella tidningen, hjälpinsamlingar som Ellas Hjältar, Pärleros podd med mera och bad om bidrag för gravsten och ”plåster på såren” för syskonen. Så fort en media var avbockad så gick hon vidare till nästa, och ett halvår senare behövde hon fortfarande pengar till gravstenen… För förtydligande ska tilläggas att troligen inte en krona gick till varken gravsten eller syskon.

      Sådant förstår jag inte på att man kan reta sig på, reta sig på en människa som förlorat sitt barn.

        Jag förstår det, att någon förlorat ett barn är såklart oerhört tragiskt och man har högre tolerans/förståelse för hur folk beter sig i en sådan situation men det finns ju ändå en gräns. Att t ex försöka profitera på sitt barns död är osmakligt.

        Retar mig ju givetvis inte på en person för att den förlorat ett barn, det är oerhört tragiskt. Däremot retar jag mig rejält på folk som lik i detta fall utnyttjar sitt barns död för att få nöjespengar. För det första bör gravstenspengar täckas av barnförsäkringen, för det andra bör man inte behöva be om gravstenspengar fem gånger om trots att massiva summor redan samlats in.

        Lilla Smilla, så klart man kan reta sig på någons beteende fast de förlorat ett barn.
        Om någon gör en insamling där meningen med pengarna är gravsten så ska pengarna gå till gravsten.

        Du kan inte förstå att man stör sig på att man använder sitt barns död för att håva in pengar?

      Det låter som att du inte känner personen väl. Du vet inte hur mamman har haft det, kanske gick pengarna till skulder/hyra osv. Förluster och tragedier påverkar oss på olika sätt. Vi bearbetar och agerar utifrån vår bästa kapacitet. Vissa behöver prata ut mer, andra skriver, andra jobbar osv. Det jag vill få fram är döm inte på förhand . En person avsikter och agerande är mer nyanserat än så

        Men då kanske det är det man ska be om hjälp till? Inte ljuga för att få folk att donera

    Vet ingen annan bloggare som ständigt samlar in så mycket slantar och inte redovisar ändamålet.
    Mona själv har bla stolt nämnt att hon inte betalar skatt, samtidigt som hon beklagar sig för hur mycket hon arbetar.
    Ekvationen går aldrig ihop..

    Vid något tillfälle skulle hon hjälpa en hemlös dam med möbler osv.
    Fick in en rejäl slant men därefter slutade inläggen om denna kvinna.

    Borde granska Mona bättre…upplever att mycket inte är äkta…inte minst Universumets falska omsorg.

      Håller med! Där finns otroligt flagranta hundar begravda och har funnits i många år. Hon har haft så många bolag som startat upp och sen avslutats. Under perioder ”inte tjänat pengar” trots att hon aldrig slutat göra reklam för felstavat polyesterskit på sin blogg. Lite skumt.

    Mona blev sur som fan när någon påtalade att hennes skumma insamlingar oftast sammanfaller med hennes resande och dyr shopping. Funkade en gång med Moa-bluffen. Hon påstår att INGEN kontaktade henne när hon skulle redovisa Moas insamling. Jo tjenare, jag och 3 vänner mailade henne men ingen av oss fick svar.

      Just det Nina…du har mycket bättre minne än jag…Moa bluffen….det var den jag syftade på,,,

      Njä, hon erbjöd sig att möta upp de som ifrågasatt insamlingen.

        Före 7 en morgon på sin kompis fik i Sthlm. Inte helt lätt för många att kunna det. Hade kanske varit bättre om hon lagt ut eller mailat till de som undrade.

          Nina här påstår ju att INGEN kontaktade henne när hon skulle redovisa pengarna. Vilket ju inte är sant.

    Oj vad lägligt Helen Torsgården har bestämt sig för att börja ta hand om sin hy nu när hon har ett samarbete med Lyko. Det liksom hoppsan bara kom sig. Upplevde henne som genuin och äkta tidigare men hon är ju inte ute efter att göra reklam. Varje blogg är ju i betalt samarbete med ett företag.

      Kan vi inte bara sluta tro att influensers är genuina?

      Hur ska en influencer kunna vara ”genuin”? Hur skulle det kunna vara möjligt utan att de i så fall har en annan inkomstkälla?

    På tal om tidigare inlägg.

    Hur får folk det till att Maggan och Louie är ihop?????

    Vad får alla att tro det???

      Mycket för att hon skrev att hon villl ge kärlek en ny chans?

        Det är tragiskt. Maggan har så mycket attityd mot följare och kvinnliga vänner i hennes liv som begått ett misstag, men hon ger frikort till män som bedrar henne.

      Hon svarade på det i en artikel i typ Amelia eller Mama, att hon älskar honom och släppt in honom i sitt liv igen.

    Kvinnan säger sig blivit lovad vid huvudförhandlingen i tingsrätten dvs det var inget hon kunde räkna med när hon begick sitt brott. Enligt en av grundarna till förfalskassan har kvinnan efter det startat en ”kampanj” möjligen drev. Det blev uppenbart för flera vem kvinnan var vilket varken gynnade henne eller Mona. Hon har haft 4 år på sig att samla ihop pengarna. Varför ger inte Mona eller lånar ut. Ngn skrev också att beloppet som stod i ett Mail var dubbelt mot vad som framkom i domen. Mona själv visade en helt annan sida en hon med världens bästa läsare. Men dessa personer som ställer relavanra frågor rensades ju bort.

      Ininlägget stod också att kronofogden knackat på och gjort utmätning men kammat noll (snyft snyft). Tidsmässigt kan det omöjligen stämma, däremot lär de ha delgivit henne skulden som troligtvis skickades så fort den vunnit laga kraft.

        *i inlägget

    Mona är den mest skenheliga människan i mannaminne. Finns väl ingen människa i världen som skryter så mkt om hur godhjärtad och snäll och trevlig hon är som Universumskan, men som alltsom oftast visar hur otroligt fördomsfull, snobbig och allmänt otrevlig hon verkar vara. Och om någon vågar påpeka hennes mindre goda sidor blir det rantande utan dess like. Nej, en riktig satkärring verkar hon vara.

    Jag har inte läst Mona på flera år nu men det var värst. Allting går bara i en loop med den kvinnan. Till och med språket. Det är hennes främsta försvar: ”shoot me for that”.
    Ja alltså vi försöker (med frågor och argument alltså) men hon är inte så tuff som hon verkar för när frågorna kommer står hon inte pall.

    Känner inte till något om denna Mona förrän nu.

    Lön för arbetet att hjälpa andra ekonomiskt och för administrativa uppgifter är kanske något hon tar?

    Det finns ju organisationer som samlar in pengar där stor del av det insamlandet går till detta.

    Om det är snyggt eller inte beror ju på hur skäligt det är. Om man ska samla in pengar till någon som bor i bergen i Peru och man måste rida på en åsna i kringlande vägar i två veckor med riser och tyget man köpt till dem förstår man ju att en del av pengarna måste gå till åsnan.

    Väldigt många bolag registrerade på deras adress, flera med omsättning runt ett par miljoner och med blygsamma resultat . Till exempel Univer-Sum Media i Stockholm med omsättning runt 2-3 mkr varje år och resultat på blyga 70-130 tkr som verkar ta alla kostnader för bilar och telefoner. Men det är klart, många bilar behövs när man driver blogg ?

    Jag swishade några hundra. Hoppas det kommer fram. Det var ett fruktansvärt fall. Så sjukt att det är så här det ser ut i Sverige.

      Har du läst förundersökningen?

        Eller domen. Denna kvinna har ju figurerat i ett antal fall, inte alla har gått till åtal, där hon bland annat manipulerat bevis, vilket iallafall i mina ögon innebär att hon ej är trovärdig. Finns en video på youtube där Monas egen advokat föreläser för polisen om ett av fallen. Påtalade för Monas läsare vikten av att bilda sig en egen uppfattning och inte bara tro rakt av på allt som sägs. Men Mona tycker tydligen inte att det är lika viktigt. Mona’s way or the highway.

          Tror inte domen är så tydlig avseende det.

      Kvinnan ljög från början till slut och förtjänar inte ett jävla korvöre. Hon förstör så oerhört mycket för kvinnor som på riktigt blir utsatta för våldtäkt och sexuellt utnyttjande.

    Den frågan ställdes och då brann det i peruken. Var affärer med makens bolag. Som har en styrelse bestående av makarna själva….

    Huset är hyrt. Iofs var det en väldigt hög hyra när det låg ute.

      Och bilen som dom ”spontanlöpte” är enligt någon här inne leasad?

        SpontanKöpte, så klart….

          Stämmer. Det är bara att kolla regnr.

    Med tanke på förskingringen av pengar inom VDS som Mona tiggde pengar till i många år innan hon plötsligt ”valde att sluta” skulle jag vara väldigt försiktig med att swisha något öht när det gäller henne… (För ordnings skull – det var alltså inte Mona som förskingrade för VDS, men många frågade om och om igen varför föreningen inte skaffade 90-konto som alla som vill vara seriösa gör. Mona svarade så vitt jag vet aldrig på den frågan.) #hundbegraven

      Hon svarade bl a att de hade så mkt att göra att de inte hunnit med och att ett 90-konto hade nackdelen att pengarna inte kunde användas helt efter eget tycke.

        Intressant att hon själv inte insåg det problematiska i det svaret.

    Ja. Och Mona som har ”NOLLTOLERANS för falska anklagelser”.

      Hon själv antyder gärna att det går rykten eller att ”om vi bara visste vad hon vet”, och drar sig inte för att hänga ut folk eller organisationer baserat på detta. Nolltolerans verkligen.

    Hennes fanclub måste väl minimeras efter alla skumma insamlingar. Det är ju aldrig hennes läsare som hemska utan BB,s surkärringar som är avundsjuka och missunnsamma.

    Är det så med advokaten eller är det vad MU skriver? Har vi hört samma sak från båda hållen? En advokat tjänar pengar och gör inget för att vara hygglig, de kan flina och spela med hur mycket som helst. Skönt att läsa att det är fler än jag som tycker att dotterns historia är lite märklig men man får hoppas att det inte är en historia i hämnd/vinstintresse. Konstigt är det dock.

      Här är en till. Jag kan inte sätta fingret på det, men något är himla skumt i hela det där universumet.

    Oj då, hon bor ju ihop med sambo och bonusbarn, som Mona ääääälskar.

    Kommer också en håg. Skrev att vi skulle förstå sen varför hon inte kunde bo hemma. Som vanligt ingen förklaring. Yngre dottern måste ha en köpt lägenhet för hon är ljuskänslig. Alla som bor i lägenhet vet att det är ljud. Kan inte pendla för hon ska vara hundvakt.

    Dra inte in övergreppen mot hennes dotter, tyvärr är det så här det är i Sverige, pedofilerna får gå fria. Tvivlar inte ett ögonblick på den historien även om Mona i övrigt är en ”intressant” person. Så mycket som inte hänger ihop där, hon kan ensamt försöka dra igång ett drev på sin blogg och hänger ut både personer och företag, och sen blir det knäpptyst om saken med noll uppföljning.
    Som när hon skrev ett jättelångt inlägg om dotterns hund som var jättesjuk och enligt Mona hade blivit felbehandlad av ett flertal hemska och oproffsiga veterinärer. Men NU hade de hittat den bästa veterinären i världen (surprise), det skulle visserligen kosta multum (förstås) men det viktigaste var att hunden skulle bli frisk. Sen bara… tyst… inget. Noll uppföljning. Såg att någon frågade i en kommentar hur det gick med hunden, men om man nu skriver ett sånt känsloladdat inlägg där man dessutom sprider skit åt höger och vänster, kanske man kan göra en liten uppföljning om hur det gick sedan också?

    Enligt Mrkoll bor dottern Johanna I villan i Bromma sedan dec 2022 tillsammans med Mona, hennes man och yngsta dottern.

    Jag har bidragit till Vid Din Sida både direkt och via Mona & det genom Mona har gått fram vad jag vet & har sett kort på ….det som jag skänkte direkt är jag tveksam till vad det gick till (hoppas naturligtvis att det gjorde pensionärerna nytta) men skyll mig själv som skänkte till ett organisation utan redovisning what so ever ….Tror att Mona lämnade av andra anledningar som jag ej kan utveckla.

    Nu startas en ny insamling till förmån för Cissi Wallin.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.