Rosa Helikopter?

Om man vill distansera sig från faktumet att man blivit avstängd från Youtube för att ha brutit mot plattformens barnsäkerhetspolicy, vilken förbjuder innehåll som sexualiserar minderåriga.
Varför släpper man i så fall en cover på den här låten, som riktigt osar dansparty i kuddrummet på förskolan?
Jag har förmodligen svaret på min egna fråga, och det är av samma anledning som han hamnade i det här klavertrampet. Dåligt omdöme är bara förnamnet. 

Det finns absolut ingen anledning att gå in och lyssna på den, det låter som dålig karaoke, eller som att han sjungit in den med hjälp av micken på telefonen. Jag tror ärligt att det är det han gjort. Han har förmodligen fått tag på ett bakgrundsspår och sen spelat in sin sång med, antingen en kass mikrofon, eller med hjälp av telefonens mick. 
Öronen blöder, och får Hanna Friberg, Molly Rustas och Margaux Dietz sommardänga ”It’s a beautiful life” från 2016 att framstå som sjungen av Adolf Fredriks Gosskör. 
Men, om du är så pass välsignad att du faktiskt inte vet vilken låt det här är, så kan du lyssna på originalet här under.
Du kommer förstår vad jag menar med dansparty i kuddrummet då.

60 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Osar desperation av den pojken.

      Betänk att detta är en fullvuxen man.

        Men ellerhur, kalla han inte pojke. Han behöver inse att han faktiskt är en vuxen man ?

        Glömmer bort ser ut som 15 ?

          Är ju precis det han vill se ut som. Som sagt, vi ska inte uppmuntra hans sjuka försök till att förbli en evig tonåring.

      Man hade ju velat orosanmäla !
      Sen kommer man på att han är vuxen.

        Du kan göra en anmälan till socialtjänsten om en vuxen person

          Anmäla vad? ”Denna mannen är knäpp”?

    Jag är fascinerad. Men inte på ett positivt sätt, lite sådär fascinerad-chockad över vad han håller på med.

      Ja jag menar, var kommer detta ens att sluta?

    Ska bli intressant att se hur det går för honom mot de företag han menar sig ha samarbeten med. Nu ska hans ”fantastiska team och advokat ” ta saken vidare.

      *host* ”mamma och pappa Rasmusson” alltså …

      Att betala en advokat i två timmar kommer även att äta upp varenda krona som han dragit in genom ”samarbetena”..

      Haha ja! Jag läste också detta!!!

    Hans innehåll är ju ändå ganska… eh, varierat? Måste man ju ge honom.

    Never let them know your next move

    Känns lite som Bella nr 2. Så besatt av uppmärksamhet så allting går, även ens egna rykte och person.

    Jag tycker ibland synd om honom, han verkar så extremt ensam? Kollade hans insta, det är bilder på han – själv – eller på hans föräldrar. Någon bild på ett fan eller så men inga kompisar, inget gäng han hänger med. Sen så läser jag hans senaste story eller något och all den där minimala sympatin jag kände försvinner när han drar ännu en sexhint till sina kids som följare eller försöker skryta med icke-existerande meriter eller något annat dumt haha

      Jag har inte heller något gäng som jag hänger med, eller vänner på bild på insta. Men inte är jag totalt tappad för det.

        Haha nej men han jobbar ju med sociala medier liksom, är ung – vet inte hur gammal du är men när jag var 23 så var mina kompisar och min dåvarande flickvän typ den viktigaste delen av mitt liv, och visst, man behöver inte hänga ut sina kompisar på instagram men någonstans borde man kunna se någon skymta förbi om han faktiskt hade någon?

        Men som sagt, det ursäktar ingenting av hans beteende, snarare är min teori att han är som han verkar och det gör att kompisar helt enkelt väljer bort honom.

      Jag hade en Kompis som honom nar jag var 13.. Han hade massvis av vanner vi var ett stort gang. Men vi vaxte liksom upp och han… stannade..? Han hade tusen chanser (800 av mig?) men man orkar liksom inte alltid forsvara ett beteende, hanga med i svangarna och det konstanta uppmarksamhet beroendet. Vad jag menar ar att Pontus sakert har haft vanner men gatt ner I aldrarna nar de mognat

        Jag tror det också, och jag hade tyckt synd om han om det hade funnits tecken på att han själv förstår vad han gör men det verkar inte finnas den självreflektionen alltså. Någonstans går omgivningens ansvar över till personen och jag tror dig när du säger att du gett den personen 800 chanser för alltså, de flesta är rimliga men några få är inte det haha

      Jag har ett stort kontaktnät, men min insta är bara bilder på mig och min katt. Å andra sidan är jag ju en privatperson och Pontus en influencer. Fast har Pontus någonsin varit ”en sån influencer” som lägger upp stories på vad han äter, att det snöar, osv? Är det inte mest bara lives och konstiga frågor om barn och relationer?

        Kattbilder är de bästa bilderna <3

          Håller helt med.

        Nehmen precis, men reflekterar inte det vad han antagligen gör? För jämför med andra influencers i hans ålder, någon kompis ser man ju senaste veckorna normalt sett, men på Pontus insta är det ett par år av selfies och föräldrar?

      Tror också han är otroligt ensam och förmodligen har isolerats av sina föräldrar. Därför är det ingen runt honom som säger till honom att det han pysslar med är sinnesssjukt.

      Nja en Instagram måste inte innehålla bilder på folk? Jag har inte en enda bild på mig själv eller någon annan, endast på saker jag är iväg på, ibland är jag iväg ensam, ibland med någon, men det syns inte på bilderna.

        Men är du 20-23 år? Menar, min instagram är typ bara barnbilder nu, men när jag var yngre så var det mest fokus på saker jag gjorde och där var kompisar (/saker jag gjorde med kompisar) en väldigt stor del). Nu är det inte vad jag gör om dagarna och det reflekteras på insta, jämför med random influencer i Pontus ålder och det är absolut en del selfies men också määängder av bilder med vänner..

    Det är ju seriöst något fel i huvudet på denna kille ..

    Tydligen ska hans ”team och advokat ” se till att de företag han inte har ett samarbete med ska betala.

    Det är en lite pajas som dock är en otäck pajas med tanke på hans dragning till tonårstjejer.

      Läste också detta, det är ju fan helt sjukt?? Kommer han inte inse om han nu ska ta upp detta med sina fantastiska advokater att där inte finns mailkonversationer, sms, kontrakt eller något som helst intyg/bevis på att de har samarbetat?

    Tänk om han förstod att alla hans ”fans” egentligen är tonåringar som driver med honom.

      Och små barn! Min sexåring tror på allt Rasmus säger. Nu har han så klart inte instagram men han tittade på honom på youtube innan allt uppdagades och under en period efter fanns det klipp där Pontus ”förklarar sig” och min son trodde givetvis på vartenda ord!

        För mig är det helt ofattbart att en förälder låtit sitt barn kolla på honom.

          Måste ju vara föräldrar med noll koll på vad deras barn tittar på eller inte tycker det han gör är problematiskt.

    Skulle aldrig försvara PR i något men varför dissa originallåten så hårt? För min generation är den en av titelspåren för vår barndom. Kommer den på en fest så blir det drag och ALLA kan den. Det är en BANGER som man säger. 😉 Och jag var iallafall förbi kuddrumsstadiet när den kom.

    Vem syftar Hanna och Nea på i slutet av dagens Surret? Hannas stora nemesis ?

    Så obehagligt att han gjort den låten faktiskt! Det är som du skriver en låt som spelas flitigt på förskolan, undra om hans mål är att hans låt ska dyka upp där.

      Har han skrivit originallåten ”rosa helikopter”? Jag har inte sett något problematiskt med den, den har ju alltid spelats under 90/2000-r talet.

        Nej men originalet var väl också en hit bland människor under 10 så.. Hade målgruppen varit äldre hade han gjort en cover på Baby one more time eller nåt

    Det känns som om han har stannat mentalt någonstans mellan 10 och 14år. Helt sjukt.
    Han behöver ett klippkort till en psykolog annars blir det förmodligen Dumpen nästa.

      Han har själv gjort ett test om mental ålder och landade på 7 år tror jag han sa, men själv skulle han säga att han ligger någonstans mellan 12-14 år. Såg detta på ett av hans storys.

    Det där är alltså min 3-åriga dotters favoritlåt just nu, som spelas på repeat på förskolan.. Om hans målgrupp nu är 20-åringar borde han väl spela in låtar som 20-åringar lyssnar på? Visst att jag förstått att han inte har alla hästar hemma men det blir ju bara värre och värre..

      Är det Pontus version som spelas eller originalet?

        Nej gud nej det är originalet som går där om och om igen, det är i alla fall det jag hört när jag varit där.

      Jag hade lackat om förskolepedagogerna var så korkade att dom spelade hans låt eller låtar på förskolan

        Det handlar inte om att vara korkade. Dom kan ju omöjligt ha koll på allt.

          Lite koll bör man dock ha om man arbetar med barn.

          Som anonym nedan skriver. Jobbar man med barn så bör man ha koll.

          Klart som korvspad att man har koll på sådant! Om inget annat så tar man tiden och läser på!!

          / mvh lärare på fritidshem

    Men skrev han i samarbete med? Jag tyckte det stod annons. Det är väl två olika saker?

    OBS: jag stöttar inte han alls men jag ville bara veta om det innebär att när man skriver annons även innebär betalda samarbeten. Hur gör man om man bara vill tipsa om en produkt då?

      Det är samma sak. Ordet ”annons” är en reklamidentifiering.
      Om du vill tipsa om en produkt, där sammanhanget inte är kommersiellt, så skriver du ingenting. Tips omfattas av yttrandefrihetsgrundlagen, medan kommersiella inlägg omsfattas av marknadsföringslagen.

        Nu är allt glasklart?? tack!
        Och när influencers tipsar och inte skriver nåt så skriker folket rakt ut att det inte är reklammärkt. Inte lätt?

        Men det det var väl en annons i och med att det var reklamlänkar? Ska det inte reklammärkas? Det var ju inte obetalda tips han gav.

          Inte på det viset han ville få det att framstå.

          Han dubbelmarkerade sitt inlägg med en ganska tydlig agenda, vilket företagen verkar ha hållit med om, efter att jag ställt frågan om huruvida det var faktiska reklaminlägg eller ej. Reklamlänkar bör markeras som ”annonslänkar” och inte ”adlinks” men det har ju Pontus så klart ingen koll på eftersom han använde sig av ordet ”adlink”. ”Annons” betyder ett reklamsamarbete. Björn Borg hade ju till och med blockat honom tidigare på Metapic, så han använde en gammal profil för att få tag i länkar.
          Men hans ”annons-markering” var ingenting annat än ett försök till varumärkestvätt, för att få det att framstå som att dessa företag vill förknippas med honom.

        Nja, allt är ju inte reglerat utan man reglerar i lag sådant som anses behöva reglering. Skulle säga att tips inte är reglerade, precis som att jag tex får hoppa jämfota eller äta glass.

          I Konsumentverkets vägledning skriver de följande:
          Yttrandefrihet är en rättighet i svensk grundlag. Det innebär att alla är fria att ge upplysningar och uttrycka tankar, åsikter och känslor, och det spelar ingen roll om man gör det i tal, skrift, bild eller på något annat sätt.
          Det enda som kan begränsa yttrandefriheten är andra lagar. Marknadsföringslagen (2008:486) är ett exempel på en sådan lag.
          […]

          Inlägg eller delar av inlägg som innehåller personliga recensioner av produkter där syftet enbart är att uttrycka sin egen åsikt är skyddade av yttrandefriheten. Det kan samtidigt förekomma inlägg eller delar av inlägg med liknande form, men där syftet är att sälja eller skapa ett intresse för produkterna och därmed öka efterfrågan på dem. Då är det marknadsföring.

    Är det mina öron det är fel på eller har han också fått med en liten del av ”do you wanna be my fjortisboy” i låten? Alltså melodin, dunkandet eller vad man ska säga? Det är ju då också låten med texten ”hej hej hej jag är bara 14 år kom och se på mig kom och ta på mig…” och ”du får ta på mig om du ber mig snällt”….

    Ni hlömmer hans cover på bumbibjörnarna? ”riktar sig inte till barn”, nänä

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.