Arga kommentarer under Isabellas inlägg om Dermapen

Bildkälla: TT

Caroline berättade för mig att har man akneärr så får man ofta pigmentfläckar i dom. Det är därför som ärren alltid ser mörka ut. När Caroline använde dermapen (så heter varumärket) så la hon i blekning i serumet som då ska minska pigmentförändringen.

Ser ni porerna vid näsan? Herregud vad jag längtar efter att de ska minska med nålarna. Sminket lägger sig nämligen så fult ovanpå. // Isabella Löwengrip

Isabella skriver ett inlägg om sin Dermapen-behandling, som hon hoppas ska minska hennes akneärr och porer. 
Tydligen kan man få pigmentfläckar i akneärr, och att det gör dem mer synliga.
Vissa av Isabellas läsare uppskattar inte hennes inlägg och tycker att hon sprider skeva ideal.

Med den logiken så borde man heller inte kunna skriva om att man går till frisören, tonar håret eller ens tvättar håret, sminkar sig eller använder hudkräm. Gud förbjude att måla naglarna! Eller att använda inpackning! Hårtoning? Orimligt! Bleka tänderna? Uteslutet!
Jag tycker det är att göra en höna av en fjäder, men ni tycker kanske annorlunda?
Let’s hear. 🙂

47 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Man kan absolut tycka att det är att göra en höna av en fjäder, men jag tycker inte att man ska underskatta vikten av att den typen av kommentarer skrivs och får finnas under ett inlägg som påtalar hur fula vi påstås vara. Det handlar inte om att Isabella och/eller hennes läsare ska hamna i konflikt med varandra, det handlar om att du och jag som läser ett sådant inlägg inte ska behöva bära dom tankarna helt oemotsagda i våra huvuden.

   ” det handlar om att du och jag som läser ett sådant inlägg inte ska behöva bära dom tankarna helt oemotsagda i våra huvuden.”

   Inte ska behöva bära…? Nu gör du verkligen en hel hönsfarm av en fjäder. Du blir dessutom emotsagd utanför ditt huvud. Lär dig leva med det, och med dina tankar.

    Ja, ”inte ska behöva bära” – vad var det du inte förstod?
    Ja, emotsagd av t.ex. kommentarer som Malins i bild, vilket jag uppskattar. Eller vad menar du?
    Jag lever 🙂

     Jag förstod, och svarade att du gör en hel hönsfarm av en fjäder (som du kan läsa). Det är ingen som påstår att vi är fula, mer än du – och du drar oss andra med dig när du skriver ”vi”. Jag, och mina ärr, blir inte fula för att Isabella går på en dermapenbehandling.

      Håller helt med dig här anonym!

      Ja, det läste jag, men tyckte det var svårt att avgöra vad du syftade på då jag tycker att ditt citat var ganska oklart. Det låter såklart hårt att jag formulerar mig så, men vad ligger annars bakom att man överhuvudtaget anmärker på och behandlar något som är så naturligt som porer? Jag har inte sagt något om ärr?

       Jag menar: vi alla har porer i ansiktet. Hon uttrycker att det är något oönskat. Varför är det oönskat?

       Inlägget handlar om behandling mot ärr och pigmentering. Det låter hårt för att det är hårt, och dessutom väldigt otrevligt. Du kan nog få fram en poäng utan att påstå att ”vi” är fula.

        Hm, jag har aldrig skrivit att det är fult, utan att det är så jag tolkar inlägget och därför formulerar mig ”ett inlägg som påtalar hur fula vi påstås vara”. Du verkar ha ett fokus på ärr. Jag har ett fokus på porer. Det kanske är okej att vi båda tar med oss olika fokus från inlägget när inlägget tar upp både ärr och porer? Eller är det inte tillåtet? Det var ju ett väldigt bra råd där annars om att man blir emotsagd utanför sitt huvud och att man får lära sig leva med det och sina egna tankar – är det något du kan applicera på dig själv?

         Fortfarande, inlägget påstår inte att vi är fula oavsett om du väljer att fokusera på porer, ärr eller pigmentförändringar. DU påstår det däremot och du talar inte bara för dig själv när du skriver ”vi”. Jag har både porer och ärr och när du kallar mig ful så kommer jag säga emot. Det hade varit betydligt trevligare om du hade hållit dina tankar om att ”vi” är fula i ditt huvud.

       Så det är bara tankar kring just porer som man inte ska behöva bära oemotsagt?

        Jag vill inte ha ärr!

         Du vill inte ha ärr, men Isabella ska inte få försöka göra något åt sina ärr. Åh, logiken!

  Alla får väl göra som dom vill?
  Men jag tycker att det är otroligt attraktivt med människor som är nöjda med sig själv och utstrålar trygghet och självförtroende även om dom inte är ”perfekta” utseendemässigt enligt normen ?

  Fast hade hon gjort det utan att berätta om det så hade det också varit fel enligt vissa. Och när hon inte gjorde något alls blev det hånfulla kommentarer om att hennes produkter verkade värdelösa med tanke på hur hennes hy såg ut. Osv osv. Hur ska hon göra för att alla ska vara nöjda?

  Men har inte hon jävligt tjuriga läsare? Det är fel på precis allt – hela tiden.

  Min hy i ansiktet förstördes efter försök med att ta bort gamla acneärr med dermapen. För det första är ärren kvar (gjort 10+ behandlingar) och idag är min hy extremt känslig och dessutom fick jag ökad hårväxt i ansiktet där de körde som djupast. Totalt bortkastade pengar för billigt var det ju inte heller ?

   Läste du inte på om det innan? Jag tänkte göra det för ärr men en googling bort fanns alla bieffekter och jag blev direkt osugen.

    Ung & dum typ, litade på min hudterapeut ?

     Du menar hon som tjänar pengar på att du gör behandlingar?
     Inte smart någonstans.

   Hittade du nåt som funkade mot ärren?

   Odå, jag som tänkte boka en sådan behandling nästa vecka :s Dock för hyperpigmentering, inte för acneärr.. Nu blev man fundersam.

   Men Varför gjorde du så många behandlingar om din hy blev sämre?. Den som utförde dom borde väll sett det och avbrutit!

    Det är en behandling som förändrar huden över tid så nej, försämringen av hudkvaliteten märktes inte förens 1-2 år senare

   Jag har väldigt känslig hud och min blev bättre av dermapen. Utför på klinik av välutbildad personal som aldrig skulle göra om de förmodade att något skulle bli sämre. Att du dessutom gjort 10+ behandlingar – en seriös hudterapeut eller hudläkare hade troligen stoppat långt innan dess om du nu fick massa bieffekter.

    Bieffekterna kom flera år senare och självklart gjordes de hos en välutbildad och kvalificerad hudterapeut

     Hur vet du då att se beror på behandlingen? Pigmentering och ökad hårväxt låter ju som normalt åldrande.

  Folk har väl ändå ett eget ansvar över vad de läser om på internet?
  Mår man så dåligt över sitt utseende måste man väl inte vara inne på skönhetsbloggar/konton där allt handlar om att förbättra sitt utseende?

  Inte konstigt att man inte ser när bilden är retuscherad

   Fast det var ju inte ens den bilden hon hade i inlägget.

  I egenskap av någon som själv hade akne i 10 år så förstår jag henne helt och hållet. Det är skitjobbigt att ha problem med huden. Jag har tack och lov väldigt lite ärrbildning i förhållande till hur länge jag faktiskt hade akne och hur otroligt envis den var innan roaccutan x2 till sist hjälpte. Isabella har det värre då hon fortfarande har akne. Vi kan ju låtsas som att det inte anses fult med akne, men alla vet ju att ingen vill ha det och ingen vill ha ett ärrat ansikte.

   Håller med! Body positivity i all ära men det är fortfarande en låååååång sträcka kvar för att acceptera och visa upp dålig hy. Tycka vad man vill om Isabella men där har hon trots allt gjort en insats under åren och både visat upp dålig hy men även talat om hjälpmedlen. Vidare tror jag att hennes kommentar om sina porer är en försvarsmekanism från henne eftersom hon vet att nämner hon det inte själv så får hon hundra elaka kommentarer om det..

  Herregud vad folk är känsliga. Om man personligen inte känner sig bekväm, självklart ska man då kunna göra något åt saken. Att uppmana andra till ingrepp eller påstå att vissa drag är fula är en annan sak, men det gör ju trots allt inte Isabella heller. Vart drar folk gränsen? Är det okej att sätta upp håret i en hästsvans eller sminka sig till vardags, eller uppmanar man till utseendehets då också?

  Det är sjukt hur vi går längre och längre ifrån det egna ansvaret ? å ena sidan lär man sig att man inte kan ändra andra, bara sin egna uppfattning av andras agerande och hur man väljer att hantera det, å andra sidan ska alla andra anpassa sig.

  Glömmer aldrig när Bianca inte fick prata om sin ångest; för att folk kände att deras ångest blev förminskad. Där tappade jag hoppet.

   Det är en paradox.. influensers får stå ut med extrema åsikter om deras utseende osv. Försvaret från läsarna är att ”ni valde de livet själva”, sant, men samtidigt om vi vanlisar kan må dåligt över att någon väljer att korrigera ärr hur kan vi inte se sambandet mellan osäkerheten efter att dagligen matas av åsikter och tankar om ens utseende.

   Jag har gjort mina bröst, som jag ångrar idag men nu är dom där? men jag skulle nog fan aldrig skylla det på något annat än min egna osäkerhet och oförmåga att hantera de på ett sunt sätt snarare än ingrepp. Men sedan har jag gjort andra ingrepp som jag är 100% glad att jag gjorde. Ibland inser man att man var osäker och att det är övergående och ibland kanske man vill göra ett ingrepp för att man inser att det inte är övergående. Men inget av det är någon annans ansvar.

  Men det är väl ingen som är förvånad ens. Det är internet och kan folk göra minsta lilla feltolkning så gör de det. Det gäller inte bara på hennes blogg, även här. Och överallt.

  Den som gjort en höna av en fjäder, är Camilla. Inlägget hade fått 28 kommentarer – inte särskilt många, alltså – och Camilla väljer ut de tre (3) som är negativa.

   Så såg det inte ut igår när jag skrev och tidsinställde inlägget. Sen tycker jag att den här inställningen är intressant att diskutera kring, oavsett.

    Jag läste också inlägget igår. Då var det 21 kommentarer varav tre var negativa. Innan det, var det 11 kommentarer och två negativa.

    Du har alltså gjort en höna av en fjäder.

     Menar du att ni läste vid EXAKT samma tidpunkt? Otroligt så fall

  Nu får folk fan ge sig! Va är det för fel på samtiden.
  Hon får la göra PRECIS vad hon vill med sin hy å sina pengar.
  Gud människor mår så dåligt.
  Detta är en icke fråga alltså.
  Låt henne ta bort sina porer om hon tycker det är fult så får dom som blir så jävla arga över det ta en titt inåt istället.

   Håller med dig. Fan otroligt hur man kan fixera sig så i vad andra väljer att göra med sitt liv och utseende. Bara konstigt.

  Det är jag som lämnade den inte särskilt arga kommentaren om att jag inte kunde se porerna, på den, i min uppfattning, retoriska frågan ”Ser ni porerna vid näsan?” vilken följdes av en förklaring av varför det är något Isabella längtar efter ska bli bättre av Dermapen-behandlingen – nämligen att sminket lägger sig så fult där.

  Svaret på hennes fråga var nämligen långt ifrån självklart för mig. Jag tittade på bilden igen, zoomade in men kunde fortfarande inte se eller förstå vad hon syftade på? Därav min kommentar som var en reflektion över hur kraven på kvinnors utseende har satt sig i huvudet på så många av oss så till den grad att porer, små öppningar i huden, nödvändiga för att… ja vad är porerna bra för egentligen? Jag fick precis just i detta nu lov att googla detta eftersom jag förstår att porer fyller en viktig funktion för vår hud men inte är säker på exakt hur. Resultatet av min googling är rätt intressant kopplat till min kommentar på Isabellas inlägg. Testa att googla ”porer hud” så får ni se vad jag menar.

  Till slut hittade jag det här inlägget https://www.daisybeauty.com/det-har-med-stora-porer/ från 2018 som inleddes med ”Porer, kan vi leva utan dem? Aldrig förr har porer varit en så stor snackis som nu, vilket leder till mer ont än gott. Vi får en felaktig bild om att porer är fult och något vi absolut inte ska ha i den porlösa världen vi förväntas leva i.” Visserligen går även allt i detta inlägg ironiskt nog också ut på hur vi i slutändan kan förebygga stora porer men innehåller också den där faktan om porer jag inte ens kunde hitta på 1177.

  Läs min kommentar på Isabellas inlägg som skärmdumpats in ovan. Ingenstans ifrågasätter jag hennes behandling eller anledningen till att hon gör den – acneärren. Min kommentar handlar om att jag tycker att det är så jäkla sorgligt att hon och så många andra kvinnor, flickor och tjejer måste leva med hjärnspöken och lägga så mycket tid och pengar på att dölja dessa små öppningar i huden. Självklart till kladd- och krämtillverkarnas stora jubel.

  Jämfört med Isabella har jag i min ungdom och som vuxen kommit lindrigt undan med rejält många finnar i T-zonen emellanåt. Men, hade jag haft samma problematik som henne hade jag också övervägt och, om jag haft ekonomisk möjlighet, gjort Dermapen eller någon annan behandling. På samma sätt som att jag sannolikt skulle välja att genomgå lämpliga behandlingar för att ta bort eller minska ärrbildningar från brännskador, sårskador, eksem, etcetera i ansiktet men kanske också på andra delar av min kropp. För hur säker jag än är på mig själv, hur glad jag är att slippa leva med ”porspöken” och klara mig helt utan smink 364 dagar on året så är det såklart så att även jag drabbas av skönhetsideal och knullbarhetens vara eller icke vara emellanåt.

  Så nej, jag känner inte att jag har gjort en höna av en fjäder. Möjligtvis en liten dunig, nykläckt och sammetslen kyckling. Jag lämnade en reflekterande kommentar, tydligt formulerad för att ej tolkas som ett påhopp, och som Isabella dessutom besvarade med att hon förstår tanken bakom. Däremot undrar jag om du Camilla har lite ”bloggtorka” och gjorde en Dorking-höna (stor och tung hönsras) eller kanske snarar en Lohman-höna (världens mest effektiva värphybrid, framavlad för att leverera ägg eller i detta fallet blogginlägg) av den lilla, lilla fjädern jag och ytterligare en person tillhandahöll i Isabellas kommentarsfält.

   Och gjorde du inte en höna av en fjäder innan, så är det åtminstone avklarat nu!

   Du skriver bra.

  Isabella har haft svår acne och genomgått svåra behandlingar. Jag har gjort samma resa som hon gjort.

  Låt henne göra det hon känner för med sina acneärr ❤️

  Låt henne göra som hon vill, hon står ju för det hon gör tillskillnad från så många andra.
  Det är när man lägger sig under kniven och skär i kroppsdelar pga ideal som det börjar bli sjukt. Mycket sjukt när jag tänker på det.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.