Anitha Clemence om osköna män

Vissa kallar dem ”passionerade”, dessa män som inte kan hålla känslorna i styr när det går dåligt. Anitha Clemence benämner dem som ”ofolkliga”, ”hjärtliga” och ”aggressiva”, och har som exempel det svenska herrlandslaget i fotbolls Janne Andersson. 
I sitt inlägg har hon med klipp på honom där han tappar humöret på olika vis, och avslutar med att visa klippet när han åker ur ”Masked Singer” iklädd en mullvadskostym.
Bör dessa män inte medverka i olika lek och underhållningsprogram, då de vid upprepade tillfällen tappar besinningen i sin yrkesroll? Eller är det bara härligt med ”passionerade” män som brinner för saker, oavsett hur det ger sig till uttryck?

100 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Finns nog värre exempel på osköna män i Sverige, Anitha.

   Hon har ju varit gift med en av dom.

   Steffo t.ex

    Haha jag älskar Steffo och hans obryddhet!

     Så sitter alltid någon proffsig kvinna bredvid som får ”städa upp” efter honom.

    Älskar Steffo!

     Avskyr den självgode Steffo som inte kan behärska sig när det vankas sprit och mat.

      Han är en livsnjutare. Du borde försöka ha lika bra mindset som honom! Önskar jag att jag hade åtminstone och kunde njuta av livet och slippa ångesten.

       Han är dryg och nedlåtande mot gäster och har noll social kompetens. Men det kanske också är ett sätt att njuta och slippa ha ångest.

    Skydda Steffo med allt vi har 🫶🏼

   Bojan som har en röd tråd av att överreagera även när han var aktiv spelare.

    Ja fy fan.

   Håller med och finns ju även kvinnor med taskig attityd och mobbartendenser som får synas och höras i media, betydligt mer osköna och värre än Janne Andersson. Anitha själv är ofta ganska oskön. Bianca har visat upp oskön attityd ganska många ggr i tv främst genom att klaga på sin mamma, håna sin mormor och vara dryg mot sin assistent etc. Anitha söker uppmärksamhet.

    Detta är så typiskt svenskar, livrädda för allt. Konflikter, känslor mm.

    Jag tycker det är mänskligt att visa känslor, gråt (vilket han har gjort), höjda röster pga upprörd. Vad är problemet?

    Alternativet är att trycka ner sina känslor och det slutar aldrig väl.

    Mer mänsklighet till folket.

    Och JA jag tyckte Bojan och Janes ”tjafs” var befriande att se pga mänskligheten bakom..

     ”så typiskt svenskar att…”. Vore skönt att slippa se denna typ av kommentar i kommentarsfältet, iallafall en gång i veckan.

  Tror att hon bara vill provocera och få uppmärksamhet.

   Anitha vill inte arbeta som hederligt folk.

    Arbetar gör hon väl men hon vill ju vara i media och gör allt för att vara relevant och få synas och höras.

   Hon är woke 5 år för sent..

  Men va fan? Nu får hon väl ändå ge sig. Orkar inte ens argumentera för varför hon ska ge sig. Suck så trött jag blir.

   Ojojoj 😅 pust och suck istället. Glöm inte knyta näven i fickan också

    Ja den knyter jag ofta i fickan när saker inte är värda i diskutera… som ditt svar tex.

  Det händer att jag följer med min man på fotbollsmatch – ångrar mig varje gång.
  Män runt omkring är så jävla taggade, aggressiva, packade, obehärskade, vidriga och gapiga. Vrålar könsord och kastar prylar in på planen.
  Som djur!

   Beror väl lite på vilka som spelar och var på arenan man står. Ett derby och man står i klacken, absolut. En lågriskmatch på familjeläktaren är det rätt lugn stämning skulle jag säga.

    Nej, jag har inte stått i någon klack med bengaler och andra ”seder”.
    Men jag det har inte varit tränings/ vänskapsmatcher iof.

    ”Lågriskmatch”, hemskt att det ska grupperas så.

   Då är det väl tur att det finns ett forum där huvudsakligen män kan få visa känslor. Tänk om det var under din balkong istället de skulle stå. Varför ska andra uppfostra en sportpublik? Det är ju inte så att män i allmänhet säger till kvinnor att inte skrika vid t.ex en konsert med säg t.ex Harry Styles.
   -”Nej nu alla kvinnor får ni lugna ner er och inte sjunga med, behärska er.”
   Den som gick över gränsen vid fotbollsutbrottet var väl mest Bojan som tjatade på och inte lyssnade. Han hade ju kunnat ta frågan vid ett annat tillfälle. Men då fick han ju inte dra offerkortet iofs.
   Är inte han ihop med Katrin som är Anithas kompis? Är det därför hon ska hacka på Janne Andersson?

    Eh har du helt missat hur kvinnor och tjejer hånas för hur de beter sig på konserter? Kolla redan hur beatles fans portätterats.

    Det är väl en jäkla skillnad på att sjunga med och vara känslosam på en konsert, och att vara aggressiv och bråkig som på fotbollsmatcher? Nu kritiseras ju kvinnor iofs redan för alla sina känslouttryck, så premisserna för din poäng stämmer inte ens, men kvinnor hade knappast kommit undan med att ha ett ”forum för att visa känslor” där känslorna i fråga yttrade sig i skadegörelse, slagsmål, allmän otrygghet för folk runt omkring, stora kostnader för trygghetsåtgärder osv.

  Håller med henne!!

   Unpopular opinion men jag håller till viss del med henne..

   Jag med! Jag brukar vanligtvis inte hålla med henne, men här har hon verkligen rätt. Hur många macho-aggro-män har vi inte sett ni? Janne Andersson, Per Morberg, Persbrandt och ffa vår allas Paolo Roberto är bara ett fåtal exempel på män som höjts till skyarna och vars karriär, till stor del, grundas i att vara as.

  Helvete vilket scoop, Anitha…du är så trist

   Haha hon kanske är avis för att Janne fick vara med i Masked singer och inte hon. Om nu folkliga program som Bäst i test och andra vill ha med honom så har han väl rätt att tacka ja och vara med, oavsett om vissa inte tycker han är folklig eller hjärtlig nog.

  Hon är tämligen oskön.

  Jag bara undrar varför är hon så oskön med jämna mellanrum.

   Tycker det snarare är att hon är mindre oskön med jämna mellanrum.
   Oskön är liksom hennes signum.
   Tycker jag alltså

  Men gud. Så himla fånigt. Är det ”oskönt” att vara en tävlingsmänniska med temperament? Bäst vi förbjuder all idrott på tv direkt då. Gott om ”osköna” män och kvinnor som visar samma typ av känslor där.

   Kolla en del damer på längdskidor t.ex 😂 Svahn som synligt surade och vägrade gratulera sina lagkamrater. Sport är bara riktigt kul om folk verkligen lägger sin själ i det.

    Jag tänkte också på Linn Svahn. Jag tycker att det är uppfriskande med lite temperament sålänge det är inom rimliga gränser och jag tycker både Janne Andersson och Linn Svahn är på rätt sida av den gränsen.

     Ja instämmer.

   Men lägg av. ”Tävlingsmänniska” 😂. Är det titeln han ska få gömma sig bakom. Obehaglig, grinig jävla surgubbe tycker jag passar bättre.

    Eh

    Känner du honom? Snälla människa du har nog också känslor och uttryck 😅

     Absolut! Om jag har fog för det så diskuterar jag det med personen. Inte slår jag i väggar eller på föremål för att visa att jag är arg som en jäkla grottmänniska.
     Är så tydligt att alla som tycker detta är okej, gör såhär själva. Hoppas att ni inte beter er såhär framför era barn. Det är väldigt skrämmande för ett barn.

  ”Säg den kvinna med sk-tattityd som skulle behandlas med sammetshandske” säger Anitha – Jag kan säga Bianca – henne har vi sett klaga, skälla, slå i dörr o väggar och bete sig illa i tv men hon behandlas med silkesvantar utan dess like inte bara av hennes nära och team utan även av media och i synnerhet av tv4. Säg den man som skulle komma undan med att dricka alkohol innan jobb eller äta av anställdas mat och sedan daska till dem på rumpan. Martina Haag är väl en annan? Man ska också observera att det Inte är Janne Andersson som puttar en man i klippet, men visst har han temperament och det har många ja även kvinnor.

   Verkligen. Hennes beteende hade knappast fått passera förbi på samma sätt om hon var man. Om Janne hade daskat till sin anställda på rumpan och huggit in på hennes mat så hade det nog snarare blivit tidningsrubriker och avstängning från jobb.

   För att inte tala om Isabella Löwengrip

    Tycker du att hon behandlas med sammetshandskar av media? Nej tvärtom däremot tycker jag, vad jag sett. Julia Franzén däremot behandlas väl lite sammetsaktigt av viss media och en viss kanal. Och Bianca. En som jag tycker har lite tråkig attityd eller som iaf saknar utstrålning är Nicole Falciani så förstår inte varför hon är med i flera tv-program. Julia och Isabella har iaf utstrålning fast det där Julia sa till barnen ”ni är h*ror nu” var inte okej alls men det verkar en viss tv-kanal helt bortse ifrån.

   Har tänkt exakt samma. Överskottsenergi och det ökade självförtroendet verkar ha kommit i samma veva. Say no more.

  Tycker snarare att vi ska ha mer acceptans för känslor. Det är väl folkligt att visa känslor. Varför ska det iskalla och kontrollerade vara det rätta i alla situationer.

  Enig. Män grisar ofta runt när det kommer till idrott. Det är inte att vara passionerad, det är att vara instabil. Lite terapi hade inte skadat.

   Män?

    Ja, vem annars än män?

     Alla kön såklart.

      Hahaha ja damidrott medför verkligen enormt extraarbete för Sveriges poliskår och obehaglig, rentav farlig, stämning för barn som är med.

      Shit, vad vi kvinnor super och slåss – nu får vi skärpa oss 😂

       Huligan-Britta, Ligist-Karin, Killer-Bettan, Ulla med näven, Kniv-Lisa och hela den ligan…

        Haha skrattade högt åt dessa. Det är så typiskt att dam-huliganerna håller på!

       Du har aldrig sett en tävlingsinriktad kvinna förstår jag.

        Men herregud, hur många ”tävlingsinriktade” män går det på en sådan kvinna då? 100, 1000? Våldsamma sporthuliganer är till allra största del män.

        Anekdotisk bevisföring visserligen, men nej – jag hat varken sett kvinnliga idrottare slåss och vråla könsord och inte heller kvinnliga hulliganer som bestämmer möten på stan för att slåss efter fotbollsmatcher och dylikt.

        Men berätta gärna om dina erfarenheter kring detta. Gärna med någon form av källa som bonus, om du ids.

   Som fd elitidrottare kan jag lova dig att även kvinnor stundvis är instabila snarare än passionerade när det kommer till idrott. Har varit med om allt ifrån tjejer som vägrat ställa sig på sin (för dåliga) pallplats till tjejer som vrålat på allt och alla.

    Min son dömer umgdomshockey. Det är mycket värre att döma tjejer än killar. Språket mot domare och motståndare är fulare osv.
    Så även tjejer kan 💪🏼😝

     Det är knappast något att vara stolt över.

    Relaterar. Är också fd elitidrottare och har även dömt fotboll så har varit med om och sett en hel del.

  Min förra pojkvän var en väldigt hängiven fotbollssupporter. Han skrek h*ra, f*tta osv till domare, till spelare från det motsatta laget med mera. Otroligt obehaglig person. Han gjorde även detta inför sina föräldrar som inte sa något. Dom var också hängivna supportrar. Jag lämnade honom eftersom jag absolut inte kunde se honom som pappa till mina barn.
  Med det sagt. Män som är ”tävlingsinriktade”, är obehagliga.

   Älskar män som är tävlingsinriktade, men det finns gränser. Att skrika fula ord är inte okej nånstans. Jag förstår visserligen att man kan slänga ur sig diverse ord I stundens hetta, jag har också haft mina stunder då jag gjort exakt det. Men att vara tävlingsinriktad är inget fel😊

    Håller med helt. Jag låter min man vara man. Drar gränsen vid saker som ts nämner dock.

     Låter du din man vara man.. vad betyder ens det? Tävlingsinriktad? Skrika saker i stundens hetta?

      Vilken klyscha. ”låter min man vara man”. Du inser att mansbegreppet är brett, va? Och att en man kan vara snäll, mjuk och mild? Herregud, sån idioti.

    Är det okej att slå på föremål och vara allmänt hotfull som i klippet? Hoppas att inte din partner gör så inför eventuella barn. Det kommer skada dom för livet.

  På tal om sport och män:

  ””If England gets beaten, so will she”. Så löd en kampanj mot våld i England för några år sedan. Engelska kvinnor är extra utsatta vid större fotbollsmatcher, men inte på arenan eller på stan, utan hemma av sina män efter spelets slut.
  Våld i engelska hem ökar med 26 procent när England vinner och 38 procent vid förlust. Det visar forskning från Lancasters universitet. Kvinnojourerna har därför extra bemanning på matchkvällar.”

  https://www.aftonbladet.se/ledare/a/7535eK/man-hittar-alltid-en-orsak-att-sla-kvinnor

   Fy fan.

   Eller hur! Och ändå försöker folk få det att verka som att ”kvinnor kan vara lika våldsamma”

  Slår vad om att Anitha tycker tex. Hamrén med sitt lismande och mer brydd om snygg kostym än matchbilden, är en skön typ.. Personligen tycker jag personer som Anitha, som vill synas & höras, frottera sig med offentliga personer, utan att själv ha åstadkommit något speciellt, är hyfsat osköna.

  ”Säg den kvinna med skitattityd som skulle få samma sammetshandske behandling.” Kolla på valfri elitidrott. Jag tycker absolut att vuxna människor ska kunna tygla sin ilska, men nu är det absolut inte alla som kan det och det gäller både män och kvinnor. Tycker det är osmakligt att hon så tydligt pekar ut just män och hänger ut en specifik person.

   Men män har ju generellt sett större problem med ilska/ hantera sin ilska.

   Finns annat kvinnor är sämre på.

    Absolut, så är det. Men problem med att tygla sin ilska återfinns hos både kvinnor och män, därför blir det fel att endast peka ut män i frågan.

     Då är det ju bra att du är här och kan peka på kvinnorna.

      Hellre det än att inbilla sig att endast män kan bete sig illa, faktiskt.

       Ja, jag sa ju att det var bra.

    Testosteron, någon?

  tyvärr är stambeteendet ingrott i människan

   Tyvärr? Det är ju bra att det är så.

  Men alltså, är Janne Andersson aggressiv eller har han temperament? Jag anser absolut inte att de två är synonymer med varandra. Att vara aggressiv är problematiskt, att ha nära till sina känslor är ett personlighetsdrag. Ett personlighetsdrag som dessutom snarare är positivt än negativt då forskning visat på att människor som har förmågan att uppleva hela känslospektrat i regel mår bättre än de som inte gör det. Att en hängiven fotbollscoach blir förbannad när det han planerat och kämpat för inte går som han hoppats är väl för farao bara sunt? Precis som att skidåkaren Linn Svahn blir förbannad av samma anledning. Om vi bara kunde sluta att tabubelägga att visa känslor så skulle folk nog i allmänhet må så jäkla mycket bättre. Våga vara glad, arg, ledsen och förbannad utan att skämmas för det. Det kallas att vara människa.

   Fan va bra skrivet

   Väl talat Eleonor.

   Han är definitivt aggressiv. Aggressivitet ställer ju uppenbarligen till det för honom, att man går över gränsen eller gör bort sig. Som han uppenbarligen gjort. Att uppleva hela känslospektrat kan man göra utan att ställa till det för sig själv eller andra.

   Om man kan hantera hela känslospektrat så mår man i regel bättre. De som inte kan hantera känslorna är i regel inte så trevliga att ha omkring sig.

   Jag tror att ni som skriver såhär, själva utåtagerande och aggressiva. För oss andra är det varken charmigt eller trevligt att få uppleva hela erat ”känslospektra”. Det är obehagligt när människor saknar förmåga att kontrollera sitt humör. Hade jag haft en man som slog i väggar eller kastade föremål eller liknande hade han åkt ut direkt. Tyvärr får många barn till föräldrar som er bevittna detta. Jag själv var ett sådant barn. Jag kan inte påstå att det gav mig annat än skräck och en fet klump i magen att bevittna min pappa ”uttrycka alla känslor”. Även min mamma var väldigt tempramentsfull vilket var obehagligt.
   Tycker att klippet är otrevligt och jag tänker att det är synd att en man i hans ålder beter sig som ett litet barn som inte får en klubba i affären.
   Osmakligt. Obehagligt. Otrevligt.
   Tänk om folk kunde börja diskutera sina känslor istället och lära sina barn detsamma. ”Det är okej att vara arg, men det är inte okej att slå andra eller slå föremål”. ”Vill du ha en kram?” ”Vill du prata om det som hänt”.
   Att uttrycka alla känslor behöver absolut inte göras med aggressivitet, våld eller våld mot föremål.

    Fast du beskriver ju aggressivitet där, inte att känna känslospektrat.

    Vara aggressiv = kasta saker i väggen och slå sönder materiella föremål, uppträda hotfullt och skrika på andra, dvs typ exakt det du tog som exempel. Man tar ut känslorna på andra människor eller saker, men går inte till botten med vad det beror på och vad man kan behöva i stunden.

    Vara i kontakt med hela känslospektrat. = kunna kommunicera verbalt var man befinner sig och vad man behöver i stunden, t ex ”Jag är väldigt upprörd/arg/ledsen nu pga X och Y, jag behöver gå undan och vara för mig själv en stund/jag behöver gråta/jag behöver skrika i en kudde/jag behöver ringa en vän”. Man har självkännedom om att nu känner jag på ett visst sätt, men man vet också att känslan kommer gå över om känslan får lite utrymme en stund.

     Men det du beskriver här som ”kontakt med känslospektrat” är absolut inte hur Janne beter sig i klippet eller det beteende som diskussionen gäller. Det är tvärt om precis vad det innebär att kunna kontrollera sitt humör, det Anonym 8:25 ju förespråkar?

     Tror du missuppfattat allt jag skrev. Men okej.

   Spot on!
   Janne är inte aggressiv. Han är känslosam!

  Det är uppenbart att många här inte har sett videon Anitha publicerade. Tycker den säger extremt mycket om Janne och nej han kan inte gömma sig bakom någon ”tävlingsinstinkt”. Sä jävla löjligt att ens dra upp det ordet. Jag har idrottat hela mitt liv och har idag jobb där tävlingsinstinkten sätta på prov dagligen. Det har INGET med Jannes typ av aggressivitet att göra. Ett bra exempel Anitha visar är när han och hans fru var med i arga snickaren eller nåt annat av Anders Övegårds program. Minns ej namnet. Men oavsett så Är det smärtsamt uppenbart hur frugan inte vågar säga emot och hur Janne beter sig som en argsint vuxenbebis. När arga snickaren, Anders, ifrågasätter varför de inte hjälps åt så berättar ju frun att Janne inte vill det och hon orkar inte ta den fajten. Fast hela poängen var att de ska samarbeta! Men Janne tycker han vet bäst och tilltalar sin fru på ett riktigt douche- igt sätt! Han har en fru som har lärt sig att det är bäst att man bara är tyst och gör som han säger ”för husfridens” skull. För annars exploderar han. Det är inte okej någonstans och det har inget med nån så kallad tävlingsinstinkt att göra!

  Varför ser man inte massa inlägg om andra män/kvinnor som verkligen är direkt osköna?
  Hela Sverige/världen engagearr sig i ett missförstånd efter en fotbollsmatch.
  Fast så fort någon vill vinkla till rasistkortet så är det så och det stämmer, oavsett vad den andre personen i fråga menade.
  En normalt funtad människa fattade ju att Janne syftade på att han undrade om Bojan verkligen representerade det svenska landslaget med tanke på hur negativ han var efter att Sverige vann. Bojan betedde sig ju själv ungefär lika illa i den intervju som visades från förr.
  Men för all del dra rassekortet så blir det synd om en istället när man fattar att man eg själv också gjort fel.

  Finns massa svin att skriva om som ju faktiskt är sant tex Paolo R för att nämna en
  Och att nämna en kvinna kan man ju inte göra för enligt alla kvinnor så kan ju inte en kvinna varken vara manipulativ, narcisist eller annat, och ljuger gör dom aldrig heller.
  Trots att jag som kvinna själv faktiskt mest råkat ut för de sistnämnda…. och har två i min närmsta familj som är direkt manipulativ/elak ( min mamma ) och en narcisst min systersons sambo. En vän som jag efter många år lyckades dumpa . Men fan ta en om man ens nämner det, då är det säkert en man som gjort dom så… men NEJ

  Klart man ska få yttra känslor. Minns en gång när jag satt med ett kompisgäng som gillar att titta på fotboll, inget märkligt med det såklart. Men något jag tyckte var underligt:

  Av fyra personer jag tittade med, varav två manliga och två kvinnliga, alla höll på samma lag och var passionerade (igen, inget märkligt, det är ju ändå grejen), så var det bara männen som när deras lag förlorade matchen, gick ut i trädgården, skrek könsord, gick in igen och boxade in i en vägg och skrek. Jag blev på riktigt chockad. Det var inte ens en stor läktare där man dras med i en stor flock, utan hemma i någons vardagsrum med sammanlagt fem vänner?

  https://twitter.com/121234simon/status/1645491247417524224?s=46&t=R7OFfRsqyQaOk_Bcxd04ig

  Titta på denna innan ni argumenterar om härligheten att visa hela känslospektrat. Tycker det är jättemärkligt att det ska försöka normaliseras till ”Att ha känslor och vara tävlingsinriktad”. Man kan vara det utan att vara ett totalt pucko. Att vara sur och gå iväg som Svahn gjorde går INTE att jämföra med att agera ut på det sätt män gör mot sin omgivning. Varför känner vi kvinnor ett behov av att förklara och ursäkta?

   vem är svahn?
   ursäkta o förklara?
   det gäller väl åt båda hållen att inte ursäkta el förklara
   känslor o tävlingsinriktad?
   fattar noll vad du menar
   ingen har sagt att hans beteende var ok, inte jag iaf om du syftar på Janne.
   men ingen av deras beteende var okej

  Anitha, orkar inte med henne. Kan hon bara sluta uttala sig offentligt så jag slipper råka på hennes uttalanden av misstag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.