Anitha Clemence utmaning är i mål

Anitha Clemence klappar sig själv på axeln efter att ha genomfört en utmaning som gick ut på att inte shoppa någonting på 12 veckor.
Hon ska enligt egen utsago ha sparat 12 000 kr på att inte shoppa.

Jag fick det här dm:et på Instagram, där en av mina följare är allt annat än imponerad av Anitha, med tanke på att hon var på semester i Thailand samtidigt som hennes utmaning pågick.
Håller ni med om detta?
Är det hyckleri, eller är det bättre att göra som Anitha, än att inte göra någonting alls?

Hashtaggen #anithas12weeksofhell känns en smula överdriven kanske?
Så himla jobbigt att inte shoppa från en strand i Thailand. Verkligen ett rent helvete!

56 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Men hade hon alltså på 12 veckor lagt 12.000 på shopping annars? Är inte det rätt saftigt? Eller är det bara jag som lever snålt 😂

   Tänkte samma.
   Och sen antar jag att hon inte räknar in kostnaden för resan då den var betalad tidigare?
   Himla konstigt

    Varför skulle hon räkna kostnaden för resan när hon pratar om shopping?

     Hon har väl shoppat resan?

   Jag lägger fan inte ut 12 000 per år ens, om shopping innebär typ kläder/skor/smycken/väskor

    Alla är olika med olika intressen…

    Kan vara grejer till hemmet och trädgården

   Jag lägger absolut så mycket pengar på shopping, men försöker ändras…

   1000 spänn i veckan ju, inte såå farligt? Lite mycket kanske men inte omöjligt att det skulle kunna hända, inredning, kläder, smycken, nagellack…

   Jag tänkte först oj vad mycket, sen insåg jag att det är 4000 i månaden och att jag absolut lägger minst den summan.. i vart fall om man räknar in kläder, skönhet, inredning etc.

  Refuserat? Borde det inte vara reducerat?

   Haha, är det något Anitha är queen of så är det ju felanvänt ”fiiiint” språk! Helst anglofierat trams.

   Min percivering är hon volaterade till Thailand av rekreativa bevekelsesgrunder, då blir det inevitabelt i viss omfattning refuserat.

    Själv har jag inverterat mina expensioner som en tipping point challenge – resultatet perfektionerar mina satisfaktioner!

  Så jävla dumt. 12 weeks of hell jamenvisst!!

  så hur många ton CO2 har hon om medelsvensken har 9 ton CO2 / år? Vi måste ner till ca 1 ton / år för hållbar utveckling

  jag har 1.1 ton CO2 / år enl klimatkontot

   Varsågod, här är din medalj. Med ett clownansikte på.
   Om hela Sverige försvann från jordens yta så skulle det knappt orsaka ens en liten blipp i världens klimatavtryck. Det blir så oerhört fånigt att vara besatt av våra utsläpp.
   Visst är det bra att tänka efter men för dessa klimatångest-fanatiker är rimlighetens gräns passerad sedan länge.

    var går rimlighetens gräns?

     Jag har inget exakt svar på det, har du?
     Men att spekulera i en främlings utsläpp och obsessa såhär på individnivå anser jag är en bra bit bortom var nu den går helt precist.

    Med det argumentet är det ju helt överflödigt att rösta också. ”Min röst är en så oerhört liten del av hela väljarkåren, så det är ju lika bra att låta bli”.

    Den här frågan är för stor och för akut för att käfta om, vi måste halvera våra utsläpp och det krävs både individuella och strukturella förändringar om det ska gå. Vi som ligger över det globala genomsnittet måste minska mer. Det är obekvämt och trist, och jag önskar intensivt att det vore annorlunda, för roligast är ju om vi kunde fortsätta med våra dopaminkickar i form av shopping och flygande, men det är ju inte hållbart.

  Alltså hon lägger 1000 spänn i veckan på onödiga saker?

  Onödiga eftersom hon ju kunde avstå dem (trots ”frestelser”) utan att självantända.

  Jag tyckte att jag konsumerade lite väl onödigt men här ligger jag i lä.
  Betyder inte att jag också kan bättra mej helt klart!!

   Eller så shoppar hon loss nu när det tolv veckorna är över…

  Antar att ”12 weeks of hell” är med glimten i ögat, hon fattar väl troligtvis att det inte är så att gemene man shoppar för 1000kr/vecka och att det för de flesta inte är svårt att avstå från den typen av konsumtion. Men hon utgår ju ifrån sitt eget perspektiv och jag tolkar det som viss självdistans.

  Det är väl bra att folk dels utmanar sig själva att konsumera mindre och dels är transparenta med sin överkonsumtion, svårt att se problemet med utmaningen faktiskt.

  Vilket hyckleri, har sparat på CO2 och inte shoppat men flugit hela familjen på semester…….hahaha, ganska skrattretande faktiskt.

   Det må vara en liten piss i havet, men är ju ändå bättre än om hon både rest och shoppat.

   Att ens ha familj, alltså barn.. Minus redan där 😄

  12000:- skulle räcka i tio år för mig att göra slut på gällande shopping. Hur mycket grejer behöver man egentligen? 1000:- i veckan till shopping, vad köper man då?

   Shoppar du för 1200kr per år??? Bra jobbat

    Bara mina skor kan ligga på ca 1200 kr. Billigare ibland vid rabatterat pris. Jag går väldigt mycket till vardags och sliter därför ut mina relativt snabbt – men behöver absolut mer än ett par per år (ofta säsong) 😬.

   japansk manga kostar ganska mycket

   Köpte en poster för 1000 spänn bara den förra veckan… Köper ofta dyra, handgjorda örhängen i lera (hantverkare i Sverige), då är det inte så svårt 😄

  Lite överdrivet att kalla 12 shoppingfria veckor för 12 weeks of hell. Men om man shoppar väldigt mycket, vilket AC uppenbarligen gör, så känns det säkert tufft. Hoppas bara att 12 veckors shoppingförbud inte leder till att hon nu shoppar loss än värre. Då går det ju plusminusnoll.

  Alltså Gabjoss reklam, hävdar att en produkt under ögonen är superbra men den enda bilden hon lägger upp är burken med lite fingeravtryck. Huuuur kan man som företag godkänna ett sånt inlägg?

   Fast är en annonslänk = samarbete?

    Tror du hon jobbar gratis?

   Är väl inget nytt under solen?
   Jag har inte den blekaste hur den tjejen faktiskt ser ut

    Är det inte hon som är/var ”bra” på att bara ta selfies med mobilen framför ansiktet eller att typ titta bort etc? Kan mycket väl blanda ihop henne med någon annan dock.

  En ”intressant” faktor är också att hon satt på stranden i Thailand och spelade in videos till följarna om att inte göra onödiga resor, välj tåget etc. Hycklfluencing?

  Tycker ändå det är lite fascinerande hur många är så negativa här inne. Jag ser ändå lite positivt till att hon inte uppmuntrar till konsumtion. Sen är det absolut inte perfekt.
  Men när var 10 svensk planerade att åka utomlands nu under påsken och H&M, Shein och andra fast fashion företag går som tåget u Sverige så är det ju den stora massan som gör fel. Har så svårt att se att alla som kommenterar negativt i det här inlägget är lika perfekta som de förväntar sig att alla andra ska vara.

   100%. Det här kommentarsfältet är exceptionellt högfärdigt när det kommer till 1) shopping och konsumtion (alla köper minsann secondhand och har en klädbudget på typ 500kr per år), 2) alkohol (tar ett glas vin till maten en gång per månad men dricker absolut inte annars och för gud skull inte mer än 3 glas per tillfälle, annars har man problem) och 3) ingen verkar följa någon ”flunsa” och är supersnabba på att påpeka att det inte är ett riktigt jobb och om de bara kunde följa med en dag på deras arbetsplats (vanligtvis som uska) så skulle de minsann få en reality check samtidigt som de hänger här varje dag.

   Anitha har minskat sin konsumtion i förhållande till sina möjligheter. Att hon kan spendera 1000kr i veckan på random bös men valt att inte göra det är väl strålande! Precis som när folk var sura över att Alice Stenlöf hyrde/lånade kläder till sina instagram bilder istället för att köpa nytt. Alltså lol.

    Verkligen så sjukt att ingen i detta kommentarsfält följer någon influencer utan ser ner på dem, i en blogg som handlar om just influencers 😂

     Heh, tänker att många är som jag, läser på bloggbevakning just för att jag inte följer någon influenser liknande de som dyker upp här. Får en liten inblicki en kultur jag inte deltar i utan att liksom lägga så mycket engagemang, typ som att läsa en skvallertidning hos frisören.

    Glöm inte att alla är höginkomsttagare med en halv mille på banken, och att de aaaaaaldrig skulle vara avundsjuka på en ”flunsas” liv.
    Dessutom har de perfekt syn och kan se minsta lilla filler på två mils avstånd.

     Jag har mer än en halv mille på banken utan att vara en höginkomsttagare…. Allt handlar inte om ju mycket man tjänar, utan vad man spenderar dem på och såklart omständigheter som gör att man inte kan spara.

     Nivån på skrytet härinne är helt banans

      Är det skryt att berätta om sin verklighet?

       Nej. Stackars anonym har väl inga pengar sparat själv.

    Eller så är det som följarna här som hörs mest, medan alla som lever som de flesta inte orkar sig in i en debatt.
    Men ja alla som kommenterar är verkligen så REKO. Tjänar 40+ i månaden (utom usk:orna då..

    Ja folk här inne är helt crazy. Värst är att folk är så jävla lättkränkta och tar allt personligt typ. Och har svårt för sarkasm och ironi. För fattar de inte att det är ett skämt, vilket liv det blir! Och tycker de inte att något är roligt, ja då är det minsann INTE roligt, för det går ju absolut inte att förstå att alla tycker olika.

    Är så glad över att jag inte umgås med någon som sagt att de hänger här. Men det man inte vet har man inte ont av…

  Amen! 🎯

   …skulle vara till Anonym 13:12

  Ja, vet inte vad en Thailandsresa går på i klimatavtryck men en kan ju misstänka att 12 veckors utebliven shopping kompenserar för en ytterst liten del av den. Men det är väl så resonemangen går hos folk, man ”måste” fortfarande få unna sig solsemester varje år och den där sopsorteringen kompenserar ju ”säkert” för det. Till skillnad mot många som fortfarande argumenterar med det tröttsamma ”det spelar ingen roll vad jag/vi svenskar gör, vi påverkar inte klimatet alls nästan (jävla lögn, för övrigt)” så tycker jag att det vore vettigt att vi alla gör relativt små positiva förändringar för klimatet idag för att vi, eller framför allt våra barn, ska slippa göra stora uppoffringar i framtiden.

  Tycker det är jättebra av Anita att inspirera andra till att följa samma spår, har så många vänner som är bra mycket värre och beställer lass med kläder och skit från Asien efter rekommendationer från influencers på diverse medier.
  Att hon reser till Thailand tycker jag inte har något med det att göra. Man kan inte göra allt, det räcker gott att man gör något. Och att hon kanske inspirerar iaf 5% av alla hennes följare att testa samma sak i 12 veckor kommer nog göra mer mot miljön än vad vissa av er gnällspikar skulle kunnat åstadkomma under en livstid av att bara sitta hemma och ha tråkigt.

  Varför måste alla som försöker ändra sig bli perfekta, direkt? Ni andra som tycker detta är löjligt vad gör ni? Att många tenderar att säga ” ja ha du shoppar inte men du flyger och äter kött eller hur”? Jag tänker att ändra ett beteende går gradvis. Jag tycker att hon iaf försöker lyfta detta med konsumtion, och det är positivt.. och att hon har börjat ställa om vilket hon skall ha cred för sedan om det är 12 weekend of hell ja det får väl vara upp till var och en…

  Hon är Instagrams storsta hycklare! Gor allt for att bli sedd!
  Vidrig aven irl

  Hahaha men WOW! 😂😂 Skämtar hon eller?

  Det är väl inte hyckleri. Hon lovade inte att bli en miljöhjälte eller nya Greta. Hon lovade att inte shoppa. Och det gjorde hon inte. Hon hade säkert nätshoppat från Thailand annars

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.