Amilia Stapelfeldt om Dumpen.se

Vår nya Slöseriombudsman och politiska influencer Amilia Stapelfeldt får en fråga på Instagram om vad hon tycker om sidan dumpen.se – en sida som aktivt fiskar efter sexuella förövare med siktet inställt på barn och unga.
Amilia medger att det är en komplex fråga, men landar slutligen i att hon är emot sidan, pga av alla de oskyldiga anhöriga som drabbas av dessa identifierade offentliggöranden av förövare.

Håller ni med henne eller tycker ni att dumpen.se är toppen?
Eller hamnar ni kanske någonstans mitt emellan?

208 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Om det är sant att folk tagit livet av sig pga denna sajt är det såklart ej ok. Man ska ha rätt till att få sin sak utredd på riktigt

   Vinst för samhället snarare. Om du varit inne på dumpen är det ganska solklart att rätt personer exponeras. Det är väldigt svårt att bli dömd för dessa brott i Sverige idag. Jag värnar mer om barnen än dessa män. Det borde alla göra. Sen borde alla dessa män på dumpen låsas in, och det sker ju inte.

    Dumpen behövs. Inga barn ska behöva råka ut för dessa brottslingar. Sverige är för lamt och agerar för lite. Varför??

    Du måste dock tänka på att dessa människor också har familj, vänner, kanske barn. Det är fler som blir drabbade av att de avslutar sina liv. Det finns andra sätt. Dödstraff finns inte i Sverige.

     Absolut skammen hos en anhörig lär vara enorm, men ett räddat barn väger tyngre än skammen hos en anhörig till en pedofil.

     Har inte varit inne på dumpen förut men gick in nu och h-e-r-r-e-g-u-d vilka äckel det finns. Och det är noll tvekan att de är skyldiga, vad dessa män skriver i chatter till vad de tror är 14-åriga barn är vedervärdigt.

     Skulle mannen ifråga tänka på innan de tar kontakt med barnen!!!

     Om dom väljer att avsluta sina liv för att dom blivit påkomna med att ligga med småbarn,
     så är ju det deras val 🙂
     Finns många barn och unga som också tar livet av sig pga övergrepp. Som lidit ofantligt. Vurmar lite mer för dom helt ärligt.

     Att dom väljer att försöka våldta barn och sen avslutar sina liv är ju inte dumpens fel. Att deras familjer får lida är ju pedofilens fel. Precis som när en annan brottslings familj lider när brottslingen får livstid så är det ju inte rättsväsendets fel utan brottslingens handlande.
     Ska vi kanske fokusera på familjer där barnen blivit utsatta för övergrepp och ibland tar sina liv pga detta?

     Att aktivt leta barnoffer att våldta borde vara straffbart, än så länge går dom fria. Ska vi vänta tills ett barn fått sitt liv förstört innan vi KANSKE dömmer pedofilen till två års fängelse?

     Kom igen. Lägg skulden där den hör hemma.
     Dumpen är det största beviset vi har på att vårt rättsväsende brister något enormt när det kommer till barns trygghet.

     Menar du att de här personerna skulle ha varit vid livet om de i stället hade fångats upp av polisen och exponerats av rättsväsendet? Jag undrar eftersom ditt argument/tes tycks vila tungt på den slutsatsen!

     Med tanke på ett sådants brotts känslighet, för att värna om barnets integritet blir fallets delar ej tillgängliga (varav den åtalade också lite fint slinker förbi offentlighetsprincipen). Personligen tror jag snarare att det är personer som utnyttjar barn på ett hemskt sätt och när det exponeras vad de ägnar/har ägnat sig åt, kan de inte ta ansvar (läs: vägrar de att ta ansvar) för sina handlingar). Bristen på ansvarstagande blir inte större beroende på vem som står för avslöjandet (privatpersoner eller rättsväsendet).

     Jag grundar min fundering på de uppsjö rättsfall jag har suttit och plöjt igenom på JUNO, under mina uni. juridikstudier. Där står det att utläsa om avslutade rättsfall då den åtalade har ”tagit sitt liv av daga”. En del har flytt utomlands och så ledes övergett sin egen familj (partner och barn). Det finns fler sätt än så de här personerna har aktivt valt att inte ta ansvar.

     Det är väldigt märkligt att det ofta förs ett argument om vikten av att tänka på pedofilers familjer (partner, barn, föräldrar och syskon m.fl.), vilket egentligen enbart är ett argument som enbart ligger till förövarens fördel. Varför anses deras anhöriga fortf. ha ett ansvar i pedofilens handlande? Det här är någonting som är fruktansvärt och det kommer man inte runt genom en tystnadskultur, som man försöker upprätthålla genom att hävda hur förfärligt olika aspekter är för de anhöriga. Ni tycks ha glömt att de anhöriga redan har förlorat sin anhörig, som anser sig ha rätt att utsätta barn för diverse sexuella övergrepp (digitalt och fysiskt). Lägg sedan till att detta känsloargument totalt förbiser det utnyttjade barnets behov. Varför blir det helt plötsligt oviktigt i sammanhanget, barnets rätt till upprättelse, när ni gör ert minst sagt haltande ställningstagande?

     Personligen vill jag att det ska gå riktigt till, men att privatpersoner tar kontakt med polisen och visar på en persons avsikt att utnyttja ett barn. Det är någonting jag inte har någon invändning mot (det är snarare tillvägagångssättet som behöver justeras). Sett till hur polisen arbetar, så vill de inte gärna meddela individer de har span på, eftersom det kan resultera i att personen inte kan åtalas och försvinner eller städar undan (dock har de flesta av de här pedofilerna inte större teknisk kunskap än polisens tekniker, som kan återställa och få fatt i det som många tror försvinner om de enbart raderar innehållet i papperskorgen och tömmer din historik). Däremot skulle jag aldrig hävda något som helst ansvar för den individ som begår brottsliga handlingar. Hur menar bl.a. du att familjemedlemmarna är ansvariga i det hela (för det är ett ansvar du/ni lägger på dem när ni vill värna om deras förlust samt identitet)?

     Någon som dör i suicid pga. att den inte mäktar med att ta ansvar, är inte någonting som deras familj har ett ansvar i. De hade troligtvis dessutom blivit lika upprörda om personen dog i suicid i eller i närheten av hemmet eller i någon utav fasens under den rättsliga processen. Vad tror du, Malin?

     För att ingen ska missförstå mitt inlägg! Förtydligande: Jag utbildar mig eftersom jag tycker att det är viktigt att det går riktigt till och att det blir fällande domar. Syftet med mitt ifrågasättande var att lite belysa problematiken kring att sätta en pedofils familj främst, i stället för att främst värna om alla offer (barn), som den utsätter för diverse sexualbrott.

      Word! ❤️❤️

     Det ansvaret ligger på förövaren inte dumpen. Tänk ett varv till

   Det är nog fler offer till pedofiler som tagit livet av sig då många inte får någon hjälp med det extrema trauma dom blivit utsatta för. Det dumpen gör borde ligga på polisen redan från start precis som i många andra länder så att man får fast alla dessa vidriga människor som utnyttjar barn.

    Polisen får väl inte provocera fram brott så som dumpen gör?

     Nej det får dom inte. Därför behövs dumpen verkligen till hundra procent. Polisen behöver hjälp av samhället för att få fast dessa vidriga monster.

      Haha fast nej, om polisen inte får använda brottsprovokation tror du då det är lagligt för medborgargardet att göra det? Deras provokationer är helt meningslöst för att det aldrig ens kommer att kunna utredas än mindre väckas åtal på.

       Ja det är lagligt för privatpersoner. Inte poliser. Googla.

       Då har du inte läst om flertalet fall som med Dumpens hjälp och polisens snabba agerande faktiskt har lett till åtal mot några av dessa vidriga personer. Läs gärna om napp # 96, napp #102 eller napp #119. Om du orkar. Läs chatloggarna på var och en där och se vad dessa personer är kapabla till. Om du orkar.
       Det behövs en lagändring. NU!

     Ursäkta, dumpen provocerar fram? Har du varit inne och läst? Kan lova att inget provocerande behöver göras för att peddot ska sätta igång med sitt äcklande direkt.

   Hellre att en pedofil tar livet av sig, än att våldtagna barn gör det.

   Då kan man ju ta sina mobiler, datorer med mera och gå till polisen och få rätt att få bli utredd på riktigt.

   Vill inte tro att någon oskyldig som blivit uthängd skulle ta livet av sig. Tror snarare att det är en konsekvens av att ha blivit påkommen och outad.

    Ja, och som jag ser det är det ingen förlust i så fall direkt.

   Barnoffer för pedofiler tar livet av sig!
   Att pedofiler gör det är enbart bra. Att deras anhöriga lider när pedofilen avslöjas med att våltda barn är enbart pedofilens fel, ingen annans. Tack och lov för Dumpen!

   Det var en pedofil som tog sitt liv, en vinst för samhället.

  Jag tycker att dumpen begår rättssäkerhetsbrott mot exempelvis anhöriga. Självklart försvarar jag inte peddoäckel, men vi har ett rättssystem i Sverige som varje svensk medborgare som misstänks för brott ska ställas inför.

   Men rättsystemet funkar ju inte? Ska vi offra barnen då menar du?

    Ah precis vad personen menar, vi offrar dem på bål. ??‍♀️ Oskyldiga kommer att drabbas oavsett tyvärr. Det är ju förövaren som ska staffas, inte hans familj och barn. För att säga som dig. Ska man offra förövares familjer?

     Men det är ju förövaren som offrar sin familj. Tar man kontakt med barn i sådant syfte så blir man förhoppningsvis avslöjad, antingen av barnets föräldrar, dumpen eller rättsväsendet.
     Jag tycker det är bra att dumpen håller till där barn håller till. Om förövaren är rädd om sin familj kanske han skulle tänka efter innan han planerar att utnyttja ett barn.

      Fast snälla, en person som sexuellt utnyttjar barn har såklart inte den kontrollen över sig själv att han kan tänka på sin familj. Du tycker att anhöriga, barn osv, att deras öde ska ligga i förövarens händer….? Runt en pedofil finns bara offer.

       Förlåt men vad snackar du om? Varför är du så orolig över pedofilens välmående?

        Är jag inte överhuvudtaget men personens anhöriga tycker jag inte ska drabbas.

         Det är ofrånkomligt att anhöriga till pedofiler drabbas. Kanske räddas även pedofilens barn… Förmodligen också utsatt för sin pappas perversa böjelser. Den som drabbas hårdast är såklart det utsatta barnet och dennes föräldrar. Att vara förälder till ett barn som blivit utsatt för en pedofil. Jag vågar knappt tänka på vad jag hade velat utsätta den personen för.

       Äsch skyll inte på att dom inte har kontroll. Det köper jag inte.

        Håller helt med. Om man som pedofil inte har den kontrollen över sig själv så söker man hjälp. Punkt. Inga drifter är så stora att man inte har förståelse för att det drabbar andra, förutsatt man inte är utvecklingsstörd, psykopat eller narcissist.

       Förstår jag dig rätt i att förövare inte ska avslöjas och exponeras eftersom det kan drabba förövarens anhöriga på ett negativt sätt?
       Är det då bättre att förövaren får verka fritt och ge sig på barn efter barn efter barn. Eftersom förövarens anhöriga kan påverkas? Förstår verkligen inte ditt resonemang. Anhöriga kan också räddas. Pedofilen har säkert rotat i sin egna släkt. Syskonbarn. Egna barn.
       Hade jag varit anhörig, hade jag blivit så jävla glad över att få veta.
       Mina barn hade aldrig sett den människan igen.

        Nej du förstår mig inte rätt alls. För min del får de gärna sättas i elektriska stolen. Jag tycker synd om de anhöriga som drabbas av att det blir uthängt på internet. Min empati ligger inte hos förövaren utan hos offer.

         Uppfattar det som att det bekymrar dig så pass att det är bättre om inte pedofilen tas fast? Det är ju lite det du argumenterar för? Första prio borde ju vara att pedofilen tas fast och att inte fler barn kommer till skada tänker jag.

          Du uppfattar mig fel. Vill att alla pedofiler ska åka dit. Men tycker inte om att det är så lätt att ta reda på anhöriga som det blir när det läggs ut online.

      Dilemmat med dumpen är ju att det (i många fall/alla? Vet inte detaljerna om hur de jobbar) tekniskt sett inte finns en förövare, de har ju inte skrivit med och stämt träff med en ungdom utan en vuxen.

       De har stämt träff med vad de tror är en 14-åring. Alltså solklart ett barn. De backar ändå inte. Vill mötas upp med den de tror är ett 14-årigt barn. De är inte oskyldiga. Det är också helt vridet hur vissa här verkar tycka mer synd om ”oskyldiga anhöriga” än oskyldiga utsatta barn.

     Låt oss säga att pedofilen får sin sak prövad.
     Domen blir tio års fängelse.

     Hur tror du pedofilens familj mår efter den rättegången? Bättre än om pedofilen hängs ut på dumpen?
     Är det själva rättegången och fängelsetiden som gör det hela lättare för dom att hantera eller vad?
     Att familjemedlemmen är pedofil kommer ju ut oavsett.

   Kanonsystem verkligen ??????

    Okej, specificera vad som är fel på systemet? Inte bara ”det funkar inte! Det är dåligt, buhu!”

     Om jag säger ”snippa”?

      Det faktum att fallet tas upp igen är ett bevis på att rättssystemet funkar. Snälla människa.

       Faktum? HD har inte beviljat pt.

      Nej jag vet inte.. Är det en båt?

     Men skämtar du? ? Du vet alltså inte vad det är som inte fungerar? Jesus christ gå och lägg dig.

    Tycker Dumpen gör ett bra jobb! Hemskt för anhöriga till förövare såklart, men det är förövarens ansvar, ingen annans. Och har funderat på detta med självmord, har förstått det som att en av de drygt 200 pedofiler som Dumpen publicerat har tagit sitt liv. Trodde att det skulle vara fler, men är detta människor med generellt lite lägre konsekvenstänk? Jag hade absolut funderat på att ta mitt liv om jag hade blivit publicerad där. Är alltså förvånad över att det inte blivit fler självmord. Dumpens arbete kommer förhoppningsvis leda till lagändring, så bra att de kör på!

   Fast vänta , det handlar om pedofiler de lägger fram och tar fram bevis mot. HUR exakt tycker du det är rättsosäkert?
   Jävligt säkert skulle jag säga.
   Fram med dem, om de blir fällda eller ej är ju en helt annan sak. Men det är ju ingen på måfå som står och ropar pedofil åt oskyldiga människor.

   Du kan bli dömd för anstiftan till mord genom att polis granskar spökhistoria och annat i dator/telefon mm. Varför i hela helvete kan en pedofil inte bli dömd på samma grunder?! Många av dem är ju redan dömda ett flertal gånger för just sexuella övergrepp på barn. Politiker, polis och rättsväsende, världens 1% människor bl.a är så involverade i trafficking och pedofili så det kommer tyvärr inte att hända.

    *SÖKHISTORIK*

   Rättsäkerhetsbrott mot anhöriga? Vad menar du här?

  Ganska knepigt och vansinnigt ogenomtänkt resonemang, oavsett vilket brott du begår och blir påkommen så drabbar det väl de anhöriga. Är det mer synd om pedofilers anhöriga än mördares t ex ?
  Ansvaret ligger väl alltid hos förövaren som väljer att begå brottsliga handlingar och inte hos den som sätter dit dem.
  I min värld är det alltid mest synd om brottsoffret och ev dess anhöriga.

   Ja och nej. Jag kan tänka mig att vissa handlingar skapar mer ilska och hat än andra: upprör mer och skapar fler frågor. Säg en pedofil eller sexförbrytare: Folk kommer genast undra angående familj och vänner. ”Visste dem inte” ”är hela familjen Lina sjuk” ”skyddade dem äcklet” etc etc.

   Men de anhöriga är ju oxå oskyldiga! Vadå synd om? Ska vi inte alla ha samma rättigheter??

   Ni som tycker sånt här är bra, är ungefär på samma nivå som när man brände häxor mm. Pöbelfolk

    På vilket sätt är de anhöriga också skyldiga?

    Så vi ska stillatigande se på när barn blir våldtagna och inget ska göras?

    Och om något ska göras vad?

  Dumpen är det bästa som hänt Sverige! Äntligen någon som gör nåt konkret åt dessa livsförstörande monster. Ja liv blir påverkade men det blir även dessa barns liv som råkar ut för dessa äckel. Självmord,missbruk och livslång ångest!

   Och de anhöriga barnen till den människa dumpen outar som kanske inte gjort något övergrepp alls, ska deras liv förstöras för att ett fiktivt barn KANSKE skulle utsatts?
   Det är liksom hypotetiska barn mot verkliga barn som har liv, går i skolan som det blir katastrof för. Det pratas så vackert om att ”ja men de anhöriga är ju oskyldiga, de ska ju inte drabbas. De har ju inte gjort nåt” men i praktiken drar ju sig inte folk för att trakassera anhöriga.

    De barnen har ju dock ett val att ta avstånd och klippa kontakten med sin ev pedofilpappa. Kanske bättre att få reda på från början att ens pappa är peddo än att det ska komma fram senare i livet.

     Himla lätt val för en minderårig att göra. Tycker du det är rimligt, verkligen?

      Förhoppningsvis finns det andra vuxna som kan hjälpa barnet till att ta avstånd. Annat vore ju vidrigt!

    Jag förmodar att du förstår att det DENNA gång var ett fiktivt barn. Tror du det är första gången peddot gjorde något liknande eller? Lika troligt som att Paulo Roberto köpte sex för första gången när han blev påkommen. Lika troligt som att en otrogen bara legat med personen ”en gång”. Inte troligt alltså. Peddot som Dumpen exponerar har givetvis groomat extremt många barn, träffat barn, kanske haft sex med barn. Kanske tom med sina egna barn. Att rikta strålkastaren mot en sådan person för att samhället ska SE honom, se hans eventuella barn, är så jävla viktigt.

     Också viktigt att säga är att dumpen har flera fiktiva barn aktiva vad jag förstått. Ofta har alltså peddot kontakt med FLER fiktiva barn online, vilket verkligen stärker teorin om att den stackars pedofilen inte var ute på jakt för första gången vid exponeringstillfället.

    Hur menar du nu, att barnen som förövarna kontaktat och planerar att träffa är ”hypotetiska”? Märkligt resonemang, det är ju riktiga barn som riskerar att utsättas för högst reella övergrepp. Har dumpen uttryckligen hängt ut anhöriga, eller är det mer att när förövarens namn blir känt så drabbas de anhöriga av ryktesspridning? Barn till pedofiler vet jag inte hur de drabbas, annat än att de möjligen utsatts av sin pappa då? Det är väl ingen som skuldbelägger ett barn för vad en förälder gjort? Om Sveriges rättssystem fungerade så som man skulle önska skulle jag hänvisa alla privata initiativ för att få fast förövare till rättvisan, men tyvärr har ju svenska domstolar visat sig oförmögna, eller ännu värre, totalt ovilliga att döma våldtäktsmän och pedofiler. Vilken ursäkt som helst funkar för att bli fri, om man ens blir åtalad vilket också är helt osannolikt, oavsett bevisning. Kvinnors och barn ljuger alltid om sexuella övergrepp är grundantagandet.

     Exakt detta. ??

     +1 ??

     Ja, precis. Inte så svårt att räkna ut vem som är den uthängdes anhöriga, bara en googling bort. Dumpen avpublicerar inte ens när anhöriga vädjar för sina RIKTIGA barns skull som går i skolan, har klasskompisar som är inne på dumpen.

     Och ja, den uthände kan ha egna barn som den kanske begått övergrepp på, kanske inte. Hur blir det för det barnet?
     Det ska såklart inte ha någon skuld i det men det är naivt att tro att inte de flesta resonerar i ”guilt by association”-banor.

     Inget barn har faktiskt skadats i dumpens brottsprovokationer, ska vi sätta dom i låtsasfängelse? Tänk om det nu är ännu större risk att den tänker ”fuck it, nu har jag inget alls att förlora, jag lever ut precis alla fantasier jag har”. Hur blir det för det barnet som drabbas?

      Alltså du måste ha åkt på en ordentlig tankevurpa någonstans. OM så är fallet att barn i skolan blir retade, mobbade eller anklagade eftersom pappa är pedofil, så får ju det skötas av skolan, medföräldern osv.
      Pedofiler måste avslöjas och det kan också rädda anhöriga. Tänk dig att vara gift med en pedofil utan att veta om det? Tänk dig att ha en pappa som är peddo utan att veta? Självklart måste man få veta. Anhöriga drabbas även om pedofilen bli dömd enligt svensk lag. Det sänds på nyheterna osv. Läggs alltid ut info, namn, FUP osv på Flashback. Alla domar är offentliga tex. Så förstår inte varför man skulle drabbas extra hårt genom dumpen? Kan du förklara det?

       Jag tror inte det faktum att domar läggs ut på flashback får samma spridning som när dumpen mer eller mindre gör reklam till barn på tiktok.
       Ja, man kan ta reda på mycket, men man får anstränga sig lite i varje fall. Dumpen serverar allt på ett fat.

        Vilket är BRA för alla utom den stackars
        pedofilen. Även om det såklart är traumatiskt för anhöriga, så är ju alltid sanningen bättre än att leva i en lögn. Kanske räddas också anhörigas liv från denna pedofil.

         Det vet du ju absolut ingenting om eftersom du inte varit i den situationen.

    Läs ex denna. Återkom om du tycker mer synd om de anhöriga till pedofilen. https://dumpen.se/2023/04/14/andre-soker-nya-offer-napp-215-trelleborg/

     Men snälla..Sluta bunta ihop alla.
     När det gäller tex Sharia och/eller romsk rättvisa,s.k romani kris, framkommer det att de alla flesta inte vill ha folkdomstolar och ett urholkat rättssamhälle med parallell rättsskipning..
     Dumpen stoppar inte medborgargarden som misshandlar personer,eller som hänger ut anhöriga (däribland barn och syskon). Det är en del v affärsidén att skapa content genom upprört har i kommentarsfältet.
     Ingen tänker på: A) det är inte försvarbart att hänga ut anhöriga för att få fast en pedofil (som inte ens kanske åker fast då de hinner förstöra bevis och det inte är olagligt att sexchatta med en vuxen dumpenmedarbetsare som ger sig ut för att vara ett barn.
     B) dumpen kan ha fel och hänga ut oskyldiga, vilket också varit fallet då Dumpens kommentatorer började jaga efter en gubbe med samma namn som en påstådd pedofil..
     Det tog jättelång tid innan folk slutade hata och höra av sig till en oskyldig..
     C) Målet är inte att hänga ut eller döda en pedofil, utan att stoppa övergrepp mot barn.
     Dumpens metoder är ytterst tveksamma för att stoppa pedofiler från att begå övergrepp. De ger pedofiler möjlighet att förstöra material.
     De ger folk som tänder på barn en ide om att det finns barn som gillar att chatta med vuxna (Dumpen chattar med många män, alla går de inte vidare med),

     Varför ska vi tillåta parallella vävarbatiska rättsskipning system I detta fall och inte i andra?.
     Varför sluta här?
     Häng ut socialsekreterare som ger vårdnaden till förövare.
     Släpp lös mobben på dem, bara.

     Häng ut föräldrar som dömts för misshandel.
     Våldtäktsmän, kvinnomisshandlare.
     Låt kommentatorer göra upp med dem..
     Skit i skyddet av anhöriga,att vi i en civiliserad kultur har ett rättssamhälle utan fysisk bestraffning eller tom dödsstraff. Vem eller vad garanterar att någon inte misshandlas till döds? En person har redan blivit misshandlad.
     Och som sagt, varför förbjuda romska rättsskipning eller sharialagar? Varför öht stå upp för ett rättssamhälle?

     Dumpens metoder är alltför farliga för att låta vara.
     Det TROTS att man bli rasande och känner att det är positivt att straffa vidriga pedofiler.

     Deras metodik här inte hemma i ett civiliserat samhälle.
     Det går inte heller att kritisera dumpen utan att själv bli uthängd, hatad och jagade av deras fans. Det är inte ok. Tom journalister blir förföljda.

     Gör det istället straffbart för vuxna att kontakta främmande barn på nätet.
     Skärp straffen och utbilda rättsväsendet i övergrepp, och barn i hur man skyddar sig. Ett nytt förslag har nu gått igenom som gör det lättare för polisen att ingripa. Det hade kunnat göras utan Dumpen.
     Dumpen skule kunna minska det destruktiva genom att stänga sina kommentarsfält.
     Men det gör de inte eftersom de tjänar på att piska upp lynchmobbar,som slår hursomhelst,även mot anhöriga.
     Folk tillåts snacka skit om anhöriga som om de är lika vidriga som peddos. Öppet.
     INGET av detta kan motivera att Dumpen fortsätter med sin metodik.

  Så svårt fråga tycker jag. Tycker verkligen att pe*ofiler ska vara synliga för omvärlden (likt andra länder där man som sexualförbrytare registreras med adress och namn bla). Men att jobba på det sättet Dumpen gör är inte helt rätt väg. Det är för många oskyldiga som blir lidande (tänker då mest på ev familj). Ge polisen verktyg och befogenhet för att jobba mer uppsökande med hjälp av provokation så kommer man nog åt fler förövare. Det går inte att vänta tills efter att ett brott har skett, det är barn som blir utsatta. Nä, ingen svårt fråga när jag tänker efter, jag förstår Dumpens tanke, men det är fel väg att gå.

   Blir inte ev familj lidande av att ett barn blir utsatt för övergrepp? Hellre peddots familj, då har de en chans att ta avstånd från personen i fråga och inget barn har kommit till reell skada = win win.

    Men ja, självklart hade det varit ännu bättre om polisen hade gjort detta men det kommer ju aldrig att ske.

   Har jag en pedofil i min närhet skulle jag bli GLAD om den exponerades. Skulle också omedelbart säga upp all kontakt, uppmana personen att söka vård, ta medicin, söka ensam vårdnad om evt barn, berätta för alla anhöriga om vad personen håller på med.

  Dumpen har avslöjat flera peddon bara från vår lilla håla här i mellansverige. Känner bara tacksamhet över att de blir påkomna! Vi hade en riktig äckelgubbe som sprang runt i snåren på vår lokala badplats och r*nkade till badande barn… han blev senare uthängd av dumpen och det var det bästa som kunde hända.

  Om dumpventiler kan få pedofiler ( en eller flera ) att tänka till en extra gång innan de bestämmer träff med barn är det värt det det tycker jag.
  Och om anhöriga till pedofiler mår dåligt , tänker jag i första hand på barnen som utsätts och mår dåligt hela livet efteråt.
  Men jag kanske tänker annorlunda om min man eller far skulle vara pedofiler och ”hängas ut” av dumpen

   * Dumpen inte dumpventiler

  Avskyr Dumpen och tycker deras metoder är vidriga. Att målet alltid skulle helga medlet är skitsnack och det visar Dumpen tydligt.

   Jag tycker gubbar som tycker treåringar i badrräkt är sexiga är vidriga men vi är ju alla olika.

    Det tycker jag också. Skrev jag någonstans att jag inte tycker pedofili är vidrigt?

    Frågan i inlägget var vad man anser om Dumpen, inte huruvida folk gillar pedofili eller inte.

    Folks oförmåga att kunna hålla två tankar i huvudet samtidigt samt att många inte tycks ha en grundläggande läsförsåelse gör att jag verkligen, verkligen tvivlar på om internet är rätt plats att föra diskussion och debatt på. Ja jag jar nära till frustration när det kommer till dessa frågor, tack för mig.

     Tycker inte det finns anledning att hålla ”två tankar i huvudet samtidigt” när det kommer till att ett peddo blir kränkt av vidriga exponeringsmetoder, kontra alla tusentals barn som blir våldtagna, groomade, filmade, exponerade för andra peddon osv.
     Det finns inte en enda del av mig som bryr mig om hur peddot mår då faktiskt.
     Alltså noll anledning att hålla två tankar i skallen samtidigt där.
     Blivit ett så populärt uttryck det där ? ”hålla två tankar i huvudet samtidigt”.

   Vad är vidrigt? Att de lyckas fånga in pedofiler som annars hade fortsatt härja fritt?

    Nu blir de ju inte dömda för inget brott har begåtts i lagens mening. Forskning visar ju att risken för riktiga övergrepp ökar när en pedofil blir utestängda socialt. Alla pedofiler begår inte övergrepp. Hur kan vi få fler att söka hjälp kan man ju fråga sig istf att skapa en sensationssajt med massa sexuellt innehåll. Tror faktiskt att många pedofiler är inne och läser på deras sajt.

     Vad ska dom läsa där? Se bilder på vuxna mäns k*kar och läsa fiktiva barns texter?

     Att risken för att övergrepp ökar när en pedofil blir utestängda socialt kan ju inte rättfärdiga att de ska få våldta något barn då och då i fred. Det är en sjuk tanke.

      Det menar jag såklart inte. Hur kan vi få fler att söka hjälp och vilka andra preventiva åtgärder finns för att förhindra övergrepp?

     Och kommenterar. Ingen normal människa kommenterar maniskt om pedofili. Man blir äcklad. Tycker man ser flera som verkar gotta sig och man undrar ju varför.

    Det som man kan ifrågasätta är brottsprovokation, för det är den frågan som Amilia förhåller sig till. För är man för brottsprovokation så gäller det över hela skalan, alla brott. Vi har stora problem med ekobrottslighet ska polisen lägga resurser på att locka bidragsfuskare till att begå brott?
    Tycker att en organisation som har koll på dömda pedofiler och har koll på var de bor och sysslar med, och informera grannar, är rätt väg att gå. Men så jobbar inte Dumpen. Det är ett gäng arga män som piskar upp hatstämning och högafflar. Snart börjar de att bränna valfri man på bål för att han är säkert pedofil enligt någon.

     Det är inte olagligt för en vanlig person att brottsprovocera.
     Känns så sjukt att oroa sig mer för någon enstaka stackars man som kanske blir oskydligt utpekad (typ omöjligt om du varit inne på dumpen), än för alla tusentals barn varje år som blir våldtagna och utnyttjade varje år.
     Och nej. Där kan man inte ha två tankar i huvudet samtidigt. Barnen kommer alltid alltid först.

      Brottsprovokation är ej tillåtet för någon. Blir faktiskt förvånad att du tror det…
      Det jag oroar mig för, när en kass organisation som dumpen, har läst på om dem och inte bara på hemsidan då, skjuter med en jäkla avsågad hagelbössa på allt de ser. De riktiga äcklen kommer undan för de lärs sig tack vare dumpens klantiga metoder att känna igen när de blir lurade.

       Jo brottsprovokation är tillåtet för privatpersoner. Så länge inget eget brott begås. Bevisprovokation också. I vissa fall även tillåtet av polisen med brottsprovokation. Finns mer om detta om du googlar.

       https://lawline.se/answers/brottsprovokation-1

       Så det bästa är att låta pedofilerna vara för annars lär de sig metoderna och kommer att förstå när de är lurade?

       Hur kan det vara bra att låta brottslingar begå brott för att annars kan de lära sig metoderna och hålla sig undan?

       jag fattar inte hur du tänker här?

    Förlåt men på vilket sätt menar du att Dumpen ”fångar in” någon? Dumpen har ingen rätt att frihetsberöva eller häkta någon? Inte heller har dem någon rätt att tvångsvårda männen som dem enligt dig ”fångar”? Juridiskt sätt har dem inte ens ett case eftersom det är vuxna personer som utger sig för att vara barn som blir utsatta för männen, så dem har inte ens ett case att vidarebefodra till domstolen? Det enda som händer är att en person som är sjuk i huvudet och hör hemma på rättpsyk, kan åka hem, radera eventuella innehav som hade varit besvärande i en rättegång? Att tro att Dumpen har någon form av effekt på förövarna är ju rakt av verklighetsfrånvänt önsketänk.

     Är du förövare själv så att du vet allt detta?

      I din trånga värld kan man inte vara intresserad av vad som sker juridiskt och brottsligt om man inte är kriminell själv?

      Haha konstruktivt inlägg!! Alltid fint att se att diskussionen förs på en rimlig nivå

       En korkad kommentar förtjänar ett korkat svar

     Klart att avslöjade pedofiler inte kan våldta barn på samma fria sätt som förut.

  Dumpen är fantastiskt! Jag skänker pengar och hoppas de orkar fortsätta kämpa vidare

   Att de delvis lyckas avslöja pedofiler som annars hade fått härja fritt*. Målet är beundransvärt och viktigt, metoderna är vidriga.

   Sen tycker jag att Parrik Sjöberg är motbjudabde på alla sätt varför det ocksp kan påverka min uppfattning om Dumpen. Han behöver psykolog, inte ytterligare ett forum att missbruka sin makt på.

    Fel inlägg, skulle varit till inlägget ovan.

    Tror inte detta går att komma åt utan ”vidriga metoder”.
    Förstår dock inte riktigt vad det vidriga är ärligt talat? Det vidriga är ju personerna som söker upp barn för att få utföra både det ena och det andra. Har man gjorde det valet så får man skylla sig själv. Man är också den som är fullt ansvarig för att eventuella anhöriga blir lidande.

    Hade det varit nån i min närhet som åkt fast på detta sätt hade jag varit tacksam.

    Jag tycker du är motbjudande på alla sätt.

    Vad menar du med ”missbruka sin makt”. Att du förlöjligar en man som blivit utsatt för övergrepp och anklagar honom för att utnyttja sin ”makt” gentemot pedofiler, övergår mitt förstånd.
    Han om någon vet att pedofiler måste stoppas. Du borde skämmas.

    Varför är metoderna vidriga? Dom skriver varken först till pedofilerna eller lägger upp materialet tills efter de pratat med anhörigas familj? Det som är vidrigt är att Sverige låter det här hålla på, barn blir utsatta både på nätet och irl men ser inga politiker som lägger ner samma tid på att skydda våra barn.

    Att pedofilerna tagit sitt liv är fan inget att gråta över, mer så en vinst.

  Dumpen är och har alltid varit Patrik Sjöbergs privata hämndaktion. Han bryr sig inte om barn, han bryr sig om sig själv. Vidare visar ju forskning att ett sådant tillvägagångssätt som dumpen har, genom att outa, inte hjälper vare sig barn eller hindrar pedofiler från att begå brott. Det är antiintellektuellt att tycka att det de gör är bra, när det de facto inte är det.

   Kan inte du länka till den forskningen? Är
   Så irriterande när folk i detta kommentarsfält säger ”forskning visar…”. Bör man inte länka till den forskningen man hänvisar till då?
   Ganska elakt att påstå att han bara gör det för sig själv.

    Ta ansvar för din egen utbildning.

     Så du kan inte ens referera till forskningen som du hänvisar till?

      Vad spelar det för roll? Du är ju inte intresserad utan du är bara irriterad på mig för att jag inte tycker som du. Jag lutar mig på fakta, de flesta andra här på subjektiva känslor och det upprör. Hade du genuint velat veta hade du tagit reda på det.

       Så för att du förmodar att jag ”inte är intresserad” så behöver du inte ta ansvar
       för att länka till den forskningen du hänvisar till? Utan du lägger det på mig istället? Förstår jag dig rätt då?
       Jag är absolut intresserad och du får gärna dela med dig av forskningen!
       Jag har heller ingenstans sagt att jag ”inte håller med dig”. Vet inte ens vad du tycker? Och du vet garanterat inte vad jag tycker.
       Jag tycker att ämnet är komplext. Däremot anser jag att barnen alltid ska skyddas till varje pris, oavsett om det är på bekostnad av en pedofils välbefinnande.

        Självklart har jag absolut inget ansvar att länka till forskning i ett kommentarsfält på en blogg, käre värld. Så googla nu istället för att slösa din tid på mig.

         Då kanske du ska sluta hänvisa till forskning, blir bara pinsamt för dig 🙂

          Lägg av nu, din åsikt är registrerad och mottagen.

           Tänk all den tid du lagt på mig nu, kunde du istället länkat till forskning och utbildat oss. Å du store…

           Men snälla sluta då?

           Men så löjligt. Ska man ha mer forskning i sitt argument så får man ju faktiskt hänvisa till källan. Känns som det kanske är din egna lilla påhittade forskning ?

     Bevisbördan måste väl ändå ligga på den som hänvisar till forskning?

      Helt klart.

    Tror faktiskt att det är enklast att du googlar själv. När du gör det kommer du märka att det inte finns ton av forskning i området och mycket är gammalt, alltså 20+ år.
    Men oavsett om brottsprovokation är bra eller inte så är det som Dumpen gör inte särskilt genomtänkt och faktiskt lite obegåvat. Det går inte att döma någon som har chattat med en vuxen, i tro om att hen chattar med ett barn. Om man tror att risken för att åka fast ändrar beteendet är man väldigt fel ute. Det ända som händer är att pedofilen blir försiktigare.
    Sedan bara tanken på att runt femton personer sitter och sexchattar med pedofiler varje dag och i sitt chattande spelar villiga barn. ”Vart kan vi ses för o va ifred? Din kuk e fett fin” och ”Vart ska ja åka snygging? Fett sugen”. Detta skriver vuxna män och kvinnor och utger sig att vara en 13 årig flicka.

     Jag har absolut googlat själv. Finns väldigt mycket fakta och även fakta som motsätter sig annan fakta. Det jag ifrågasätter är att hänvisa till forskning, men sen ändå inte göra det ?

      Ja tonalitet kan vara svårt ibland…Vi har uppenbarligen olika uppfattning om vad mycket forskning är. Jag antar att du inte inkluderar kandidat- och magisteruppsatser i begreppet forskning. Vem har hänvisat till forskning men inte gjort det? Om det är min kommentar du avser så trodde jag att det var underförstått att det enligt min åsikt är illa genomtänkt det Dumpen gör. Eller trodde du att jag trodde det var forskning?

       Jag syftar på kommentaren ovan som hänvisar till forskning, men som sedan vägrar att hänvisa till forskningen hen pratar om.

   Vilken forskning syftar du på?

    Inte TS men varje gång jag sett nyhetsreportage/dokumentär om pedofili och de tagit upp forskning om beteendet säger forskningen alltid att det bästa sättet är att ge de som får pedofila tankar vård. Att få folk som utövar pedofili att ta livet av sig får andra att inte söka vård pga stigmat. Det är endast några få procent av de som har pedofila tankar som faktisk går till handling. Därför är det viktigt att de andra 97% vågar söka vård så de inte någon gång går till handling. Pedofili är inte något som man ”är” – som att vara gay t .ex. Det är något man kan bli av med med rätt behandling

   Patrik Sjöberg är en vidrig och narcissistisk person…

    Är du seriös? 😀 Min poäng är att folk gör cash på sidor som Dumpen. Utnyttjar upprörda människor, hänger ut folk för chock value. Låt rättsystemet sköta sitt. Om bara vissa lagar ska följas, så kan vi ju även satsa på att lyncha folk som snattar…

    Ursäkta, vad är det för fel på dig? När pedofiler är på tapeten så vallfärdar alltid samma grupp till kommentarsfältet. Dags att vässa högaffeln och tända brasan.

     Ja, synd att inte fler gör det, utan istället tycker synd om 0,00000000001% män som kommer bli oskyldig anklagade och få liven förstörda av en fruktansvärd mobb som bara vill barnens bästa. De 100000000 barn varje år som blir offer för dessa monster.

    Pedofilkramare är nästan lika vidriga som de vuxna som våldtar barn.

   Åh fan har de forskat på Patrik Sjöberg!

  Med tanke på att det nu finns de som arabetar för att pedofilen istället ska kallas ”minor attracted person” och ses med milda ögon, behövs nog en motpol som vägrar se nåt annat än vidrigheten i det hela. Men kanske de kunde bromsa och enbart sätta dit personen MEN utan att lägga ut dennes personuppgifter på nätet? Jag vet inte…..

   Nä varför egentligen? Så länge vi har ett rättsystem som inte klarar att skydda våra barn så kanske detta behövs.

   Du vet, det är så vidrigt där ut. Läste senast att de som jobbar med att utreda barnövergrepp, och tex behöver se på övergreppsmatetial; det är så vidrigt att de måste stänga av ljudet och snabbspola. De är ju väldigt härdade men säger att ljudet av skrikande och gråtande barn och spädbarn i kombination med stönande män är så fruktansvärt att det går aldrig att härda ut

    Mm jag kräks. Kräks på detta kommentarsfält som ”tycker synd” om pedofilerna. Nej det är absolut inte synd om dom. Dom gav sig medvetet ut för att träffa och förgripa sig på BARN.
    Pedofiler som lider i det tysta och som aldrig sett vare sig barnporr eller begått övergrepp kan jag ha en annan sympati för. MEN det är fortfarande deras jävla förbannade ansvar att söka vård och att medicinera sig själva och medicinsk kastrera sig. Och att hålla sig ifrån barn.
    Inget barn ska behöva lida pga dessa vidriga monster.

     Ser ingen som säger att det är synd om dom. Det vi säger är att det är synd att deras anhöriga drabbas och att den förmodade pedofilen kan gå hem, radera sin barnporr den har på datorn och i teorin fortsätta som inget hade hänt.

      Fast det kan han ju inte. Bevis finns. För många pedofiler är det förmodligen anledning nog att hålla sig på mattan när
      man blivit uthängd i Dumpen.
      Är också mycket svårt att radera all barnporr från en dator, för skickliga utredare.

       Möjligt men sånt tar tid. Polisen behöver mer resurser, ja. Inte att vanliga medborgare försöker göra deras jobb.

        Men då kan vi alla sitta hemma och rulla tummarna medan vi väntar på mer resurser till polisen! Så får vi hoppas att det inte är ditt eller mitt barn som råkar illa ut under tiden, det räcker väl så?

  Jag har en vän vars familj mår riktigt dåligt just nu. De har en person i sin släkt som gjort fruktansvärda saker. Denna person har ingen i släkten haft kontakt med på flera år, men ändå blir hela släkten inblandad och outad som kriminella. Det har förekommit bilder på min väns pappa i olika forum (som alltså är en vanlig person och inte inblandad i något) där det står att man riktigt kan se på honom att han är kriminell och har en viss aura. Samtidigt har hennes barn det svårt i skolan nu för att andra barn har blivit tillsagda att akta sig för den släkten. Om de hade haft kontakt när allt skedde så hade de tagit avstånd från personen, men de har inte haft kontakt på åratal. Pappan min väns pappa är kusin med äcklet och de har ingen relation med honom alls, men ändå får hela släkten utstå hot, nedvärderande kommentarer osv. Både jag och min vän har inga problem med att personen som gjort något hängs ut, men just nu känns det som om det är alldeles för många som inte kan skilja på den personen och andra som bara råkar vara född av samma förfader för att det ska vara ok. Inte för att det ska göra någon skillnad, men det är en helt vanlig svensk familj så inget gängrelaterat eller så.

   Jag förstår detta och att det är hemskt. Det är ett problem man behöver ta itu med om det går, men för mig är inte lösningen att låta pedofilerna fortsätta begå brott anonymt och utan konsekvenser. Det är samma sak med dömda brottslingar som det står om i tidningen, ska de också få gå fria och inte pratas om för att det inte ska behöva bli jobbigt för någon?

  Nu vet vi genom forskning att genom att hänga ut pedofiler gör man så att färre brottsoffer vågar träda fram. Då de ser vad som händer med familjer och förövare och de oftast vill skydda dem.
  Pedofiler är vidriga och vi behöver hårdare straff för dem i Sverige, men dunken är helt fel väg att gå

   Vilken forskning?

    Det är Bee:s egen forskning, slumpad ur hjärnkontoret.

    Det undrar jag med.

  Tycker nog att alla sätt sätt att avslöja pedofiler är bra.

  Ni som försvarar dumpen kan ni svara på detta: Om motivet verkligen är att hjälpa eventuella framtida offer, varför överlämnar inte dumpen allt material direkt till polisen utan att inkassera swish-pengar och att pedofilen får fritt spelrum att förstöra eventuella bevis som barnporr på sin dator?

   1. Dumpen lämnar visst över materialet till polis
   2. Dumpen behöver också gå runt och har omkostnader
   3. Att pedofilen hinner förstöra material är polisens ”fel” som inte är tillräckligt snabba. Om inte dumpen hade hittat förövaren hade peddot fortsatt i oändlighet
   4. Vad gör du för att hjälpa barn att slippa bli offer för pedofiler?

    1. Vad ska polisen göra de här fallen när det inte finns ett brottsoffer?

    2. Vad har de för omkostnader? Redovisar de nåt? De påstod att de hade psykologer och sånt på nån hjälplinje men det var inte så mycket med det. Har för mig att det var den andra som sköter dumpen, Sara som svarade, om nån alls svarade.

    3. Igen, inget brott har begåtts i egentligen mening, så vad ska de göra? Istället blir en människa uthängd, anhöriga som inte ens har med med personen att göra (se inlägg högre upp) blir drabbade. För vad? Vad har vi vunnit? Pedofilen är fortfarande fri.

    4. ?

     1. Det kan visst vara ett brott eftersom pedofilen trodde att det var ett barn. Andra barn kan träda fram som känner igen pedofilen. Kan också vara bra om han väljer att grooma fler barn.

     2. Jag har ingen aning, du får fråga? Antar att omkostnader finns eftersom de gör sitt arbete helt utan lön. Eftersom ingen tvingar dig att swisha utan det görs av privatpersoner som vill hjälpa, så kanske ingen redovisning behövs?

     3. Se mitt svar på nr 1. Anhöriga kan också räddas vet du. Pedofilerna har ofta barn. Kanske vågar deras barn då berätta.

      1) Nej allt bevis som Dumpen lägger fram är helt värdelöst för polisen.

       Jobbar du inom polisen?

       Konstigt då att flera av de personer som vill våldta barn, och avslöjats av Dumpen, har dömts i domstol.

     Att allt fler vet om att den personen ska inte vara i närheten av barn. Det är ju en bra vinst tycker jag i alla fall.

  Eftersom det uppenbarligen behövs en ”Dumpen”, då dessa peddos verkar finnas överallt och ohotat kan utöva sina böjelser i det fördolda, så är jag helt fine med det och tycker det är bra, även om det finns vissa brister och utrymme till förbättringar. Har dock svårt för Sjöbergs enväldesteknik, man måste kunna diskutera bortom ilskan & frustrationen och lyssna in andras infallsvinklar, för att försöka hitta det bästa tillvägagångssättet, förfiningar osv., tillsammans med de som arbetar med de här frågorna och har gedigen kunskap kring ämnet. I Sjöbergs värld har liksom alla andra alltid fel om de inte tycker som honom, det är problematiskt, då uppstår låsningar & konflikter istället för förändring som ev.kan leda till något bättre. Det är verkligen inga lätta frågor och många blir drabbade, både offer och anhöriga. Pedofili är liksom tabu och behöver lyftas fram mer i ljuset och pratas om, bli mer medveten om, varse tecken osv, för med facit i hand är det uppenbarligen något som, till väldigt många människors förvåning, förekommer långt mkt mer än vad man trott, det om något, har Dumpen verkligen lyckats bevisa.

  OK. Du som är emot Dumpen, hur resonerar du om en pedofil våldtar dina barn? Själv skulle jag ta fram en slö skridsko.

   Såklart är det sjukt synd om pedofilen som får livet förstörd av en mobb. Herregud så hemskt. Han kunde inte kontrollera sig och drabbades av pedosomnia. Det var inte han som gjorde allt det där. Han kanske sov? Han tog fel på 14 och 18. Jättelätt när man är trött. Han stämde bara träff för att barnet ville ju?! Han ville bara se vad barnet skulle säga…

    Och framför allt är det ju BARNET som vill träffas och har initierat kontakten. Varje gång. ?

  All sorts lynchmentalitet är så fel. Tänk om fel person blir utpekad? Och de anhöriga drabbas ju? Låt rättssystemet sköta sitt, annars kan vi lika gärna skippa all lagstiftning. Alla är lika inför lagen.

   De hänger bara ut dem som dyker upp för att möta barn, så hur kan då fel person bli utpekad?

    För ingen har ju någonsin använt en annan persons bilder eller identitet online…

     Ingen av de pedofiler Dumpen som avslöjat har använt en annan persons bilder. Eller vet du något annat? Att Dumpen hittar på?

      Men risken att det händer är STOR. Bara för att något inte har hänt betyder det inte att det inte kommer att hända. Låt rättssystemet sköta sitt bara, privatpersoner är inte poliser, bara korkade.

       Snacka går ju, ge ett bevis på att Dumpen har hängt ut fel person. Kom igen, publiken väntar.

       Så någon annan har använt personens bilder och ändå är det just personen på bilden som dyker upp på avtalad tid och plats? ??‍♀️ Dessutom märker man på deras beteende att de är skyldiga. Aldrig sett ett klipp från dumpen där man på allvar litar på att mannen är oskyldig, det märks jättetydligt hur skyldiga de är.

     Du, jag skrev MÖTER, förstår du inte vad MÖTE betyder eller måste jag skriva MÖTER irl för att det ska framgå? De chansar inte, de kollar o dubbelkollar för att slippa missar så du kan sluta oroa dig! Dumpen är inte flashback med random gissningar, de kollar upp innan de anklagar. Och btw, de flesta peddon skickar mest dickpicks så det handlar inte om lånade foton på deras fejs

   Har du ens varit inne på dumpen? Sett alla videos? Sett alla chattar med vuxna karlar som skickar bilder på sin k*k till vad de tror är minderåriga barn? Män med egna barn, fruar. Män som gör det gång på gång på gång. Som inte slutar. Det kunde vara ditt barn. Ditt syskonbarn. Ett barn du känner.
   Varför bryr du dig så mycket om männen men inte om barnen? Hur ofta tror du att en man blir oskyldig utpekad att vara pedofil när han skickar bilder på sitt ansikte, berättar vad han heter och stämmer träff med småbarn? Hoppas att du trollar.

  Har du pms eller är du knäpp i huvudet? Skärp dig.

  Inte många högskolepoäng i detta kommentarsfält.

   + 10000. De som skriker och gapar högst har inte mycket innanför pannbenet.

    Nog snarare dig man syftar på…

  Genast när man nämner pedofiler börjar alla skrika och gapa. Sätt er ner i båten. Det är hemskt att det finns pedofiler, men vi löser inte detta problem genom att hetsa upp oss.

   Har inte sett någon som skriker och gapar?
   Mest du som skämmer ut dig i detta kommentarsfält.

    +1

  Ok, det är mkt tjat om anhöriga, fruar o barn, till pedofilerna. Självklart är de oskyldiga offer, absolut! MEN, i de flesta fall så har barnen en till förälder som får ta tag i deras trauman, precis som de får göra om ena föräldern dör eller begår andra brott o försvinner. Om jag hade varit fru till en pedofil så hade jag trots kaos o ev förnedring pga av omgivning som inte ser skillnad på familj o förövare, ändå varit tacksam över att få veta o kunna skydda mina barn! Visst hade jag känt att världen rämnar, men världen är inte rättvis o jag hade definitivt tyckt att ev offers lidande har större prio! Jag fattar inte att vi måste disskutera detta, sätta två utsatta grupper mot varandra, men när det gäller dessa två grupper, förövares anhöraiga mot deras offer, då måste vi prioritera deras offer! Jag vet att det är många av de anhöriga till dumpen-peddona som är oerhört tacksamma, de förstår vilken prio som gäller!

   Håller med till hundra procent.

  Rädd för den dagen någon oskyldig exponeras och det kommer fram först långt efter – just dumpen verkar ganska gedigna innan de konfronterar någon men antingen att de börjar slarva eller att någon copycat kommer upp som bryr sig mer om klicks än sanningshalten i sina avslöjanden. Det är där jag ser risken i agerandet men de som åkt dit hittills, alltså, nej, jag har svårt att känna någon sympati där (särskilt som det finns exempel på såna som åker dit igen av dom :O)

   Jag är mest rädd om alla barn som får liven förstörda och aldrig får upprättelse.

    Självklart värre, men vi måste också ha rättsäkerhet, särskilt när det kommer till hemska brott, gäller att hålla de två tankarna i huvudet samtidigt. Om något tycker jag att dumpen har varit riktigt bra på att visa att polisen måste få rätt resurser och medel för att agera på sånt här – dumpen visar ju hur stort och utbrett det här är. Och som sagt, vad jag sett från dumpen så känns risken att de sätter dit någon oskyldig som väldigt liten – jag tror risken för det är större om någon försöker kopiera konceptet för att få lite klicks eller swish liksom.

   Du, Dumpen publicerar *enbart* bevisade pedofiler som sitter och väntar i bilen på att får köra hem ett barn och våldta det. Dumpen tar inga som helst risker, varför tror att att de skulle göra det?

    Det verkar som att du inte läste mitt inlägg.

     Menar du att Dumpen ska lägga ner, för att inte riskera att någon annan ska göra likadant? Ja, bra idé, fritt fram för pedofiler, låt dem hålla på.

      Nej, det menar jag inte, och det var inte heller vad jag skrev.

  Självklart värre, men vi måste också ha rättsäkerhet, särskilt när det kommer till hemska brott, gäller att hålla de två tankarna i huvudet samtidigt. Om något tycker jag att dumpen har varit riktigt bra på att visa att polisen måste få rätt resurser och medel för att agera på sånt här – dumpen visar ju hur stort och utbrett det här är. Och som sagt, vad jag sett från dumpen så känns risken att de sätter dit någon oskyldig som väldigt liten – jag tror risken för det är större om någon försöker kopiera konceptet för att få lite klicks eller swish liksom.

   Svarade fel!

   Ja den är ju väldigt liten eftersom de flesta erkänner och de som springer i väg gör ju det av en orsak. Har svårt att tänka mig att man springer så där när man ser Sara om man inte är där för att träffa ett barn som man ska våldta.

  Alla barn som finns i pedofilens närhet skyddas också mot övergrepp.

  För i de familjerna där han finns så finns det barn, som han är biologiskt släkt med eller inte. Och när familjen firar midsommar i sommarstugan så smyger han omkring och kanske till och med våldtar dem när de andra vuxna sover eller är och handlar. Eller motsvarande situationer i lägenheter och hus vid vilka tillfällen som helst som de samlas.

  Sen så kan en sån här person irra omkring i ett bostadsområde och om föräldrar och andra vuxna vet kan de varna barnen och säga att de aldrig ska prata med honom och förflytta sig fort från platsen. Och berätta om de vet något.

  Och detta gör ju Dumpen möjligt.

  Att det sitter såskoppar och känner sig empatiska visar ju hur mycket Dumpen behövs. Dessa behöver upplysas om att dessa män faktiskt är farliga för barn. De verkar på något sätt tro att de inte är farliga för barn i sin egen familj, biologiska eller ej och i bostadsområden där ensamma barn kan finnas.

  Det finns så många barn som gläds åt att en vuxen tar kontakt med dem. Utan att veta ett dugg om vad de är kapabla till.

  Dumpen behövs tills samhället har klurat ut hur det ska ta sitt ansvar.

  Skriver från utlandet, här finns ingen motsvarighet till dumpen.
  Tyvärr går de flesta förövrare fria då polisen inte har tid att göra utredningar.

  Bra initiativ av Sverige!!

  VET inte om ngn läser så här långt ner.

  MEN är inte problematiken att detta försvårar för de som arbetar med eventuella brottsoffer att få dem att våga prata.

  De som blir våldtagna av sin far, som ändå är deras far, och läser om hur samhället vill mörda och lemlästa pedofiler- alltså deras far.

  Och det gör att många faktiskt inte vågar berätta. De är så kuvade och trasiga redan och detta sista- pappa dör om jag berättar, blir liksom det som tar stopp.

  Men, det är bara vad jag har läst, uttalande av de som arbetar med detta proffisionellt (hur tusan stavas det???)

  Nu menar jag alltså inte dessa fiktiva offer skapade av D, utan brott som sker/har skett

  Tillägg

  Jag tycker argumentet ”polisen gör ju inget” är lite svajigt. Nu är i och för sig tillvägagångssättet rätt harmlöst i detta fallet, alltså Dumpens ”ta saken i egna händer”

  Men överlag är jag inte så intresserad över att det blir normaliserat, dvs att man är missnöjd med den rättsprocess vi har, eller kanske antalet poliser i utsatta områden, och börjar ta tag i grejer lite vid sidan om.

  Jag tycker det är fel med medborgargarden. Det är något skrämmande med vuxna arga människor som självmant utser sig till lagens väktare – människor som varken har utbildning eller kompetens att hantera det dom strider mot. De verkar också sakna kunskap om vad forskning kring pedofili och verkar tycka att deras subjektiva åsikter är mer värt än vad forskare som forskar kring pedofili kommit fram till. Det innebär såklart inte att jag anser att övergrepp mot barn är okej. Jag anser heller dock inte att det är okej att skapa ett eget rättssystem i en rättsstat.

   *vad forskning kring pedofili visar…

   Bra sammanfattat.

   Det är ju inte den allra vassaste kniven som är ledare och ser man (jo jag har läst) kommentarerna till deras inlägg så är påhejarna klasskamrater i LHS

    Vilken tur att du finns här och är en så vass kniv i lådan och bidrar.
    Det ni inte verkar förstå är att jag och fler VET att det finns ett rättssystem. Ett rättssystem som sviker barn gång på gång. Det funkar inte, för få pedofiler blir exponerade. Det bör också göras skillnad på pedofil och pedofil. En pedofil som aldrig förgripit sig på barn eller sett barnpornografi, kan ju inte hjälpa sitt tillstånd. Det borde bli enklare att få vård som pedofil. Men det är fortfarande pedofilens eget ansvar att söka hjälp och tex bli medicinskt kastrerad. Gå i terapi. Finns säkert många pedofiler som mår fruktansvärt dåligt av sin avvikande sexualitet.
    Pedofiler som begår brott och sprider filmer och våldtar däremot måste stoppas till varje pris.

   Själv tycker jag att det är fel att pedofiler våldtar barn, och att de skulle ha cirka noll risk att upptäckas om det inte vore för Dumpen. Men det kanske bara är jag.

  Du som är så insatt i forskning. Då vet du att medicinsk kastrering fungerar efter en studie som Christoffer Rahm gjort. Varför införs inte det på alla pedofiler? Hade varit en bra preventiv åtgärd mot pedofiler som ännu inte begått brott och mot pedofiler som redan begått brott och dömts.
  Finns som sagt mycket forskning i ämnet. Så vore ju fint ni forskningsintresserade specificerade exakt vilken forskning ni syftar på. Det är därmed svårt att tycka något särskilt när ni aldrig hänvisar till något.

   Det kan säkert funka men det förutsätter ju att pedofiler söker sig till vården självmant om det ska ske innan brott begås. För det blir väl svårt i praktiken att kastrera folk när inget fysiskt övergrepp skett. Och det är ju lite där dumpen gör det svårare för pedofiler att söka hjälp, experter har sagt att uthängningar gör att de rör sig ännu längre in i skuggorna. Tröskeln att söka vård blir mycket högre. Om målet är att barn inte ska utsättas för övergrepp så måste vi väl jobba förebyggande, uthängning verkar inte vara den bästa metoden.

   Tänker att det är lite som med att hålla på med skärpta straff och tro att det hindrar folk från att mörda och liknande. Det funkar inte, och skadan är ju skedd även om gärningsmannen får sitta inne länge (vilket hen ju såklart också ska göra, men det är liksom inte lösningen på allt). Hur ska vi se till att det inte ska gå så långt?? Det är väl knäckfrågan.

  De som stöttar Dumpen har jag inte mycket till övers för. Det är inte rätt väg att gå, det fattar vem som helst. Usch.

   Känslan är ömsesidig! Usch, var ordet!

  Blev utsatt för en pedofil när jag var liten. Har mått skit för det men hatar verkligen dumpen. Tycker det är vidrigt att man tar saken i egna händer än att man försöker förändra rättssystemet.

  En seriös organisation ska kunna ta till sig av kritik och synpunkter på deras arbete. En seriös organisation vill ha synpunkter för att förbättra sitt arbete, man besvarar det respektfullt och säger tack. Dumpen/Patrik besvarar kritik med att insinuera att denne är för pedofili. Dom skrattar åt anhöriga som är förtvivlade pga uthängning som de är ansvariga för. En sådan oseriös och oprofessionell organisation ska inte ha hand om dessa viktiga frågor. Är dom villiga att anpassa sitt tillvägagångssätt för att det ska fungera bättre? Utvärderas arbetet på ett objektivt sätt? Vet dom hur ev utsatta barn och anhöriga påverkas av uthängningarna? Och om de har kontakt med personer som berörs, vågar man då berätta vad man upplever – med tanke på deras tongång i sociala medier? Hur hanterar dom känslig information?

  Jag blev utsatt av pedofil när jag var 11 år. 50 år har det tagit för mig att lösa det brottet! Nu vet jag vem han var som ofredade mig i lekparken o som förstörde mitt liv.
  Dumpen känns som en knäpp verksamhet, men samtidigt njuter jag av att se när de konfronterar pedofilerna!

  De finns så många barn som får sitt liv förstört pga dessa män. Många av dessa barn växer upp och mår otroligt dåligt och lever med självmordstankar och en del har avslutat sina liv pga av dessa män. Jag önska så att mina förövare hann vara med i dumpen och tog sina liv till följd av det. Då hade jag som femårig flicka sluppit blivit utsatt och bli självmordsbenägen från 11 års ålder.
  Jag kan inte förstå hur man kan vara emot dumpen. Hur kan man tycka att det är fel att en förövare tar sitt liv när förövarens val att utsätta oskyldiga barn som sedan kan ta sina liv. Vakna!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *