Modedesignern Hanna Schönberg

Hanna Schönberg är den enda influencern som designar kläder, som visar upp att hon verkligen designar de kläder hon sätter sitt namn på. Hon visar upp sina skisser och processen med att skapa sina nya kollektioner.
När hon släppte en kollektion klänningar för ett annat företag än det egna, så visade hon också upp hur hon skissat fram det som till slut blev de olika plaggen.
Normalt brukar influencers antingen peka på plagg de vill sätta en ”picked by…-stämpel” på, eller välja bland redan designade plagg som den eventuellt väljer färg eller mönstrade tyger till.
Kul att se och roligt att uppmärksamma här inne!

När jag släpper min framtida kollektion kattkläder för äldre herrar utan avsevärd mängd päls, så kommer ni få se hur hela processen utspelat sig. Allt från mina skisser och THK iklädd mönsterpapper, till modevisning och slutligen en och annan extremt generös rabattkod. 😉

37 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Hon ritar lite och väljer tyger. Wow.

      Måste designers kunna sy själva för att det ska räknas?

      Sångare måste skriva sina egna låtar, skådespelare skriva sina egna filmer?

        Nej men jag är inte särkskilt imponerad över de som har ett helt team bakom sig från dag ett. Hon har förmodligen fått all hjälp med tex web, produktion, distribution, försäljning etc

          Och hur ser du på Miuccia Prada i så fall? Född in i familjen och därmed var just de delarna klara.

            Likadant faktiskt

              Det är ju ändå beundransvärt att du håller på linjen. Nu är det ju så att Miuccia har hyllats för sin talang och Pradas kläd-/skolinje hade inte varit där den är idag utan henne. De har varit inne i en influencerera, men verkar nu komma tillbaka till konstformen igen. Så hon är duktig

                Det är ju din personliga åsikt

          Vilken tur att hon inte valt att designa kläder bara för att imponera på dig då.

            Men snälla! ?

          men VEM gör ALLT själv? Ska en liten designer ex sköta distributionen själv? Hyra eget laget, köra ut grejerna själv samtidigt som hon också står för produktion – ska hon sy allt själv samtidigt som hon designar plaggen och har hand om hemsidan och försäljningen för att inte tala om sociala kanaler, marknadsföring och bokföring.

          Vad har du för förväntningar på folk egentligen?

            Man hör nästan på namnet vad just en designer ska göra först och främst, nämligen DESIGNA!
            Otroligt va?!? ?

            Jag är förskollärare men har tyvärr inte byggt huset eller själv fött barnen så det räknas kanske inte heller.

              ??

        Den där skapandeprocessen hos många av de stora modehusen, ser många gånger ut som de där skisserna Hanna visade. Slarviga och ej genomtänkta skisser och sedan tolkas skisserna av de som sitter på utbildning inom sömnad. En individ högt upp som frontar pga. meriter som ej är kopplade till det den uppvisar att den kan. Tror du att ”Klara 19 år i någon förort i någon mellanstad” utan följare, kan få igenom klädkollektioner med samma nivå på sina skisser? Själv tror jag att 794 000 följare kan ha någonting med det här att göra i det här fallet! Det blir rätt mycket pengar som kommer in när drivor av unga tjejer vill visa sitt stöd till sin idol/förebild.

        Det finns en dokumentär om Chanel, när Lagerfeld stod för designen och han satt vid sitt skrivbord och slafsade ihop några skisser. Vid en snabb anblick hade det de där skisserna kunnat tolkats som träd i kraftig vind. Sedan visade han upp skisserna för de äldre damerna, som satt uppe på vinden och de sydde raskt ihop alla möjliga fantastiska kreationer. De gjorde även blixtsnabba ändringar mitt under pågående prövningar med modellerna i plaggen. Något som slog mig var att plaggen skapades av sömmerskorna och inte designern. Skisserna var mer som en ledsagning i vad som önskades skapas. En riktig klädesdesign/skiss, om jag har förstått min vän som går på Textilhögskolan i Borås, ska bl.a. ha adekvata mått och man ska kunna sy upp ett funktionellt plagg efter mönstret. Det som uppvisas på bilderna av Hanna är väl snarare lite idéer, men inte mer än så. Vad jag kan se finns noll siffror eller skala med på något som hon uppvisar.

        De riktiga stjärnorna är de som syr plaggen och får allt att ligga rätt på kroppen.

        Varför inte utbilda sig i stället för att låtsas designa plagg? Det finns en anledning till att många av de här plaggen går sönder när folk har gjort helt vardagliga saker. Varför är plaggen enbart skissade framifrån? Hur ter sig tyget från sidan, vilka sorts tyger ser hon ut att titta på undrar jag när jag zoomar in (eller är det enbart mönsterprov)? Men har hon kunskap om hur tygerna ändrar sig och ”lever” beroende på materiel (dvs. om någon t.ex. sträcker upp armarna vad händer med designen då, utifrån valt tyg)?

        Jag har inget emot att hon kan försörja sig så här, men det stör mig när många försöker göra om det till vedertagen kunskap och att det ligger på samma nivå som de som sliter som dårar med riktiga arbetsprover och har tunga utbildningar i ryggen!

        Hon visar sina idéer och andra gör jobbet. Och de som gör jobbet är de med utbildningarna. Ibland kan jag önska att alla bakom plockas bort, så ni ser luftslottet den som frontar står för. Utan de personerna hade det inte blivit produkter att köpa och marknadsföringen och all planering osv. bakom personen och det taffliga den visar upp under processen, hade gått i stöpet.

        Gör ett inträdesprov med de skisserna som visas i inlägget och du hade a l d r i g blivit antagen till någon utbildning inom design eller sömnad.

        Vi kan ta det för vad det är utan att försöka göra om det till något fullbordat!

      Vad räknas som designer för dig då? Det är väl exakt det en designer gör – ”ritar lite och väljer tyger”? Eller är det yrket generellt som är problemet?

      Karl Lagerfeld var inte en av de som sydde plagg, utan gjorde just på detta sätt. Andra var äkta couturièrer. Det finns två typer av designers. Var han ändå inte en stor modeskapare enligt dig?

        Haha! Du tror på allvar att han kom så långt som han gjorde utan att behärska sömnad och konstruktion?

          09:09 är dessvärre helt clueless.

            Jag är faktiskt väldigt insatt. Jag menar att det var väldigt tidigt han gjorde sånt. De sista decennierna gjorde han som Hanna. Har du koll på Karl?

              Ja och vet att han ritade in i det sista. Lägg ner.

                Du vet att man kan vara trevlig när man skriver till varandra va?

                  va??

    Är det bara jag som tycker att Erik Saade verkar otroligt oskön?

      Både han och exet

      Jaa han verkar inte vara helt bekväm framför kameran iallafall. Men tycker Hanna verkar söt! Hans tidigare tjej verkade lite bossig, men svårt att säga vem som var värst av henne och eric

      Tycker Eric är toppen ?

      Nej, han är dryg och uppblåst. Och exakt är egoist, oempatisk och tror att världen kretsar kring henne.

        Exet*

      Håller med. Kommer ihåg när hans ex hade gjort en käkoperation och behövde äta flytande kost. Hon gjorde då en milkshake med nutella varpå han upprepade gånger skriker ”SKA DU VERKLIGEN ÄTA DET DÄR!!!!!!!!! DET ÄR TYP 20 TUSEN KALORIER! PÅ EN MÅNDAG!?”

      Snäll kille. ?

        Men hjälp???? Vem säger så

        Jag har gjort en käkoperation. Jag gick ned 15 kg och läkeprocessen var så krävande fysiskt att det enda jag tänkte på var mat. Vissa nätter gick jag upp och åt överkokta makaroner med massa smör (för det var lätt att bara suga i sig utan att behöva tugga, med fixerade käkar) och att få känna sig mätt på riktigt var fan en jävla önskedröm. Så ja, oskön kommentar och åsikt om någon som behöver alla kalorier de kan få i sig och dessutom går runt med olidlig smärta och ’pirrningar’ i ansiktet vid läkeprocess. Usch för såna!

          O fy fan stackare! Jag opererade ut en tand och kunde varken äta eller sova på 3 dagar och var så matt och darrig, kan inte föreställa mig hur det är efter en käkoperation ❤️

    Pek pek hej hej.

    Arakiis kläder är så långt ifrån min stil man kan komma, men jag uppskattar verkligen att Hanna faktiskt gör något eget. Designerna tar hon fram själv och resultatet är nyskapande, precis som jag tycker att mode ska vara. En överprisad grå sweater från LXA eller ett vitt linne från A-DSGN må vara mer i min stil, men man kan hitta exakt samma plagg i precis varje klädbutik till halva priset.

    Fast maja lindelöf har väl också visat bilder från processen med hennes märke Lis bonne atelier?

    Skulle precis skriva det. Maja gör ju precis samma

    Kallar hon det där för en skiss alltså herregud snälla tillåt mig bara AHAHAHAHAHAHAHAHAHA!!!!!!! Det där är INTE en skiss! Det är en streckgubbe med nåt på sig i stort sett ??? Om jag skulle rita en skiss skulle det se ut ungefär likadant därför att jag kan INTE skissa och låtsas heller inte kunna det! Och jag skulle heller aldrig ha mage att kalla det där för en skiss. Lämna det till någon som faktiskt kan! Hela hon är ett dåligt skämt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.