29 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Jag fattar inte? Gabjossans make står väl bakom henne? Lr har hon en ny?

   Är ju det hon menar!
   Folk har spekulerat i var han är. Där är han

    Ah, tack! Jag var också lite förvirrad?

  Tur dom är vänner igen, så hon har lite content till reklamen?

  Jag tycker att Greta är grym och att hon gör en viktig insats, men jag undrar hur länge till hon tänkt upprätthålla dessa veckovisa strejker? Det skapade absolut rubriker initialt, men såhär flera år senare känns det mer som vardagsmat utan effekt. Missförstå mig rätt för jag tycker absolut att hon ska fortsätta kämpa för klimatet, men just det här med strejken känns det som att folk har släppt.

   Själc tycker jag att det känns som en bra påminnelse. Här visar hon att hon minsann inte glömt eller släppt vad hon började med trots den internationella uppmärksamhet hon fått och allt hon medverkat i sen den första fredagen hon satte sig med sin skylt.
   Nu minns jag tyvärr inte var jag hörde/såg detta men det var någon stand up komiker som (på engelska) ifrågasatte vad vi gör för klimatet och hur mycket vi faktiskt bryr oss som mänsklighet. Hur kommer vi att se tillbaka på den här tiden? Och hur kommer framtida generationer uppfatta vårt engagemang? Kommer det bara vara så att i framtida historieböcker nämns det som att EN person i sverige tog klimathotet på allvar och resten av idioterna avfärdade henne som löjligt dramatisk?
   Jag hoppas att alla som ser Greta påverkas och speciellt de som har makt att göra en ordentlig skillnad. Fatta om alla någon gång under sin dag drog upp klimatet i konversation så att det blev något som alla tänkte på dagligen. Säkerligen skulle det ju spridas som ringar på vattnet och göra skillnad i alla skikt. Eller är det bara en hoppfull tanke från en naiv naturälskande person som jag? ?

    Folk kommer inte backa från sina bekvämligheter förrän det blir allvar och inte går att ignorera längre.

    De tar bilen för bussen/tåget tar 30 min längre tid, köper nya mobiler, köper mer mat än som kan ätas, köper fast fashion osv.

    Titta, till och med jag skriver DE fastän jag är en av dem. Nu tar jag ju bussen och jag källsorterar vissa grejer men jag slänger mat, jag köper billiga kläder och jag köper ny mobil vart tredje år fast jag egentligen skulle kunna ha min gamla ett tag till.

    Vi människor är bekväma och att backa är svårt. Vi är ju vana vid en viss standard.

     Anonym 11:39
     Jag undrar hur mycket stöd Greta skulle få om hon strejkade för att vi individer skulle förbättra oss. Regeringen har inte sagt att vi måste importera nya frukter och grönsaker från andra sidan atlanten. Regeringen har inte sagt att vi ska handla via Wish och liknande sidor.

     Själv handlar jag det mesta på nätet då sakerna jag är ute efter inte finns lokalt eller i svensk e-handel.

      Nej men de skulle kunna sätta en tull in i eu på sakerna som inte håller en viss klimatnivå (exempelvis co2 utsläpp osv). Och sen öronmärka pengarna till klimatinsatser eller för att göra våra företag mer konkurrenskraftiga. Finns politiker på eu-nivå som föreslår det men det får inget gensvar.

     Ja så är det ju men bara faktumet att du gjorde en snabb självanalys här i vår konversation ser jag som något positivt. Självfallet har vi ju alla tvingats se över vår matkonsumtion det sensste pga mstpriser så jag tror att på den biten har nog många reflekterat över sitt svinn. Tror vi alla kan påverka lite mer än vi tror i vår vardag ?

      Alla? Nej, jag köper den mat jag vill.

      Ja men det är ju det jag skrev också, vi backar först när det drabbar oss.

      Att folk tänker mer på matsvinn nu har inget med miljön att göra utan den egna plånboken.

     Så är det. Ett stort problem är att politikerna inte vågar besluta om de åtgärder som krävs, och som inte alltid är bekväma, för att de vet att de direkt blir straffade av väljarna. Så länge det finns populister som tutar i folk att det går att leva på som tidigare och att någon diffus ”framtida teknik” ska rädda oss, så kommer vi tyvärr att fortsätta vårt lämmeltåg mot katastrofen.

      Nyfiken på vilka åtgärder du tycker behövs men dom inte ”vågar”????

   Hon håller väl på att spela in en film, precis som förra gången. Den här avslutas väl med nomineringen av Nobels fredspris…spänningen stiger får hon det eller inte.

  GabPoss och ZebPoss relation skriker destruktivet och röda flaggor. Har tänkt på att han hittade henne på insta, dmade henne och sen efter tre veckor redan älskade de varandra. Han flyttade från hyres till hennes hus. Började jobba för henne vilket är det glassiga jobbet att fota och filma samarbeten och han gick med i hennes företag. Han lever på hennes tillgångar. De gifte sig snabbt så han är säkrad ifall det tar slut. Och så barn på det. Han som skriker att varit en bad boy som legat runt ville dessutom bli bonuspappa på någon månad. Han vill såklart fortsätta vara med henne för att få ha lyxliv och silikonbrud. De har inget gemensamt utöver ’sex och smoothie’ innan barn. I samma video de sa de på youtube fnittrade de om att han slagit sönder dörren vid ett bråk. De är så uppenbart vem han är men hon är förblindad av hans snygga yttre.

   Slog han sönder en dörr? Herregud så obehagligt!

  Ibras näsa är mera värd en en miljon
  Hej ?

   Jag undrar om den kommer att öka i pris. Är det en bra investering?

   Kanske ska Camilla och kommentatorsfält köpa och träffas och dansa kring näsan.

   Näsan är inte värd en snorkråka ens.

  Någon mer som ska kolla på Paradrätten idag, med Anna Book som gäst?
  Sitter med bingobrickan i högsta hugg redo att kryssa chiliflakes och pulversås 😉

   Jag stod ut i fem minuter.

   Jo,jag tittade lite,men som vanligt så pratade hon på om samma saker som för tjugo år sedan,och som man hört till leda.Tycker det är riktigt obehagligt när hon spänner ögonen i den stackars killen när han börjar sjunga lite på skoj,och hon absolut vill att de ska göra en duett.Han försöker skoja bort det,men för Anna är det blodigt allvar.
   Har sett detta beteende hos Anna så många gånger förr,hur hon liksom suger sig fast hos unga killar och försöker tvinga dem till ett ett löfte om framtida sångsamarbeten.

    Fast nä så va det väl inte riktigt med snacket om duetten? Tror på riktigt att Kalle skulle ÄLSKA att få spela in en duett med Anna, både han och Sofia är ju fans av henne på riktigt liksom. Och nej jag är inte ett fan av Anna och tycker också hon tjatar på om gamla saker men här va hon ändå kul att lyssna på och snacket i slutet innehöll många bra poänger från allas håll.

  Hur får man göra när man har en give-away? @Fannyanderssonericsson har en giveaway där bilden visar Louis Vuitton, Chanel, dior, Apple och Versace. Det man kan vinna är presentkort på 10 000 så bilden är ju ganska missvisande. Samt att man knappt med den summan har råd med hälften av grejerna. Knappast att det hennes bild

   Låter som en scam…

  Funkar Elles bloggar för er? Står bara och laddar…

  det där med träd som förnybara är intressant

  om vi hugger ned alla träd och får upp koldioxiden till 4000ppm, vilket det var under kambrium för 500 miljoner år sedan innan det fanns träd på land så klassas det ju fortfarande som förnybart 🙂

  Tycker det ser ut som samma skylt Greta har?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.