Vem är du och var är Isabella Löwengrip?

l

Det här låter så märkligt när jag skriver det men det är sant: Paul och jag har inte tänkt på att man kan göra egna tårtor när folk fyller år. Alltså, vi har bara beställt prinsesstårtor eller chokladtårtor från olika caféer i alla år utan att ens reflektera över att det är roligare/godare att göra egna?
[…]

Sally blev jätteglad över sina presenter. Det var mest kläder (hälften var köpa via Sellpy, så bra tjänst) // Isabella Löwengrip

Stoppa Pressarna! 
Har Isabella Löwengrip blivit kidnappad och ersatt av sin omprogrammerade AI-klon Gabrielle, med säte i New York? Har hon äntligen orkat lämna Manhattan?
Jag blir så full i skratt när jag läser Isabella Löwengrips inlägg om hur hon och Paul köpt färdiga tårtbottnar för att göra en egen tårta till Sallys födelsedag. De har precis insett att man kan göra det, istället för att köpa färdiga kreationer på konditori.
Lägg sedan ovanpå att Isabella skriver att Sally fått en massa kläder i present, där hälften kom från Sellpy.
Visst, Isabella har ju reklamsamarbetat med Sellpy tidigare, så det är ju inte helt orimligt att Sallys presenter är del av ett kommande samarbete, men ändå…
Nästa steg är att baka egna bottnar, men man måste lära sig gå innan man kan springa. 🙂
Tids nog…

Jag jämför den här Isabella med den Isabella som inte ens ansåg sig ha tid att köpa julklappar till sina barn, utan la det på den avlönade personalen att ordna, tillsammans med allt annat som inte skulle hjälpa henne att bygga ett imperium. Julklapparna visade sig även vara sponsrade från Jolly Room.
Den nya Isabella från två tummar upp, klonad eller ej. 😉

Ikväll är det förresten Ellegalan, min stora favorit, och jag ska försöka fånga upp vad våra största influencers bär på röda mattan. 
Glitter och Glamoooooor, baby!

82 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Det är mycket godare med köpta bottnar tycker jag. Hemgjorda är överkurs.

   Köpta bottnar är värdelösa, enligt mig. Det är inte svårt att baka egna och blir väldigt mycket godare. Tycker jag. Men så gillar jag ju att baka också.

    Köpta smakar ju frigolit?

     Vad köper du då för några, som smakar frigolit? Nejdå finns tårtbottnar som smakar precis som det ska smaka.

      De där köpta tårtbottnarna kan ligga i månader i butik utan att mögla. Skulle aldrig aldrig köpa dem och servera dem. Så enkelt att göra en egen fluffig tårtbotten och så vet man vad den innehåller.

       De smakar bra jag lovar, inte så att man äter det varje dag utan vid få tillfällen. Äter du aldrig ett kex eller köpt småkaka heller då? Inte alla som orkar vara så perfekta och göra alla rätt hela tiden men good for you.

       År! Vi hade en på jobbet i skåpet som inte möglade på över 10 år efter sista datum.

       Vad stoppar de i kan man undra

        Nej men fyfan🤮

   Alltså jag var vuxen när jag insåg att folk faktiskt köper färdiga bottnar! Och sedan säger att tårtan är hemmagjord och att de bakat den? Eh, NEJ. +att det är skitäckligt, smakar bara e-ämnen och är kompakt! Bara att slänga ihop en sockerkaka och skära lager av ju.

    Vad ska man säga då? ”Jag har köpt färdiga bottnar och byggt ihop tårtan”.

     Hemmabyggt istället för hemmagjord/bakad kanske?

      Men herregud..”varsågoda, nu serveras min hemmabyggda tårta!”

    Fast.. hemmagjord är ju tårtan. Däremot har jag inte bakat själva tårtbottnarna. Jag serverar alltså en hemmagjord tårta, inte hemmabakt.

     Men du förstår ju att jag menade hemmabakad. Hade du inte känt dig lurad om du köpte en tårta på ett bageri som de sa var ”hemmagjord” och så märkte du att det var köpta bottnar från Ica?

      Fast varför skulle ett bageri köpa färdiga tårtbottnar, de bakar ju på bagerier. Hemmagjord är tårtan men inte hemmabakt.

       Varför ska man köpa färdig botten när man ändå har en ugn hemma? 🤔

        För att man inte är en bagare eller konditor, för att man inte road av att baka, för att man helt enkelt inte vill baka, för att man tycker att färdigköpta bottnar är godare. Vill du ha fler anledningar eller gör du dig bara dum?

         17:12
         Men usch så elak. Man behöver inte vara en bagare för att baka en sockerkaka. Färdigköpta bottnar är godare tycker du. Det får verkligen stå för dig! Tror ärligt att inte så många håller med.
         ”gör du dig bara dum?” Elak elak känns du?

    Du kanske karnar smoret ocksa (eller utvinner olja och pressar, eller processar till margarin), for om du koper fardigt smor har du inte bakat hela tartan sjalv! Egengjorda maranger pa toppen, hemmagjord chokladsas, hemkokt sylt med egenodlade bar osv.

     Men snälla, det är ju lite skillnad på att göra en egen botten och att kärna smör? Alla vet att har man blandat ihop ingredienser i form av (köpt) mjöl, smör osv., då säger man att det är hemmagjort/hemmabakat.

      Nej, man kan säga att man har gjort en tårta även om man köpt bottnar i affären. Man har ju de facto gjort tårtan.

   Håller med, köpta bottnar är goda så varför ska man baka egna. Är man inte tillräckligt duktig enligt somliga om man inte bakar egna tårtbottnar, jisses vilket trams.

    Nej, om man köper tårtbottnar är man ingen DUKTIG FLICKA. Och det är det väldigt viktigt att (åtminstone verka) vara, för vissa kvinnor.

     Nä, det är bara att man har otroligt dålig smak, men det får ni väl ha om ni vill!

     Vill klicka på like 👍

   Sist jag smakade en köpt botten smakade den beskt av konserveringsmedel, men de är kanske godare nu .

   Hemmagjorda är godare och jag brukar försöka göra egna när jag gör tårta, men jag tycker det är jättesvårt att skära dem så då är det smidigt med en färdig tårtbotten.

   Slog mig nu, visst borde man kunna köpa färdig botten på ett konditori?

   Palla baka egna bottnar till och med… OM jag skulle göra en tårta själv skulle jag köpa bottnar men köper hellre en godare och finare än jag själv kan göra.

   Oj vilket engagemang min kommentar genererade. Jämför med min mammas hemgjorda sockerkaksbottnar och då är det betydligt godare med köpta bottnar. Vilka bottnar har ni ätit egentligen?

  Gissar pa att bade Kenza och Molly Sandén kommer ha korta toppar/bar mage á la Rihanna. Ser fram emot att se allas outfits!

   Molly är väl ändå den som klär sig sämst i Sverige? Alla dessa överdimensionerade outfits. Jag ser fram emot att se vad Daniel Paris kommer att ha på sig…

   Kenza har redan gått ut med att hon kommer visa mycket mage 😄⭐️⭐️ . Ska bli kul att se alla kreationer!

    Haha, ”gått ut med”!
    Härmed går jag ut med min outfit för i kväll:
    Det blir merinoullmysbrallor, raggsockar och ullunderställtröja!
    Japp, ”ulligt är gulligt” är konceptet som jag följer till punkt och pricka – det blir inte mycket mage, eller inte bar i alla fall. Lagom mycket mage under ullen, blir det. Accessoar är ullpläd som kan bäras antingen tajt rullad runt kroppen à la kåldolme, eller lite nonchalant slängd över på diagonalen, alternativt bara över fötterna – vi får se!
    Kom ihåg var ni hörde det först!

     Hade varit kul att se någon på Ellegalan i nåt sånt… Haha!

      Bjud mig!
      Det är min standard fredagsoutfit – varför ändra ett vinnande koncept!

    Såklart. Inte varje Elle gala man är gravid.

  Ellegalan ser jag fram emot som fan! Det ska bli riktigt roligt att se vad vem har på sig. Älskar klänningar så hoppas på massor!

  Du jämför Isabella med Isabella med bipolär skov, det är som att du skulle ta en person som älskar att springa och jämföra när hen hade brutit ben och fick åka rullstol.

  Med det sagt så är jag glad att den gamla Isabella är tillbaka 😊 och då menar jag Isabella före både skov, skilsmässa och Odd, runt tiden med Nils.

  Nu blir det en helt OT men Magdalena Graafs fest för att fira serien ’Typiskt Romer’. Hela listan med A-kändisar: Rapace, Runar, Dr Alban, Jan Emanuel,… bara Booken som fattades.

   Hur kunde du glömma Cissi Wallin? A+

   Var inte Mona där?

   Ja nu blir Magdalena lite i ropet och rampljuset igen, och Loui han mår när han får vara på tv och mingla med kändisar hehe så roligt för dem att det blev tillfälle att bjuda kändisar på fest också. Runar var där ja och han skrev min vän o syster om Magdalena, undrar verkligen hur de känner varandra, aldrig sett dem ihop tidigare. Undrar också vad My tycker om att Dr Alban var där.

  Hahaha, hon är så…speciell. Jag är lite äldre än hennes följarskara, så har inte haft järnkoll på henne genom åren, förutom det som har skrivits här och i tidningarna. Lyssnade på avsnittet med henne i Fördomspodden, och herregud vad hon är märklig. Hon påstår att hon började använda ”dammsugarmaskinen” (som hon kallade den) för ca 3 år sen, innan dess hade hon ALDRIG dammsugit. Hon gjorde en grej av att vara bortskämd, handlingsförlamad så att hon måste be män om hjälp, inte kunna vardagsgrejer osv. Jag har för mig att hon låtsades vara ett maskrosbarn, det brukar sällan innebära glitter och glamour, då brukar man växa upp och kunna ta hand om sig själv rätt bra. Men bra om hon vid 30-års ålder inser att man faktiskt KAN göra tårta själv. Bra där!

   KAN göra tårta själv = färdiga bottnar + sylt + sprutgrädde!

    Ja? Man gör ju tårtan själv även om man köpt bottnar. Sylt och sprutgrädde brukar jag inte ha däremot, det hade nog inte IL heller. Du O gör alltså dina tårtor med färdiga bottnar, sylt och sprutgrädde? DET låter lite halvtrist 😉 Det är vanligt att folk köper färdiga tårtbottnar så det är inget att skratta åt. Bakat tårta är väl lite fel att säga däremot men man har gjort tårtan.

     Det låter inte halvtrist utan heltrist.
     Skulle aldrig ”baka” heltrist tårta.
     Har aldrig köpt eller använt färdiga bottnar eller sprutgrädde.
     Om du nu verkligen var så intresserad av hur jag gör tårta.

      Så duktigt av dig!

      Oj så sniken du låter O. Det var ju du som skrev – kan göra tårta själv med sylt och sprutgrädde – så gjorde inte IL sin tårta, som du verkade vilja insinuera. Isabellas tårta ser god och fin ut, låter jättegott och exakt så gör jag min jordguggstårta också, du kan se den på hennes blogg.

   Hahaha 13.44 din kommentar låter så bitter och märklig. Jag lyssnade också på det och tyckte Isabella lät både vettig och mänsklig, ganska charmig Dammsugarmaskinen sas ju lite skojsamt, klart hon säger dammsugare i vanliga fall. Hennes föräldrar kanske dammsög även i barnens rum när de ändå var igång, så gör ju många, och när Isabella sen bodde själv som tonåring så hade hon städhjälp så som alla influencer har, hon var ju influencer/bloggare redan som ung tonåring och självförsörjande tidigt, så hon skötte ju sig själv tidigt ja. Sedan har hon väl kanske använt dammugare någon gång även innan trots att hon sa aldrig MEN inte regelbundet el ofta kanske eftersom hon köpte städhjälp. Inte sett hon låtsats vara maskrosbarn även fast vissa här påstår det (och en tidning skrev det) – skilsmässobarn och uppväxt i förorten har hon sagt däremot vilket är sanning så hon behöver inte låtsas det haha.

  Onödigt att göra narr av henne när det handlar om dotters födelsedag. Varför insta-inlägget upplagt här med bilder på dottern när det sedan handlar om vad hon skrivit på bloggen? Varför bli full i skratt för att de köpt färdiga bottnar? Det gör alltid jag också, och förrut köpte jag alltid färdiga tårtor i affärer/konditorier men det är gott att göra egna, och roligt, jag kom också till den insikten. Isabella har mer tid över nu och inga anställda som ska ha arbetsuppgifter så det är skillnaden och beror på det fast det vet du ju.

   Ja det är alltid en viss ton. Tänk att det går att vrida precis allt Isabella gör till något fel eller håna det. Är det inte fel på att hon köper en färdig konditor-tårta så är det nu fel på att hon köper färdiga bottnar och gör egen. Nej men snälla. Inget att skratta åt, håna eller klaga på. Viktiga är att den är god och att dottern är nöjd. Vad spelar det för roll om hon får rabatt på presenter hon ger barnen det blir ju inte mindre uppskattat för det, Isabella är inte den enda som gjort samarbeten i samband med jul el födelsedagar. Vissa andra har spons och samarbeten på det mesta, inte alla som erkänner det bara. Låter nästan här som att IL gjorde en robot-klon men nej det var bara en ai-influencer på instagram vilket är vanligt i många länder men IL var lite före för Sverige. Jag förstår inte varför det ska hånas och skämtet föll rätt platt. En del förändras o andra inte. Bra hon fick tummar upp iaf.

  Det här med att människor säger ”hen skulle aldrig låta någon köra över henne” … Det kan du inte veta. Jag har alltid sett mig själv som en stark kvinna. Utåt sett så har jag haft skinn på näsan, varit stark i mina åsikter och uppfattningar. Ändå så har jag varit som en blöt fläck hemmavid, under någons totala dominans. Försökt att stå upp för mig själv, men blivit nertryckt lika fort.
  Så var lyhörd inför dina medmänniskor. Man vet aldrig hur de har det.

   Va? Försöker du insinuera att den till synes ũberbeskedlige Paul trycker ner Isabella så att hon måste köpa färdiga tårtbottnar och fixa tårta själv istället för att köpa? Annars blir din kommentar helt obegriplig och utom sammanhanget.

    Ehh nej såklart inte. Men Isabella skriver så i inlägget om sin dotter. Att ingen kommer att kunna köra över henne. Så helt utan sammanhang är det väl ändå inte.

     Man förstod vad du menade, Anonym den här gången. Kan inte ens nästan förstå hur Madde fick till det så

      Tack Jo ♥️

  har aldrig köpt en tårtbotten men däremot färdigskalad lök

  det sa mina kompisar var definitionen av lathet 🙂

   Skönt att slippa lukta lök om fingrarna tänker jag.

    Jag har varit den som jobbade med att skala löken. Luktade lök om fingrarna 24/7!

     Handskar?

   Picards hackade djupfrysta schalottenlök. Guld värd!

  Enda anledningen att hon köper kläder från Sellpy måste vara ett kommande samarbete……..

  Vilken prestation att bli 2 barnsmamma vid 24 års ålder, allså min absoluta största mardröm men ingen prestation direkt! Tur är olika! 😄

  När hon nämner sådana saker undrar jag alltid varför hon vill verka så outsägligt korkad. ”Paul och jag har inte tänkt på att man kan göra egna tårtor när folk fyller år” Hur dum får man vara och ändå ha rösträtt.

   Fast är det så konstigt verkligen? Om man aldrig själv fått en hembakt tårta är det väl ganska naturligt? Innan jag träffade min man hade jag aldrig övervägt att göra en egen tårta.

    Men du visste väl att man kunde baka egna antar jag, annat har dina föräldrar misslyckats totalt! 😂

     Men Isabella visste nog att man kan göra det MEN hon har inte tänkt på att göra egen tårta innan, varför skulle hon vara dum för det? Du X vrider det, märkligt att precis allt Isabella gör är det fel på och hon anses dum, korkad och allt vad det är. Inte ska hon behöva få skit för att hon gjorde en tårta hemma till sin dotter, nu går det lite för långt. Jag gjorde inte heller egna tårtor förrut, var också över 30 första gången. Köper ibland, gör egen ibland och då köper jag bottnar.

    Fast mycket kan man räkna ut själv utan att ha fått det själv. Pinsamt med såna uttalanden.

    Jag har aldrig sytt en klänning själv. Jag fattar ändå att man kan göra det själv. Jag har aldrig klippt en gräsmatta. Jag fattar att man kan göra det själv. Ska jag fortsatta?

     Fast du är rätt trög om du inte förstår skillnaden på att inte tänkt på att göra eller inte visste att man kunde göra, M oxå.

     Jag var nog över 20 när jag insåg att man kunde köpa äppelmos i affären. Hade jag tänkt efter så hade jag väl säkert förstått det men jag kommer ihåg det som en aha-upplevelse att det faktiskt fanns färdigt mos att köpa.
     Bortskämd med en uppväxt i villa och äppelträd på tomten och föräldrar som gärna tog tillvara på äpplena på olika sätt.

     Poängen är att vara upplevelser ändå färgar mycket av hur vi uppfattar världen. Om man är van vid köpefika så kan hembakt vara ett stort steg ifrån det man är van vid.

   Hon säger så konstiga saker. Antingen så fungerar hennes hjärna väldigt annorlunda än min eller så är det 100% provokation. Nu att hon aldrig tänkt att man kan baka själv…. och för 2-3 år sedan glömde hon bort att hon har en pool 🙄

    Eller så är det folk som ogillar henne som läser med konstiga ögon. Är det verkligen konstigt att man inte tänkt på att göra tårta själv? Nej det tycker jag inte, hon VISSTE ju självklart att man KAN baka och göra tårta hemma men hon har inte tänkt på att göra det dvs hon har inte haft intresse av att göra det. Är det verkligen provocerande nu med en hemmagjord tårta alltså hahaha. Samma med poolen, hon tänkte inte på att de kunde bada i sin pool – hon glömde inte att hon har en så klart även fast hon då skrev att hon glömde bort… men hon menade ju att hon glömde bort det i stunden dvs inte tänkte på det.

    Håller med.

    Ljugengrip ljuger återigen hon vet mycket väl att man kan göra egna tårtor. När Gillis fyllde 7 år var hon i tankarna att baka en tårta själv och bjuda Gillis klass på men hon valde att köpa en istället. När hon var gift med Odd gjorde han egen tårta vid 1 eller 2 tillfällen. Det är bara att kolla hennes blogg bakåt i tiden så vet man att hon ljuger. Skulle inte alls förvåna mig om det är Paul som ser till att vardagen fungerar och går ihop på alla plan. Först gjorde Odd detta och efter honon var det hemteamet/kocken och fan vet vad.

   Tänker mer att det handlar om dålig kunskap när det kommer till att baka/laga mat. Jag är i 30årsåldern och senast häromveckan så möttes jag med extremt häpna miner av vänner som inte visste eller någonsin övervägt att man kunde göra egna kycklingvingar/klubbor genom att, well, köpa rå kyckling och marinera den. De trodde bara kycklingvingar fanns på typ restaurang och såna färdiga i påse från Guldfågeln.

   tycker det är mer korkat med hur vi behandlar planeten, så bara miljövänliga borde få rösta

  Har nog aldrig sett så många negativa kommentarer om en mamma som bakar tårta och köper miljövänligare presenter till sitt barn. Men det är klart, det måste ju vara jobbigt för er som bakar er egen tårtbotten att se mindre framgångsrika individer i samhället.

  Jesus vad Belsebub kämpar för att få ihop till hyran. Paulette tog en paus i en månad för att snorkla bland sjöjugfruar i Pataya så att hen kan orka en sommar som surrogatförmyndare åt tre barn

   Haha spot on

  Låter som din mamma kanske inte är så bra på att baka… en sockerkaka (tårtbotten) ska vara luftig och fyllig. Kanske det är så att du föredrar tillplattade bottnar som smakar konserveringsmedel? Om du köpt bottnar på ett bageri fattar jag att de är goda.

  Tycker Tilde de Paulas dotter är vackrast av alla dessa kvinnor. Naturligt vacker.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.