Flyttdags för Marcelo och Emilia – igen!

Paret som verkar älska att flytta lika mycket som jag älskar Djungelvrål är i flytt-tagen. Igen. 
Marcelo gör reklam för en flyttfirma på Instastory, och det rapporteras att han, Emilia och deras dotter spenderar en månad i Emilias hemstad Gävle, i väntan på att kunna flytta in i den nya lägenheten.
Om det är någon som är nyfiken på hur ofta dessa individer egentligen har flyttat, så kan jag meddela att det är så många gånger att jag får ett sympatikuspåslag av blotta tanken.

Vad är syftet med att flytta så här ofta?
Är man uttråkad? Försöker man göra en bostadskarriär? Är det en hobby att flytta, så där som Paow ser på sina operationer? Något kul att ägna sig åt?
Vi pratar faktiskt om det här i veckans poddavsnitt av ”Sanning och Konsekvens”, tillsammans med några riktigt osköna kommentarer som Emilia fått efter att ha lagt upp en bild på sig själv i ett par byxor. 
Jag delar även med mig av min stensäkra teori om varför jag tror att människor känner sig provocerade av och 00manade att skicka dem till henne.
Dra fram till runt en halvtimme in i avsnittet om du vill lyssna på det. 

30 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Kanske, men bara kanske, flyttar man för att man inte trivs av olika anledningar. Oavsett hur ofta.

    My M försvarar ju sina ständiga flyttar med bostadskarriär. Tveksamt med att nuvarande bostad är osåld efter många månader och numera flerahundratusen under inköpspris och trots renoveringar.

      Måste man försvara att man flyttar då?

        Nej men hon gör det.

    Jag har flyttat typ fyra gånger i mitt 33-åriga liv, då har det varit för att jag var tvungen att flytta pga studier eller jobb. ? Flyttar helst aldrig om jag får välja.

    Kanske unpopular opinion men…. ibland tror jag att par som renoverar och flyttar år ut och år in gör det för att det är de enda de har gemensamt ?

      Kanske inte bra att flytta så mycket om man har dagis/skolbarn?
      Tänker att det är jobbigt att bryta upp från det invanda med kompisar och byta skola mm,lätt att bli rotlös.
      Att vuxna utan barn flyttar ofta drabbar ju bara dem själva,så inget någon annan borde ha ont av.

    Nått stämmer inte här. Inte friskt att flytta flera ggr om året.

      Varför skulle det inte vara friskt?

        ?

          Nej men på riktigt, varför är det så himla konstigt att flytta mycket? Varför stör det dig?

        För att de inte kan ”landa” på ett ställe? Man skulle ju vilja veta hur snacket där hemma går.
        ”Ja nu har vi precis kommit iordning, nu finns inget mer att göra här, vad säger du, ska vi börja om på nytt?

      Det beror väl på? Flyttar man ofta för att göra bostadskarriär och det funkar bra så är det ju smart. Flyttar man ofta för att man är olycklig och tror att det ska bli bättre på ett annat ställe så är det kanske ”inte friskt”

        Var ska de flytta nu?

        När två människor med adhd möter varandra tror jag det kan bli sådär. Alltid rastlösa, tar snabba impulsiva beslut, svårt att planera framåt. Jag tror inte de blir långvariga i nya lägenheten, tror de kommer hitta en anledning att flytta snart igen.

    Måste säga att jag verkligen uppskattar Camillas podd 🙂 känns lite som om jag och mina vänner småskvallrar över ett glas vin haha . Så mysigt .

      Same ?

      Samma här ?

    Borde finnas något som kallas patologisk flyttare eller liknande. Detta är fan inte normalt.

    lite OT men måste man reklammarkera sin egen podd eller är det något du gör för att föregå med gott exempel? Tänker att jag väldigt sällan ser folk reklammarkera sina poddar på t.ex. sin instagram eller blogg.

      Undrar också detta!

    Känner man att flytta fem gånger per år är det roligaste man vet så absolut, kör, men när man har barn kan jag tycka att man får släppa på sitt ego och faktiskt se till barnets bästa. Deras dotter är knappt två år gammal och har flyttat fler gånger än vad många flyttar under en hel livstid. Det är ändå viktigt för barnet att i den utsträckning det är möjligt få ha sin trygga punkt. Samma förskola med samma rutiner och samma vänner. Jag hoppas för barnets skull att dom flyttat för att stanna denna gång.

    100% att det är pga fastighetsinvestering.

    Tjänar dem pengar på det- troligtvis ja
    Är det tryggt/stabilt för dottern- nej

      Skulle säga att de förmodligen inte tjänar på det. Inte som marknaden ser ut nu.

    Jag tror att de försöker att ”finna ro” och relationen är skakig och då tror man en flytt gör det bättre. Kan känna igen mig själv i beteendet.

    Kan det kanske bli som ett beroende?

    Jag följer inte någon av dem och vet inte vart de ska flytta? men de verkar hålla ihop och kanske blir det ett hus dr de båda känner sig hemma. Själv hatar jag att flytta men gjorde det ofta när jag var yngre hoho nu kommer den gamla haggan in i mig. 🙂

    *där

    När de träffades tror jag de bodde ihop i marcelos lägenhet i Vasastan. Sen flyttade de väl till en gemensam större lägenhet, också i Vasastan. Kort efter det köpte de hus i Sigtuna och flyttade tid, bodde väl kanske 6 månader sen tillbaka till Vasastan.

    Sen flyttade de till Gävle, totalrenoverade en lägenhet och bodde där några månader. Sen köpte de åter igen en lägenhet i Vasastan, i samma hus som innan. Emellan det mellanlandade de i en lånad lägenhet. Nu ska de alltså flytta till Norra Tornen. Allt detta på vad, 3 år cirka? Rätt sjukt och stressigt.

    Sen hade jag personligen aldrig nånsin flyttat från ett mysigt sekelskifteshus till Norra tornens nyproduktion, där det inte finns en innergård ens… men undrar vad de söker, egentligen. Vad deras kriterier på boende är. Det känns spretigt.

      Kan ju finnas andra faktorer att lämna en mysig sekelskiftes. Störiga grannar, lyhört från gatan, dålig planlösning som man märker först efteråt. Norra tornen kan ju vara lite coolt även om man hört mycket dåligt om fastigheten. Bodde inte Linn Ahlborg där ett tag? Känns som Emilia går efter trender och kanske inte vad hon själv vill.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.