En uppdatering om Ellen Bergströms massage

Efter Ellen Bergströms ”annorlunda” massage, och hennes väninnas besök på samma ställe – klicka här och här om du behöver läsa ikapp – så beslutade hon sig för att konfrontera massören med det inträffade, samt för att be om pengarna tillbaka. 
Nu har hon gjort det, och har postat det här inlägget om hur det gick.

Så här beskriver hon det:

För några veckor sedan masserade en kvinna mig, drog av mig trosorna ner på låren, UTAN att täcka min kropp, använde sin mobil samtidigt och kommenterade min rumpa.
Jag kände mig så illa till mods efteråt, chockad och blottad. Det kändes SÅ fel.
Idag gick jag dit och konfronterade henne.

Jag sa att jag mådde piss efter massagen och förklarade varför. Hon svarar att alla thaimassörer tar av sina kunder nakna..? ”Nej du” svarar jag ”jag har varit på thaimassage i både Sverige och i Thailand och jag har aldrig varit om något sånt här. Jag började gråta efteråt! Förstår du?” ”Mm jag förstår” säger hon ”du är känslig”. Jag biter ihop och fortsätter:
”Nej, du har gjort fel. Och jag vill ha pengarna tillbaka”. Hon vägrade. Så jag fortsätter:
”Är det okej om jag skriver om ditt företag då? För jag upplever inte att du förstår min kritik och jag vill aldrig att någon ska behöva uppleva det jag upplevde”. Hon svarar ”ja det får du”. Jag sa, ”Mm, fast det vill du inte, tro mig. Så här.. Jag vill inte att någon annan får uppleva det här. Det är inte pengarna som spelar roll”. ”Okej jag ger dig en ny massage med handduk över?” jag svarar ”Nej. Jag vill aldrig någonsin mer ha massage av dig. Jag hade kunnat polisanmäla dig, förstår du? Det är sexuellt ofredande”.

Tillslut mjuknade hon och lovade att det inte skulle ske igen och att hon alltid ska fråga kunden vad som är okej och inte okej. Hon uppskattade att jag var ärlig. Bra kände jag, hon förstår.
Jag tar tag i dörren för att gå ut och så avslutar hon lite för sig själv ”jaa du är känslig..”
Jag hade lust att bara släppa dörren. Vända mig om i slow mo, ställa mig 5 cm från hennes ansikte och vråla ”det är inte JAG som gjort fel det är DU”.

Men jag bara suckade. Gav henne en trött blick och gjorde sorti. Jag tror och hoppas att hon fick sig en rejäl tankeställare efter det där samtalet. Vet inte vad jag ska göra mer.. det var sjukt jobbigt att konfrontera men känns så mycket bättre nu efteråt ❤️ (Bilden är på mig och min kompis Lotta ? det är alltså inte massören). // Ellen

Jag tycker också att Ellen ska skriva en recension om företaget.
Det har nog mer effekt än, säg en polisanmälan som tyvärr ändå bara kommer att läggas ner.

Vad hade ni gjort?

83 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  En saklig recension i rätt forum är ju en bra idé.
  Sen har hon ju muntligen gått med på att hon ska bli omskriven i sociala medier, svårt att bevisa i efterhand när skiten träffar hennes fläkt så att säga. Då kanske det blir ett jävla drama istället där hon skall anmäla och jada jada
  Nog bättre att gå vidare i livet

  Det är sånt här influencers ska lyfta, och små företag ska inte kunna behandla sina kunder hur de vill. Bra Ellen, och jag kan till viss del förstå att hon inte namnger massagestället, gissar att det kan dömas som förtal.

   Man kan inte förtala ett företag.

    Ok

    Förtala?

  Jag skulle inte brytt mig från första början men respekterar att man upplever situationer olika.

  Om den (nu kvinnlig massören varit en manlig sådan..sexuellt övergrepp! Vilket jag anser att detta är. Glasklart!

   Det spelar väl ingen roll om massören är av manligt eller kvinnligt kön, det är sexuellt övergrepp ändå.

    Läs igen!

    När Ellen dessutom försöker konfrontera kvinnan om det sexuella övergeppet, då väljer kvinnan att utsätta Ellen för manipulationen gaslighting. Genom att säga att Ellen är ”känslig” skjuter hon ansvaret över på Ellen och låtsas som att problemet är inte sitt eget agerande under ”massagen”, utan Ellens reaktion. Hon försöker även vifta bort sitt eget ansvar genom att berätta att det alltid går till på det här sättet.
    Dj*vla svin alltså! En sån individ ska inte ha ett sånt jobb.

    Nu är det upp till var och en om någonting ska anmälas, men jag hoppas att Ellen får ork/mod att anmäla det här sexuella övergreppet!

  OT men hur kan Elsa Brattström bara passera? Hennes nästan 20 tusen följare vet allt om hennes söner och idag la hon upp en story där hennes rädda son grät och var ledsen.

   Lille snutten då ??

   Förstår inte heller detta. Med tanke på hur mycket det har kritiserats här om att fläka ut sina barn så är det förvånande. Hon om någon låter inte barnen ha någon integritet alls.

   Har tipsat om henne innan men knäpptyst från Bloggbevakning. Vet ingen som skriver (och fotar och filmar) så mycket negativt och integritetskränkande om sina barn, framför allt den yngste, som hon gör.

  Till och börja med, BEMÖTANDET? Kudos till Ellen att hon, bemötande till trots, inte hänger ut salongen! Eller är det kudos?
  Hade jag bott i samma område som Ellen så hade jag gärna velat veta vilken salong jag skulle undvika. Det är inte förtal att berätta om sin upplevelse hos ett företag? Vad är det egentligen som håller Ellen tillbaka från att outa? Jag tycker att hon borde göra det.

  För det andra, det pratas PÅ TOK för lite om att polisen räknar med att 8 av 10 thaimassagesalonger säljer sex. När jag läste Ellens första inlägg om detta var det dit min tanke stack iväg. Att den här typen av sexuella övertramp förmodligen lättare sker av en person som är van att utföra… grövre saker? Att man som sexarbetare kanske fått en skev uppfattning om vad ”massage”kunderna vill ha och inte, vad som är okej och inte. Spekulation från min sida såklart, men polisen har ändå fastslagit att närmare 80% av alla salonger säljer sex, så ute på tunn is är man ju ändå inte…

  Ja hon är känslig. Nej det är inte ett sexuellt övergrepp att massera muskelgrupper. Hade det känts obekvämt att få underkläderna neddragna säger man till. Hon fick faktiskt en massage för pengarna, att kräva pengarna tillbaka för en känsla, ja var går gränsen? Finns det ett ömsesidigt utbyte av upplevelse? Du var en besvärlig kund så du får betala dubbelt? Snöflinga.

   Om jag har bokat en överkroppsmassage och massören drar ner mina trosor och kommenterar min rumpa så må jag vara en snöflinga men jag hade också blivit väldigt obekväm. Och massören ska inte hålla på med mobilen när en kund ligger naken på bänken. Precis som att fönster ska vara fördragna osv. Men visst, var tuff du och tyck att det är känsligt. Handlar om normalt sunt förnuft när man behandlar sina kunder. Inget annat. Du talar om gråzoner. Här är övertrampet tydligt.

   Usch.

   ”Hon fick en massage”
   Ja, men vad menar du? Så länge själva tjänsten man köpt ges så får vilka övergrepp som helst ske?!
   ”Du fick din resa med min taxi som du betalade för, så gnäll inte för att jag la handen på ditt lår på vägen dit!!”

    Nej Anonym, det är inte samma sak så lägg inte in något som inte avses. Hon bokade en överkroppsmassage, fick även massage på nedre delen av kroppen men protesterade inte. Betalar dvs slutför affären, ångrar sig efteråt och vill ha tillbaka pengarna. Hotar med att i egenskap av påverkare hänga ut företaget (maktmissbruk) allt för att få rätt. Hände det verkligen ett sexuellt övergrepp jämförbart med ett riktigt övergrepp eller var det en känsla av övergrepp och en vilja av att slippa betala? Vidhåller snöflinga. Därmed inte sagt att företaget inte är det bästa men nån måtta får det vara på att vara mjäkig.

     Du jobbar inte i ett serviceyrke va?

     Det var ju inte att hon fick extra massage hon klagar på???? du måste trolla

     Det finns många människor som upplevt att någon annan invaderat en, och som inte där och då säger någonting. Det förändrar inte vad som hänt.

     Man kan bland annat bli chockad, rädd, känna sig dum och förtränga.

     Vår hjärna är komplex.

     Jag tyckte Ellen gjorde det jättebra, dock önskar jag att hon haft ork att även göra en polisanmälan. Även om anmälan blir nedlagd så kan det ha betydelse om den här kvinnan fortsätter.

     Två tummar upp till Ellen! Det var starkt gjort.

     Jag undrar om ditt nick är taget för att verka vara en kvinna för vanligtvis kan kvinnor känna igen sig i situationen som uppstått på grund vår utsatta position i samhället

     Hur står det till med den empatiska förmågan, egentligen? Det förstår väl vilken tänkande människa som helst att det är en hel hög faktorer som påverkar ens beteende i den här typen av situationer. Att inte vilja, våga eller komma på att konfrontera direkt är helt normalt och säger absolut ingenting om huruvida det som skedde var ett övergrepp eller ej.

     Jag älskar att få massage och har gått på x antal massager i mitt liv, och aldrig någonsin har en massör dragit av mig kläderna utan att lägga en handduk över de privata delarna, pillat på sin mobil och kommenterat min bakdel. Det är ett gränslöst beteende och det är inte så en professionell massage går till. Inte ens i närheten. Du har uppenbarligen något slags behov av att spela tuff, men du framstår bara som märklig.

   Aldrig varit hos en massör som drar ner trosorna helt, varken thai eller någon annan. Kommentarerna hör inte heller till. Inte tlf heller, vet ju inte om massören fotar dig eller inte. Inte ok nånstans!

   Inte ens när jag har bokat massage där lår och rumpa ingår så har massören dragit ner mina trosor helt (någon gång har jag fått en engångstrosa i string). Inte heller har massören fipplat med telefon eller kommenterat min rumpa. Varken i Sverige eller i Thailand. Vad brukar du gå på för massage om detta är normalt??

   Tänker att du bara trollar. Men det finns en stark yrkesetik som massör. Detta är inte ok!

   Snälla läs på om psykologi och reaktioner vid sexuella övergrepp! Det är obehagligt att läsa om din totala okunskap som du basunerar ut som att det vore en objektiv sanning som du informerar om!

  Inte ok att dra ner byxorna….men….känner att denna sk. traumatiska upplevelse kanske är en smula överdriven.

  Kommentarerna om rumpan handlade om vilken snygg vältränad rumpa denna flunsa har och så ung hon ser ut.

  Varför kläckte hon inte ur sig direkt hur hon upplevde situationen?
  Tror faktiskt det inte hade behövt bli ett problem överhuvudtaget.

  Kanske ska Ellen ifråga endast lära sig att inte vara konflikträdd.
  Verkar lyckligt lottad om hon skapar ett drama av denna händelse.

   Har du aldrig varit i en situation där du i efterhand kommer på vad du borde ha gjort eller sagt? Du vet om att det inte alls är ovanligt att bli ställd och inte finna orden på en gång? Eller att man förstår HUR fel det var när man berättar om det för andra sen.

   Men visst, problemet här är givetvis Ellen som inte sa något på en gång. Vi lägger skulden där.

   För att hon blev så chockad, förvånad som hon nämnt

   Säg att du är en pick-me-girl utan att säga det

   Det finns många människor som upplevt att någon annan invaderat en, och som inte där och då säger någonting. Det förändrar inte vad som hänt.

   Man kan bland annat bli chockad, rädd, känna sig dum och förtränga.

   Vår hjärna är komplex.

   Jag tyckte Ellen gjorde det jättebra, dock önskar jag att hon haft ork att även göra en polisanmälan. Även om anmälan blir nedlagd så kan det ha betydelse om den här kvinnan fortsätter.

   Två tummar upp till Ellen! Det var starkt gjort.

   Du jag hade en liknande i situation på ett känt lyxigt ställe i Stockholm för många år sedan. Där fick killen som gav mig massage stånd som jag sedan kände han trycka mot mig hela massagen. Jag vart så obekväm att jag bara låg kvar chockad och visste inte hur jag skulle reagera. Ville inte genera honom och samtidigt kände jag mick äcklad.
   Jag tror när känslan inte släpper så är det fel. Å när det känns fel så är det fel.

  Kanske dags för Sverige att yrkesskydda titeln massör så som i Finland, så att det är tydligt som kund veta vem man går till. (Den skyddade yrkestiteln är ”utbildad massör” och kommer med fördelen att man 0-momsar eftersom det räknas som hälsotjänst)

   (Fast helst skulle jag se att massör blev en skyddad titel, så kunde alla andra kalla sig för exempelvis ”outbildad massör”)

  Hon HAR skrivit en recension om företaget.

   Oh, var?

    Syns på hennes instastory

   Vart ?

    På hennes story

    På hennes instastory

  Hm, gissar på att detta kvalar in under ”saker som aldrig hänt”. Inte massagen, men konfrontationen.

   Varför tror du det?

  Om man kan lita på Ellens ord så borde hon verkligen skriva en recension. Och jag förminskar inte hennes ord jag har bara svårt att någonsin lita på en influencer.

  Förstår att det va en jättejobbig händelse men hon kanske borde prata med någon så hon får bearbeta det?

   Bättre att säga det till den som sårade henne, vilket hon gjorde. Bästa terapin för självkänsla någonsin.

   Jag tror att konfrontera massören, på ett så bra sätt som hon gjorde, blir en del av bearbetningen. Känns som Ellen har verktygen hon behöver.

  En thaimassör i mellansverige lade sin hand på min mans k*k.
  Det kanske är lite icke-pc att säga detta men importerade massörer från en viss världsdel verkar blanda prostitution och massage lite som de vill?

   Det är ingen hemlighet att thaimassage ofta säljer andra tjänster. Inte länge sedan det granskades och i princip alla erbjöd det.

    Fräscht. Hoppas de städar bra mellan ”passen”.

    Med ”happy ending”?

   Män som går på thaimassage vet precis varför de går just dit och inte någon annanstans.

    Min man gick dit för att det drivs av hans väns fru. Oerhört pinsamt. Kanske kan svenska män sluta importera prostituerade.

     Berättade han detta för sin vän?

      Nej.

   Det är lite därför män går till thaiställen.

    Ja inte fan går de runt på alla damer som använder sina friskvårdspengar ?

     Jag bor precis bredvid en thaimassage.
     Det är helt galet vad mån det springer där. Plötsligt har alla i hela samhället fått ryggproblem ?
     De smyger dessutom med det. Parkerar sina bilar lite längre bort och går snabbt in.

      Alla mina tidigare fördomar om detta har nu blivit bekräftade. Thairesenärer, thaifruar och thaimassage handlar ofta om bara en sak.

       Min thaimassör är fantastisk och män är inte välkomna dit.
       Jag tror många går på thaimassage då den är mer djupgående än vanlig svensk klassisk massage. Å nej. Långt ifrån alla har ngt med happy endings och sex att göra.

        Det är ju inte vad granskningen säger och om de är seriösa så borde väl både män och kvinnor vara välkomna? Jag tror absolut att de flesta är en front för prostitution som granskningen visade.

         Så du tror de förbjuder männen för att de inte kan kontrollera sina brinnande begär att sälja sex? Eller förbjuder de män för de är less på förfrågningar om sexuella tjänster och andra trakasserier?

        Det är hon säkert.
        Jag har gått till den som jag bor vid och hon var bra hon med. Men det är INTE därför 99 % av hennes kunder är där för.

       Min thaimassör är fantastisk och män är inte välkomna dit.
       Jag tror många går på thaimassage då den är mer djupgående än vanlig svensk klassisk massage. Å nej. Långt ifrån alla har ngt med happy endings och sex att göra.

   Ja det var ju sjukt många typ 4/5 thaiställen som erbjöd mer än tillåtet.

  Undra vem Mona syftar på i sitt inlägg om narcissistisk? Den ena är ju åsas ex men vem är den andra ?

   Min gissning är Tunnelban…

  Tycker Ellen är överdriven i det mesta och har därför svårt att ta henne riktigt på allvar. Nu var ingen av oss där och bevittnade det hela, men det är eg. inget konstigt att dra ner trosan en bit vid massage, har jag varit med om flera ggr, men man skall självklart täcka med handduk. Sen är det givetvis oproffsigt att kommentera en kroppsdel. Men hon kanske sa det i ett sammanhang som utelämnats? Har själv i samband med massage fått frågan om jag tränar mkt pga muskulös (& spänd eller fast) Gluteus maximus (rumpan, men massören använde latin) Det verkar onekligen vara en tämligen oerfaren massös och hon gjorde kanske vissa fel, men att kalla detta ett övergrepp blir jättekonstigt imo. Hade aldrig orkat älta en sån här, i mitt tycke bagatell. Hon borde nog, som någon annan skrev, gå och prata med någon om varför detta framkallade en sån stark reaktion, det KAN ligga saker bakom som hon behöver ta itu med.

   Du har rätt till din åsikt men det förändrar inte hur Eller upplever vad som hände henne.

   Jag tror det är ett stort samhällsproblem att vissa människor vill förminska andras känslor. Istället för att se att vi alla är olika, pga gener och miljö.

    Nej, varför skulle min åsikt förändra hur ”Ellen upplever vad som hände henne”? Jag skriver hur jag ser på saken och påtalar även att ingen av oss var där, så vi kan liksom inte veta exakt vad som hänt, eftersom vi dessutom enbart fått det berättat av ena parten, så blir det än svårare. Men visst, det är lätt att ta ena partens sida, speciellt när den har möjlighet att nå ut till en större publik. Tänk om massören är helt knäckt av att ha blivit uppfattad som om hon begått övergrepp, när hon bara gjort sitt jobb..Jag tror ett samhällsproblem är att vissa människor har en tendens att haka på saker & ting som är på tapeten, av olika personliga anledningar, utan att eg ha full förståelse och insikt om vad de olika begreppen innebär, det i sig, kan tyvärr undergräva att det skipas rättvisa när så verkligen behövs och många offer med svåra trauman får lida för detta.

     Ansi, precis det jag menar, du skriver det bra. Och att säga sexuellt övergrepp är att överdriva i den här situationen, vilket vattnar ur begreppet. Som du också är inne på. Var avsikten sexuell av massören eller försökte hon bara göra sitt jobb dock kanske inte så bra? Tänk så hemskt att bli anklagad felaktigt, nästan så man önskar att det dras till rätten och få förklarat varför inte kunden var kapabel att själv dra upp byxorna men tänk så onödigt rättsfall. Ta upp plats istället för riktiga övergrepp.

   Jo kanske det triggade igång något från tidigare erfarenheter. Det hela var ju inte ett bra sätt att ta hand om en kund men något sexuellt övergrepp tycker då inte jag man kan kalla det.

  Kan rekommendera Polisen eller (samt?) en psykolog istället för insta, kan inte undvika att tänka att hon får så otroligt mycket uppmärksamhet på grund av detta att hon fortsätter göra det till en följetång.

   Ja känns faktiskt som så. Helst med den där valda bilden till.

   Om kvinnan inte ens var utbildad massör, varför masserade hon ens?

    Eller varför ens gå till ngn som inte är utbildad massör, kan rentav vara hälsovådligt om man har ngn sjukdom och madsören inte är insatt eller utbildad.

   Snark. Hon har själv skrivit att hon skulle kunna lägga ut saker på instagram varje dag om hon det är uppmärksamhet hon vill ha. Nu ville hon lägga ut det här för att andra ska våga säga ifrån i situationer där man inte är bekväm, även i efterhand

    Det är ju exakt det hon gör?

  Polisanmäla alltid övergrepp. Anmäler du inte har det aldrig hänt. Saker kan upprepas, finns det flera anmälningar , även sådana som lagts ner så stärker det andra brottsmål

  Jo kanske det triggade igång något från tidigare erfarenheter. Det hela var ju inte ett bra sätt att ta hand om en kund men något sexuellt övergrepp tycker då inte jag man kan kalla det.

  Jag tycker det är oroväckande att camcam skriver att en anmälan bara läggs ned. Varför uppmuntra till att inte anmäla? Detta efter att nyheter24 ljugit om våldtäktsstatistik nyligen. Tvärtom ska man absolut uppmuntra till en anmälan i sådana här fall. Ingen ska dra ned dina underkläder utan ditt medgivande. Det finns lag på det.

  Någon som vet om anledningen till att Tully och Hanna inte är vänner längre är pga Tullys uttalande om Filippa Toremo? Nu har både Hanna och Tully gått ut i poddarna med att dom inte är vänner alls.
  Säga vad man vill om Hanna som hundägare men hon känns annars rätt dramafri och jag får inte uppfattningen att hon är den som pratar skit och dömer till skillnad från Nicole och Tully.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.