Reklam eller bara väldigt nöjd gäst?

Isabella Löwengrip och hennes bästis besöker just nu Öland, och Isabella har skrivit följande om Hotell Borgholm, sedan de checkade in:

 • Framme! Vi ska bo på Hotell Borgholm över helgen.
 • Idag åt vi middag sent i hotellets bistro och imorgon ska vi äta i restaurangen. Hotellet har verkligen lyckats med en hemtrevlig skandinavisk inredning. Det kan vara lite svårt ibland.
 • Vi började gå vid 10.00 och vid 13.00 åt vi lunch och fikade. Hotell Borgholm hade packat en matsäck till oss. Sallad, äppeljuice, kolakakor och bullar. 
 • Ikväll åt vi en avsmakningsmeny på Hotell Borgholm. Allt var väldigt gott och det är extra roligt att få äta rätterna när alla färska kryddor är ifrån hotellets trädgård. Jag kan verkligen rekommendera Hotell Borgholm. Ett av de mest mysiga hotellen på länge!

När jag ser den här typen av översvallande inlägg och positiva omdömen så börjar jag per automatik leta efter en reklamidentifiering, kanske mest för att erfarenhet lärt mig att influencers sällan gör den här typen av ”reklam” utan att få någonting för det.
Det återstår alltså att se hur de kommande inläggen är utformade, men jag tycker att det här luktar samarbete lång väg.
Vad tycker ni?

70 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Tar förgivet numera att allt hos influencers är reklam så länge de inte rekommenderar typ dove och nivea i samma inlägg helt utan reklamlänkar.

  Inte fan fick vi ngn matsäck med kolakakor när vi var där.

   Skulle ju kunna vara så att de bett om en matsäck att ta med sig på vandring, och att de betalade för matsäcken, det vet vi ju inte.

    Hade blivit lite förvånad om jag betalade för en packad matsäck för vandring och fick bullar och kakor, haha. Men Öland erbjuder visserligen inte särksillt utmanande terrängvandring 😛

     Menar du Alvar? 😂😂

     Det låter väl jättegott, bullen man ser på Isabellas blogg och instagram ser väldigt god ut. De åt ju mat också, det ser man också. De hade sallad också i matsäcken står det ju dessutom.

      Man är väl olika bara. Jag behöver definitivt något mer mättande och proteinrikt än sallad, äppeljuice, kolakakor och bullar om jag ska knalla runt i sex timmar. Men det kanske bara var fika och de hade mer mat med sig.

       Troligtvis så finns det olika korgar man kan beställa. Du kan nog få en proteinkorg så du orkar gå.

     På ÖLand får man ju ÖL såklart

      På andra sidan bron kan de dricka Ängöl, till exempel.

   Om man bemödar sig med att kolla på hemsidan kan man boka ett paket med vandring och picknick.

  Fast det är väl inte så konstigt att hon berättar vilket hotell de ska bo på eller att hon är nöjd och gillar det, måste ju inte betyda att det är reklam för det. De kan ju lovorda utan att få betalt för det, finns ju andra som gör det ofta och också påpekar att de bara vill pusha för att de är så nöjda med servicen eller produkter. Jag tänker mest på att det ser så härligt och sunt ut när de vandrar i naturen, sunt och bra influerande.

   Det konstiga är att skriva ut hotellets namn hela tiden. Första, när de kommit fram, är naturligt. Men sen? ”Hotell Borgholm…” hela tiden… Man skriver ju tex ”Vi åt mat som vi fick med oss från hotellet”. Inte hotellets namn.

    Precis det jag tänkte också

  Klart det är reklam. I vanliga fall skriver man ju ”vi åt mat på hotellet…” eller liknande. Inte fan skriver eller säger man att jag åt lunch på scandic hotell om det nu är där man bor

   Det är som Elsa Billgren ett tag med det ständiga ”blommor från Kristoffers blommor” eller vad floristen nu hette. Eller ”Ett Hem” som gick på repetition i nått omarkerat inlägg.

   Får du tusen frågor ”vilket hotell?” när du lägger ut sådant?

    Med tanke på att majoriteten av hennes inlägg snittar 5 kommentarer så får nog inte hon det heller.

     Finns inte ett enda av de senaste tio inläggen på Isabellas blogg som har endast 5 kommentarer snarare 13, 142, 36 osv så hur får du det till i snitt 5 kommentarer??? Majoriteten jösses alltså hahaha majoriteten av hennes inlägg har över 10 kommentarer däremot. Är inte jättekonstigt att säga hotellnamnet som man äter på även om man bor på hotellet.

      Nej det har de inte. Utgick från instagram. Majoriteten av inlägg med 2,3,5 kommentarer. Det drar ner snittet. Btw, du tycker inte det är lite konstigt att ett konto med över 300k följare bara får ish 150 kommentarer som mest, och det är på enstaka inlägg? Men klart några tusen av dem hade reagerat om hon bara skrev ”hotellet”. 😏 Hela umeå hade hört av sig.

       Fast Nej melonen, du har fel igen. Även på instagram så har majoriteten av inläggen mer än 5 kommentarer. Nej tycker inte det är konstigt för det beror på algoritmer och Isabella brukar inte be om likes el kommentarer, hon lägger inte in hashtags heller och lägger inte endast upp perfekta bilder för ett fint flöde. Hon hade inte massa köpta/fejk-följare enligt granskning som gjordes av en massa olika konton även om du vill insinuera det och du hoppas på det men Nej så visade det sig icke vara. Ditt hat alltså, det lyser igenom.

        😂😂😂😂 Du är lite rolig faktiskt.

         Det är inte du, du är bara obehaglig och tragisk.

       Skulle 150 kommentarer vara lite menar du? Har sett att hon har flera hundra kommentarer på vissa inlägg så det varierar. Om du kollar på hur många som tittar på hennes klipp så ser du att det ofta är flera hundra tusen som gör det.

        Alla vet vem du är ”Tess”. Du har bara inte fattat att alla vet.

  det låter så… hemskt? skulle inte orka med en sån dag

   Mat, tre timmars promenad/gå och sen middag på restaurang? Låter ju som en soft dag.

    Tre timmars promenad? Soft? Det är för mkt.

     gårdagens ungdom!

     Sex timmar var det enligt Isabella. Cirka 3 mil.
     Klart det inte passar någon som inte är intresserad av vandring eller friluftsliv. Jag vandrar gärna flera dagar i sträck och tycker att det låter som en väldigt trevlig dagstur 🙂

  Mysigt att hon tar med sig Sheila på sponsarbetet dock. 🙂

  Nu har Hotell Borgholm mist en nöjd kund(mig).Hur kan Hotell Borgholm ha en sådan berömd gäst som både bor och äter på Hotell Borgholm, det luktar samarbete med Hotell Borgholm.

  I podden Högt i tak säger Sanna att det enda kravet hon har på rosanna är att hon inte får gästa BBs podcast 😜😂🤣

   Vilken av dem? Menar du Nyheter 24s podcast när du skriver BBs?

    Sanning och konsekvens.

   Jag tycker hon verkar hur härlig som helst, men har tydligen själv hamnat på hennes ”shit list”. 😜

  Undrar vilket hotell hon bodde på, jag tycker inte att det framgår så tydligt.

   Hotell Borgholm nämns fyra gånger i Isabellas blogg och namnet syns även på bild.
   Hon skriver som slutkläm: ”Jag kan verkligen rekommendera Hotell Borgholm. Ett av de mest mysiga hotellen på länge!”
   Ingen tvekan om att avsikten är att ge hotellet bra publicitet.

   😄😄😄

    Spännande, inte ett ord om vad de gjorde övrig tid. Älskar Öland då det är sån kontrast till storstaden. Tror dock att det spm inbiten Stockholmare lätt blir lite tristess. f

  Kan tänka mig att de betalade baspris för ett rum och att det därmed inte räknas som ett samarbete som måste reklammärkas, men att de blev uppgraderade och fick extra såsom maten. Nöjd kund rent generellt – absolut, men att de skulle packa matsäck med kolakakor till alla som bor där låter orimligt, vilket gör mig bara gör mig fundersam på hur bra hotellet egentligen är, vad som faktiskt ingår osv. Lite som med välkomstpresenter och sånt, är det inte standard eller tydligt att man behöver köpa till så blir det konstigt när hotellen hyllas för deras omtanke, när det egentligen ju handlar om PR. (Vilket såklart är helt ok, men som potentiell kund vill man ju veta vad som skulle gälla för MIG om jag bokade ett rum!)

   Vill tipsa om internet om du känner dig tveksam! Där kan man bland annat få veta att man på detta hotell kan köpa ett vandringspaket, där ingår bl.a. rum, middag, kartor och en picknick-korg (möjligtvis med kolakakor).

  Allt tyder på att det rör sig åtminstone om någon form av spons/rabatt.
  Att influencers får förmåner i form av mat, dryck, blommor, frukt osv är inget ovanligt.
  Även om det inte finns ett formaliserat ”betalt samarbete” så ska ett inlägg markeras som reklam om en vistelse rabatterats utöver vad en vanlig gäst kan få.
  Med tanke på att hotellet nämns i positiva ordalag, namnet anges flera gånger och finns tydligt på bild så blir det hur som helst ett stort reklamvärde för hotellet. Och Isabella brukar inte bjuda på sådant 🙂

  OT, hur fint är inte Anna Hibbs tillkännagivande av nya graviditeten på insta? Så genuint glad för hennes skull

   Jag är så nyfiken på Anna Hibbs liv! Jag unnar henne all lycka och det är inget jag stör mig på, men jag fattar verkligen inte vad hon jobbar med, var hon bor, vem/om hon är ihop med någon osv osv. Det är kanske mest ovant att följa någon men ha sån liten inblick i deras liv?

    Samma här! Tycker hon verkar vara en härlig tjej och vill också veta mer. Hon verkar ju ha en kille (barnets pappa) och han bor i Göteborg (utifrån vad jag tycker mig ha sett på hennes insta). Han friade väl till henne när han va i miami sist. Hon visade iaf upp en ring så jag antar att det är han som är pappa till det här barnet också. Men jag undrar också va hon jobbar med. Har för mig att jag för typ 100 år sen läst någonstans att hon är mäklare men inte alls säker. Jag skulle också vilja veta mer om hur dom tänker gällande framtiden. Ska hon bo kvar i miami och han i Göteborg. Känns lite svårt i längden och kanske inte så kul för barnen att ha sin pappa så långt bort.

    Fast hon delar ju om något mycket som att hon är förlovad med dotterns pappa och bor i Miami, men saknar Göteborg. Jag följer henne på insta. Nu är jag tyvärr inte så fascinerad av folks jobb så jag minns inte vad det är.

  Jag tror nog inte det är smygreklam/samarbete, tror inte Isabella vågar det med tanke på att hon är så påpassad och för att det finns folk som vill fälla henne, så den risken tror jag inte hon tar. Men spelar mindre roll om de får någon rabatt för mig, jag tycker det är bra att de inspirerar till att vandra och semestra i Sverige i a f till skillnad mot andra influencers som mest flyger och festar.

   Hon har blivit fälld 14 gånger för smygreklam, senast 2022.. Varför skulle hon inte våga nu?

    Hos Konsumentverket finns 104 ärenden mot Isabella Löwengrip registrerade från 2019 till dagens datum.
    Anmälningarna gäller nästan enbart bristande reklamidentifiering/smygreklam och vilseledande marknadsföring.
    Frågan är om det hänt så mycket med anledning av alla dessa anmälningar.

     Du Andy håller koll på Isabella, är du hennes pappa? 😉 Du verkar väldigt intresserad av henne. Gör du anmälningarna kanske?

      Vad är det här för konspirationsteori?

  Alltsååå usch på de nya ägarna i så fall! På Karin och Ove Franzons tid så brydde de sig inte om sånt!!! Är sommar Ölänning sen barnsben och varit för ett antal gång när Karin regerade i köket, hon är som Elizabeth ll i gastronomi. Tråkigt om de tar hjälp av en sådan B person som blondinbella till att få reklam, finns bättre människa att slicka arslet till i så fall🤮

   Oj du har verkligen missuppfattat.

   Vem är en bättre människa enligt dig då? Vem är mindre B? Isabella är väl ändå en av de mer vettiga influencers och poddare, hon har sunda värderingar, hon skäller inte ut elaka läsare eller följare. Varför är det usch på ägarna för att Isabella bor där oavsett om de sponsrar henne för att få exponering eller inte. Alltså ni som blir arga så fort Isabella gör samarbete och som letar fel och vrider för att försöka sätta dit henne är ju skrämmande, så som vissa försökt förstöra samarbeten hon tidigare gjort och skriver ner henne så att hon inte ska få samarbeten. Så genomskinligt och uppenbart, skrämmande hat och beteende. Avundsjuka kallas det.

    Att hiva fram avundsjuk-kortet är bara så löjligt så fort det ger kritik! Jag är inte avundsjuk men tänker inte stånga mig blå för att övertyga dig eller någon annan att jag inte är det! Jag har referenser och egen erfarenheter på hur blondinbella är som person tack vare att vi har gått på samma event, bland annat flera år på Ellgalan. Vi rör på samma ställen och folk men inte mer djupare än så…
    Jag gillar inte hennes golddiggers fasoner heller! Lever i lyx, sen när det gick käpp rätt åt djupet så låg hon och tyckte synd om sig själv. Sen nu när det går ”bra” igen så är det som hon inte har lärt sig något och fortsätter som det aldrig har hänt. Unnar folks framgångar men inte på det sättet blondinbella (Aaah hon är verkligen blåst i huvudet ibland) kör på utan något konsekvens tänk i sina handlingar.

     Haha ja du har säkert varit på Elle-galan… eller inte. Vet du hur Isabella är för att du sett henne på Elle-galan och rört dig på samma ställen, hur och vad säger det om henne som person? Lever hon i lyx tycker du? Tycker hon lever som de flesta av oss för det mesta. Det finns ju andra influencers däremot som lever i lyx. Nej tyvärr så lyser din avundsjuka lång väg, du säger ju själv att hon lever i lyx och det retar dig. Fortsätter som det aldrig hänt säger du? Det är väl bra att hon reste sig eller ska hon ligga för alltid och tycka synd om sig menar du? IL är nog den influencer/kändis som beklagar sig minst iaf trots att hon fått o får utstå mest elakheter och orättvisor. Att du kallar henne blondinbella också säger allt.

     Varför så bitter på en person du varken känner eller har träffat?

  Är det inte ett samarbete så är det HOPP om ett samarbete. Strössla med lovord och nämna namnet flera gånger är urlöjligt. Ungefär som när det skrivs i bloggar mm att dom är på jakt efter utemöbler, nya vitvaror, dammsugare, förvaring etc och vill ha tips.
  Nej lilla gumman, du vill inte ha tips, du vill bli sponsrad 😁

  Vad har hänt med un*k fastigheter? Har ni sett att ägarna, totalt 4 är häktade för bedrägerier? Någon som vet mer och exakt vad de gjort? Orkar inte läsa hela Flashback tråden..

   Då kan du fortsätta vara nyfiken. Dessutom är det ju inte flashback du ska kolla när något hänt, utan tidningar. Finns på nätet dom med.

    Varför är du så otrevlig?

     De har använt sig av bulvaner som köpt lägenheter som de sedan sålt svart, vad jag läst och hört på nyheterna.

      Jag läste också det men förstod inte riktig innebörden av det.. har de lyckats säljare lägenheter svart till kriminella? Hur då?

       Vet inte men då de sålt svart så slipper de ju skatta så att både försäljaren och köparen tjänar på det, tror jag.

  Anna Book är i Turkiet nu, på självaste valdagen.

  Kanske värt att notera att Hotel Borgholm ägs av maken till influencern Ida B Olsson som själv aldrig reklamidentifierar sina inlägg trots stora samarbeten.

  För övrigt samma Ida som publicerar bilder på sina barn när de gråter hejdlöst och inte vill ut och jogga…

   Ja, hon är verkligen helt värdelös på att reklam-markera. Hon vill ofta framhäva sig själv som en skärpt person, men där brister det helt klart.

   Nu senast, nån resa med Clarins… första storien för hela resan stod det att det var samarbete men det måste ju stå på alla stories.

  Jag gillar faktiskt den här Isabella vi ser idag. Därför tänker jag se genom fingrarna här. Precis som många andra verkar göra med Billgren och Woods omarkerade samarbeten.

  Tycker det säger en del om hotellet att de tillåter smygreklam. Kanske struntar i att betala skatt också? Ger oavsett ett oseriöst intryck.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.