Johanna Bladh kritiseras återigen för inlägg

Johanna Bladh sticker ständigt ut hakan, oavsett om det gäller amning i live-tv eller inlägg hon postar på Instagram. 
Nu har hon fått kritik igen på Instagram, efter att ha översatt en text och publicerat den utan källhänvisning till upphovspersonen.
När hon får kritik för detta svarar hon så här:

Va? Den är väl ändå inte direkt-översatt? Jag har inspirerats av texten men min caption är ju en egen? Dessutom är det väl ett superviktigt budskap som ska spridas, det är asviktigt att tänka på mamman!
Men skicka gärna namnet på den som skrivit den där texten så kan jag förtydliga att jag inspirerats av den 🙂 // Johanna Bladh

Varför inte källhänvisa en gång för mycket än en gång för lite, särskilt om det är det absolut viktigaste, att budskapet sprids?
På det viset skulle hon slippa hon få kommentarer om det här, för det är tyvärr inte är första gången hon får liknande kritik. 
Underlätta för sig själv…

86 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Är det verkligen att ”sticka ut hakan” att sno en text?

      Är det väl om man inte skriver ut att det är en text som man översatt från någon annan.

        Tror personen syftade på om det innebär att man sticker ut hakan när man gör så.

        Att sticka ut hakan i den här betydelsen har med att säga sin mening trots att man kommer få motstånd.

        Så, nej, beteendet att ta en annan persons text och inte hänvisa källa är inte att sticka ut hakan.

        Att ha en kontroversiell åsikt kan vara att sticka ut hakan. Det är det Camilla menar.

      Lycka till att gå en dag i skolan (högstadie och uppåt) och sno en textrad… Källhänvisning är viktigare än någonsin och det vore väl bra om våra sk influencers föregick med gott exempel.

    ”Men skicka gärna namnet på den som skrivit den där texten så kan jag förtydliga att jag inspirerats av den” …Riktigt pinsamt.

      Ja Johanna du såg väl namnet på den som skrivit texten när du snodde den…

        Haha ja precis!! Verkligen det sämsta hon kunde sagt för att rädda situationen

    Ot, men, bebisfötter. ?????
    Angående texten… Med tanke på att google finns i varenda människas hand i princip så känns det bara konstigt att man tror att man kan sno något idag? Varför inte bara börja med ”Jag hittade den här texten av xxxx och översatte”.. Texten är ju lika fin, kommer få lika mycket uppmärksamhet, men hon slipper ”åka fast” och få all kritik.

      Det är fantastiska ögonblick när någon kommer och tittar på ens bebis. Har alltid känt mig extremt inkluderat i vad någon sa om min nya bebis. Eller presenter och blommor. På blommorna fanns inte ett kort där det stod Grattis lilla bebis till att du fått en mamma!

      Hur har denna unga kvinna tänkt att familjen och släkten och vännerna ska reagera på detta?

      Och varför stjäla denna texten, så knepigt kan det ju inte vara att skriva att ge presenter, blommor, kramar och saker och säga att ni älskar mig. Men vem är det riktat till?

      Är det en pik till en speciell person som inte betett sig rätt? Kanske kan ta det privat för det här blev ju bara jättekonstigt.

      Nä jag vet inte.

        Tror inte det är en pik, hon ville bara ha lite cred och orkade inte hitta på något eget.

          Orkar, eller har inte kunskap, kreativitet och djup?

            Har ingen aning om vad hon kan och inte kan 🙂

          Men då är det väl inte en pik, men i alla fall ett påpekande på nätet att en person eller flera inte ger henne cred. Varför inte ta det med dessa då?

            Och hur ska hon ge ursprungsförfattaren till dikten cred då?

              Varför lägga kritisk energi på något fint hon gör. Tycker det är larv. Finns bättre saker att göra gott för andra. Gud vad en del vill påpeka så det blir negativt.

                Hur är att stjäla andra människors arbete och tjäna pengar på det ”att göra någonting fint”?

                Den här typen av saker är angeläget att lägga energi på. Det handlar om trovärdighet och transparens som är essentiellt i och för dagens samhälle iom fakenews och inte minst AI-verktyg etc. Källkritik är av ytterst vikt idag. Att hänvisa korrekt är grundlägande. Jätte! jätte! viktigt!

      Ja, varför plagierar folk trots att de vet att de kommer bli påkomna? Varför fortsätter kriminella, trots övervägande bevisning, att neka till brott?

      För de tänker inte som friska, normala människor. De finner inte mening i samma saker som vanliga människor gör. Förtroende, genuinitet med mera är inget de prioriterar.

        Intressanta tankar. Jämförelser eller inte. Men på riktigt har jag efter den här senaste ”grejen” med henne. Liksom nästan skämts för att det är så mkt ”upprepat beteende” med vad som låter som ofta rent korkade eller platta ursäkter eller ”förklaringar” nu. Att jag liksom får svårt att tro att hon inte är lite dum eller låtsas vara dum för att komma undan igen och igen (är hon så kalkylerad är hon rent obehaglig för mig). Såna här fel också, från nån som väl titulerar sig som utbildad journalist? Ledsnat nåt kopiöst nu.

    Skäms på dig Johanna. Så där gör man inte.

    Alltså det är dags för JB att kasta in handduken och lägga ner sitt konto fyllt av flosker och självklarheter.

    Har hon raderat den första kommentaren? Ser den nämligen inte längre under hennes inlägg (den där personen citerar den engelska versionen).

    Sämsta ursäkten av JB dessutom!!!

      Ja hon har raderat den och andra kommentarer.

        Huvudet i sanden

      Ere sant? Fan va töntigt . Erkänn istället att du inspireras av andra lixom! Att ta bort kommentarer där någon kommit på henne ?
      Hon måste vara så osäker som inte kan bemöta det.

        Hon har skrivit till namnet på den som gjort orginalet och att hon fått inspo därifrån. Men detta är plagiat, inte inspiration.

          I see . Är inte det elakt mot andra kvinnor om nått, att ta deras texter och säga att man själv skrivit …

      Spiken i kistan borde ju vara nu när hon dessutom började göra reklam för hårvitaminer dvs tjäna pengar på kvinnors utseende och osäkerheter. Kommentarerna om att vitaminerna är helt verkningslösa är givetvis raderade.

        Jösses… Att göra reklam för produkter som ska förbättra kvinnors utseende och samtidigt profilera sig som feminist ?

      Ja alltså verkligen. Så jäkla trött på JB.

    Hon måste vara en av de mer ogenuina människorna på sociala medier. En helt vanlig influencer men hon försöker dölja det under en extremt icketrovärdig yta av feminism. Hennes analys är grundare än en vattenpöl i Sahara och dörrarna hon slår in har stått vidöppna i decennier. Förstår verkligen inte hypen kring henne, är det något hon aldrig gör så är det att sticka ut hakan.

      Exakt så!!

      Att sticka ut hakan används inte enbart i positiv bemärkelse, exempelvis civilkurage. Idiomet används även i betydelsen att ha en kontroversiell åsikt.

        Det är väl det som är Anonyms poäng – Hon har inte kontroversiella åsikter. Hon har åsikter som var kontroversiella för 20-30 år sedan, som massor med kvinnor redan slagits för att normalisera. Nu rider hon på vågen av andra kvinnors arbete men försöker sprida bilden av sig själv som martyr, trots att det hon ägnar sig åt är helt riskfritt.

        /Annan anonym

          Det blir ju pinsamt tydligt när hon dessutom gång på gång kopierar andra kvinnors content (texter, sketcher, bilder) utan att hänvisa. Det är rent antifeminisktiskt att sko sig på andra (kvinliga) konstnärer och innehållsskapares arbete.

      Nu har hon lagt upp en kommentar från anonymt konto på instragram som i princip är copy paste på kommentaren ovan. Hade inte blivit förvånad om hon klippt och klistrat kommentaren själv…

        Hahahahaha humorn om hon plagierar kommentarer härifrån ?

    Men äääärligt hon är så pinsam… dessa följare hon har då som litar blint på allt hon skriver och gör är ju ännu värre? Allt hon gör är ogenuint.

    Jag är mest på riktigt chockad över the audacity att göra en sån grej (dessutom inte första gången!) och titulera sig journalist. T.o.m. ha det i sin insta-bio. Alltså skäms inte kvinnan?! Försvara sig med att hon ändrat om tillräckligt i texten pga tagit bort stycken och översatt och samtidigt påstå sig ha journalistisk utbildning – jag kan verkligen inte greppa den hjärnan man måste ha för att kunna göra en sån sak. Och inte backa heller när nån påpekar utan säga ”länka till källan så lägger jag till den”. Skrupelfri. Totales.

      Hon har ju amningshjärna!!!!!!!!

      Hon kanske har gått en kurs i journalistik hos Alexandra Pascalidou 🙂

    HUR kan man följa den här personen? Jag förstår inte? Vad får man ut av det? Plattityder och självklarheter. Likefiske och trams!

    Tänk om jag som bor i en av sthlms bättre villaområden gjorde ett helt konto om hur fattig jag kände mig. Med inlägg om att det är helt ok att inte trimma buskarna trots att grannen vill det. Eller att det inte är nått fel på mig bara för att jag inte har råd att renovera mitt hus trots att det behövs. Och lite gråtbilder.
    Och när jag fick kritik om att jag ju faktiskt hade ett rätt dyrt hus och borde va tacksam och att jag inte vet ett piss om hur det är att va fattig skulle jag svara ”men jag KÄNNER MIG fattig” och ”här där jag bor har jag minst pengar och därför är det sååååå jobbigt och vi privilegiade har också problem å rätt till våra känslor”

    Blä!

    OT: Pocketbooken ska in i finkan i tre månader. Misskötte sin samhällstjänst genom att inte vara där och hennes ursäkter och lögner genomsyrar precis hela dokumentet från frivården. Nu omvandlas det till fängelse med tre månaders rabatt då hon ändå faktiskt har genomfört 60 timmar av 160. Av 40 schemalagda arbetspass har hon närvarat vid 15 tillfällen och uteblivit vid 25. Starkt jobbat ändå!

      Vem e pocketbooken?

        F Book, dotter till A Book

        Haha och när hon försöker vända på det och säga ” Dessutom är det väl ett superviktigt budskap som ska spridas, det är asviktigt att tänka på mamman!” Det är ingen som har sagt att det inte är viktigt! Hur orkar hon ens

      Nej men ojdå, hon som jobbar såååå hårt på Sigtunas bästaste bästa restaurang (ehhh, nej).

      Wow. 2 av 3 barn dömda för brott.

        Ja, Pixiboken är hitintills den enda som håller sig på rätt sida av lagen av de barnen.

        Alltså ingen överraskning ändå. Gick i skolan med en av hennes ungar och hon som mamma var ju spritt språngande galen. Gud nåde den som kom i bråk med hennes barn. Och då kunde bråk vara att typ ha en annan uppfattning i någon faktafråga eller tacka nej av hennes unge anbefallen lek. Aldrig varit med om att någon annan ens kommit i närheten av märkligt utövat föräldraskap.

      Trodde hon att ingen skulle ha koll på att hon misskötte sig? Förstod hon inte att fängelse kunde bli aktuellt?
      De flesta skulle nog hellre jobba 160 timmar än att sitta i fängelse i tre månader.

        Jag har något svagt minne av att mellanbooken inte gjorde all sin samhällstjänst men slapp undan p.g.a. nåt med hälsa. Hon kanske tänkte att det skulle bli samma för henne.

      Ha,ha,ha ”pocketbooken”, såå bra! Aldrig hört förut, men följer inte nån av Bookarna heller.

        *Böckerna

        ?

          *Bööckerna
          ?

    Hur hon försökte släta över det? Skämta om ett fågelbo på sin balkongdörr hon enligt sig själv råkade förstöra ett fågelägg. Flera uppmärksammade dock att det var äggskal från ett ”vanligt” ägg och Johanna försvarar sig få med ”oj, är det någon din drivit med mig?” Ja, absolut har någon klättrat upp på din balkong och precis när du tar bort ett fågelbo lagt dit lite äggskal utan att du såg. Hon fortsätter minst sagt leverera….

      Haha nej berätta mer? Var finns detta? va det i stories?

        Ja det var i stories

        Hahaha åh nej vad pinsamt

      Vi vill läsa mer om detta tack! 😛

      mmm och så detta ”någon som varit med om samma” som verkar vara inne nu
      och nu ska det visas misslyckade kakor med för att visa världen ”verkligheten” att inget och ingen är perfekt…
      tröttsamt
      vi har fattat för 1 miljard ggr sedan att allt är som det är, alltså inte perfekt oavsett om man bakar eller är mamma eller vad det nu kan vara… man matas ju med detta normaliserande lika mycket som fake numera…

    Till och med bilden är likadan som den som skrivit texten lagt upp! Kolla 😀

    ”Text inspo” har hon lagt till längst ner nu. INSPO?! Vilken dåre.

    Tycker man ser sånt här lite överallt, människor som är pinsamma och tar saker som sitt eget.

    Micke Gunnarsson härmade en kille när Micke började dansa ifjol, rakt av. Fick SÅ mycket hyllningar för sin dans. Till slut tror jag att han länkade till killen han härmade.

    Såg nån psykolog på instagram också som snor engelska texter och översätter rakt av. Låtsas det är hans egna ord. Och kvinnorna som kommenterar fullkomligt hyllar hans klokhet.

      Micke Gunnarsson är sjukt läskigt.

        Ja som en sektledare. Tycker kvinnorna som kommenterar där är rätt hjärntvättade också.

      Ja samma med knatteplock och mellistipset som härmar solid starts. Bara översätter från engelska och får det att framstå som att dom själva skrivit det!

        JA! Detta stör mig så!!

    Herregud vilken patetisk individ. 17000 likes. Herregud

    Hon är helt sanslös.

    OT: Kommer du ta upp JLC’s senaste video med Paow? Jättemärklig video där de imponeras av hur mycket hon tjänar på OF, köper underkläder åt henne, har photo shoot med Bingo och sen försöker lösa konflikten mellan henne och Josefine. Hela videon kändes sunkig och blev obekväm av att se en ensam tjej bli utfrågad av 3-4 killar om OF. Uppenbarligen mår inte Paow bra och gör förmodligen saker hon inte tidigare hade velat på OF vilket är en del av problematiken med OF. Känns också som att hon tvingas bjuda på sig själv i videon för att inte verka vara oskön.

    Följer inte denna Johanna och visste knappt vem hon var förrän jag började läsa om henne här…Men snacka om en person som försöker för mycket med att göra statement av allt.

    Snälla Johanna, kan du inte bara VILA från insta o fokusera på din bebis istället för att försöka roa (oroa) folk.

    Fy fan vad pinsamt. Hoppas att hon en gång i livet kommer på en unik idé, och att någon random influencer snor den av henne. Tror att hon först då kan fatta skillnaden mellan kreativitet och kopiering.

    Korrekt vore ju att skriva ”Text av (Textförfattarens namn) översatt till svenska”. Jag blir på riktigt så less när folk gör så här. Att skriva är ett hantverk och inget du bara snor rakt av. Och det blir inte automatiskt din text för att du översätter den… Jag tycker tyvärr att sociala medier enbart består av härmade inlägg numera. Vem behöver oroa sig för AI-bottar när riktiga människor kopierar rakt av liksom.

    Ingen hade sagt något om hon skrev ut vem som skrivit originaltexten. Säkert värt det….. Tycker det är jätteviktigt att alltid ange källan om man tar en text.

    Så obehaglig bild också. De där trosorna och bindan som syns, blä.
    Och otroligt töntigt, på riktigt kommentera om nån säger att den vill hälsa på bebisen och inte MIIIG ?

      Obehaglig vet jag inte. Men sånna här personer som ska visa precis allt för det är ”så naturligt” får mig att vilja skrika in i en kudde. ”Jag har mens och skäms inte” vet du vad, ALLA kvinnor har mens men vi behöver inte zomma in våra mensfläckiga trosor för det. Varför lägger de inte upp bilder på sitt bajs då? Eller blåsor på fötterna? Blir så tydligt att de inte har nånting annat att komma med.
      Bästa Johanna skulle kunna göra nu är att ta vara på sina nästan 100k följare å byta riktning. Börja prata om nått viktigare. Kanske mäns våld mot kvinnor. Eller prostitution eller vad som helst med lite substans

        Jag tycker sånt är obehagligt, tänker bara på blod och sjukhus.

          Ja de flesta föder sina barn på sjukhus. Och blöder gör man efteråt och har då en binda. Sen om man tvunget måste visa upp det är en annan sak, men att mamma det obehagligt är patetiskt.

            Just det är äckligt, inget patetiskt att tycka det. Sen den där äckliga trosan… Ser så ofräsch ut, förknippar med sjukdom och blod som sagt.

    Vad är meningen med bilden?

      Visa att man ser ut sådär efter en förlossning.

      Som att de som genomgått förlossningar inte vet det själv.

        Varför visa?

          Ja varför vill man visa sig sån ? Kan inget få va privat?

    Blir också nyfiken på hur mycket såna här personer kommer undan med, när de åker dit för uppenbara stölder två gånger så får man ju anta att hon snott grejer tidigare/mellan också men antagligen från mindre kreatörer som helt enkelt inte har plattform nog att det märks. Det är också tonen hon svarar med som gör det så uppenbart att hon inte tycker sig gjort något fel men är sur på att ha åkt dit.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.