Caia Cosmetics släpper 16(!) nya produkter

Med Biancas dokumentär i färskt minne, där hon avslöjar att hon ångrar försäljningen av sminkföretaget hon var med att grunda, och att hon överhuvudtaget inte ville sälja men fick böja sig för vad de andra aktieinnehavarna ville se skulle ske. 
Att Caia, istället för att förbättra produkterna, fick som nytt mål att släppa 200 nya produkter på ett år, som då Bianca Ingrosso är avtalsbunden att promota.

Nu har Caia Cosmetics släppt 16 nya produkter under en retroflagg från MTV, som Bianca gör vanlig reklam för, men som hon också spelat in en låt och en musikvideo för. Mer om det här. 

Bland de nya produkterna finns en parfymerad highlighter för kroppen, en pastellig ögonskuggspalett och en uppsjö av nagellack i olika färger. Här kommer några exempel.

Vad tycker ni om produkterna och priserna? Spontant kan jag säga att jag kommer testa noll stycken produkter ur den här kollentionen.
Eran som återskapas här är den absolut värsta jag genomlevt vad gäller mode och skönhet och jag planerar inte att ändra uppfattning i frågan, bara för att det är Bianca Ingrosso som svänger på höfterna. 💃🏼

Ps: Den enda jag tänker nu när jag ser saker från Caia och Bianca är det som hudfixaren Ram säger i sin video, att hon kanske tvingas göra det här mot sin vilja, trots att det egebtligen mest bara är hans åsikt och vad han tror. Någon mer?

80 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Wow mycket CAIA blir det. MTV känns lite old school på något sätt.

   Sluta få mig att känna mig gammal 😄

   Njae, tycker det är för färskt snarare! Könns som igår.
   Smäll till med 80-talet.

    Vad menar du? MTV hade sin första sändning 1981. Eller missförstår jag dig, Bellaella?

     Minns när man kollade på MtV för musikens skull. Innan massa jädra dockusåpor. Sen försvann musiken helt.
     Tycket det känns typ som igår när de började visa 16 and pregnant etc.
     Och 1999 känns också inte som såååå länge sedan.😄

    Jag som är född precis runt millenieskiftet tycker tvärtom att det här skriker nostalgi, haha. MTV tar mig raka vägen tillbaka till när man sjöng och dansade till Britney Spears utan att sätta ett enda ord.

     Jag är född 89 och blir också otroligt nostalgisk av allt som är MTV. Det var en episk tid när mtv fortfarande var musik.

      (Har däremot smink så jag klarar mig, men detta är ett släpp som tickle my fancies i alla fall!”

      Jag kände samma sak när jag satt och skrev mitt inlägg. Vilken tid! Gud vad man konsumerade och UPPSKATTADE allt som MTV var. 🙂

   Töntigt med MTV-loggan på sminkprodukterna, ser bara fånigt och billigt ut. Och vilka priser sen!!? Alltså snälla nån… Hoppas ingen köper det. Är troligtvis ingen hög kvalitet på dessa produkter heller, men priset är högt satt. Alltså kitet som de låtsas vara värt 900 kr … hoppas ingen går på det. Hutlösa priser!

   Nej tror inte Bianca är tvingad, hon gör som hon vill. Hon är delägare och tjänar själv mer pengar på att Caia säljer bra. Hade hon varit tvingad så hade hon inte behövt vara så överentusiastisk som hon är och älskar allt såååå mycket och dööööör för allt alltså. Men att säga det är ”tvång” är ett sätt att få sympatier för Bianca, det är ju det dokumentären har som syfte att liksom tvätta rent från kritik som varit och att folk ist ska tycka om Bianca. Märk hur de säger återkommande i dokumentären att ”hon är ju bara en ung tjej som lever sin dröm” – ung tjej, låter som hon skulle vara 17 år men hon är snart 30, och samtidigt vill de ju låta påskina att hon är en ”smart affärskvinna” – så mycket som är motsägelsefullt, det går inte ihop. Tror en del är planterat också, som mannen de blurrar – var det någon de anlitat månntro för det var så märkligt hur Vanessa pratade om att han är si och så och varit på och de filmade henne nära just då, skumt tycker jag. Om någon försökt bryta sig in i Biancass lägenhet så hade vi hört om det innan för då hade Bianca definitivt berättat det just efter det hänt men icke … så jag tror en del är hittepå.

    Jag tycker verkligen inte att priserna var så farligt höga.

  Sinnessjuka priser för de där produkterna. En kollektion som ingen behöver eller vill ha, inte ens Bianca kan låtsas att detta är något bra. Detta är sååå kvantitet och något man producerar bara för att dra in hutlösa pengar, lite så som Kylie Cosmetics jobbar som skapar kollektioner för allt. Caia är ju inte sen med att härma det märket… Ram har rätt i allt han säger.

   Smink är väl generellt inte något som någon _behöver_ om man nu ska vara krass. Sen om någon vill ha detta återstår att se. Är väldigt inne nu med 90/00-tal så MTV går nog hem hos dagens ungdom.

    Fattar dock inte vad MTV har med sminket att göra.

     Mtv har med tidsåldern att göra, inte smink i sig. Är ju ett samarbete.

      Hur fungerar det samarbetet? Får Caia betalt av MTV för att sprida MTV-loggan eller vad? Har svårt att tro det.
      Ser bara fånigt ut med MTV på sminkförpackningarna, blir inte nostalgisk för det, det ser dessutom mest ut att rikta sig till barn och de vet väl inte ens vad MTV är eller hur det var för 20 år sedan. Märkligt tycker jag.

       Min moster tyckte det var töntigt när jag och mina kompisar klädde oss i kläder som var moderna när hon var ung. Mode går i cykler. Man behöver inte ha varit med under en tid för att ta till sig modet. Jag gillar tex inredning från 70talet trots att jag inte var född då. Vi får nog bara inse att vi är gamla nog för att vår ungdom ska vara retro för en ny generation😅

     De skall väl gå i graven, MTV??

      Nej, det är bara MTV News som läggs ner.

     Det är en collab. Vad har barbie med smink att göra? Ändå släpps det Barbiekollektioner med bland annat colourpop och pür för att barbie är i ropet nu. Revolution släppte en kollektion med coca cola, osv.

    Finns ens Mtv kvar? 🤔

    Fast dagens ungdom vet väl knappt vad MTV är, det var ju poppis för 20-30 år sedan och inte direkt nu. Att de sätter MTV-loggan på ska tydligen ta oss tillbaka i tid är det tänkt men njaa tycker bara det ser billigt och fånigt ut faktiskt. Sedan att de får det att låta som att de har samarbete med MTV – är inte det märkligt, varför liksom? Är det för att det ska låta som om Bianca och Caia är känt internationellt? Håller med, det är sinnessjuka priser. Bianca med familj är väldigt glada för att hon hamnar på topplistor med en låt i alla fall, kanske Caia-teamet också, tror dock inte Caia lyckas sälja detta smink bra för det.

     Det säljs T-shirtar med spice girls och Hanson till en generation som aldrig har lyssnat på Hanson också. Det är retro och trendigt med 90talet och MTV är ikoniskt för den perioden. Det är alltså inte MTV i sig som är modernt utan den tidsepoken. Och det tilltalar en yngre generation även fast de inte var med på den tiden. Inget konstigt egentligen

  Nej det blir inga köp för mig. Sett till att jag knappt sminkar mig längre känns det helt ovärt att lägga så mycket pengar på smink.

   Vill inte lägga ner så mycket på smink heller och särskilt inte på Biancas grejer eller Caias då.

   Är så pass gammal att det inte gör någon skillnad att hålla på så där. Om det händer något extra som bröllop och så julfirande och några10-tal gånger så kan jag fixa fejset lite grann och håret och kläder. Men vill kunna använda kläder i vardagen på gator och torg.

   När det kommer till kritan så är jag mer intresserad av människor bakom de här IG och sånt. Det var därför jag kom hit för att förfölja Bianca och lilla flickan Margaux.

   Tycker det verkar som den sminkande befolkningen använder fem gånger så många produkter i sitt ansikte än på åttiotalet. Sen så syns de här mörka partierna på sidan av näsan och det ser lite knäppt ut tycker jag. Inte alls snyggt. Hur lång tid tar det att lägga en sån där full krigsmålning som det kallades på min tid. Inget illa ment till någon. Tar det tre timmar eller? Och håret hur lång tid tar det?

   Är man inte rädd att fransar och hår ska lossna eller att håret ska ändra form och det ska synas där det är inflätade eller hur man nu gör. Jag såg på någon av mina favoserier på BRAVO det där med läkarna och gifta med läkarna där någon drog i sånt där extrahår som inte lossnade så lätt. Måste ha gjort ont.

    Oj vilken nedlåtande ton. Du verkar vara en riktig solstråle att ha att göra med. ”Lilla flickan margaux”…? Jag blir orimligt irriterad på folk med din attityd😅

    Att du använder ord som förfölja och lilla flickan visar ju vilken obehaglig typ du är !

  Ingenting jag personligen skulle köpa då jag är mer för neutrala toner, men sett till vad som trendar just nu är dom helt rätt i tiden. Jag personligen hade aldrig köpt CAIA i och med att det finns minst lika bra produkter till betydligt billigare pris, men ser man till marknaden så matchar dom väl andra influencermärken ganska bra rent prismässigt?

   Ja samtidigt som det är en trend som snart kommer försvinna igen, därav så onödigt att köpa till det dyra priset när det finns ex färgglada ögonskuggor till billigare pris.

  Va? Finns MTV fortfarande?

  Vilka barnsliga förpackningar men föräldrar köper väl sina barn i dag, så där finns det pengar!

  Jag tycker att det är ett jättekonstigt släpp. Dels med tanke på att MTV håller på att läggas ned helt, men också för att varken Bianca själv eller CAIAS målgrupp faktiskt upplevde den ”riktiga” MTV-eran där kanalen faktiskt visade musikvideos, och inte bara Jackass, Teen Mom, Viva la Bam o.s.v.

  Vet inte varför jag får nån typ av Avicii känsla nu. Alla kommer mjölka sönder henne tills hon inte orkar mer. Exakt det som hände Avicii, alla ville åt hans framgångar och pengar, fanns inte en enda själ som brydde sig om honom eller hans hälsa. Och med den historiken Bianca har kring sin psykiska ohälsa så vet ingen hur det kommer gå för henne i det långa loppet.

  Men hey, vad vet jag.

   Tror och hoppas bianca har mycket hjälp med tanke på sin mamma och mormor. De vet ju hur det är leva i rampljuset på gott och ont och kan förhoppningsvis stötta henne på ett sätt vi Svenssons inte skulle klara om våra barn slår igenom för vi fattar inte hur hård den branschen är eller på vilket sätt den är hård.

    Både Bianca och Pernilla verkar ju ha full tillit till att Vanessa tar hand om henne..

    Vet inte om jag någonsin har hört dom säga nåt vettigt till Bianca, inte på tv ialf

     En av hennes kompanjoner frågar flera ggr i dokumentären om hennes mående, kommer inte ihåg vad han heter. De verkar ju genuint bry sig om henne. Vanessa vette tusan. De låter jag va osagt

      Jesper. Han verkar sympatisk.

    Avicii kom också från kändisfamilj…

   Ja det var det första som slog mig också😬

  gör något vettigt istället… läs en kemibok. Det är mycket mer imponerande med tjejer som kan motivera med Lewis modellen varför CO2 är linjär

   Hej. Här är en tjej som både forskar inom ett tekniskt område (japp, disputerade i höstas) OCH tycker det är kul med smink. Det ena utesluter inte det andra 😊

   Haha förlåt, men va? Ja, om ditt intresse är kemi: läs en kemibok. Om ditt intresse är smink: sminka dig/ köp smink. Tråkig värld om alla sitter och läser kemiböcker dagarna i ända.

   CO2 har inga fria elektronpar som repellerar varandra och inget dipolmoment i strukturen, därav blir den rak. Detta bygger dock inte på Lewis-modellen utan på VSEPR-teorin (även om jag förstår hur du menar eftersom elektronerna är högst relevanta).

   Med det sagt så blir jag tusen gånger mer imponerad av en bra foundation än en föreläsing om atomorbitaler. Kosmetika om något är kemi.

   tönt

   Vet du vad som är imponerande? Kvinnor som inte känner behov av att förminska andra kvinnor, tävla och jämföra prestationer.

   Är du man har jag öht ingenting att säga förutom att ingen bryr sig vad du tycker.

    Eller hur! Pick me-känsla över den kommentaren.

   Du, vi är många kvinnor inom STEM som har avancerade utbildningar och som samtidigt tycker det är roligt med smink och mode. Ett intresse slår inte ut det andra.

   Säger du det till män som har ”ovettiga” intressen också? ”Sluta spela tvspel/fiska/kolla fotboll/brygga öl och gör något vettigt. Läs en kemibok. Det är mer imponerande!”

  Känns helt ogenomtänkt. Inget wow alls. Företaget vill bara sälja skit

  Du kanske kan göra ett inlägg där du sammanfattar dokumentären för oss som inte har möjlighet att se den?

   Kommer på kanal 5 på torsdagar, repris på söndag

   Lite väl lat, va 😀 vill du verkligen se dokunentären ska det nog gå att ordna.

    Alla har inte 5:an eller Discovery. Om det är en blogg om influencers är det väl bara passande att göra ett inlägg om dokumentären? Det hade jag gjort.

    Ps. Man är väl snarare lat om man ägnar sina dagar åt att kolla dokumentärer om influencers. 🤪

     Varför är man lat om man kollar dokumentärer om influensers men inte om man läser om samma dokumentär på en blogg om dessa influencers?

     Men om du nu vill se den så får du väl skaffa discovery? 😅 snåljåp

   Den finns på youtube!

  Jag får så mycket Kylie cosmetics känsla över det här samarbetet. Känns som det kommer bli många liknande släpp framåt (likt det Kylie gör)

   CAIA tror ju att de är Kylie Cosmetics och allt de skapar är inspirerat av henne. Först smink sen hudvård, all packetering, hur deras kontor ser ut, kollektionerna de gör. Osv

    Caia hade ju ”tänkt på namnet och designen och produkterna låååångt innan Kylie kom på marknaden”…Eller hur det nu var…😂

     Ah verkligen hahaha, som att det är möjligt. Bianca var knappt stor när Kylie grundades liksom, så att hon skulle gå o tänka på ett sminkmärke är ju högst troligt..

  Kommer återigen inte köpa en enda produkt även om dom återigen är maaaaaagiska!

  Varför gör hon en musikvideo för dom släpper nya produkter? Varför släpper hon inte den som Bianca bara?

  Hehe, kände du igen kommentarer som citerades i programmet från din blogg eller?

  #Bitter

  Ot fast ändå inte, nu är styvmorsan Åsa I igång på Maggan Graafs IG och pratar om hur ”PK Sverige är” i samband med några viktkommentarer där och om hur många som ”tappat det i Sverige”…i samma veva passar hon även på att prata om sin ”höga kindben”….🤣 Hellre PK än FK..(fakekärring, eller fakekvinna om man nu hellre vill vara ”politiskt korrekt”) alla dar i veckan.

  De där färgerna påminner mig inte om 00-talet. Kanske har jag glömt 😄 Väldigt dyrt ser allt ut att vara, som vanligt.

   Tidigt 90tal var det mycket grått och vitt med pasteller.

  Tror många här som hånar och förtäckt hatar är äldre som inte passar i Caias produkter. Det finns lösningar för er som inte tagit hand om er hud men Caia är inte den lösningen. Kram

   Jag använder flera av Caias produkter på en daglig basis då jag tycker de är grymma, samtidigt som jag verkar passa in på din beskrivning av ”äldre som inte passar i Caias produkter” så hur tänker du där?
   Vad hamnar jag på ditt spektrum av hånfulla och hatande äldre som inte tagit hand om sin hy?

   Kramiz!

   Jag är 51 och älskar många av Caias produkter, så även många av mina jämnåriga vänner. Tror du har fel

   Är 50+ och använder många av Caias produkter.

  Lite väl mkt ”barnsmink” för min del – bara själva dockhuvudet som saknas :/ gillade sommarkollektionen supermkt så hade hellre sett en till liknande eller nåt sånt…det här blir bara..lek 🤷🏼‍♀️

  Jag tycker synd om Bianca som känner att hon blev tvingad att sälja ut sin del i företaget, speciellt med tanke på hur mycket man vet om att hon älskar Caia (då menar jag från början när hon började sälja produkterna). Det måste vara en jobbig känsla att oavsett om hon startar ett sminkföretag i framtiden (om det inte finns en klausul att hon inte får starta sitt egna inom några år eller huvudtaget pga. konkurrens) så är det Caia som verkligen är det företaget hon har brunnit mest för.

  Jag vill också förtydliga att jag är en 28 år ung kvinna som både kan tänka för mig själv och inte följer Bianca på något sätt men tanken av att bli tvingad till något man inte vill och man inte har något val, till att inte kanske inte ens ha möjlighet att starta ett liknande företag känns 💔

  Ni är säkert många som tycker att jag överdriver men jag har följt Bianca litegrann i början och vet hur mycket hon älskar smink även innan Caia, det var något man faktiskt la märke till. Så att någon tar det ifrån en, att man tappar makten över sitt bolag (produktutsläpp, vad man vill producera och skapa till det kreativa) pga andra människor känns jättesorgligt speciellt om det är en stor identitet av en själv.

   De två representanterna från Verdane(?) är så torra och osköna. Det är så tydligt att de har noll koll. Tänk att behöva sitta på möte med de två stup i kvarten och lyssna när de kommer med idiotiska beslut som man vet bara kommer att förstöra. Måste vara jobbigt.

    fast det är inte deras jobb att vara kul och sköna. de har gått in med ett kapital på 250mkr (varav Bianca fick 70) och de pengarna kommer ju i sin tur från andra investerare, som vill se avkastning på sina pengar. det är ingen hemlighet och har aldrig varit det. det är inte konstigt att de fokuserar som de gör på tillväxt och omsättning. investerar du själv i fonder eller aktier tex? gör du det vill du ju gissningsvis se ditt kapital växa, och då kan nog torra och osköna människor vara ganska hjälpsamma i det. att det, med facit i efterhand, inte går hand i hand med biancas vision är ju tråkigt, men inte något som verdane som pungat ut 250 miljoner till helt villiga säljare ska belastas för

  Älskar upplägget! Älskar 90-talet och MTV eran så detta ger så mycket nostalgi, härligt att det är tillbaka. Kommer kanske köpa någon produkt just för nostalgin 🍭🍭

  Inte läst alla kommentarer, men tycker det hela ser ”billigt” ut. Typ billiga grejjer för fjortisar – fast dyra, om ni förstår hur jag menar. För mig är Caia liiite mer sofistikerat och elegant. Den här stilen stämmer inte alls med min bild av Caia.

  Älskar smink i alla dess former men detta lockar inte. Mest pågrund av priserna faktiskt, men även då
  det ser ut som det skulle kunna tillhöra samma serie som Coca Cola och Sprite-lipsmackers och säljas på Dollarstore och H&M.

  125kr för ett nagellack. 😅

  För mig mig är det härligt med nytänk, oavsett vad jag tycker. Älskar att man vågar gå utanför ramarna (vilket hon tydligen gör pga kommentarerna ovan).

  Tycker det e lite saftiga priser ett nagellack för 125 spänn :s vem köper sådant :/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.