Dags för reflektion?

Det kom ett mail…

Hej!

Jag vet att du skriver om det ibland men kanske nåt att reflektera kring igen? Såg precis detta https://www.instagram.com/p/CslPR4urxTY/?igshid=MzRlODBiNWFlZA== och blir så ledsen över att varken Mimi eller t ex Helen Torsgården tar upp och reflekterar kring att en stor del av deras framgång bygger på att de exponerar sina barn? Ja, de jobbar hårt, men så ligger också barnens hela barndom offentligt på youtube för alla att se: barnen finns på film från att de ligger i magen, nyfödda, nyvakna, glada, ledsna, osv – nästan precis allt är content 💔 Varför pratar man inte mer om det? Varför reagerar folk inte? Det gör mig så ledsen att ingen verkar värna barnens integritet? Eller tänker man att det är värt att sälja ut barnen för att bli ekonomiskt oberoende? Eller varför gör man det?

Mvh
Finns det någon influencer som reflekterar över sättet de exponerar sina barn på?
Margaux Dietz gjorde ett lams försök samband med att SVT Edit släppte sin haveri-dokumentär om henne, men sonen har fortsatt förekomma på hennes kanaler, bara inte i samma utsträckning som tidigare.
Jag ser fram emot när den här generationen ”influencer-barn” blir stora nog att själva kunna reflektera över hur de påverkats av att ha hela sina liv dokumenterade på föräldrarnas sociala medier.
Vissa kommer se det positivt, andra inte bry sig nämnvärt, men jag tror också att det kommer finns en kategori barn som kommer  beskriva det som ytterst negativt.
Kanske inser de inte förrän de blir större, vad de faktiskt blivit utsatta för?
Eller, utsatt är kanske fel ord, men kanske vad de faktiskt varit en del av?
Här finns ett exempel på en mamma som förlorade vårdnaden umgänget om sina barn efter att ha skrikit ut sitt missnöje för sitt föräldraskap på Tiktok.
Jag insåg att alla videos från det HÄR inlägget är försvunna, vilket gör mig lite nedslagen. Det drevs nämligen av en kvinna som växte upp med en ”bloggmamma” som hon klippt alla band med som vuxen.
Hon hade ingeting positivt att säga om det alls, och önskar att fler kunde ta del av det.
Vad tror ni?

141 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Gabjossposs barn har också exponerats väldigt mycket, det va ju ofta som hon la upp rätt så nakna bilder på barnen när dom sov. Finns det någon stor influencer med barn som lyckats hålla barnen borta från sociala medier helt och hållet?

   Isabella Löwengrip har väl ändå lyckats hyfsat?

    Med bilder – JA

    Med ord – NEJ
    Ibland rätt utlämnande saker om barnens privatliv, intressen, sömnproblem, kroppar, personligheter etc.

    MEN givet inte lika illa när det sker i kombination med bilder så klart.

     Känns faktiskt som att man vet mer om/liksom ”känner” Isabellas barn än Gabjossposs barn. Obs baserat på vad de skriver alltså. Och även om det bara är positivt så blir det ju också skevt när barnen sen kan läsa om sig själva och deras vardag och man kanske inte känner att det är rätt bild av ens verklighet. Sen kanske allt också bara är påhittat, det vet ju inte vi läsare. Men oavsett – det är inte bara barnens ansikten som bör skyddas.

    Isabella har lyckats det är komiskt att folk här försvarar Helen Torsgården, men säger att Isabella som aldrig riktigt ens visat en bild är värre

   Det är väl IL som är den enda som hållit barnen borta från sociala medier. Maja NL och Schulmans som hållit barnen borta efter 1 års ålder.

    IL har skrivit utförligt om sina barn, minns särskilt när dottern blev arg och la sig på gatan vilket beskrevs i detalj. De visas också fysiskt. Det är bara själva ansiktet hon döljer. Vet inte om det gör saken bättre.

     Det är bättre än att visa flera timmars material av ens barn på youtubekanaler..

   Henrik Wahlström.

    Har han barn?

     I så fall har han lyckats😁

      Det har han verkligen! Hade verkligen ingen aning 😅

     Ja, han har barn.

    Fast hans sida handlar ju inte riktigt om hans privatliv som sådant. Så jag förstår att han inte pratar om eller visar sina barn.

   Maja NL

  OT men stämmer det att Sandra Beijer hängde ut en kommentator med namn, ålder och bostadsort (förmodligen baserat på mejladressen som personen angett) under inlägget med Chanelskorna? Riktigt lågt gjort i så fall.
  Men förstår inte heller varför så många blir triggade av att någon köper ett par dyra skor?

   Inte under chanelskorna men under ett tidigare inlägg, ja. Det var en som kommenterade att långt hår på killar är fult, efter att Sandra skrivit en kommentar om att de ville ha långt hår på Didrik för att hon tycker det är fint. Verkligen onödig kommentar men så orimligt agerande av Sandra? Förstår inte ens varför hon släppte igenom den om det är så hon ska svara sen.

   Btw jag tycker ändå att det är ganska on topic för Sandra om någon hänger ju ut sin unge både men bilder i utsatta situationer och i det ständiga gnället om hur hon hatar att vara förälder.

    Så man får inte tycka att långt hår är fult? Man måste hålla med Sandra för annars hängs man ut? 😂😂

     Jag tycker det är helt fel att hänga ut de som kommenterar med namn osv plus att jag undrar, vad är poängen? Att skrämmas? Konstigt…
     Med det sagt – Du ser inte det störda i att skriva till en förälder ”Ditt barn har fult hår”?

     Jo det får man men totalt onödigt att skriva det till någon.

   Då kanske läsaren lärde sig att stå för vad den säger.

    Och läsaren har en stor plattform? Nej.

    Det är ju fullt möjligt att läsaren angav en helt annan e-postadress än sin egen, och att Sandra i så fall hoppade på helt fel person.
    Om man kommenterar i en blogg där det är obligatoriskt att ange e-postadress så är det en förtroendefråga att ens personuppgifter inte missbrukas. Om en kommentar är otrevlig så kan man radera och blocka, om den innehåller hot så polisanmäler man. Men att hänga ut någon som man inte ens vet om det är rätt person är väldigt oprofessionellt oavsett kommentarens innehåll.

     Var är det obligatoriskt med e-postadress? Möjligen på GP.

      Kommentaren du precis skrev till exempel 🤦🏼‍♀️

      Precis du skriver ju här där det är obligatoriskt med e-post märkte du inte det? 🤣

   Ja det stämmer! Hennes barns frisyr är tydligen ett riktigt känsligt ämne för henne. Alla som läser hennes blogg ser ju dock dagligen hur opraktiskt det är för D som ständigt har hår i ögonen eller i spända gummiband vid tinningen. Har typ aldrig sett något liknande.
   Fattar ej varför han inte kan få klippa sin lugg åtminstone, om nu Sandra så gärna vill att han ska ”spara ut håret”. Hur man nu kan vilja att en 1,5 åring ska behöva göra det.

    Hon skrev ”mitt mål är att han ska bli långhårig. så jävla gulligt med långhåriga killbarn.”

    Sparar man inte oftast ut flickebarnens hår så att dom har långt hår? Vad är skillnaden i opraktiskhet?

     Såklart exakt lika opraktiskt för flickor. Men jag har inte heller sett många flickor som ser ut som D när de är 1,5 år. Man klipper väl ändå lugg och låter resten växa.

      Eller så låter man allt växa så det blir tillräckligt långt att fläta eller ha i tofs? Förstår inte att det här är kontroversiellt haha, finns liksom ingen regel att småbarn måste ha lugg?

      Apropå uthängningen så var min tolkning att personen ofta kommenterar otrevligt och elakt. Baserat på den kommentaren Sandra svarade med namn och ort på så brukar hon nog inte godkänna dem i vanliga fall men antar att hon tappade det den här gången och valde att exponera personen. Unhinged såklart och bra att hon tog bort sen men som underhållning var det roligt content!

       Det klart att man kan låta allt växa under de åren det tar att kunna sätta upp allt i toffs, bara svårt att förmedla det till en 1,5 åring med ansiktet fullt med hår som ej kan kommunicera ordentligt.

        Om en 1,5-åring får ont av sina tofsar kommer det definitivt kommuniceras även om det inte är i rena meningar.

        Släpp det där nu, du har fel.

        Min 1,5 åring med långt hår älskar hårspännen. Hon verkar inte lida hemskt mycket. Och tänk om hon inte ville ja en pannlugg, hur skulle hon kunna kommunicera det?

      Jättemånga små flickor har ju sådana tofsar vid tinningen som han har. Vad är så hemskt med det?

    Detta är min högst ovetenskapliga spaning, men är det inte ofta mammor som inte har döttrar som så gärna vill att sönerna ska ha långt hår? Söner till mammor som har barn av bägge könen är inte lika ofta långhåriga. Kanske en del kvinnor gärna, mer eller mindre undermedvetet, vill ha hårsvall att leka med och göra frisyrer av? Och då tar man det hår som står till buds, så att säga.

     Jag har en vän med två pojkbarn som hon tillämpar någon slags ”vild uppfostran” på (AKA ingen uppfostran utan de gör vad de vill). Hon låter deras hår vara långt, flätar det, sätter kjol på dem – allt för att vuxna inte ska bli så arga när hennes barn gapar, kastar saker, springer runt och beter sig illa. Tydligen är folk mer förlåtande mot flickor än pojkar.

      Det är ju också en strategi… Hoppas barnen blir någorlunda rumsrena för förr eller senare lär de ha svårt att bli tagna för flickor oavsett flätor och kjolar.

      Vad menar du? Har din vän sagt att kjol och långt hår ska få omgivningen att inte reagera på barnens beteende eller är det din egen tolkning av det hela?

      Sedan när är dåligt uppförande mer accepterat hos kvinnor än män och hur skulle en kjol och långt hår få en pojke att bli behandlad som en flicka?

       Nej hon har rakt ut sagt att hon klär sina barn som flickor för att folk ska ha mer överseende med deras vilda beteende. Hennes teori är att flickor ses som söta och gulliga trots vilt beteende, medan pojkar bara ses som störiga och att andra gärna skäller på pojkar. Jag har inga barn så jag kan inte direkt säga vad jag tror om den teorin, men hon är lärare så tror hon har lite erfarenhet av ämnet ändå. Detta rör dessutom småbarn, de är 3 och 6 år, inte kvinnor som du skriver.

       Jag tycker personligen det är rätt bisarrt att köra med den tekniken (istället för att helt enkelt uppfostra sina barn att bete sig bättre) men igen, jag har inga barn så ska inte säga för mycket…

     Haha kan stämma faktsikt

     Har en av varje och båda två har långt hår, tonåringar nu och sonen har längst hår i familjen.

     Det var knappast att jag saknade en dotter som gjorde att han hade långt hår, utan för att det är fint!

     Varför ska killar med långt hår eller föräldrar till killar med långt hår behöva försvara eller förklara sig? Det är hår!
     Finns ju flickor med kort hår, får deras föräldrar höra samma? ”Oj de ville nog ha en pojke”?

    Sådana tofsar tycker jag att man ser på var och varannat flickebarn i alla fall. Har aldrig regerat på att det skulle vara något udda med det.

   Jag har så svårt för att förstå varför det skulle vara orimligt att ”hänga ut” någon? Tänker väl att det som skrivs bör man kunna stå för, annars bör det inte skrivas. Eller? Adresser är ju tillgängliga för vem som helst att finna på andra enkla vägar liksom. Sen såklart olyckligt om det är ”fel” person. Men i övrigt?

    För att man skriver att man tycker att långt hår är fult?

     Jag tycker faktiskt att vad man än väljer att kommentera på så är det sak samma – om du så väljer att kommentera fint/fult hår, tjock/smal människa, snällt/dumt. Kommenterar du så kommenterar du och jag tror inte att det är någon nyhet att info finns att hämta på internet idag.

    Det är ju ingen orimlig hållning att man ska kunna stå för vad man skriver. Det är många som vill göra det omöjligt att skriva anonymt på nätet. Men nu är Sandras blogg så utformad att man kan kommentera anonymt, och då är det ett ganska fult svek att hänga ut ens personuppgifter. Det är också en fråga om makt (även om detta kanske är en bagatell), Sandra har en stor plattform med många rätt vildsinta fans. En random person som då har fel åsikt kan råka ut för en rätt tärande hatstorm om det vill sig illa.

     Svek? Snälla..

      Ja.

      Är det något med personuppgifter du inte förstår?

       Nej, jag ser det inte som ett svek. Thats it.

     Förtroendet går väl åt båda håll då? Är ju i så fall lika mycket ett svek mot Sandra att kommentera elakt (upplever att det här inte var första gången personen kommenterat, vi ser ju också bara de kommentarer som hon väljer att släppa igenom och antar att hon vanligtvis tar bort elakheter). Sen hade hon ju inte behövt ”ge igen” men men, som följare är det kul med känslor tycker jag.

      Absolut, men på en förhandsmodererad blogg kunde hon i så fall blocka den personens e-post.
      Detta skedde nog för att skapa content och så blev det fel.

       Och man kunde också ha valt att inte skriva kommentaren från första början.

       Mkt bra content också haha.

     På sätt och vis förstår jag din tanke men å andra sidan så måste vi också förstå i dagens samhälle att du är aldrig anonym, åtminstone inte på internet. Likväl om influensers har frågestund med ”du är givetvis anonym”, sedan blir kontot hackat (elller vad som) och vips så är din kommentar/fråga inte så anonym längre. Anonyma kommentarer på en offentlig blogg som i detta fall, existerar inte riktigt.

  Men vad ska man göra om ens personlighet är lika intressant som en blöt disktrasa? Va? Pengarna måste in.

   Kommer osökt att tänka på MD. Wow, vilket intressant liv hon har. Inte. Tur för henne att ungen ännu inte kan säga nej till att exponeras sönder.

  Förlåt, men här har ju också ”vi” som konsumenter av content ett ansvar. Såklart bra att frågan kommer upp till ytan, problemet är dock (tyvärr) att det verkar finnas en publik som konsumerar denna typ av content som influencer delar med sig.

  Det absolut enklaste sättet är att sluta stödja (konsumera) den typ av content som produceras. Det har aldrig tidigare varit så lätt att aktivt göra ett val, gå in och tryck på avfölj. På Instagram kan man till och med välja ”inte intresserad” på content som kommer upp, då tas liknande material bort från din algoritm.

  Det går att lägga in en kommentar, t.ex. ”gillar inte denna typ av content där ditt barn exponeras, väljer därför att avfölja”. Sedan slutar man följa profilen.
  Vi måste också börja ta egna aktiva beslut och ansvar – lyft frågan, sedan gör ett aktivt val där du tar avstånd från det kreatören håller på med

   Jag håller helt med dig här. Är förvånad över att så få faktiskt slutar stödja/följa/konsumera innehåll som t ex exponerar barn.

  Går det så långt att vårdnaden hävs och/eller kontakten bryts i vuxen ålder, är det nog lite mer som ligger bakom än att barnen har visats upp på soc medier.

   Det kan dock höra ihop. Det krävs ju en viss gränslöshet hos föräldrarna för att utsätta barnet för det här. Så det kan vara en stor faktor i det hela

    Det kan det såklart, men jag vill poängtera att det är en oerhörd skillnad på att exponera sina barn på sociala medier och att vanvårda dom. Och då är jag inte för att influencers profiterar på sina barn. Jag har själv sagt upp kontakten med en förälder och för att komma till det stadiet krävdes 18 år av främst psykisk men även viss fysisk misshandel. Det ska väldigt mycket till.

     Det skulle ju vara en form av psykisk misshandel om barnet säger ifrån att den inte vill vara med på sociala medier men föräldern skiter i det. Läste nyligen en AmITheAsshole (reddit) om en 17-åring som skulle till tandläkaren och få bedövning. Han sa till sin mamma att ”filma inte och lägg ut om jag säger konstiga saker” och det gjorde mamman ändå. Han undrade ändå om han var the asshole för att han gav sin mamma ”the silent treatment” för detta.

     Barn kanske inte vill men känner sig tvugna av olika anledningar. Det är som om vi inte ser ”kändisar” som riktiga människor, det är fritt fram att kommentera hur som helst, även om det är ett barn (nästan i alla fall, än så länge har väl folk lite gränser med barn).

      Självklart, och jag menar inte att det är okej. Som sagt så är jag inte för att man profiterar på sina barn på det sätt som många influencers gör. Någon enstaka bild då och då absolut, men att dela precis allt utan en tanke på integritet är oacceptabelt. Vad jag menade är att det knappast lär räcka för att bryta kontakten om föräldrarna i övrigt är bra sådana. Om denna gränslöshet bara är en del i en större helhet som 11:05 nämnde är det dock en helt annan femma.

       Är väl svårt att säga generellt, alla är olika. Det finns olika grader av kontakt också.

     Jag har efter ännu fler år också varit tvungen att ta avstånd från mina föräldrar av det skälet, därav att jag menar att gränslösheten är en stor faktor. Det är ju den som även(!) möjliggör att de delar sådär mycket på sociala medier i syfte att bli stora själva. Det som de gör när de delar sådär mycket av barnen är en typ av övergrepp, tänker t.ex. sjukdom, lättklädda barn, jobbiga tankar som barnen har etc. Den avsaknaden av respekt för integritet visar sig säkerligen i fler delar av barnens liv.

   Suck det kan ju inte du veta? Man kanske bygger upp en ilska om hela ens barndom på ett respektlös sätt blivit exponerat på internet

  Totalt övergrepp mot barnen. Fruktansvärt att växa upp och finnas överallt.
  Barn ska få vara barn. Inte att säljas för föräldrarnas slavhet för uppmärksamhet o pengar.

  Tänker på Janemarina. Blev så illa berörd över hur extremt exponerad (i detalj verkligen) som hennes dotter blev när hon mådde som allra sämst.

   Och Tingelinn. Hennes identitet är till 100% morsa och hennes kanaler hade inte existerat utan barnen.

   Ja och av någon anledning hyllades hon. Värsta typen av exponering. Hjärtlöst att filma sina barn i deras värsta mående

  Förstår inte vem som är intresserad av att se barn på sociala medier?! Har slutat följa alla influencers efter att de har skaffat barn, är noll intresserad av att se tusen bilder på någon annans unge. Den enda influencern med barn jag numera följer är Sandra Beijer. Hennes sociala medier handlar inte bara om hennes barn. Gillar även att hon skriver om tankar som är tabu när man har barn, t.ex. att sakna sitt liv innan barn. 🙂

   Om du gör lite sökningar på engelska så är det tyvärr så att det är
   Många pedd0s som tittar på videos med barn även fast det är vloggar speciellt för att spara ner visst material.

   Annars är det ju såklart alla möjliga , barn själv.. vuxna med barn som vill följa livsstilen

   Folk som ska ha barn som vill veta hur familjeliv är m.m

  jag som okänd och med stängd instagram lägger inte ens ut bilder där man ser mitt barns ansikte. förstår inte för mitt liv varför kända människor gör det. eller har sina barn med i reklaminlägg, det är för mig ett Big no no. Det inskränker på barnets integritet totalt. Såfort man postar inlägg på sociala medier så äger man inte den bilden längre. Skulle aldrig göra så mot mitt barn.

  Tänker SÅ ofta på detta när mina barn tittar på The Swedish family på YT. Tycker det är väldigt sorgligt, tom mina barn säger ofta att de ABSOLUT inte skulle vilja vara som dem alla kul grejer de får göra till trots…

  De känns så himla utsatta och jag tycker det är så otroligt oansvarigt att exponera barn på det här sättet. Det är ju oåterkalleligt. De kan liksom inte ändra sig när de blir äldre och faktiskt KAN säga ifrån. Då finns redan hela deras barndom till allmän beskådan. Tycker faktiskt det är helt fruktansvärt och supermärkligt att föräldrar profiterar på det här sättet på sina barn. De är ju barnen som gör att familjen tjänar pengar och kan leva på det sätt de gör. INGEN hade tittat om det hade varit endast föräldrarna….

   Undra om the swedish family barnen får lön? Även om andra influenser visar sina barn och skadar deras intrigitet så tar ju TSF det ytterligare ett steg eftersom barnen där inte är bakgrundsfigurer.

   Deras kanal går ju ut på att filma barnen, alla medlemmar i familjen jobbar ju. Man får ju hoppas att barnen får en stor andel av pengarna insatta på ett sparkonto. Dem är ju som barnskådespelare, bara att dem inte spelar någon roll i en film (där ingen direkt minns skådespelaren sedan) utan sig själva i sitt egna liv. Undra hur avtalen ser ut som samarbetspartner ger? Får ett barn säga ”köp airup blablabla” egentligen?

    Har ofta funderat på samma (och håller tummarna att de får en rejäl del av inkomsten)…. och även att det liksom ALDRIG ställs några kritiska frågor när de intervjuvas osv. Det är ju till 100% barnen som gör ”jobbet” då det som sagt inte ens skulle finnas en kanal utan dem.

   Swedish family är så extremt. Dom har vart SÅ exponerade. En av Almas operation så ör hela operationen typ filmad allt från början tills hon är klar. Och mamman typ fokusera mer på att filma sig själv gråta än Alma

  ALLA dessa barnskådisar men även också andra kändisar som exponeras till förbannelse har väl inte riktigt mått så bra.

  Detta är INTE samma sak, ingen vet hur utfallet kommer bli, men att ständigt dokumenteras, redigeras och regisseras under en period när ens person formas och hjärnan är som mest mottaglig borde helt logiskt INTE skapa något positivt .

  Men vad vet jag, min logik kanske haltar, framtiden får utvisa.

  Fast jag tycker inte att Mimi och Helen egentligen exponerar sina barn på samma sätt som rena ”mammainfluencers”. Visst dom är med mycket men det är inte barnen som är i fokus utan det är Mimis och Helens liv som deras kanaler utgår ifrån. Jag tycker inte heller att man får veta så värst många personliga/intima detaljer utan som mest om dom är sjuka eller bråkiga tex. Men självklart har barnen bidragit till den genererade inkomsten då dom ju som influencers bland annat går under mamma/familj kategorin och har fått samarbeten utifrån det. Även om barnen inte är med i själva reklam segmentet. Men tycker ändå inte att dom är allt för problematiska jämfört med kanaler som inte har något annat intressant att komma med förutom barnrelaterade innehåll inkluderat barnen i sig.

   Har ingen koll på Torsgården, men jag följer Mimi. Jag håller med dig, Mimis barn är med i bakgrunden, det är inte de som skapar hela innehållet till hennes kanaler. Hon pratar sällan om barnens personligheter eller privatliv. Tycker hon sköter det snyggt! Värst är helt klart Swedish Family, att de inte lyfts mer i sådana här diskussioner är konstigt. Hela deras liv är grundat i att de filmat sina barns uppväxt. Barnen får en kamera i ansiktet direkt när de vaknar, tänk att växa upp så!?

    Fast Torsgården gör ju inte så annorlunda. För att få ihop hennes vloggar så måste hon filma från tidigt till sent och barnen är ändå alltid stor del av vloggen

    Fast Torsgården filmade ju och la ut när barnen pottränades, minns att reagerade SÅ jävla starkt när man kunde i bakgrunden hur ena barnet satt på toa (!?)
    Mimi sa ju även för ett tag sedan hur hon skulle utesluta grabbarna då de börjat bli stora (i samma veva som Ida Warg slutade ha med sin son i sina vloggar), men det höll ju bara i några veckor och nu är dom tillbaka igen likamycket som innan..

   Fast Torsgården använder ju sina barn i reklamsamarbeten, så vad är det för skillnad på att hennes barn står som reklampelare för olika produkter och det andra influensers gör med sina barn men som får betydligt mer skit? Är det den lantliga miljön som liksom lägger ett filter av GENUINITET över det hela och förblindar oss?
   Generellt anser jag att det är vissa influencers som åker på ”smisk” i på internet i allmänhet, men i denna bloggen i synnerhet. Visst, det är såklart skillnad på det Margaux gjorde i sin omtalade video, men hon har ju kritiserats tidigare för att exponera sitt barn om inte den som kritiserats mest för det här inne. Är det SÅ stor skillnad på det hon gör med sitt barn i reklamsammanhang kontra det Torsgården gör? * Diskutera i smågrupper nedan *

    Det gör hon väl ändå inte. För typ 2 år sen använde hon de i något bakningssamarbete, men inte sen dess va? Matsmart, aco, personlig almanacka, fotoböckerna etc. Ja hon pratade om vilka ACOprodukter till barnen hon använder i senaste videon men de var ju inte med i reklamen.

     Fotoböcker, babyshop, kuling osv Barnen är absolut med i många samarbeten som modeller.. Sen tycker jag inte hon lämnar ut barnen eller visar dem i dåliga situationer men visst är de exponerade.

      Kuling och babyshop har jag nog inte ens sett reklam för. Men jag har inte följt när barnen varit bebisar, så säkert därför. Utom sista barnet då, men där tror jag inte det varit nån sån reklam

       https://www.instagram.com/p/Cpkx0fSjRlb/

       Bara detta är ett exempel på reklam med hennes yngsta barn

        Ja se där! Har inte Instagram så ingen koll på vad dom händer där. Följer bara henne på Youtube och där kan jag inte minnas att jag sett barnen med i något samarbete.

    För mig har det varit att Margaux när Arnold var mindre och hon insåg hur rolig han var, att han var en egen ”karaktär” dol folk uppskattade, gjorde videor som utgick bara från honom. ”Arnold bestämmer hela dagen” ”Arnold får handla allt han vill i mataffären” ”Arnold träffar tomten”, hela hennes kanal utgick från honom. Det vart väldigt tydligt sen när hon valde att inte visa honom längre, det fanns inget innehåll! Och visningarna rasade. Mimi och Helen har ett eget innehåll och deras kanaler utgår från dom. Rent kladd innebär det ju också att dom kan hålla tittarna intresserade utan barnen vilket ju också öppnar för alternativet att utesluta dom. Kan man tycka. Jag följer båda och skulle fortsätta även om barnen inte skulle vara med så. Don har absolut möjligheten att ta den riktningen. Tror jag svävade iväg men tycker det är intressant 😅

     Håller verkligen med dig! Jag kollade på Margaux videos i början när hon gjorde Arnold till en karaktär och hade inte fortsatt kolla om hon hade tagit bort honom, men Helen hade jag lätt fortsatt följa om barnen inte var med. För de är inte huvudkaraktärerna, de är med i bakgrunden och säger nåt ord här och där eller äter lunch, men inte mer än så! Då tycker jag alla influencers med barn delar lika mycket om inte mer på insta, tex asabea, fridalund, hanapee, Petra tungården. På så sätt att de visar att de har barn men inte överdrivet delar med sig kränkande saker

      Nu svävade jag också iväg 😂

   Jo det är samma exponering.

   Fast senast häromdagen stod Mimi med kisskydd och skulle bädda Laras säng och berättar om att hon ska sova utan blöja. Det är liksom för gränslöst.

  Börjar irritera mig mycket på just Mimi, har alltid gillat henne förr men nu verkar hon göra allt för pengar.. Tycker det märks ganska tydligt att Mimi Höglin måste ha samarbeten med klädmärken där hon visar upp minst 15 plagg för att ha råd med sin livsstil och byggen. Dessa samarbeten tar upp minst en tredjedel av hennes vloggar och är alltid med på ett eller annat sätt, riktigt tråkigt att titta på när man vet att vloggen endast läggs upp för att få in pengar på just det lama samarbetet där hon mannekängar. För att inte tala om konsumtionshetsen… har även märkt att hon tar sig cred för recept som man vet är någon annans och beskriver det som ”mitt recept på ditt och datt”, riktigt lågt när det finns kreatörer som kämpar med sina recept. Sist men inte minst.. ”har du inte uppdaterat på Instagram när du tränar har det inte hänt”….

   Ja, hon är ju skenhelig. Exponerar stackars Lara i liten bikini(???) på Instagram. Så sjukt.

    Hon har bild på sitt barn i bikini?? På ig? Det är ju verkligen sånt p”ddos sparar ner.. fattar inte hur man är fatt när man gör sånt där 🤦‍♀️

    Hon har alltid vart ganska girig dock

     Ja, hade flera storys på Lara i en liten lila bikini i sin story :((

    Märkt också så jävla tydligt att Lara inte gillar hennes kamera, så fort hon ser den märker man på hela barnet att hon reagerar negativt.

     Ja, är så tydligt. Pojkarna verkar inte bry sig men Lara verkar ta skada..

   Jag slutade titta på Mimis yt för ett tag sedan, just för att jag blev så trött på alla samarbeten. Eller hur hon beskrev sina samarbetspartners. Hon kunde ena veckan ha ett samarbete med Röhnisch för deras täningskläder och säga att detta är hennes FAVVORIT träningskläder, dessa använder hon helst alltid för inget sitter så bra som Röhnisch. För att mindre än en vecka senare göra samarbete med Stronger, för deras träningskläder, och hör och häpna säga att detta är hennes FAVVORIT träningskläder, dessa använder hon helst alltid för inget sitter så bra som Stronger. Jag fattar att man behöver prata positivt vid samarbeten. Men det blir så skenheligt när hon gör reklam för olika märken på mindre än en vecka. Känns bara noll trovärdigt.

   Och ang att exponera barnen tycker jag Moa Westöö ligger på en topp placering. Hon gör så gott som bara samarbeten med barnen i fokus. Nu har väl hon slutat med YT men samarbeten fortsätter på insta. Pengar ska in.

  Har funderat på varför vissa åker under radarn med kritik för exponering av barn. Melina Criborn, Pappa pappa barn männen, Lilla hjärtat Melinda osv.
  Mycket märkligt

   Alexandra Bring!

   Och UnderbaraClara, inte minst.
   HUR många bilder som helst på barnen och ingående beskrivningar av deras personligheter.

   Bara för att det är en ”mysig” blogg så blir ju inte exponeringen mindre dålig för det.

    Ja UC använder barnen till att förstärka bilden av idyllen hon vill förmedla.

   Här har du möjlighet att lufta dina synpunkter.

  Jag fattar inte att man inte utgår mer från FN s barnkonvention, att skydda barn och att de inte ska användas i ekonomiska syften. Det är så tragiskt att det är så oreglerat.

  Linn Andersson, Pappapappadotter, Ilmrud, Sanna Bråding, Trillingarna, Melina Criborn etc tillhör väl de som är värst på att exploatera sina barn och hade inte kunnat vara ”influensers” utan sina barn. Barnen står ju för 90% av deras inlägg och agerar som levande reklampelare. Jocke och Jonna ligger också i topp vad gäller exponering av sina barn, även Elena Belles dotter har ett eget Instagram konto. Galet att föräldrar kan leva på att exploatera sina egna barn.

   Och Elsa Bratt och Fayme

  Vad heter killen som på Tiktok(tror jag) och instagram pratar om ”pdf-filer” som kommenterar på instagrambilder med barn? Otroligt vidrigt, men också extremt viktigt att han belyser det. Någon som vet vem jag pratar om? Det kanske till och med redan finns ett inlägg om det här?

  Hon som förlora vårdnaden om sina barn är mer än att skrika ut sitt missnöje, hon hade soc anmälningar från skola även pappan till deras egna barn.. Så är verkligen inte bara pga sociala medier.

  Äntligen tar någon upp Helen, hon har blivit försvarad för hennes explotering av barn bara för hon gör det på ett mer fint sätt.

  Det är samma exponering oavsett, för dom flesta hade det inte kunnat komma naturligt att filma sina barn så mycket och även ha dom i reklamsamarbeten. Dessutom så finns det sjuka människor som tittar på dessa bilder/videos med, jag förstår inte hur man skulle kunna vilja det. (ja även fast barnen är påklädda…)

  en del säger att det margaux gjorde var värre.. Fast är det verkligne värre? det är samma sak, bara i lite olika förklädnader

   Här har du en viktig poäng tycker jag. Exponeringen är ju vad den är oavsett om det filmas och fotas i lantlig, mysig miljö eller i Stockholm. Jag tror Helen åkt mer under radarn för att hon inte upplevs som lika hungrig efter pengar och ”fame”, hon lever ett enklare liv än t.ex Margaux som bor centralt i Sthlm i en stor lägenhet, köper Chanelväskor, osv.

   Oavsett så tycker jag exponeringen överlag är hemsk. Tycker synd om barnen som får hela sina liv utfläkta för varenda människa på jordklotet med internetuppkoppling.

  Tycker det här är lite svårt och förstår att det finns väldigt mycket och olika tyckanden kring det (det gäller ju även privatpersoner där det finns de som tycker att foton på barnen överlag är direkt fel, så finns det de som lägger ut foton och filmer på barnen där de är fina/gulliga/roliga och så den tredje gruppen som fotar sina barn nakna, i utsatta situationer där de är ledsna osv).

  Personligen tänker jag lite att ett sätt Torsgården skiljer sig en del är att hennes barn inte växer upp i en storstad där mängder av främmande människor tittar, pekar, ropar och kommer fram. Det betyder ju inte att hennes barn som äldre kommer känna sig bekväma med att ha varit med i sociala medier men samtidigt har jag svårt att se hur de skulle känna sig kränkta/ha farit illa av att det finns filmsnuttar när de gungar, bakar med mamma osv. För mig handlar det nog mest om det, att det inte får bli så att barnen blir rädda för främlingar som ska tätt inpå samt att man inte hänger ut barnen när de mår dåligt, gjort fel osv.

  Säger inte att det här är sanningen eller så men min reflektion på det hela.

   Filmsnuttar? Det är flera års material med timmar av filmer av hela deras barndom. Det är exponering. Det är inte bättre än någon annan influenser som visar sina barn, spelar ingen roll om det är på stan eller landet. Jag bor i stan och hade känt igen hennes barn direkt om jag såg dom.

   Hon har ju gjort ”best of”-videos på de två stora. Fine att göra det för eget bruk. Men för hela världen? Nja…

   Du tror inte att det blir större uppståndelse med en kändis i en liten ort som den Torsgården bor i? Att växa upp i Stockholm ger garanterat mer anonymitet för ett barn än att växa upp i den kommunen som Torsgårdens barn växer upp i nu. Jag är själv från en ort där en stor youtuber med barn bor i. Tro mig. Det är det enda det snackas om och det blir alltid en uppståndelse när dessa är på Ica eller liknande. Närheten till varandra, alltså att det är så litet där man bor och alla känner alla mentaliteten, gör att hennes videos där hon lägger upp mycket kring barnen känns nästan värre i mina ögon? Men jag tycker inte att den lantliga miljön ska låta folk ”komma undan”, det är ju nästan att fördumma dom som bor på landet, att det inte är lika farligt det som dom gör där? Jag kanske tänker fel… men iallafall mina känslor //från en som är uppvuxen i liten stad/ort där alla känner alla

  Gick in på Helens insta. De kör alltså fyrhjuling med barnen i släpet – obältade, ingen hjälm OCH filmar? ”Loppisrunda mellan grannarna, barnen ligger nerbäddade i släpet”.. Hur vågar man? 😳

   Haha men chilla

  Jag tycker helt ärligt att samtycke ska råda hur töntigt det än låter. Det borde finnas en åldersgräns då barnet kan välja om det vill synas eller omnämnas. Innan dess tycker jag man ska hålla sina barn helt utanför sociala medier.
  Detta gäller inte bara influencers, har flera bekanta som skriver ut väldigt privata saker om sina barn på sina sociala medier och även om det är välment och för att få tips och råd så lämnar man inte ut sitt barn så.

  Barn kan inte ge samtycke. Även om dom i stunden säger ja så förstår dom inte vad det betyder. Först som tonåring kanske man börjar förstå mer men även som tonåring hur många gånger har man inte sedan som vuxen tyckt man gjort dumma val?

  Underbaraclara använder sina barn till att förstärka idyllen som hon gjärna förmedlar.

  Sanne Alexandra slutade ju exponera sonen ett tag men började sen igen. Tappade hon följare 😉
  Hennes liv är ju helt ointressant utan barnen och hockeymake.

   Också tänkt på det! Detsamma med Ida Warg. Kändes som det var en grej för några år sedan att göra en stor grej av att sluta visa sina barn på Instagram för influencers men att många nu börjat visa igen

  Det står att hon tillfälligt förlorade umgänget med sina barn, ser ingenstans att hon förlorade vårdnaden? Stor skillnad och viktigt att hålla isär!

   Viktigt och understryka att en föräldrarna förlorar inte umgänge med sina barn utifrån TIK-TOKEN. Sprid ej sådana myter./Socialsekreterare

   Fast denna människa är heltokig om det är den jag tror du pratar om. Pappan till hennes barn är orolig att hon inte kan ta hand om dom, skolan och andra myndigheter har Soc anmält många gånger. Hon dricker och laddar upp videos från Psyk (för inte så länge sen ) chansen att hon får tillbaka vårdnad är liten 🌸

  Glöm inte lady dahmer som ska vara så korrekt om allting och hennes kompis fayme, dom har ingen tanke på hur det kan påverka deras barns framtid att dom laddar upp bilder hejvilt på deras barn på offentliga stora instagram konton.. 🤦‍♀️

   Precis. Jag åkte samma pendeltåg som en av dessas barn och insåg att jag kände igen barnen, visste namn och intressen och allt! Helt sjukt egentligen, barnen visste ju noll om mig. Det blir så skevt.

  Kommer osökt att tänka på familjen Wahlgren, där redan Christina exploaterade barnen(framförallt Pernilla) och hon i sin tur med sina barn. Hade vi haft influencerkulturen då, skulle de varit ännu värre i sitt exploaterande. Titta bara på Bianca, hur dåligt hon mår och har mått i hela sitt liv, pengar till trots.

  Det går säkert att exponera sina barn tills högstadieåldern ungefär. Få se vad som händer med bloggarna sedan, ifall barnen inte går med på att vara med längre.

  Alexandra Bring, hon har filmat och fotat sina barn 24/7 sen första föddes. Men makens integritet har hon minsann respekt för och har aldrig ens nämnt honom vid namn. Sjukt ju!

   Sjuk värld!

  Är bekant med en tjej som under sin barndom/uppväxt var med i en känd svensk realityserie där familjelivet visades mycket detaljerat, mamman blev influencer efter etc. Hon har inte en positiv upplevelse alls av det och upplever att det är ett svek från föräldrarnas håll att hon exponerades så mycket som barn. Det var först då jag insåg vilken enorm påverkan det har på barn som växer upp och vars privatliv fläks ut inför (hundra)tusentals främlingar utan att de ens förstår det eller kan ge samtycke.

  Kan inte ens föreställa mig att själv växa upp så, har redan psykisk ohälsa men den hade med största säkerhet varit ännu värre om främlingar följt varenda pinsam eller intim stund jag upplevt sedan barnsben.. Vet inte om jag hade kunnat förlåta mina föräldrar för en sådan uppväxt. Nu är jag steriliserad & lyckligt barnfri men skulle jag valt att skaffa barn skulle jag valt att inte dela bilder på dem på mitt lite större, offentliga instagramkonto utan i så fall endast ett stängt, mycket privat sådant.

  Så känner jag iofs gällande att dela bilder på de flesta i min närhet numera då man faktiskt aldrig kan veta vem som följer eller vad de kan tänkas exempelvis skriva för elakt när man har ett konto som nått ett visst antal följare

  Varför har ni ett behov av att PRATA OM ALLTING? varför måste ALLTING diskuteras? Jag slår vad om att om man tar en titt på dessa människors liv (de som anser att allting ska diskuteras), så finns det säkert saker i deras beteende och liv som också behöver diskuteras, men det är ingen som lägger tid på det för att alla sköter sig själva. Bara för att dessa personer är offentliga, behöver man inte diskutera alla deras steg och val. Ta en titt på er själva först.

   Därför att detta handlar inte om dom vuxna utan om barnens rättigheter

   Därför att det är ett problem.

  Jocke och Jonna filmer deras barn konstant. Pappapappadotter tar hela tiden bilder på flickorna. Berättar vad barnen sagt och gjort. Så in i helvete integritetskränkande!! Dom medverkar i var och varannan reklam också. Tycker så synd om dessa barnen för dom hängs ut för världen att se. Inget privatliv och inga gränser. Barnen har inte valt detta. Kamera och mobil upptryckt i ansiktet jämt.

   Precis och min upplevelse Bara när jag filmat min systers barn (typ på landet, när dom leker eller så) dom flesta barn vill inte bli filmade länge. Det måste vara ganska påtvingat om man filmar så mycket som mini Höglin som laddar upp vloggar från hela dagar två ggr i veckan. Finns många fler som gör likande . Ganska sjukt

   Mini Höglin är för den delen riktigt desperat efter att bli som torsgården 🤣

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.