Det händer på Instastory

Får man skicka ut dunkar som pr-bud?
Nix, nej, nope!
Här kan du läsa mitt inlägg som varför det är så. 

Med tanke på hur diskussionerna gått kring storlekar, byst och badkläder de senaste dagarna så var det intressant att se Amilia Stapelfeldt såga Lindex bristande utbud av storlekar.

Bisse anklagas för att ljuga om sina fransar och visar i en video att så inte är fallet.

Filippa Toremo om varför det tog tid innan hon visade upp sonen Todds pappa på sina sociala medier.

Är man pr-ansvarig på ett företag så ska inlägg som detta av Gertrude Tornvall för Twist & Tango reklamidentifieras.

Skulle ni betala för att laga er egen mat?
Jag ÄLSKAR koreansk bbq och svarar JA på den!

Tildas delikata maträtt ser ut som när jag avmaskade hästarna. 🙂
De fulaste rätterna brukar dock vara de godaste!

Katrin Zytomierska söker personlig assistent till sin pappa i Nice.

Jag undrar om Ben Mitkus flickvän CJ älskar att betala förmånsskatt lika mycket som hon älskar att få paket?

 

65 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Hmm konstigt. Har inte själv den erfarenheten av Lindex underkläder. Behöver 85E och har köpt flera BH där i olika mönster och utföranden…

      Hon tittade på EN bh och just den fanns inte i större storlekar. Nähä, så är det ibland.

        ”En”. Alla lindex bh:ar finns inte i större så det är betydligt fler än ”en”.

          Och alla större storlekar finns inte i mindre storlekar.

          Har hittat jättefina kläder på vissa sidor för att sedan inse att de är från xl och uppåt.

            Då är det nog en specialbutik tänker jag.

              Nej, men många affärer har ju avdelningar för större kläder och ibland finns det jättefina kläder där som inte finns i mindre storlek.

              Kläderna jag pratar om har jag sett när jag scrollat på tex Zalando.

                Kanske för att samma mönster och snitt överlag inte funkar i alla storlekar

          Och? Det är fortfarande en hon använder som referens. Det finns ett stort antal bikiniöverdelar i större storlekar.

      Jo tycker lindex har mest små storlekar. Synd för det finns efterfrågan på större.

      Ofta är det så att större storlekar nuförtiden bara finns på nätet.
      Nu gällde det bikini och jag såg också en fin rosa på Lindex, som inte ens på nätet fanns i större. Synd för den såg stadig ut med byglar.

      Nu pratade hon ju om bikini.

    Kan det vara så att just den modellen av BH bara finns i den storleken då det anser att modellen i sig inte passar större?

      De har väl snarare erfarenhet av att den modellen inte går åt i större storlekar. Samma tyg finns i en annan modell som går upp till xl.

        Ja precis

      Vad spelar det för roll om det inte passar större? Vem är lindex att avgöra det?

        För att de i slutändan säljer kläder för att just sälja. Om de får en viss storlek över k en viss modell varje gång, lär de väl dig av det och tillverkar inte fler?
        Jag fattar att det är frustrerande att inte hitta sin storlek! Det gör inte jag alltid heller i vissa plagg då jag har andra mått som inte stämmer överens med varandra

      Det är ju dessutom en bikiniöverdel, kanske lönar det sig inte att göra det plagget i alla storlekar?

      Den fanns inte i 70A, så då passar den inte smala små bystade heller.

        Eller mig som har 65, har i princip aldrig kunnat köpa bh i vanliga butiker. Nu har jag 65C ibland B som ibland finns i vissa butiker (typ cubus) men förr fanns aldrig min storlek (hade då 65E). Kunde aldrig köpa billiga Bhar som alla andra. Men så är det bara, det är inte lönsamt att göra allt i alla storlekar helt enkelt.

    Gnäll om att ens storlekar inte finns representerade är ju helt befängt. Det är ju vinstdrivande företag och de säljer ju vad det finns lönsamhet i. Om det brukar vara liten åtgång på vissa modeller i väldigt små eller väldigt stora storlekar, så minskar man produktionen av dem. Det är ju inte välgörenhet eller någon samhällsviktig verksamhet de pysslar med. Säger jag som inte heller inkluderas i storleksspannet.

    Och herregud – bevisar att ögonfransarna är äkta med en filmsnutt med ett helt sjukt övertydligt filter?

      Tycker ändå lite gnäll på stora företag som HM och Lindex är helt okej, inte som att man riktar sig mot någon egenföretagare som sliter på och knappt går runt. Modebranschen är inte inkluderande i sin natur, det var inte så länge sedan plus size var en liten avdelning med kläder med passform tält och det är tack vare folks ”gnäll” som det finns ett större utbud idag.

        Det beror nog också på att det idag finns många fler större människor än det gjorde förr.

          Såklart att det finns en större marknad idag men förändringen började ske först när folk började bli högljudda kring det och klagade på att det inte fanns vettiga kläder för dom.

      Högre än D, tex 80E, är ju dock inte ”väldigt stort” utan ganska vanligt för väldigt många kvinnor? Hittade också en otroligt fin färg på en bh på just Lindex men den gick inte längre än till D. Synd när det liksom var en helt vanlig modell, men med fin färg.

      Företaget skulle ju gynnas av att samma kvinnor som handlar kläder åt sig själva eller kanske sina barn också skulle handla sina underkläder på där – istället för att gå till specialiserade butiker. Är jag ute efter en bh går jag direkt till dessa butiker och kommer såldes inte ”råka få syn” på något annat att köpa = dubbelförlust för företaget.

        Om du ändå går till Lindex och H&M för att leta efter en BH i din storlek finns det ju heller ingen anledning för dem att producera och sälja din storlek.

      Och? Samhället kryllar av människor av olika storlekar, så visst går det för företag att göra en profit ändå även om sortimentet breddas gällande storlekarna!

    Men lipa om storlekar.

    Det här med inkluderande storlekar tycker jag är intressant. Jag tycker att man ofta ser folk klaga på att storlekar är för små eller går tillräckligt högt. Själv har jag motsatt problem, alltså att jag är för liten för minsta storleken, och där vet jag att jag inte är ensam. Ändå ser jag aldrig folk klaga öppet på detta, och tror helt ärligt inte att man skulle få särskilt medhåll om man nu gjorde det? Finns inte min storlek så brukar jag acceptera det och leta någon annanstans, det är liksom inte mer med det.

      Skillnaden på oss med för små storlekar är att vi ändå kan bära större plagg alternativt sy in plagg om det är för stort.

        Ja en enorm skillnad! Går ju att handla på Petite och umdomsavdeling

          Peder Lamm antikkillen köper kläder i Frankrike eller låter sy upp kläder för han är så nätt i ramen. Men det kostar väl lite mer förstås. Men han är alltid välklädd när han syns i media. Säkerligen annars också.

          Och på samma sätt går det att handla plus size. Problemet, med såväl petite som plus size, är ju att dom inte finns överallt. Det är ju just det inlägget handlar om, att Lindex enligt henne inte har tillräckligt stora storlekar.

        En bh?

      Ja acceptera får man ju göra. Det gör jag också. Och tänker förbjudna tankar om att jag måste börja hetsträna och sluta äta mat.

        Jobbiga tankar om kroppen kan man ha oavsett storlek, tro mig. Därmed försöker jag inte förminska ditt lidande på något sätt. Det är fruktansvärt att du ska behöva känna så, och jag kan garantera dig att du är fin precis som du är oavsett storlek på kläderna. Kram!

          Ja det vet jag att man kan ha. Påstod inte motsatsen?

      Jag använder storlek 34/XS och har aldrig kunnat handla kläder på vare sig Lindex eller Kappahl då deras minsta storlekar är alldeles för stora för mig. En XS på Kappahl är som en L på HM. En XS på Lindex är som S på HM. Så jag tror att oavsett kroppsform så får man acceptera att alla affärer inte kan ha ens storlek utan man får välja de affärer som passar.

        Ja, överdelar köper jag ytterst sällan på Kappahl Lindex eftersom deras passform inte alls passar mig. Byxor däremot passar mig bra där.
        Man lär sig vad man skall titta på i varje affär. Sen är man väl bortskämd som bor i storstan och har många olika butiker att välja på.

      Just de här storlekarna var ju verkligen inte inkluderande varken för större eller mindre, jag har 65C och tror inte 75B hade kunnat passa. Men antagligen tror de inte att det kommer bli en massiv åtgång på just de här bikinisarna och syr därför bara upp i ett väldigt snävt storleksintervall. Visst, klart man kan klaga men här var det ju verkligen ingen fråga om diskriminering mot just större utan precis lika mycket mot dem med mindre omfång eller med A-kupa och det är det många som har, säkert lika många som inte kan köpa pga att de är större.

      Tänker samma som du. Som nybliven mamma var det helt omöjligt för mig med a-kupa att hitta amningsbh. Insåg att de minsta storlekarna alltid var 75b vilket absolut inte passade mig… Men överallt såg jag enorma bhar ?

    Det är ju bra om man hör av sig till klädförsäljare så att de får veta att andra storlekar uppskattas. Så finns det kanske en chans att någon ändrar till större eller mindre av fler modeller.

    En del nätbutiker har bara storlek 36-44 typ och det är rätt snävt för många.

    Det är väl om man just vill ha ett visst märke för de kläderna ser ut som man vill och ens storlek inte finns blir man lite less förstås. Men det är ju bara att ringa och ge komplimanger och be om en förändring.

      Har OP båda brösten pga bröstcancer gått ner säkert 4 bh stl, kan ändå inte ha stl 44 i överdel som är max på en hel del butiker i bikini, hur små bröst har folk verkligen?! ?

        Jamen tack?

        Mäter 79 cm över bysten, förstår att du är förundrad.

        Sist jag var på jakt efter bh på twilfit sa de åt mig att jag kunde kolla på lindex barnavdelning. Jag vill ju jättegärna ha en barntopp med hello kitty! 😉 men ja, de finns inte mindre än A-kupa där så visst hade hon en poäng.

          Tänkte först att hon förolämpade dig men kom sen på att hon säkert menade de där topparna med smala axelband eller sport-bh-liknande som finns i upp till storlek 170. Kan vara värt att kolla, de flesta är enfärgade ?

      De har väl de storlekarna för att de går efter olika storleksguider.
      EU-standarden är att XS=32-34 och XXXL=56-58.

    Bisse ser ut som Petra Tungården.

      Stöpta i samma form.

        Kanske använder samma filter ?

      https://www.instagram.com/p/CgPwWujsFrm/

      Sorligt hur den människan mår… rantar om självinsikt men lägger bara ut sönder sminkade bilder konstant och massa filter.

      40års kris??

    ÄR det bara jag som har en SKEV bild av min egen kropp….?

    Jag är ju inte 20 längre och borde inte bli förvånad över att jag inte kan ha samma storlek på hm fortfarande. Samma intag, mindre rörelse + på vågen.

    Kan faktiskt räcka att gå bak ngr år i tiden, fettet omfördelar sig också med åldern.

    För att inte snacka om när jag tränar med fokuserat (styrka) i perioder. Då finns det INGA skjortor som passar över rygg eller axlar utan att bli tält.

    Så ja, att jag hade strl38 på hm i byxor på gymnasiet men nu närmre 44-46 har mest med mitt goda leverne att göra.

    Skjortproblemet har dock alltid funnits.

    Får såna jäkla rysningar av ordet babydaddy. Alltid när någon unge farit riktigt illa i USA är det typ av föräldrar som använt det ordet på SoMe.

      Ja men det är ett hemskt uttryck!

    Filtret Cute and tanned fick ju Bisse att se helt bisarr ut

      Hela överläppen är alldeles utdragen och näsan glimmar som en flaggstångsknopp. Är det så hon ser ut på riktigt eller är det filtrets fel?
      Ser många unga tjejer som sminkar nästippen alldeles blänkande, ser så lustigt ut.

        Det märkligaste jag vet. Varför vill man se ut som man har en kaninnos?

    Varför söker KZ just en kvinna? Om inget annat förväntas skulle det ju kunna vara en matlagande man.

      Hade jag letat efter en personlig assistent som ska få full tillgång till mitt hem osv hade jag också känt mig tryggare med en kvinna. Statistiskt sätt minskar ju risken för rån, våld osv enormt jämfört med om det vore en man

    Bisse använder filter hela tiden. Tröttsamt och ganska pinsamt, framförallt när man i det inlägget ska visa upp äktheten i något.
    När jag själv testade det filtret (utan att publicera, utan bara för att se skillnad) så ser jag knappt ut som mig själv.

    Varflr skulle jag ljuga om mina fransar?
    Ja kanske för att dom ser ut som klumpiga fejkfransar.

      Och varför visar hon inte utan smink.

      Dessutom hade hon lösa på kanterna i sin första video.

    Lindex är bra med BH men inte bikini, jag har samma problem med bikini, de är för små, jag har en normal byst. BH kan jag dock köpa där.

      Bikinis är ju av någon anledning alltid små… man måste ju typ alltid gå upp två storlekar mot vad man normalt har..

    Är det bara jag som tycker att Katrins föräldrar är så lika? Tycker de ser ut som syskon?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.