Viktor Frisk om sin mörka tid

 Verifierat
Imorse fick jag gästa Nyhetsmorgon och prata om en period i mitt liv som var väldigt mörk. Jag tycker att det här är väldigt jobbigt att skriva, men ska iallafall försöka sätta ord på något av det jobbigaste som jag har gått igenom.

Det är lätt att bränna ljuset i båda ändar. Det är lätt att gå vilse och förlora sig själv. 2018 – 2019 var några år jag helst hade velat radera ur mitt liv helt. Det var ett mörker som aldrig verkade sluta. Det resulterade i en ständig flykt från ångest och negativa tankar med hjälp av substanser för att komma ifrån en verklighet jag inte ville vara i.

Det var nog svårt för andra att förstå det, för utåt sett var livet på topp. Jag levde popstjärnedrömmen och turnerade runt hela Sverige, men inom mig var jag helt förstörd.

Till slut hade jag nått botten och kände att antingen tar jag tag i det här nu, eller så skiter jag i det här livet.

Jag är så glad över att jag i den stunden fick förfrågan att vara med i ”Den stora hälsoresan”, det blev vändningen som gjorde att jag kunde börja arbete mig mot att bli den person jag vill vara.

Idag är jag så glad att jag gjorde en förändring. Även om jag fortfarande kämpar med ADHD och Bipoläritet, så har det det blivit enklare för varje år som gått. Det har kommit så mycket fint av att faktiskt börja leva och inte bara överleva. Jag är så tacksam att jag har fått möjlighet att dela med mig av detta. Det känns så bra att få berätta min historia så som jag upplevde den och inte en tillrättalagd version som hoppar över det svåra.

För alla er som har det svårt just nu, så vill jag verkligen säga att det kan bli bättre. Det finns så otroligt mycket att leva för. Du är aldrig ensam och det finns hjälp att få. Hjälp som verkligen fungerar.

Idag är jag stolt över den personen jag blivit och det livet jag lever. Dessutom mår jag bra och är så tacksam över att jag kan säga det. Jag är faktiskt väldigt lycklig.

Jag och Josephine kommer dela med oss av det vi hittills hittat som kan vända mörker till ljus. Hoppas ni vill följa med och samtidigt hjälpa oss utvecklas tillsammans med er. Ni får gärna dela med er av era egna storys.

Vi läker tillsammans ❤️ // Viktor Frisk

Förra veckan skrev jag om Josephine Qvist och hur hon genomgått en ayahuaska ceremoni, som hon beskriver som början på en lång resa mot ett liv som faktiskt är värt att leva.
Nu var det tur för hennes poddkollega Viktor Frisk att dela med sig av sin resa, vilket han berättade om i gårdagens Nyhetsmorgon med anledning av podden ”Frisk & Qvist” lansering.

I intervjun avslöjade Viktor om den tuffa perioden som ledde honom till ett drogmissbruk. Han berättade att han trodde att han aldrig skulle bli 27 år och bröt till och med ut i gråt under intervjun. Han förklarade att tiden i ”Samir och Viktor” var intensiv med konstanta spelningar, kombinerat med hans bipolära sjukdomsdiagnos och svårigheter med att acceptera sin läggning. För att dämpa sina känslor började Viktor missbruka ketamin, vilket kulminerade i att han greps på Summerburst 2019 för ringa narkotikabrott, vilket han var helt säker på hade förstört hans karriär.
Viktor avslöjade också att han missbrukade lustgas, vilket ledde till bestående men, bland annat genom B12-brist.
Tack vare programmet ”Den stora hälsoresan” lyckades han vända livet, och fann lycka och kärlek i kärleken Andreas, vilket var sista pusselbiten.
Han hälsa är bra i dag, men han kämpar fortfarande med sig själv.
Viktor har nya planer tillsammans med Samir, och duon släpper en ny låt inom kort.

Ett väldigt starkt vittnesmål från Viktor.
Vad härligt att höra att livet ordnat upp sig för honom, efter allt mörker.


Jag begriper inte riktigt det här, med tanke på att Samir lämnade den offentliga kändisvärlden i och med att han började plugga till mäklare. Nyligen tackade han även nej till alls former av intervjuer från journalister, så jag undrar lite kring vad det är som ligger bakom hans kändis- comeback?
Behovet av berömmelse eller behovet av pengar? Eller något annat?
Your guess is as good as mine. 🙂

84 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Så lämpligt att dra en snyfthistoria när han och Samir ska göra comeback, det var självvalt att ta droger. Ingen visar sympati för drogmissbrukare i allmänhet, men är man B kändis då får man snyfta ut i alla media och på så sätt göra reklam för sin nya skiva och turné. Det börjar bli trångt bland de stackars kändisarna som ska vända ut och in på sitt liv offentligt för att sälja mer.

   Ska de göra comeback? när har det gått ut med det, måste missat det isåfall.

    Släpper en ny låt om nån vecka.

   Vadå ”ingen visar sympati”?
   Det är regelbundet artiklar där man pratar med drogmissbrukare och de som brukat tidigare där varför de börjat kommit med, senast exempel med den där hemska pojkgården som granskades i DN.
   Varför uttrycker du inte sympati med en kändis som genom att utnyttja sin större plattform för att berätta att det går att komma ut på andra sidan kan ge andra hopp?

   Folk som du måst ha problem! #empatilös

    Är man empatilös har man väl heller inga problem. ?

     Är man empatilös ger man andra problem genom att vara hård och kall mot sina medmänniskor. Usch för det.

   När det inte är så inne med adhd längre, så hittas det på nåt annat…

    Så kan man se på saken. Eller så har man hjärta och vett och vet att ADHD och missbruk ofta går hand i hand tyvärr. Samma med psykisk ohälsa och missbruk. Ämnen som vad folk än säger fortfarande är skambelagda och många väljer därför att aldrig prata om det. När kända människor öppnar upp och berättar sin historia rörande missbruk och/eller psykisk ohälsa välkomnar jag det varmt för jag vet att det hjälper andra. Och nu min slutknorr: en gång för några år sedan kom jag mer eller mindre av en slump att prata en stund med Viktor. Innan dess hade jag absolut fördomar och en bild av honom som visade sig inte alls stämma. Han var så himla närvarande, lugn, inkännande och helt enkelt sympatisk. Tänkte efter det att jag kommer försvara honom om jag nån gång hör någon tala illa om honom och nu fick jag chansen 🙂

     Exakt så! Jag har lidit av psykisk ohälsa sen jag var 6 år. Panikångest, GAD, depressioner, svår ätstörning som nästan kostade mig livet. Missbruk av alkohol och ”naturliga” droger för att fly ifrån allt. På vissa låter det som att man får skylla sig själv, att droger/missbruk är något man väljer. Riktigt så enkelt är det inte va. Kanske dags att sätta sig in i hur sånt här fungerar. Nu nästan 30 år senare har jag fått klarhet att mkt av mitt mående berodde på en odiagnostiserad ADHD. Man utredde knappt tjejer då. Hette att det bara var killar som kunde ha det och att tjejer istället fick en ångest eller depression diagnos. Tack och lov har vi kommit liiiite längre idag, även om det är en bra bit kvar! Människor här inne kan verkligen var riktigt elaka. Är samhället så olyckligt? Välj positivitet..ALLTID!

      Fint ❤️ Det är så innerligt vackert när människor lyckas bli kvitt missbruk/beroende och får en ärlig chans att bygga upp sig själva, förstå sig själva och läka. Många förstår inte och jag skrev att jag varmt välkomnar när kända människor delar med sig av sin historia. Det är för att de når ut till flera. Inte att de är värda mer. Alla berättelser är lika viktiga för äkta vittnesmål och samtal är ju vad som kan leda till ökad kunskap och ge hopp till andra. Tack för att du delade med dig. Bloggbevakning är en märklig plats. Å ena sidan vidriga kommentarer titt som tätt å andra sidan kloka tankar och berättelser som säger mig att vi människor i grund och botten är väldigt lika 🙂

   Precis ännu en sk kändis som ska dra en snyfthistoria om sin” psykiska ohälsa resa” för femtioelvte gången

   Det var väl mer att han tagit sig ur det.
   Det är ju värt att applådera.

  Brukar trycka bort de där klippen som kommer upp, men nu kollade jag på det med Lovisa Worge. Så oerhört sorgligt: en tjej som så många ser upp till, ”döör för”, ”goals” på hennes utseende och hon står och säger till sig själv att hon känner sig äcklig när hon ser sig i spegeln. Att hon opererat sig och nu ser tråkigare ut för hon ser ut som alla andra. Alltså, är så bedrövad att detta är var vi hamnat och att det är så många av de här ”idolerna” som faktiskt mår dåligt.

   Vad för video?

   Ni tror inte att det handlar om sympati då? Alla som har sett imperiet Bianca sitter och pratar om hur synd det är om henne. Jag tycker det blir så tydligt att de försöker visa upp en bild av sig själva och sitt liv som sorglig, osäker, dyster, när de egentligen sitter på alla pengar och möjligheter i världen. De fattar att vindarna börjar vända nu kring influensers; att fläka ut sitt lyxliv börjar ge folk avsmak. Dokumentären handlar 100% om att inte tappa folks stöd och pengar. De kan stänga ner sina konton och skaffa ett vanlgit jobb, men det vill de inte. Det är inte synd om dem

    Tänkte exakt samma. Och jag har tänkte det många gånger när andra influenser pratar om sitt självhat (ett MYCKET populärt ord i dessa dagar) och hur de ser på sig själva som ”äckliga” osv. I många fall, inte alla, så misstänker i alla fall jag att det är något man säger för att få sympatier och kanske få lite extra mediautrymme. Jag har aldrig själv upplevt de känslorna, men min dotter har. När hon mådde dåligt och verkligen kände självhat så hade inget i världen kunnat få henne att ställa upp och posa sexigt på bilder osv. Jag förstår att det är olika för alla, men det får mig ändå att fundera kring autenciteten av dessa uttalanden.

     Din dotter upplevelser och beteenden är dock inte representativa för alla som upplever självhat.

      Sorry, såg nu att du skrev att du förstår att alla är olika. Var snabb

       Ja, du var snabb att få lägga din PK-kommentar och verka duktig. Tönt.

        Höj din nivå. Öknamn kan du köra någon annanstans. Här respekterar vi varandra.

         Alltså, inte för att påskina att något annat är önskvärt, men gör vi verkligen det? ?

   Vad gör Bianca i Sydafrika förresten? Har hon nämnt det?

    Jag tänkte vårkonferens med företaget kombinerat med photoshoots inför kommande releaser. Kanske är helt fel ute?

  Det är något som skaver med Viktor, får känslan av att han vill fortsätta vara relevant. Det var ganska precis ett år sedan som han gick ut med att han är homosexuell, och nu kommer det här. Jag vet inte. Säkert jag som övertänker men kan inte låta bli att tänka att det är för att få ha kvar en gnutta fame.

   Håller med! Ogillar verkligen att han gick ut och kallade sin ADHD för superkraft när han i själva verket kämpar med den och tar droger. Inte okej.

  Viktor kan ta ett hundratal andra influensers i handen. Det är så galet vanligt med knarkmissbruk och destruktiva levnadssätt ibland flunsorna men allt ska skrika LYCKA utåt. Tänk om människor bara visste vilka namn som sitter fast i skiten.

   Tyvärr inte bara vanligt bland influencers och andra kändisar.

    Nej men nu är det väl dom som denna sida och detta inlägg handlar om

  ”Popstjärnedrömmar” = Samir & Viktor? ?

  Vad hände med att Samir inte ville vara känd längre?

   Samer behöver väl en inkomst som alla andra? Och om han inte behöver det så vill han väl sysselsätta sig med nånting han tycker om! Kanske allt hör ihop med VF s tillfrisknande från ohälsa och substansbruket? Det är ohållbart att arbeta ihop med någon som missbrukar/riskbruk samtidigt som personen mår riktigt psykiskt dåligt. Nu har dom haft en rejäl time-out både från varandra och artistlivet. Hoppas dom hittar arbetsglädjen igen!

    *Samir* ofc…

  Jag har inte stenkoll på Viktor men jag har fått den uppfattningen att han är en sån där B-kändis som kämpar tappert för att hålla sig kvar i rampljuset. Är med i en massa fjantiga Tv produktioner där man samlat ihop några kändisar typ Anna Book och gänget samt hänger runt på diverse event och galor. Var väl en massa ståhej där ett tag också när han både kom ut som bisexuell och dessutom hade ADHD. Minns att hans väg till berömmelse började en gång för länge sedan när han hade en trist modeblogg.
  Tror att han faktiskt skulle må bättre av att vara en helt okänd vanlis.

   För att inte ha stenkoll verkar du ha en jävla koll…

  Nu kan väl folk sluta säga att adhd är en superkraft. En person med adhd löper mycket större risk att fastna i missbruk än en neurotypiker.

  Men nu har väl Sverige slut på kändisar när Christian Bauer ska vara med i Fångarna på fortet… ????

   Snälla säg att det är ett skämt?

    Nej då det är sant. Och han tävlar i samma lag som Daniel Paris. ??

     HJÄLP. Är det någon som tycker att han är rolig eller intressant? Jag tycker inte ens att man skrattar åt honom utan undrar varför producenter/redaktioner på olika tv-kanaler ger honom tid i rutan. Jobbar han halvtid på ICA eller han han sluta jobba där också?

      Kanske fått sparken igen, som han ju så stolt berättade att han fått på typ alla sina tidigare jobb. Det är ngt lurt med den mannen, big time. Tänk att få frågan att vara med på Fångarna på fortet.., (och alla vet det är för att du är ihop med en kändis..).och att sen tacka ja..Vilket stolpskott.

       Big time lurt 🙂 Samtidigt kanske det finns en publik som tycker att han är störtskön eller pinsamt underhållande, det måste ju finnas en anledning till att program/kanaler ber honom vara med. Hoppas SVT inte lägger in en Bauer-sketch i Allsången bara…

       Måns fru. Gäller samma där?

        Måns fru är ju iofs skådespelerska till yrket, men du har en poäng. Tycker dock hon verkar vettig och inte vara typen som vill stå i rampljuset med/pga sin make, till skillnad från ovan nämnde..

        Hon var väl ändå något känd i England när dom träffades? Men vad är det som får dig att jämföra henne med Bauer?
        Hon har varit med i ett avsnitt av Solsidan och nu Masked singer men hon verkar inte ens hälften så uppmärksamhetssökande som B gör!

     Den där Daniel Paris måste ju varit med fler gånger än book snart.

      Daniel Paris BÖR kunna de flesta celler utantill. Än så länge har han inte gjort något för att jag ska ogilla honom så han kan gärna få va med dock <3 hes cute

       Då måste du missat programmet han blev känd i. ”Ung och bortskämd” tror jag det hette. Han var ett vider.

     Nej men fy, han ger mig sånt obehag… han verkar inte vilja annat än bli känd, och då är det ju bra att planera bröllop med en högaktuell, känd, svensk kvinna.
     Dom verkar så extremt omaka och han känns så väldigt ”på”. Som när han gick och visade upp Pernillas hus (ja, båda ska bo där men hon som planerat allt) för hennes son?

      Skulle varit svar till 10.04 ?

   Men nej vad pinsamt hahaha??

   Han är ju dock en offentlig person.

   hjälp ?he is creapy….

  I vilket fall så är det bra gjort att han tog tag i sitt liv. Inte lätt att hamna i kändis och artistlivet. Tråkigt att det ska till att man tar droger för att stå ut.

   Ja bättre att ta till flaskan varje eviga helg! ??

    Drog som drog? Eller stack det till och blev privat?

     Tycker dubbelmoralen är skrattretande! ? Alkoholen som gör så mycket skada både på dig själv men även omgivningen i många fall tyvärr!

      Fast nu var det ju just droger han använde.

    Jag där så gott som nykterist. Men ser ju skillnad på den som tar en öl medan han grillar. Eller ett vinglas på helgen.

    Än den som grillar hamburgare och drar en lina. Eller är sprutnarkoman på helgen.

     * är

    Sprit är ju också en drog som tyvärr tas till när folk mår dåligt.

  OT-Linn Herbertsson verkar vara gravid men inte med Mattias Trotzig? Någon som vet något?

   Hon är förlovad med någon annan!

    Vem då?

     Richard Setterwall

   Hur ser du/ni detta? Hon uppdaterar inte sin instagram?

   Va?! Visste inte ens att Linn och Mattias inte är ett par längre. Snälla, berätta allt!

    Har för mig att hon visar på stories att hon är förlovad, och hon är gravid med denne Richard Setterwall som nämns ovan. Det verkar vara ett tag sedan hon och Mattias Trotzig gjort slut, vet inte något om varför. Hon verkar kär och glad i alla fall.

  Känns ju knappast som en slump att Viktor går ut i tv & pratar om detta,när han & Samir verkar ska göra en comeback & såg att de släpper en ny låt & ev turné nu tsm.
  ’Som av en händelse’ sammanföll det..
  Samir slutade som mäklare samma dag som Unik fastigheter(där han jobbat & fått sin mäklarutbildning) fick en razzia av polisen.
  Även om Samir bytt till en annan mäklarfirma på sistone.Knappast en slump nåt utav det.
  Och ägaren mfl sitter väl häktade för grovt skattebrott nu.
  Det var ju inte länge sen Samir satt i morgonsoffan & talade så väl om sin förra arbetsgivare TSM med honom osv. Och mäklaryrket i stort mm i tv.
  (tom.i år)
  Sen helt plötsligt skulle han sluta som mäklare samma dag,tillåt mig småle.
  Förnekar inte på något sätt att Viktor mått dåligt tidigare,MEN jag är tämligen säker på att det är marknadsföring att just då prata om sin nya låt tsm med Samir 😉
  Kollade på bådas instagram & de skriver ju om sin nya låt tsm som ska släppas osv & de vill garanterat ha trafik till sina respektive instagram,gratis marknadsföring osv.
  Var det inte Samir som för bara nåt år sen slutat som ’artist’ & gått vidare i livet och lagt detdär heeeelt bakom sig? Money & kändisskap talks.
  Snart är de båda i en morgonsoffa i en TV nära dig 😉

   Är väl inte konstigt att göra intervjuer när man släpper en låt efter att ha lagt bandet på is ett tag? Självklart är medierna intresserade av det. Lokaltidningar skulle vara det av lokala beundrade band som gjorde detsamma.
   Att pausa sitt artistskap är väl rätt vanligt det också.
   Sedan skulle väl jag också börja fundera på min yrkesbana om den som lärde upp mig och som jag förmodligen såg upp till plötsligt häktas i en stor razzia.
   Helt naturlig händelsekedja tycker jag.
   Du liksom insinuerar saker som om det vore något onormalt i det här. Det förstår jag inte.

   Den mäklarutbildningen är ju inte värt ett dugg när man inte går den riktiga mäklarutbildningen på en högskola, utan går som lärling på en sådan mäklarbyrå. Jobb på en seriös mäklarbyrå lär han knappast få för där krävs mäklarutbildning från högskola.

    Samir har gått en högskoleutbildning, och är registrerad precis på samma vis som alla andra mäklare.
    Han har liksom inte praoat på en byrå. 🙂
    På fmi.se är han registrerad som ”Fastighetsmäklare med fullständig registrering”.

  Ett tips för att texterna i denna blogg ska bli mer lättlästa: tryck inte på enter efter varje rad, utan enbart där du byter stycke. Allt blir så upphackat och väldigt jobbigt att läsa. Texten överst i inlägget, från Instagram, är ett exempel på hur det SKA se ut i skriven text.

   Toppentips, men det hade varit möjligt att framföra det med en lite trevligare och i alla fall till synes välmenande ton. ?

    Hur var detta otrevligt?

  Samir minns tillbaka och längtar till det roliga. Men bara en gång till. Det kommer inte bli som förra gången. Nya stjärnor har kommit. Sen kan han nog mer släppa suget. Så tror jag. Viktor är en snäll kille och inget fel att berätta sina svårigheter om det lättar upp för honom.

  Svar till anonym 11.42
  Lite roligt ändå att sitta i morgonsoffan & prata om sitt långt tidigare sk missbruk & sen som av en händelse ’vi ska släppa en ny låt i dagarna ’.
  Och att Samir exakt samma dag som razzian mot Unik basunerade ut att ’jag slutar som mäklare’,lägger licensen vilande.(den går att ta upp igen närsom ändå om han känner för att fortsätta) Och detta då han ändå arbetar på en helt annan mäklarbyrå ’nu’. Så det borde ju eg inte vara några problem.
  Han har varit mäklare i ett år bara typ.
  Varit väldigt tydlig med att han gått vidare i livet ang artisteriet.
  Och jag ska ’fortsätta utbilda mig’.
  Några veckor senare: Samir & Viktor ska återförenas & släpper en ny låt nu 😉

   Fortfarande inte konstigt. Kolla vad jag skrev till dig istället.

  Sveriges tråkigaste och ängsligaste personer skapar podd, kan det bli tröttare? Gissar på att flosklerna kommer att gå varma i den podden.

  Har sett nåt i flödet av den där Josefine Qvist (om jag inte blandar ihop med nån annan).

  Men sån där självhjälp och tjafs ger jag inte mycket för. Alla hobbypsykologer hela internet. Visst deras ord och snodda ordspråk kan ju verka vettiga och bra när man själv mår bra, eller åtminstone mår ok.

  Men de flesta som mått riktigt dåligt blir inte hjälpta av några upplyftande ord. Väldigt lite hjälper när man mår dåligt på riktigt. Det svåra är att alla måste finna sin väg att ta sig igenom det. Finns ingen universallösning för det som de där hälsoguruna vill ha det till. En del blir hjälpt av samtal och mediciner. En del av bara samtal osv

  För mig hjälpte inga samtal, mådde sämre prata med någon utomstående. Så det gäller hitta sin egen väg.

  Så glad han mår bättre och träffat kärleken. Alltid tyckt om Viktor. ❤

  All styrka ❤️

  Samir behöver en inkomst så klart, därför ny gammal trist pop med Victor, gick ju inte så bra för honom som ”mäklare”.

  Han har inte gått på ngn högskola, utan via en mäklarbyrå, han har ju själv sagt att han inte gått ut gymnasiet, man kommer definitivt inte in på högskola utan höga betyg från gymnasium. Likaså den som har dåliga betyg o inte kommer in på frisörprogrammet, då kan man istället gå som lärling under 3 års tid som frisör.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.