Är det skillnad på sol och sol?

Igår skrev jag ett inlägg om Lisa Maria Jönsson, och hur hennes kompis Rosanna som var med på resan fått en allergisk reaktion av någonting och absolut inte fick vistas i solen. 
På grund av det åkte Rosanna hem några dagar tidigare än planerat, och Lisa blev ensam kvar tillsammans med sitt dotter Sia, 2 år.

Nu visar det sig att Rosanna gick på dagfest utomhus tillsammans med Sanna Guidetti, som glatt filmade det hela och la ut på sin Instastory. 
Tydligen är det bara den grekiska solen hon behöver skydda sig mot, eftersom hon kunde festa utomhus i strålande Stockholm-sol i flera timmar.
Det är många som reagerat på detta, både på Lisas Instagram, men även i kommentarsfältet under inlägget om Rosannas hemfärd.

Många lider med Lisa, medan andra tror att det kanske ligger något annat bakom hemfärden som de båda inte vill dela med sig av än. 
Vad tror ni?

66 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Jag tror Rosanna tröttnade, det var inte hennes typ av resa att resa med en mamma och ett litet barn.

   Man gör inte så.

    Nej, såklart man inte gör. Men det är hur jag tror det gått till.

     Varför umgås folk ens med Rosanna??

  Med sådana vänner behöver man inga fiender.

  Om hon nu inte ville åka till Kreta med sin vän och hennes barn hade hon ju kunnat tacka nej! Och bjuden på resan dessutom. Jag hade varit så otroligt besviken och ledsen på min ”vän” om hon gjort så.
  Vill man inte resa på det sättet, tacka nej så att någon annan kan följa med i stället!

  Verkligen avskyr när folk behandlar andra så, dumpar för att ”något bättre” dök upp. Usch alltså.

   Alltså det hade verkligen ändrat min syn på personen om någon av mina vänner gjorde så, även om det skulle vara mig de åkte hem för att träffa. Så otroligt elakt?

   Hon försöker inte ens dölja det?

   Ja och om det vart så att hon inte fick vistas i sol så hade ju L kunnat anpassa sin tid där så att de kunde ha kul ändå

  Hon blev bjuden på resan? Och ljuger ihop en ursäkt? Snyggt jobbat. Fan vad besviken jag hade blivit.

  Får så starka ”tuffa” tjejen i skolan som alla strök medhårs för att inte slängas under bussen vibbar av henne. Brrr.

  Sitt dotter. Dagfäst. Är du full eller???

   Usch vilken otrevlig kommentar

    Varför?

     I och med att Camcam gått ut med att hon är nykter sedan en tid tillbaka, så är väl det hyfsat olämplig kommentar. Dagsfäst kan ja också skriva när jag känner för att jävlas med min omgivning

      När du vill jävlas med din omgivning så stavar du fel? Smart….

      Inte värre a än att spekulera i någons psykiska hälsa. Eller skamma en person med ätstörning genom sina uttalanden som tex hon behöver en spark i baken, vad tror du hon gör med all den härliga maten sen, där står hon och poserar i köket med en avokadomacka som hon sen förmodligen slänger i papperskorgen mm mm.
      Hur vet du att hon är nykter? Känner du henne?

      Jag tar inte illa vid mig, så det är helt lugnt för min del. Det finns ju ingen sanning i det så det är ingenting jag skulle lägga energi på. Kanske om min nykterhet hade varit en dag för dag, timme för timme-kamp att inte ta ett återfall, då hade jag kanske känt annorlunda, men så är inte fallet. ?

      Alla kanske inte läst precis alla inlägg här inne?

  Rosanna blir alltså medbjuden på en utlandsresa för att stötta upp första utlandsresan med Lisas lilla dotter, ljuger ihop en dum historia om att hon inte får vistas i solen på grund av en allergisk reaktion, och åker hem för att vistas i solen? Ursäkta men vilken fruktansvärt rutten människa.

  Detta är vrf man inte gör sina ”vänner” till gudföräldrar åt sina barn… eosanna är ju det till lisas barn. Tror personligen hon valt henne för hon var känd. Hon umgås med helt andra lisa annars liksom. Och verkar ha många nära vänner som är mer ”henne” ..

   Detta är vrf man inte gör sina ”vänner” till gudföräldrar åt sina barn… eosanna är ju det till lisas barn. Tror personligen hon valt henne för hon var känd. Hon umgås med helt andra lisa annars liksom. Och verkar ha många nära vänner som är mer ”henne” ..
   Lisa är ju liksom inte influenser, på de sättet….

   Skulle inte detta hänt annars eller vad menar du? Detta har ju ingenting att göra med att hon är gudmor.

   Vem ska man då, en främling? ?

    En släkting?

  Med sånna vänner behöver man inga fiender! Så oförskämt!!

  Ojdå… märkligt sätt att behandla en vän. Blir nog frostigt efter detta.

   För fem timmar skickade de hjärtan till varandra på Lisas senaste instapost.

  Kanske hade Rosanna sagt till Lisa att hon inte orkade vara kvar av någon anledning. Ibland vill man bara komma hem. Men att bestämt gemensamt att säga att det berodde på allergisk reaktion.

   Att de* bestämt

  Jag kan aldrig vistas i solen, men kan absolut vara utomlands. Ta på en skjorta och sätt dig i skuggan bara? Man ligger ju ändå inte och steker när man reser med ett litet barn.

  Men det kan ju ligga annat bakom som de inte vill gå ut med.

  Nu kommer en kommentar jag kommer få mycket hat av; En vårdnadshavare (oavsett kön, biologisk koppling och liknande) ska aldrig ta för givet att någon annan utöver förskola/skola har skyldighet att ta hand om deras barn. Jag förstår att Rosanna kansek borde stannat då hon blev bjuden på resan men för det blir hon inte livegen. Argumentet ”hur ska jag klara mig??!!!” borde Lisa tänkt på innan hon åkte på resan.
  Är man osäker som vårdnadshavare – res inte!

   Och för er som undrar; Jag har egna barn men förlitar mig endast på att min man har delat ansvar med mig över dom. Vi har valt att ha barn så då får vi se till att kunna ta hand om dom och uppfostra dom till bra individer. All hjälp av andra med-vuxna är självklart välkommet men tas aldrig för givet!

   Men när har hon tagit för givet att Rosanna ska ta hand om hennes barn? Som jag förstod det följde Rosanna med som stöd i och med att det var första utlandsresan med dottern, vilket såklart kan vara nervöst. Absolut inte för mycket begärt av någon som är gudmor till ens barn kan jag tycka.

   Är ju stor skillnad på vad man får göra rent lagligt och vad som är allmänt dåligt beteende från en vän. Jag hade blivit precis lika ledsen om jag bjudit med en vän på en resa även utan barn, för att man planerat det tillsammans men sen vill personen hem och festa tillsammans med andra.

   Men, det verkar ju som att det är något annat och om de nu skickar hjärtan och fortfarande är vänner så är ju ingen skada skedd.

   Det är ju verkligen inte det som det handlar om. Det handlar om en rutten kompis som sticker trots att hon betalat för hennes biljett. Ingen har sagt något om att hon är livegen men om man har sagt att man ska göra något dvs följa med på resan. Måste man kunna lita på det oavsett om man är osäker vårdnadshavare, ensamresande tjej, äventyrslysten 30-åring etc.

   Jag är helt med dig. En vuxen person bestämmer själv om hen vill åka hem eller inte. Ingen annan har med det att göra.

   Jättemärkligt att en vän ska förlita sig på en för man inte litar på sin egen förmåga att vara på charter med sitt eget barn…?

    Jo lite har man med det att göra. Vanligt hyfs gör att man inte bara drar när man bestämt en resa tillsammans för ”man vill åka hem”. Tvinga någon kan man ju aldrig men lite kan man nog stå ut.

    Sedan tänker jag att det inte verkar som att hon tänkte lämpa över sitt föräldraansvar på Rosanna. Att fråga om hjälp och stöd i nya situationer är väl grymt att göra som ensamstående förälder! Eller som vem som helst egentligen, så hemskt om man inte kan göra det.

  Så elakt av alla ”välmenande” männsikor att ”rub it in Lisa’s face” att hennes kompis gjort detta mot henne (från en åskådares synvinkel). Hon kanske redan mår skit över detta och sen ska folk tycka synd om henne och påpeka det uppenbara. Om man varit med om liknande vill man helst inte att någon ska veta att detta hänt. Förhoppningvis kan de lösa det mellan sig själva eller gå vidare från denna relation.

   Hej,
   De är offentliga och har valt det. Om de inte hade velat att folk skulle spekulera/kommentera så hade de inte ens behövt nämna något.
   Förmodligen ett PR trick av dom för att andrs skall spekulera .

  Jag hade blivit jätteledsen. Men vem vet, hennes allergiska reaktion kanske mirakulöst gick över bara hon kom till Sverige igen…..

   Hon kanske är allergisk mot småbarn?

   Tror inte R klarade av att missa event med polarna och hela innestockholm, hon klarar nog inte en vecka utan att festa, blev nog lite för lugnt och långtråkigt för henne på Kreta. Hoppas Lisa och dottern fick härliga dagar men förstår att Lisa ville ha vuxensällskap med, blir ju ensamt när lilla somnat och känns ju självklart tryggare att vara två vuxna. Men hon fixar det säkert bra.

  Vet inte vem rosanna är men utifrån det lilla jag sett i och med den här händelsen vill jag nästan beskylla Lisa för att hon varit dum nog att förlita sig på Rosanna. Men bara nästan!

   Ja precis, vi skyller på den som blev illa behandlad, inte den som behandlade illa!

  Om hon verkligen inte fick vistas i solen så hade hon kunnat sitta i skuggan och dricka öl eller något. Man betalar inte för en ny flygresa hem för att sitta på en båt i solen med influencers. Rosanna hade tråkigt helt enkelt och kunde inte avvara 1 vecka åt sin vän som bjudit med henne på resa, hon är en översittare som har FOMO. Hon förtjänar inte att ha riktiga vänner, hoppas hennes ytliga nya kompisar gör henne gott i livet.

  Hahaha tänkte kommentera att hon Rosanna känns så himla märklig (visst var det hon som ”sålde majblommor så bra så VDn ville att hon skulle ta över hela företaget men hennes mamma sa nej för hon var bara nio”?) Men så tänkte jag att det var lite småsint av mig iom att hon uppenbarligen blivit sjuk meeeeen det låter ju som att hon bara tröttnade då? Såna här människor alltså haha, snart har de väl bränt alla sina socmed-kompisar men har de tillräckligt med följare då så kanske de är nöjda?

   Märklig = falsk, kanske bättre ordval..

  Hon åkte självklart hem för att hon var medbjuden på annat, hon ville väl hänga med andra vänner på nationaldagsfirande och inte missa eventet som var, och de hängde på Jan Emanuels båt också såg det ut som. Ja hon var ju i solen och det var ju dagen efter, så den allergiska reaktionen verkar inte ha varit så allvarlig om det ens varit någon överhuvudtaget.

  Väldigt otroligt om Rosanna som har mörkare hud får en allergisk reaktion av solen. Jag är väldigt ljus och har fått allergiska reaktioner många gånger i livet. Min läkare förklarade för mig att det bara händer de som inte ha tillräckliga mängder melanin i huden, så ja, tveksamt. ?

   Hon kanske inte fått den av solen, det framkommer inte hur eller vad den allergiska reaktionen berodde på utan de säger att hon inte fick vistas i solen på grund av att hon fått en allergisk reaktion.. men det gick bra dagen efter som sagt när det vankades fest 😉

   Vita personer verkar tro att POC inte påverkas av solen överhuvudtaget, men så är det givetvis inte. Jag upplever även att de flesta läkare inte har koll på hur olika hudproblem ser ut på mörkhyade. Själv är jag mörkhyad men bränner mig rejält i solen om jag inte smörjer in mig. Vi snackar stora sjok av solsvedd och flagnande hud. Det verkar chocka de flesta. Förstår inte varför.

   MEN SNÄLLA! att inte det med melaninrik hy är känsliga för solen är ju grovt felaktigt. Läs på och återkom.

   Hahah sjukt rasistisk kommentar. Jag är också mörkhyad och har soleksem. Looooooooooool

   Svensk sjukvård är inte tränade på pigmentrik hy, eftersom medicinutbildning görs utifrån vit ju. Ta det din läkare sa med en nypa salt med tanke på att det fortf. finns läkare som sätter emblaplåster längre på barn med mer pigment för föreställningen är att den hyn inte reagerar som vit. Detta är rastistiska föreställningar! Det är jättemånga med jättemycket pigment, som avfärdas i vården till och med gällande melanom då många av läkarna i landet inte känner igen det om det inte är vit hy.

   Självklart kan en individ som Rosanna med mycket pigment få jobbiga reaktioner pga. stark sol.

   Vad är nästa du/ni ska påstå, att personer med mycket pigment inte behöver solskydd heller?! F*n vad trött man blir på er!

  OT: lyssnade på Alice & Klaras jobb för att höra Filippa Toremo gästa och berätta sin historia.

  Men det som händer är att Alice berättar hela Filippas story? Lägger ord i munnen på henne och beskriver hur hon kände. Varför bjöd de ens in Filippa när hon inte får en syl i vädret?

   Poddar i ett nötskal.

    Haha ja den var så konstig ”intervju”. Dock tycker jag Alice är snäppet bättre än Klara som enbart ska hävda att hon har ett så fantastiskt liv, när det är ganska självklart att hon inte alls har det.

   Filippa skrev på instastory att hon tillät Alice att göra det för att hon hade en tuff dag.

    Det hade varit märkligt om de inte hade en privat relation, men nu är tjejerna vänner. Och då var det fint av Alice att ta en mer framträdande roll i samtalet när hennes vän Filippa hade en dålig dag. Ibland kan en del behöva det stödet men inte orka gå igenom med andra än vännen att det behovet finns.

  Det finns så många frågetecken kring Rosanna. Hon har verkligen varit med sen tidernas begynnelse vad gäller att vara kompis med bloggerskor och senare influencers. Men såvitt jag vet har hon själv inte bloggat eller liknande utan man minns henne just som influencerkompisen.

   Ja och vad tjänar hon pengar på? Och varför vill folk umgås med denna människa. Hon verkar ju inte vara en bra vän..

    Var inte hon med i lyxfällan med för ett ganska bra tag sedan?

    Jobbar hon inte med casting till dokusåpor?

   Inte konstigt alls. Hon har genom åren drivit egna bolag och är en j*vel på att nätverka. Många av personerna som syns i sociala medier kan tacka Rosanna, eftersom hon har jobbat bakom scenen och hjälpt dem komma fram. Hon har även kopplingar till prominenta personer utomlands. Om du har tolkat Rosanna som en som bara hänger efter offentliga personer, är du fel ute.

   Jag skulle vilja påstå att Rosanna är en rätt skicklig entreprenör.

    Vilka är dessa prominenta människor utomlands?

  I det här fallet så tror jag att Rosanna hittade på något för att kunna åka hem. Men, min kära extramamma får ofta allergi och eksem av solen t.ex. Grekland men klarar bättre av solen här hemma i Sverige. Nu spelar ju även värmen in här, men ändå. Hon kan ligga i solen i 30 grader här hemma, men utomlands med samma temperatur så måste hon vara mer försiktig ??‍♀️

  Rent krasst, det kan ju vara så att hon trodde att det skulle vara jobbigt men inte tyckte det väl på plats. Det känns som att folk övertolkar detta. Rosanna verkar inte vara en superempatisk person, men jag har svårt att tro att hon skulle ljuga enpolare rakt i ansiktet och sen posta loss på insta/snap whatever. Finns förmodligen en rimlig förklaring.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.