När det inte blir som man planerat

 Detta blev inte alls som planerat.
Rosanna har fått en allergisk reaktion och åker hem inatt eftersom hon inte bör vistas i solen. Jag och Sia blir ensamma kvar på Kreta.
Jag bjöd med Rosanna hit för att jag var rädd för att resa själv med Sia, och nu blir det så ändå.
Det blir inte alls samma sak, men det blir bra ändå. Jag håller tummarna för snälla människor på resan hem som kan hjälpa mig om det krisar. Och för att se något gott i det så får jag ju öva på att resa ensam med Sia. Det kan ju bli fler tillfällen i framtiden ❤️ // Lisa Maria Jönsson

Lisa Maria Jönsson, dottern Sia och Rosanna Charles åkte på en sol och badsemester till Kreta, när Rosanna fick en allergisk reaktion, där två läkare instruerade henne att hon inte bör vistas i solen.
Hon åkte således hem igår, vilket gjort Lisa både nervös och ledsen.
Hon bjöd nämligen med Rosanna eftersom hon var lite rädd och nervös för att resa själv med dottern, och nu är hon just det, ensam med dottern på Kreta. Hon säger på sin story att hon så klart förstår att Rosanna åkte hem, istället för att sitta på hotellrummet i ytterligare tre dagar, och att hon hade gjort samma sak om det var hon som blev sjuk.

Jag förstår att hon känner som hon gör, men är samtidigt övertygad om att det kommer gå alldeles strålande för henne att semestra och resa hem med Sia själv. 
Förhoppningsvis finns det någon längs vägen som kan erbjuda henne en hjälpande hand eller ett uppmuntrande ord på vägen, om hon skulle behöva det.
Det här fixar ju hon, eller hur?

92 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Hon kommer att klara det! Det handlar om några dagar och de befinner sig på Kreta inte i på Los Cabos i Mexiko (obs googlade farligaste staden i världen).

    Oj, så illa är det väl inte att behöva vistas inne i 3 dagar? Man behöver ju inte sitta på hotellrummet hela tiden. Hade jag blivit medbjuden hade jag stannat, hade också hellre varit på land med tillgång till sjukhus än att resa om jag hade en pågående allergisk reaktion.

      Låter väl som drömmen att sitta inne och göra ingenting i tre dagar? Alltså på riktigt, gud vad skönt.

    Dum fråga kanske men hon är ju ute i solen nu och åker båt med dasha (som fö lägger upp bilder på sanna guidettis barn) och sanna guidetti, är det så stor skillnad på solen här och på kreta?

      Nåt är knas! Dasha skrev dessutom lite ironiskt att Rosanna åkt hem några dagar tidigare i sin story…

        Nåt ”roligare” och ”viktigare” dök väl upp.. Rosanna Charles är ju sedan start en FOMO person som hänger med alla och inte missar nåt

      Att en allergisk reaktion skulle leda till att man behöver undvika solexponering i flera dagar låter jättekonstigt. Absolut att man bör undvika solen då man tar vissa läkemedel, men en allergisk reaktion är akut och inget man långtidsbehandlar.

        Nä, men hon har antagligen fått betapred..

          Men det borde väl finna typ betapred i Grekland?

            Aha trodde det menades att det var tack vare att hon fått betapred hon kunde vara ute i solen här i Sverige

          Mycket möjligt. Men Betapred ger inte solkänslighet.

          Jag har fått betapred många gånger genom åren. Aldrig hört talas om att undvika solen efteråt.

      Fyfan vad irriterad jag hade blivit om jag var Lisa o se att hon är ute o åker båt ?

        Samma här. Ledsen och besviken.

        Wtf hon är ju på en båt och partajjar med SOL!!! Just en fin kompis…

        Hoppas innerligt att det är nåt vi missar eller att Rosanna berättat för Lisa att hon skulle på influecerfest på en båt istället.. hade blivit så jävla ledsen om jag var L och sett henne festa på stories hemma i Stockholm när hon var så uppenbart ledsen att Rosanna skulle åka hem 🙁

      Ööö det var det sjukaste. Från att hon inte får vistas i solen så drastiskt att hon måste sitta inomhus på hotellrummet, till att ta flyget hem och sitta på en båt i solen med influencers? Rosanna är fan så pinsam. Hon går bokstavligen över LIK för att inte missa något med sina nya ”coola” vänner

      Reagerade också på att Dasha la ut storys på deras barn… Så märkligg att man inte tänker efter innan man postar?

    Hon kommer klara det alldeles utmärkt! Har dock svårt att förstå att man drar om det är TRE dagar kvar. Får ju att hänga på hotellrummet, sitta i skuggan i en solstol/på en resturang och bada när solen gått ner. Skulle själv gladeligen stannat på de premisserna.

    Kan folk sluta vara så livrädda? Ängsliga Sverige alltså ? njut av resan istället. Kreta liksom.

    Men herregud. Förlåt, men vara själv med sitt eget ENDA barn?

    Hon låter ärligt talat som en pappa ?

      Du vet att hon har uppfostrat sin dotter helt ensam i två år? Kan gissa på att osäkerheten beror på att hon är utomlands och att flyga kräver en del minen som kanske inte alltid är kul helt ensam med en tvååring.

        En del MOMENT!

        Visste inte vem hon var, men läste att hon valt gå vidare med graviditeten utan pappan som inte ville. Usch på dessa män som bara kan strunta i sin egen unge, stackars barn få undra varför man inte ”dög”..

        Om hon nu uppfostrat sin unge själv i 2 år så vet hon väl för attan att hon klarar av att ta hand om henne även på Kreta? Vad är det för trams?

        Tja man måste ju inte, ingen tvingade henne.

      Det hör ju jag direkt att du inte har någon erfarenhet av att vara ensamstående förälder.

      Jag har rest ensam med barnen många gånger. Det är väl inget särskilt med det?

        Hur kändes det första gången du reste ensam med dem? Lika tryggt som nu?

          Men herregud, som ensamstående förälder får man ju lov att tuffa till sig. Jag har alltid rest ensam med mina två barn. Det var självklart inte lätt men inget jag skulle gnälla om. Minns hur den ena en gång kräktes rakt över sin flygplansportion med spaghetti bolognese, spya överallt, men flygvärdinnan var väldigt hjälpsam den gången.

            Som sagt, hur kändes det första gången du reste med barnen/-et?
            Du svarade inte på frågan.

        Vilken empatisk och härlig människa du verkar vara!

          Mm, väljer man Rosanna Charles som respartner så lär man vara införstådd med att ingen direlt stabilitet utlovas. Sorry not sorry.

        Bra jobbat, det har jag också gjort och tack och lov har det gått bra alla gånger. Har tex inte blivit sjuk själv. Men det kändes verkligen inte som en liten grej första gången, allmänt meckigt och sådär. Tror faktiskt att de flesta som reser själv med små barn upplever det som stressande första gången/gångerna men sen finns det såklart såna som du som med tur och skicklighet klarat det galant.

        Det kan ju absolut vara lite krångligt under just resan, stå vid bagageband och försöka hämta sin väska samtidigt som en tvååring klänger på höften samt handbagage ska hållas reda på osv.

          Du vet att det finns vagnar va?

            Du vet att en tvååring kan vara snabb som bara den och springa iväg på två röda sekunder?

            Usch vilken dryg kommentar. På Arlanda får man väl inte ens ta med sin vagn, den ska checkas in.
            Folk är så otroligt hårda här. Fäller alltid hellre än friar.

      Känner inte personen så vet inte exakt vad det handlar om. Men, åker man på en nöjesresa så gör man ju det gör att det ska vara trevligt för alla, inklusive en själv. Kan tänka mig att det är lite trist att sitta ensam alla kvällar när barnet somnat tex, speciellt om man gör det ofta annars också. Kan ju också göra stor skillnad att kunna koppla av en stund vid en pool utan att hålla ögonen på barnet osv. Sen är det ju många som är lite oroliga inför att resa första gången med barn, även tillsammans med någon, även om man såklart fixar det. Men kan absolut förstå att man vill komma iväg lite men för den sakens skull inte vara ensamt ansvarig 24/7 på sin semester.

        Det är väl det som gör det så jobbigt för dessa mammor, ansvar. Man har inte behövt ta ansvar och nu plötsligt står man där och måste ta hand om sitt eget barn. Då känns det jobbigt……..

          Medkänsla är inte din grej va?
          Du kör fullt ut på spåret att livet är svart o vitt. Kul.

          Hur gamla är dina barn och hur länge har du levt som ensamstående?

            Man behöver ju inte vara ensamstående för att göra saker på egen hand med sitt eget barn. Jag hade gärna haft vuxet sällskap om jag reste utomlands med ett litet barn, men det är ju för att tvååringar inte är så roliga att hänga med i en vecka, inte för att jag inte skulle klara av själva resan.

              Nu syftade jag väl mer på hur kommentaren var formulerad… är ensamstående och hade inte heller velat resa ensam med min dotter när hon var 2, nu vid 6 års ålder lätt!
              Men det går inte att jämföra att vara själv då och då med sitt barn medans man är i en relation med pappan med att vara ensamstående. Som helt själv har man liksom inte den tårtbiten med energi man får av avlastning av den andra föräldern till vardags. Alltid på.

      Troligtvis född på slutet 90-talet med fobi för sociala sammanhang, telefonsamtal o.s.v. En gängslig generation så att säga.

      Jag tror snarare att det är så att Lisa känner sig ensam och att det blir förstärkt extra av att åka på familjeresort och vara omgiven av par, att ta med sig en vän gör helt enkelt resan enklare rent psykologiskt och socialt. Om man följer henne så vet man att hon tycker det är tufft att vara själv/ensam och att hon därför ofta omger sig av vänner. Jag tror hon tar väldigt bra hand om sin dotter och rent praktiskt klarar av livet som ensamstående bra.

    Jag fattar inte vad en kompis ska göra som gör det enklare för en förälder att resa med sin egen unge? Om hon inte är en nanny rakt av dvs. Har precis varit och besökt min egen syster som har två barn, och känner väl att jag inte gjort särskilt mycket av barnskötsel. Har mest lagat mat för alla och typ hoppat studsmatta. Jag räknar liksom kallt med att ungarnas föräldrar sköter sina egna, då jag inte vet så mycket om barnens behov.

      Det handlar väl om att ha två famnar på själva resan, med allt meck och bärande. Att det bara är smidigt att vara två. Och då hade hon bjudit(!) med sig en vän för detta ändmål, som sagt ja.

      Men händer något med mamman, så är det väldigt skönt att veta att någon kommer bry sig om barnet. Man räknar inte med gratis barnvakt, utan endast lite lugn och ro vad gäller säkerhet.

        Jösses hur ska dessa sköra människor klara av livet?

          Men det är ju inte VARDAG, hon lägger pengar på en resa för att kunna ha en härlig semester, precis som de flesta andra vill man ju kunna slappna av lite, man äter kanske ute oftare/varje måltid, tar inte med sig jobbdatorn, har städning på rummet under veckan eller iaf slutstädning inkluderat osv. Det finns väl ingen slags bedrift i att minsann ”klara” allt själv på en semesterresa, därmed inte sagt att man som människa inte fixar att laga sin egen mat för att man väljer att äta ute.

      Jag har flera gånger blivit matförgiftad på resande fot, två gånger när barnen var små. Var tur att vi var två vuxna då kan jag säga. Dessutom är alla moment runt själva lämna/hämta bagage rätt tufft om man samtidigt ska springa efter en tvååring alt bära en tvååring på egen hand.

        Eller bara såna där små saker som man visserligen absolut KAN klara själv, men att kompisen kan passa barnet i fem minuter när man ska på toa under restaurangbesöket eller vid poolen så att man inte behöver dra med barnet varje gång. Små saker som verkligen gör resan till en trevligare upplevelse.

    Intressant

    Håller med om att någonting är knas. Betyder det att soldyrkande (precis som jag) Rosanna aldrig mer får vistas i solen eller gäller det bara greklandssol med ”enastående” mamma?

      Hon är på en båt med endast lite lite skugga vid Djurgården idag om man kollar pp Dashas stories. Om man ska hålla sig från solen sitter man väl inte sådär?

        Hon har lagt upp egna stories också. Fyfan vad fult gjort av henne, enligt Lisa behövde hon hållas inne på sitt hotellrum, men sitta i solen på båt gick bra?

    Skulle gärna vilja veta vad det är för allergisk reaktion som gör att Rosanna inte kan vistas i den grekiska solen medan solljuset här i Sverige fungerar fint? Är hon allergisk mot barn kanske?

    Lisa Maria Jönsson verkar vara en fin mamma och jag är säker på att hon klarar detta galant, även om jag förstår att första utlandsresan med barn kan vara nervös att göra på egen hand.

    Rosanna känns som den kvinnliga motsvarigheten till Daniel Paris. Vän med exakt alla och försöker va relevant

      Ja, ha,ha, har oxå observerat detta. Vart än man går in på ngn offentlig persons IG, så nog finns där en kommentar med hjärtemojis från Daniel Paris.

        Ja känns som människor måste va kända för att han ska vilja umgås med dom

    Kan det vara så att Rosanna inte ville vara kvar och så var de tvungna att hitta på en ursäkt och så kom de på denna. Har faktiskt aldrig hört talas om att man får en allergisk reaktion av solen och måste åka hem från en utlandsresa men nu har jag lärt mig något nytt. Antar då att Rosanna inte får åka och flasha i Marbella och fläka sig i solen? Hmm…det återstår att se.

      Ja hon verkade ju fått inbjudan att hänga med några andra vänner, så misstänker att det var anledningen. För idag verkar hon ju inte ha några problem att hänga i solen

      Kan vara soleksem eller allergisk reaktion mot solkräm.

        Om man reagerar mot solkräm så allvarligt att man fått solförbud borde man varken se ut som hon gör idag eller vara ute i solen denna varma nationaldag.

    Hon behöver väl inte åka hem för det, det finns väl skugga att vistas i någonstans och på kvällar kunde de äta på restaurang eller umgås på balkong när den lilla somnat osv, det finns ju sol även hemma att undvika men hon kanske behöver söka vård eller så.

      Verkar som det var något annat som lockade; nu är hon ute i solen med andra vänner.

    Har Rosanna fått hjälp nu för hon är ju ute i Sverige åh det är ju riktigt varmt här oxå nu ?

    Hon fick väl fomo? Sasha skrev ju till och med ”gissa vem som tog ett plan hem några dagar tidigare”. Inte direkt ”åh min stackars vän har fått allergisk chock”. Nej hundra procent något Rosanna tutat i tjejen för att hänga med coolare personer och slippa posta om svennecharter i ett regnigt Grekland.

      Dasha*

      Hon måste ju förstå att det kommer ut? I typ realtid

    Har själv fått en allergisk reaktion då jag har väldigt känslig hud och man ser ut som fan, svullet ansikte och allt. Rosanna ser inte svullen ut, hon ser ut som vanligt så drog hon bara en lögn?

    Kan förstå om man inte vill åka ensam med barn. Jag är glad att jag hade min man med mig så han kunde ta hand om barnen när jag blev svårt sjuk utomlands. Fick ligga i respirator och åka sjuktransport flyg hem.

      Ok, då kan du ju aldrig göra något med dina barn ensam, för tänk om du hamnar i respirator…eller blir påkörd av bussen…eller få en stroke…eller eller eller….

        Skillnaden är ju att om man är lite närmare hemmet så är det enklare för någon annan att rycka in om det skulle behövas. Ok, själv skulle jag nog inte avstå en resa ensam pga risk för respirator men det beror ju på andra omständigheter också.

    Vi kan nog konstatera att den ”vänskapen” troligen är över. Föga förlust för LM vad det verkar, sådana vänner, som mest troligen åkt hem pga fomo, klarar man sig ju väldigt bra utan. Hoppas hon får härliga dagar med sin dotter och skulle det krisa finns det oftast nån vänlig själ som sträcker ut en hand, i Grekland är dessutom befolkningen något av de barnkäraste som finns och hjälper så gärna till & fixar när man tex.är ute och käkar osv.

      Kanske. Dock är Rosanna gudmor till barnet. Tror det handlar om att Rosanna hade det väldigt tråkigt och ville hem för festa med vänner. Hon har mest små hånat hotellet och Kreta på sin insta.

      Jobbigt att hon utsett Rosanna till gudmor bara. Inte direkt juridiskt bindande men ändå snäppet mer seriöst än de som förlovade sig i högstadiet…

      Tror också hon betalade resan för att Rosanna skulle följa med, inte en chans att hon betalade själv för att hänga med Lisa och hennes barn på hotell i Kreta. Hon betalar för inget och ber om spons på allt i podden. Men att det lockade så väl att hänga med influencers som hon gör varje dag ändååå är sinnesjukt. Hade inte vart vän med henne något mer om jag vore Lisa

    Nog kunde Rosanna hängt på rummet 3 dgr och gått och ätit med dom, utan att va i solen…
    är ju stekhet sol i sthlm nu med…. Men, JA detta fixar Lisa ❤️✨ i mina ögon är hon en supermami?

    Vid det här laget är vi väl alla överens om att Rosanna åkte hem för att det inte var tillräckligt spännande att vara på charter med en tvååring och hennes mamma. Säga vad man vill om det (men jag tycker givetvis det är ett fullständigt vidrigt beteende).
    Ännu mer intressant finner jag dock att mamman till barnet nu GRÅTER en hel DAG för att hon ska vara ensam (??) med sitt barn på solsemester ??? Jag förstår verkligen inte. Otroligt många föräldrar kan bara drömma om att göra sådana resor med sina barn. Men där sitter hon på all inclusive -hotell och GRÅTER. Jag förstår ingenting. Och tycker också synd om barnet.

      Jag hade förstått om hon typ hade fyra barn och helt plötsligt skulle ta hand om dem själv i ett annat land. Men ETT barn? Det är praktiskt taget som att inte ha något barn alls.
      Mvh flerbarnsmamma

        Och din kommentar gör nog bara (om hon nu läser detta, vilket jag hoppas att hon inte gör) att hon mår ännu sämre. Men det var kanske det du avsåg med kommentaren. Gissar det.

      Jag hade också varit jätteledsen. Inte för att jag plötsligt befann mig ensam på ett all inclusive-hotell med ett barn men för hela situationen. Man ville liksom ha en fin semester, väljer noga ut en vän att bjuda med som sällskap och hjälp, vännen reser hem och hänger med andra coolare personer och man själv blir återigen ensam med barnet precis som i vardagen, inte inbjuden att hänga med de andra. Hade känt mig sviken och besviken.

      Jag tror inte hon gråter för att hon måste ta hand om sitt barn, eller vara med sitt barn. Tycker hon verkar vara en fin mamma och det man ser av deras relation verkar super.

      Ensamheten däremot… Jag är inte ensamstående men mina barns pappa veckopendlade under första barnets första år. Ångesten jag kände framåt kvällstimmarna, ensamheten, att inte ha någon att prata vuxet med, skämta med, umgås med på vuxet vis. Det var så himla jobbigt, och kanske något liknande för LM.

      Dessutom klankade jag ned mycket på mig själv för att jag inte var ”tacksam nog” för min dotter.

      Hoppas att hon slipper ångesten hon beskriver och att allt går fint.

      Som vän hade jag aldrig åkt hem. Vilken svikare.

    Alltså ni i Förträffliga Mammamaffian, hur tänker ni? En person blottar en sårbarhet i sin föräldraroll och istället för att använda er av er erfarenhet för att peppa och bygga upp deklarerar ni att ni minsann hade klarat det där fint. Vem hjälper det? Detta handlade inte om alla er som svarat så. Kan det vara så att ni inte alls ville vara hjälpsamma utan bara trycka till henne? Varför då? Känns det bra att vara taskig?

      1000%. Alltid mammor och kvinnor som är elaka mot andra mammor eller kvinnor. Fyfan skäms på er, det ska alltid tryckas ner och skuldbeläggas för andras känslor. Hon är en ensamstående mamma, var lite jäkla empatiska och peppande. Har ni inget fint att säga så var tyst, men nej ni tycker ni är så mycket bättre och bara måste trycka till henne?

    alltså vem är denna Rosanna.? vad är hon känd för? släkting med nån kändis? fy sån hemsk vän.. är hon inte gudmor också?
    hoppas inte lisa bjöd henne..hejja dej lisa du klarar dig ypperligt utan nån kändiskåt polare

      Hon är typ en kvinnlig Daniel Paris, hängde efter Kissie & co på den tiden. Verkar inte ha alla hästar hemma.

    Ni som kommenterar nedlåtande om rädsla/oro över att resa själv med barn, så elaka ni är.

    Och sen går Rosanna på datafest med Sanna Guidetti på nationaldagen..så mycket för den allergiska reaktionen?

    Åå vad trist… på så många sätt! Hoppas det blir bättre än hon tror. Kanske kan hitta några roliga på hotellet att hänga med sista dagarna. Och den gamla klyschan ”motgångar stärker en” stämmer faktiskt så hoppas det kan vändas till något positivt i slutändan. ♥️

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.