104 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Fy vad hemskt på Gröna Lund ?

      Ja verkligen! ?

      Ja herregud ? Fy fasen vad vidrigt. Får panik bara jag tänker på det.

        Ja samma här. Stackars de drabbade ?

      Ja fy så hemsk, så otäckt. Vilken chock. Sorgligt.

      ? VA! Det har jag inte läst någonstans – herregud ?

        För att det inte är sant.

      Hur vet du det?

      Vart har du läst det om benet?

        Okej jo, bilden på aftonbladet är uppe än. Ursäkta men hur tänker dom eller har dom missat benet i bakgrunden?

          För att benet sitter fast på människan som sitter i vagnen!
          Det är inget avkapat ben! 5 människor satt kvar i vagnarna för att få hjälp ner!

            Ser personligen ingen tillhörande kropp men hoppas innerligt att du har rätt.

            Hur kan du vara så säker på det? Ser inte ut som att benet tillhör någon som sitter i en vagn och väntar på hjälp tyvärr.

        För fb är en tillförlitlig källa.. Sprid inte saker som du inte ens vet är sant. Sprid inte alls med tanke på offer och anhöriga.

          Nu är det ju dock aftonbladet som delat den här bilden initialt. Jag kan dock tycka att hela diskussionen kring en bildkälla känns oerhört irrelevant i situationen. Oavsett vad å är det här en fruktansvärd händelse och jag lider med både drabbade och anhöriga.

            Förlåt men om du lider med de anhöriga så skulle du inte sitta och skriva kommentarer där du hänvisar till bilder på fb på en offers eventuella ben. Osmakligt är vad det är och du verkar inte lida det minsta med varken offer eller anhöriga! Usch! Håll dig till fb

              Det mest osmakliga här är att du kastar ur dig att jag inte skulle bry mig. Självklart lider jag oerhört med både drabbade och anhöriga, detta är enormt tragiskt. Jag konstaterade att olyckan tyvärr verkar makaber och har likt du kan läsa undvikit att länka till någon bild just för att den är hemsk. Nu råkar det dock vara som så att bilden ligger på aftonbladet för alla att se, oavsett vad jag eller någon annan tycker om saken.

                Du hänvisar till specifika inlägg på fb där man kan (enligt dig) se morbida bilder på offer. Nej, du lider inte. Jag fattar inte att Camilla låter sådant här stå kvar. Så fruktansvärt respektlöst!!

                  (Och jag lämnar här. Jag blir så förbannat provocerad av sådana som du så jag skulle kunna explodera. Min bror stod i kön till bergochdalbanan när olyckan skedde och jag skulle ha blivit dubbelt så förbannad om det hade varit honom du pratade om så här. Fy fan!)

                  Fast nu hittar du ju bara på. Jag skrev att händelsen avhandlas på flashback. Bilden syns inte i flashbacktråden utan den måste man i sådana fall aktivt klicka sig vidare till.

                  Så du blir provocerad av att jag likt andra här inne tycker att händelsen är fruktansvärd, konstaterar att olyckan verkar makaber och tydliggör att jag inte tänker länka vidare till någon bild just för att den är så rå? Just att den finns en bild publicerad kan jag inte göra något åt, utan jag har konstaterat att olyckan verkar hemsk utifrån den. Om artikeln provocerar dig vilket jag absolut kan förstå så får du kontakta aftonbladet, för jag har inte mandat att ta ner den.

                  Jag vet inte vad som är värre, dina osmakliga kommentarer eller att du inte alls verkar begripa vad det är som är osmakligt med dom.

                Och du var tvungen att berätta.

            Varför ens börja diskutera bilden då?

              Det har jag inte gjort. Om du läser mitt inlägg så kan du köart och tydligt se att jag inte ens hänvisade till någon bild utan att flertalet personer ställde frågan därefter. Och att hemlighålla en bild som ligger offentligt på aftonbldet är inget jag har mandat till, vem som helst kan gå in och läsa artikeln.

                Konstigt att många läst artiklarna då utan att reflektera över det. Varför skulle du inte kunna vara tyst om det? Om det ens stämmer.

                  För att svaret ”hemligt” känns ganska meningslöst när artikeln finns publicerad för alla att läsa i en av landets största tidningar. Vill du att bilden tas ner får du ta och kontakta aftonbladet, för det har jag (tyvärr) inte mandat till att göra.

                  Håller helt med. Varför ens behov av att nämna sådana makabra detaljer, vidrigt. Har läst & kollat bilder på A-bladet tidigare idag, utan att se ngt sådant alls och hade dels helst velat slippa läsa sånt, men tänker främst på anhöriga, det är ngns dotter/son eller fru/man, mamma/pappa osv. som omkommit, lite visas respekt vore på sin plats.

                  Ansi, jag har dock aldrig tvingat dig att gå in på Aftonbladet. Om du inte vill läsa artikeln och ändå går in och läser den är inget jag kan stå för, det är ett val du själv gjort. Att den är makaber säger jag inget annat om, för mig är det definitivt ytterligare en anledning till att bojkotta Parks & Resorts.

                  Men du spekulerar och får det att låta som en sanning. Håll dig till flashback där dina likasinnade kan snappa upp på dina respektlösa spekulationer.

                  Det har aldrig funnits någon sådan bild på Aftonbladet.

                Du hänvisar inte till någon bild men du berättar ju för fn vad man kan se på bilden.
                Vad är det du inte fattar?

              ”Tvingat”? Fyi, läste Aftonbladet INNAN jag läste härinne och reflekterade då definitivt inte över några vidriga detaljer på bilderna och hade helst sluppit läsa det makabra härinne, samt visad respekt för anhöriga, sånt sprider sig fort. Onödigt.

            Och jag har svårt att tro att Aftonbladet skulle publicera en bild på ett avkapat ben i det här sammanhanget.

              Tyvärr tänker ju sällan de som jobbar på Aftonbladet med huvudet.

                Vad menar du?

            Du hänvisar dessutom till fb och var i tråden det går att läsa.

        Inte makaber nog för att låta bli att hänvisa folk till var man kan se den tydligen. När man trodde att folk ändå var lite medmänskliga….

          Jag svarade när frågan ställdes, om du läser mitt initiala inlägg kan du klart och tydligt se att jag inte hänvisat någonstans. Jag har ju själv här ovan ifrågasatt tidningens val att publicera bilden. Jag ser dock inte någon anledning till att svara ”hemligt” när artikeln i fråga tar ungefär tre sekunder att googla upp.

            ?‍♀️

            Är man tvungen att svara?

      Knappast ett faktum, sluta sprida massa rykten om olyckan!

      Och sen klappar sig folk här inne på bröstet att det minsann är värre på fb.. jodå.

        Det är så osmakligt att man delar med sig av sånt vare det är sant eller inte. Som folk som tar kort på olyckor. Man ska fråga sig själv ”Hade jag velat att folk tog kort/ skrev om det gällde mig eller mina anhöriga”.

      Va avkapat ben. Hemskt. Alltid vägrat åka bergodalbanor. Den där på grönan är visst 30 år.

        Det är någons spekulation. Gör det inte till en sanning.

          Precis, hitta inte på massa saker.

      Men snälla. Inget ben har slitits av. Om det hade skett så hade det sprutat blod åt alla håll och kanter. Finns inte en enda droppe någonstans.

      Fullständigt vidrigt av camilla att låta detta stå kvar.

      Nej, tydligt är att folk läser vad dom vill läsa. Jag har förklarat hur jag menar och vill man tolka det på annat sätt, ja då är det så. Oavsett vad en fruktansvärd händelse och en urspårad diskussion som inte hör hemma i en sådan här makaber situation. Jag kommer inte svara mer för det enda som behöver belysas är tragedin i det hela. Ta gärna ner kommentaren då det jag skrivit verkar kunna misstolkas väldigt lätt, vilket inte bidrar till något positivt.

        Din kommentar är tydlig och lätt att förstå. Vad du menade är en sak, vad du sen skriver är en annan.
        Oavsett vad din intention var så är det en rätt osmaklig kommentar.

          Jag har konstaterat att det lätt verkar kunna misstolkas, förklarat att det inte är så jag menat och bett om att diskussionen ska hävas och tas ned just för att det enda som är relevant här är den enorma tragedin i det som inträffat. Jag ser inte riktigt vad mer jag kan göra, men eftersom du verkar veta det så får du gärna dela med dig (och det menar jag inte spydigt utan genuint).

            Förstår du själv vad folk tycker är osmakligt i det du skriver?

              Både och. I det jag faktiskt avsåg, nej. Däremot förstår jag i efterhand att det lätt kan misstolkas således att jag från första början varit på tok för otydlig i vad jag avser, vilket såklart är mitt fel och ingen annans. Och just därför efterfrågar jag också att kommentaren tas ned.

              Vad jag menar är att olyckor likt denna inte får inträffa, och jag tycker det är fruktansvärt att olyckan dessutom tycks vara väldigt makaber. Den åsikten ser jag inget fel i. När någon specifikt frågar var jag fått informationen så tänker jag mig att man som vuxen individ själv tar ansvar för huruvida man vill läsa artikeln eller inte, vilket såklart är fel tänkt av mig, och därav urartar hela diskussionen helt därefter. Så, både ja och nej. Jag försökte svara på frågan utan att vara för ingående, min avsikt var att besvara frågan inte agera integritetskränkande, men tydligt är att svaret framstår på ett helt annat sätt än vad jag avsåg. I grund och botten samma tanke men radikalt olika tolkningar av den, och för säger jag absolut inte att min nödvändigtvis är rätt, utan att det är så jag såg på det hela. Tänker folk annorlunda kan jag inte annat än be om ursäkt.

                Men det är inte någon som ifrågasatt att det är en hemsk olycka. Du begriper alltså inte vad det är folk reagerar på. Bra att veta.

                Du spred inte information du spred mycket lösa och respektlösa spekulationer som inte var grundat i någon alls. Därav frågade någon var du fått det ifrån och du borde redan vid din första kommentar förstått det uppenbart osmakliga att ens sprida det som ett faktum.

                Det är din FÖRSTA kommentar som är problemet.

                Ja, och det är mycket möjligt att det blev fel redan där. Det var dock inte min avsikt. Jag tycker att olyckan är fruktansvärd, och om det framställdes helt fel så kan jag inte annat än be om ursäkt.

                Nu har jag dock försökt förklara hur jag menat men att jag förstår att det inte tolkas så, bett om ursäkt och bett om att få kommentaren nedtagen. Ja det blev helt fel och ja det är mitt fel. Jag ser inte vad mer jag kan göra här och nu, faktiskt.

                  Så svaret på frågan om du förstår det osmakliga är alltså nej.

                    Vill du tolka det så så får du absolut göra det. Jag har förklarat att det kom ut helt fel än vad jag ansåg, sagt att det är mitt fel att det blev så, bett om ursäkt och bett om att kommentaren tas ned då den endast bidrar till hetsiga diskussioner som inte bidrar med något positivt. Vad mer tycker du att jag ska göra? Jag kan inte ta ned kommentaren på eget bevåg tyvärr.

                    Du kan tex sluta skylla ifrån dig på att alla andra har missförstått dig.

                    Du missförstå uppenbarligen de som försöker förklara det olämpliga i din kommentar.

                    Och det bästa du kan göra nu är nog bara att släppa det och hoppas att Camilla tar ner den här tråden. Dina ”ursäkter” är inte till din fördel.

                    Du uttryckte dig klumpigt och jag hoppas uppriktigt att du tänker till nästa gång du skriver om någon olycka. Med det sagt så släpper jag detta och jag är inte den som kommer älta detta framöver under dina kommentarer ? svårt att veta vem som är vem här bland anonyma men även om jqh låtit hård så har min mening bara varit att få dig att förstå hur osmakligt din kommentar var.

                    Jag skriver ju att det är mitt fel att det kom ut så pass fel och att jag förstår att det lätt kan misstolkas.

                    18:12 Nejdå, uppenbarligen blev det helt fel och du gör absolut inget fel i att vara hård då. Ni kan inte annat än poängtera ut att det som står inte är okej, på samma sätt som jag inte kan annat än be om ursäkt och förklara att så som det kom ut inte var min avsikt. Jag uppskattar att du säger till men samtidigt är öppen för min förklaring (vilken inte är en ursäkt för som sagt, det är mitt fel och jag säger inget annat), för det ger mig en chans att inse mitt fel och be om ursäkt. Vilket förhoppningsvis leder till att sätta punkt för diskussionen och få kommentaren nedtagen.

            ”det faktum att det hänger ett avkapat ben i attraktionen”
            För det första är det inte ett faktum. Sen är det både osmakligt och okänsligt. Om du inte själv inte förstår det så kan jag inte hjälpa dig.

            Tips: sprid inte respektlösa spekulationer som sanningar till att börja med.

        Om precis alla missförstår dig så ska du nog se över hur du uttrycker dig. Ett tips i all välmening.

          Jo och där kan jag inte annat än hålla med dig. Jag vet även varför det blir fel ibland och det är även något jag jobbat på i 10 år nu, det går absolut framåt men tyvärr blir det fortfarande fel ibland. Just därför förklarar jag att det lätt verkar kunna misstolkas men att det inte var så jag menade – för att folk förhoppningsvis inte ska driva på diskussionen då den inte tillför något som helst. Samt ber om att kommentaren ska tas ned just för att den lätt kan misstolkas. Jag förstår precis hur jag menar, men uppenbarligen stannar det vid mig vilket såklart också ligger på just mig. Jag ser dock inte vad jag kan göra mer än att förklara att jag inte menar det som det av dom flesta tolkas och försöka få kommentaren nedtagen.

            Jag har anmält kommentaren till Camilla och jag är mycket besviken på att den får stå kvar så länge.

            Men sluta skriv att folk misstolkat din kommentar, det är du som skrivit en jävligt korkad kommentar och inte förstått det.

              Jag har ju klart och tydligt skrivit att det är mitt fel? Jag ansåg skriva en sak men uppenbart kom det ut på helt fel sätt. Att jag poängterar det är för att försöka få slut på själva diskussionen tills dess att kommentaren tas ned. Det blev fel, jag tar på mig det, och kan tyvärr inte ta ned kommentaren själv.

          Och med det vill jag såklart tacka för att du tipsar istället för att direkt hugga. Min kommentar må vara en förklaring vilket jag tycker är på sin plats då jag inte avser provocera någon, däremot är det inte en ursäkt. Det blev fel och det är mitt fel.

        Misstolkas? Du har ju skrivit rakt ut, det är väl ingen som missuppfattat det.

          Ugh, verkar som att TRH är tillbaka under namnet Belle.
          ?

          Finns väl inte så mycket att misstolka med ”..faktum att det hänger ett avkapat ben i attraktionen talar för något annat..”

          Det är såklart budskapet och inte orden i sig jag avser. Vad jag i grunden ansåg få fram var något helt annat än det som ordagrant kom fram, med andra ord har jag uttryckt mig klumpigt vilket jag såklart även tar på mig. Det är mitt fel att det blev fel. Att fortsätta hugga när jag gång på gång ber om ursäkt och försöker få kommentaren nedtagen leder dock ingenvart det heller. Jag förstår att det blev fel och ber så hemskt mycket om ursäkt för det, min intention var inte att provocera någon.

    Var det Redgert som anordnande den festen som alla influencers var på eller? Labero var där och trollade och den finska sångaren i grön jacka, så den måste ha kostat en del. Blev det ingen fest hos Lojsan eller, var ju snack om att den skulle kosta 7000 per person, eller var det denna fest, där bilden är ifrån, som kostade det? Snälla ge mig svar på detta, har sånt huvudbry 😉

      Två olika fester. En hos Lojsan och en hos Tham/Jankell.

    Vad menas med disken? Fattar noll.

    OT Kenzas bebis ska heta Tarzan. Otippat ändå?

      Skojar du nu? ??

      Lol det är ju ett skämt

        Ja men det måste det väl fan vara? Haha!!

          Klart att det är ett skämt, hon har sagt att hon ska säga namnet i sin ”förlossningsvlogg”

            Såklart för att få mer följare ?‍?

              Men såklart 🙂 hade gjort likadant.

      Förhoppningsvis är det ett skämt

      Är ju sonens förslag att den ska heta Tarzan.

      Hon ska avslöja namnet i förlossninsvideo idag.

      Hahahahhaha nej men sluta?????

      Ett skämt givetvis. Hon la upp en story för några dagar sedan att ett av de äldre barnen tyckte bebisen skulle heta Tarzan.

      Om jag inte har drömt så har jag för mig att Klara kallat honom Kenzo i en av sina vloggar men det har kanske bara varit ett smeknamn.

        Dröm eller smeknamn tydligen, Sasha verkar han heta.

    Så märkligt, tänkte senast på säkerheten på nöjesfält igår. Sommarjobbade på ett för en massa år sen och då var det typ artonåringar som körde alla attraktioner, enkel mekanik med knappar att trycka på förvisso, men det är ju när det händer ngt, som man behöver ha lite mognad osv. Vi fick ”köra upp” på de attraktioner vi skulle köra, tog en kvart typ, ingen avancerad säkerhetsgenomgång what so ever, mer än att alltid känna på byglarna innan start. Nu är detta som sagt massa år sen och mycket har säkert hänt sen dess, men mitt jag idag, kan inte fatta hur vi snorungar fick köra dessa attraktioner utan att ha äldre medarbetare närvarande.

      Oavsett hur gammal personen som hade hand om attraktionen är så finns det så mycket hen kunnat göra åt saken. Den person lär vara rejält chockad

        Nej så är det ju givetvis. Oavsett ålder ett fruktansvärt trauma för alla inblandade.

      Men de som jobbar är ju där mest för att se att folk inte har på sig saker de inte ska, sitter ner och är fastspända. Sen trycka på start när det är gjort. De ska liksom inte göra mer. Det är det enda slags säkerhetskoll som ska behövas när attraktionerna väl är igång och ska åkas på. All säkerhetskontroll av själva attraktionerna sker ju när parken är stängd, då är det inte 18-åringar som fått en introduktion som gör det.

        Men Ansi skrev ju just att det var det som de fick göra.

          Nej, det utförs andra säkerhetskontroller på alla attraktioner. De består inte av säsongspersonal som ”kör upp” attraktionen en kvart. Det är inte riktiga säkerhetskontroller och skötsel, det utförs av folk som vet vad de gör.

            Ok då missuppfattade jag. Tack för förklaringen.

          Det står det inte alls.
          /tidigare säsongsarbetare på nöjespark

    Ja och som sagt var detta en massa år sen (min erfarenhet av det hela) och mkt har hänt. De allra flesta var ju en knapp med på och av, men det fanns faktiskt då, även några få attraktioner vi körde halvmanuellt, dvs man kunde styra hur länge man körde, backa osv. bla virvelvinden om inte jag missminner mig. Känner bara personligen att jag inte var särskilt mogen och hade tänket kring säkerhet där & då.

      Då hade du ju kunnat be om en enkel barnkarusell istället?
      Sånt gick åtminstone att få göra på Parken Zoo en gång i tiden

        De körde man oxå. Jag var sk.”reservare” och fick hoppa in där nån blev sjuk eller det fattades personal, så körde i princip alla attraktioner utom Bergodalbanan. Menade mer att jag NU tycker att jag inte hade koll på säkerhetstänket då. Alltså där & då handlade det mest om att tjôta med kollegor, snygga killar och de frekventa festerna, omogenheten (hos mig) och frånvaron av tex.platschefs säkerhetsgenomgång. Vi hade en trött gammal farbror som mest satt och rökte. Andra tider helt enkelt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.