Förlossningsvideos anno 2023?



Kenza har postat ett Instagraminlägg där hon meddelar att hennes tredje förlossningsvideo nu finns på Youtube. 
Tittar folk fortfarande på det, eller har nyhetens behag klingat ut nu?
Jag hade aldrig lagt min fritid på att se en massa olika influencers föda barn. Kanske om jag var ung, med en längtan efter barn och med en släng förlossningsrädsla… DÅ hade jag kanske kollat men nu? Nä….

Hur är det med er? 

78 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Har aldrig kollat på ngn förlossningsvideo, vare sig vänners eller kändisars. Finns verkligen ingenting som intresserar mig i det, filmade inte heller mina egna. Varför vill man dela ett sådant intimt tillfälle med främling och sannolikt en hel hög knasbollar?

    Totalt ointresserad.

      Samma här…det är ju sjukt att inget är privat längre..visa allt viiiisa aaaaallt!!

        Folk säljer sin och sitt barn själ för inget numera.
        Har vi inte kommit längre år 2023 ?
        Så billigt att hålla på så, men tydligen finns en marknad , eftersom de verkar tjäna en hel del pengar på att krysta inför vem som helst som vill och kan skåda.
        Tänker dom inte på att pedofiler ,tänder på sånt här. ?

          Det är väl snarare så att det är värre år 2023 än föregående år. På vilket sätt skulle man ha ”kommit längre”?

    Jag tyckte det var mysigt att se hennes video, paminde mig om mina forlossningar. Letar dock inte aktivt upp forlossningsvideos, sa intressant tycker jag inte att det ar.

    Finns inget intresse över huvud taget.

    Jag kollade men spolade igenom videon. Jag följer Kenza och gillar henne vanligtvis, men en tredje förlossningsvideo är lite too much. Hennes liv med barnen och hennes nya sommarställe är inte lika intressanta för mig för jag själv inte kan relatera.

    Tyckte även det var konstigt när hon häromdagen postade bild på nyfödda Sasha och redan skrev om tankar/planer på ett fjärde barn.

    Menar snälla ta det lite lugnt med att så desperat ploppa ut bebis efter bebis. Känns ju som ett tvångsmässigt beroende…..

      Fast… det var ju inte som att hon skrev att redan planerar den fjärde som du får det att framstå som.

      Det hon skrev var att hon har alltid velat ha fyra barn (vilket hon påtalat tidigare) men just nu tvekar för att det känns så omvälvande med det tredje barnet, att det är en sådan omställning. Men samtidigt kändes det konstigt att det här då skulle ha vart hennes sista graviditet och hennes sista bebistid. Var bara öppna reflektioner kring att landa i ett tredje barn.

      Snälla ta det lite lugnt i dina antaganden och förhastade slutsatser. Känns ju som ett tvångsmässigt ”leta fel överallt”…

        Bra skrivet anonym ??

    Förlossningsvideos har varit jättebra/nyttigt för mig att se inför mina egna förlossningar. Hade influencers inte lagt upp hade man väl fått fortsätta se videon med Gudrun Schyman med 40+ år på nacken.

    För alla som inte har barn (eller väntar barn) så förstår jag att det är helt ointressant men för många har det nog varit väldigt välbehövligt. Gravid- och förlossningsvården är väldigt otillräcklig när det gäller att förbereda den informerade mamman inför förlossning. Allt man kan du tänkas vilja veta måste man ta reda på själv.

      Jag tyckte inte ens att det var intressant med influencers förlossningsvideor när jag själv var gravid och skulle föda.

      Jag pratade med vården, mamma och syster och vänner som nyligen fött. Det var mer intressant för mig än att se dessa videos. Men visst, de hjälper nog många som inte har nära runt sig som kan dela erfarenheter.

        Exakt. Du har tur som har närstående som kunde dela sina upplevelser mer dig men många har inte det och för dessa kan det vara ovärdeligt.

        Bara för att det är ointressant för någon behöver det inte va det för någon annan. Jag tycker tex att ”Hauls” är dötrisst men motsätter mig inte att det kan finnas intresse för dom från annat håll.

          Ja det var ju precis det jag sa. Jag gav min åsikt och förtydligade att den inte gällde alla utan att jag förstår att det kan vara intressant och hjälpsamma för andra som inte har någon att dela erfarenheter med så som jag gjorde.

            Så bra då ?

          Jag har ingen att dela erfarenheter med och har ändå ca 0 intresse av att se förlossningsvideos. Det handlar väl till syvende och sist vad man egentligen är intresserad av?
          Det känns som om de som gillar såna videos inte är en homogengrupp. Det enda jag kan tänka mig om gruppen är att majoriteten är kvinnor typ

            Och jag är gravid så borde tillhöra marknadsgruppen de riktar sig mot.

            Man hade ju önskat att män också intresserade sig då det är något som även berör dem..

      Håller med till 100%

    Jag älskar förlossningsvideos särskilt om den är så bjussig som alla Kenzas har varit med klipp från förlossningen. Otroligt fint när hon tog emot sin son. Men är också mamma och blödig generellt. Tänker att det är bra pepp för folk som ska föda barn om inte annat!

    Never have, never will. Hur intresserad kan man egentligen vara av nån man inte känner?

      Tydligen jätte med tanke på att du befinner dig på en blogg som skriver om influensers ?

    Älskar att titta på förlossningsvideos!

    Åh! Älskar förlossningsvideos, framförallt kenzas men även klaras var så fin!

    Jag frågar mig varje gång varför jag fortfarande går in här och läser.
    Det var väldigt länge sen som det var intressant att följa främlingar.

      Varför fortsätter du då?

        Det är ju precis det jag frågar mig själv varje gång.
        Har du någon teori? En ovana som är svår att jobba bort? FOMO? Trygghetsnarkoman? Jag har egentligen ingen aning ??‍♀️

          Jag undrar samma. Förut var det trevligt här inne, nu är det enbart negativt både inläggen och kommentarerna. Jag tror att det är bara av gammal vana jag går in.

    Jag älskar att kolla på dom. Grät till Kenzas

    Sitter här höggravid 9 dagar över tiden och bara väntar på att denna jäkla förlossning ska starta, då kollar jag på andras videos för att förbereda mig och få nån typ av pepp av att behöva trycka ut denna bebis snart. Så jag är en av dom som plöjt alla förlossningsvideos den senaste tiden ?

    Jag tittade på liknande videon när jag var gravid för att lära mig mer om själva processen och var nyfiken på andras upplevelser. Annars är jag intresserad av dem ?‍♀️

    Gråter alltid när bebisen äntligen får träffa sin mamma och pappa första gången! Men kollade aldrig på såna typer av videos innan jag var gravid/fött barn själv.

      Tvärt om för mig, älskade det innan barn men är liksom mätt på förlossningar nu.

    Har haft tre fantastiska förlossningar och tycker det är något otroligt, men skulle heller inte ägna tid åt att titta på en förlossningsvideo.

    Jag tittade faktiskt på hennes video, och det var första gången jag tittade på en förlossningsvideo sen Margaux. Tyckte faktiskt den var väldigt fin!

    Det var verkligen inte länge som Camilla Läckberg klarade av att vara gråhårig. ? Max några veckor.

      Du låter väldigt hånfull, utan att verka förstå att många blir påverkade av att få dagliga negativa kommentarer om utseendet. Påverkar det dig egentligen eller varför behov av att rapportera om färgningen av hår igen för hennes del? Din ton är triumferande ”ha, det där klarade hon minsann inte av!”

    Jag tänker att det är väldigt bra att det finns förlossningsvideos där ute. Det känns säkert skönt att kunna se ”vad man har att vänta” som gravid. För mig som inte har barn och inte kommer föda barn? Helt ointressant, hade aldrig fått för mig att titta på sådant.

    Det finns ett norskt pörogram, minns inte vilken TV-kanal, men den visar alltså förlossningar. Följer ett antal föräldrar från att de anländer till BB och tills mamman fött sitt barn. Både jobbiga och enkla förlossningar. Jag älskar programmet – och gråter alltid en skvätt när barnet kommit ut! Jag blir så otroligt gripen!

      Pörogram?? Program!!

        Jag spenderade lite väl många sekunder på att försöka komma på vad pörogram är på svenska ? Det är nog lite för varmt ute för min hjärna för tillfället ?

      Det har även funnits en svensk version och flera säsonger från England. Gillar också det programmet! Så intressant att se så många olika förlossningar – i slutändan ska ju ett barn ut. 🙂

      Haha, pörogram! ?

      Älskade ”barnmorskorna” i Sverige men det blev ju bara tre avsnitt. Någon som vet var man kan hitta norska eller brittiska?

        Förlossningskliniken Norge finns på Discovery+

    Jag har aldrig och kommer aldrig kolla på influencers förlossningsvideos. Är själv gravid och känner mer usch varför göra content av precis allt. Inte en förlossningen är privat.
    Dom gör det ju inte för att utbilda människor utan för cash

      Det var ett väldigt enkelspårigt sätt att se på det. Bara för att det inte intresserar dig så betyder det ju inte att det är ”usch”. Läs kommentarerna ovan och bredda din förståelse. Det verkar faktiskt finnas folk där ute som blir hjälpta av förlossningsvideos.

      P
      Håller helt med dig.

    Älskade ”barnmorskorna” i Sverige men det blev ju bara tre avsnitt. Någon som vet var man kan hitta norska eller brittiska?

    Om folk fortfarande kollar? Ja det är väl bara att kolla antalet views på dessa videos så får man svar på det? Ofta de mest kollade videorna på deras kanaler 🙂

    Seriöst? Du kan verkligen inte ha sett mycket…

      Har nog sett en del. Men detta var det värsta. Usch ? glad att jag inte är en man och behövde uppleva spektaklet irl

    Har själv tre barn, 15 år och uppåt så det var en tid sedan det begav sig för oss. Överlag har jag inget intresse av varken småbarns liv eller förlossningar men efter att ha sett inlägget här så tittade jag på Kenzas video och den var fantastisk. Som förlossningsrädd så skulle jag önska att jag hade sett den då.

    Tänkte exakt samma sak när jag såg bilden nyss! Snacka om att hon vill att barnet ska vara mörk för sådär mörk är hon inte om man utgår från tidigare klipp/bilder såvida hon inte har börjat med spraytan på henne, lika bra att börja med sånt när de är spädbarn iofs.

      Jag tänkte mer att oj, trott babyn va ganska ljus men kanske inte då nu när jag såg andra bilder. Spelar ju ingen roll mer att jag blev förvånad. Så vet inye vilket nu ändå ?

      Men herregud låt barnet hållas utanför… Känns bisarrt att ett barns hudfärg ska diskuteras.

        Klart man blir förvånad, kolla bilderna själv innan du uttalar dig. Inget konstigt att man undrar!

      Men snälla vad ni hittar fel. Är väl olika ljus hon fotar i bara, ljuset gör mycket för bilder.

        Nä inte så mycket !

      Bara fyi på att hudfärg/ton hos spädbarn kan förändras med tiden likväl som ögonfärg och hårfärg. Vad de föds med för färg/ton är ofta inte den slutliga färgen/tonen på hud, ögon, hår.

    Jag förstår inte att man vill dela ett så stort ögonblick med typ, vem som helst.. Men så är jul influenservärlden, gränslös och jagande av klick. Men ändå sorgligt att allt ska visas upp.

      Ja verkligen gränslös. Börjar undra om integritet överhuvudtaget finns? Svarar själv på frågan. Ja den finns men som jag upplever det så blir det allt färre med den egenskapen. Bra eller dåligt? För egen del önskar jag att fler ska värna mer om det riktigt privata. Men det är jag och alla är vi olika.

    Oj. Ja….

    Skulle aldrig våga se nåt sånt.

    Det är ungefär lika intressant som alla inlägg här vilka influencers som väntar barn. ?

      Oj mitt svar var till Sanna / 09:45

    Tror inte att jag själv kommer att lägga upp liknande videos på min youtube-kanal, men uppskattar ändå att andra gör det. Vill ha möjligheten att se vad som eventuellt väntar mig om jag skulle bli gravid någon dag ☺️

    Väldigt intressant tycker jag som är gravid. Mer så när jag var gravid för första gången. Man kan lyssna på folks historier men att faktiskt få SE hur det är i ett förlossningsrum var skönt. Man visste vad som väntade.

    Jag är gravid med mitt tredje barn (och jobbar dessutom som barnmorska). Dessa videos är såklart inte ”till för mig” men jag kan absolut förstå värdet i dem för andra som väntar barn. Jag tycker att de oftast är väldigt fina och avdramatiserande. Och framställer förlossningar på ett helt annat sätt än traditionell filmindustri, det måste inte vara operationssal-ljus, folk som forcerar krystning och ett gäng sjukvårdspersonal i rummet. Det man ska komma ihåg är ju att alla förlossningar är helt olika men jag tror ingen födande kommer med önskemål att få föda som Kenza?

    Födde barn i januari. Älskar förlossningsvideos! Innan va det bara fint, men nu relaterar jag. Sett Klaras och NattiDs, ska se Kenzas och Ribeckas med ?

    Otroligt vackert att se ett barn födas

      Haha nu lät du som min pappa ??

    Verkar vara otroligt populärt. Herregud vad folk satt och grät till tanbyklaras förlossningsvideo ?

    Innan jag själv fick barn fann jag det inte alls intressant, men nu efter mina 2 förlossningar älskar jag att titta på det. Blir så oerhört rörd. Kan omöjligt se en förlossning utan att börja gråta?

    All kärlek till Kenza och är jätteglad för hennes förlossning och för alla som blir behandlade väl.
    Men ändå märkte jag att hon fick lite kändisbehandling ? Nån som satt med henne nästan hela tiden hon fick ett rum med soffa
    Hon fick bedövning i förväg i infart och hennes förlossnings mackor var mycket lyxigare än dom flesta får plus nån bubbel och smoothie? Som sagt jätteglad för alla som får ha det så härligt på förlossningen och hoppas detta är standarden för alla men vet att många inte får den behandling som Kenza fick.

      Jag födde också på BB Stockholm och jag fick ett likadant rum, fick bedövning innan de satte in värkstimulerande (vattnet hade gått utan att nåt hände) och hade personal i rummet nästan konstant trots lång förlossning. Minns dock knappt mackorna men fick nåt ”bubbel” plus juice, inte smoothie. Så det handlar nog snarare om vilken förlossning man är på 🙂

      Öh. Jag har fött 5 barn och har i princip alltid haft en bm i rummet. Jag har visserligen fött superfort alla ggr men endå? Smoothie och bubbel fick vi också. Bedövning i förväg kan man be om redan på mvc som en del av förlossningplaneringen.
      Fött på Huddinge alla fem ggr.

    Eller hur. Jag är 35 och sedan jag fick barn för nästan 4 år sedan, så har jag fått mycket grått hår, det är väldigt märkbart för jag har mörkt hår. Gud vad jag får kommentarer om det hela tiden. Typ: varför har du grått hår fast du är så ung? Eller typ: har du inte funderat på att färga häret?
    Man blir så medveten om det och det påverkar mitt självförtroende väldigt mycket. Men försöker inte bry mig ändå för jag vill inte vara slav till att färga håret med jämna mellanrum, resten av mitt liv. Försöker acceptera det. Men svårt när folk kommenterar det hela tiden…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.