Bästa tipsen från Egoina. Och mig.

Madrasskydd med kylande effekt. Madrasskydd när man har barn är ju livsviktigt. Bara att dra av och tvätta med jämna mellanrum eller när det varit vällingkrig eller andra olyckor : )) Vi köpte ett med kylande effekt från Ikea som jag verkligen rekommenderar, särskilt nu på sommaren. // Egoina

Jag vet att när jag skrev om att jag ville ha en kudde med kylande effekt så fick jag massor av tips från er. Nu kommer Egoina med ett eget, nämligen kylande madrasskydd.
Så himla smart. För min del är jag mest varm om huvudet och fötter så jag kanske borde kanske ha ett kylande element, på topp och botten.
Tänk att jag inte visste att detta fanns. Jag tänkte som så att OM det finns så borde jag ha hört talas om det, eftersom jag knappast kan vara ensam om att vilja ha en kall kudde, men tji fick jag. 🙂
Det här är nog det bästa tipsen någonsin som jag fått från en influencer.
Vilket är ditt?

Snurrbricka Lazy Susan. Bakom glassformarna skymtade vårt bästa köp på länge: en snurrbricka. Bilden här ovan är från Clas Ohlson. Sån ordning har vi absolut inte i vår kyl, haha. Men vi har en sån i kylen och äntligen har vi koll på alla burkar och såser. Tips är att ha såna i badrumsskåpet, eller ja var som helst som man behöver bättre ordning och översikt. // Egoina

En sådan har jag redan, men skulle vilja ta tillfället i akt att komma med en egen rekommendation på samma ämne, nämligen den här.
Som en lite plasttrappa att ha där det passar.
Jag har alla strösselburkar på den, för att enklare se vad jag har att jobba med. Stort tips, och givetvis ej betalt reklam. 😉

Tips som dessa, som inte är några väl bevarade hemligheter, kan te sig simpla men är allt som oftast SÅ uppskattade.
Visst?

55 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    När du ska koka något i en kastrull är det super att sätta en klädnypa av trä på kanten av kastrullen så att locket inte stängs igen. Mindre risk att det kokar över! Likaså kan man hälla i en liten klick margarin i vattnet när det kokar vilket också hindrar från att det kokar över.

      Eller så lägger man bara locket så det inte är helt på

        Tips: flytta kastrullen så att sidan där vattnet ångas upp när locket står lite öppet är en bit utanför själva värmeplattan. På så sätt branns inte det som rinner ned utan det rinner ned på de kalla partierna och är enkelt att torka upp.

          Har induktionshäll. ??‍♀️

            Jag med, funkar för alla typer. ? Jag kan ha missförstått din kommentar.

        Det kasar alltid och kokar över. ??‍♀️

          Då kanske jag har en annan typ av lock då för händer inte mig ?

    Mins inte då jag använde spisen sist! Airfryern har gjort matlagning himla smidigt och gott! ??

      Det enda som jag behöver är min brödrost. Den behöver jag dessutom inte diska utan all skit brinner upp i den.

      Håller med!!

      Läste att airfryer inte är så bra

        Life hack: läs inte så mycket om allt hela tiden

        Inte andas in avgaser ect varje varje dag heller! ?

        Jadå, varför inte?

          Ser ut som teflon, & friterad mat är inte bra

            Maten blir inte friterad i den. Det är en varmluftsugn typ.

            Men är det inte själva fetter som blir onyttigt vis fritering? Trodde airfryer var typ fritering utan att man tillsätter fett.

      Stoppar man alltså ALLT som kan stekas i en airfryer? Typ, blodpudding? Fiskpinnar? Köttbullar? En köttbit?

      Varför är det bättre än stekpanna?

        För folk är lata och inte orkar engagera sig i att steka saker

          Finns så mycket roligare och vettigare saker att göra i livet är natt laga mat och dessutom blir det godare och nyttigare! Vidga sina trånga vyer vettja! ?

            Det är nyttigt att använda gjutjärnspanna så ? och nej det är inte nyttigare i en airfryer

          Är väl inte mer slött än att slänga maten i ugnen.

          Haha jag är iofs lat och inte överdrivet intresserad av stekning. Men det ska ju vara värt det med att skaffa en maskin också.

      Från en som inte har airfryer: hur kokar man såser och potatis? Steker pannkakor? Bryner smör?

        En airfryer är som en ugn, det du kan göra i ugnen kan du göra i en aifryer.
        Man kokar eller steker inte i en ugn/airfryer.

          Så varför använda en airfrayer istället för ugn?

    Det där madrasskyddet var tyvärr en besvikelse tyckte jag. Alldeles för glatt och knöligt och kylde inte minsta lilla tyckte jag. Däremot är jag sugen på Ikeas kudde med kylande gel i. Någon som provat?

      Kudden är kall! Mycket bra!

    Ja det är det jag har. Kombinerat med konstigt hala lakan så är det helt omöjligt att inte vakna med all bäddning helt snurrig.

    Och nej, det blir inte svalt heller. Fast jag bet ju inte, kanske hade jag varit ÄNNU svettigare med ett annat madrasskydd.
    Helt omöjligt att bevisa eller motbevisa ?

    Lifehacks som alltid funkar

    Ät mer glass

    Tveka inte på ett bad bara för att slippa sand i skorna. Skorna kan tömmas

    Var inne med AC på när det är som varmast- skit i att man ska vara uuute och njuta om du mår bättre inne!!

    Gör orimligt stor grekisksallad

    Ja det var allt just nu

      Åh grekisk sallad, fan vad gott! Kvällsmaten fixad!

      Det här var väldigt bra tips alltihop.

    Har du en vetekudde så släng in den i frysen någon timme och lägg ovanpå huvudkudden eller vid fotändan när du ska sova. Håller sig sval bra länge.

    Har provat madrassskyddet men jag fick göra en reklamation. Totalt värdelöst, alldeles för glatt så att lakanen for omkring om man rörde sig.

    Hur mycket strössel har du, Camilla?
    Mitt tips är att generellt alltid ha en plats för allt. Alla kvitton i en liten låda. Alla pennor i en låda. Alla kablar i en låda. Alla batterier i en låda. Osv. Välj låda beroende på hur mycket du har av just denna produkt.

    Om något inte har sin separata plats, köp en liten låda att ha saken i.
    Mitt hem är uppdelat i lådor, korgar, byttor, hinkar och skålar. Hat massa kvar att organisera men det börjar bli väldigt lätt att hålla rent och fint här hemma. Dammsuga en gång/dag, skura toan lite snabbt, se till att vasken är tom och ren samt plocka undan leksaker på kvällen och vips så.är hemmet helt perfekt. Bara allt har sin plats så är det inte svårt att hålla rent och organiserat.

      Dammsuga och plocka varje dag lät inte så ”vips”. Mer som, ”hårt jobb lönar sig”.

        eller ”onödigt hårt jobb lönar sig inte”

        Har en Dyson och bor i en fyra. Att snabbdammsuga tar max 1 min/rum. Har inga ryamattor så det är busenkelt att svepa upp smulor, grus och löv som barnen packar på sig och transporterar hem till hallen. Hur ofta dammsuger ni med småbarn annars? Ibland plockas dammsugaren fram efter middagen också. Moppa kan man göra var tredje dag, orkar inte varje dag.

          Jag dammsuger inte, vi har en Roborock och kör den i köket nästan efter varje måltid, har blivit mer sällan nu när barnen är äldre. Annars så går den beroende på behov, men om jag ska höfta säg 2-3 ggr i veckan.

            Smidigt, får önska mig en roborock i julklapp!

        Skaffa en Dyson eller Roborock. Då är dammsugning ett nöje och tar ingen eller knappt någon tid 👌🏼

      Dammsuga varje dag?? Hur mkt tid och ork har du? ?

    Prova kylmatta för hundar. Finns billiga på bla Biltema.

      Tänkte precis skriva detta. Min räddning under somrarna. Blir kall på riktigt och jätteskön!

    Läste hennes senaste inlägg och blev bara så matt när jag kom till delen där ”barnen sprang in på en vilmarksbutik och levde sitt bästa liv”. Jobbar själv i butik och usch vad tröttsamt med familjer som tror att det är någon slags lekplats där barnen kan få härja fritt. Ännu värre med dom som låter sina ungar vara i vår butik och stimma medan dom går och handlar i någon annan så länge!

    Nu tror jag såklart inte att Egoinas son gjorde någon smärre röra då han inte är så gammal! Så det är inte direkt riktat till henne men kom bara att tänka på det när jag läste.

      Eller hur! Eller något typ av sjukställe. ”Det är VAB för lille Johannes idag.” Åhhhh. Tack! För att ni kommer hit (till vår arbetsplats) med era virus och sjukdomar. Alldeles strålande!

      Låt barnen få utforska och vara nyfikna. Det är ditt jobb att välkomna alla människor som kommer in i butiken, hur små de än må vara. Vilken fullständigt respektlöshet ni visar mot barn. Finns massa jobbiga ungar men långt, långt ifrån alla barn går runt i butiker och slåss, kastar saker, välter hyllor och ställer till med hyss. Otrevlig attityd. Det är nyfikna barn som växer upp och blir nyfikna vuxna. Det är nyfikna viuxna som uppfinner saker som vi behöver.

        Eller så leker man inte med sådant som är till salu ? Finns lekland dit man kan ta barnen om de ska ”utforska och vara nyfikna”.

    Mitt bästa lifehack är att odla. Är varken dyrt eller svårt eller tar särskilt mycket tid. Äter massor med grönsaker hela året utan att ha betalat mer än fröna (och ibland inte ens det om de är fleråriga-, vissa kryddor tex.) Köper heller aldrig sylt eller svamp för det finns också gratis i skogen ?

      (Alltså bären finns i skogen, innan någon påtalar detta ? )

      Tycker det brukar bli rätt dyrt i slutändan, om än trevligt. Jord, frön, gödsel, bekämpning av diverse sniglar och grejer, krukor bensin fram och tillbaka och sen misslyckas skörden ibland. Och när väl tomaterna mognar är ju tomater i butik som absolut billigast. Det som ger mest skörd och är enklast att odla brukar också vara nästan gratis i butik när det är i säsong. Köper man sen typ ett par trädgårshandskar för 129 sek har väl hela vinsten käkats upp….

      Rekommenderar dock ändå att odla, gott och roligt.

      Nu kommer någon säga att jag är dålig på att odla och det är sant, men det är de flesta andra också.

        Fast man behöver bara köpa jorden en gång. Ger man näring (tex gräsklipp) så behövs den aldrig bytas ut. Samma med krukor, engångsköp. Finns ju väldigt billiga hinkar och balkonglådor som är utmärkta att odla i. Och har man egen tomt behövs inga lådor. Så nej det är verkligen inte dyrt om man bara har lite fantasi ?

          Eller så saknar du fantasin för att kunna räkna ut att det inte är ekonomiskt lönsamt att odla själv.

            Inte för dig kanske. För mig lönar det sig absolut!

            Herre, människan tipsar om odling och du går på henne som en bulldoser. Det var ett fint och genuint tips. Din närvaro förgiftar oss..stick.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.