”Tiingelinn” raderar kritik mot samarbete och företag

Linn ”Tiingelinn” Andersson gör reklam för en slipsten för ben, och hennes kommentarsfält fylls omedelbart med kritik mot företaget – @dreambeauty.se på Instagram –  där kunder vittnar om beställningar som gjordes före midsommar och som fortfarande inte kommit fram. Flera stycken skriver att de inte ens fick några bekräftelser på sina ordrar och andra att de blivit lovade sin produkt inom några dagar, men att det var flera veckor sedan.

Vad gör Tiingelinnskan?
Hon sätter sig och raderar alla missnöjda kunders kommenterer och låter det enbart positiva stå kvar. Det, och företagets förklaring och svar, trots att kommentarerna som de svarar på har försvunnit.
Influencerparet bakom kontot @pappapappadotter som skriver att älskar sin och använder den varje vecka. Vem vet, kanske har även de gjort reklam för produkten?

All kritik ska bort. Bort! Bort! Bort! Shas!
Kunderna skriver för att varna varandra, snarare än att skriva trolligt, hat eller på annat sätt försöka sänka Linn, och det får inte heller stå kvar.
Vad tycker ni om detta?
     

Jag köpte samma kinaprodukt efter att jag sett den på Tiktok, och provade den på min sambo. 
Det gick så här:

På Dreambeauty.se kostar den 559 kr (nu nersatt till 299 kr). Jag köpte min på Shein för 12 kr.
Jag rekommenderar ingen att handla på Shein, men tänker att det kan vara värt att nämna eftersom produkten som Tiingelinn gör reklam för, kommer med största sannolikhet från precis samma ställe.
Lägger du sedan till faktumet att företagets Instagramkonto startades i juni 2023 så känner jag med kanska stor trygghet att jag kan avråda varenda en av er att handla från sidor/företag som det här.
De säljer krafs som du kan beställa själv, och säljer dem sedan med absurda prispåslag.

Jag menar, som den här ovan.
Kostar 12 kr att köpa in från Shein/AliExpress/Wish mfl.
Företaget försöker sälja den till ett ordinarie pris av 559 kr.

Tack för tips!

65 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Ja vad ska man säga. Var jätteintresserad av att köpa en sån när de först dök upp på instagram då mina ben ser hemska ut, prickiga osv.

    Men jag är en sån som snokar runt en jävla massa inför köp och hittade SÅ många som det inte funkar för, och de som tyckte att den funkade skrev att den var utsliten efter några veckor bara.

    Så jag tror exakt 0 på den produkten. Kanske om man har små ljusa fjun, vad vet jag, men jag har gorillaben så kan nog glömma att det skulle funka för mig.

    Epilerar istället.

      Funkar bra för mig som har grova hår + att benen blir mycket lenare än om man bara rakar. Men man får gnugga ett bra tag med stenen.

    Va smart! Raderar man så har det ju faktiskt aldrig hänt.

    Jag förstår inte varför den produkten verkar sälja rätt bra eftersom kommentarsfälten alltid brukar bli fulla av kommentarer om att det inte fungerar.

    Jag får röda prickar som kliar värre än myggbett när jag använder rakhyvel. För mig fungerar bara epilering eller vaxning och det är SÅ enkelt och smidigt tycker jag.

    Haha, Linn som svarar ”marknadsföring” när folk frågar vad hon jobbar med. 🙃 Vilket pro.

      Finns så många clowner inom flunsvärlden…

        Ändå lyckas Linn ligga i topp på clown-listan

    Jag förstår inte ens varför den där slipskiten skulle vara bättre eller smidigare än en rakhyvel. Slipa huden varje gång man rakar?
    Aldrig i livet.
    Jag rakar ben och vaxar resten. Smidigt och utan irritation i huden.
    Tänker aldrig testa något så dumt.

    Dreambeauty.se frontas av Stephanie Odess Möller, som även driver novaofsweden.se.
    Bolaget bakom heter Megabrand och dess verkliga huvudman är Dennis Maglic.

    Dennis driver sju företag och ett av dem är Dennis M AB. Detta företag driver sajten och märket dennismaglic.se, som troligtvis är det vi mest förknippar med Denis.

    Dock gör Dennis M AB förlust och senaste årens mest framgångsrika succer för Dennis, är sajten Krisskydd Sverige AB och Wedevågs Herrgård AB.

      Bra grävt!

      Bra! Ser reklam och folk som handlar från krisskydd hela tiden.. 😮‍💨

    ALLA måste bli mer kritiska från vilka sidor man beställer grejer! Går man in på en sida är det lätt att scrolla sig fram till var deras lager ligger (ofta i deras villkor), hur man betalar tull och moms etc. OFTA har de lager i Kina vilket betyder att det blir tull och moms, svårt att returnera, ingen kundservice you name it. Bli mer uppmärksam på detta! Och sluta köp via influencers…

      Inte bara influencers som har sånna här typer av företag. En bekant tjärnar massor via hans onlineshop, baserad på samma koncept.

      Precis, det mesta skickas från Kina och sen ör det flera länder transporten går via

    Vd för företaget är samma tjej som är VD för Nova of sweden ( megabrand) .
    Hon verkar sköta denna återförsäljning av kinaprodukter typ själv .

    Extra intressant är att hon är vän med Dennis M som är känd för att göra samma sak .
    Gissar att dom tipsat varandra hur man lurar folk på pengar på bästa sätt 🙂

      Extra intressant att det är Dennis M som är verklig huvudman för Megabrand, dvs ägare till bolaget…

    Företaget verkar väldigt oseriöst så man kan ju undra varför de väljer att göra reklam för dem. Sverige borde gå i Frankrikes fotspår och införa samma lag som de har gjort där det numera är olagligt för föräldrar att expolatera sina barn i sociala medier. Både Linn och Pappapappadotter lever på att expolatera sina stackars barn och använder sina barn som levande reklampelare vilket borde vara olagligt även här. Finns många ”influensers” som enbart lever på att posta bilder och inlägg på sina barn och dessa två är några av de värsta även om det tyvärr finns många fler.

    Anty raderar också kommentarer som innehåller kritik. Många som gör. Fegt.

    Det är liksom sandpapper för huden som slipar bort håren (och även huden) Riktigt lur är vad det är.

    Använde sån för säkert 10 år sen, blev lent men sedan fick jag fruktansvärda utslag och klåda.. man slipar ju liksom upp hårsäckarna så inte konstigt att det blir irriterat. Kan väl funka för vissa som inte är lika känsliga men köp åtminstone inte produkten till ockerpris då! Håller med ovan, kolla upp vem som säljer och fråga dig själv om det är ett rimligt pris för lite sandpapper.

      Jag minns att en sån produkt såldes på Kiviks marknad för säkert 20 år sedan.

        Snart kommer nog rabattkod för inträde till porrtälten också, ska du se! 😂😂

    Det första jag tänkte på var att hon kör hårborttagning vid poolen. Så ofräscht för andra!

      Bättre att göra det i någon annans svindyra bil då. ✌️😄

    Det är väl lite samma som Happyflops som så många influensers gör reklam för nu. Betydligt längre leveranstid än utlovat och ingen kundtjänst.

      Drop shipping från Kina. 23 kr på Ali Express 🙄

      Ugh, misstänkte att det var så med dessa. Hur är det med Happy Patches, de där myggklistermärkena som många influencers gör reklam för? Beställde hem och förpackningen de kom i hade ingen logga/namn på och kändes väldigt Kina-stil. På deras hemsida citerar de att de blivit bäst i test i någon Aftonbladet-test, men hittar ingen uppgift om det någon annanstans. Har sett identiska och mycket billigare på andra ställen, t ex här: https://megabilligt.se/hemmet/tradgard/myggfangare/120st-naturliga-anti-mygg-klistermarken-myggplaster-myggmedel/?utm_source=Google%20Shopping&utm_campaign=göra%20nyt&utm_medium=cpc&utm_term=345211&gclid=EAIaIQobChMI5ICk6eiagAMValaRBR1QtQqkEAQYAiABEgLXOfD_BwE

      Beställde därifrån först men fick då höra från en kompis som beställt från SHEIN att det var exakt samma tofflor och la då en beställning. De från SHEIN kom efter 9 dagar och Happy Flops har inte ens dykt upp än(skickas också från Kina)
      På SHEIN fick jag tre par till priset av ett på Happy Flops och när mina kompisar jämförde tofflor från båda företagen var de exakt samma så skulle inte förvåna mig om det är samma lager eller nåt.

    Typiskt Linn på alla sätt. Alla former att kritik om det är något med företag eller en åsikt så raderas allt och flesta fallen blir många blockerade också.
    Finns knappt några ”negativa” kommenterar (mer kritik gällande saker) på hennes instagram för allt sån raderas konstant. Vet många som har blivit blockade av henne direkt för att ha ifrågasatt henne för simpla saker.

    Kan lika gärna ta fotfilen eller ett sandpapper då…

    Tiingelinn gör väldigt mycket märkligt. Hela hon borde granskas mycket närmare. Människan klarar inte av kritik för 5 öre och blockerar varenda en som ifrågasätter.

      Men måste hon klara kritik? Måste hon granskas för det?

        Det tycker jag att hon borde då hon försöker gömma viktig information om produkten hon försöker sälja. Inte första gången detta händer heller. Hon försökte ju ljuga om ögonfransserum för ett tag sedan också där hon inte erkände att hon faktiskt också gått och permanentat sina fransar innan det togs upp här på bloggbevakning.

    Borde lägga upp detta på instagram med. Hade velat se Linn svara på kritiken

      Hennes svar hade förmodligen varit att blocka allihopa som kommenterat/ likeat posten😅

        Ja, jag har inte gillat eller kommenterat nåt inlägg, bara gillat nån kommentar och är nu blockad. 😄

    Finns liknande på affären Normal och mycket billigare. Kan man inte bemöta kritik så är hon i fel bransch.

    Hon raderar allt som ej är positivt.. så skevt! Snacka om lurendrejeri

    Jag tänker bara på ryktsten som man har till hästar 😂😂😂

    Linn i ett nötskal. Allt som andas minsta lilla kritik skall bort. Och gud nåde den som skriver kritiskt eller gillar någon annans kritiska kommentarer. Block på båda från Linn på en gång.

    Men denna gång har nog har hon nog faktiskt lyckats överträffa sig själv.

    Det är ganska otroligt att inte fler ser hur Linn konstant ljuger. Och hur hon inte tål minsta lilla kritik

    Personen som äger företaget är skriven i Lindesberg… ska vi gissa att detta är en kompis till Linn?

    Håller med den person som anser att detta behöver upp även på instagram!

    Helt sjukt vad besatta folk är av henne på flashyback. Jag hade inte mått bra av att folk dagligen skriver om mig. Allt jag säger, hur jag ser ut, gör eller inte gör. Skärpning folket.

      Det finns ju en anledning till det också. Hon är en sjukt narcissistisk mytoman som försöker måla upp sig själv som ✨bästa finaste underbara mamman ✨

      Ändå en bedrift att ha en alldeles egen Flashbacktråd med över 10k inlägg

        Den enda tråden på FB jag följer aktivt 😅

    Tycker inte att det ser ut som att hon ens använder den på benen utan bara drar runt den i luften, när hon ska visa hur den fungerar.

    Sen så har hon ju redan rakade ben….

    Typiskt Tingelinn att radera + blockera exakt allt som kan uppfattas som minsta lilla kritiskt. Absolut att ingen ska behöva stå ut med hatiska eller nedlåtande kommentarer. Men hon raderar även sånt som är rimlig KRITIK fast det är skrivet på schysst sätt. Blev själv blockerad för att jag GILLADE en ifrågasättande kommentar (inte på något sätt otrevlig kommentar).

    Men det här tar ju priset. Folk skriver om sina negativa upplevelser om ett företag och produkt och hennes reaktion är att radera alla kommentarer som inte är positiva. Snacka om att ge en skev bild att produkten/företaget, det är ju att lura följarna.

    Förstår inte varför man startar ett företag och börjar sälja en produkt som mängder av andra företag redan säljer, dessutom till ockerpris.
    Exakt samma produkt såldes t.o.m. för 679 hos ett annat företag!!! Betydligt billigare att köpa slippapper på bygghandeln.
    Produkten verkar vara tillverkad av plast och glas, det innebär att man skär bort både hud/hår med vasst/slipat glas…

    Tjejen i reklamen verkar ju inte ens använda produkten, hon ”slipar” i luften…
    Att sen ta bort negativa kommentarer verkar vara oerhört omoget, hon kunde ju bemöda sig med att svara och hänvisa till företaget istället.

    Linn är ju ökänd för att vara oseriös och inte så smart.
    Företag som samarbetar med henne är ju inte heller så smarta då folk inte tar de på allvar när de gör samarbeten med henne. Det är ju falsk marknadsföring när hon pratar upp produkter och tar bort negativ kritik. Hon vilseleder ju människor vilket gör att de blir missnöjda och kritiska till de produkter och företag hon marknadsför pga hon inte har vett nog att göra seriösa samarbeten. Men hon kommer nog inte överleva så länge till u den branschen då jag faktiskt tror att seriösa företag redan har börjat dra öronen åt sig ang henne. Därför blir såna här skitprodukter och oseriösa företag som syns på hennes kanal.

    Man kan köpa såna på Normal för 79kr typ. Rekommenderar det istället för att beställa från den där hemsidan!

    Kan du inte granska hur många köpta följare Linn har?

      Ja please

    Tja, att radera kritik är verkar vara det vanliga sättet nu för tiden att bemöta kritik. Och det är inom andra områden också och inte bara hos influencers.

    Är det förresten samma Stephanie som är VD för Megabrand/dreambeauty.se som Linn var med på Gotland för någon vecka sedan?

    Nu åter igen har hon raderat kommentarerna som kommit in idag där folk påpekat att den finns på Shein för 12 kronor och även ifrågasatt varför hon raderar kommentarer. Herregud vilken PATETISK människa hon är

      Skärmdumpar!!

        Skickat!

    Att ha den mest gedigna fb-tråden säger ändå en del om personen, karaktären och ”varumärket”.

    Bara en sån grej som att hon skriver om att man minsann visst kan göra karriär när man har barn för det har ju hon lyckats med (enligt henne själv). Vet inte om hon helt har missat att hennes ”karriär” bygger på hennes barn och livet med dom. Så inga barn, ingen karriär för Linn. Men men, hon envisas ju med att leva i sin lilla fantasivärld.

    Linn ska alltid måla upp sig själv som så snäll, fantastisk men lite naiv som litar för lätt på människor, men ändå så sitter hon och aktivt raderar kommentarer istället. Allt för att produkten ska se så bra ut som möjligt och att fler naiva följare ska köpa så att hon kan få högre vinst. Riktigt riktigt äckligt beteende.

    Lol nu har hon löst problemet genom att stänga av kommentarsfältet

    Och nu är dreambeauty.se borta från Instagram… eller är jag kanske blockad? Vilket skämt, inte ett ljud från Linnsan eller pappapappadotter för att bemöta kritiken.

      Du är nog blockad, jag ser fortfarande kontot.

    Pappapappadotter var också med i en av filmerna där denna sten testades så misstänker starkt att företaget är deras tillsammans.
    De hade båda 2 en rabattkod som de delade med sig av.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.