Magdalena Graafs tidningsönskan

Varför finns det inga magasin för TONÅRSFÖRÄLDRAR med frågor, specialiserade artiklar och berättelser..
Hopp? Hur faan gör man, alkohol, pengar, förhållningssätt, diagnoser.. Jag är inte ensam. Skam, förtvivlan och pepp
Föräldrars vittnesmål och barn/tonåringar som får tipsa, berätta och ge sina versioner. Vart gick det fel?

Välja utbildningar/hur räcker man till/ hur märker man droger/ Självmord/ psykisk ohälsa/ ätstörningar Hur tar man sig igenom en skilsmässa?
ALLA DESSA JÄKLA VÄLLING-BLÖJA- TIDNINGAR??!

Det är ju från 13år och uppåt man behöver föräldrar ledighet, VAB och RIKTIGA råd
Starta en sån! // Magdalena Graaf

Magdalena Graaf vill ha en tonårstidning, istället för alla barn och bebistidningar som finns idag. 
Vad tycker ni?
Jag tror det skulle uppskattas av många faktiskt.
En liten ”tonårsbibel” för alla tonårsföräldrar där ute.

Sen kan jag pryda omslaget med min gott å blandad påse av 5 geni’er, fotbollspelare, musik, smått/stort diagnoser och en jäkla massa KÄRLEK. // Magdalena Graaf

En snabb googling – visserligen på engelska – visar att det finns väldigt många tidningar för barn, men inte så många om dem.


I inlägget högst upp skriver Magdalena att hennes barn skäms för hennes outfits. 
Är det vanligt?

49 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Syftet med typen av tidning har väl fyllts av tusentals forum i stället.

   Tänker det vore bättre med utlåtanden från professionella snarare än från randoms.

    Kan man tycka om allt folk säkert svar på i forum. Tror ändå att de har tagit över rollen för många tidningar. Eller tex kokböcker, där finns ju också allt och ännu mer online.

    Då rekommenderar jag närmsta bibliotek och be personalen visa dig var böckerna om föräldraskap finns. Finns böcker om att vara tonårsförälder, förälder till olika typer av barn, bara vara förälder osv.

     (Varför nu en tidning skulle garantera professionalitet. Kolla bara all skada tidningar riktade till tonåringarna själva gjort)

      För att artiklars signaturer bär namn + yrkestitel. Fördelen med tidningsformat – vilket efterfrågades i inlägget – var att lättare få information hem till soffan.

      ”..be personalen visa dig..” 🙃 Nae tack jag är ingen förälder.

  Som tonåring skäms man väl över allt hela tiden, så ja jag förstår varför outfiten inte gick hem 🙃

   Om man åker till affären eller går ut med hundarna eller släpper av barn i skolan i pyjamas så förstår jag att ungarna tycker det är skämmigt

  ja tack sån tidning skulle behövas!

  Jag kan skriva den nu.
  ”Din tonåring är fortfarande ett barn och behöver mycket sömn, bra måltidsordning och bra mat, minst 60 minuter rörelse varje dag samt regler och tid med sina föräldrar. Rutiner är något alla behöver även på helger och lov. Gärna ett sammanhang att känna sig behövd i utanför familjen som tex en fritidsaktivitet.” (Allt detta är forskningsbaserat) Mina egna reflektioner (efter att ha jobbat med barn/unga/familjer i många år) – många föräldrar sätter sig själv och sina intressen före sina barn. Många föräldrar är rädda att sätta gränser för sina barn. Många föräldrar saknar kunskap om att vara förälder. Många föräldrar vill vara kompis istället för förälder.

   Bra skrivet!

   Fast den där ”många föräldrar saknar kunskap…”? Klart man saknar kunskap om att vara förälder till en tonåring när man aldrig varit det innan. Det är ju inte som när man tar körkort direkt, att man får gå kurs innan. Om jag jämför m min egen uppväxt så fanns inte sociala medier då med allt det medför.

   Min erfarenhet är inte att vi föräldrar sätter oss själva framför barnen. Tvärtom faktiskt. Men kanske beror på vilka kretsar man umgås i.

   Dina andra råd låter lätta i teorin men om du själv har haft en tonåring, kanske speciellt en med diagnos, så vet du att det inte är helt lätt att få till.

    Jag har 2 ungdomar 16 och 18 år och träffat många hundra i mitt jobb. Och jag skrev inte att många – inte alla – föräldrar osv.
    Mina barn har inga npf-diagnoser Men i min arbetslivserfarenhet har jag träffat dessa barn och unga – och vet du, när föräldrar får hjälp med rätt verktyg och får ordning på mat, sömn, aktivitet, skärmtid för barnen.. då mår även dessa barn lite bättre och kan hantera sina svårigheter på ett bättre sätt. Om inte sömnen var så viktig skulle inte BUP skriva ut så mkt melatonin osv.

    Jag tror nyblivna föräldrar är väldigt måna om att lära sig så mycket som möjligt och sätter barnens behov först. Men när man är tonårsförälder har man ju varit förälder rätt länge och känner sig trygg i den rollen. Därför kanske man inte direkt sätter sig och letar forskning på hur man kan optimera tonåringens sömnvanor direkt, sådant man säkert däremot gjorde när man hade en ny bebis. Många föräldrar är nog också glada över att få mer tid över till sig själva och tänker kanske att det är viktigt att tonåringen får vara mycket ensam och sköta sitt. Men en tonåring är ju inte en vuxen som råkar behöva bo hemma fortfarande och det är nog bara bra om man som förälder dels är mer påläst men såklart också öppen och försöker hänga med i tonåringens liv liksom att hålla på gränser och inte bara härda ut/göra smidigt de där sista åren innan barnet flyttar hemifrån.

   Det är väl klart man vill vara ”kompis” med dem, betyder ju inte att man inte har regler också.

    Nej, inte kompis. Dom har kompisar och du är förälder, och ska ha en bra relation med ditt barn, men du ska inte vara barnets kompis.

   Både Maggan och hennes syster har sagt att dom curlar sina barn och att dom inte kan säga nej.
   Då är det lätt att det går fel.

    Blandat med att strunta i deras behov och se till sina egna främst…

     Det vet jag inget om. Vet du? Jag menar på riktigt?

  Ja! När barnet är litet får man ju gå till BVC ofta och ställa alla frågor man vill. Men det är ju NU de riktiga utmaningarna kommer! Allt man vill diskutera gällande gaming, skolan osv. Hade gärna läst en tidning med välgrundade reportage om tonårslivet

  Hälsar tonårsförälder

   Tror en tidning skulle vara bra eftersom det är lättsmält och man kan få inblick i andras vardag/problem, sånt man kanske inte tänkt på och en tidning har ju fördelen att vara aktuell – droger tex, kan ju vara bra att ha koll på hur läget är just nu. Annars så finns ju väldigt mycket specifik information att få tag i om man har ett visst problem men bra med något lite mer allmänt så kan man fördjupa sig sen. Med småbarn pratar man ju mycket mer barn också, man känner barnets kompisars familjer, det finns BVC, tätt samarbete med förskolan osv men finns väl ingen direkt samlingspunkt för tonårsföräldrar. Tonåringars problem skiljer sig ju så otroligt mycket också och det är nog lätt att känna sig ensam som förälder.

  Skolan ska hjälpa föräldrarna att uppfostra barnen! Och sekretess råder också, samtidigt som helt koko saker sker!
  Det är väl knappt någon som vill ha den tiden på pränt , om man var en busig jäkel!
  Graf får ta hjälp av skolan för att hålla koll o ta sitt ansvar som förälder!

   Nja så är det inte riktigt..

   Skolan ska inte uppfostra dina barn!

    Fast skolan har ett fostransansvar, delat med vårdnadshavarna. Skolan ska också balansera upp för olikheter.

   Herregud. Skolan är inte till för att uppfostra barnen.

    Nej inte uppfostra kanske men däremot kan föräldramöten på högstadiet och början av gymnasiet vara ett bra forum. Vi hade jättebra möten då mina barn gick på högstadiet där läraren hade gjort i ordning olika frågor som vi diskuterade, ex när ska ungdomen vara hemma på kvällarna, skärmtid, läxläsning etc. Det visade sig vara jättebra då ens ungdom ofta påstod ”alla andra får” , vilket visade sig att det stämde inte alls.
    Tyvärr tenderar många föräldrar att inte komma på föräldramöten då barnen blir äldre. Annars skulle det verkligen kunna vara ett hjälpmedel, kanske bjuda in andra aktörer…

   NEJ, skolans ansvar är inte att hjälpa till att uppfostra barnen, det är vårdnadshavarens ansvar. Skolan ska utbilda eleverna så de kan få kunskaper till ett yrke

   Läraren

   Blir galen på föräldrar som tror att det är skolans uppdrag att uppfostra deras barn, man ger barnen regler från början av deras liv som stegras med ålder. Man kan be skolan om hjälp och stöttning vid svårigheter.

    Ja ska man börja uppfostra ett barn vid sex års ålder så är det ju försent. Mvh förälder

    det stod ju just det – hjälpa.

  Klär mig alltid snyggt oavsett veckodag och känner mig genast på bättre humör! Sen vad folk tycker om.ddt bryr jag mig inte. Skulle aldrig lufsa runt sådär och jag är 100% trygg i mig själv, tar lika lång tid att klä sig fult som snyggt! 😄

   Jag klär mig också snyggt, men inte enligt min tonåring.

  Jag läste tidningen Julia när jag var i yngre tonåren. Men den kanske inte finns kvar?

   Men är väl inte den typen av tidning hon menar

   Hon efterfrågar en tidning för tonårsföräldrar.

  Kamratposten! Finns för pubbeungar. Kan även smygläsas av föräldrar? Många poddar finns ju också för föräldrar till äldre barn numera. Det är stor skillnad på fjortonåringar i Sverige idag. Vissa sitter och spelar hela dagarna och nätterna, vissa sportar och är på match hela tiden, vissa hänger runt i köpcentrum och skolkar. Vissa skjuter folk och anlitas som mörkare och går på Tramadol.

   Mördare

   Älskade KP när jag var liten! Lärde mig allt om mens därifrån 😅

  Bara för att hon är ”kändis” behöver hon väl inte spöka ut sig så barnen får skämmas, WT eller lodisstilen är aldrig populär. Bara för att hon är slapp och slö kan hon väl tänka på barnen, snart blir hon väl anmäld av någon.

   Hahahha är du seriös?? 😅

   Men det här var ju verkligen extremt fult och ovårdad. Sorry men kan inte beskriva det på något annat sätt, man kan klä sig bekvämt och praktiskt ändå. Inte konstigt om de skäms och anmäld är väl kanske att ta i men om man skulle gå ut sådär skulle nog folk oroa sig – och det med rätta.

    Hon sitter hemma i sitt kök på den bilden!🙄😂😂

     Så barnen skäms för henne i köket?

   Anmäld för att hon klär sig slafsigt? Var anmäler man det?

  Jag tror inte det finns tillräckligt för mer än ett par nummer och internet finns ju. Ovanligt att söner reflekterar över föräldrars kläder tror jag.

   Ovanligt att mammor klär sig som hon också.

   Det är endast Charlie, pojken som är en kopia av sin far Filip. Fiiiint ska det va😉

  Dom borde vara glada att hon har kläder på sig öht. Tror inte dom skulle vilja se utviken från förr på systrarna. Då kan man ju snacka om att skämmas..

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.