Tråkigt utan alkohol?

Isabella Löwengrip är iväg och gör reklam för den Schweiziska turistbyrån My Switzerland, och postar massor av fina bilder, bland annat en där hon sitter med ett glas vin i handen. 
I kommentarsfältet frågar någon varför Isabella gör det, med tanke på att hon sagt i sin och Sheilas podd att hon inte dricker alkohol.
Isabella svarar att hon beställde in det för att posera med, snarare än att dricka, eftersom hon tyckte att det såg lite tråkigt ut med bara vatten och cola.
Hey, är det jobb så är det jobb. 🙂
Det är lightversionen av hon Johanna, som beställde in pasta på en restaurang i Italien, enbart för att poser med.

I alla fall, det blir en diskussion om huruvida det är tråkigt med alkoholfria alternativ, och om varför det i så fall är det.
Jag tycker inte det, men har faktiskt – till slut – hittat ett alkoholfritt alternativ som jag tycker är väldigt gott.
Det var så klart min  bästis i Halmstad som skakat fram det, så tack vare henne kan jag få till den där lite festliga skål-känslan som inte riktigt blir densamma med Cola Zero.
Jag har saknat det, den där känslan av att skåla eller fira någonting speciellt med någonting annat än ”vardagsdryck”.

Den heter Nozeco Peach Bellini och kostar 55 kr. (Det här är inte betald reklam utan bara ett tips)
Det jag vill veta är om det finns någon där ute som testat alkoholfri snaps. Vad i herrans namn smakar det? Jag har aldrig varit någon snapsare så det är ingenting jag saknar, tyckte snarare det smakade blörk, men jag är ändå nyfiken.
Hur smakar en snaps Skåne, om man tar bort alkoholen? Vad finns kvar som är värt att dricka?

När vi ändå är i tipsartagen så kan jag även rekommendera den här – Leitz Eins Zwei Zero
Sparkling Riesling – om du inte vill öppna en hel flaska med dryck.

183 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Kan absolut tipsa om Tanqueray tonic zero för en riktigt bra alkoholfri GT. Brukar pimpa upp med slicead gurka och svartpeppar. Perfekt om en är sugen på en drink eller inte vill eller kan dricka alkohol.

   Jag fyller på med att rekommendera Tanqueray 0% gin. Jag är inte nykterist men tycker den är toppen med fever tree tonic, gurka och svartpeppar 😊

    Tack för tipsen!
    Jag ska snart bli förälder och tänkte köra på alkoholfri fredagsdrink för att fira in helger på ett festligt vis 🙂

   Nu skriver ju Isabella att det ser tråkigt ut på bilden inte att det ä r tråkigt. Blir också lite konstigt att se kommentarerna när inte tid står med hehe. Isabella skriver ju att det ingick ett glas vin så hon beställde ju inte in extra just för en bild, kan nog hålla med om att det liksom ser lite finare ut med ett vinglas än ett vanligt glas vatten eller cola till charkbrickan. Otroligt vad vissa ska ifrågasätta allt hon gör, säger och skriver som om hon inte kan ta ett glas vin vid tillfällen även om hon sagt att hon på senare tid hellre avstår alkohol för att hon inte mår bra av det. Det är skillnad på att sippa på ett glas vin och att dricka ett helt glas eller flera liksom.

  Tycker hela grejen hur man romantiserar alkohol är så pinsam. Speciellt när gravida säger att de ser fram emot när de kan dricka igen. Det anses okej men om man skulle säga det samma om rökning så är det wt. Det samma gäller kaffe. Folk är inte levande utan kaffe. Även om du känner så så behöver du inte säga det till alla.

   Men herregud måste alla vara som du? Du låter som en riktigt trist fröken duktig!
   Om man verkligen gillar att dricka ett glas vin eller en cappuccino ibland, varför är det fel att sakna det när man är gravid? Är det mer ”värdigt” att sakna att äta brieost eller salami? Man har olika smak och säger väl vad fan man vill.
   Det märkliga är väl att män som dricker en iskall öl dagligen (!) anses problemfritt men när en kvinna efter 9 månaders gravid längtar efter ETT glas mousserande vin nej då jäklar är hon världens sämsta alkis-morsa! …Önskar att vi chillade lite med kraven på kvinnor. Och höjde dem för män…

    Du låter som en riktigt jobbigt dryg jäkel

     Nej, det gör hon inte. Tycker hon låter vettig och avslappnad, hon hade gärna fått ingå i min vänkrets.

      Håller med! Jasmin = BFF material 👌

      ”Avslappnad”

       Ja precis, det var det jag skrev.

      Skulle inte vilja ha kompisar som kallas andra för trist fröken duktig

       Jag vill ha vänner som vågar säga ifrån när någon kallar andras helt normala beteende för pinsamt.

   Gud vad jag längtade efter ett glas bubbel när jag var gravid!!! Den enda som är pinsam är du, Maja, uppe på den höga häst du imaginerar.

    Hennes åsikt är väl lika värd som din

     Nej. Alla åsikter är inte lika mycket värda.

     Haha, åsikt om hur ”alla andra borde göra” är INTE det samma eller ”lika mycket värd” som åsikten ”folk får väl göra som det passar dem”.

   Man får väl säga vad man vill?
   Tycker gravida pratar om många saker de saknar, inget konstigt.

    Och ts säger också vad hon vill

     Nej, ts säger vad hon vill att ANDRA ska göra (eller inte göra).

      Och det gör ingen annan i den här bloggen 😂

   Så om man saknar smaken av något efter att ha avstått i 9 månader är det problematiskt?
   Det är inte som att folk saknar att ge sig ut på en festkväll, utan snarare ett glas champagne. Givet hur lättpåverkad man är och hur lite man vill att ens barn blir påverkad av det är det inte ens säkert att det blir ett helt glas.
   Frågan är vad du har för relation till alkohol som läser in allt som problematiskt?
   Jag är gravid och har skojat om att jag har salami- och ostabstinens. Betyder inte att jag sitter i ett hörn o skakar av abstinens utan saknar möjligheten att smaka sånt. Du är en sån som skulle ta mig på orden va?

    Och även om man skulle sakna en festkväll så är det också okej. Betyder väl inte att man springer direkt till krogen efter förlossning utan snarare att man minns dem som roliga.

     Och festkväll behöver inte betyda fylleparty med blackout osv. Kan ju vara en drink med vänner och sedan dansa salsa på en klubb och komma hem kl 00. Så konstigt att folk tror kvinnor som saknar en festkväll vill ha värsta rockstjärnenatten med sex drugs and rock and roll. 😉

      Sant! Dåligt ordval av mig

      Hands up alla stjärnor som relaterar till känslan av att ligga där, nyförlöst med ett barn vid sin barm, bitter och kallsvettandes i abstinenskramper, drömmandes tillbaka till dagar då en redig rockstjärnefylla var synonymt med en normtorsdag, medan kroppen liksom skälver av begär och längtan till att navelsträngen ska bli klippt så man kan ge sig ut bland nattens äventyr igen. 🤘🤠🐄🎸🧟‍♂️👠🐆🥂🪒📸🍾🍺👨🏻‍🎤⛲️💃🕺🏻🚱👩🏻‍🎤💉🚽🤮🧑🏻‍🎤🍷🪩👯‍♂️🪅👙💩🧟‍♂️🦚🦩👽👅🚑🚒👩🏽‍⚕️👨🏼‍⚕️🩺🍻🎉🧌👹🕴️🍸🥃🍹🥁🚑⛓️🎊🚒🔞🚔🚨👮🏻‍♀️👮🏼🚓🎈

       ”Du barnmorskan, kan du va snäll och hämta en kopp kaffe till mig så jag kan dricka en Irish coffee medan du syr mina bristningar?” ☕️🥳

        Tequilabricka i stället för den där ”saft-och-macka”-grejen de kör på förlossningen är ju en kalasidé!

    Jag är inte ts men håller med henne. Det är inte grejen att man saknar ett glas vin utan att folk gör en grej av det och hela romantiseringen av alkohol i samhället. Att det är så joooobbigt att inte få ta ett glas vitt vin på sommaren när man är gravid. Att man inte kan grilla utan en kall öl eller vin. Att det är nån typ av bedrift att ha en vit månad för folk. Hanapee älskar att filma när hon bär omkring på ett vinglas och får supa till en vardag.

     Ja vadå det är ju gött att ta ett glas vin? Sommar och sol eller inte. Själv är jag trött på alla som tydligen bara kan ha roligt och njuta när det är bra väder och som går runt och gnäller på det. Tacka vet jag ett glas vin, funkar året om oavsett väder!

      Och man kan njuta och ha roligt oavsett vad man dricker r

     Men vad är det som retar så med det exakt? För grejen är ju att jag tror att det egentligen handlar om att man känner sig förmer när man formulerar sig som du och Maja gör. Att ni är lite lite bättre än folk som typ tar en vit månad för första gången. Själv tycker jag att det är toppen om nån som inte gått en månad utan alkohol bestämmer sig för att göra det och genomför det. Då märker man nog också att det inte var varken särskilt svårt eller tråkigt för den delen. Win win liksom.

      Varför då skryta om det om det inte är svårt?

       Alltså jag vet ingen som skryter med att de har haft en vit månad, vem gör det menar du?

        Ser många i sociala medier som skriver om det

         Skriver eller skryter? För det var ju skryter du pratade om.

       Tillägg: sen att man är nöjd med sin vita månad, svår eller ej, tycker jag inte heller är fel. Man får vara nöjd och man får uttrycka det, det är inte per automatik skryt.

        Fast du förstår fortfarande inte grejen. Varför skulle det vara en bedrift att ha en vit månad? Är det en bedrift att inte äta gurka på en hel månad? Nej för det är mer vedertaget att man festar till det på helgen och man gör det med alkohol. Folk får frågor varför de inte dricker. Det är det diskussionen handlar om, VARFÖR alkohol ska vara något romantiserar och varför man är duktig om man avstår

         Fast för nån som aldrig haft det kan det väl visst vara en bedrift? För nån som dricker varje dag är tom en enda dag utan alkohol en sjujäka bedrift. Om du tror att man kan skamma bort alkoholkonsumtion så tror jag att du är helt fel ute. Du kan ju omöjligt på ett rättvist sätt jämföra alkohol med gurka. Du får ju i så fall jämföra det med något annat som har beroendeframkallande och centralstimulerande egenskaper. Nån som röker på helgen och sen låter bli i en månad, får den känna sig duktig? Eller är det också nåt att uppröras över?

      Nej det handlar om romantiserandet av alkohol

       Okej, och vad är det som är så upprörande med det? Att det är ett centralstimulerande medel och därför är det fel att romantisera det?

        Du tycker inte något är konstigt om en person som inte dricker alkohol beställer det som rekvisita för att få till en bättre och mer tilltalande bild?

         Nej jag tycker på sin höjd att det är lite fånigt och onödigt. Inte konstigt.

     Det ger lite guldkant helt enkelt. Gott och mysigt.

     Fast när man är gravid måste man även ha koll på att inte dricka för mycket av alkoholfria alternativ såsom cider, 0,0 % öl etc. Man bör inte dricka mer än 3 små burkar över en vecka, motsvarande för alkoholfritt vin. Jag hade kunnat byta ut mot Juhlins goda bubbel, men var tvungen att räkna hela tiden. Att längta efter ett glas bubbel betyder inte att man längtar efter alkoholen.

      Varför inte?

       För att ibland vill man bara känna smaken av bubbel. Det finns som sagt riktigt bra alkoholfria alternativ.

      Varför får man inte det? Låter konstigt. Alkoholfritt är väl alkoholfritt.

    Jag saknade min favoritsalami som gravid! Extremt mkt, ville inte frysa in för visste att jag hade gillat det för mkt och tillslut isf struntat i att frysa in 😂

    Längtade till min ”listeriafest”! Sååå mysigt att få äta utan oro efter. Ost, kex, salami och redbull. M a g i 😂

     Haha jag längtar ihjäl mig efter råbiff! Varje jäkla restaurang jag varit på sen jag blev gravid har serverat det och jag blir så sugen. Även grillad tonfisk vore underbart. Och laxtartar…

     Trodde jag skulle vara mer sugen på vin, men det känns lite off. Mår illa av tanken på alkohol och kan lätt bli äcklad av flaskor inne på systemet. Men en iskall öl ska jag unna mig där runt jul, peppar.

      Gäsp

       Men vad är det för folk som kommit in i kommentarsfältet och bara vill döda allt med såna här tråkiga kommentarer?
       Har ni hittat hit efter diskussionerna om LS eller?

     Hur tror ni att gravida och ammande kvinnor i t.ex Italien och Frankrike lever? Ingen salami, ingen ost, inget vin? Dom äter som vanligt och späder ut vinet med vatten, trots detta föder dom friska barn😊

      Och de gör som de vill. Vi är rätt många som följer Livsmedelsverkets råd här i Sverige.

      Är gravid och var i Frankrike för några veckor sedan. Det var absolut ingen alkohol som gällde för min del, på restauranger plockades vinglaset bort direkt och de berättade noggrant vilka ostar som var gravidsäkra. Efter maten bjöd de på en restaurang min på avec och jag fick ett glas vatten.
      Detta var på landsbygden kan jag tillägga.

   Oj vad en del gick igång på din kommentar, verkade vara lite känsligt för vissa…
   Flera tycker att man får säga vad man vill men det verkar bara gälla dem själva, ha ha ha
   Personligen tycker jag att alla har rätt att framföra sin åsikt utan att behöca bli påhoppad.

    behöva…

    Så personen som dömer andra får skriva negativt om dem, men de som personen dömer får inte svara?
    Det råder yttrandefriheten, däremot får man förvänta sig svar.

     Ok den som har tips på hur man fixar autokorrekten på en Samsung får gärna hjälpa mig. Jag börjar få ryck på min mobil.

      Googla.

    Hon får ha en åsikt men hon ser ner på andra.

   Svaren på Majas kommentar befäster ju bara hennes poäng 😂

    Henne poäng var väl att hon tycker det är pinsamt? Tror de flesta vänder sig mot det, att det skulle vara något man borde skämmas över, om man saknar alkohol eller cigg eller vad det nu må vara.

     Nä, hennes poäng är att det glamouriseras.

      Okej, jag tolkade det inte så.

    Anser det samma. Första svaret innehöll dessutom påhopp vilket avslutade mitt intresse för en debatt. Kanske när vi infört förändringar med proana problematiken så kan vi gå vidare till problematiken hos romantisering av alkohol.

     Du var ju inte direkt oskyldig till påhopp från första början. Palla störa sig på att folk behöver kaffe liksom.

      Eller hur, du kallade ju folk för pinsamma 😂 goes around comes around

     Det går inte att föra en debatt på det här forumet. Endast om man håller med varandra, då fungerar det. Det är som att kasta pärlor till svin. 🐷

     Varför är det ett problem att folk gillar alkohol?

      Jag är enig vad gäller att det är problematiskt att alkohol är så glamouriserat, i synnerhet när det har en så mörk baksida som så många blir lidande av. Vad gäller kaffe är väl samma resonemang (dvs mitt resonemang) inte direkt applicerbart och jag ser inte heller något direkt skadligt med att ”romantisera kaffe” (med reservation för att jag dock inte är påläst om kaffets eventuella skadeverkningar, haha). Kan dock se varför såväl den klichéiga kafferomantiken och glamouriseringen av vin skulle kännas lite fånig, haha. Och ja, jag fattar att Maja inte likställde de två.

      Förstår dock att alkohol innebär en guldkant i mångas vardag och att man verkligen ser fram emot det där glaset, kaffe likaså, och båda har ju ändå en inte negligerbar ”praktisk effekt” (som jag definitivt kan relatera till att vilja komma åt. Jag dricker personligen både kaffe och vin i huvudsak för effektens skull, hur oglammigt det än låter. Kaffe hinkar jag relativt ofta, vin någon enstaka gång om året på sin höjd).

      Men på samma sätt som Maja belyst här ovan så bidrar såklart den frekventa förekomsten av alkohol i sociala medier, tillsammans med hur vi pratar om det till vardags, till en normalisering och glamourisering, på samma sätt som bilder på exempelvis rökning (som många kritiserar idag), och det är förstås inte heller helt väsensskilt från pro-ana-bilder som Maja också gav som exempel. Det senare har också direkt samband med ett ökat nyttjande av illegala mediciner som minskar hunger, vilka i sin tur har likhet med brukandet av an-a-bol-a ste-r-o-i-der som många tar till för att uppnå en kroppstyp som är svår/omöjlig att bygga utan artificiell hjälp.

      Det kan ju tyckas harmlöst att prata om ett glas vin, en cigg, en snus, en jo-i-n-t (i jurisdiktioner där det är lagligt), en smal kropp eller muskler, men det påverkar såklart både inställningen och uppfattningen bland den stora massan, och framför allt bland barn och ungdomar, och som vi vet har vi alla olika förutsättningar både genetiskt och mentalt i hur våra kroppar och psyken kan hantera sådana preparat (pratar om alkohol nu), både vad gäller att hålla det på en måttlig nivå vid det enstaka tillfället, och vad gäller att utveckla ett bero-e-nde, men den generella normaliseringen gör ju också att de som lider av alk-o-h-ok-p-r-oblem får svårare att identifiera och hantera sina problem, och de som är med-b-e-roende likaså, då det lämnar mindre utrymme för ifrågasättande, att göra sig förstådd både inför den som dricker och andra utomstående, mm. Här får tilläggas att osunda alkoholvanor ofta korrelerar med sämre hälsa både fysiskt och psykiskt, psykiskt och fysiskt våld, både i hemmet och ag-g-r-essivt beteende rent allmänt, se-x-u-e-l-lt våld, va-n-vård av barn och djur, ökande samhällskostnader för vård och försörjning, ra-t-tfy-l-leri, med mera.

      Min avsikt är inte att peka finger, men jag önskar att vuxna och influensers skulle ta större ansvar för vad man lägger upp och hur man pratar om alkohol. Jag måste också framhålla hur otroligt naivt jag anser det vara att anta att föräldrar helt och hållet kan styra vad deras barn möts av på internet, rent generellt (vi lever i år 2023, snälla! Den nuvarande föräldragenerationen borde kunna antas ha större förståelse för vad internet faktiskt är), och allt för ofta överskattas effekten av att ”prata med sina barn”, herregud, det är som att alla vuxna idag glömt bort hur det är att vara barn och ungdom? Och därtill, alla barn och ungdomar har inte föräldrar som har intresse/förstånd/förmåga att ta det ansvaret.

      Sen är det klart att någon form av absolut ansvarsskyldighet inte kan läggas på enskilda individer, såvida man håller sig inom rättsliga regelverk, men om alla bara kunde reflektera över sin egen roll i det hela och agera utifrån vad man själv önskar föra vidare till yngre generationer så skulle vi kunna influera till så mycket bättre saker. Tyvärr tror jag influensers har en så mycket större roll i detta än ”morsan och hennes polare”, men om vuxna fortsätter ifrågasätta vad våra barn möts av, och tar ansvar för vad man själv säger och uppmuntrar till, så kanske vi har en framtid där alkohol ses på på samma sätt som rökning gör idag (och man bara är medveten om att skiftningar i synsätt inte är permanenta så inga uppfattningar kan ju direkt tas för givet, se exempelvis proana och rökning), och även om du skulle kanske skulle sakna att posta bilder på ditt glammiga glas vin så skulle en sådan utveckling med all säkerhet rädda många liv, även om de inte är direkt korrelerade till just din konsumtion.

   Ja helt sjukt egentligen att folk inte kan ha semester utan pimpla alkohol var och varannan dag!

    Det håller jag iofs med om. Tycker mer det är att normalisera (någon skrev glamourisera) att sol & semester, per automatik=alkohol. Givetvis inte sunt att dricka var & varannan dag bara för att det är sommar.
    Tycker dock det är ett intressant fenomen, att varje gång det diskuteras alkohol härinne, kommer nån kommentar direkt, att det ”verkar känsligt” för någon som delger att de tycker det är gott att ta ett glas vin ibland.
    Gör man en snabb hobby analys, så är det kanske egentligen den som är snabb att genast tro och läsa in saker om andras förhållningssätt kring alkohol, är den som har det mest komplicerade förhållandet till alkohol. (kan ju iofs bero på jobbiga saker man upplevt själv, medberoende osv) Alla kan väl få vara sin egen moral tant tycker jag. De allra flesta är nog högst medvetna om att alkohol i stora mängder absolut inte är bra.

    Kan och kan.. Man kanske vill. Man är ledig och fri, man gör som man vill. Semestern är bara några veckor oftast, inga problem.

   Hahahaha varför har du problem med att folk dricker kaffe? Jösses.

   ”Du barnmorskan, kan du va snäll och hämta en kopp kaffe till mig så jag kan dricka en Irish coffee medan du syr mina bristningar?” ☕️🥳

  Är väldigt tveksam på om Isabella verkligen slutat dricka alkohol… Eller menar hon från förra veckan..? I så fall måste hon ofta haft ett ”poseringsglas” även på senare tid, d v s månader iaf.

   Håller med. Det lät säkert fint för stunden men att hon slutat dricka alkohol helt det tror jag inte på.
   Hon är ju känd för att säga saker som passar bra i stunden…

    Lät förskräckligt mycket som excelarket…

     Men ge er nu. Om hon nu sagt förra veckan att hon slutat dricka alkohol så betyder ju inte det att hon slutat för månader sedan, utan nyss. Hon har definitivt inte poserat med vinglas senaste veckan mer än på tåget då (där det ingick i biljetten skriver hon ju), och för att hon säger hon mår dåligt av alkohol och undviker det numera så betyder ju inte det att hon absolut aldrig kommer dricka ett glas vin, det betyder inte heller att hon ljuger så lägg ner med det där tramset någon gång, börjar bli löjligt faktiskt. Att allt hon säger m å s t e betyda för alltid och noll annars ljuger hon, att allt tas bokstavligt nej men snälla.. Lägg ner med att leta fel och att försöka ”sätta dit” och tjata om excelark. zzZznaark.

      Det är ju just grejen att hon går ut med saker så hårt som man stör sig på, att det liksom skapas rubriker typ, för något som egentligen inte är så spännande. Normalt sett kanske man säger att man märkt av att man inte mår så bra av alkohol nu för tiden och därför dricker väldigt lite. Men det skapar ju inget intresse.

       Men varför stör du dig på det, hon kan ju inte hjälpa att det skapas rubriker. Hon måste väl ha rätt att säga saker som hon tänker och känner om sig själv i sin podd där hon pratar med sin vän Sheila, går ut med hårt kallar du det, likaså har hon rätt att skriva det i sin blogg. Hennes blogg och podd handlar ju liksom om henne själv och då säger/skriver hon ju självklart om sina tankar och känslor bland annat. Inget du behöver störa dig på, spännande verkar det ju vara eftersom du och andra engagerar er i det, det ser man ju här 😉

        Pratade med en kille som har restaurang. Han beskrev hur samma personer kommer dag efter dag med samma beteende. Sitter och dricker på samma sätt varje dag. Lite maniskt typ. Sorgligt.

        Det är så accepterat i samhället. Alla bara gör det utan att tänka på – varför?

        Varför ska man dricka? Nu när även rekommendationerna ändras. Finns ju ingen riskfri nivå att hänvisa till längre. Så – varför ska man dricka?

   På stories skriver hon ”kan man köpa denna i Sverige? Perfekt när man inte vill dricka så mycket alkohol”.

   Hon dricker alltså lite alkohol.

    Och ljuger som en häst travar i vanlig ordning! 🐎
    Bella, personen med tusen personligheter. Hoppas att Pålle vet vem han gifter sig med så småningom.

     Vad är det som är ljug menar du, och vad vet du om det?!? Förlåt men så löjligt, tröttsamt, låter f ö som du är sotis.. Suck

  Alkoholfri snaps smakar dillvatten. Var grönjävligt äckligt 😆

   Vem fan dricker alkoholfri snaps?! Vilken funktion fyller det. 😂

    Att vara med I gemenskapen på typ midsommar?

     Kan man väl vara ändå, oavsett vad man har i glaset 😅 men alkoholfri snaps lät vidrigt och onödigt

      Jag tycker inte riktig snaps är god heller utan dricker lite av det för att det är kul att sjunga o dricka ngt annat. Alkoholfri snaps passar ju mig som handen i handsken även om jag inte är nykterist 😄

  Jag avskyr de flesta alkoholfria alternativen. Det går inte att härma smaken av vin om inte alkoholen finns där, tyvärr. Avundas de som tycker alkoholfritt vin smakar gott.

   Håller helt med men det börjar komma mer och mer goda alternativ. Nozeco är faktiskt gott (bubbel, ej smakat peach grejen ovan) och viss alkoholfri öl (den får inte vara för söt).

    Ja jag kan hålla med om den eller Juhlins alkoholfria mousserande. De är helt okej iskalla på sommaren. 🙂

    Ja, är förvisso ingen öl connoisseur, men Carlsbergs alkoholfria variant är jättegod och smakar ju som typ mellanöl. Alkoholfritt vin eller mousserande däremot, tycker jag oftast smakar mäh. (dock ej testat Nozeco) Då tar jag hellre ett gott bubbelvatten med citron i, om jag inte vill ha vanligt vin.

     Carlsbergs alkoholfria variant är ett straff till mänskligheten. Smakar ju ingenting. Fattar inte varför det är den enda alkoholfria ölen som finns på restauranger när det finns god alkoholfri öl?!

      Som sagt, är ingen öl connoisseur…men jag tycker verkligen den är jätte, jättegod😁Du kunde ju dock bjudit på att rekommendera nån annan som är god(are)?

      Fast det är inte den enda som finns som är alkoholfri på restauranger? Inte på våra iallafall neråt i landet. Jag har druckit både Carlsberg, Eriksberg, Mariestads och Norrlands guld alkoholfritt på restauranger.

     Carlsbergs alkoholfria är god tycker jag.

   Jag väljer ofta en finare must eller alkoholfri cider. Gott, bra utbud, fina flaskor och känns lite festligt.

    Jag tar oftast ett glas mineralvatten med is och citron hellre. Men must eller till och med kombucha kan vara gott med. 🙂

    Jag har testat en mousserande vita vinbär dryck på flaska i sommar som känns fräsch och läskande i smaken. Annars är bästa tipset alkoholfri drink i bar.

     Vinbärsdyck låter gott, minns du namnet? Var finns den att köpa? 🤩

   Precis, vin behöver alkohol!

   Alkoholfria drinkar på barer däremot 🙌

   Nej, vin utan alkohol är fasiken inte gott. Öl utan alkohol tycker jag däremot är gott! Väljer alltid det om jag vill ha lite festkänsla utan alkohol.

   Finns ett jättegott vitt alkoholfritt vin. Lär mig aldrig vad det heter men påminner om Stoneleigh riesling i smaken.

  Samma tripp som Eva Röse dock så har hon missat reklammarkeringen, hon har världens minsta taggning 😅

   Ja, är det betald reklam så syns det ju inget. Bara ”tips” om @myswitzerland. 🤔

  Det låter som en riktigt fet resa! Lite utanför min budget bara. Från 1580 EUR per person för att åka tåg. Senare i livet kanske!

   Högaktar henne dock för att hon valde tåget framför flyg.

    Åkte dom tåg TILL Schweiz också? Känns inte som Isabella, ärligt talat.

     Kollade instagram. De flög till Zürich.

      😂 Såklart! Bella är alltid Bella.

       Samtidigt, det är trots allt ytterst få av oss vanliga som sätter oss på tåg när vi ska åka till Schweiz.

        Jag bilade ner till Schweiz med elbil i somras 😎

         Duktiga du.

         Jaha, att just du bilade motsätter på inget sätt det jag skrev om vad de flesta gör.

    Men hon åker ju tåg för att det är ett samarbete.

   Verkar ju vara P som fixat detta samarbete, Han gör ett jobb åt företaget och hon får hänga med på köpet.

    Paul fixar allt som har med Schweiz att göra. Han ordnade bl a till besöket hos Omega i Biel genom sina kontakter från tiden han bodde i Schweiz och (enligt egen uppgift) studerade industriell design i Vevey.

    Tvärtom är det nog snarare för Paul har inga stora sociala kanaler väl – Paul får följa med på köpet, fast han fotar ju bilder till inläggen så båda gör jobbet, men visst är det kanske P som fixat samarbetet eller så har resebolaget el myswitzerland kontaktat Isabella för samarbete men oavsett Wow vilken resa – fin, sund och trevlig och hon markerar väl, så bra samarbete.

  Tycker det där vinet är så äckligt, vattnet, blaskigt, smaklöst. Tänkte jag skulle testa ett alkoholfritt, aldrig igen!

  Ser såklart mer tjusigt och sofistikerat ut med ett glas vin än cola. Men hon kunde ju haft nåt annat i glaset som liknade vin.

   Men nu hade hon vin. Och det är helt ok.

    Ja men onödigt att vaska. Men Paul kanske drack det, då är det ju inget att snacka om.

     Paul dricker enbart läsk

      När han kör båt händer det dock att han sköljer munnen med en klunk vin när de stannat för lunch.
      Förmodar att han likt en vinprovare spottar ut istället för att svälja. Jag tror vad jag vill 🙂

     Hon kanske smakade på det, även Paul kanske smakade, fast hon drack inte upp hela glaset. Det ingick ett glas vin i biljetten skriver hon för övrigt om man läser hennes inlägg på hennes blogg, men det ska letas fel och skammas jag vet.

   Men om hon ska ha något som liknar vin kan hon ju lika gärna ha det vin som ingick i biljetten.

  Peroni, Heineken och Carlsberg är riktigt goda alkoholfria ölmärken. Om man gillar öl alltså 🍺

  Är det bara jag som tycker att allt hon säger och skriver känns så krystat,stelt och onaturligt. Hon känns inte äkta någonstans Kanske är det för att hon ljuger så mycket och ändrar åsikter precis hela tiden. Jag har helt slutat att följa henne och tycker genuint synd om hennes fanklubb.

   Som jag skrev i en tidigare kommentar, hon har tusen personligheter. Undrar om hon själv vet vem hon är längre, när hon haft för vana att ljuga regelbundet sedan hon startade sin blogg i 14-års åldern.

   Hon drack väl vin tills för bara några veckor sen, nu går hon ut med att hon (återigen) slutat (dock inte helt tydligen), för en 30+ börjar det bli lite löjligt att hela tiden gå ut med såna här statements, ibland dricker man kanske lite mer än annars, ibland går det ett tag utan, spelar roll.

    Men så där har ju hon alltid gjort med i stort sett allt. Går ut stort med att nu är det det HÄR som gäller för henne, sedan en tid senare har det svängt helt. Visst kan man ändra sig ibland i livet såklart, men det blir aningen fånigt att hela tiden gå ut med något som den enda sanningen. Tycker det tyder på en ängslighet och osäkerhet hos henne, att hon liksom velar mellan vilken persona hon vill framstå som för tillfället.

     Fast hon har väl inte gått ut stort med det, i sin podd där hon pratar med sin bästa vän bara väl.
     Inte särskilt konstigt att ändra sig och svänga för övrigt, många säger att de aldrig mer ska dricka men sen gör de det igen kort senare (se t.ex Bianca I. i vloggar) och många har vita perioder t.ex. Inte konstigt om Isabella är osäker och velar eftersom många klagar på allt hon gör, det är ”fel” på allt hon gör och säger så det är klart att hon blir osäker.

    Fast hon kan väl ha druckit vin för några veckor sen och sen efter det känt att hon inte mår bra av alkohol och slutat nyss på senare tid, betyder väl inte heller att hon aldrig mer kommer dricka vin. Ofta säger folk ”jag ska aldrig mer dricka” fastän de dricker igen en vecka senare, väldigt vanligt. Sedan har väl inte Isabella gjort en ”Stor grej av det” som anonym här under påstår – för att hon säger det i sin podd där hon samtalar med sin bästa väninna. Otroligt vad Isabella engagerar folk hehehe

  Saknar Schweiz när jag ser dessa bilder!

   Ja Schweiz är så fint, vill tillbaka!

   Samma här! Efter att under ett års tid ha besökt Schweiz flera gånger i veckan (jag bodde nära gränsen) så är det flera år sedan jag sist var där.

  Apropå smaldebatten: Bella Hadid is back https://twitter.com/CoutureIsBeyond/status/1692327561638875304

   Det där var höftben som heter duga

   Varför vill man se ut så där? Tycker hon på riktigt att det är snyggt?

  Hanna fribergs story nu när hennes hund åker bil i kattbur 🙂

   Vad är det som vi skall diskutera?

   Varför spelar det roll, menar du?

   Låter som om de försöker hitta lösningar på att han ska åka säkert i bilen?

  Camilla, du måste skriva om att Vanja lägger ner World of Alidia (se deras announcement, som publicerats i discorden och sedermera på Flashback). OCH de stänger ner discorden, så holders inte kan klaga längre…

  Vanja radar upp allt de gjort inom projektet – men hur mycket har det kostat dem egentligen?! Rabatter och dylikt har ju knappast WoA betalat för att få till, tänker jag. Så VART HAR MINTPENGARNA GÅTT? Hosthost Gotland?

  Intressant är också alla citat (som även de återpubliceras av Flashback) om hur WoA är Vanjas livsprojekt osv. Och nu skriver hon att hon inte kan jobba gratis! Mig veterligen brukar väl livsprojekt kräva en hel del jobb, där man inte alltid får betalt i början.

  Sen kan man också tycka att Vanjas snack om all energi de lagt ner, inte stämmer så bra överens med hur ”mycket” (dvs lite) energi man utåt sett märkt att Vanja lägga ner på WoA senaste året…

   Vem är Vanja och vad är World of blablabla? Du skriver det som att det är allmän kunskap.

    Vanja Wikström är en influencer och WoA är ett investeringsprojekt hon lanserade. Nu har hon dragit med pengarna. 🙂 detta är en följetong som pågått i ett års tid så går inte att sammanfatta mer än så

   Det är tur att så mycket finns sparat i tråden för hon lär ju radera allt nu från sina egna kanaler

   Gissar att Niklas snickrar på ett eget dns/ brain retaining program som dom ska börja tjäna pengar på istället från nft-guru till ME helare. Säkert i form av en app med månadsabonnemang likt rimlig träning. Dom borde skämmas.

  PS Angående WoA: Vanjas snack om att de verkligen tror att WoAs nfter kommer vara värdefulla i framtiden som samlingsobjekt, eftersom de var först i Skandinavien med kvinnligt nftprojet – det är bara bullshit. Det finns NOLL värde i nfter från ett projekt som övergivits. Så att hon fortsätter försöka hävda ett värde gör mig bara så upprörd.

   Hon har ju själv sagt att ett projekt ÄR dess community och dess förmåner. Så vet inte hur hon tänkte där egentligen… desperat försök att få det att låta som om man fortfarande kan drömma om att få sina pengar tillbaka

  Tycker det är helt sjukt hur viktigt det är för klara att visa revben på alla sina stories nu när de är på ibiza. Är det ingen som reagerar på detta?

   Du gör ju det.
   Men det kommer absolut inte förändra något alls.

    Nej tyvärr är det så. Tråkigt speciellt efter att dessa kvinnor blivit mammor (kenza, klara, Molly etc), sätter en sån sjuk press på kvinnor att det är så man ska se ut efter att ha fött barn

  Kan klara mig bra utan alkohol, men ett fint glas kan ju vara kul att ha. Men det är väl det .

  Faktiskt tycker jag vinglaset tar bort myset i bilden! Hade varit fint med en rolig kaffe! 🐑

   En kul cappuccino?

   ”rolig kaffe”?

   Grejen var väl att det var en komponerad meny med utvalda viner till, att skölja ner det med cola eller kaffe som törstsläckare blir ju inte så bra reklam direkt, även om man fattar att man såklart kan välja vatten till också.

  Hur ofta åker Isabella tåg i Sverige? Jag tycker att Sj informerar helt perfekt om förseningar. Att de inte alltid har svaret på” varför och hur länge” är förklarligt. Sen beror inte förseningar/fel på SJ utan trafikverkets dåliga underhåll samt frisläppandet av ”privata tågföretag”.
  Åk mer tåg och ställ krav på att underhåll och utbyggnad av järnvägen prioriteras.
  Med vänlig hälsning svensk tågresenär.

   Igår kollade jag faktiskt på att ta tåget till Köpenhamn för en weekend. 5400kr skulle det kosta för två personer tur och retur.

   Det blev en resa till New York istället, den resan kostade bara 2300kr tur och retur för två.

    What?!Är du säker på att det flyget går till NY och inte Nyköping för den summan? Mer seriöst så är det alldeles för orimliga priser på tågresor som det är nu. Vill man få människor att prioritera tåg måste något göras, kolla på tex Tysklands system.

     Tydkland? Är svindyrt eller knökfullt att försöka åka tåg.

      Visst, om du tycker 49 euro för att kunna åka obegränsat i hela Tyskland är dyrt så har vi kanske olika syn på vad som är prisvärt. De har dessutom fina hyfsat moderna tåg och de går efter tidtabellen, med få förseningar eller inställda tåg (om man jämför med SJ, vilket var det som var på tapeten här)

    När jag åker till Köpenhamn med tåg kostar det 160 kronor och tar 40 minuter. Du bor på fel ställe helt enkelt.

     Underbart ju, älskar Köpenhamn! (Skåne är rätt härligt det med!😉)

   Menar du att SJ ber om ursäkt i högtalarsystemet om tåget är 5 minuter försenat?

   Då har vi helt olika uppfattning om SJ:s kommunikation vid förseningar. Jag pendlar Sthlm – Gbg och vet inte hur många möten jag missat pga försenade tåg och dessutom dålig kommunikation. Numera flyger jag eller, om jag har tid, kör bil.

   Kollade på att åka tåg ToR från Göteborg till Uppsala och det skulle kosta 2 500 kr för mig och mitt barn. Blev billigare att ta bilen. SJ har totalt misslyckats med att vara en billigt alternativ till flyg och annat.

    Tyvärr samma om man ska göra en enkelresa till någonstans i Europa, ok, SJ är VÄLDIGT dyra men även i andra länder så att flyg blir billigare. Synd att det ska handla om ekonomi när man väljer, hade gärna rest mer med tåg men känns som att man dels behöver betydligt mer tid, dels att det kostar så mycket – blir så olika uppoffring beroende på livssituation då att det nästan känns som en lyx att kunna välja tåg.

  Det finns ju massor av goda alkoholfria alternativ idag! Dock inte om man vill ha just vin. Men alkoholfria mousserande, cider, öl och drinkar finns det gott om. Numera har jag alltid sånt hemma och tycker att det är bra alternativ om jag inte vill ha alkohol i det jag dricker.

  Alkoholfri snaps är vidrig. Smakar som smaksatt vatten utan kolsyra. Helt värdelöst om du frågar mig!

  Tycker annars att det finns bra alkoholfria alternativ på bolaget (förutom när det gäller rödvin och typ whisky/snaps/annan avec). Vitt vin, rosé och bubbel funkar utmärkt alkoholfritt tycker jag, men jag kanske inte har så höga krav heller.

   Som kallt te då mao.? Precis så tycker jag te smakar, varmt smaksatt vatten..🤮

    Nä, inte som kallt te utan mer urvattnat och bara konstigt liksom… Jättesvårt att beskriva men det var odrickbart iaf!

  Kul att hon verkar ha noll koll på priserna för den här resan som hon rekommenderar och gör reklam för. Till och med lite världsfrånvänd vad gäller priser generellt verkar det som. Hon skriver att tågresan ”tyvärr är dyr” 900 kronor per person för 7 timmars tågresa och middag med vin. 900 kr för middag och tågresa är ju väldigt billigt i jämförelse. Dock kostar resan egentligen betydligt mer. Lite koll bör man väl ha, alternativt skriva att det varierar och att man kan kolla upp själv och posta länk.

   Fast hon skriver väl att man kan kolla själv och postar väl länk. De som frågar henne undrar nog inte genuint egentligen och har ej tänkt göra resan. 900 kr kostar väl själva tågresan på 7 timmar där man kan äta middag med vin, inte att middag ingår i det priset?

   Hon måste inte ha koll på priset för att hon rekommenderar, långt ifrån alla har koll på priset för något de gör reklam för. Tycker också att 900 kr för den tågresan inte är såå dyrt men Isabella har nog sett att många läsare tycker det mesta är dyrt så därför skriver hon nog att den ”tyvärr är dyr” så att de inte ska klaga o gnälla om att den är dyr, så det är nog inte särskilt världsfrånvänt. Isabella brukar ju skriva att pris varierar och ha med länk så verkar mest som att du E vill nedvärdera IL. Sedan att hon använder ordet middag är väl lite fel kanske för det är ju tydligen en charkbricka samt ett glas vin som ingår i biljettpriset på 900 kr tror jag.

    Det märks väldigt tydligt att du är här och försvarar Bella, Stollis…

  Enda alternativen till vin är ju inte vatten eller cola.
  Nu vet jag inte vad det fanns att välja på där hon var, men oftast finns det nog nåt alkoholfritt som ser precis lika ”fint” ut.

  Belsabub och Paulette krökar järnet av all gratissprit så de kan glömma att hotellbilderna bara är fejk och de måste inkvarteras på enklare boenden. Samma scam som när Belsabub poserade i privatget på marken för att sedan åka apklass till farbror mentors hyrda shag shack på rivieran. Hur blev det med samarbetet med Omega? Hur blev det med att köpa hus i Schweiz, etc,etc. Belsabub och Paulette är ett par spons-charlataner som lever på almosor och tiggeri.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.