Dagens offpist-inlägg

  

Under morgonens inlägg drog en diskussion igång angående att influencern @fannidays publicerat identiteten på en person som kommenterat opassande i ett dm till henne. 
Kommentarsfältet är delat mellan de som anser att man alltid ska stå för det man skriver och förtjänas att ”hängas ut”, oavsett vad man har för mental status, medan andra tycker att det är olämpligt, av samma anledning som grupp 1, alltså att personens menatala status kan ha en del att önska.

Kommentaren som skrevs här den här:

Borde en influencer har mer fingertoppskänsla eller tycker ni att det här är bra?
Alltså att man ska stå för allting man skriver på sociala medier, oavsett mental status?

141 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Fingertoppskänsla vid önskan om död när någon kämpar för att bli gravid igen efter att ens barn har dött? Nej.

   Otroligt osmaklig kommentar men Fanni borde vara smart nog att polisanmäla det hon upplevde som ett hot och blockera personen.

    Nej varför inte hänga ut idioten och sätta ner foten och markera att sånt inte är OK?

     Fanni borde försöka vara den större människan här. Vidrig kommentar men personen som hotat tycks inte må bra.

      Man måste inte alls vara den större människan hela tiden. Nä, hon verkar inte må bra men det ursäktar ingenting och ingen anledning att slippa konsekvenser för ens skitbeteende.

       Jo det borde man, särskilt om motparten har intellektuella funktionsnedsättningar. All förståelse för att F blir ledsen och kanske rädd, men till vilken nytta ska hennes följare gå in och hetsa mot kvinnan?

        Jag har inte påstått att jag ser någon nytta med att hetsa mot någon.

       Så om man är psykiskt sjuk så ursäktar det inte märkliga beteenden enligt dig?

        Nej jag skulle inte acceptera att någon önskade livet ur mitt barn (och ska se till det också) för att den är psykisk sjuk. Vilka fler brott än tex hot ska vi se mellan fingrarna med för att någon är mentalt labil?

         Att se mellan fingrarna och att namnpublicera är inte samma sak. Förstår absolut om F polisanmäler hotet!

        Det kan förklara varför någon beter sig märkligt men det ursäktar inget.

        Psykiskt sjuk är inte detstamma som att ha en utvecklingsstörning.

      Förlåt men fanni signalerar ju inte heller enkom psykisk hälsa. Man kanske måste förstå att hon också har issues och gör tveksamma bedömningar.

     För att det i så fall kan räknas som förtal.

      På vilket vis skulle detta vara förtal?

       Ur brottsbalken:
       [K5]1 § Den som utpekar någon såsom brottslig eller klandervärd i sitt levnadssätt eller eljest lämnar uppgift som är ägnad att utsätta denne för andras missaktning, dömes för förtal till böter.

       [S2]Var han skyldig att uttala sig eller var det eljest med hänsyn till omständigheterna försvarligt att lämna uppgift i saken, och visar han att uppgiften var sann eller att han hade skälig grund för den, skall ej dömas till ansvar.

        Jag vet vad lagtexten säger. Men jag tvivlar starkt på att detta faller under förtal. Därför frågar jag dig på vilket vis det skulle vara frågan om det.

         Att visa kommentaren med namn/konto kan anses ha som syfte att utsätta denne för andras missaktning.

          Som sagt, tvivlar på det i detta fallet.

           Det vet du inte förrän det eventuellt har prövats. Kan absolut vara grund för en sådan.

           Ja vi behöver inte vara överens här.

           Vill man inte att ens hot ska hängas ut så kan man börja med att inte hota.

           Om du får ett hot som ligger till grund för en polisanmälan så får du inte publicera identiteten på den som hotat på sociala medier, oavsett hur mycket du vill. Sorry.

           Det är inte rakt ja eller nej på den frågan. Så enkelt är det inte. Sorry.

       Det var ett svar på kommentaren om att ska hänga ut istället för att polisanmäla. Svaret finns i lagtexten.

      Förtal? Med att publicera en kommentar man har fått? Nu är du ute och seglar. Sluta hitta på,

       Om man samtidigt polisanmäler händelsen så är personen som gjort det misstänkt för brott, och hänger man då ut den på sociala medier kan det bli förtal.

        Förtal måste vara det mest missförstådda brottet i Sverige.

         Ok, förklara varför.

          För att det verkar vara väldigt många som missförstår vad förtal ens innebär. Slängs till höger och vänster nu mera men rätt så grundlöst ofta. Många verkar ha bildat sig en uppfattning om det från amerikanska filmer ungefär.

           Det var ju inte svar på frågan. Jag tror tvärtom att många inte har en aning om vad ett förtal faktiskt är och hur långt det sträcker sig. Man får inte publicera och påstå vad som helst på nätet.

           Nej jag har inte sagt att man får publicera vad som helst. Men är detta en fråga om förtal så ska man vara medveten om att det även kan vara det om man sprider uppgifter. Man behöver inte vara förstahandskällan för att förtala.

           Har du läst svaret på länken du själv klistrade in? Där framgår ju att det inte alls är glasklart förtal.

           Exempelvis summerat: ”Sammanfattningsvis kan det alltså röra sig om ett förtalsbrott om personen, tillsammans med uppgifter som gör att det går att identifiera vem det är, blivit uthängd inför ett antal personer på Facebook på ett sätt som är ägnat att utsätta personen för andras missaktning. Som sagt beror det på om vad inlägget handlade om och syftet med inlägget. Det ska även nämnas att det är den utsatte som kan väcka åtal i förtalsbrott, så kallat enskilt åtal (5 kap. 5 § BrB).”

           Det KAN röra sig om det. Vilket inte är samma som att hänga ut någon är lika med förtal.

           KAN vara, har aldrig påstått att det är glasklart öht.

           Det är ju precis det jag säger. Man ska vara medveten om att det KAN vara det, och därför iaktta försiktighet.

           Ok, inte lätt att ha koll på alla anonyma här. Då är vi överens då.

       Frågan är också om detta inlägg på BB är ok eftersom det spekuleras i om personen är psykisk frisk eller inte…

        Om det är en fråga om förtal så är det ytterst dumt att sprida det vidare. Eftersom det även KAN vara fråga om förtal att just dela sådan information.

   Skulle säga. Fingertoppskänsla vid dödshot av ens barn? H*ll freakin’ no.

  Man får stå för vad man skriver. Hon är ju inte ensam om att ”hänga ut” folk som skriver olämpliga kommentarer, Läckberg gör det ibland och tar det ofta betydligt längre.

   Ja nån som minns den stackars servitrisen som råkade spilla på hennes mamma?

    Det har jag missat. Däremot vet jag att hon vid ett tillfälle publicerade namn, bild och arbetsplats på en man som kommenterat hennes kropp/vikt på ett osmakligt sätt.

    Att råka spilla på någon känns ju ändå som fel anledning till att hänga ut någon. En olycka kan ju hända oss alla.

  Influencer, kändis eller bara en vanlig Svensson; INGEN ska behöva tolerera såna vidriga kommentarer. Skulle någon utrycka sig så om mina barn skulle jag strunta fullständigt i personens mentala hälsa. Uttrycker man sig så har man förbrukat sin rätt att behandlas respektfullt och med nån som helst fingertoppskänsla.

  Vill man inte bli uthängd hos en stor influenser kanske man inte ska skriva att man ska ”se till” att hennes barn dör…

  Funktionsnedsättningar kan vara en förklaring, men det är inte en ursäkt. Kommentarer likt denna är aldrig okej. Ska man ha sociala medier så ska man också vara kapabel till att bete sig där.

  Ja då kan man ju iaf applicera samma tänk på influencers. Dvs att de ska börja tåla kritik osv om de uttrycker sig ”klumpigt”.

   Vilken märklig jämförelse här.

   Om en influencer skriver att någons barn ska dö så förtjänar dom all kritik i världen, ja. Sådant skriver man inte oavsett yrke.

   Vad snackar du om? Finns väl typ ingen grupp som får så mycket kritik som influencers? 😂

  Vissa människor behöver lära sig att handlingar får konsekvenser helt enkelt. Förstår inte huruvida människan är ”normalfungerande” eller inte spelar roll egentligen.

  Varifrån får folk att hot-tjejen typ bor på lss-boende och mår dåligt? Jag kollade in hennes konto och såg random selfies, lite kass grammatik/stavning (vilket minst 70% av alla online lider av), och ingenstans nämndes sjukpension och diagnoser. Kanske kollade slarvigt men känns oförskämt att anta (lol inte meningen att citera Book)…

  Oavsett så lider jag med Fanny som kämpar med infertilitet, sin bebis död, och ett antal missfall. Förstår att en så hård och hemsk kommentar fick henne att tappa tålamodet.

   Men det är väl en potentiell diagnos som det har spekulerats om, inte LSS-boende?

    Vad är syftet i att spekulera om detta i det aktuella fallet?

     Det får du fråga dom som spekulerat i det.

   Jag tror att folk drar snabba slutsatser och gärna vill ha något som försvarar beteendet. De kanske inte köper att en normalfungerande kvinna skulle skriva något sådant – kvinnor ska ju vara fromma och vända andra kinden till, inte vara kapabla att skriva sådana kommentarer. Typ.

    Och så typiskt när en kvinna sen reagerar över en obehaglig kommentar att få höra att hon ska vända andra kinden till och vara den större personen. Ursäkta?!

     Instämmer.

    Ja detta tror jag också på! Många här ogillar Fanny av någon anledning (jag följer henne inte så vet inte så mycket förutom att hennes bebis dog och hon kämpar med infertilitet) och därför försöker de hitta sätt att kritisera henne på, t.ex. ta denna otrevliga person i försvar…

   Kvinnan är intellektuellt funktionsnedsatt och omfattas av LSS,lagen om stöd och service till vissa funktionsnedsatta.Hon har dessutom Förvaltare/God man.Det framgår väldigt tydligt genom att ögna igenom hennes Insta eller alla hennes konton på Facebook.
   Det är inte ok att skriva som hon gjorde,men det vettigaste att göra är väl ändå att ta skärmdumpar,blocka,kolla upp personen på sociala medier och därefter ev.polisanmla?
   Att starta drev emot förståndshandikappade kan inte vara speciellt konstruktivt.

  Eller så slutar vi ursäkta pissigt (och i vissa fall olagligt) beteende med diagnoser och mental ohälsa osv. Kan man inte behärska sig runt andra människor så får man ansvara för att söka hjälp och hitta verktyg för att kunna det.

   Helt enig! Spyr på det här lallandet och gullandet med folk som beter sig vidrigt. Stå för dina ord och handlingar om du ska vistats ute bland folk. Och mår du inte bra, ta hjälp. Men bete dig inte som ett as och förvänta dig sen att kunna skylla på hur du mår.

    Tycker du alltså att utvecklingsstörda ska skylla sig själva för hur de fungerar?

     Är man inte mer utvecklingsstörd än att man klarar av att logga in på Instagram så.

     Tycker du att de ska få begå brott och bete sig illa helt utan konsekvenser?

      Att begå brott är grund för att bli straffad enligt lag, men att bli uthängd är inte en laglig påföljd? Att så många förespråkar medborgargarden

       ”…och bete sig illa..”

       Och vad är konsekvenserna för att bete sig illa mot någon? Hur illa får man bete sig med en diagnos innan man ska få en konsekvens? Accepterar du tex vad som helst i en relation bara för att din partner har en diagnos? Eller kommer en konsekvens förr eller senare där också? Allt är inte brottsligt bara för att det inte är accepterat.

     Utvecklingsstörning är ett annat ord för intellektuell funktionsnedsättning (IF). Att ha IF gör det absolut inte okej att önska någons barn döden. IF innebär låg intellektuell förmåga, inte obefintlig.

      Eller hur. Det är oerhört förminskande att mena på att personer med IF inte kan vara medmänniskor med moral. Eller att de inte bör få konsekvenser när de beter sig elakt.

       Att hota någons barn till döden är olagligt, anmäl det så får hon en riktig konsekvens! Inte bara en arg följarsvans som skriver otrevliga saker…

        Ja för en polisanmälan lär ju leda till något…

         Vad leder alla kommentarer från fannis följare på kvinnans instagram till? Som inte en polisanmälan skulle leda till?

         Även om någon inte blir dömd varje gång en anmälan görs tror jag nog ett samtal med en polis är mer konstruktivt än följande hat.

          Jag har inte sagt att jag tycker att alla kommentarer på kvinnans Instagram är rimliga. Jag själv skulle aldrig gå in på hennes Instagram och skicka kommentarer till henne även om jag tycker att hon betett sig som en tomte. Jag pratar enbart om att fanni lyfter fram vad hon skrivit till henne och det tycker jag är bra!

           Helt enig om att kvinnan betett sig otroligt illa och att det inte är okej på något sätt. Men att Fannis följare går in och drevar beror ju på att Fanni postade namnet, vilket Fanni borde kunnat räkna ut… för det är så drev funkar.

        Lite illa att mena att vi bara ska reagera när det är regelrätta brott som begås. När någon bara är elak och skriver vidriga saker i ren allmänhet? Vad är rimlig konsekvens då tycker du? Nä lyft fram dom så de får stå för vad de skriver. Kanske lär de sig då att samma spelregler gäller online som offline. Precis som att man inte får vara med och leka om man är nog elak mot de andra. Sluta dalta.

     Att vara utvecklingsstörd gör inte automatiskt att du beter dig som en vidrig människa. Även dom har moraler

   Exakt!

   Kan man inte sköta sig på sociala medier så ska man inte ha sociala medier. Nån anhörig/god man borde ta bort den möjligheten för henne.

    Precis. Att ha sociala medier är ingen mänsklig rättighet.

    Tyvärr finns det inget lagligt stöd för det,även om man önskade att så vore fallet.
    Det här med hur många med IF (utvecklingsstörnin)) beter sig på sociala medier är ett stort problem.
    Förvaltare/God man,anhöriga eller LSSpersonal har inte någon möjlighet att förbjuda personen att använda mobilen som hon vill.Naturligtvis skall man förklara vad som är fel och försöka få klienten att sluta med sitt beteende.

  Det är väl bra om dåligt beteende på internet kommer upp till ytan? Handlingar har konsekvenser, handlingar på nätet har också konsekvenser.

  Om vi slutar se mellan fingrarna med all skit som görs så kanske det kan bli ett bättre klimat?

  Hemsk kommentar, så där skriver man inte. Skriver man en sådan kommentar kan man inte förvänta sig att inte bli uthängd. Tror inte jag hade varit ”den stora människan” i det här fallet oavsett diagnos eller inte.

  Jag förstår inte varför vissa tror att bara för att hon skulle ha en diagnos hörnstenens hot ofarliga ? Hon kanske är jättefarlig och inte har konsekvenstänk. Hon kanske inte ska vistas bland folk om hon är ute att gör sådana hot till verklighet. Spelar ingen roll om man är under, normal eller överbegåvad. Sen tycker jag att alla som skadar andra inte är normala !

   Rättat mina stavfel:

   Jag förstår inte varför vissa tror att bara för att hon skulle ha en diagnos så är hennes hot ofarliga ? Hon kanske är jättefarlig och inte har konsekvenstänk. Hon kanske inte ska vistas bland folk om hon är ute att gör sådana hot till verklighet. Spelar ingen roll om man är under, normal eller överbegåvad. Sen tycker jag att alla som skadar andra inte är normala !

    Just därför bör händelsen polisanmälas, istället för att trigga henne….

    Ingen tycker så, om jag förstår saken rätt? Om hon är farlig så polisanmäl (polisanmäl alla hot oavsett), men på vilket sätt hjälper det att alla följare får veta vem hon är OM hon är farlig? Ska fannis 30000 följare skydda henne?

     Suck.

     Kanske har hon aldrig fått konsekvenser för vad hon skriver och tror att hon är anonym i dms. För många troll räcker det att komma fram i ljuset bara för att de ska få en tankeställare. Inte lika kul när folk ser vilken idiot man är.

      ”Kanske” är det som du säger, kanske är det så att kvinnan har kognitiva svårigheter och inte fattar vad hon gör.

  Samtiden är så märklig.
  Om någon begår en omoralisk eller brottslig gärning då är det er automatik ok att bemöta med något likvärdigt alternativt värre.

  Två fel blir inte ett rätt.
  Det är bara otroligt korkat.

   Förlåt, är det likvärdigt eller värre att visa upp att någon skriver att de ska se till att ens barn dör?

    Nu har hon inga barn,men kanske får i framtiden,så visst,ett potentiellt hot är det.

     Frågan är också om det är ett lagbrott att hota att skada ett barn som inte finns?

   Varför tror du lyncharna håller på så om det är otroligt korkat?

   Menar du att det skulle vara något typiskt för ”samtiden” att bemöta ett dåligt beteende med ilska? Tror snarare det ligger i människans natur att vilja hämnas eller försvara sig mot någon som behandlat en illa. Menar du ex att Fannidays ska acceptera att någon dåre hotar man att ta livet av hennes framtida barn? Tycker snarare det är bra att folk i det här landet skaffar sig lite stake och står upp för sig själva.

    Exakt!!
    Måste ju snarare vara ett nytt fenomen att alla ska vara ”den större människan” och dalta med folk som inte kan uppföra sig. Så fort någon beter sig som skit så kommer alltid ”men tänk om hen har diagnoser” ”med adhd är det jättesvårt att kontrollera sig” osv osv. Blää

    Båda borde få ta konsekvenserna för sitt agerande men det ligger tyvärr inte i tiden.

    Fast hur mycket stake har man när man hänger ut en förståndshandikappad kvinna?

  Alla människor kan inte bete sig men AI kan sålla bort de över tid. Undrar vilket år då en hotande kommentar sekunder efter att den publicerats blir borttagen & AI polisen utreder det, och skickar fallet till en AI tingsrätt.

  Utopi eller dystopi?

  Helt rimligt att hänga ut. Vi får alla fundera på hur vi uttrycker oss, ännu viktigare i skrift. Så jag säger ok på uthängning och hoppas att det leder till att det blir ett trevligare klimat! Man kan kritisera utan att kränka!

  Roligt att snart samtliga stora gammel-media i hela Sverige har skrivit om WOA härvan innan bloggbevakning… Till och med DI. Hahaha.

   Hmm Aftonbladet skriver att ”..instagramkontot och bloggen bloggbevakning har i flera inlägg följt world of alidias kommunikation under dagarna fram till nedläggningsbeskedet.”

   Nu följer inte jag bloggbevakning på Instagram så har det rapporterats mycket där så har jag missat. Men här inne vet jag inte vilka dessa många inlägg de syftar till. Eller?!

    De är gamla. De skrevs innan WOA las ned nu i veckan.

   Men snälla – ge dig.

  Jag brukar tänka: ”två fel gör inte ett rätt”.

   Eller så kan man tänka att man behandlar andra som man själv vill bli behandlad. Att man får de svar man ropar efter. Osv osv.

  Och fortfarande tvivlar folk på att personer som är det minsta offentliga får vidriga meddelanden skickade till sig.

  Helt rätt av fanni om man skriver att man hoppas att hennes framtida barn dör så får man stå för konsekvenserna också.

  Behöver och behöver!? Är väl upp till var och en att avgöra vad man ”behöver” sätta namn på och inte.

  Vad har du att göra med om nu Fanni behöver sätta namn på saker. Du är inte i hennes situation och du vet inte hur hon känner.

  Fannidays verkar lagom knäpp. Kanske är ett konto hon själv gjort för att ha något och visa. Hon är så otroligt ointressant, men hon visar tydliga drag på att tro hela världen kretsar kring henne. Hennes videos är ju bara…

  Du kanske inte ska utgå från att alla hanterar saker på precis samma sätt som du gör. Du såg det som ett missfall för dig. Väldigt oempatiskt att kalla hennes döda barn för ett missfall för det.

  Lite ödmjukhet har aldrig skadat. Ej heller empati.

   Som jag också skrev så beskrev jag det som ”behöver” Jag förstår att man inte BEHÖVER ha ett namn och att alla givetvis får göra som dom vill. Ingenstans har jag heller utgått från att alla hanterar saker på samma sätt som jag gör, jag beskrev hur jag känner och ser på det. Frågade också om nån kan förklara fenomenet och det gjorde inte Anonym, Sara eller Anonym. Nån annan kanske kan? 🙂

    Du ska nog fråga fanni om du vill veta hur precis hon och hennes man tänker kring detta. Men något säger mig att du inte alls är särskilt intresserad av att förstå.

    Du verkar inte ens ha börjat med att förstå att alla hanterar livet på olika vis. Igen, utgå inte från att alla hanterar allt på samma sätt som du. Där är en bra början för att få förståelse för andras sätt.

   Om du vill förstå vad en regnbågsbarn är så finns det Google. Här tas de två exemplen upp:

   https://sv.m.wiktionary.org/wiki/regnbågsbarn

   Vad mer exakt är det du vill förstå?

    Och här finns en text som förklarar mer bakgrunden till varför det kallas regnbågsbarn.

    https://attvaramamma.se/halsa/psykologi/en-regnbagsbebis-ger-gladje-efter-sorg/

   Det är faktiskt precis det du säger i din kommentar. Om du inte vill framstå som oempatisk så är det nog på sin plats att se över hur du talar om andra. Med all uppriktighet alltså, din kommentar är inte alls välment och om den är det så borde du uttrycka dig annorlunda.

   Jag tycker att det är fint att se att du inte får det medhåll du sökte här faktisk.

    Givetvis är det välment vad jag skriver! Synd att det tolkas in annat tycker jag!
    Du tolkar ju till exempel in att jag vill ha medhåll. Det bryr jag mig inte alls om. Det här är internet med främlingar så sånt betyder ingenting för mig.

     Som sagt, då bör du ta dig en funderare över hur du uttrycker dig då.

      Absolut, jag ska verkligen ta mig en funderare. Då kan du ta dig en funderare kring det här med att läsa in saker som inte finns. Tex att jag söka medhåll vilket inte var sanningen 🙂

       Jag fattar vad du menar Jess och jag tycker inte att du har varit oempatisk i din kommentar. Tvärtom tycker jag att du får onödigt dryga kommentarer.

  Jag får panik på ”Fannidays”. Hon verkar verkligen inte må bra. Jag har själv varit med om att stress och oro påverkat ägglossningen som resulterat i långt mellan mensen. Sen födelsedagstårta till sonens 2-års dag mitt i all t…

   Det är väl klart att man inte mår bra om man förlorar ens barn vid födseln. Förstår inte hur du kan få panik på att en annan annan människa gör den hon behöver för att sörja.

    Jag tycker enbart synd om henne. Jag vet inte om hon behöver sörja i fred ännu mer innan IVF-start, kanske ta en Instagram-paus. Hennes ägglossning har aldrig strulat tidigare (enligt henne själv), och nu när de är så nära återföring strejkar kroppen. Jag förstår att hon varit med om ett ordentligt trauma, något som ingen förälder borde få vara med om, men jag vet inte om jag vill följa hennes resa mot ett nytt barn, kan knappt föreställa mig hur hon kommer vara när/om hon blir gravid igen.

     Då är det ju lätt att bara avfölja 🤷‍♀️

      Jo, det har jag gjort, men jag fortsätter spökfölja, känns liten som en bilolycka eller liknande, får dåligt samvete över att tycka det är tragiskt och fascinerande på samma gång.

     Avfölj henne då 🤦🏻

   Ja det är ledsamt att följa hennes jakt på ägglossning. 🙁 Och ja, ja har själv varit där… Jag tror hon skulle må bättre av att ta fler jobbtimmar i hemvården, gå kurser i yoga och meditation, och verkligen fokusera på att må bättre. Menar inte att det skulle få henne att magiskt bli gravid plötsligt, men hon skulle i alla fall må bättre under resans gång. Att lära mig sänka stressnivåerna är det bästa jag gjort för min hälsa! Yinyoga och meditation gör under om man håller i det under en tid.

    Håller helt med. Väldigt ledsamt att se och tänker att hennes ägglossning lär väl ha ”ställts in” pga stress över återföring. Ändå ganska förvånad över att man kan få må så psykiskt dåligt (som hon ändå verkar göra) och få göra IVF. Tänk om det inte lyckas lixom, vad händer då?

     Men visst går de privat och betalar själva? Då bryr sig inte vårdgivaren. Skillnad mot offentlig vård. Jag och min sambo blev nekade pga min sambos historia av psykisk sjukdom, så vi fick också gå privat. Men i det här fallet kanske de i alla fall skulle kunna lyfta det med henne om det nu påverkar hennes chanser att få ägglossning och på så sätt bli gravid .

      Nä de får ivfen finansierat av regionen…

      Näe, de får det finansierat🤷‍♀️

   Rätt vanligt att man firar sitt döda barns födelsedag. Sett många göra det.

  Det är väldigt vanligt bland ivf-folk att döpa sina embryos på samma sätt som väldigt många av mina bekanta har haft namn på sina bebisar i magen, som Ärtan, Plutten osv.

  OT Aftonbladet har skrivit en artikel om Vanja Wikström och deras projekt och hur de nu valt att sätta ner projektet.. tycker artikeln var väldigt snällt ställd till Vanja samt att de inte ifrågasatte så hemst mycket om hur det gick och pengarna osv.. 🤔 har nån annan läst den?

   Ja, inga kritiska följdfrågor. Jag fattar inte!? Varför är alla journalister så snälla mot henne, vad har hon på alla? De ifrågasatte ingenting om kostnader, löften, smyg-köp av egna NFT, hemligheter, uttag, etc. Läs också bloggen woaholder – länk finns till en annan otroligt bra sammanfattning i en teknik-blogg.

  Vad spelar det för roll? Måste alla agera och tycka exakt som du gör? Är det verkligen en nyhet för dig att folk där ute har andra politiska åsikter, känslor, tankar, fantasier, trosinriktning än vad du har?

   Jag har ju verkligen uttryck mig som att alla måste agera och tycka som jag gör? Har aldrig heller skrivit att nåt spelar nån roll. Jag hade funderingar och uttryckte dom här men det skulle jag uppenbart inte ha gjort känner jag nu i efterhand.
   Nästan skrattretande att det läses in så mycket annat i vad jag skriver än vad jag faktiskt skriver!

    Om så är fallet så bör du tänka på hur du utrycker dig. Håller med ovanstående, låter inte som du vill förestå, du låter bara väldigt dömande.

    Du lät ganska föraktfull, ”behöver en sån sak ha ett namn?”.

     Hela kommentaren var dömande men just den meningen var ju verkligen inte okej.

      Ulrica, jag har vid flera tillfällen skrivit ”behöver” och att jag förstår att man inte BEHÖVER ha ett namn.
      Med sak så menar jag inte ett ting utan ett fenomen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.