Billiga sminkborstar från Chanel

@danielparis01

Blev INFLUERAD så att säga! Skulle ni vilja prova dom här borstarna? #chanel #codescouleurs #chanelbeauty

♬ originalljud – DANIEL PARIS

Daniel Paris har shoppat 3 stycken sminkborstar från Chanel, för det nätta priset av 1800 kr, men då får man även ett litet gulligt etui som Daniel konstaterar, inte kan rymma en vattenflaska, men att den kommer se söt ut i badrummet.
1800 kr för tre borstar? Kanske är det jag som inte förstår bättre, då jag använder borstar från Caia och Real Techniques, men för 1800 kr borde de vara gjorda av manen från enhörningar, eller Rapunzels blonda lockar.

Om jag blev influerad till att vilja köpa borstarna? Nä, inte alls. Blev ni? Kanske är de helt magiska, eller så betalar man enkom för den lilla loggan?
Jag gissar på alternativ nummer två.

Och när vi ändå är inne och pratar om Chanel så måste jag tipsa er om Alexandra Nilssons video där hon parodierar på ”fattiga bud” från företag som kan innehålla vad för skräp som helst, så länge det har företagets logga någonstans.
Det blev ju extra tydligt med Chanels adventskalender från i fjol, som absolut inte inte levde upp till sitt pris, eftersom majoriteten av luckorna innehöll utfyllnadsprodukter, snarare än legitima prylar.
Om du missade det så hittar du inlägget här.

81 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  600 kr/st är väl inte superkonstigt för chanel när andra borstar från vanliga märken som tex bareminerals kostar 300-400?

   Har haft mina Chanel-borstar sedan 2010 och de är som nya dessutom.

  Haha, köper billiga på typ HM och Lindex, och det tycker jag funkar bra. Fast jag är inte så bra på smink och sånt.

  Jag köpte också dessa. Superbra och fina att ha, lyxar till i necessären.

   ”Fina att ha”?

    Dom är ju fina ☺️

     Svart plast bara ju? Är det loggan som är fin?

      Tycker det är snygg design och ja såklart det känns lite lyxigt att det är från Chanel. Tycker även fodralet var fint ☺️ Om det är okej att få tycka så? 🤭

       Skulle inte ha råd att köpa dom, men dom är fina även om det finns liknande mycket billigare.

    Ja? De är fina, därför jag köpte dem.

  1800:- ? Orimligt för mig, kommer aldrig att lägga de summorna på sådant.

   Man kan slänga bort sina pengar på smink och sminktillbehör eller så kan man investera pengar på börsen och ha en god ekonomi.

   En vän blev arg när jag sa det till henne, men 2 år senare har hon köpt sin första bostad. Hon insåg inte hur mycket pengar hon löpande lade på smink, sminktillbehör, fixa naglar/bryn, behandlingar osv.! Kan kanske kännas billigt med en sminkborste för 200-300 kronor, men tänk vad det kostar dig i arbetstid och vad det blir per år med allt detta!! Det där är sånt du kan ägna dig åt när du har ordning på din ekonomi.

   Lär era döttrar om ekonomi istället!

    Men så kan man se på alla hobbys. Varför köpa fiskeutrustning när man kan investera? Varför köpa klockor, nyaste tekniken, sportbilar, resor, konserter, handarbeten, målarfärger, golfklubbor när man kan investera? Livet kanske inte går ut på att samla pengar på hög för alla. Och för vissa, jo det är sant, så har man möjlighet att köpa smink och ändå ha pengar över att spara.

     Så är det ju, men då ska man inte vara less på att ”alla andra ” har råd med bostad osv. Tycker otroligt många inte alls inser hur mycket dom lägger pengar på sin hobby, speciellt om det rör sig om relativt små summor åt gången, men totalkostnaden blir stor.

      Min vän lade ca. 6-7 tusen per månad på sitt utseende varje månad. Tror knappast att hon på något sätt ligger i överkant gällande vad som är norm kring summor unga tjejer/kvinnor lägger på sitt intresse kopplat till utseendet.

      Jag gav henne en snabbkurs i ekonomi och helt plötsligt kunde hon investera och ha ett sparkonto för oförutsägbara händelser. Äger även sitt boende. Snart ska vi gå in på hur hon kan börja göra bostadskarriär, utan att slänga iväg pengar på att ta in utomstående. Just nu visar jag det hon behöver veta om en förenings ekonomi.

      Den tid man lägger på att vara investera på sitt yttre (åtskilliga kronor och timmar åt att lära sig om produkter och hur man bäst använder allt och införskaffa sig grejerna), det är tid du ”stjäl” från det du egentligen är i behov av att kunna.

      Jag skulle vilja uppmuntra alla kvinnor att sätta sig in i de här sakerna, för deras egen skull men även döttrarnas skull! Era döttrar kanske blir glada av de där sminkborstarna men hur mycket nytta har hon av sminket egentligen! Fråga er istället varför pojkvännen hon sen flyttar ihop med äger sitt boende men inte hon. Och varför är det ytterst sällan tvärtom!? Vissa killar blir provocerade av att man som tjej har mer koll och bättre ekonomi, men det är bra för då vet man vilka man inte ska slösa sin tid på.

      Inget hindrar en från att lära sig även om en person inte har privilegiet att uppfostras med en viss kunskap.

       Lär mig!

       Hon ligger definitivt i överkant om hon lägger 7kkr på sitt utseende varje månad.

        En schablonsumma och är inget som görs längre, eftersom hon har fått hjälp med sin ekonomi och spenderande.

        Jag ser att många tar åt sig, men vill poängtera att jag diskuterar *strukturer*!

     Nej allt är inte ekonomi såklart, men ser så många (framförallt) kvinnor som sitter fast i dåliga förhållanden pga ekonomi och skulle önska att man talade mer om ekonomi, sparande, utgifter osv bland unga människor. Idag räder som att antingen är man team Greta eller team Bianca. Måste ju finnas ett mellanting. Dvs inget skammande mot enskilt, men viktigt att den ohållbara konsumtion vi ser hos influensers kritiseras och inte börjar ses som norm. Alla dessa kläder, väskor osv. Det är inte det som skapar ett bra liv. Men frihet, självständighet, valfrihet osv gör faktiskt det.

      Och detta sägs alltid och enbart om kvinnliga hobbys. När hör du folk klaga på konsumtion och pengar för mäns hobby? Medelålders gubbar som köper upp halva stadium för att de ska börja löpträna (dvs joggar en gång innan de sliter av hälsenan).

       Jag klagar rött mycket på min mans gitarrer och musikprogram

       Nu gällde det yngre och inte gamla män som hade sin ekonomi på det torra!

       Dessutom är det tröttsamt när samtalet ska tystas med ”men varför gnälla på tjejer när män gör så här med sina pengar som också är ett intresse”. Varför ens ha behov av att jämföra äldre män med yngre tjejer som inte har blivit vuxna än eller unga kvinnor som fortf. studerar på högskolan? Du jämför män med en klar utbildning och ett sparande som har pågått under 10-25 år (annars hade de inte haft råd med det du nämnde). Det går även inte att jämföra med ett sminkintresse. Frågan är hur många flickor/tjejer/ kvinnor som hade förstört sin ekonomi genom sin ”hobby” som är direkt kopplat till samhällets godkännande OM samhället godtog deras existens på samma villkor som osminkade pojkar/killar/män. Du kan inte göra en direkt jämförelse när det du jämför har flera lager av olika kontexter!

       Det är dessutom redan konstaterat att unga män har en bättre ekonomi än unga kvinnor, eftersom de har ofta med sig mer kunskap hemifrån. Föräldrar lär ofta inte döttrar om ekonomi på det sätt de tar sig tid att lära och uppmuntra sönerna om en välmående privatekonomi. Överklassen är något bättre på det här (att hjälpa barnen att förstå ekonomi) oavsett kön, men tyvärr är det rejält ojämställt där också.

       Man kan ha många olika åsikter om Sex and The City, men när Carries skointresse visade sig ha kvaddat hennes ekonomi, träffade de väldigt rätt. Samma okunskap kan appliceras på tjejer/unga kvinnor som inte reflekterar över att all tid och ekonomi de lägger på sitt utseende gör att de en dag kommer vakna upp och inse hur fel de har prioriterat. Dessutom nämnde jag ovan att ett intresse får absolut finnas, men det kan inte vara en prioritet innan ekonomin sitter på plats. Det gör att ditt what-about- argument faller platt, eftersom ingenstans ifrågasatte jag intresset i sig, utan ifrågasättandet var prioriteringen att förstöra sin ekonomi till förmån för sminket! Ser du skillnaden!?

        Det är mycket tyckande om andras kvinnora liv och val.

         Jag diskuterar struktur och inte individuella kvinnor. Lär dig skillnaden!

    Lite ”om millenials inte köpte avocadotoast skulle de ha råd med bostad” över det här.

    ”Lär era döttrar om ekonomi istället ”… varför måste det ena utesluta det andra ?

     Uppenbarligen görs inte det, då döttrarna har kass ekonomi fortfarande!

    Sparade hon in 200 000 kr på smink….?

     Hon jobbade antagligen som clown.

     Jag lärde henne att investera de 72-80 tiden som hon varje år brände på smink och annat skräp!

      Hon måste ha haft lika mycket smink som Margareta Grääs, om inte mer, om hon la mer än 6.600kr i månaden på smink.

       Haha, f*n vad störiga ni är! Läs igen om ni missade att det ovan nämndes en massa saker i början av tråden bl.a. behandlingar med mera och inte enbart smink.

       Men ingen förbjuder er att prioritera i vilse! Ni kan fortsätta att bränna era pengar på sminkborstar och annat kopplat till utseendet.

        Du själv är också rätt störig just nu. Det du skrev var ju faktiskt bara ” smink och annat skräp”. Det tolkar jag som ”smink och andra sminkprylar”. Behandlingar är ju inte skräp direkt.
        Säger jag, som senaste gången jag sminkade mig var till företagets julfest i vintras.

        Har dock en annan hobby som kostar i genomsnitt 4-5.000 i månaden. Aldrig någonsin har jag varit med om att någon kallat det för onödigt skräp. Inget ifrågasättande, utan tvärtom får jag bara uppmuntrande kommentarer och jag kan inte låta bli att undra om det är för att det är en hobby som anses vara av det manliga slaget.

         Snesträcken är kanske störigt överentusiastisk men hon har ju rätt.

         Med risk att låta som både en klyscha och en scam i en smäll så har jag gjort en liknande förvandling. Tidigare tänkte jag att pengarna som kom in den månaden skulle användas till att leva den månaden, och tyckte jag var duktig som hade 5000 på ett bufferkonto. Sen jobbade jag för mycket och förlorade CSN sista halvåret av min utbildning, det var först då jag insåg att jag måste lära mig ekonomi för att bli klar med skolan. Jag pluggade faktiskt ganska intensivt om kvällarna och lärde mig om privatekonomi och investeringar, läste ”rich dad, poor dad” först och sen bollade intresset på sig. Bara på ett år sparade jag 200 000 genom att (dock stenhårt) skära ner på kostnader. De pengarna tillsammans gick till egenandel till ett lån som investerades i att renovera vår lägenhet, som såldes med stort plus. Har fortsatt investera sedan dess och nu är jag 30 år och äger mångdubbelt mer tillgångar (pengar, aktier, bostad osv) än genomsnittet gör när de går i pension (det är då man äger mest tillgångar).

         Då har jag bra lön, men de flesta jag känner med samma yrke och samma lön bränner sina pengar på typ smink, kläder, fin bil osv. Bara saker som minskar drastiskt i värde direkt. Och så bor dom pyttelitet och klagar på räntorna 😅

          Det är ju kul att du hittat en hobby du tycker är kul.
          Det finns ju dock andra, dina vänner t.ex, som lägger prioriteringar på andra håll. Om det är rätt eller fel går ju inte alls att säga eftersom prioriteringar är väldigt individuellt.
          Alla stävar inte efter att kunna gå i pension när de är 32. Alla värderar inte stora tillgångar.

          Jag själv tänker att jag inte vill vänta med att leva, för jag har ingen aning om jag lever fram till pension. Jag vill njuta av livet jag lever just nu. Och i det ingår många restaurangbesök, många resor, inredningsprylar och växter. För mig låter ett liv där jag tvingas dra ner på det bara för att kunna spara maximalt på ett år som ett skräpliv. Även fast det bara skulle vara under en begränsad period låter det sinnessjukt i mina öron.
          Precis som det kanske låter sinnessjukt i dina öron att inte prioritera livet på samma sätt som du.

          Alla är olika och tur är väl det! ☺️

           Hur menar du att det är att vara olika när strukturen lär flickor/tjejer/kvinnor att sträva efter samma mål…att deras utseende är deras bästa investering och bör vara av högsta prio!?

         Nej, initialt skrev jag smink, behandlingar och annat kopplat till utseendet.

         Du lägger ditt fokus på mig, när jag nämner felaktiga strukturer i samhället som slår mot kvinnor. Varför?

    herregud hoppas nån lär dina döttrar att leva livet lite för det lär inte blir du.

     Du tänker som en fattiglapp och du argumenterar lövtunt!

      möjligt men sålde min lägenhet precis 1.2 mille i vinst så det lönar sig att leva livet 🤠

    Sönerna då😉

  Är inte Alexandras tiktok en parodi på en tiktok av Josephine Qvist och just Daniel Paris som oj:ar sig över en faaaantastisk födelsedagspresent från Cartier?

   Menar du att Alexandra skulle sno någon annans idé?? Inte väl… 😂😂

    Nej det menar jag inte 😉 Alexandras tiktok var ju svinkul, särskilt om man, som jag, precis hade sett Josephines som mest var cringe 🙃

     Åh den måste jag kolla upp!!

     Josephine fick två babybottles med skumpa, två små anteckningsböcker och ett doftljus. Och uppförde sig lite som om dom skickat smycken för en halv miljon… 😂😂

      Och Daniel Paris: ”Födelsedagspresent från Cartier! You’ve made it honey!”…

   Hon hade garanterat den i åtanke. Den var helt otroligt pinsam.

  Hellre köper jag mat för dom pengarna.

   Investerar hellre i aktier för dom pengarna.

    Köper både borstarna och aktier 🙃

     Eldar i kakelugnen med dem

      +1 på aktier och borstar men i min kakelugn där eldar jag med ved 🤠

    Varför kan man inte göra både och..?

  Viktigast av allt…Hur stor del av ett csnlån för en kandidat är detta?

   😂😂😂

   Beror på hur lång tid det tar för en person att skramla ihop sin kandidat och räntan samt hur lång tid du har tänkt ta på dig att betala av sitt lån.

   Själv har jag passiva inkomster, men har ändå tagit lån+ bidrag. Vissa har dålig koll och tror att det är smart att bara ta bidrag. Du får inget mer förmånligt lån än CSN-lånet. Istället för att springa till banken när de har slängt iväg pengar till någon annan i flera år (efter sin kandidat), kan de direkt köpa (mindre lån och amorteringar och ha insatsen klar).

   Varsågod!

    Lån???? Vem tänker som en fattiglapp nu 🤣

  Så jävla B. Man ser att det är en lång tråd i botten av necessären. Den och borstarna är tillverkade i samma skitfabrik som H&Ms grejer säkert. När ska folk förstå och se igenom kapitalistiska säljtekniker? Att man fortfarande köper ”märken” är så pinsamt.

  Köper mina borstar på Dollarstore.. får kanske skämmas med tycker de fungerar helt ok (skulle säkert märka skillnad om jag testade andra dock)

   Varför ska du skämmas för det? Bästa mascaran jag haft köpte jag på Rusta för tio spänn.

  Linda Hallberg har dom bästa borstarna. Men dom har höjt priset men ändå värt

  Tips! Köpte i veckan ett set m 6 borstar (de m ljusblå skaft) fr Makup Mekka för happy day pris 50 kr! (Ord.pris 399 kr).De är svinbra! (Och snyggare än Chanels.Svart plast är väl det tråkigaste som finns?)

   Jag tycker de är stilrena och känns exklusiva. Blått skulle jag absolut inte vilja ha.

  Jag ville köpa dem men de var slut i den rödbruna färgen som jag ville ha.

  Denna besatthet av sk.lyxmärken och logotyper! Förstår inte.
  Ingen kan t ex se om dina röda naglar är målade m ett nagellack fr H&M eller Dior. Och på riktigt vem bryr sig?

   Antagligen väljer man inte ett Diornagellack för att andra ska se utan snarare för den egna ”lyxupplevelsen” och kvaliteten på nagellacket.

    I och med att det finns typ 3 nagellacksfabriker i hela världen så är kvaliten lite av placebo…………..

   ”Vi haltar vår väg genom tillvarons oreda med vad medel som står till förfogande. Omkring oss reser vi symboler och mättar dem med värde för att bringa ordning till förvirringen, allt enligt vårt godtycke. Vi göder dem till storhet, och villigt underkastar vi oss dem sedan. Vi tycks som släkte födda till trälar, alla. De lögner vi nynnar oss till tröst blir bälg åt den härd där vi smider våra egna bojor.”

   Ärligt stulet, rak av från Niklas Natt och Dag 1795
   Läste den för ett tag sen och detta stycke fastnade direkt. Känns som det går att applicera på mycket…

   Då det är väl kvaliteten snarare. Använder inte nagellack så vet inte där men mina borstar från Chanel från 2010 som jag använder ännu och är som nya går inte att jämföra med en HM-borste som bara är ett år. Minns när jag hade lack att OPI och Dior var mycket bättre än tex HM men vet inte hur det är nu.

  Jag dog av skratt av Josephines Qvist tiktok fast inte av ett glatt skratt, det var mer skräckblandad förtjusning blandat med hånskratt. Scheisse alltså vad pinsamt. Tycker att vill folk köpa tre sminkborstar i plast för 1800 spänn för att det står Chanel på dem så varsågod, det är deras pengar. Men om folk som ägnar sig åt den typ av onödig lyxkonsumtion hamnar i ekonomiskt trubbel så tycker jag inte de ska få hjälp med skuldsanering utan bränner man sina pengar på onödigt dyra saker och blir skuldskatt då ska man fan få leva på existensminimum tills vartenda öre är betalt.

  Jag använder mina sminkborstar till mina teckningar 😊

  Chanel är ju ändå Chanel… Etuiet var ju ganska fint och är väl det man betalar en del för också. Caias borstar är väl nästan lika dyra, skulle absolut inte betala det höga priset för Caias borstar.

  Alltså om jag hade varit en riktig ”clean-girl” och sminkat mig väldigt lätt, samt fått några fler tusenlappar i lön hade jag inte varit helt främmande för att köpa dessa . Priset är inte sviiiiin konstigt (mycket,men inte överdrivet märkligt)

  Men vilka borstar ska man köpa då? Vilka är de bästa?

  Frågar åt någon som köpte senaste borsten på Face Stockholm och Make up store 😬

   Jag gillar mina från Real techniques, köpte dem när jag fick 20% rabatt på Kicks.

   Flaer är prisvärda och riktigt bra!

    Älskar flaer! Använder deras sponges också.

  Vet inte vad man har borstarna till och har verkligen inga själv men 1800 kr är som 1-2 utekvällar. Och borstarna hänger väl säkert med i flera år?

  Undrar vem AN snott sin reel ide ifrån denna gången då…

  Åh har dålig koll på Chanels sminkborstar men jag gjorde misstaget att köpa ett stort set av sminkborstar från dyrt märke. Tänkte att det skulle vara en bättre deal i slutändan än att köpa dem individuellt, men visade sig att kitet av borstarna var massproducerade i Kina med sämre kvalité och köpte man borstarna styck så var de tillverkade i Europa.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.