BLOGGPORTALENS TOPPLISTA del 2

Notera att siffrorna som uppges på Bloggportalens topplista ska tas med en nypa salt, då de mäter på ett minst sagt ”generöst” sätt. 

I morse publicerade jag del 1, och här kommer del 2. 

Nummer 1 kan vi ju skita i, tänker jag.

Niiinis har lagat pyttipanna, fast med gnocci. Rätten ser helt fantastiskt god ut, och tänker att det kanske få bli kvällens middag.
Någon mer som älskar maträtter som är lite ”gojsiga!?

Aftonbladets ”Silly season-blogg” får alltid ett rejält uppsving när fotbollslag är i köp och säljtagen, och här har ingenting ändrats från i fjol.

Återigen, inte så mycket blogg utan mer av en receptsamling. 

En gång i tiden testade jag LCHF-kost och då var Åse Falkman Fredriksons blogg ”56kg.se” en given källa till inspiration.
Hon blandar mat, bak och personliga inlägg och tar alltid ursnygga bilder.

Jennys matblogg är också mat och bakbaserad, någonting som går som en röd tråd genom dessa topplistor.
Inlägg med recept och liknande är så kallade ”evergreens” som aldrig blir inaktuella. Till skillnad från ”vanliga” blogginlägg som snabbt blir ointressant och ”daterade” så får ju receptinlägg ständigt ny trafik från Google. Jag gissar att recept är det som de flesta människor googlar på, säkert flera gånger i veckan.

Föga förvånande har vi ytterligare en mat, bak och middagsbolgg här i Matplatsen.
I det här inlägget pratar hon inte mat, utan skönhetsvård och visar upp en produkt hon köpt, nämligen ”The instant eye lifter without surgery”.
Alltså små tejpbitar som man sätter på högonlocken för att ge dem ett lyft. Jag har testat sådana men märket ingen störe skillnad, men jag kanke gjorde fel?
Någon av er som fått ett lyckat resultat?

I Magdalena Graaf har vi en riktig ”BLOGG-blogg”. Igår skrev hon om sina känslor över att hösten är här innan sommaren knappt hann hit, och att Sveriges terrornivå höjts från 3 till 4.
För er som inte vet, så befann sig Magdalena och hennes barn på Drottninggatan när Rakhmat Akilov utförde sitt terrordåd, och hon beskriver sina känslor kring det i sitt inlägg.

Här är ytterligare en sportblogg från Aftonbladet och den här handlar om motorsport och Formel 1.

Johanna Toftby har varit på barndop och publicerar 54 bilder på sig själv och en rosa ballong.

66 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Johanna Toftby är så sjukt otrevlig i sina läsarkommentarer! Minsta ’synpunkt’ – alltså inte ENS kritik så blir hon galet arg.

      Kan inte låta bli att provocera henne ibland🙂

        😂👍🏻

      Har hennes snubbe opererat kinderna, han ser ju ut som en hamster🙂

        Misstänker att han gjort diverse ingrepp. Senast var det ju ögonlocken som blev riktigt misslyckat på honom. Han ser svullen, barnslig och ’botoxad’ ut. Var ju riktigt stilig innan Toftby påverkade honom att göra dessa ingrepp. Sorgligt är bara förnamnet.

          Får intrycket av att det är frugan som bestämmer var skåpet ska stå i det där hemmet. Ja, han såg bättre ut innan alla ingrepp.

          Håller med, det blev inte bra på Janne med ögonlocksoperationen. Men Johanna verkar tycka det för hon skrev nåt i stil med ”nu har du ögon igen älskling” … så jävla utseendefixerad är hon. Stackars Janne som måste leva med att det inte blev lyckat med ögonlocken…

        Nää tror det är alkoholen, dricks rätt mycket i vardagen där…

      Hon fiskar även efter samarbete med resebolag för att sponsra sin och mannens honeymoon!

      Japp, blockar direkt

      Såååå sant! Kan inte bete sig öht. Fruktansvärt arrogant och nedlåtande tom i vanliga frågor?! Inte läst en enda trevligt qvar från henne. Så besatt av namedroppong alla ”kändisar” hon känner 🥴🥴🤪

        Ja, och hon kommenterar på VARENDA kändis instagram inlägg. Går man in på någon, japp där har johanna toftby kommenterat. Hon är besatt av kändisskapet, hon är ju en c-kändis och försöker väl nästla sig in och kanske bli en b-kändis så småningom på ålderns höst.

      Instämmer verkligen, och för guds skulle skriv INGET absolut INGET om deras alkoholkonsumtion för då är man besatt av henne för att man uppmärksammat att det inmundigas en hel del alkohol under sommarveckorna. MEN lägg inte upp alkoholdrickande på varje jävla blogginlägg då säger jag!!! Suck!!!

    Vad är skillnaden mellan privata och proffsbloggar? Undrar på riktigt.

      Tror det är att proffsbloggare får betalt/har kontrakt med något företag för att blogga. T ex Matplatsen har Bonnier (Tailsweep), Bloggbevakning under Nyheter24 osv medan privata bloggar drivs av personen själv/hens eget företag.

        De är alltså vi själva som väljer vilken kategori man vill ligga i…och man kan lägga sig i vilken av dem som helst.

        Nej det stämmer inte. Både Elsa och SB bloggar ju på Elle

      När jag bloggade för över 10 år sedan så kunde man själv välja vilken kategori man ville tillhöra. Minns när stora bloggare brukade byta kategori för att vara nummer 1 på listan haha.

    ”54 bilder på sig själv och en rosa ballong” var fan det roligaste på länge och så jävla spot on!

      Dessutom helt sant. Jag reagerade också på det inlägget samt att det var reklam i inlägget.

        Fast nej, jag tittade efter (var tvungen) och det var 3 bilder på Johanna med ballongen, ballongen syntes på 5 bilder och det var totalt 13 bilder i inlägget tror jag, blandade bilder, så nej det var inte helt sant.

          Ja såklart att rätt ska vara rätt men jag tror att Camilla jobbade lite här vad som kallas humor.

            Ja ja absolut men Anonym 18:16 skriver att det dessutom är helt sant fast det var det inte riktigt, alla förstår inte humor och ironi.

              Take a chill pill.

      Jag tyckte också det var väldigt roligt. Liksom bara ett lakoniskt konstaterande, 54 bilder med en rosa ballong.

      Men blev lite besviken när det bara var tre bilder på Toftby och ballongen. Hade förväntat mig 5 plus.

        Ballongen var dock med på flera.

    Förvånar mig att inte Sandra Beijer ligger högre för på en annan sajt har hon överlägset mer besök än många andra, dock så kan man inte se Elsa Billgren där men Sandra, Clara och Isabella L är de tre största bloggarna, bland vanliga lifestylebloggar då.

      Vilket ju också gör det väldigt tydligt hur lite ungdomen läser bloggar.

    Kommentaren om Johanna Toftbys blogg: så härligt roligt! Och tyvärr sant 😂 Det var lite tillbaks till hur du drev bloggen när du först startade tycker jag, och anledningen till att jag började följa dig. Humor och skildring i ett. Älskar’t, ❤️

    Får man lägga ut recept från Ica och säga att man skapat receptet själv som Niinis gör?

      Recept har ingen upphovsrätt.

      Har du något konkret exempel?

        Senaste med gnocchi och falukorv. Jag sökte i recepten i Icas app. Sökte på gnocchi och där fanns det, med grönkål, falukorv och nötter tror jag.
        Ser gott ut, MEN inte Ninas recept 🤭😬🙄

        Ja senaste receptet me gnocchi och falukorv och grönkål kommit direkt från Icas arkiv 🤭🙄😬😳

      Hon gör så med allt men byter namn till Ninas och precis allt är älskat av hennes mansbebis och är maaagiskt gott och du mååååste prova…ej nej tack!

    Jag älskar Camillas fantastiska sammanfattning av Johanna Toftbys inlägg. Kort, konsist och väldigt beskrivande.

    Ögontejpen är ingenting mot en riktigt hårt stramad hästsvans ju!!

      Eller ja.. man slipper kanske huvudvärken men sett till lyftet bara 😁👍

    Nä men vart är en av Sveriges största blogg aka Gabjossposs??

      I Umeå?

      54 rumpbilder och en baby.

    Kan inte låta bli att notera hur mycket bloggvärlden har förändrats. När jag var liten dominerade livsstils- och modebloggarna på bloggtopplistan, alltså den typen av bloggar inläggen kunde bestå av femton bilder och två meningar. Bloggarna man ser idag är plattformar vars texter faktiskt intresserar. Nischade nyheter, recept, välskrivna texter. Det känns lite som att bloggfenomenet går samma öde som den gamla hederliga pappersboken till mötes.

    Jag följde Niinis många år och gillade hennes blogg och instagram. Ibland skrev jag kommentarer på både bloggen och hennes IG. Jag skrev en kommentar där jag kritiserade nån post hon skrivit om viktnedgång. Jag blev så besviken då jag tänkt och trott att hon inte skulle vara en sån som ”hetsar” om vikt. Hon blev sur på mig och blockade mig så att jag inte fick se hennes storys mera. Jag försökte skriva till henne och fråga varför men fick aldrig något svar. Så jag följer inte henne mer.

    OT

    Min väns kille är kontrollerade och läser igenom hennes mobil. Nu helt plötsligt skickade hon ett meddelande till mig som hon raderade efter 1 minut. Jag frågade ”hahah vad skrev du?” hon skrev att hon råkade medans hon raderade lite onödiga saker ur vårt chatt-konversation. Antar att det är meddelande från vår singeltid hon raderar om hennes kille skulle läsa igenom…igen… Hur bör man reagera som vän? Har sagt till innan att detta inte är okej, men vill inte att hon ska skämmas och inte betätta saker för mig..

      Ingen har i min mobil att göra. Den killen hade jag bett dra åt helvete.

    Huuuur man en person inte pendla de minsta i vikt? känns lite provocerande att döpa en blogg till sin vikt 56 kg. Jag menar de en väger på morgonen väger i alla fall jag sällan även på kvällen. Vid mens kan jag gå upp 5 kilo som sen försvinner osv osv. Kan pendla från dag till dag. Jag vet inte jag blir i alla fall triggad av bara namnet sen kanske de är en jätte bra lchf blogg

      Jag tror att bloggen är döpt efter hennes målvikt. Hur som helst känns ju det namnet otroligt mossigt och daterat. Många influencers har ju övergett gamla namn och alteregon (Blondinbella, Kissie mfl). Så varför lämnar inte Åse 56 kilo bakom sig?

        För att hon tyvärr är ätstörd sen många år. Hon och väninnan Matplatsen ser ut som kloner fast med olika hårfärg men med samma märkliga döda ansiktsuttryck på sina bilder. Båda har botox i sina ansikten misstänker jag, munnar ler stelt men ögonen ler inte på damerna

    Får inte sömn pga hård hosta 😢 tips hur jag ska somna?😅 Tagit hostmedicin, suger på halstabletter, ligger med huvudet högt 🤯 nu jätte trött men bara hostar och snart ringer klockan för att vakna till jobbet 🤯

      Sent svar nu.. Men drick varmt vatten och ta en sked honung och ät direkt från skeden. Det lindrar 🙂

      Har du hosta ska du väl inte jobba? Om man inte jobbar ensam förstås men tänker också på dig

        Tack för omtanke ❤️ var sjuk hela början av veckan med feber och hosta osv, nu har hostan blivit värre men de andra symptomen har försvunnit,tur var! Så massa ogjort på jobbet och jobbar ensam hemma så ingen chans att jag smittas 🤭 men jobbet måste bli gjort.. somnade till sist 02.30 ✌️

      Har du varit på VC, Cocillana Etyfin säger jag bara. Jättebra hostmedicin.

    Jag tycker fortfarande om att läsa bloggar, men har så himla svårt att hitta någon jag trivs med. De jag läste förr har ju slutat och de som inte har det har ju förändrats.

    Som tex Starwoman som skrev bra och personligt och blandade fin inredning med mycket annat för många år sedan men nu bara lägger upp lite reklaminlägg och ”livsstil”.

    House of Philia har ju alltid varit typ samma (fattar inte hur en person kan vara så genomgående usel på att svara på frågor under alla år och ändå lyckas behålla läsare) men jag pallar inte läsa den jargongen hon håller sig med och se ytterligare en bild från sommaren på Gotland, Frankrike osv. Helt opersonligt och same same.

    Saknar en riktigt bra blogg med en blandning av mode, inredning och även lite lagom bjussigt där man skriver om både toppar och dalar i livet. Gillade tex Nicoles blogg (den enarmade banditen) på Elsas entourage.

      Den senaste bloggen jag började följa är ”min svarta blogg” det är egoinas kompis som skriver den och det är i samma stuk som egoinas. Den tycker jag är rätt mysig med både upp och nedgångar, outfits, vardag. Lite som förr liksom 🙂

      UnderbaraClara kanske?

      Jag vet inte om min blogg är så mycket mode men i övrigt så försöker jag bjuda på/skriva om det du nämner. Så välkommen till mig 😅

    Är det fler som regerar på all alkohol som MATPLATSEN dricker i veckorna. Ofta bilder med solglasögon på. Det pratas mycket om det i Örebro. Det finns alltid en anledning till alkohol, städat färdigt alkohol, lill lördag, tjejkväll, datenight och så fredag lördag. Sen har vi väl täckt in hela veckan

      ”Det pratas mycket om det i Örebro” 😂

      Matplatsen har ju en livsstil där det dricks en hel del alkohol både till vardags och fest. Hennes vänner har ju samma livsstilar.

    Alltså, vem, jag genuint undrar, VEM läser Toftans blogg. Jag är genuint intresserad? För jag fattar inte. Övriga bloggar har ju ”sin grej” men Toftby….nä jag fattar inte. Helt ointressant, och ska man leta recept är ju hennes inte i närheten av övriga matbloggares plus att hon av kommentarerna här att tyda är jävligt dryg så undrar man ju ändå var trafiken till bloggen kommer ifrån?

      Toftan känns både labil, obalanserad och speedad, räcker ju bara att titta på hennes instastories där jag ibland undrar om hon är påverkad eller går på nåt när hon helt maniskt rantar på som värst.

    Tittade in på Toftbys blogg nu och reagerar över att hon inte visar tänderna, varför?
    Samma stängda mun på precis alla bilder som jag kunde se när jag scrollade ner lite, kändes konstigt!

      Hon kanske har gjort misslyckade skalfasader🦷

      Hon har ju gjort sådan där uppåtvinkel i mungiporna så att man alltid skall se glad ut så hon tror väl att munnen ser bättre ut stängd. Fråga varför hon inte visar tänderna vettja så skall du få se ngn gå i taket av raseri….

        Är det någon som har frågat henne tidigare alltså?

        Slutade följa henne för många år sen för jag tyckte att hon var så otrevlig i sina svar om någon ställde en fråga…….

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.