Therese Lindgren står bakom ”Årets bok” från Naturskyddsföreningen

Bildkälla

I årets bok Viktigt på riktigt får vi följa Therése Lindgren, en av Sveriges största influensers i hennes strävan att leva mer hållbart.

Influensern Therése Lindgren strävar efter att leva ett liv som är mer skonsamt för vår planet, men vad kan en ensam människa göra? Går det att leva mer hållbart? Spelar det ens någon roll? Svaret är JA! I Viktigt på riktigt får du ta del av Therése bästa tips och personliga funderingar kring de utmaningar hon ställs inför. Dessutom innehåller boken faktatexter skrivna av Naturskyddsföreningens experter som förklarar hur sättet vi äter, köper, reser och bor påverkar ekosystemet, den biologisk mångfalden och klimatet.

Therese Lindgren har skrivit årets Naturskyddsförenings-bok – ”Viktigt på riktigt” – som går att förboka på Naturskyddsföreningens hemsida. Priset är 279 kr
Jag tycker det är så kul att se influencers med enorm räckvidd använda sin plattform och sitt personliga varumärke till det här typen av saker, så tack till dig som skickade mig ett tipsmail om det här.
Therese Lindgren har profilierat sig som en influencer mot bland annat ”fast fashion” och är volontär på både Smådjurschansen och ”Hundar utan hem”.
Sättet hon tar hand om djur, stora som små, är beundransvärt.
Jag uppskattar den här typen av böcker som dels består av personliga berättelser och texter från säg, en influencer, men som också kompletteras med faktatexter skrivna av experter. The best of both worlds, kan man säga. Bara för att man har en stor plattform så innebär det inte per automatik att man är bäst lämpad att uttala sig i vissa frågor, så jag tycker det här sättet att bygga en bok är toppen.

Jag fick en kommentar om att Therese Lindgren inte är den bästa personen att skriva en bok om hållbarhet hon renoverar hela tiden och konsumerar en massa onödiga saker, men nog är hon mer av ett föredöme på det här planet än många andra? Eller håller ni med kommentaren? Vilken offentlig person borde i så fall skriva den?

50 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Tänker att man måste få börja nånstans. Man får ett wake up call liksom. Såg precis när T berättade om boken och hon säger där att hon inte är klar eller har nått målet utan man strävar hela tiden längre. Tycker hon är klok 😄

   Gillade också det hon sa! Och att hon har med saker hon vill bli bättre på och saker hon aldrig kommer att bli bra på.

   Ska bli roligt att läsa en bok jag antagligen aldrig annars hade läst om någon annan hade skrivit den.

  Tycker det är bra att ämnet lyfts oavsett förmedlare!

   Beror väl helt på hur ämnet förmedlas

  Har hon skrivit den här boken själv?

   Kanske är någon liten räka som varit med på ett hörn

   Det står i texten ovan.
   Personliga tankar och tips är skrivna av Therese Lindgren.
   Alla faktatexter är skrivna av Naturskyddsföreningens experter.

   Sedan har givetvis Lindgren ett helt team bakom sig som granskar texten, kapar, lägger till och ger inputs, så som det är med alla större Utgivningsår.

    *utgivningar

  Läste någonstans någon som sa att den inte tänker läsa den på grund av Naturskyddsföreningen, minns inte exakt vad personen skrev men hade Therese skrivit den själv så ville personen gärna läsa men vill inte stötta detta.

  Vad är det för fel på Naturskyddsföreningen?

   Det är ju oerhört vinklat om lantbruk och berättar bara fakta från den en sida skulle jag säga.

    Ah okej, tack för svaret:)

    Och så har vi LRF som sprider rena myter om lantbruk från andra sidan. Mmmm, Bregottfabriken vill de att vi ska tro på samtidigt som de jobbar hårt för att djurskyddet ska hamna på samma nivå som i Ulan Bator.

     Med hållbarhetsreklampelare som Elsa Billgren som visar upp pittoreska sommarlandskap med kor på maskrosfält. Fnissade åt Ulan Bator-kontrasten🤭

     Berätta gärna en myt du som kan så mycket om lantbruk

     Skulle också vilja veta vilka myter du anser att dom sprider.
     LRF är en otroligt viktig aktör, och gör väldigt mycket bra för både konsument och producent.

  Tycker ärligt talat att det är lite trist att Therése fick skriva denna bok. Visst hon har ju absolut god möjlighet att nå ut till många, men eftersom boken ges ut tillsammans med Naturskyddsföreningen känns det som att vem som helst hade kunnat skriva den och ändå få den såld. Enligt mig hade andra hållbarhetsprofiler, som HållbaraSara eller Sara Wimmercranz passat bättre. Får typ inte känslan att Therése miljöengagemang är särskilt genuint. Jag får liksom inte ihop det med alla klädstilsbyten var tredje månad när hon byter ut hela sin garderob och renoverar allt hon rör vid. Hennes nya hus lär ju renoveras rejält, trots att det är otroligt fint redan nu. Nja, val av författare och ambassadör känns liksom inte rätt, enligt mig. Men jag har förbeställt boken, den kanske överraskar mig totalt.

   Har ungefär samma åsikt som dig. Tycker Therese är så mycket dubbelmoral så det skriker om det. Får se hur mycket hon ska renovera det nya huset och hur många gånger om året hon ska göra om samma rum. Att byta ut garderoben flera gånger om året göra all reklam för onödiga produkter köpa skräpmat med foodora varje dag är inte särskilt hållbart. Hade varit mer trovärdigt om en hållbarhetsprofil hade fått skriva boken.

    Hon är väl en av dom som byter kläder minst av alla influensers, tycker jag. O hon har lärt sig vilka plagg hon trivs i och färger. Tycker dom flesta shoppar nåt så otroligt och för stunden!

    Hon gillar inte och laga mat, det är det många som inte gör! Många beställer inte bara Therese!

     Är det bättre att exploatera en extremt ohållbar bransch med pissiga förhållanden istället, bara för att man är lite lat?

      Uppenbarligen tycker många det!

       Men sen skriver inte de en bok om hållbarhet och heller

       Det blir väl inte mer hållbart bara för att många gör det? Det är ju en del av problemet, att många lever ohållbart och måste ändra på det.

    Och då hade inte en jäkel köpt boken.

   Håller med om att det finns personer med mer engagemang. Men boken handlar väl inte om det? Det står att hon utforskar vad dom är hållbart och att hon strävar efter att bli mer hållbar. Inte att hon är det. Tänker att båda vinklarna är intressanta. Dels den som är nörd å redan ”gjort resan” å dels den vanliga personen som vill men tycker det är svårt(och som folk mer kan relatera till”.

   Sen säger du det själv. Fler kommer köpa boken om Therese är med. Ingen vet vem Hållbara Sara är.

   En ytterligare reflektion, om Therese inte är ”bra nog” kan ju omöjligt Sara Wimmercrantz va det?! Förlåt men hon har gjort alla sina pengar på att kränga skor online å inte på ett hållbart sätt. Hon bor i ett asfett hus å lever lyxliv även om hon har ”gröna intressen” som hon nu vill prata om. Det är ju väldigt lätt att engagera sig i sånt om man redan har säkrat sin försörjning så att säga.

    Fast det har väl Therese också gjort, säkrat sin framtid alltså

     Precis

   Var ju inte så länge sen hon gjorde reklam för Lindex, som ju inte är ett hållbart företag.

    Eller hur hon är sån dubbelmoral att jag orkar inte. Fattar inte varför alla gullar så med henne? Hon klarar inte av när folkminne håller med henne heller

   Jag tror NSF tänker att de vill nå ut till en ny målgrupp, inte de redan frälsta. Vilket är klokt. Ska det bli någon omställning kan det inte vara som ett specialintresse hos en liten grupp.

  Hållbarhet ligger ju rätt i tiden, bra såklart om boken kan påverka folk i rätt riktning. Men tycker valet av frontfigur här blir lite skenheligt.. Har sett mer eller mindre alla videos och chockas alltid över hur hon ”råkar” köpa på sig så mycket onödigt skit hela tiden. Och var inte detta en av anledningarna till att relationen med Z tog slut?

  Underbara Clara är väl den mest miljövänliga flunsan.

   Skulle nog snarare säga Emma Sundh.

    Tänkte just tipsa om henne, Emma Sundh är en fantastisk inspiratör på många vis. Väl värd att följas, @emmasundh på instagram.
    Jag hoppas verkligen att hon kommer nå ut till fler.

    Tack för tipset❣️

    Hon renoverar ju oxå för fullt!

     Emma? Hon och maken bygger ett närproducerat halmbalshus från grunden där mycket är återbruk, det mesta gör de själva. Hon renoverar inte en redan fullt fungerande bostad.

     Jag skulle absolut säga att hon är en av de mest miljövänliga i microinfluencer-klicken.

      Ska de delta i Grand Designs Sweden måntro?

   Tycker jag också. Mycket second hand, använd det du har och gör långsiktiga val.

  Therese är absolut den profil som passar bäst för att lyfta detta ämne, hon har räckvidden, hon gör mest geuniut för djur och natur, reser inte etc, hon ligger enligt mig långt före många andra även fast hon konsumerar också.
  Upplever att hon köper kvalité framför kvantitet vilket gynnar miljön betydligt mer än att köpa shein, wish etc.

  Inget emot de profiler som också är ännu mer engagerande än Therese, problemet är att deras räckvidd är obefintlig och därav inte når ut till den större massan som vi behöver påverka för att göra skillnad.
  Dom som redan är miljömuppar följer redan andra miljömuppar, vi behöver bli fler, därför är Therese perfekt!

  Det är inte enklare än att det är marknadsföring, förstår man inte det så är det lika bra att sluta diskutera ! 🙂
  Over and out!

   Javisst handlar det om marknadsföring men det ska samtidigt kännas genuint vilket det inte gör. Bianca hade kunnat skriva boken om det bara handlar om marknadsföring

    Det håller jag inte med om. Therese är en bra kompromiss, mellan Bianca och HållbaraSara.

    Therese bryr sig ju absolut även om hon inte nått hela vägen än.

    Jag tycker det känns genuint. Vi har uppenbarligen inte samma åsikt och din är inte per automatik rätt. Jag tycker det är bra att de valt en influencer med räckvidd och som också känns som en vanlig människa som vill göra bättre. Jag kan relatera, vilket jag inte kan göra med de som redan gör ”allt” rätt.

    Jag förutsätter också att en hel marknadsavdelning har utvärderat målgrupp, räckvidd, trovärdighet mm.

  Alla som har barn kan hålla tyst om klimatpåverkan tycker jag. Go Therese ❤️

   För att vi inte gör annat tänker du?

   Någon måste ju byta din blöja när det är dags.

  Som medlem i Naturskyddsföreningen sedan 1976 så skulle jag vilja säga att föreningen inte skulle samarbeta med en influencer som de inte kollat upp och litar på har ett äkta hållbarhetsintresse. Sedan vill de självklart nå ut till nya grupper av människor, och väljer då en influencer som många känner till. Det märks redan i det här kommentarsfältet att många som aldrig skulle öppna en årsbok från Naturskyddsföreningen nu är nyfikna på årets.

  Hon shoppar ju helt galna mängder med saker iaf förut, slutade följa känns så hyckligt!

   Som sagt så är de flesta mycket värre!

  Min första tanke var att det vore mer trovärdigt och miljövänligt att bara släppa en digital variant av boken än fysisk kopia, men det var nog väldigt cyniskt och orealistiskt kanske,?😅

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.