Ben Mitkus och CJ orosanmälda – igen

Jag skrev det här inlägget när Ben Mitkus och hans sambo Caroline ”CJ” Johansson blev orosanmälda på grund av sitt ofödda barn, och nu har det hänt igen.
De har blivit anmälda ännu en gång och CJ skriver om sina känslor om det, och att det får henne att vilja sluta med sociala medier.

Hon har rätt i en sak hon skriver i sin text och det borde egentligen ge henne de svar hon söker.
Folk orosanmälan inte dem för att de tros vara dåliga föräldrar, utan det görs för att jävlas med dem i egenskap av offentliga personer och för att kunna mysa lite när de läser om de nyblivna föräldrarnas chockartade reaktioner.
Att dela med sig av det här är tyvärr att uppmuntra anmälande troll. 

Så ge dem inte det de vill ha. Det är mitt tips!
Skriv inte mer om eventuella anmälningar eller liknande, och då är det inte kul längre. Då kommer anmälarna garanterat tröttna. 

Att se föräldrarnas reaktioner på sociala medier är rena rama julafton för den här typen av människor, så var inte deras jultomte. 
Att fördöma det, är att belöna den här typen av beteende.
Bjud inte stollarna på en skadeglad myskväll.

76 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Får ont i ögonen av alla stavfel. 👀

   Oj!

  Folk😮‍💨

  Så sjukt. Inte fan har väl artister som tex. Charlotte Perelli, Carola mfl fått orosanmälningar som de i allafall delat med sig utav i allafall? och då menar jag turnerande artister som är borta ifrån sina barn i långa perioder.

   Jag är helt säker på att de fått anmälningar. Charlotte Parelli borde garanterat fått det i samband med vårdnadstvist. Men som Camilla försöker förklara är förmodligen det smartaste att inte nämna en anmälan offentligt.

   Jag är inte den som retar upp mig på inlägg som inte är välskrivna. Ändå ger jag ett tips att skaffa väldens mest kostnadseffektiva assistent. ChatGPT. Stoppa in dina texter och förklara att AI ska agera som en korrekturläsare som är för född xx. Då kommer texterna korras efter ett ”modernt språk”. Du kan även mata in gamla texter som du känner dig nöjd med. Be AI läsa in texterna och förklara att språket ska efterliknas.

   En fantastisk bra grej som jag tror du kan ha nytta av är att AI är väldigt bra på att sammanfatta texter. Ibland är dina inlägg väldigt långa och det tycker jag är helt rätt. Men för mig som kanske inte alltid är ute efter att veta detaljer vore det perfekt med en kort sammanfattning i slutet av inlägget. Se AI som en assistent som kommer förenklar arbetsdagarna🥰🥰

    Låt AI:n korrekturläsa din text, och posta resultatet här. Det vore kul att se. (Jag hittar fyra fel i din text, men det stör mig inte när det är i en kommentar.)

     Får Linda betalt för att skriva kommentarer som andra ska läsa?

     Har man som jobb att skriva texter så är korrektur något mer nödvändigt än vid en kommentar. Eller ska böcker, artiklar, reklamer inte vara korrekturlästa tycker du?

      Kritiserar man andra öppnar man upp för att själv bli kritiserad.

      Anonym 12:34 här. Jag tycker att det vore kul att se om, och hur, en AI rättar Lindas text, men jag stör mig inte på felen i Lindas kommentar, för det är just en kommentar. Jag tycker absolut att professionella skribenter ska ha korrekturlästa texter. Här inne är ju inte ens rubrikerna korrekturlästa.

     Det är för mig skillnad på att skriva en kommentar än att skriva ett blogginlägg. Jag har självinsikt och korra texter jag lägger ut offentligt.

     Jag vill understryka att jag inte lägger en värdering kring om texterna här inne korras eller inte. Det var ett tips till Camilla som gör att att hon kanske blir nyfiken. Oavsett kommer fortsätta läsa o mina kommentarer kommer jag inte lägga tid på att korr🤸‍♀️🤸‍♀️

     Efter lite eftertanke kom jag fram till att det är rätt roligt att visa er texten efter att AI hjälpt mig.

     NY version:
     ”Jag är helt säker på att de har fått anmälningar. Charlotte Parelli borde definitivt ha fått dem i samband med vårdnadstvisten. Men som Camilla försöker förklara är det förmodligen smartast att inte nämna en anmälan offentligt.

     Jag är inte den som retar upp mig på inlägg som inte är välskrivna. Ändå ger jag ett tips att skaffa världens mest kostnadseffektiva assistent, ChatGPT. Lägg in dina texter och förklara att AI ska fungera som en korrekturläsare i stil med en född xx. Då kommer texterna korrekturläsas enligt ett ”modernt språk”. Du kan även mata in äldre texter som du är nöjd med. Be AI att läsa in dem och förklara att språket ska efterliknas.

     En fantastisk grej som jag tror du kan ha nytta av är att AI är väldigt bra på att sammanfatta texter. Ibland är dina inlägg mycket långa, och jag tycker det är helt rätt. Men för mig, som kanske inte alltid är ute efter att veta detaljer, vore det perfekt med en kort sammanfattning i slutet av inlägget. Tänk på AI som en assistent som förenklar arbetsdagarna. 🥰🥰”

     Jag bad AI berätta vilka justeringar den gjorde:

     ”1. Ändrade ”de fått anmälningar” till ”de har fått anmälningar” för att korrigera grammatiken.
     2. Ändrade ”garanterat fått det” till ”definitivt ha fått dem” för att göra meningen mer tydlig.
     3. Ändrade ”väldens” till ”världens” för att rätta till stavfel.
     4. La till ”Lägg in dina texter” istället för ”Stoppa in dina texter” för att göra meningen mer flytande.
     5. Ändrade ”är för född xx” till ”i stil med en född xx” för att klargöra innebörden.
     6. Ändrade ”kommer texterna korras” till ”kommer texterna korrekturläsas” för att använda rätt ordval.
     7. Ändrade ”perfekt med en kort sammanfattning” till ”perfekt med en kort sammanfattning i slutet av inlägget” för att tydliggöra syftet.
     8. La till ”Tänk på AI som en assistent” för att förtydliga analogin och göra meningen mer begriplig.”

  Slarvigt skrivet inlägg Camilla!

   Det är väl bara andra som ska ta sina jobb seriöst.

   Den här (befogade) kritiken återkommer ofta, men ingen förbättring sker. En korrläsare vore kanske inte så dumt att ha.

    Så jävla farligt är det inte. Överdriv inte.

     Är det mycket begärt av en skribent att texterna åtminstone ska vara skrivna korrekt?

     Om man med sina texter riktar kritik mot att andra inte tar sina jobb seriöst så kanske man kan börja med att sopa rent utanför egen dörr. Inte helt ovanligt att just bristen på korrektur av texter tas upp när det gäller flunsornas samarbeten.

   Det är väldigt återkommande med felstavning i inläggen till bloggen, vilket kanske beror på dyslexi eller lite brist på fokus? Jag kan också vara lite på när det gäller stavfel (, men mest när det är tydligt att det beror på slarvfel). När det däremot ofta är återkommande i någons texter, kan man ligga lite lågt och visa förstående för att texthantering inte flyter på så självklart för alla. Jag slarvar själv rätt ofta (utom på uni.) och här inne läser jag ytterst sällan igenom mina kommentarer och rättar till mina slarvfel/autocorrect.

   De där stavfelen är konsekventa och ser mer ut som antingen dyslexi eller koncentrationssvårigheter (missar ord här och där).

   Hade det varit *min* inkomst, hade jag dubbelkollat alternativt trippelkollat stavningen eller anställt/frågat någon att kolla texternas stavning. Det ser mer seriöst ut när det är korrekt stavat!

   Samtidigt är det inte särskilt pressande, eftersom vi läser ju ändå här inne, oavsett nivå på texten!

  Det borde finnas nåt system för människor som okynnesanmäler andra för att jävlas. Inte bara för att man tar resurser från barn som verkligen behöver hjälp, utan för att man faktiskt också kan göra stor skada för familjer eller föräldrar som blir sedda som problematiska när de inte är det.

   Ai kommer förmodligen lösa det framöver. Även om anmälningarna göra anonymt kommer Ai kunna upptäcka likheter i meningsuppbyggnader etc. Förutsatt att myndigheterna kommer låta samköra sina system.

    Till Linda:

    Rent generellt är socialsekreterare starkt emot det du beskriver.

    Nej, här är jag ändå glad över att veta att du har fel.

    Nej då, när jag okynnesanmäler för att jävlas med folk använder jag chatgpt och instruerar den att skriva ”orosanmälan från granne född på 60-talet” och sen ”orosanmälan från kollega 30 år”. Så smidigt med chatgpt, AI har verkligen underlättat, sparat så mycket tid nu, heja heja.

   Hur tänker du nu? Jag jobbar som socialsekreterare för barn och unga, vilket innebär att en del av mitt arbete består av att göra förhandsbedömningar på inkomna orosanmälningar.

   Majoriteten av alla anmälningar som inkommer beslutar vi att inte inleda utredning på. Det är inget konstigt med det. Just det här med att kunna göra anonyma orosanmälningar kan givetvis missbrukas av ett fåtal, men det är ändå en funktion som hjälper barn mer än den stjälper.

   Till sist vill jag tillägga att socialsekreterare inte nödvändigtvis behöver se vårdnadshavare som problematiska, på grund av en inkommen orosanmälan. Det är inte vårt jobb att döma. Socialtjänstens arbete är att se till att barn och unga har det bra och att deras behov blir tillgodosedda. Det krävs att vårdnadshavare aktivt jobbar mot socialtjänsten och sitt barns bästa för att deras beteende ska ses som problematiskt (för sitt barns hälsa och utveckling). Ett exempel på detta kan vara att vägra ha kontakt med både skola och socialtjänst om barnet har hög frånvaro.

    Ja det jag skriver, att det BORDE finnas ett system för det. I den bästa av världar.

    Intressant. Tänkte på Katrin och Bimbos orosanmälningar både före och efter horfesten där barnen var utklädda. Hur tacklar ni det sistnämnda..

    Jag syftar inte på att det inte ska finnas möjlighet att anonymt anmäla. Den funktionen är såklart jätteviktig. Det jag menar är att finns det ett problem att personen sitter och systematiskt anmäler folk som är offentliga så borde AI kunna upptäcka det.

    Men det kanske inte är ett större problem och då behöver man inte någon hjälp att granska stora mängder data. Oavsett kommer det förhoppningsvis finnas arbetsuppgifter som Ai kommer kunna hjälpa även socialtjänsten med.

     Om det är fysiska personer eller en AI som pekar ut någon person för något spelar ingen roll. Det är fortfarande angiveri. Med tanke på den pågående debatten är det du föreslår väldigt obehagligt.

     Jag jobbar som utvecklare och tycker vi ska hålla AI ifrån socialtjänsten och annan känslig myndighetsutövning. Det känns som att gemene man har en naiv övertro på vad AI kan göra och underskattar problemen som kan uppstå. Visst någon gång i framtiden när AI är mer avancerad (kanske t om är äkta AI) och vi har regelverk och rutiner för hur det ska användas så kan den få ta över en del saker inom t ex socialtjänst men det är rätt långt bort, kanske inte ens kommer hända innan vi går i pension.

    En fråga till dig som har detta som yrke: Om föräldrarna är separerade, där den ena förälderna agerar oansvarigt och tom olagligt i vissa situationer med barnet och blir orosanmäld, kommer då också den andra föräldern bli indragen i själva orosanmälan? Jag förstår att ni kontaktar den också, men blir den också utredd?

     Bra fråga! Båda föräldrarna och barnets situation utreds väl då? Och om bara en förälder anses vara problematisk och den andra föräldern inte så kan väl inte socialtjänsten ingripa mer än att erbjuda öppna insatser som till exempel föräldrastödjande samtal? Vilket dessutom helt är frivilligt.

     Hej! Vanligt missförstånd är att människor tror att föräldrarna blir utredda. Det är alltså oro för barnets situation som inkommer till socialtjänsten, sen utreds barnets situation och där behöver vårdnadshavarna medverka eftersom det oftast är de som är närmast barnet. Så ja, om det finns oro för hur ett barn har det hos sina ens förälder så kommer den andra föräldern att behöva medverka i utredningen, om den är vårdnadshavare. Men som sagt, syftet med socialtjänsten är att barn och unga ska ha det bra, inte att försöka sätta dit föräldrarna.
     /Socionom

  Skulle nog sluta visa upp barnet och allt runt denne. Inte värt det.

  Folk e dumma i huvet!! Anmäl folk som verkligen behöver en granskning men näää

  Det här är så illa skrivet att vissa meningar är obegripliga. Är du okej?

   Ja detta var som en Google translate text. Vissa meningar är helt obegripliga

   Ja, förlåt, det var extremt slarvigt skrivet av mig. Tack för feedback!

    Vi har alla mycket ibland!

  Jag blir lite orolig för Paow. Häromdagen la hon upp en bild på sig och Christian (eller vad sjutton norsken heter). Idag postar hon att hon ramlat ut sängen och brutit näsan mm. Kanske inte hänger ihop men han har ju slagit henne förut.

   Vad har hon för konto numera?

    Kattenpau

     Har hon inte plopp.Paow??

   Det är ju verkligen varningstecken att någon ”ramlar ur sängen”. Det är inte så lätt att bryta näsan. Fy fan vad obehagligt

    Det är verkligen en varningstecken på att ramla ur sängen. Det gör inte en frisk person.

     Hon kanske var slirig, dvs full. Eller hal som en ål😉

   Oj jag har brutit näsan. Men inte allvarligare än att hon berättar att hon köpt nya airpods. Man ska nog ta hennes brutit näsan med en nypa salt. Eller hundra.

  De kanske bara ska lägga ner sina konton så slipper barnet bli exponerat överhuvudtaget

   De behöver inte lägga ner sina konton för att barnet ska slippa bli exponerad, sluta bara exponera barnet.

    Tror fortfarande barn mår bättre utan att deras föräldrar är kända för ingenting

  Varför lägger du upp detta här i din blogg om din åsikt är att man inre ska uppmuntra de som gör dylikt?

   Precis min tanke!

   Vill man belysa problematiken kan man ju göra det utan att nämna namn, som en förklaring till att ämnen som rör sånt inte längre kommer få utrymme här och varför.

  Det hade varit intressant att få se varför personen anmält, tycker inte att man bara kan avskriva allt som att det är någon som jävlas. Dels för att ingen här känner de på riktigt och dels för att det kan vara någon i deras närhet (granne/familj osv).

   Håller med, kan lika gärna vara någon i deras närhet. Nyfiken vem detta handlade om så jag kollade killens Instagram. Efter en koll på ett klipp fick jag intrycket av att han inte verkade riktigt mogen till att vara förälder.

    Ben Mitkus har alltid utstrålat bad vibes enligt mig. Kan inte uttala mig kring hans förmåga som förälder, men utifrån det han själv delat på sociala medier under sina olika offentliga relationer hade jag inte rekommenderat någon att dejta honom.

    Men snälla, folk har i alla tider fått barn, mogna el omogna! Han kommer nog klara det bra ska ni se

     Kanske det, det vet varken du eller jag. Men under tiden kan man fundera på lite statisk. Vart 7e barn har någon gång blivit slagen av en vuxen. Under 2022 anmäldes sammantaget 24 502 misshandelsbrott mot barn under 18 år i Sverige. Det motsvarade 29 procent av alla anmälda misshandelsbrott. Totalt sett ökade antalet anmälda misshandelsbrott mot barn (0–17 år) med 1 procent (+192 brott) mellan 2021 och 2022, och har ökat med 39 procent (+6 852 brott) jämfört med 2013. Källa BRÅ.

    Och den bedömningen gjorde när du tittade på hans bilder på instagram. Starkt!

    Det finns ett klipp på Tiktok där Ben frågar CJ när han får börja slå honom i syfte att ”leka” gul bil. Man hör tydligt på hennes röst hur besvärad hon blir och inte vet vad hon ska säga så hon säger bara nej upprepade gånger.

    Precis den kan vara nån i deras närhet eller nån av deras vänner eller familjemedlemmar/släkt blir man anmäld till soc flera gånger så handlar det inte okynnesanmälningar, utan då är nåt fel och detta ser anmälarna vilket får mig att misstänka att anmälarna kan känna paret väl privat. Men paret kan ju även ljuga ihop detta för att söka uppmärksamhet det har ju tyvärr hänt förr i influenservärlden.

  Lars w och maggan gör nog likadana behandlingar 😁😁

  Det svåra med att försöka komma åt de som gör falska anmälningar (obs: falsk = medvetet ljuger/hittar på, inte falsk = visar sig ha fel) är att anmälaren alltid kan hävda att den hade genuin oro för barnet/ungdomen, hur knäpp eller korkad anmälan må vara. Så länge inte anmälaren dumt nog säger rätt ut ”jag anmälde för att jävlas/jag ljög” så går det inte att komma åt på det sättet. Fruktansvärt tråkigt för framförallt familjerna när det sker men alternativet är att inte tillåta anonyma anmälningar vilket vore förödande..

   Precis. För man ska ju anmäla för att man känner en oro. Bara synd att det används för att jävlas med folk.

  Tror ni att det är folk som läser här som gör sådana anmälningar? Jag lutar nog åt det.

   Jag skulle gissa att det är någon från Tiktok. Kommentarerna Ben får där är verkligen inte trevliga.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.