Monas Universum är rädd att gängen kommit till ”finhoodsen”

Monas Universum hamnade mitt i någon typ av polisrazzia ute i finhoodsen där hon huserar, och nu är hon rädd för att gängen kommit dit. Om så är fallet, säger hon att hon ska dra från stan, snabbare än Pelle flyttade till Konfusenbo, vilket får mig att undra lite över vart hon tänkt att hon ska ta vägen?
Om gängen till och med kommit till Nockeby, gör Mona motsatsen och tar sitt pick och pack och flyttar till…? Det skjuts och sprängs överallt och ingenstans så vart ska man åka om man vill ha det garanterat gängfritt?
Frågar åt min kompis Mona….
Vi tar emot alla förslag, och gärna med lite spons om det blir dyrt och eller ligger långt bort.

 

230 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Alternativet att flytta utomlands finns ju.

      Marabella då eller😂

        Ja eller Dorabella…

        Marbella är skrattretande säkert till skillnad från Sverige. Los suecos som fanns där är borta tack vare spanska polisen

    Flytta ut på landet där det inte finns människor. Såg nån karta på att Dalarna och Norrlands inland fortfarande är relativt safe…

      Jag tänker tvärtom att landsbygden är laglöst land med polisen många mil bort.

      Borlänge är ju rena drömmen i Dalarna. Ingenting som händer där.

        Haha allt skit händer i Borlänge ju xD

          Nej då, har hört att det är lugnt i Tjärna ängar🙂

          Det var tydlig ironi 😉

            @hejsvejs

              Tänkte det ^^

        hahah

        Borlänge? Du menar WT:s mekka?

          Vad menar du med wt mekka? / Borlänge bo

      Med betoning på relativt…😏

    Läser hennes blogg och hon skrev att hon skulle flytta till hennes kompis i skärgården om gängen kommer till finhooden 😊 och där är man nog relativt säker

      Jag har tyvärr sett uppenbart gängkriminella i Sandhamn så inte ens i skärgården kommer man undan. Man får hålla sig till någon egen lite ö då.

        Ja för att inte tala om alla mord som sker i sandham, främst under sommaren!

    Var tvungen att ta reda på var Nockeby ligger. Det är någonstans i Stockholm…

      Ah precis, Bromma för att vara exakt.

        Ett stenkast från Vällingby, Beckomberga och Blackeberg. Som att gängkriminella bara rör sig inom ”sina” kvarter. Själv åkte man till Bromma på helgerna som tonåring (hela vägen från ”fulkvarteren” på andra sidan stan) för att köpa HB och smuggelsprit från folk som inte kände någon i ens familj så stt man inte åkte fast. Så helt finfint har det ju aldrig varit

          Vad är HB?

            Hembränt

      Bromma ålsten nockeby och äppelviken fina hoods. haha

        Hon är så otroligt korkad.
        En undran, ramlar kinden ner om hon inte håller upp den?

      Äppelviken och Ålsten är välde så kallade fina områden i Bromma?
      De äger ju inte ens utan hyr? Ganska korkat om du frågar banken….

    Flytta från storstäderna, hade 100% gjort det om inte jobbet var i vägen eller vänner/familj som man har här.

      Nja gängkriminalitet finns absolut utanför storstäderna också. Även skjutningarna börjar hända på mindre ställen, så det är ingen garanti.

      Finns nog inget jobb som skulle kunna få mig att bo kvar på en plats som är otrygg för mig och mina barn. Finns andra jobb på andra ställen.

        Nä så är det men det är inte bara att packa ihop och dra, utan måste finnas en konkret plan på hur man ska få ihop allt i ett nytt område för att livet ska flyta på direkt med jobb och boende med tanke på ekonomin och hur allt blir bara dyrare och dyrare.

        Gängkriminaliteten utgör nästan inget hot för icke gängkriminella. Majoriteten av de som drabbas är själva kriminella. Sannolikheten att du eller någon annan random svenne skulle råka illa ut är väldigt osannolik.

          Håller inte riktigt med om man tänker på hur dåliga dessa småchippar är på att skjuta. Viss risk för felskjutning. Dessutom är det otrevligt att det har blivit lilla Mogadishu här i Sverige, inte trevligt att det skjuts och sprängs överallt nu.

          Är väl kanske inte bara att bli ihjälskjuten man tycker är otryggt när gängen härjar.

          Gäller inte längre.

          Men det stämmer ju inte längre.. sannolikheten är mindre än om du är gängkriminell men ”väldigt osannolik” är väl att ta i 😬

          Håller inte med. Det händer då och då att oskyldiga blir skjutna. Men allting handlar inte heller om skjutningar.
          Bedrägerier, hot, misshandel, klockrån etc. Sånt som absolut drabbar vanligt folk.

        Jag bor i centrala Stockholm och är typ NOLL rädd för att bli skadad av gängkriminella. Dock tycker jag såklart att det är helt jävla fruktansvärt, men jag är absolut inte rädd själv.
        Förstår dock om man bor i ett utsatt område att det känns otryggt, men det är ju oftast i förorter utanför städer och inte mitt i storstan?

            Nej jag har absolut sett det, men det skrämmer inte mig för det? Och ja, en skjutning i innerstan men de allra flesta sker utanför tullarna.
            Det är dock lika hemskt vart det än sker, men påståendet var ju typ att man ska flytta ut från stora städer för att det är osäkert vilket jag inte alls håller med om. Känner mig inte ett dugg otrygg i Stockholm.

          Jag bor i ett av de få områden som inte haft varken skjutning eller bomber, men det börjar krypa oroväckande nära. Tror det kommer komma något när som helst nu, det är verkligen ingenstans som är säkert.

            Herregud, fick jag en stroke när jag skrev det där? Är det rätt att använda negation när jag dessutom använder ”varken” eller har även jag blivit för anglofierad?

            Ja samma här. Där jag bor är det otroligt lugnt (i Norra Djurgårdsstaden). Jag vet dock att det bodde en stökig människa här i området som höll på med knark, såg en uppgörelse mitt på gräsmattan när jag gick med hunden, men han blev vräkt. Folk ringer polisen direkt här, så fort någon ev känner lukten av gräs.

            Visst hade jag dock tyckt att det varit riktigt obehagligt om det sköts precis här! Men överlag känner jag mig inte otrygg. Om det flyttade in någon knarklangare i porten bredvid hade jag nog varit räddare, såklart.

          Men kan du förstå att folk som har barn är oroliga? Jag är inte heller orolig för mig egen del.

    Hon får nog flytta utomlands isf. Hur kan hon tro att Bromma skulle vara säkert, inte ens Djursholm är det. De kriminella har råd att köpa finhusen med sina knarkpengar nu, de behöver inte längre bo i Rinkeby. För att inte prata om att de skjuter på rivalers släktingar nu också, kolla om en kriminell el släkting till någon bor på en bio nära dig..

    Det är väl finhoodsenfolket som (också) köper en del knark och håller gängens affärer blomstrande.

      Ja precis , fin-knarkare 😅

      Ååh herregud, du har gått på den🙄 Ja det ärverkligen synd om de gängriminella
      som måste döda varandra plus oskyldiga som råkar komma iväg, enbart för att de tvingas sälja dope till rika svenskar…I min lilla ort i Skåne delar nötterna ut Tramadol till 10-12 åringar gratis för att få dem hooked på tranq. Nästa steg är röka och därefter heroin. Vakna!

        Snälla säg att detta inte är sant? Finner inga ord 😔

        ”Tvingas säljas till rika” hahaha du har själv gått på den. Vet du något om vilka som köper droger va. Nej inte mycket hör jag. Det är fattiga missbrukare som köper pga beroende. Som experimenteras på för dom köper ändå. Så tycka synd om idioterna som ser till att folk håller kvar i sitt användande och missbruk kan du spola. Eller att kalla den vanliga användaren för rik.

          ”Fattiga missbrukare”. Som att dom skulle kunna driva knarkhandeln i Sverige.
          Fullkomligt skrattretande.

            ”Data visar att ”narkotikaerfarenheter var vanligare bland arbetslösa personer eller personer med ekonomiska problem”.

            ”Denna bild bekräftas av Björn Johnson, professor i socialt arbete vid Malmö universitet, då han i P1 Morgon säger att det inte stämmer som Löfven påstod att rika använder mer knark”

            https://www.expressen.se/debatt/ditt-utspel-om-knarkandet-ar-ovetenskapligt-lofven/

        Du missade mitt (också) i meningen va? Lätt hänt.

        Jag har inte gått på något alls men nu snackade vi ju om folket i finhoodsen, inte allt skit som händer. Kan man prata om vissa grejer utan att nån ska dra upp ”men det hääääär då”?

        Men alltså, hen sa ju inte att det var synd om de gängkriminella för det?. Har sett en hel del trådar i Öppet spår här till exempel om hur många som verkar festknarka lite då och då.

        Nästa steg röka.. röka är definitivt INTE värre än tramadol herregud

      100%!!! Som yngre brukade jag festknarka en del, men har inte gjort det på över fem år. Slutade med det av hälsomässiga orsaker, men ju äldre jag blir, desto mer förstår jag hur mycket drogerna stöder gängkriminaliteten. Vill aldrig mer köpa droger just av denna orsak.

      Alltså att hon kallar där hon bor finhooden. Tycker hon mer och mer visar en annan sida som inte är smickrande. Och svordomar. Nej inte trevligt.

        Ja, så trött på detta. Det bor inte enbart rika människor i Nockeby, snarare väldigt få skulle jag säga.

        Förlåt men var ligger Nockeby?

          Bromma

    Herregud, Sverige består inte bara av storstäderna Stockholm, Göteborg och Malmö. Resten av Sverige utanför städerna är det hur lugnt som helst.

      Vad naivt att tro att det bara rör sig om de tre städerna.

      Fast det stämmer inte riktigt…

      Jag tror inte invånarna i t ex Uppsala och Nyköping håller med om att det är ”hur lugnt som helst”.

        Eller Enköping, eller Sundsvall, osv….

          eller Västerås och Norrköping…

            Gävle, eskilstuna, Helsingborg,…

            Karlstad…

              Sandviken..

              Typ varje större stad i Sverige numera…

                Och de mindre orterna. Eslöv, Ljungby, Emmaboda osv.

                  Hedemora blev av med sin polisstation …

                    Sprängdes den eller.. 🧨

            Södertälje

        Nu har de ju börjat skicka ”soldater” från andra städer för att skjuta, för att vara mer anonyma i staden där brottet begås. Vilket så klart inte kommer leda till annat än hämnd på nya ställen.

        Borås….så lugnt….host, host…

        Fast Uppsala är en storstad, Sveriges 4e största.

          Ts räknade upp Stockholm, Malmö och Göteborg.

        Här i Nyköping har dom smällt bomber i ”fina” områden och skjutit på öppen gata mitt på dagen. Så vill man undvika det får man nog flytta ut i skogen

        Inte heller i Linköping….

      Även om jag bor i ett ännu lugnt område så berörs jag ju ändå av kriminaliteten. Upplevd otrygghet är också otrygghet. Plus att jag inte vill bo i ett samhälle där barn skjuter ihjäl barn, där lägenhetshus sprängs, där oskyldiga anhöriga måste fly landet pga hot från gäng, där gängen infiltrerar banker, rättsystem, osv osv osv.

        Tacka politiketna för det. Inte klokt hur naiva en del kan vara. Så då får dom fixa till det nu med deras feta löner.

      Jag bor i Malmö och det har gått bra i 38 år. Vi är 350 000 st här och det är liksom inte krig ute på gatorna om ni tror det.

        Så det är ok att barn rekryteras och mördas av gäng runt dig så länge du inte skjuts?

          Men herregud, det var väl verkligen inte det personen skrev? Dra lite större växlar, why don’t you.

            Men det är ju en direkt effekt av gängvåldet?!

          Haha men detta är en sådan konstig retorik som känns väldigt samtida. Är det för att läsförståelsen sjunker? Var liksom inte överhuvudtaget en slutsats du skulle dra av kommentaren som skrevs.

      Nej😂 Örebro, där jag är ifrån, har det varit mycket skjutningar senaste åren.
      Senast var mot min exkilles familj (då är varken han eller hans familj inblandad i sliten heller, samt bor i fint villakvarter)

      Så nej, är verkligen inte safe utanför storstäderna

      Eller Växjö…

        Eller Kristianstad, här skjuts , sprängs och bebos av kriminella gäng.

      Uppsala?

        Ser att de flesta skrev Uppsala.
        Sorgligt, växte upp där men flyttade till Stockholm och känner mig mer trygg (ta i trä) här.

    Ingen går säker någonstans i Sverige längre. Det är bara att hoppas på turen. Ha döstädat och viktiga papper och försäkringar i ordning för säkerhets skull.

      Överdriv mer.

        Är en ganska tydlig gräns som flyttats nu när de inte bara skiter i om oskyldiga drabbas utan även har de som måltavla. Men ja, på emoria kom en oskyldig i skottlinjen, här i min ganska lilla stad sköt de vid järnvägsstationen en söndag kl 15, där oskyldiga träffades men hade änglavakt.

          Jag har bott i Malmö hela mitt liv och här går utmärkt att leva. Så tröttsamt när media målar upp det som att det är krig.

            Good for you.

              Jag tycker det är viktigt att nyansera bilden. Det är inte krig även om media älskar att berätta det narrativet.

                Fast det är ju ett krig som pågår mellan gängen. Vad annars vill du kalla det? Gnabb?

            Men även om du själv inte stått i direkt skottlinje – tycker du att utveckligen är positiv? Är det här en bra utveckling för ett samhälle du vill leva i?

              Jo jag tycker det är toppen med gängkriminalitet!! Jag vill ha mer! Tror du det eller? Det var nog den dummaste frågan nånsin. Klart som fan att det inte är bra eller önskvärt? Mem jag blir less på hur media rapporterar. De framställer det som att det är krig som typ i Ukraina. Bomber på gatorna och skottlossning konstant. Det stämmer inte. Vet ni hur många män som misshandlar sina kvinnliga partners varje dag? Det skrivs absolut NOLL om det men det sker dagligen. Hur många våldtas av sin partner dagligen? Skrivs ingenting om det heller, men det pågår dygnet runt och är ett enormt samhällsproblem. Men ingen bryr sig och inga tidningar tjänar pengar på att rapportera om det 🫠

                Whataboutism.

                  Har du lärt dig ett nytt ord idag eller? Man kan hålla två tankar i huvudet. Eller iaf jag 🙂

                    Verkar inte så.

                Då låter det inte som att det är utmärkt. Men visst.

                Håller med om att rapportering om mäns våld mot kvinnor är noll och ingenting men att situationen inte eskalerat i Malmö stämmer inte. Jag har åkt regelbundet till Malmö de senaste åren av olika anledningar och nu senast, i förra veckan var jag nära ett belastat område och räknade till 20 personer som bar vapen mer eller mindre synligt. Så nog har det eskalerat.

                  Förlåt men jag ifrågasätter sanningshalten i det där, rör mig i så kallade ”utsatta områden” varje vecka, där det skjuts mer än i Malmö nu, och har inte sett 20 personer med ett vapen under min livstid. Jag har sett folk med skottsäkra västar vid ett par tillfällen men det är det.

                    Jag har bott i ett sånt område 10+ år och har ej heller sett så många bära vapen 😂

                    Du får gärna ifrågasätta helt ok. Jag vet vad jag ska titta efter. Mitt sällskap kan jag säga var helt ovetande. De går inte runt med vapen helt öppet men det som förvånade var att de inte gjorde särskilt mycket för att dölja det. Har dock förstått att många av vapnen är rätt dåliga, tyvärr fortfarande livsfarliga. Det vanligaste vapnet enligt GW, enda källan jag har, är ombyggda startpistoler.

                      Det vet jag med, fortfarande helt orimligt påstående av dig. Antingen är det ett ärligt misstag, du har feltolkat det du sett pga stress av att vara i närheten av ett område som många av oss rör oss i ofta/dagligen eller så överdriver du medvetet.

                      Du får tro vad du vill. Absolut inget stresspåslag, har varit på mycket värre platser där jag faktiskt upplevt hot. Men kan tillägga att jag var själv förvånad och givetvis behöver alla vapen inte varit skjutvapen. Finns andra tillhyggen.

                      Jag tror inte, jag vet att du missuppfattat eller överdriver, det är inte en chans att du sett 20 beväpnade personer genom att befinna dig i närheten av (inte ens i!!) ett utsatt område. Vistas i och umgås med folk som bor i sådana områden (och som tyvärr har vana att spana efter vilka man ska undvika pga läget i samhället) och ingen har sett ens i närheten av den mängd vapen du påstår dig sett. Det är liksom en för uppenbar osanning.

                  Hahaha, det var nog mobiltelefoner du såg.

                    Om det känns bättre så kan vi säga att du har rätt!

                Vad menar du? ”Bomber på gatorna och skottlossning konstant”. Det är precis vad vi har. Varje dag skjuts det.

            Du är väl inte svensk heller

            Förutom när folk blir skjutna medan de håller ett barn i famnen

      Hahaha! (Antar att du skämtar)

      Större risk att dö i en trafikolycka än att bli mördad. Så helt rätt att döstäda, man vet aldrig när man dör

        Varför ska man städa för sina anhöriga för eg, aldrig fattat det där. Man skäms ju knappast när man trillat av pinn och tror och hoppas att de anhöriga har andra tankar än att tycka det var ostädat hemma hos mig🤔

          Kul att ta rätt på döda släktingars sexleksaker, piskor och gummikläder …

            Projiceringen är stark hos anonym 👆

              Ha, ha! Ja, du kan ha litet rätt där …

                Misstänkte det då det var lite för specifikt för att vara påhittat 😁

            Glömde totalt min uppblåsbara Barbara i garderoben men den har ju punka, då räknas det väl inte🙂

          Inte bara städa. Det menas att göra sig av med massa skit. !!

      Jag har också döstädat, men enkom för att mina barn ska slippa rådda efter mig.

        Exakt, det är väl därför man gör det? För att ens anhöriga, mitt i sin sorg, inte ska behöva ta reda på mer ”bråte” än absolut nödvändigt. Inte för att man skäms att man ”har det lite stökigt”.

    Och partyknarkarna från finhooden då, som genom sina oskyldiga linor på fredagar och lördagar, finansierar gängkrigen – när ska vi prata om dem?

      Det har väl pratats om ett bra tag nu? Här i stan hänger det till och med reklamaffischer om att ”ditt festknark finansierar gängen” osv.

        Bra idé med affischer! Folk måste vakna upp! Och det borde inte kallas fest- eller partydroger. Det är dödsdroger. I dubbel bemärkelse.

        I min stad gick polischefen ut i media och sa att de som använder/köper dessa droger har blod på sina händer.

        De flesta tänker säkert inte på de stackars odlarna i avlägsna länder och allt elände och alla mord på vägen till missbrukarland, men när mördandet kommer så nära kanske man reagerar. Även i min lilla stad skjuts det i dessa gängkrig! Tidigt på kvällen i områden med mycket folk i rörelse.

          Hon kan flytta till Västerbottens inland. I Dorotea, Vilhelmina, Storuman och Sorsele osv finns ingen gängkriminalitet, gott om lägenheter och jobb bland annat inom vården och industrin. Bara att sätta igång.

    Jag älskar ändå optimismen. Kriminaliteten är som instängd i dom sämre ställda områdena, och när kriminella rör sig utanför dessa områden så är dom helt plötsligt laglydiga medborgare utan några som helst hot. Människor med pengar i dom finare områdena är absolut inte en drivande faktor i varför droghandeln och liknande går runt. Vi alla lever i ett universum men Mona lever i Monas universum, en plats där fina bilar och kostymer försäkrar trygghet.

    Och jag som fick så jävla mycket skit här för ett år sedan, när jag berättade att jag så snart familjeförhållanden tillåter det flyttar ner i Europa till ett land med ordning och reda. Här är vi nu. Det blir värre innan det blir värre.

    Och till dig som säger att jag är en bangare som inte stannar kvar för att hjälpa till att vända utvecklingen har jag en fråga: Hur fan då? Och till vilket pris?

      Ja, HUR ska vi vända den här helt galna utvecklingen??? Hur gör man??

        Skickar ut alla till en öde ö med hajar runt och låter Putin styra ett tag.

        Något jag skulle vilja se är ett samarbete mellan blocken, istället för att partierna gör allt de kan för att skylla på varandra för att vinna poäng inför nästa val. Det här går inte att lösa under en mandatperiod, det handlar om decennier.

          Precis. Här är det samarbete och riktade insatser som gäller (fast det nog tyvärr aldrig kommer hända..) Karin Götblad, Klas Friberg mfl, varnade för att de unga hamnade i gängkriminalitet för runt tio år sen och att man skulle jobba mkt mer med förebyggande insatser, vilket, med facit i hand, inte togs på tillräckligt stort allvar.

        Sätter in en diktator som löser det.

          Sa gjorde dom i El Salvador, nu sitter 2% av den vuxna befolkningen i fangelse nu och president Bukele slar sig for brostet och skryter om hur dom numera ar det sakraste landet i Latinamerika. Oskyldiga och minderariga sitter i fangelse ihop med gangkriminella som Mara Salvatrucha och dom trycks in som slaktboskap i fangelserna som inte har kapacitet for detta, det ryktas om att fangarna blir torterade, att man kan bli kastad i fangelse for absolut ingen anledning alls samt att man kan glomma att man far ta kontakt med familj eller ens en advokat. Morden har minskat fran ca 18 per dag 2015 till ”endast” 0.4 per dag i ar, sa ser man pa statistiken ar ju presidenten/diktatorn helt lysande.

            säkrast.. hmm… jag har varit där och även 15 till i Latinamerika och guate är inte särskilt tryggt, inte heller el Salvador om man hamnar på fel gata =mördad..

        Avkriminaliserar/legaliserar droger så makten försvinner från gängen. Men det vill ingen lyssna på.

      Men alltså. Som att ingen i ett ”fint” område kan vara kriminell? Alla är inte gängkriminella men det är verkligen många från ”fina områden” som är kriminella. Idiot.

        Ja denna kommentaren skulle varit separat.

        Idiot?

          Mona troligtvis.

      Men var? Måste säga att jag vet inte var det skulle vara bättre riktigt(alltså utifrån gängvåld jo, men är ju också många andra faktorer) Känner att många länder faller på andra saker i synnerhet med mer nationalistiska strömningar, vilket innebär större ekonomiska skillnader och försämringar i mänskliga rättigheter. Har bott i Italien och Spanien som ung och ville spy på machomentaliteten, vill ej uppfostra en dotter där. Är ju isåfall de nordiska länderna som skulle bli aktuellt. Ej Finland då, kommer aldrig bli integrerad för vet inte hur jag ska kunna lära mig finska😅

        Finns områden i Finland där svenskan är stor. Har släkt där den unga generationen kan finska men inte deras föräldrar. Kan absolut rekommendera Ekenäs om du vill flytta till Finland 😄

    Det är en skrämmande utveckling. Vad fan har hänt med vårt fina land?

    Sverige som alltid haft högt anseende ute i världen men nu det omvända.

    Politiker i båda blocken som skyller på varandra i detta läge. Man blir mörkrädd att de inte tar ansvar för denna skrämmande utvecklig som de bär ansvaret för och som pågått under väldigt många år.

    Nu är det dags för politikerna att kavla upp ärmarna och gå samman över blockgränserna för att få bukt med gängvåldet och sluta skylla på varandra innan det är för sent och på riktigt blir systemhotande.

      Håller med. Känner mig inte säker för fem öre här. Och det är politikernas fel från början.

      Vad som har hänt?
      En okontrollerad massinvandring från dysfunktionella länder, det är vad som har hänt.

        Japp! Och var är alla vänster/socialdemokrater nu som så tydligt ville ”öppna sina hjärtan” och ta emot hundratals invandrare från mena-länder? Det är deras fel. Det går inte att komma ifrån. Sverige, med socialdemokraterna vid rodret, har orsakat detta!

          Haha, du har helt glömt Reinfeldts bevingade ord om ”öppna era hjärtan”.

            Nu var det Stefan Löven som styrde Sverige 2014-2019, dvs under den stora massinvandringen under 2015. Så vad Reinfeldt sagt eller inte är irrelevant i detta sammanhang.

              Det är lite mer komplicerat än så! Reinfeldt var med och beslutade om ”massinvandringen” Löven ingick i en kollisionsregering. Reinfeldt beslutade att dra ner poliser med 93%, sålde ut skolor, tog bort fritidsgård mm så fakta är alltid bra att ha.

                Varför ” runt massinvandringen? Var det ingen massinvandring enligt dig? 🤔
                Jag hade gärna sett sambandet mellan fritidsgård och gängkriminalitet, om det finns nån? Varför är det massa gängkriminella i min stad och folk som skjuts, trots flera fritidsgårdar?
                Anyway, skulden kan inte läggas på högerblocket i detta, röd/grön har styrt och inte skött integrationen, så är det bara.

                  Måste vara jobbigt att ha den åsikten” så är det bara” utan fakta , jag vet bäst mentaliteten!! Götbladh varnade för detta och blå som styrde struntade i detta och drog ner polisutbildningen med 93% istället.. agenda se det. Självklart har alla politiker ansvar för detta men svårt om man ska styra utan mandat och med annans budget. För du vet väl att socialdemokraterna fick styra med högerns budget och utan mandat, blev nedröstad i massor av förslag för förbättring av skolor/intrigation/ fritidsgårdar( som stängt)/ kultur mm av högern!

                  Här i Gävle sköts det PÅ fritidsgården.

          Nej det var Reinfeldt som ville vi skulle öppna våra hjärtan. Och plånboken med. Fy satan vilket misstag.

        Schhh!🤫 Nämn inte elefanten i rummet!

        Det var mer ett uttryck för att man knappt förstår att det är sant det som idag händer i vårt förr så trygga land.

        Givetvis hänger gängbrottsligheten ihop med den höga invandringen. Det vi nu ser är konsekvenserna av en allt för stor invandring under väldigt kort tid och politikerna verkar inte förstå allvaret och har inte gjort under många år.

        Det är oerhört synd om de här barnen som hamnar i gängbrottslighet och traumatiseras för livet och om de nu får behålla sitt liv. Ute ii vårt land pågår ett krig idag och politikerna står handfallna. De här barnen och alla som vill ta sig ur gängen måste få hjälp av hela samhället och en andra chans. En tro på framtiden och få känna att de bidrar till samhället.

        För snart har vi gäng som håller ett helt land i sitt våld om inget görs, där det hotas, mördas och skjuts överallt,

          Fortsätter man att hänga upp det vid invandring så kommer det aldrig lösas. Självklart är invandring och förutsättningar där en viktig del. Men välfärden vill ju knappt politikerna prata om, resurser och likvärdig skolgång har en extremt viktig roll. Men lärare går på knäna, friskolekoncerner cashar in skattepengar och elever med behov av extra stöd i både skola och hem hinner inte uppmärksammas. Bostadspolitiken är också jätteviktig, men det är inte heller något man vill ta i ens. Det är så lätt att skylla på invandring enbart när problemen liksom har bäddats för över tjugo år.

            Och vilka har styrt majoriteten av de senaste 20 åren..?

            Nej men det är hög tid att alla politiker tar ansvar för den urusla integrationen av alla människor som flytt sina hemländer för att komma till tryggheten men som nu hamnar i gängkriminalitet pga var de bor.

            Håller med om bostadspolitiken. Det går inte klumpa alla de som kommit hit i ”problemområden” och förvänta oss att de ska klara av att integreras och bli goda samhällsmedborgare utan att få de rätta förutsättningarna.

            Det behövs uppslutning från alla i samhället och politikerna måste kunna enas om vad som bör göras och ha en långsiktig handlingsplan. Är så trött på att partiledarna bråkar i tv och aldrig kan enas kring något. Det går bara ut på att svartmåla och skylla på andra istället för att ta ansvar och säga – tyvärr har vi varit naiva och misslyckats men nu löser vi detta tillsammans.

            Enorma summor pengar läggs på skolor i utsatta områden. Dessa system kanske inte är perfekta men vi har SFI, gratis utbildning, YH-utbildningar, barnbidrag, bostadsbidrag, Försäkringskassan. Ett välfärdsland som få andra. De problem vi har i Sverige har ingenting med friskolekoncerner att göra (även om vissa av dem absolut borde granskas/hållas hårdare).

      sossarna…

    Men alltså. Som att ingen i ett ”fint” område kan vara kriminell? Alla är inte gängkriminella men det är verkligen många från ”fina områden” som är kriminella. Idiot.

      Det är väl ändå lite skillnad på kriminalitet och kriminalitet?

      Folk blir skjutna eller får sitt trapphus sprängt pga sina grannar.

      All kriminalitet är givetvis fel men när oskyldiga DÖR har det gått jävligt långt.

        Men snälla hur är det med läsförståelsen? Har jag skrivit det du påstår? Nej. Det jag säger är att kriminalitet finns ÖVERALLT. Bara för att man bor i ett ”fint område” betyder det inte att alla är laglydiga. O även de i ”fina områden” kan hålla på med grov brottslighet som drabbar grannar.

    De finns överallt.

      Och det ser inte ut att avta heller.

        Det kommer aldrig avta. Det är för sent. Vi bor i Mellanöstern nu.

          För ett år sedan skulle jag skratta år det du säger, nu suckar jag och flackar med blicken. Ja, vi bor i ett MENA-land nu. Infiltration pågår i lokalpolitiken, och i kommunala myndigheter.

            Den här utvecklingen gick att förutspå för decennier sedan så jag har så svårt att förstå att ni är så många som vaknar först nu.

              Det var väl först vid valet som det var tydligt att infiltrationen i partier i bland annat Södertälje och Botkyrka kom i dagern. Samma sak händer bland annat med socialförvaltningen, en del byggnadsnämnder.

                Jag kanske lät lite hård men jag menade att det var väntat att det skulle ske förr eller senare, det var bara en fråga om när. Kan inte låta bli att bli så otroligt frustrerad och provocerad av att så många svenskar inte tänker i flera steg utan istället endast reagerar på det som sker här och nu.

          Nej, det gör vi inte. Vi bor i Sverige och tycker sådana löjliga påståenden fördummar hela debatten kring ett såpass stort problem. Och det är inte försent, andra länder har haft liknande problem innan oss och fått stopp på det.

            Vilka länder då?

                Men många svenskar och politiker (främst vänstern) vill ju inte ha den typ av åtgärder som faktiskt krävs och som man genomfört i tex NY med långa straff, razzior i områden där kriminaliteten frodas osv. Jag tror många inte förstår vad som faktiskt ska till för att det ska bli bättre.

                Att jämföra med Danmark blir också lite fel. Skrevs en krönika bara häromdagen om det i Expressen som var ganska bra: https://www.expressen.se/ledare/vi-kommer-inte-bli-som-danmark-det-ar-for-sent/

                Citat: ”Danmark stramade åt sin migrationspolitik för över 20 år sedan, alltmedan Sverige lät invandringen öka närmast exponentiellt i ytterligare 15 år.
                Över 20 procent av Sveriges befolkning är nu utrikesfödd, och då är andra generationens invandrare inte medräknade. I Danmark är den siffran 10 procent.”

                Tyvärr går det inte att blunda för att den oansvariga invandringen varit/är en stor del i hur det ser ut idag. Man kan ju skrika sig hes över att allt hade ordnat sig med mer pengar till integration osv men man har ju pöst pengar till detta ändamål och utanförskapsområden i åratal redan. Nu ska flera miljarder extra läggas på att ”knäcka gängkriminaliteten”. Och det är skattebetalarna som ska stå för notan. Pengar som hade kommit bättre till användning inom vård, skola och omsorg om du frågar mig.

                  Du borde stoltsera med ditt riktiga namn. Så bra skrivet🙏

                Tack för länk till bra artikel i DN! Ungefär detta var kanske vad Carin Götblad föreslog för 10 år sedan? Och inge fick gehör för.

                Citat:
                – Samtidigt har kommunerna arbetat med förebyggande strategier under lång tid. Och det är primärt tack vare det arbetet som vi nu ser att ungdomskriminaliteten minskar och att färre unga i utsatta bostadsområden hamnar i kriminell miljö.

                Som exempel nämner Aydin Soei de ”sociala helhetsplanerna” som kommunerna har arbetat med sedan början av 2000-talet tillsammans med lokala bostadsföreningar. De går ut på att man gemensamt försöker se till att så många som möjligt kommer vidare med en utbildning efter grundskolan, att unga får ett extrajobb och är aktiva i föreningar.

                – I Danmark har vi en modell där en del av hyran i allmännyttans bostäder går till en fond, Landsbyggefonden. Pengarna används till renovering av området, men också till de sociala helhetsplanerna. Det kan handla om allt från familjerådgivning till läxläsning och projekt som ser till att tonåringar kommer ut i arbete.

                  20 år sen tror jag det var när hon varnade dåvarande höger regeringen.

            Sluta överdriva. Och precis som en annan anonym – vilka länder då? Och hur löste de problemet?

              De löste problemet med en kombination av resurser till polisen och sociala insatser. Det finns ingen magisk genväg utan det är att lagföra de som begår brott och motverka segregation och utanförskap genom t ex skolreformer, fånga upp barn som riskerar att glida snett innan de redan gjort det mm.

                De sociala insatserna som gjordes i fallet New York var att hjälpa kvinnor som var fast i prostitution. New Yorks problem går inte att jämföra med Sverige.

                Eller helt enkelt vara lite hårdare. Skicka ut de som begår brott plus deras familjer

                  Man kan inte ”skicka ut” svenska medborgare. Och vart isåfall? Vem vill ta emot de kriminella?

                  De som inte är medborgare är en annan femma.

                    De som inte är medborgare tänker jag på nu. De andra kan vi låsa in.

                    Vill du ha ett nytt nazi Tyskland?

                    Det behövs bättre integration och skärpta förebyggande åtgärder för att hindra att unga dras in i gängen.
                    Det finns ingen vettig människa med utländsk bakgrund som vill ha den situationen vi är i som land.

                      Och det tror du?

                  Men vad vill du ha för land egentligen? Kollektiv bestraffning är värdigt en diktatur. Om du själv begår ett brott, ska din mamma utvisas då tycker du? Hur är det ens rimligt.

                    Om man är minderårig ja.

                Ta in militären det räcker inte bara med polisen.

            Det är inte enbart våldet som har paralleller med Mellanöstern utan även de utbredda ekobrotten. Med risk för att låta dramatisk men vår demokrati är under hot. Bidragsbrotten ökar samtidigt som stora grupper lever utanför den formella ekonomin, dvs betalar inte skatt och avgifter. Konflikter löses inte av rättsstaten utan av klanpatriarken. Det sker attacker med desinformation för att ytterligare misstänkliggöra det formella styret. Jo det är en allvarlig situation och det krävs av våra politiker att de fokuserar och jobbar över gränserna för att lösa problemen. De har ägnat sig åt att skylla på varandra i för många år dags att växa upp.

              Jag håller helt med dig. Jag såg vartåt det barkade redan under flyktingkrisen, och valde därför att bosätta mig i München. Måste säga att jag är väldigt glad över mitt beslut. Här är det mycket tryggare och man får mycket mer välfärd för skattepengarna.

                Jag lutar åt Österrike, lite mer tillbakalutat än Tyskland … Ett rätt väl fungerande samhälle.

                  Jag lutar åt Schweiz.

                    Jag tror att både Österrike och Schweiz är väldigt bra val, även Danmark.. hur som helst så tror jag att Sverige står inför en brain drain, det är många högutbildade som både har och vill lämna landet.

                Har också gått i tanken att flytta men jag vill egentligen bo i Sverige. Älskar det här landet och är ledsen över att det blivit som det blivit.

          Och vi som varnade för detta, för några år sedan, blev kallade RASISTER!

            Det blir man kallad i dag med. Tycker dom kriminella är rasister som kommer och förstör vårt land. Helt hänsynslöst.

    Och hon tyckte det var en bra idé att låta dottern bosätta sig i Uppsala…

      Tror universitetet är relativt riskfritt.

        Hon får sitta i husarrest i universitetets lokaler då.

        Hon bor ju inte på Universitetet.

    Höll inte dom också på med lite tvivelaktiga saker i gamla företaget, det finns allt möjligt överallt…

    Världen är galen!

    När jag nyligen bodde i Djursholm blev lägenhetsfönstret brevid beskjuten och såg när folk utanför langade något suspekt precis utanför fönster, så ”finhooden” är nog inte jätteskonad nej..

    Är Bromma så fancy föresten, har inte varit där så har ingen koll.

      Oj, skrev inte så bra, men ni fattar.

      Enligt Univerumskan så är det VÄÄÄÄÄÄLDIGT fint, alltså jag menar VÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄLDIGT fint! 😂 Klar det är! Hon bor ju där, och hon bor finast, har de finast och snyggaste vännerna och alltid alltid det bästa i norra Europa.

        Hon är väldigt snygg själv också, har även de smartaste och snyggaste avkommorna.

        Fast hon har väl aldrig påstått att hon själv bor finast och inte att hon själv är snygg. För övrigt inget ovanligt att säga snälla saker om sina vänner, det gör även andra influencers, vissa överöser sina vänner med beröm så att hon skriver finaste vännerna är inget fel eller konstigt.. Bromma brukar anses vara ett finområde, det är ganska dyrt att bo där t.ex

          Hon skrev häromdagen att hon är snygg och det får man göra. Men här pikar vi henne för hennes överdrivna sätt att uttrycka sig, alltid de bästa och snyggaste denna sidan jordklotet.

          Senast för ett par dagar sen skrev hon typ att ”jag vet att jag kan vara jävligt snygg” Det finns ingen som kan skryta som hon.

    Gotland kan nog vara ett alternativ.

      Där kommer min man ifrån och vill så gärna att vi flyttar dit men han vill inte. Behöver nog övertala honom mer!

      as mkt droger där!!!

      Ja fruktansvärt! Önskar att det blev tydligare att alla som partyknarkar eller på annat sätt bidrar till att gängen tjänar pengar har barns blod på sina händer!

      Man kan inte köpa droger på helgerna och sedan klaga över att detta sker.

        Folk har knarkat i alla tider, på 70-80 talet är det betydligt vanligare än idag. Ändå fanns det väldigt like gängbrottslighet.. det är kriminella människor som är ute efter snabba pengar, stryper man knarkhandeln kommer som bara att gå över till något annat, typ beskyddarverksamhet.

    Att den ”finhooden” där hon bor är i fritt fall och att det inte går att bo kvar tyckte nog andra i området för ett bra tag sedan när p0rrhöjdarna i hennes familj flyttade in.
    Kriminalitet finns överallt. Säkert på något sätt även bland hennes vackra och framgångsrika vänner. Det är väl för övrigt bara att kolla in deras eget ”företagande”.

      Haha, kul svar, tänkte också på det.

    Hennes egen man kommer ju från porrbranschen, där knarket flödar.

    Förstår Mona, obehagligt. Hon kan ju flytta till en mindre stad för det finns ännu städer som det inte skjuts i men det sprider sig tyvärr. En orolig utveckling verkligen.

      Vilken? Så jag vet vart man ska flytta.

    När man testade Stockholm vatten gällande narkotikaanvändning: Mest knark i Brommavatten
    Allra mest knark kissas ut västra Stockholm, med 84 cannabisdoser och 2,4 kokaindoser per 1 000 invånare. Proverna är där uppmätta i vatten från Bromma inlopp.

    I vattnet från Henriksdals inlopp, som täcker in hela innerstaden, uppmäts 59 cannabisdoser och 2 kokaindoser per 1 000 invånar

      Knarkarna åker till Bromma bara för att kissa, annars bor de i ghettot.

    Som uppvuxen i Jordbro borde hon vara van. Nockeby är inte ett speciellt finare område än närliggande områden och kriminaliteten finns där med men i annan form, ekonomisk. Tummar inte de själva lite på reglerna med att ta allt på företaget etc. Och tänker man klimatmässigt är väl hon en storbov. Hur gick det med nämndeman för moderaterna? Ni vet det där partiet som öppnade hjärtan och släppte in…ja just det, gängkriminaliteten.

    Vi funderar på en gammal oljerigg i Nordsjön…..

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.