Säljer My Martens lägenhet och(!) butik?

Att My Martens nya lägenhet ligger ute till försäljning är ingen hemlighet, men däremot är ni många som frågat mig om jag vet om hon även säljer son blomsterbutik. 
Jag tror ryktet började på Flashback, där man analyserade bland annat avstånden i annonsen och fick det till att det rörde sig om ”My’s blommor” – alltså annonsen högst upp i inlägget.
Jag ställde frågan till My för att reda ut det hela, och passade även på att fråga om hon har några spännande flyttplaner att dela med sig av i och med försäljningen av lägenheten de nyss flyttade in i.

Blomsterbutiken som säljs är inte ”My’s blommor”.

Kvadratmeter stämmer inte.
Vi är 15 min från city inte 30min
Ett vinstdrivande företag behöver kunna åberopa minst 2 deklarerade bokslut plus 1 balans/ resultat
Det står tydligt att det är en koncept butik. Det är inte vi.
Du har två koncept butiker i Täby idag. Flower Stop & Interlora
Omsättningen är omöjlig att dela med sig utav då min butik startade februari – 23
// My Martens

Vad gäller lägenheten så svarar hon så här:

Ja, vi har lägenheten ute till försäljning 😊 Färdigrenoverad och klar 💫

En möjlighet öppnade sig …
vi tar pulsen och ser vad man kan få efter renovering ….
inte mer spännande än så.

Och så var det med det. 😁

98 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Det går bra nu. Och var är ”min indian”?

      Vad menar du?

        Hon kallar sin man så

        My kallar Jonas för ”min indian”

        Men det är konstigt, när hon köpte lägenheten, i våras tro jag, var den fantastik. Läget, omgivningen, närheten till sonens skola osv.
        Här skulle de bli gamla, aldrig mer flytta.

        Dagen innan annonsen kom på hemnett la My ut en bild på sitt vardagsrum och skrev ”bara en stor matta som saknas, sen är det klart”.

        Vad skulle det vara bra för???

          Det borde vara det viktigaste att sonen nu får lugn och ro och landa i nya lgh med närhet till skola och vänner. Det borde vara prio ett och inga pengar i världen att tjäna på ev vinst på försäljning av lgh är ju viktigare än ens barns välmående (!!) Pojken behöver stabilitet och en trygg plats att landa nu när han är i en känslig ålder. Har han inte fått flytta alldeles för många gånger i sitt liv? Gör om – gör rätt!

      Ja, han har faktiskt inte synts till på ett tag?

      Inte i kanoten?

    Hemsidan/ bloggen hon har ligger nere sedan ett tag tillbaka.

      Men det är väl inte konstigt? Vem bloggar 2023 förutom Monas Universum?

        Wetterholm är väl fortfarande igång med sina uppsatser fulla med smileys.

      Samtidigt som hon försöker sälja lägenhet och butik, skumt, sammanträffande eller kan det bara vara en slump.

      Bloggen vågar man inte gå in på. Virus x flera.

    Jag begriper mig inte på business, men tycker att det känns konstigt att sälja något som går med vinst så pass billigt. Eller läser jag siffrorna fel?

      Det står inte vad vinsten är utan bara omsättningen så det kan vara att de förvisso går med vinst men inte så mycket (så att det skulle vara mer lönsamt för många att lägga sin tid på ett vanligt jobb) och då är det en rätt rimlig prissättning.

      Den säljs inte så billigt om man jämför priserna på andra blombutiker till salu. Vinsten står ej bara omsättning och det kan nog vara förmodad omsättning om butiken inte funnits så länge.

      Omsättning är enbart hur mycket pengar man drar in. Så har du höga kostnader kan du ju ändå gå med förlust trots hög omsättning

        Ja hög omsättning säger egentligen inget om vinst sedan så kanske omsättningen i annonsen är uppskattad bara. Observera också att det står vinstgivande i annonsens rubrik inte vinstdrivande. Ingen skulle väl skriva i en annons att butiken går med förlust om det skulle vara så, svårt att få det sålt då tror jag, sen vet jag inte om det är okej att överdriva och luras i annonser men det är det väl kanske.

          Står vinstgivande i annons men hon börjar surra om vinstdrivande… My är illmarig. Verkar väl logiskt att hon vill sälja sin butik men att hon vill hålla det för sig själv, hon har ju inte nämnt innan att hon har sin lägenhet ute till försäljning heller fast det går inte att förneka nu pga bilderna och upptäckten. Enkelt för henne att bara säga, om/när butik blir såld, att hon fick ett erbjudande och tills dess låtsas som ingenting. Det mesta går att bortförklara. Varför skulle andra hålla hemligt var deras butik till salu ligger, finns väl ingen logik i det. När hennes förra blomsterbutik sattes i konkurs så var det inget hon gick ut med innan utan hon var iväg och gjorde en massa inköp bara någon vecka innan, hölls en fasad.

            Hon klarar av att prata sig ur allt, bra på att hitta på bortförklaringar. Hon har väl gjort en del affärer med sitt ex tidigare, hon har nog lärt sig av honom, hon skrev att han köpte lagret efter konkursen av förra butiken. Alla snabba flyttar och försäljningar låter misstänkt i mina öron. Vissa har turen att komma undan med det mesta.

    Nja.., Tror inte riktigt på Mys svar.

      Inte jag heller. Varför skulle My berätta det nu när försäljningen ska vara hemlig, iallafall så vill ju blombutiken som säljs (som antas vara Mys) vara hemlig, och My vill väl hålla det hemligt tills den är såld, om den nu blir såld – så varför skulle hon berätta. Vissa saker måste väl stå med i annonsen helt enkelt så lätt att prata bort det liksom och bortförklara.

        Men har My haft den i 10år? Står att det varit samma ägare i 10år i annonsen

          NEJ det står det inte i hennes annons, alltså den som verkar vara Mys. Du läser en helt annan annons Anonym 16:39

            Nej jag såg det nu att personen som länkade inte hade rätt annons

          Tio år sedan som hon startade My’s blommor på Öland.

      Same. I call bs

      Nej klart det är hon som försöker sälja sin blomsterbutik, skulle inte vara första gången hon förnekar eller ljuger. Tar det bara 15 min till city så måste man ha gasen i botten och kvm stämmer med avrundning uppåt om hon lägger ihop med gymmet vägg i vägg. My brukar avrunda uppåt eller dra ifrån lite om det behövs, det ska ju låta som bra som möjligt. Öppettider kan ändras också. Konceptbutik brukar det kallas när man är ansluten till Interflora t.ex. vilket hon väl är.
      Hon vill ju hålla det privat så varför skulle hon bekräfta att det är hennes, räcker ju att göra det OM och när den blir såld i så fall.

        Hur fan hinner hon från butiken till stan på 25 minuter. Då måste det vara mitt i natten när inga andra bilar är ute och gasa som bara den. Jag tror knappt att 15 minuter räcker då. Jag har bott i näsbypark och det är betydligt närmare och det var ingen kvart till stan där inte.

          15 minuterar. För långa naglar för att hantera en telefon!!!

        Interlora måste vara något speciellt upplägg åt My.

          Lite konstigt att Interflora samarbetar med en butik som inte har någon utbildad florist,men det var kanske hon som jobbade i butiken som fick till det innan hon slutade.

            Jag tänkte främst på Mys stavning, hon kan inte inte ens skriva Interflora. En ”riktig” florist kan omöjligt vilja jobba åt en sån oseriös människa som My. Den unga killen som är där nu blir knappast meriterad för att ha haft med lögnerskan att göra. Vilket vuxendagis det verkar vara.

    Är det 3e gången de flyttar på ett år. Stackars Lilleman, han får aldrig någon ro..

    Jag fattar inte hur dom flesta blomsterbutiker går runt. Det är aldrig någon där inne. Antar att det är begravningar och bröllop?

      Finns ju massa högtider när det säljs mycket blommor. Är ju knappast bara på begravning och bröllop man köper blommor, jag köper tex alltid en bukett när någon fyller år och har bjudit hem mig. Det är ju inte den typen av butik som är helt full av kunder, utan de kommer väl lite sporadiskt under dagen

        Men sen går det ju såklart inte bra för alla butiker

      Lokala företag som anlitar lokala företag. ”Hej blomsterbutik X. VI behöver blommor till vår restaurang. Entré, fönster och bord. Kan ni lösa det? Tackhej!” eller ”Hej blomsterbutik X. Byggföretaget Y(ibland även kommun) ska bygga ett nytt hyreshus och vi ska ha större blomsterpartier/rabatter vid entéerna. Kan ni lösa allt det ifrån planering till plantering samt löpande underhåll vid säsongerna? Bra, tackhej!”. Så funkar det iallafall där jag bor, Uddevalla, där vi är runt 50 000pers. Kommunen har en egen avdelning också, men de sköter inte allt.

        Brukar blomsterbutiker sköta rabatter?

      Många beställer ju sina buketter, jag brukar iallafall inte stå inne i butiken och titta när de binder mina blommor.

        Oj det gör jag alltid så jag vet vad jag verkligen får

      Och födelsedagar, bröllopsdagar, finmiddagar osv. Är ofta folk i blombutikerna där jag bor.

        Och alla speciella dagar som typ alla hjärtans dag, midsommar, studenten osv

          Där jag bor köper det fina folket ”fredagsbuketter” och piffar hemmet varje fredag i för helgen.

            Det görs nog på många ställen. Men det finns ju många billigare ställen. Såsom på torget, i matvaruaffärer, Blomsterlandet, Plantagen mm.

      I alla livets händelser är blommor inblandade.
      Barn föds, blommor skickas till nyblivna föräldrar. Födelsedagar, nytt jobb, krys på dig, bröllop o givetvis begravningar.

      Ett hem utan växter o blommor är mina ögon rätt dött. Testa att köpa hem färska snittblommor under några veckor. Jag kan förstå att det är en prioritering som för många är omöjlig. Men jag är övertygad om att de som har möjligheten kommer resonera på annat sätt.

        Det är klart att många köper blommor,men man undviker nog de dyraste blombutikerna.Jag brukar köpa blommor till helgen i min matbutik,där kan man få en fin bukett för 39 kronor.

          Skulle jag köpa dyra blommor går jag inte till den som är en känd skojare. En bukett gula rosor från ICA höll sig fina i 14 dagar. My har påstått att konkurrensen från bland annat matvarubutiker var orsaken till konkursen. Och hon gjorde inköpen i Amsterdam åt dem. Logiken är oviss som vanligt.

            Lidl’s rosor håller tre veckor 🙌🏼
            Blommor överhuvudtaget från Lidl är de bästa! Har för mig att de har en nattcreme också, som slog ut de dyrare märkena i ett stort test. Dyrast är inte alltid bäst!

    Är hon ärlig i sitt svar månntro? Allt verkar ju stämma med hennes på ett ungefär, skarvar gör hon alltid, lägger till och förskönar. Varför är en blomsterbutik som är till salu så hemlig kan man undra, jämför med andra blombutiker till salu, och rubriken låter som Mys ord men men kanske är någon annans då dock så vill hon väl inte säga det, om det nu är hennes, eftersom det är hysch hysch i annonsen så då är det ju ingen vits med det om hon nu skulle berätta det. Så nja tar det med en nypa salt, inget hon behöver berätta förrän hon fått den såld vilket hon kanske inte ens får.
    Det är märkligt med alla radhus, lägenhets – och gymförsäljningar hon gjort nästan så man misstänker att hon gjort det till en business att tjäna pengar på, och/eller pen….tv… Floristdamen har ju redan slutat i blombutiken för övrigt verkar det som.

      Kanske hemligt för att ingen vill jobba i en blomsterbutik med oviss framtid 🤔

    Här är hela annonsen: https://www.bolagsplatsen.se/foretag-till-salu/blomsteraffar-s-agare-10-ar-obj-336-83380

    Och i den står det så här: ”Samma ägare i 10 år och säljes p.g.a. ändrade familjeförhållanden.”

      Blomsterbutiken i annonsen skriver att de samarbetar med en begravningsbyrå söder om Stockholm medan My har sin butik norr om stan så stämmer nog i det här fallet att det inte är samma.

        Nej den som Lemonfresh hänvisar till är inte Mys butik men det finns en annan som antas vara det, som troligtvis är Mys även om hon nu förnekar det.

      Det är INTE den annonsen! Vad fick dig att tro det? Hennes ligger inte i Nynäshamn. Det är ju den hemliga blomsterbutiken med rosa blommor som antas vara Mys, där det inte står var den ligger och den har mycket högre pris och högre hyra.

    men haha jag orkar inte, 15 min från city, hur får hon till det? google maps från hennes lokal så kommer hon lite mer än halvvägs till city (danderyd)…

      Tar 18 min med tåget från stationen till Stockholms östra. Kanske mer 20 min än 15 dock men nästan

        ja, fast sen ska du ju till butiken? google maps säger igen att det är 44 min kollektivt, går du från station kanske du sparar lite tid men under 30 min tror jag inte du gör det på 🙂

          Men driver ni? Det är 35 min från Österskär som är slutstation. Definitivt ca 17 min från My. Varför är detta ens en debatt??

    Är det vanligt att man lägger ut sin nyrenoverade lägenhet som man endast bott i några månader för att ”känna av läget”?

    Låter obegripligt för mig

      Vanligt och vanligt, men finns många som lägger ut sina nyrenoverade lägenheter som ”kommande objekt” för att se hur intresset ser ut osv, sen säljer man bara om man skulle få ett riktigt bra bud.

        Men det är konstigt, när hon köpte lägenheten, i våras tro jag, var den fantastik. Läget, omgivningen, närheten till sonens skola osv.
        Här skulle de bli gamla, aldrig mer flytta.

        Dagen innan annonsen kom på hemnett la My ut en bild på sitt vardagsrum och skrev ”bara en stor matta som saknas, sen är det klart”.

        Vad skulle det vara bra för???

          Kan ju finnas flera anledningar. Men sen kanske hon helt enkelt bara vill se om renoveringen ökade värdet, eller så har det hänt något i privatlivet. Har ringt på många lägenheter där mäklaren sagt att det bara är ett kommande och att personen som bor där inte bestämt om hen vill sälja eller inte. Ibland ligger såna annonser ute i över ett år.

          Räntorna går upp. Hon kanske vill sälja och göra en bra vinst? Eller så blir det 3n ny värdering och hon slipper amotera?

        Fast då är det väl inte med visningstider direkt.

      Hennes hyfsat färska äkta man har varit ovanligt osynlig den senaste tiden. Hmmmmm …

      Inte så vanligt men det händer nog, My vill kanske bara kolla läget och försöka tjäna pengar på en försäljning. Tror dock att en flytt är planerad och i görningen och är ganska säker på att hon även försöker få sin blomsterbutik såld. Det är inte länge hon brukar bo på varje ställe, några månader till ett år brukar det ju vara bara.

      Bästa tillfället att ”känna av läget”, nu när bostadsförsäljningarna peakar!! 🫡😅

      Om man bara hade sig själv att tänka på och gjorde vinster ofta ser jag inget problem, men att ett barn som redan haft det tufft och skakigt utsätts för att knappt bo in sig i sitt pojkrum innan det är dags att packa ner allt. Det tycker jag är egoistiskt av den vuxne!
      Hon är skyldig honom lite lugn och ro nu efter allt som varit.

    Katrin ska minsann stämma staten för sveda o värk 😉

      Ett statligt väsende har stämt henne minsann 😂

    Kan det vara så att hon inte vill att hennes anställda (om hon har någon/några) inte ska veta om det eller varför ljuga om det? Blir ju jättekonstigt sen isåfall när sanningen kommer fram. Hon borde vara struntat i att svara.

      Med tanke på att man absolut inte får prata med personalen om det

      Hon har inga anställda, bara personer till låns på maximalt sex månader för att undvika att gå från lönebidrag till ”riktig” anställning.

        Jaha okej, men kanske inte är så attraktivt att ”låna ut” sig till henne om den är till salu. Men jag ska inte spekulera mer, vet inte hur det där funkar, var en killgissning bara 😅

          Helt tvärsäker på att My inte haft lönebidrag på åtminstone en person som varit anställd hos henne. Man får säga vad man vill om My men hon satsade ordentligt för att det skulle bli bra. Hon anställde en av de mest ansedda floristerna i det här landet.

            Och hur länge var C kvar? Just det, sex månader …

              Men svaret var att C kommer på tisdag. Det har passerat många tisdagar nu. Flowerpower 💪

            Jag tror också att C fick riktig lön.
            Sen att hon fick ”bära allt själv” medan My sitter med en latte i handen är en annan sak. My skulle behöva jobba i butiken själv och lägga gymet åt sidan ett tag. Hårt arbete lönar sig oftast i längden.

    exonthebeachspoiler uttryck? Ursäkta för OT.

    Men jag blir galen för typ inser jag är gammal eller pratar ”ungdomar” så här? Hennes uttryck typ ”skriker ur f*tran på finska” etc etc. ”Skrek baklänges på 10 olika språk rumpan bla bla”? Mycket könsord etc? Alltså undrar om jag är för gammal för att följa henne för jag fattar inte är det typ något nytt att prata sådär? Typ som när alla skulle härma ursäkta podden (tror jag det var så chansar) när dom sa men HAllååå eller FINA JAG. Men det var ju typ ändå ok jämfört med detta.
    Tycker typ ändå jag hänger men typ nya slang osv haha är 30 men sättet just hon på skvaller kontot skriver förstår jag inte? Tycker även det typ är väldigt ocharmigt och typ töntigt? Dock sprang jag runt med idomin i ansiktet när jag var 14 så ska inte säga något egentligen haha men förstår inte dessa utryck.
    Känner ni någon annan som skriver/pratar så här? Säger man så här högt också typ i ett samlat?
    ”Johanna är gravid!”
    ”Nej skojar du skrek baklänges genom framstjärten på grekiska”
    ???

      ursäkta för alla stavfel jag skriver från en gammal iphone som vägrar samarbeta**

        Haha nu är jag inte rätt person att svara då jag också är 30, tror inte du hittar några fjortonåringar på den här bloggen meeeen har släkt och klasskompisar som är under 20 och nej, de pratar inte sådär. Sen är Nessa typ 26 tror jag? Inte direkt en ungdom haha.

        Tror mest hon försöker göra en grej med sitt språk och så har hon fans som hänger på när de pratar med henne. Tror knappast de snackar så med sina föräldrar.

      Jag tycker det var jobbigt att läsa din text med alla ”typ” du slängt in i texten.

    Mytomanen borde låta Lilleman flytta hem till sin far där han förhoppningsvis kan få en någorlunda stabil uppväxt.

      Jag trodde på henne när hon kämpade för L och åkte ned till Öland för att han skulle slippa resa och t.o.m. ett tag flyttade dit, men nu vet jag fan inte längre. Tror dock att hon skulle lyckas med sin butik i en mindre stad med mindre konkurrens.

    Varför är My och Jonas skrivna på olika adresser?

      Jonas hyr sedan flera år ut sin lägenhet, samtidigt som han är skriven hos My. Svarta pengar är också pengar.

        Sorry, han är inte skriven hos My, fast det är där han bor.

          Bara det visar ju på att de inte är helt hederliga utan nyttjar kryphål och sätt… Vissa känner till alla sätt som går att nyttja och nyttjar precis allt som går. Vissa är bra på att både ljuga, bortförklara och att hitta diverse kryphål. Alla sätt är bra utom de dåliga och otillåtna om man säger så. Många som kommer undan med att inte bo där de är skrivna.

        Vad då svarta pengar?

      Konstigt att de inte bor ihop när de är gifta. Ja jag vet att man kan vara särbo och gift men … ah vad ska man säga, verkar finnas en hel del …..

    Hur går det i gymmet då? Har hon ngr klinkers???

      När gravid träning erbjuds så är det bäst att anlita någon annan.

    Och varför skulle hon vara ärlig i sitt svar nu när hon aldrig är det annars?

    Eftersom det står & på två ställen i annonsen så lutar det väl åt en viss person.

    Luktar lögn, kryphål och lite annat. Vissa ser till att utnyttja allt som går att utnyttja. Det trixas och fixas för att tjäna pengar. Finns många sätt att använda sig av för att göra vinster om man säger så, och vissa är mycket insatta i det och gör allt som går att göra.

    Undrar varför hennes blogg har legat nere i flera dagar??

      Tror den är infekterad med nåt skit 🦠

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.