Kritik mot JLCs senaste reaktionsvideo

Trion som är JLC publicerade en ny reaktionsvideo på tv-programmet ”Förrädarna” under gårdagen, men fick omedelbart kraftig kritik för sättet de tre pratar om deltagaren Mi Ridell Pettersson, hennes ålder och hennes utseende. 
Jonas ska ha sagt att hon ser bra ut för en 70-åring men inte för sin ålder, någonting som ska ha klippts bort ur videon i efterhand, mensom finns publicerat här på Tiktok:

@jlc.clips

#foryou #jlc #viral #humor

♬ originalljud – .

FYI – JLC blev precis korade till ”mäktigast på sociala medier 2023” av Medieakademin. 

Så här låter det i kommentarsfältet under video:

Jag har sökt JLC för en kommentar, och uppdaterar om jag får någon sådan.

Tack för tips!

73 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Lyssnade på deras podd för tycker dom är sköna men slutade efter det med Jonas kom fram. Dom som månar om att vända på machokulturen så visar det sig att J är som vilken fuck boy som helst.

      Fast vad har kommit fram mer än skvaller från Nessa?

        Ingenting. Och hon har bara gått på hörsägen. Hon har redovisat ungefär noll fakta. Både Jonas och Malin har ju dementerat ryktena.

          De har väl bara dementerat ryktet angående Paow? Att det var Paow Jonas var otrogen med. Jag kan ha missat det, men jag har inte sett att de dementerat otrohetsryktena utöver det med Paow. Nessa har gått ut med att J är otrogen men att det inte var med just Paow.

            Så har jag också uppfattat det, ccccccc.

      Har följt JLC sedan start och brukade gilla deras videos. Senaste året (?) känns det mest som att fokus har legat på att dricka alkohol (typ varje video) och resor (på rymmen-avsnitten). Inte så roligt eller genomtänkt längre…

    Obegripligt att ett gäng mobbare har sån makt i sociala medier 🤯

      Tycker det verkligen speglar tiden vi lever i väl.

        Sant.

        Såg nyss ett inlägg på insta om att gissa smaken på årets julchips. Till och med där blev folk ovänner i kommentarsfältet och kallade varandra idioter och annat.

          Urtrist utveckling!

    Tänker genast på Elsa Billgrens inlägg om att lägga sig under kniven och kommentarsfältet där. Det är fan inte konstigt att kvinnor funderar på ingrepp (och sen förlöjligas oavsett om de gör något eller inte).

    Hur tror de att de själva kommer att se ut när de är 70 år? Att åldras är naturligt och ngt vi ska vara tacksamma för.

      Fast personen i fråga är inte 70

      Hon har ju inte åldrats naturligt dock. Hennes fejs tillhör plastikkirurgen.

        Jävligt bra kirurg i så fall för hon ser ut som hon alltid har gjort.

          Hon kan ju knappt röra ansiktet?

            Jo det tycker jag att hon kan.

            Haha lägg av det kan hon ju

            Jämför med hur hon såg ut i rena rama rolf. Tycker hon ser likadan ut fast äldre.

      För jävliga 😂😂😂 Ingen är ju snygg nu av dem heller.

    Hybris och har tappat det. Charmlöst, trist och skärp er för fan!

      Hur långt in i videon säger de detta?

        Du menar det som nu är bortklippt?

        Om du har TikTok så finns klippet på @jlc.clips

          Tack, jag postade det i inlägget!

    Men hur osköna är dom. Fint att dom hade den goda smaken att klippa bort det i alla fall men en ursäkt om att det kanske inte var så genomtänkt kanske kunde vara på sin plats.

    Jag tycker att Jonas verkligen jag kommer fram allt mer. Verkar ha en skev kvinnosyn och undrar verkligen hur det påverkar hans sambo. Flera gånger har han pikat henne (när hon inte varit med) i både youtube och podd.

      Pikat hur? Berätta mer!

      Vad pikar han henne om? Liksom, vad säger han? Hur säger han det?

      Det inte typ lite skämtsam/raljerande/sarkastisk ”jargong”? Typ som när man klagar på saker med sin partner som kanske är sanna, men man gör det på ett liksom ”kärleksfullt” sätt? Sådant läser ju utomstående lätt in elakheter i, menar jag, då de inte hör jargongen personen i fråga har i hemmet med sin partner, och sådant är ju lätt att ta med sig utanför hemmet och man tappar ju lätt uppfattning om hur samma sak riskerar mottas av andra, exempelvis.

      Obs att jag aldrig lyssnat på deras podd så jag vet ingenting om hur han pratar eller vad han säger om henne/relationen, så har inget underlag över huvud taget att göra något eget antagande på. Lägger till detta så ingen uppfattar detta som ett försök till att försvara J eller något, haha.

      Ville bara öppna samtalet för en diskussion om ifall fler nyanser kan uttolkas i hans uttalanden, men förblir öppen för möjligheten att han kanske helt enkelt bara är en rutten kompost och inget mer. 🥸

        Tycker ofta att Lucas och Carl pikar på det där kärleksfulla sättet som du beskriver men Jonas pikar helt utan kärlek. Jag har heller aldrig hört honom säga något härligt eller kärleksfullt om Malin.

      Jag håller med. Tycker det känns som att han tycker att han står över henne. Om man jämför med Calle och Sanna som känns mycket mer jämställda än vad Jonas och Malin gör.

        Calle och Sanna är så himla fina ihop och deras relation känns hälsosam♡

      Håller med om detta. Jag har inga konkreta exempel och jag är på tok för trött för att leta fram klippen, men tycker det kommer fram mer och mer hur jävla oskön Jonas är. Mentalt är han fast i hans primetime när han var 23 och alla tjejer tyckte han var så jääääävla snygg (tatueringarna och hans kropp var liksom coolt då). Det genomsyrar allt som kommer ut från hans mun, att han tycker han är så jäkla snygg.

      Det sorgliga är att just denna snubbe är ihop med Malin som själv varit öppen om hur hon kämpar med sin självbild och sin kropp under graviditeten och efteråt. Hon verkar jättegullig och har tyvärr fastnat för en douchebag som Jonas.
      Jag bara spekulerar nu, men jag kan fan ge mig fan på att Jonas innerst inne inte tycker Malin är nått att ha längre efter 2 barn. Och det är tragiskt om han nu tänker så.

      Han pratar ALDRIG om henne på ett kärleksfullt sätt, han knappt nämner henne. Nämner han något om hemmet så är det att han ”måste” ta barnen och hur jobbigt allt är och därmed inte kan vara med i alla JLC klipp.
      När Carl och Lucas pratar om sina respektive tycker jag det framkommer jävligt tydligt att det inte finns ett uns av bitterhet bakom det, utan att det bara är kärlek och roliga jargonger. Lucas tycker jag är ett bra exempel på hur man kan uttrycka sig ironiskt/sarkastiskt om sin partner utan det framkommer minsta tecken på att det i verkligheten skulle vara ett verkligt problem som man nu försöker skämta bort. Han har varit ärlig om vilken typ av skoj jargong han har med Frida och det SYNS och HÖRS att han ÄLSKAR det dom har tillsammans.

      Tror Jonas är sjuk olycklig och bitter, och Malin förtjänar så jäkla mycket bättre.

      Jag har också fått svårt för Jonas. Tycker ofta i podden att Lucas försöker prata om allvarligare saker eller bibehålla en seriös stämning när de pratar om mer komplexa saker, men Jonas kommer då hela tiden med plumpa skämt om sex osv och försöker göra stämningen oseriös. Reagerade på det i videon där Lucas pratar om när han åker ut från förrädarna och berättar om hur psykiskt dåligt han mådde, tyckte Jonas betedde sig riktigt illa där i hur han bemötte Lucas.

    Såg klippet på TikTok nyss, inte konstigt att han fått den kvinnosynen när han kommer fram till denna slutsatsen tillsammans med sin egen mamma.

    Känns inte JLC väldigt 2018 typ???
    Tycker dom borde rebranda å göra nått vettigare. Carl har väl en golfkanal tex. Visar ju på en vilja att gå vidare. Hans(förlåt) tråkiga tjej gör matprogram på youtube. Visar väl också på vilja att utvecklas å göra nått ”mer”. Lucas verkar va den vettigaste, han borde kunna göra så mkt bättre content än JLC-trams??

      Att ens hoppa av Chalmers för att göra Youtube…

        Haha!

        För typ 40 år sedan var det ett annat gäng som hoppade av sina studier på Chalmers för att satsa på underhållning i stället – de blev en av Sveriges största och mest framgångsrika humorgrupper någonsin.

        Hört talas om Galenskaparna och After Shave?

          Givetvis känner jag till dem, är från Trollhättan.

      Jag och min sambo följer dem och kan fortfarande tycka att saker de lägger ut är kul. Men vissa videos är verkligen bara gap och skrik med olika skämt på låg nivå. De borde inspireras av RMM som gått vidare i arbetslivet men fortfarande släpper en extremt välarbetad video med mycket engagemang bakom ca en gång i månaden. Deras podd är också av bättre kvalité tycker jag.

    Men vad säger människan? ”Då är hon inte så jävla fräsch längre”. Vilken riktig svärmorsdröm han verkar vara då. Jag har hellre ett rynkigt ansikte än hans smutsiga sätt att bete i alla fall.

    Pinsamma 🎅🎅🎅

    Hur trodde han att dom kommentarerna skulle landa? Kanske ska börja fatta att han är offentligt…

    Såklart Jonas säger så. Undrar om han vet att han själv kommer åldras? Han är så otroligt oskön! Och en av de mest korkade på sociala medier.

    Tror att de medvetet provocerar för att generera visningar? Ursäktar inget men börjar kännas som en medveten strategi från deras håll, Paow, han som skulle få en Porsche och nu detta.

    Förstår kritiken. Blev själv illa berörd när jag såg videon innan det klipptes bort

    Jonas kvinnosyn (och människosyn) är unken! Han har en sambo som pratar öppet om komplex över sin kropp och hur hon jobbar med att bara försöka acceptera sin kropp, och Jonas pratar ofta om kroppar på ett väldigt ohärligt sätt.

    Jonas firar verkligen äggets dag varje dag!

    Not The most good looking guys direkt.. Sitta och diskutera Mi med mamsen, vilka omogna fjantar..

    Hanna Theorin har fått sin bebis 🙂

    Men vilka fjantar. Aldrig hör talas om, men kan konstatera att, redan innan ens trettio, kör en av dem Robin Hood frippa..

      Att klaga på folk beteende och vara en gris själv är inte ett dyft bättre!

        Du menar utseende?

          Nej, tror inte apan gillad skämtet om en av killarnas frisyr..Det fick ju avsedd effekt. Känsligt att skämta om killar & hår, det görs sällan, men kvinnor, deras kroppar, utseende och åldrande kan det skämtas och häcklas om högt & lågt. Så har det varit och är fortfarande 2023..

            Det handlar inte om att det är känsligt. Men det går inte att klaga på en person som kritiserar någons utseende samtidigt som man själv gör samma sak.

              Enligt dig ”går det inte”, men jag tycker det är helt rimligt att svara på samma nivå och skämta om utseendet, som i det här fallet. De la ribban alldeles själva. Dessutom skrev jag att de var ”fjantar” vad innefattar för dig och mig är kanske helt olika, jag tycker de verkar oerhört barnsliga med den sortens hybris killar i grupp kan ha och vill verka tuffa, men när det kommer till kritan är de osäkra små pojkar, DET menar jag är fjantar och kritiserar deras omogna sätt generellt, än skämtet i sig. F.ö tycker jag kala killar är snyggt och att Mi Ridell verkar oskönt högfärdig. Plus att man får skämta om det mesta, sen om jag tycker den här typ av skämt är särskilt kul, är en helt annan femma. Det är de facto fortfarande så att det är mer känsligt att skämta om killars ”attribut” än kvinnors, vilket jag tycker är häpnadsväckande när vi skriver 2023. Fråga vilken ståuppkomiker som helst.

    Hanna har fått sin bebis!

      Stort grattis till lilla familjen ❤️❤️❤️

      Who?

      Vad roligt! Vad skönt att det verkar gått bra 💜

    De verkar ha helt okej hjärnkapacitet och emotionell utveckling, med tanke på att de är tretton-fjorton och precis har kommit i puberteten (någon av de är nog i förpubertet). Hur gamla var de, sade du? 30+?!?!?! Sjukaste jag hört. Cancel please.
    (Deras utseende tänker jag inte kommentera pga det gör man inte om man inte har något positivt att säga.)

    Jag häpnas över hur folk förvånas över det här. Det är ju precis vad man förväntar sig av killar vars recept till humor i mångt och mycket har byggt på ”peruk och tokigheter i kvinnokläder™”.

      Du känns lite som lärarna i skolan när man var yngre som viftade bort allt killarna gjorde med att ”de tycker ju bara du är söt” ”killar är ju killar” osv

    Gillar Carl, Lucas kan vara rolig, men Jonas beter sig som en snorunge allt för ofta för att jag ska ”klicka” med han. Varken humor eller en skön person liksom. Kommentarerna om Mi var inte okej.

    Blir inte direkt förvånad. Gick i samma skola som Jonas och kan ju tillägga att han var lika oskön då.

    När jag såg videon så var det före jag läste det här och efter det här var bortklippt, men ändå så tyckte jag att det var oskönt snack om att Mi var avundsjuk på Nicci för att hon är yngre. Redan där så kändes det som att det var ett gäng pojkar med ålders och peniskomplex som måste trycka ned kvinnor för att hävda sig själva.

    När jag såg videon så var det före jag läste det här och efter det här var bortklippt, men ändå så tyckte jag att det var oskönt snack om att Mi var avundsjuk på Nicci för att hon är yngre. Redan där så kändes det som att det var ett gäng pojkar med ålderskomplex som måste trycka ned kvinnor för att hävda sig själva.

    Kommentaren där i stil med ”ni hade inte sagt samma sak om det var en man”.
    Nej, förmodligen inte. Men tänk nu om de varit tre tjejer och Mi en man, DÅ hade de sagt exakt samma sak.

    Jag tycker också att hon ser äldre ut. Minst 60 år. Så fånig med sina löjliga skratt i Förrädarna, dessutom.

      Handlar ju inte om hur gammal man tycker någon ser ut, utan hur man uttrycker sig, speciellt när det är offentligt 🤦🏻‍♀️

    Alltid fått bad vibes av Jonas

    Jag har tänkt EXAKT samma sak !?!? Hahhah .
    Jag trodde verkligen att hon var mellan 70-75, och tyckte hon var så vacker. Googlade och såg att hon inte är mkt äldre än min mamma som fortfarande ser ut som 45 ( trots 55 år)
    Blev så chockad !?

      Snark.

    Kan hälsa gossebarnet att han aldrig kommer att få ett fejs att sakna på äldre dagar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.