Pontus Rasmusson fortsätter mjölka mammans cancerdiagnos

Kände Pontus Rasmusson och hans mamma av stämningen efter sin hårt regisserade video från i helgen? Missade du den kan du läsa inlägget om det HÄR.
Nu gör Rasmus ett nytt försök att använda sig av sin mammas sjukdom för att bygga upp sitt nya Instagramkonto genom att hänvisa folk dit med uppmaningen att man ska kommentera med ett rött hjärta om man också hatar cancer.

Om man älskar cancer då? Vilken färg på hjärta ska man kommentera då?
Jävla spån!

Tack för tips!

74 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Kan någon berätta om Pontus sökt och kommit in på polisutbildningen??

      Extremt otäckt ifall han har kommit in på polisutbildningen.

        Hade aldrig kunnat ta han seriöst som polis. Aldrig
        Hoppas verkligen han kuggar om han kommit in .

      Jag hoppas han skämtar. Men det är ju brist på poliser nu så man får väl dra ner på kraven. Dumpen har f ö haffat en del Gäddor som jobbar som polis..

      Klart han inte har.

      Om man vet minsta lilla om utbildningen så vet man att han aldrig skulle komma in på den.

        Vad jag har läst så är det många olämpliga personer som visst tar sig in. Sen att en del av dom sållas bort under utbildningen, men det finns spån som på något sätt lyckas komma hela vägen i mål.
        Min man blev stoppad av ett par polisstudenter, en kille och en tjej, för en spontan trafikkontroll en sen kväll. Dom kollade hans körkort och frågade om hans förehavanden, samtidigt som tjejen tar fram en läppglans för att bättra på sminket mitt i allt. Verkligen noll känsla för timing och professionalitet där. Men ja, vi behöver poliser även i framtiden så man tager vad man haver. Vi får vänja oss vi TikTokande konstaplar med våldsmonopol i framtiden.

        Det har ju visat sig vara väldigt många olämpliga som kommit där de senaste åren.

        Ett resultat av att man sänker kraven för att komma in på utbildningen.

          Att många olämpliga kommer in, det vill säga.

      Är rätt säker på att han skulle faila både den fysiska men framförallt det psykiska utredningen. De intervjuar ju familjen osv, både ju framstå väldigt klart för att its a big no no.

        ”De intervjuar ju familjen”

        Det gör dom inte alls.

        Varför tror du att familjen skulle bli intervjuad?

        Intervjuar familjen?! Var har du fått det ifrån?

      Nej, han har inte kommit in. Jag vet inte ens om han sökt ännu . Tror mer att det är hans plan och något han vill göra content av (därav skriver texten i bio )

      Det kan helt enkelt inte vara möjligt!

      Kan verkligen inte tänka mig att han har kommit igenom säkerhetsprövningen, kan ju misstänka att den är hårdare för de som ska utbilda sig till poliser en de som jobbar civilt inom polismyndigheten.
      De behöver liksom bara googla hans namn för att märk att han är olämplig.
      Det finns ju olika säknivåer så att säga, varav en är en itervju med SÄPO där de går igenom allt som på dig.

      Det är klart han inte kommit in.

    Han kan omöjligen ha kommit in på polisutbildningen, inte en chans att han har kommit in där, inte i Sverige iallafall, det är isåfall om han utbildar sig till polis i något annat land. ”Följ med när jag utbildar mig till Polis”.. han skriver ju att han utbildar sig till polis just nu. Det kan väl omöjligen vara i Sverige?! Eller ljuger han? Är inte det ett brott att utge sig för att vara polis/plugga till polis? Det är kanske bara ett brott om man utger sig för att jobba som polis, kanske inte är ett brott om man ”bara” ljuger om att man utbildar sig till polis.

      Han har väl varit på mönstringen säkert? Det är ju första steget men också första steget att försvinna från möjligheten att komma in

        Mönstring? För att bli polis? Är detta något nytt?

      Det är bait som allt annat för att han vill ha reaktioner.
      Han hade inte klarat psykologintervjun.
      Han hade inte klarat säkerhetsprövningen.
      Tvivlar dessutom på att han hade klarat styrketestet och personlighetstestet.

        Nä asså jag har kompisar som kuggat testerna för att komma in och även kompisar som nu är färdiga poliser. Jag är seriöst förvånad över att de som kuggade INTE togs in (med tanke på personlighet, människosyn, fysik osv) så jag skulle vara ännu mer förvånad om någon som Pontus faktiskt lyckades ta sig in på utbildningen – i synnerhet med tanke på all skit som finns om honom på nätet.

      Det är inte brottsligt att säga att man jobbar som polis om någon frågar vad man arbetar med. Eller att man pluggar till polis. Du får däremot inte utge dig för att vara polis för att ”göra polisjobb”, jag kan tex inte stanna dig i din bil, säga att jag är polis och att jag vill se ditt körkort.

    Inget som jag står för men måste ändå citera min morfar: Den där ungen skulle behöva ett rejält kok stryk.

    ”Kommentera ett rött hjärta om ni också hatar cancer”. Känns som något en 9-åring skulle säga. Eller Johanna Bladh. Känns alltid som att Rasmus är ett litet barn mentalt. Har han levt extremt isolerat? Han skulle behöva ett riktigt jobb bland ”vanliga människor ” så har fick lite nya perspektiv och referensramar för hur man uttrycker och beter sig. Ett heltidsjobb på ICA i ett år så blir han nog normal.

      Men en nioåring ska inte ha ett Instagramkonto!

      Haha!
      9 åring eller Johanna Bladh

      Eller på Samhall. Har han gått i gymnasiet?

        Ja det har han.. det sjuka är att han har väldigt bra betyg enligt betygsdokument han visat. Ett riktigt praktexempel på att bra betyg inte är lika med en smart människa .

        En förolämpning för alla som jobbar på Samhall dock.

      Kan det inte vara så att han inte har några riktiga vänner då? Att han blivit mobbad och att folk(som inte är 9) är hårda och anti honom och med det som hänt nu, typ spottar folk på honom?
      Då är det ju rätt rimligt att han inte söker ett vanligt jobb å ”ger sig ut i samhället” även om han ju skulle behöva det för att få in lite vett i skallen

        Så bara för att man blivit mobbad får man bete sig som Pontus och ”slipper” ge sig ut i verkligheten. Att jag inte visste att jag kunde dra det kortet för mobbad blev jag under hela skoltiden, ångest och ptsd är ständigt närvarande. Men nog har jag sett till att få både utbildning och arbete för att dra mitt strå till stacken.

        Dök upp någon från hans gymnasium i flashbacktråden. Han hade vänner, var inte mobbad. Levde isolerat bara och hade konstiga idéer för sig i vissa skolarbeten, typ att de skulle sälja något med sexiga tjejer. Ingen verkar reagerat nämnvärt på honom i övrigt.

        Han verkar inte haft vänner sen studenten dock.

          Jag tror inte många haft/har en sån märklig relation till sina föräldrar som han har. Istället för att bygga på kamratrelationer och levt som en vanlig tonåring, så har han levt med sina föräldrar och spelat in prank osv. Tror det är väldigt ovanligt.

    Det är sååå mycket som skaver med denna person. Eller förlåt hela familjen är ju helt knäpp.

    Har nu kollat på den förra märkliga videon. Jag tycker rent faktamässigt att det mamman säger stämmer med min erfarenhet så det kan nog vara sant. Sättet hon framför det på är lite udda men hon kanske har manus för att inte totalt bryta ihop?

    Aldrig att han kommer in på polisutbildningen.
    Tre års arbetslivserfarenhet . Tror knappast att några Youtube inlägg räknas som det.

    Lugnt. Det närmaste polis han kan komma är med en maskeraddräkt från Butterick’s.

    Och anmäl det nya kontot till YouTube: ju fler, desto bättre.

      Ah, Instagram, sorry.

    Jag kan inte låta bli att tänka om det är bara för att du inte tycker om den här personen som du tar till öknamn. Eller om det är just att det är cancer som är inblandat. Vad är det som gör just detta mjölkande så emotionellt för dig?

    Det är ju inte som att du kallar andra influencers som uppenbart mjölkar andra slags hemskheter för nedsättande namn. Eller ens tar upp deras mjölkande överhuvudtaget.

    Inte för att jag försvarar vad Pontus gjort, tvärtom.
    Jag tycker bara att det är lite smått löjligt att vissa influencers blir dragna till stupstocken för varje liten grej de gör. Medan andra influencers är så pass skyddade att det inte ens är tillåtet att kommentera om dem.

      Om man som influenser har en dragning till barn, och säljer trosor med sin bild på till småtjejer, så är han värd allt ovett han kan få.

        Jag tycker bara att det blir skrattretande och faktiskt, inte så trovärdigt, när man kritiserar något man vanligen inte brukar kritisera. Fastän det faktiskt är rätt vanligt bland många andra influensers. Speciellt när dessa historiskt sett blivit till och med skyddade och försvarade här på bloggen.

      Vilken influencer har gjort / gör något olämpligt som du tycker har kommit / kommer undan med det?

      Det är så det mänskliga psyket fungerar. Vi är programmerade till att upptäcka saker som skaver på ett sätt som inte passar gruppen. Är man annorlunda på fel sätt så ska man förgöras. Pontus har säkert gjort dåliga saker men vilka influencers påverkar inte på ett dåligt sätt. Lätt att bli förförd av en normativ eller attraktiv förpackning men de är oftast det som gör mest skada eftersom de kan verka under radarn. Pontus har ett avvikande beteende och det finns säkert en naturlig förklaring till det. Försvarar inte dåliga beteenden som går ut över andra men det blir så konstigt hur vissa hyllas och andra inte men i slutändan är ändå omfattningen av skadegörelsen det viktiga…även om det för den enskilda individen kan upplevas olika eller lika fruktansvärt. Att bli lurad och utnyttjad av Pontus kan vara lika förödande för en person som det är för en annan att bli inspirerad till ätstörning eller att ta ett lån eller skaffa sig pengar på ett sätt som inte är bra ( sälja sin kropp) för att ha råd med en viss livsstil osv.
      Jo, man måste faktiskt tänka några steg längre och se vart allt landar i slutändan.

      Håller med där! Det finns ett gäng influencers som är ”skyddade” och som det inte skrivs om. Varför?

      Men Pontus, och hans familj, har inte bara gjort en liten grej. Det är minst 14 skandaler som det har stått om i kvällstidningarna. Och det värsta var nog lurendrejet med Barncancerfonden. Eftersom de inte fått något, så stoppade han väl pengarna i egen ficka. Och det är oförlåtligt. Och resten har varit lögner, sexprat och att lura till sig pengar av barn. Så deras rykte är förstört, men det är självförvållat.
      Att hans mamma har cancer tror jag på. Men att de nu försöker utnyttja denna situation är ganska så bedrövligt.

    Matilda djerf håller på att bli cancellad på tiktok.. tydligen har hon anmält massa influensers för att ha delat med sig av dupes till hennes produkter

      Kan du utveckla

        Tror det är en större grej bland amerikanska och allmänt internationella mikro influensers. Matilda har inaktiverat sitt tiktok-konto och raderar kommentarer på instagram. Men tydligen copy right-strike:ar Djerf aenue mikro influensers som delar med sig av dupes på hennes kläder som de har hittat på amazon etc vilket har gjort folk arga då hennes kläder inte är särskilt originella heller. Ska finnas en reddit-tråd där folk listar allt hon har kopierat. Men folk är också irriterade på att hon går på mikro influensers som riskerar att få deras konton nedstängda istället för att anmäla företagen som kopierar hennes kläder..

      Min man cancellad för det?

        *blir

        Man blir cancellad för allt.

      Men vad fånigt (om det stämmer) av Matilda. Är väl ändå hyfsad reklam för antar folk visar hennes plagg och sen en ”dupe”. Det gör ju att fler får upp ögonen för hennes märke (vet att det redan är stort men kan ju bli större) och kommer ändå välja hennes före dupesen. Kommer alltid finnas de som köper den dyra varianten istället för dupe så tror inte hon behöver oroa sig. Även om jag fattar att man blir grinig.

        Ja det är de argumenten folk använder, att det är influensers som gillar hennes märke men som delar med sig av billigare dupes till sina användare. Många säger till och med ”denna från amazon är skitdålig kvalité men ser i alla fall likadan ut”. Så det är ju knappast hennes målgrupp hon förlorar

      Jag fick mail från Djerf Avenue om att mina personuppgifter läckt eller legat öppna för obehöriga vilket bryter mot GDPR-lagstiftningen. Någon annan som drabbats?

    Mina tankar om Pontus +mamman. Konstigt att komma med detta nu besked om cancern kom i december.Pontus börjar med dramatisk röst att säga ” min mamma kommer att dö”,sen dramat med att låta det hänga i luften.Ja vi alla kommer att dö. Det finns inslag som känns att de mjölkar ut drama. Pontus: mamma du kommer att klara detta Tack vare dig och dina följare.Språket de använder låter som talspråk till barn..Jag kokar,det är så fel på många plan att lägga ut,även om hon har cancer..

    Jag har nyss förlorat min mamma i cancer och tycker det känns jävligt magstarkt att göra content på en sån diagnos.

      Beklagar verkligen sorgen. All omtanke 🌸

    Tänk vad tryggt man ska sova med vetskapen att han som polis och ute och tar tag i gängkriminaliteten.

    Ser även folk på Facebook som skriver inlägg av typen ”dela inlägget om du hatar cancer” och liknande .
    Det är verkligen att göra absolut 0.

    Vill man göra skillnad på riktigt så är ett bidrag till Cancerfonden rätt väg att gå.

    Swish: 901 95 14
    PG: 901986-0
    BG: 901-9514

      Jag har också sett en massa inlägg typ ”jag vet att de flesta av mina vänner inte kommer dela detta, men de som delar är de som VERKLIGEN hatar cancer” som att man tycker att cancer ändå är lite halvokej bara för att man inte delar all skit man ser.

      Jag avskyr verkligen de där Facebook inläggen om att dela något. Jag förstår verkligen inte de människor som gör det gång på gång på gång. Jag förstår verkligen inte att de får ut något själv av det eller om de enbart gör som de blir tillsagda utan att tänka själva.

      Jag skänker pengar både till Cancerfonden och till Ung Cancer. Ung Cancer är ett fantastiskt stöd för unga anhöriga och unga sjuka. Ofta glömmer man bort hur omvälvande en sån här diagnos kan vara för de anhöriga, därför tycker jag det är fint att stödja en sån organisation som tar hand om just unga anhöriga då jag själv en gång i tiden var det ❤️

      Precis så 🎯🎯🎯 Men han fejkar ju t.o.m. bidrag till Cancerfonden?! Hur ska man kunna lite på något som kommer från honom?

    Jag har haft cancer och tack vare svensk sjukvård lever jag idag. Jag känner en enorm tacksamhet över att jag lever idag, att ha cancer och gå igenom cytostatikabehandling är verkligen det värsta jag gått igenom och det har på gott och ont format mig till den jag är idag. Nu jobbar jag med cancersjuka och vet att det år vanligt att många skapar insta-konton som fokuserar på sjukdomen och ”resan” mot att bli frisk. De kontona är verkligen ingenting som det Pontus håller på med. Jag mår liksom lite illa av det. Att mjölka det för pengar (vilket jag 100% tror att han gör) är så jävla skevt. Har otroligt svårt att förstå vad han håller på med.

    Jag tror att hon har cancer, vilket gör det hela ännu konstigare. För visst är det under denna tid som hon la till ”fd mamma till Pontus” i sin bio? Vad handlade det om? Dessutom har Pontus rest under hela denna period, och som han säger ”inte kunnat vara hemma”. Nu beter sig väl folk olika, men han säger det som att han inte kunde vara hos henne och att det var jobbigt, konstigt. Videon var jätteannorlunda, hur de båda stakar sig mellan orden och fortsätter använda sig av Bolibompa-rörelser, suckar och konstpauser. Pontus hade en tiktok-live igår och det är nog den första där han faktiskt verkar varit tagen på riktigt, men något skaver på något vis ändå.

      Var är pappan? Han ska väl i första hand vara ett stöd för henne och inte Pontus. Och varför gjorde man en nedräkning till den stora nyheten.

    Jag har två nära som fått diagnos bröstcancer.
    Min mamma i december förra året, och min vän för tre år sedan. Båda lika jobbiga, båda två olika resor. Der får mig reflektera.

    Det är något som är way-off i YT klippet som presenteras.

    – Det råder mobilförbud på sjukhus, att öht tänka på filma/spela in content under denna tid?
    – Vid Operation så har du INTE på dig gula vinter kängor. Du har operationstrumpor och ligger i av avskild del av sjukhuset.
    -Språket är riktat till barn, varför?

    Jag vill bara inte tro att någon skulle profitera på detta, men det är något som är fel?

    Min mammas resa var att hon opererade bort ena bröstet, min kompis(som är 32 år) fick operera bort båda och går forfarande på mycket mediciner efter cellgifter.

      Det är absolut inte mobilförbud på sjukhus. Patienter o anhöriga har alla mobiltelefoner.

        JA man får ha mobil på sjukhus, men du får inte fotografera utan att ha fototillstånd från sjukhusets/regionens kommunikationsavdelning. Gäller både professionella fotografer, som privatpersoner. (Förlossning och BB kan ha andra regler pga mycket svårt att efterleva ett förbud där)

    Rättelse:

    Självklart får man ha mobiltelefon på sjukhus, men att spela in vårdsamtal med läkare ex ligger förslag (som du säkert redan vet?).

    För att publicera på sociala medier ska man inte kunna härleda till vem och man ska ha godkännande.

    Att filma under sitt läkarbesök (för publicera ihopklippt) är beklämmande!

    ”Om man älskar cancer då? Vilken färg på hjärta ska man kommentera då?”
    Det var faktiskt det roligaste ifrågasättandet du har gjort, camcam!

    Bara jag som tycker det luktar lite som en svensk Scamanda?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.