Diskussioner i kommentarsfält

Inne på Magdalena Graafs blogg diskuteras hennes smärtmedicinering, och inne hos Isabella Löwengrip diskuterar man hennes ätstörning och huruvida man anser att hon är frisk från den eller inte. 
Jag hoppas att Isabella är så pass frisk att hon kan hantera dessa diskussioner, men jag tvivlar på att hon hade skrivit om den på det sätt hon gör om hon inte var beredd på kommentarer.
Vad gäller Magdalena så har hon bara ont, ont, ont och skriver att ingen smärtlindring hjälper mot hennes smärta.

Ur Isabellas kommentarsfält:

Ur Magdalenas kommentarsfält:


Jag förstår att hennes läsare försöker hjälpa till, men att lämna en rekommendation för exempelvis Fentanylplåster, som om det vore tips på en trevlig restaurang, är lite märkligt. Det rör sig om extremt starka mediciner som de flesta av oss reagerar olika på, och jag tycker inte man ska rekommendera dem överhuvudtaget, i alla fall inte i ett kommentarsfält.
Skicka din rekommendation i ett dm, om du nödvändigtvis vill dela med dig av sina erfarenheter. Det är min inställning till det i alla fall.

 

49 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Kul att Zara Larsson försöker ta tillbaka vad hon sa, ”uttryckte mig vårdslöst”. Hon visste precis vad som hände första gången hon skrev, att terrorister sköt ihjäl festivalbesökare.
    Deras plan var även att döda barn, vilket de gjorde, hela familjer.. så ja det blev väl lägligt att låtsats att hon hittat sin empati nu

      Ja, idiotin har fått ännu ett ansikte!

      Tror ni på allvar att hon tyckte det var bra att Hamas mördade barn?

        Alla vänsterskribenten förnekar att Palestina någonsin dödat eller skadat någon!

          Men nu pratar vi om Zara Larsson som är ARTIST. Inte journalist eller skribent.

            Samma sak tyvärr!

              Det är inte samma sak och lite nyfiken, vilken etablerad (inte bara någon random galning med en liten blogg eller instagram-konto) skribent i Sverige till vänster har sagt att Hamas aldrig tagit till våld eller begått något terrordåd? För har läst en hel del och inte sett en enda ha den åsikten.

                Det är för att det inte stämmer. Den som kommenterar här uppe har helt enkelt fel och verkar mest vilja hata på vänstern.

          Konflikten mellan Israel och Palestina är inte svartvit. Man kan inte vara antingen emot Palestina eller mot Israel. Man behöver kunna kritisera båda parterna och vara emot detta våld som drabbar oskyldiga på BÅDA sidorna.

            Jag stör mig så oerhört på att man inte kan hålla två tankar i huvudet samtidigt. Man måste kunna förstå att det som händer i Isreal är fruktansvärt, samtidigt som man måste förstå att Palestina varit med om precis samma sak. Ingen sida är oskyldig eller god. Dock drabbas oskyldiga på båda sidorna.

              1) När har Israel siktat in sig på barn, ungdomar eller kvinnor som primära mål? Återkom gärna med källor isf.
              2) Hur många självmordsbombare från Palestina (och fler länder) har däremot inte sprängt fullsatta bussar, folk som köar till diskotek, marknader, arenor mm?
              Återkom gärna med ett antal.

              Du kan inte förhandla med dessa. De förnekar din rätt att existera.

                Du kan ju läsa den här rapporten. Obs det försvarar inte på något sätt Hamas fruktansvärda dåd. Men det är inte så att Palestiner inte lidit pga Israel.

                https://www.amnesty.se/aktuellt/israels-apartheid-mot-palestinier-ett-grymt-system-av-dominans-och-ett-brott-mot-manskligheten/

                  På ett år stoppade Israel ca 560 attacker, inklusive självmordsattentat. Sug på den terroristsiffran en stund…
                  Just nu använder Hamas civila som sköldar, kriget har mer än börjat.

                    Behöver inte suga på någon siffra för har aldrig påstått något annat än att Hamas är en terroristorganisation som dessutom förutom att attackera Israel även slår ner palestiner om de protesterar. Men det tar samtidigt inte bort det faktum att staten Israel utövar apartheid och förtryckt civila Palestinier under lång tid, det finns dessutom många Israeler som är emot Netanyahu pga hur hans Palestina-politik. Det här är inte en god vs en ond sida. Det är en konflikt där det finns goda och onda på båda sidor gränsen och där civila betalar priset.

                      Vad jag inte fattar är att palestinierna röstade fram Hamas 2006 och PRO-partiet Fatah flyttade till Västbanken. Hamas var väl redan då en terrororganisation, dvs palestinierna visste vad de röstade fram?

          Vad är det för trams du skriver? Helt enkelt inte sant.

        Hon läser alltså på nyheterna att en terroristorganisation har gått in och skjutit ihjäl hundratals obeväpnade människor och tycker då att det är läge att rycka ut till något slags försvar av det? Och dessutom dra en jämförelse till det helt orättfärdiga Ryssland gjort i Ukraina.
        Människan verkar leva i någon väldigt komplex hittepåvärld. Tänk att vara så korkad att man jämt måste pudla.

      Zara är alltid extremt PK, en riktig ”pick me”-girl för extremvänstern. Förstår inte varför kändisar uttalar sig överhuvudtaget när de ändå alltid ber om ursäkt sen/tar tillbaka det. Säg ingenting då istället.

        Lina
        Det är tyvärr väldigt lätt i dag för en kändis att förlora status och jobb. Om de säger något som får en arg massa att agera så måste de be om ursäkt för att inte bli av med karriären de har.
        Det blir lite av ett moment 22
        Om de inte säger något så är det fel. Skulle de säga något då är det 50% chans att det de säger är eller blir fel.

        Sedan beror det givetvis på vad de säger i vilken situation!

        Vad är du då? Högerextrem? Politiskt inkorrekt? Vad innebär ens det?

      Har hon inte varit i negativa skriverier innan?🤔

      Tänk ändå, detta är ju Jesus hemtrakter, Betlehem ligger ju på Västbanken, där levde ju självaste JESUS, Betlehem och Nasaret. Hur sjukt är inte det?! Jesus egna hemkvarter är bland de värsta i världen?? Om Jesus har alla dessa fantastiska förmågor, kan vandra på vatten, bota sjuka, kan till och med återuppstå från de döda, osv varför har Jesus då inte återuppstått igen under alla dessa år och återvänt till sin egen HEMBYGD när det har varit krig, terror, våld där i årtionden, barn blir halshuggna, ungdomar torterade, mördade, osv. Varför räddar inte Jesus folket i sin EGEN HEMBYGD?! Varför låter Jesus sina EGNA LANDSMÄN bli torterade och mördade?! Och den största frågan av de alla; varför i hela friden accepterar GUD att detta pågår i Jesus hembygd?!! Kan någon präst svara på det, vi hade präster här i tråden igår. Varför hjälper inte Jesus sin egen hembygd??

        Därför att teodicéproblemet är olösligt, även om de troende försöker. Liksom när de försöker förklara den helige ande. Man kan lugnt utgå från att gud inte existerar.

        För det är vi människor som ska skapa kärlek och inte förbannade jävla krig!!!

        Kristna har olika svar på Teodicéproblemet men för det flesta handlar det om att Gud har gett människor fri vilja, betonande av Guds mysterium, eller tron på livets ändliga natur och förmågan att finna mening i lidande genom Guds godhet och tröst. Jag är själv ateist men kan tycka att det är trött att raljera över andras tro, speciellt i rätt mörka tider när en många behöver den. Så länge den inte går ut över andra och man vill tvinga andra att leva efter den så kan man få ha den.

    Fast fentanyl och annan morfin är ju inte direkt nåt du köper receptfritt själv på apoteket. Och ingen läkare skriver ut det bara för man vill ha det. Så spela roll vad folk tycker Maggan ska ta eller ej.

      Fast det lär inte vara speciellt svårt att få tag på andra vägar, tyvärr. Är man tillräckligt desperat med svår smärta finns det alltid risk att man testar annan väg. Då utan kunskap om dos, upp/nertrappning, mm.

        Ja jo men detta skrevs till Magdalena nyss fyllda 48 och 5 barnsmamma. Hon känner garanterat till fentanylens kraftfulla och livsfarliga verkningar och börjar inte googla hur hon ska få tag på det hur ont det är gör just nu.
        Hon ska snart få opereras, står på akutlista

          Hon har väl varit ihop med en lång rad av knarkare och brottslingar, den sista för bara några månader sedan. Har säkert kontakter.

    ”Prova fentanyl!”

    Ja se på USA hur toppenbra det kan bli när läkare är frikostiga med starka mediciner.

      Fast jag fick tex starka smärttabletter under kort tid vid borttagning tumör. Det är när läkaren skriver ut sånt i månader som det blir farligt.

    Morfin hjälper föga mot riktig nervsmärta…

    Idioter som tror att morfin är svaret på all värk. 🤦
    Gabapentin däremot kan fungera bra mot nervsmärta, men de tar ju inte bort själva problemet… Sen klarar inte alla Gabapentin heller pga biverkningarna.

    Jag tror att Birgitta är runt 70 år och inte har superkoll på hur farligt fentanyl kan vara. Men hon har samtidigt rätt. För att klargöra, fentalnyl används vid extrem smärta även i andra situationer. Det är inte optimalt men kan vara det enda som fungerar. Jag har liknande MGs problematik men gånger 20, egentligen mest för att det pågått under en mycket lång period. Jag använder fentanyl vid skov där kroppen inte svarar på någon annan smärtlindring. Jag har ingen beroendeproblematik som tur är, men jag förstår så klart att det kan vara mycket farligt för andra. Jag hade troligtvis inte levt i dag om jag inte hade kunnat ta bort den värsta smärtudden när det är som värst.

      Pernilla jag förstår dej. Ibland har man inget val utan måste få stark smärtlindring.
      Människor som ej haft svår lång värk verkar inte förstå det här inne?

      ”Liknande MG’s problem fast x20”? Hur vet du det? MG ska få båda sina höfter opererade/höftkulor utbytta. Om dina problem är samma fast x20..varför är du inte opererad ännu? Har man så extremt stora problem blir man prioriterad uppåt på väntelistan!

        Sent svar, men här kommer det. Jag missade chansen till operation för många år sedan, pga graviditeter och annat. Efter det fick jag flera skador (nerver, muskler, diskar osv) som gjort att ingen vill operera mig. Jag lovar att jag har gått i alla smärt-rehabprogram som finns, träffat de flesta smärtspecialiserade läkare, många ortopeder och kirurger. Flera har initialt varit öppna till operation, tills de ser mina plåtar och undersöker mig. Ingen har vågat, alla tror att jag skulle bli sämre då min kropp genom åren inte har lyckats återhämta sig eller låtits tränas upp pga smärtan. I dag kan jag gå med hjälp av kryckor, efter en operation är risken stor att jag förlorar den möjligheten. När 12-15 läkare avråder mig från operation, larmar om rullstol för resten av livet, så har jag valt att hitta andra lösningar.

    Hoppas Maggan kan träffa någon snäll och vettig man, det är hon värd efter allt strul!

      Man kan vara lycklig utan en partner med.

        Ja! Lycka är inte alltid tvåsamhet.

    Fentanyl är väll receptbelagd?

      Fentanyl är starkare än heroin, så du tror väl inte att det är receptfritt?….

    Skönt Maggan får hjälp med operation nu, hon har ju agerat och tagit tag i det hela själv, för att få snabbare hjälp, inte helt lätt när man har så ont. Hoppas nu hon har insikt om nitisk & noggrann rehabilitering efter en sån operation och vikten av att ta det varligt i början. Vad hon råkar ut för saker alltså, stackaren.

      Ansi….jag tror tyvärr Maggan tror på nån sorts universallösning.
      Nu gick det allt väldigt snabbt att hon fick diagnoser mm när hon kom till den privata kliniken.
      Hm? Jag skulle nog ändå försökt få bättre smärtlindring och fortsätta vården ”inom vården” så att säga. Nu har hon ju tydligen utslitna höftkulor, bråck och artros…allt på en gång. Konstigt förresten att inte värken gav med sig när hon nu varit till den utomordentligt duktiga kiropraktorn?
      Sen undrar jag hur ändå merparten av kommentarerna kom att handla om Israel

    Fentanylplåster fick inte min bror ens de sista veckorna av sitt liv fast smärtan av den där jävla cancern plågade honom varje minut och morfinet de pumpade i honom gav noll effekt. Jag vädjade till personalen på hospice att de skulle ge Fentanyl, men icke. 🙁

      För jävligt man undrar varför någon ska behöva lida till slutet ❤

      Jättetråkigt att höra! När jag jobbade på Hospice (korrekt term Palliativ avd) var det nästan alltid det första vi gjorde – satte på fentanylplåster. Sällan gav vi morfin, vi gav oxynorm eller palladon som är mkt mer potent (och krävs inte samma mängder som morfin). De allra mest smärtpåverkade där ingenting hjälpte sövde vi helt, såklart efter att patienten själv samtyckt. Viss smärta är omöjlig att kupera, då söver man. Tråkigt att de var så inkompetenta på hans hospice, det är ju där man ska vara bäst på smärta.

      Jättemärkligt kan man tycka. I detta fall. Kramizar till dig.

      Man har rätt att få smärtlindring vid livets slut. Beklagar att han inte fick det.

      Det kanske hade tagit hans liv direkt lika med dödshjälp alltså… Fast då borde läkarna varit raka och ärliga och förklarat det för er.
      Beklagar din förlust.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.