Tuffing?

Katrin Zytomierska söker efter en säljare till Clean Eating och skriver i ”annonsen” att det inte är lätt att kvala in som säljare hos dem och att man måste vara en riktig tuffing, annars gör man sig inte besvär. 
Jag undrar lite vad ”tuff” betyder i det här sammanhanget.
Behöver man vara ”tuff” så till vida att man klarar av en toxisk miljö med hård jargong eller behöver man mer vara ”tuff” och skrupelfri när det kommer till att få in produkter i butik?

Vad tror ni? 

79 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Vad har Kenza med saken att göra?

   Kategorierna blir fel ibland, påpeka det bara så fixas det istället för att spela dum.

    Alla kanske inte har läst här sedan tidernas begynnelse.

     Man behöver inte ha gjort det för att förstå att hon råkat klicka i fel kategori bara 🤷🏼‍♀️

      Eller så tror man att det saknas något i texten. Legitim fråga och onödigt att svara bitchigt.

       Menar inte att vara bitchig, men är väl ganska uppenbart att inget saknas i texten och att den handlar om storyn Katrin lagt upp, som tillochmed finns med ovanför texten 😊 ibland får man tänka lite själv.

        Ber om ursäkt om det var ”bitchigt” men det händer every so often att kategorin blir fel och det är ALLTID någon som ska skriva ”vad har xx med det här att göra” istället för att bara säga ”Camilla, kategorin blev nog fel” och som ovan säger, det ÄR enkelt att räkna ut att det bara är kategorin som har blivit fel.

         Haha en annan hann inte ens läsa att det hamnat i fel kategori

         Men herregud orka bråka om det.

          Dramatiskt att kalla det bråka, men du orkade ge ditt 2 cent so I mean 🥸😂

           Och ändå inte mest dramatisk här..

         Det är väldigt ofta inläggen här är slarvigt skrivna så det är inte omöjligt att man tror att det saknas någon mening eller ett stycke i texten. Är det verkligen svårt att svara snällt, om man nu ändå ska svara, istället för att anklaga någon för att spela dum.

          Ja eller att någon referens är lite väl långsökt osv. Men de flesta går direkt till otrevligheter.

           Ja det är väldigt svårt när saker är uppenbara.

    snaaaark

  I Zytomierskas fall är ”tuff” = ”väldigt korkad person som gillar att bli totalt utnyttjad”. Det säger i alla fall Google Translate.

   Tuff = Jobba som en idiot, utan grundlön, bara provision, utan övertid, lunchbreak, semesterersättning, sjukersättning, tjänstepension, fruktkorg, motionsbidrag eller fikabröd. Kanske får man ett torrt glutenfritt bröd om datumet gått ut.

    Exakt samma premisser som att arbeta i en mindre kommun inom vård och omsorg!

     I vilken kommun får man inte tjänstepension?

  Känns som Clean eating inte kommer existera så länge till så den tjänsten är väl inte så attraktiv, sen framstår Katrin som en chef man INTE vill ha.

  Masochist sökes.

   Verkligen. Kan inte tänka mig en värre mardröm än att inse att min närmsta chef är Katrin Z.

  Varför står det Kenza längst upp?

   För att hon lagt in fel kategori antagligen

   För att de är i hemlighet samma person.

    Vilket gräv!

  Proffsigt.

   Ja gud det är viktigt för vissa trögskallar att det står exakt rätt på kategorin, annars blir dom helt vilse och förstår inte inlägget.
   För du har aldrig gjort ett missta antar jag?!

    Men lugna dig. Hur vet du att personen ens kommenterade kategorin?

    Jag kommenterade inlägget, att Katrin skriver på det sättet hon gör när hon söker personal. Hur fick du det till att jag kommenterade kategorin?

     Det var väldigt vagt att bara skriva ett ord, du var otydlig.
     Om jag skriver korkskalle rätt ut är det svårt att veta vad och vem jag menar, missförstånd uppstår lätt.

      Är väl inte otydligt när inlägget handlar om Katrins story. Du kanske ska sluta kalla folk för korkskallar hur som helst.

       Jag kommenterade inte ens i den tråd där de pratade om kategorin. Du får väl titta mer noggrant innan du kommenterar och kallar någon trögskalle.

    Lika lätt som att missa en reklammarkering kanske 😜

    Vad trevlig du låter 🙃

    Vilken arg.

     Ja, ja…ugh!

  Gissar att de även har ”högt i tak” på arbetsplatsen.

  Sådana arbetsplatser brukar av förklarliga skäl ha hög personalomsättning.

  Tuff för att palla sälja hennes skitprodukter samt hennes taskiga jargong. Hon borde även ha tillagt att överviktiga göre sig ej besvär.

  OT: Paows utläggning om Norrmannen i story. Känns som ett skolboksexempel av skadlig relation. Nu var det hennes fel att han slog sönder hennes dörr. Och alla fina presenter han köpt, och hur mycket han älskar henne… nej nej nej, han är ett psycho!!

   Ja och väldigt svårt att lita på hennes uthängningar då hon lade upp bilder från april för att få folk att tro att det var nu. Vill gilla henne men hon måste sluta håll på så, är hon 13?

   Vaddå, är de tillsammans igen nu? Hoppas det inte slutar som för Lotta i Bromma…

   Ja alltså jag blir så… trött. Hon låter så manipulerad och som att hon är mitt i den mycket farliga normaliseringsprocessen. En förövare kan ju vara 90% uppvaktande, givmild och omhändertagande. Mycket bra på att säga förlåt etc.
   Men om de övriga 10% innebär våld, ska man lägga benen på ryggen så fort det bara är möjligt. Materiellt våld (att någon är våldsamt mot saker) är en sån jävla farlig varningsklocka.

    Hur jäkla utelåst, ledsen, full och besviken jag (eller nån jag känner) skulle bli skulle man aldrig slå sönder en dörr. Det är inte en normal reaktion och kommer aldrig bli, helt oavsett vad den andra parten har gjort. Att han sen är supergullig och snäll annars spelar absolut ingen roll! Polisanmäl och dumpa möget.

  Jobbar på ett ställe (kommunalt kan tilläggas) där det är ett väldigt prat om transparens, vikten av respekt för varandra, det ska vara ett bra arbetsklimat m.m. I verkligheten: massa hemlighetsmakeri uppifrån, många mår dåligt och är stressade, lönerna är låga (och då har de flesta ändå minst en högskoleutbildning i bagaget) och omsättningen är jättehög på personal. Det är något med ”kulturen” som finns där och som funnits där under de år jag jobbat. Svårt att bryta, uppenbarligen. Vi är många som kikar efter nya jobb…

   Oj, skulle ligga under kommentaren om ”högt i tak”

   Jobbar du i Olofströms kommun möjligen?

   Det är väl just därför det pratas om transparens och respekt, för att försöka ändra kulturen…?

    Det är oftast bara prat, händer ingenting

     Tycker jag inte, jag har jobbat på fler ställen där man jobbat på att ändra en tråkig kultur. Sedan är det ju upp till alla, det är svårt att ändra på en medarbetare som i 20 år kunnat skvallra fritt.

   Finns på många ställen, tyvärr

   Nu är vi visst två M som kommenterar, men nej jobbar inte j Olofström utan i Västsverige. Absolut, jättebra om diskussionerna hade lett till förändring men min upplevelse är snarare att detta inte sker öht. Transparens är ett av ledorden, men på alla år så har såå mycket hänt bakom kulisserna, och inget förändras.

   Samma på min kommunala arbetsplats! Massor av hemlighetsmakeri från ledningen.

   Har väll blivit lättare att våga vara visselblåsare genom facket. Det hoppas jag verkligen.

  Jag HOPPAS att ”säljaren” inte är den som får (obetald) praktikantplats och behöver hyra lokal av dem….. Men jag är nog miljöskadad som genast tolkade det hela så……

   Praktikanter brukar väl inte hyra lokalen hos den de praktiserar hos

    Nä, men nuförtiden tycks det mesta vara möjligt…! 😉 Helst ska man nästan betala influencern för att få äran att arbeta för dem. Och vistas i deras närhet.

    Det står ju så. ”Vi hyr ut kontorsplats”

  Hon vill så klart ha en person som drar in pengar till henne, men den annonsen kanske inte intresserar dem som skulle kunna göra det, de vill ha ett bättre jobb.

  Jag såg en jobbannons häromdagen där det stod det klassiska ”du ska vara självgående, du ska se vad som behöver göras”, osv men det stod även ”vi tänker inte lära upp någon.”

  Oavsett om man har tidigare erfarenhet av arbetsuppgifterna så behöver väl alla upplärning på en ny arbetsplats?

   Vad var det för slags jobb?

    På ett galleri

   Haha, ja de låter hyggliga. En nyanställd måste alltid läras upp, hur ska man annars veta hur man arbetar på en specifik arbetsplats🤦🏼‍♀️

   Spännande arbetsplats. Jobbet är så simpelt och enkelt att du kan sköta allt självt från första stund! Ingen upplärning, inga frågor behöver ställas. Allt, alla system, koder mm är utformade så att en treåring klarar av det.
   Hmm jag vill nog ha lite utmaning när jag kommer till en ny arbetsplats när jag känner efter.

   Haha mysigt det låter

  Klassikern är ju annars ”stresstålig, bra på att prioritera och tycker om att ha många järn i elden” = kaos, stress och sjukskrivna kollegor.

  När kommer domen? Kan bli dyrt för Katrin, vars mellannamn är ”åldersnoja”. Närmare 60 än 30, och gör allt för att vara aktuell bland yngre. Katrin: det fungerar inte.

  Hur mycket tjänar en praktikant? Jag bryr mig inte hur hög lönen är så länge jag tjänar mer än Katrin.

  Om Paow:
  Landade i ett Lyxfällan där hon var med. Hon var 23 så det var ett tag sedan. Men hon var tydlig med hur hon inte ville vara och man får väl säga att jon håller linjen…
  Det gör lite ont, faktiskt. Men inte alls ont med Katrin fast hon nog har ett bättre liv.

  Jag såg en jobbannons nyligen där den sökande skulle ha ”en underdog-mentalitet”. Vad innebär det? Någon som är som en aggressiv, spöad hund? Någon som är van vid att livet är ett helvete och söker revansch till varje pris? Friskt perspektiv.

    ”Underdogs love being underestimated and overlooked.” Kul arbetsplats…

  Hört direkt från källan av en som jobbat för henne, kass lön, krav på att ständigt vara tillgänglig – både för företaget och Katrin personligen (tex parkera om bilar mitt i natten när det är städgata osv) mycket gaslighting ”jag sa till dig igår att skicka det och det till den!!” Inte sagt det alls…Katrin som person är helt otroligt otrevlig och osympatisk, elak och har en vidrig människosyn. Gud hjälpe den som får jobbet hos henne…

  Det klart att handlar om dra in pengar till K.Z men den person som kanske skulle vara bra hennes försäljning inte söker jobb hos henne.

  Givetvis måste man vara tuff om man vill jobba som hennes oavlönade slav.

  Visste fasen inte att clean eating finns kvar, vilka är kunderna? Var säljs dessa varor? Tror jag sett dom på ICA Maxi för flera år sedan men inte längre vad jag vet.

  När man är närmre 50 och tror det är imponerande att vara en mean girl.

  Hade för det första aldrig velat jobba för Katrin, även om jag var desperat efter jobb. Hon verkar vara ett skolboksexempel på en mardrömschef. Sen är det väl knappast lockande med en annons där hon skriver att man måste vara en tuffing annars får det vara. Man fattar ju att det innebär att man kommer få jobba arslet av sig och kunna ta en massa skit.

  Vet ingen mer osympatisk än Katrin. Så vidrig!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.