Magdalena Graaf något annorlunda rädsla

Och varför jag skriver ”annorlunda” är för att hon bor i Sverige och objektet för hennes rädsla finns i Australien – djurparker borträknade. 
Magdalena Graaf är rädd för kängurus och menar att Nalle Puh har invaggat världen i en falsk trygghet, att kängurus är så där gulliga som Kanga och Ru är, men att det ICKE stämmer efter att hon googlat och skrollat Instagram.
Men hon och vännen från Australien har ju helt rätt – det är ju så HÄR kängurus ser ut!

Det här är Roger, och hade han inte gått ur tiden så hade han passat som hand i handske i Paradise Hotel, nu när ”Snygg-Eric” helt övergått till att sälja ”aktivt” vatten och ligga på tågspår.

Australien har världens läskigaste djur, och då hamnar faktiskt Roger och hans gelikar ganska långt ner på listan. Hade jag åkt till Australien – vilket ligger längst ner på min lista över potentiella semestermål – så hade jag varit betydligt mer rädd för att stöta på kokoskrabbor, Huntsmanspindlar och gigantiska fladdermöss (musar?).



Det kryper i nacken på mig, bra av att skriva det här inlägget. 
Huuuuuuu!!

68 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Jag ÄLSKAR Sverige just för att det inte finns så många vidriga djur här. Visst är älgar livsfarliga om man kommer nära en på fel humör men de är i alla fall gulliga och inte vidriga. Leve däggdjuren!

      Norrland är bästa stället dessutom😅 Man slipper både fästingar och älgflugor som jag fullkomligt hatar😩

        Fästingarna har väl tagit sig rätt så långt upp i landet nu?!

          Stämmer. Men det är fortfarande bara enstaka som folk hittar och väldigt sällan😬🤞🏻Oroar mig faktiskt mer för björnen som stryker runt😄

    Sjukt, sa igår till min man hur läskiga kängrur ser ut. Såg nåt klipp på ig med en känguru som står och stirrar in genom en fönsterruta och knackar på den med sina stora klor. Det ser verkligen ut som en människokropp med djurhuvud.

    Jag tycker kängurur är söta. Gillar som många andra däremot inte ormar, råttor el spindlar. Var tillsammans med en som hade orm förut, livrädd för att den skulle rymma ur terrariumet😀

    Tänkte exakt detta när jag såg ett klipp på Aftonbladet häromdagen där en man slogs med en känguru som tagit hans hund och höll ner den i vattnet. Riktigt biffig och så obehagligt hur den höll fast hunden och ville dränka den.

      Haha såg med detta klippet häromdagen och blev ärrad för livet! Aldrig tänkt innan på hur läskiga dom faktiskt är

      Dock det viktigaste att få veta; överlevde hunden?????

        Ja, alla tre mår bra.

      Det var ju hunden som sprang efter kängurun och den förvarade sig. Håller med om att det ser sjukt obehagligt ut på klippet men det är inte så att de dränker folks husdjur för att jävlas. Deras naturliga fiende är dingos, som ju liknar hundar. Dingos äter deras ungar och därför kan känguru försöka dränka dem i försvar.

        Ja, men lite läskigt då de kan hålla fast hunden. Älgar kan även dränka hundar, men då är det ju samma scenario – hunden jagar älgen (och de simmar ut i en sjö).

    När känguru-män nämns så tänkte jag direkt på filmen Tank Girl

    Jag får kalla kårar när jag ser kängurus. Det är någonting otroligt läskigt över dom. Jag hade nog hellre mött en björn faktiskt än en känguru. Kängurus känns så ”lömska” som att de döljer någonting, de känns manipulativa. Jag har sett filmer på YouTubes där kängurus attackerar och misshandlar människor, även stalkar människor, kängurus som smyger omkring i folks trädgårdar och tittar in genom fönstret, jag såg en film där en känguru sparkade på en människa hur mycket som helst på en människa, kängurun bara sparkade och sparkade. Om man möter en björn då vet man ju vad man får, ”det du ser är det du får”, men möter man en känguru skulle man kunna få precis vad som helst känns det som.

      Djur skyddar sig och sina ungar när dom känner sig hotade. Kängru, hund, katt, igelkott, spelar ingen roll. Det är det mest naturliga som finns.

      Inget ”lömskt” eller ”manipulerande” med det, du måste tänka på människor när du beskriver det så? 🙂

        Exakt.

      Dom ser gulliga ut när dom hoppar, som Roo i nalle puh, men sen stannar dom och sträcker på sig och då blir dom anabolasnubbe med hästfejs, oftast i en muckar du pose.
      Har aldrig tilltalats av Australien som resmål just pga alla djur och kryp, men klippet i dammen med hunden var verkligen droppen för mig😅

        Ruh väl?

          Det beror på vilket språk som används. För mig kommer det alltid vara ”Roo”, eftersom de böckerna lästes på engelska för mig som liten. På svenska är det ”Ruu”. Tänker att sådana smådetaljer inte är så viktiga, ni menar samma karaktär!

    Köpte några plantor, och medan jag körde hemåt så kände jag något krypa längs hela benet. Då var det såklart en stor huntsman spider. Men de är ofarliga som tur är. Tycker det är bättre om det är en stor spindel för då vet man vart man har dem. Till skillnad från om man skulle råka få in en liten och giftig spindel i hemmet.

    Men det är inte så illa här i Australien som alla tror ✌🏼 Är mest rädd för maneter när jag badar/surfar eller ormar när jag vandrar i regnskogen.

      Älskar för övrigt djurlivet här. Det är så mysigt att ha ödlor och papegojor på balkongen, eller de stora fladdermössen i våra palmer varje kväll. Eller kolla på valarna som alltid leker i havet. Försöker alltid hitta koalor eller kängurus när vi åker någonstans! 😌

        Slutade ni med Youtube? Tyckte det var så intressant att följa er vardag där. 🙂

          Men gud vad roligt att höra haha! 🫶🏽 Vi ska absolut komma igång med YouTube igen. Har haft ett litet uppehåll nu på grund av final exams och att vi köpt en van som vi håller på att renovera så att vi kan åka landet runt ☀️🚌

            Roligt att höra, ser fram emot det. 🙂

      Margot Robbie berättar här om när de fick in en orm i sitt hus. Låter som att det är nåt som händer rätt ofta att ormar kommer in 😱

      https://www.youtube.com/watch?v=2vk084myCAg

        Har själv inte träffat någon som råkat ut för det, men räknar med att det kommer hända förr eller senare om man bor i hus utanför stan. Australiensarna är ju dock så obrydda om sånt! Jag sprang ifrån en Eastern Brown snake som är en av de dödligaste ormarna, men alla skrattade bara åt mig när jag berättade det. Jag tyckte ändå det var sjukt legit att springa för livet 😂

      Läste om några stollar som var ute på havet utanför Australien, varpå de hittar en pytteliten manet eller bläckfisk (minns inte vilket), tar upp den i handen, fotograferar och släpper tillbaka. När de kom in till land visade de bilden för sina australienska vänner som blir helt likbleka och säger att dom hade tur som ens kom tillbaka. Den här lilla maneten/bläckfisken är tydligen bland det giftigaste som finns i havet!

        Ja de har dödat fler i Australien under 100 år än krokodiler och hajar tillsammans

        Det var nog blåringad bläckfisk. Giftig som en kobra.

    Tänker på Ripped Roger pga detta inlägg.

      Ja, han är ju med i inlägget!

        Kan inte se hela inlägget och gilla knapprna är borta.

        Så andas..

          Varför tror du att E behöver andas för att hen påpekade att han var med i inlägget? Var ju inte ens ett argt påpekande heller.

            Jag har märkt att folk ofta missuppfattar utropstecknets funktion nu för tiden. Jag har själv fått kritik från kollegor då de ansett mina mejl vara ”argt skrivna” när jag satt utropstecken efter uppmaning eller hälsning. De måste kommunicera med gulliga emojis för att inte bli ledsna 😊

    Vet inte om det är sant men har hört att kängurus kan stå (simma?) ute i nån sjö typ och försöka lura till sig folk som tror den behöver hjälp. Och så dränker den dem.

      Tror du tänker på detta som dom kan göra om dom blir anfallna.
      Som en defensiv taktik leder kängurur ofta sitt rovdjur (hund) i vattnet där de kan stå medan de är nedsänkta i vattnet. Om angriparen simmar ut till dem kommer kängurun att försöka använda sina klor och vikten av sin kropp för att dränka rovdjuret i vattnet.

        Meh. Mycket roligare att tro att de står där ute och väntar som nån psykopat.

          😂🥰

          Som en sjöjungfru

    De är ju supersöta 😍

    Googla weta, den är min största skräck.

      Fy… fan… Vad ÄR det för någonting? :O

    Kängu heter väl mamman på svenska? 🙂

      Ja, hon heter Kängu på svenska, reagerade också. Men hon heter tydligen Kanga på engelska.

        Men då heter barnet Roo och inte Ru.

        Heter hon ”Kängu” på svenska? Det har helt gått mig förbi. 🙂

          Mamman heter Kängu och barnet heter Ru: Det blir alltså Kängu-Ru ihop. 🙂

            Precis som Kanga-Roo ☺️

    Kanske finns det olika sorters kängurus? Jag har varit i Australien och sett rätt många. Kom inte ihåg den som några monster-djur så jag var tvungen att gå tillbaka och kolla på bilder. De jag träffat var väldigt späda upptill med korta små armar… Söta och atletiska, men späda…. De som är på bild här ser mer ut som någon belgian blue-variant?

      Finns vallabys också, dom är ju väldigt söta och så som jag trodde att alla kängurus såg ut först 🙈

      Det finns definitivt olika sorter, alla ser inte ut sådär.

    För många år sedan la en djurorganisation upp ett klipp där en känguru blivit tillfångatagen för människans underhållning. Två män misshandlade kängurun inför en publik. Kan fortfarande inte få bort det från näthinnan

      Människor är vidriga. Dags för djuren att ta över nu.

    Allt som har fler än 4 ben är: Tack men nej tack. Nu kommer jag att se spindlar överallt resten av dagen. Tack så jäkla mycket, tackelitack.

      Då gillar du inte tusenfotingar men ormar och råttor går bra😉?

        Japp det är korrekt 🙂

    Man brukar väl skämtsamt säga att Australien är där djävulen förvarar sina husdjur👹

      Haha, aldrig hört men det stämmer ju på en prick. Skulle aldrig resa dit om så någon betalade mig för att göra det (=affärsresa).

    Haha blir så skraj för anabola kängurus efter de här kommentarerna

    Men gud, bott i Australien i 7 år och bara stött på 3 Huntsman Spiders .. folk är så överdrivet larviga

      Det är 3 för mycket för mig😅 Hur stora är dom?🥴 Vägrar bildgoogla🙈 Blir typ traumatiserad av våra stora källarspindlar😆 Har dessutom råka trampa på en barfota😩

        Jag är också skiträdd för vanliga källarspindlar men det går helt fint för mig att va i Australien ändå. De vill liksom inte hänga med mig. De är normalt inte så stora som på den där bilden. Som en vuxen kvinnas hand kan de väl vara OM man har otur men oftast mindre.

      Eller hur, folk tror lixom att det är ormar och spindlar överallt… Jag som inte håller till i grönområden är inte så värst bekymrad. Och då har jag grav ormfobi! Har sett en halv miljard ormar i Sverige och två i Australien (döda). Men då håller jag mig till hyfsat ”säkra” områden.
      Angående känguru-frågan så ÄR de flesta gulliga och inte enorma. Hajar finns såklart, men du behöver inte hoppa i mitt ute i havet och surfarna tar väl de största riskerna, även där är det dock förhållandevis ovanligt med attacker. Krokodiler finns mig veterligen bara norrut (?) i flodområden.
      Australien är fantastiskt med sitt rika djurliv och det är en ynnest att se delfiner, rockor, papegojor, kängurus, pelikaner, valar och t o m en och en annan koala utan att lyfta på ögonbrynen.

    Tycker alla kan sluta överdriva så himla mycket om Australiens djur. Såna myter. Sverige har djur som kan vara farliga, Australien har djur som kan vara farliga, precis som de flesta andra länder. Sverige har t ex älgar, vildsvin, vargar, björnar, grävlingar, som alla kan vara ”farliga” vid fel tillfälle. Vill man inte träffa vilda djur får man väl flytta till Island, tror de bara har rävar och fåglar och enstaka isbjörnar som simmar i land, men de skjuts.

    Sen är Australien också VÄLDIGT stort, lika stort som hela Europa. Det innebär givetvis att klimatet och därmed djurlivet varierar väldigt mycket beroende på var man är. Vill man undvika krokodiler och största andelen större insekter och pytonormar behöver man t ex inte besöka de delarna där de bor, de tropiska och varmaste delarna norrut och norra östkusten. Det går helt fint att besöka sydöstra Australien och det är supertrevligt längst kusten där och runt om Sydney, Melbourne och Adelaide. En närstående till mig har bott i en av dessa städer i nästan 30 år utan att se en endaste stor spindel inomhus och inte en endaste orm nånstans. Han såg en orm för första gången i Sverige.

    Och bara för att djur finns betyder inte det att de hoppar ut och attackerar en helt plötsligt. De vill helst inte ha med mänskor att göra och håller sig gärna borta. Precis som i Sverige!! Då kan jag tillägga att jag har sjuk ångest för vilda djur och särskilt spindlar och alla djur som lever i havet men jag känner ändå så.

    För att inte tala om cassowary! Känns värre än känguru…

    Man får väl förlåta vännen i Australiens dåliga svenska.

    Såg ett TV-reportage för ett par år sedan om en australiensisk vasaloppsåkare och hans rullskidträning på hemmaplan. Det han tyckte var obehagligt var jättegiftiga ormar som låg på asfaltsvägen där han åkte, och som var svåra att skilja från torra grenar. Värst var dock känguruflockarna, som kunde attackera när han åkte förbi.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.