När man är ”the head of everything”

Kommer ni ihåg när alla som arbetade med och runt Isabella Löwengrip skulle ha en ”fancy” titel? Alla blev ”head of” någonting, på ett vis som bara blev löjligt.
Trenden har på intet sätt dött ut, vilket man leker med i den här reklamen för Pressbyrån.
Det är komikern Finn Aldén-Joyce som tagit fram den och trots att den har några veckor på nacken så vill jag lyfta fram den.

Följarna delar både yrken och förslag på titlar i kommentarsfältet. Här är några favoriter. 😁

35 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Så himla klockren!! Såg den faktiskt på Linkedin först, ganska slående 😅

    Den första där ”Arbetslös”. Jag har så otroligt svårt att förstå hur människor kan vara arbetslösa i Sverige. Det är ju bara att gå in på en restaurang/café/snabbmatsställe/ICA/stora mat-butiker/inom vården/köra ut post/mat, osv, så finns det ju alltid något. Och finns det absolut inte ett enda jobb på något sånt ställe i hela Sverige, så får man väl ändra på det som behöver ändras så att man blir så som arbetsgivarna vill att man ska vara, eller så är det ju bara att plugga, det finns ju hur mycket som helst att plugga. Det är ju typ en halv miljon (!) I Sverige som är arbetslösa och jag fattar inte hur det är möjligt när så många arbetsgivare hela tiden söker efter personal.

      Håller med finns dessutom många vårdjobb mm såklart inte alla passar där men att dra bena hemma är fan inte okey. Vet fler som låtsas söka jobb, ingen kollar bara för att dra bena hemma.

      Både ja och nej. Jag har jobbat i butik/på posten i mina unga år. Numera jobbar jag kvalificerat på myndighet efter flera års universitetsstudier. Har aldrig varit arbetslös men tror att det skulle vara jättesvårt att få vanliga jobb igen efter att de senaste åren jobbat kvalificerat. Jag tror inte heller själv att det hade varit till min fördel. Hellre arbetslös ett tag än att ”förstöra” cvt med något som inte hör till mitt yrke. Skulle det vara akut är det ju en annan sak.

        Exakt, jag blev varslad och kommer nu njuta av att vara arbetslös i ett tag. Jag tjänar mer av akassa än att ta ett kafejobb.
        Innan ni skriker, bor utomlands så är inte era skattepengar jag tar av 😉

          Äsch, ta mina skattepengar. Jag behöver dom inte nu men kanske använder lite skattepengar nån gång sedan.

          De flesta i Sverige har ju a-kassa och lever inte på några skattepengar under arbetslöshet

            Hur tror du a-kassan finansieras?

              Medlemsavgifter

                Ja. Det är en del av det. Inte hela 🤦🏼‍♀️

      Det kan man kanske tro, men det är faktiskt inte så enkelt. Du kanske alltid visar intresse och frågar runt i butik, restaurang, café, vård, lokalvård osv. Man kanske inte kan flytta hur enkelt som helst och du menar att man ska ändra på det som behöver ändras, men hur ändrar du till exempel tidigare erfarenhet eller utbildning? Det är inte bara att utbilda sig till det som krävs för specifikt jobb om du inte har inkomst. Hur ska du finansiera det? Du har inte tänkt på att vissa av dessa personer har utbildat sig tidigare och kanske inte har möjlighet till studielån?

        Hemtjänsten saknar Alltid folk och har svårt att rekrytera. Vissa människor är väldigt svåra att anställa..

          Tycker inte vi ska normalisera synen på att vårdyrken är skitjobb som vem som helst kan få bara man dyker upp. Våra äldre förtjänar bättre.

            Ja,helt klart men det är ju villkoren och lönen som gör att det ses som och är ett yrke där det är hög omsättning.

            Ja och alla passar verkligen inte i vården bara för att det är ett enkelt jobb att få.

          Hemtjänst söker personal, men det är inte alltid som de anställer personer utan vårdutbildning, tidigare erfarenhet eller körkort.

      Inte riktigt så…

        Berätta gärna hur det är.

          Du skriver ansökan efter ansökan för man tar inte emot personligen, man annonserar på sin hemsida lediga tjänster.
          Du skickar in ansökan efter deras formulär och i bästa fall får du sedan ett annat formulär som du ska fylla i för att göra en personlighetstest för att se om du är lämplig för jobbet. Det används även för de enklaste lagerjobb.
          Sedan är det bara att vänta och se om du får något svar.
          Du vet inte vad som spelar in, cv, utbildning , namn eller erfarenhet eller kvalifikationer och du får inte möjligheten att göra ditt intryck heller.
          Kanske du får ett svar sedan, kanske. Men ofta inte.

          Det här med att det är ”bara” att gå in och fråga efter jobb, jag undrar när det fungerade så.

          Personlighetstester kan man få gratis på nätet och det säger väl en del om kvalitet.
          Tyvärr är det också en hel del människor (personalavdelningen) som ska dra slutsatser utan att vara utbildade för detta.
          DN hade en serie artiklar om detta.
          https://www.dn.se/insidan/vad-visar-egentligen-ett-personlighetstest/

          Du söker online, där AI scannar av ditt CV på sökord för att se om du är en värdig kandidat vars CV är värt att läsa. Jobb som ses som instegsjobb kräver över 5 års arbetserfarenhet inom en liknande tjänst. Du får absolut noll respons från företaget du sökt till – så du vet inte om du är överkvalificerad, saknar rätt ”ord” i ditt CV, eller om de kanske redan hade en person som de ville befordra inom företaget men la ut tjänsten just in case. Kontakten med företagen är ett massutskick från AI…

      Ska vi göra en deal. Jag skickar ut mitt CV till de annonserna du hävdar att jag kan få ett jobb på, bara av att anmäla sig som frivillig.

      Jag har de senaste 15 åren jobbat som projektledare på ett produktionsbolag. Där jag arbetat i projektform genom mitt egna bolag.

      Just nu är det, som du kanske hört, kris hos TV och film branschen. Extremt många produktioner har inte blivit förnyade.

      Jag har ”förbrukat” alla mina veckor med studielån. Så ska jag läsa vidare så behöver jag ta ett blancolån för att kunna finansiera det.

      Tror du verkligen på riktigt att jag bara kan gå in på närmsta ICA eller närmsta vårdavdelning och få ett jobb? Tror du verkligen att en sådan arbetsgivare väljer att anställa mig, någon som behöver ett fast schema för att få ihop familjelivet, framför en ung naiv person som letar efter sitt första sommarjobb??

      Och tror du verkligen på riktigt att ett jobb inom vården betalar lika bra som jag får ut i A-kassa. Eller att det på något sätt ses beundransvärt ut för framtida ”seriösa” arbetsgivare?

      Ja. Jobb finns. Men det är inte bara att besöka närmsta fabrik och söka jobb för att få ett. Numera måste man svara på frågeformulär med massor av frågor och när resutlatet inte är inom den förutbestämda mallen så går man inte vidare i processen. Minns att någon fråga var ”är du en allmänt glad person?” och jag är ärlig och svarade nej, för då gick jag igenom sorg och depression vilket man inte kan rå för så var jag inte anställningsbar. Tror säkert att dessa ai verktyg som används inom rekrytering idag är användbart för arbetsgivarna. Men många som inte svarar perfekt på alla frågor får inte ens en chans på arbetsmarknaden.

      Lina, är det inte du som har berättat om dina svårigheter i livet och att du bl.a. har varit inlagd på psyket? Då är man ju iofs inte arbetslös på papper, men lite förståelse för andras situationer skulle inte skada…

      Inte så lätt. Jag var arbetslös under många år trots allt pluggande. Fick inte jobb på ICA och inte ens på Telia som kundtjänstmedarbetare för jag var ”överkvalificerad”.

      Jag har flera funktionsnedsättningar och på det inte körkort (får ej pga funktionshindren). Otroligt svårt för mig att hitta ett jobb där någon är villig att anställa mig. Sen om man ska lägga på att jag faktiskt ska klara va jobbet också utan att få ett sammanbrott första dagen blir det ännu snävare med vad för jobb jag kan få.

      Om man har haft en lön på 40-50 000,tror du man är sugen på caféjobb då som ger en bråkdel av samma lön? Det stora problemet är inte de som är arbetslösa en kort tid av sitt yrkesliv utan de som aldrig kommer in på arbetsmarknaden.

        Och vem tror man att caféet anställer?? Den med doktorsexamen i fysik eller 19åringen som vill ha ett extrajobb?

    Men det kan väl inte vara svårt att förstå att man kanske inte skall svara brutalt ärligt på varje fråga.

    Jag tycker i och för sig att det är kul med det där – ”Head of…”
    Efter vår senaste organisationsförändring hade jag själv titeln ”Head of merchandise sales”. Alltså våra reklamartiklar som enbart är en mycket liten del av mina arbetsuppgifter. Jag tror att alla fick ett ”Head of…” i sina titlar. Alla!

    En populär yrkestitel som dykt upp nyligen är Digital kreatör. Betyder det att man lägger upp filtrerade selfisar på Instagram då och då eller?

      Nej, det betyder att man är en Conversation Architect Manager and Director of Storytelling

      Då är vi det allihop! Vad kul! Ska genast kladda ner det i CV:t.

    Manager of germs and chaos var så klockren 😅

      Chief Life Management Officer. Även kallad CLMO

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.