Reklam reklam reklam

Denice Moberg och Linus Carlén har spelat in en hel kortfilm, där produkten de marknadsför på sin höjd agerar statist i några av slutsekunderna.

Ellinor Bjurström gör reklam för ett gravidtest, men vill att alla ska veta att hon inte är gravid.

Är det bara jag som tycker det är lite…märkligt? Eller är det inte konstigare än en köttätare som marknadsför en vegetarisk matkasse?

Vad tycker ni om reklaminläggen?

82 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Det är väl mycket mer konstigt att göra reklam om man redan är gravid tänker jag.
    Då behövs inget test liksom, för det är redan konstaterat.
    Den där reklamen med en höggravid tjej på bilden som tittar förvånat på sitt test har ju blivit en klassiker som alltid dyker upp som exempel i listor på riktigt urusla reklamer som failat.

      Ja och man kan väl ta gravtest för att utesluta att man är gravid också. Jag menar, även den som inte alls vill vara gravid kan ju även behöva ta ett test.

        Ja verkligen! Väldigt märkligt resonemang av Camilla. Ibland tror jag att hon spelar dum för att få många kommentarer som skriver om att hon tänkte fel.

          Så är det garanterat!

          Jag tycker inte det är ett dugg konstigt att göra reklam för graviditetstest utan att vara gravid eller utan syfte att försöka bli gravid. Tycker dock hur hon valde att uföra reklamen var lite märklig för det känns som poseringen är typ typisk för ett ”i sommar blir vår lilla familj tre ❤️”

          Tycker personligen att din kommentar är ganska dum. Jag tolkar det som att Camilla undrar över fokuset i reklamen, inte huruvida det är rätt eller fel att en icke-gravid gör reklamen.

    Kan bara tänka på Sandra Beijers kommentarsfält imorse där babybelost lästes som baby be lost. 🥰🥰

    Är det inte konstigt hur exempelvis Bianca lägger upp en bild där hon särar på benen och har en body som knappt täcker där den bör täcka? Hade blivit så chockad om mitt syskon hade lagt upp något sånt.

      Vad har ditt syskon med saken att göra? Btw, så farlig bild är det inte, tycker du är känslig.

        För att hennes bröder och familj följer henne, tycker det är intressant då det verkar mer okej att lägga ut sånt om man är offentligt men samtidigt är de ju vanliga personer. Är man känslig för att man vill diskutera något?

          Ja, tycker nog att du upplevs känslig ja? Omg stackars hennes bror eller mamma som kan se en bild på henne i långärmad-body…

            Vad du läser in saker, syftet med mitt inlägg var att belysa hur olikt det kan vara att lägga ut vissa typer av bilder om man är offentlig vs privat (hur jag hade reagerat).

              Du får gå en kurs i retorik då, så kanske ditt budskap kommer fram bättre nästa gång.

                Inte mitt fel att du har tunnelseende.

                  Eller så håller jag helt enkelt inte med dig?

          Vad syftar du då på?

            En viss herre har ju köpt något som inte riktigt (eller verkligen inte rättare sagt) är okej

              Berätta mer!! Känns som att jag förstår avd det är som köpts, men vem är det?

                Pernillas brorsa, de gjorde ett barnprogram tsm.

                Använd uteslutningsmetoden. Det kan liksom inte vara så många.

                  Det är väl just det det kan vara i den familjen 😅

      Saudiarabien ringde. De vill ha tillbaka kontrollen över hur kvinnor klär sig.

        Tycker det är ett ämne värt att ta upp då hon säger att hon alltid tänker på sina följare, vad vill hon förmedla till sin unga publik?

          Att man får klä sig hur man vill.

            Man behöver inte vresa för att visa det.

          Jaa du, att hon har varit på vaxning kanske?

          Be inte om ursäkt för att du finns.
          Tror inte att folk förstår att hon är den nya generationens Grynet

            Ta ingen skit! <3

          Tycker du att hon får visa sig i bikini?

            Varför skulle jag inte vara okej med det?

              Kanske för att du tycker att en långärmad body är för lättklätt och sänder ut fel signaler till unga?

                Det är snarare poserandet som avgör, antingen översexualiserar hon sig själv eller visar sig så smal som möjligt. Tycker inte det är lämpligt med den målgruppen hon har.

        Gick in och kollade nu. Hon ser ju fantastisk ut i den bodyn. En riktigt het kvinna. Och vad har hennes syskon med något att göra. Hon lever väl inte för sina syskons skull. Hon lever väl förmodligen för sin egen skull.

        Så i Sverige har vi slutat med att öht vara privata? Då är vi som Saudiarabien?
        Man bara särar på benen och visar vad man har, ”det är ju naturligt”.
        Bianca är ju en sån människa som vill visa så mycket som möjligt av sin kropp. Hon har ju inte så mycket annat.

      Nej, det är varken konstigt eller oväntat.

      50% har ju i alla fall reklammärkt sitt inlägg.
      Carlén kanske gör en ”My Martens” och behöver inte reklammärka sina företagsinlägg då det är en ”inbjuden” samarbetspartner…🫣

    Varför skulle man ta ett graviditetstest om man redan är gravid?🤔 jag har aldrig varit gravid men ändå tagit ett test eller två i mina dagar.

      Säkerställa att man fortfarande är gravid. Att man får den stegring man förväntar sig. Att det digitala slår över till nästa vecka.

        Ok, så kan det givetvis vara 😊

        Får man en missed abortion stegras det ändå tyvärr, så test hjälper inte.

    Gissar att Ellinor skriver så för att slippa rykten på skvallerbloggar om att hon är gravid. Dock underligt av företaget att skicka detta till en influenser som varit väldigt tydlig med att hon inte ska ha fler barn. Melina Criborn vill ju ha en tredje så hon passar ju som ansiktet utåt för testet.

      Man kan ju som sagt också ta ett test för att försäkra sig om att man inte är gravid.
      Det är ju inte bara dem som vill bli gravida som använder tester.
      Har det kundsegmentet glömts bort helt??

      Jag har tagit flera tester. Vill absolut inte ha barn. Det är väl nästan viktigare för någon som INTE vill ha barn att testa vid tidig misstanke? Så att man hinner göra något åt det innan det är för sent. (Innan någon stormar om att jag ska använda p-metod om jag inte vill ha barn så ja, det gör jag såklart)

      Vore väl oerhört dumt att inte vilja ha barn och sen inte testa sig om man misstänker (eller oroar sig för) att man är gravid?!

      Alla graviditetstest jag tagit har varit för att försäkra mig om att jag inte är gravid. Så ser inget konstigt med det.

      Hon kunde ju fixat nagellacket.

        Så ofräscht.

    Paula Rosas blev fick missfall för en månad sen. Är det bara jag eller är det märkligt man inte vet om man vill ha en till i deras ålder/sits men ändå blir gravid?

    Chansar man bara hejvilt i sex eller med bekostnad på att kanske ”bara göra abort”?

      Ja, det är bara du. Oönskade och önskade graviditeter händer kvinnor i alla åldrar.

      Anmärkningsvärt är hur många som tror att preventivmedel är 100 % säkra. Rätt använt skyddar kombinerade p-piller till 99,7 procent och minipiller till 96-99 procent. Dvs, rätt många graviditeter per dag uppstår med rätt använda p-piller. Det enda 100 säkra är avhållsamhet. Vilket inte är aktuellt för väldigt många vuxna.

      Tyckte faktiskt inte att det riktigt framgick om den graviditeten var planerad eller ej eller lite mittemellan. Alltså om de är osäkra så kanske de kör någon halvsäker metod.

      Vi fick vår trean nu. Bebisen var inte planerad och jag åt mini-piller – vi var nöjda med två. Vi behöll ändå för vi är ett vuxet stabilt par med förutsättningar boende/jobb långt förhållande osv och därför kändes abort inte rätt. Det hade känts som att vi valt bort ett av våra barn.

      Men skulle jag fått valt fritt så hade jag hellre inte blivit gravid från första början (är mitt i bebisträsket och långt från ljuset i tunneln). Nu blev det så och vi älskar såklart vår lilla trea med. Det kommer bli bra så småningom. Men varför tror ni att vuxna människor inte kan ”råka” bli gravida?

      Jag testar spiral denna gången men läst om dom som blivit gravida med det med. Om det händer så kommer jag bli helt förtvivlad och inte veta vad jag göra men risken finns ju. Jag har dock varit på läkarsamtal för sterilisering men om spiral funkar vill dom inte göra ingreppet 🧐 så det är inte så lätt ändå.

        Får jag fråga varför de inte vill göra ingreppet? De brukar ju annars motivera med att de vill att man ska vara säker på att det inte ska bli fler barn men med tre barn borde väl inte det vara lika starkt argument från deras sida? Du behöver så klart inte svara om du inte vill.

          Jag vet inte allt jag fått höra är att om spiral funkar så vill man inte göra ingreppet ”i onödan”. Kostnadsbesparingar? Risk att man ångrar sig? Har inte ett svar på varför det är så.

          Man får ju typ svara på om man kommer vilja ersätta barnen om någon dör typ och sånt😳 i vilket fall så vill man ÄNDÅ att man sätter in spiral tills dess att man får sterilisering beviljad.

            Och om man skulle vilja ha barn om man separerar och träffar en ny. Typ sånt som man inte tänker på när man är mitt i familjelivet då.

              Ok tack för svar 😊

            Haha nej såna frågor får man verkligen inte svara på. Steriliserade mig i vintras och fick bara svara på om jag var säker på att jag inte ville ha barn.

            Nä men gud vilken sjuk fråga…

        Kan din man sterilisera sig? Är ju ett enklare ingrepp också.

          Jag gjorde steriliseringen med tanke på att män kan skaffa barn i mycket senare ålder om vi skulle separera i framtiden. Det var väl snällt av mig🙂Peace of cake med min operation.

        Precis den kommentaren jag behövde läsa nu! Är i samma sits och väntar nr 3 till våren. Tack för att du tog dig tid att skriva den.

        (Och hade jag vetat att det fanns ett säkert salivtest att göra så hade jag sluppit många långa timmar av ovisshet)

        Tänkte bara råka bli gravid två gånger om man har skydd ?
        Men så kan det kanske vara

    Nix inte märkligt alls faktiskt av de anledningar som redan rabblats. Skulle för den delen tro att majoriteten av det som marknadsförs idag görs reklam av personer som inte använder produkten själv, och har väl alltid varit så? Vi har skådespelare och modeller som gör reklam för grejer, ifrågasätts deras personliga relation till varumärket lika mycket?

      Tycker inte heller att det är konstigt mer än att jag avskyr övertydligt nickande i tystnad gärna samtidigt när man pekar/tappar med pekfingret på produkten 🤮

    OT men en tanke kring sociala medier och influencers. Hela min tiktok svämmar över av klipp på och om Matthew Perry och Chandler Bing. Och det är hyllningar till höger och vänster av en massa artister som har konserter, inte bara i USA utan även i andra länder. Och kyrkor mm har spelat I’ll be there for you på orgel och i kyrkklockor. Jättefint verkligen! Jag är själv ett stort fan av Matthew Perry och Chandler är min favoritkaraktär alla kategorier.❤️

    Men har det här på något sätt uppmärksammats i Sverige, av svenska influencers och andra kända personer? Jag har själv inte sett det men skulle vilja se om det finns någon. Följer inte så många kända personer så jag har garanterat missat i så fall. Men de jag får upp på for you på tiktok är till 99.99% inte svenska (det är typ 5st på svenska sen i söndags).

      Kan det vara av samma anledning som Kobe Bryant inte blev speciellt mycket hyllad här i Sverige?

      Ibland har vi nog föreställningen att vi är mycket mer amerikaniserade än vad vi egentligen är.
      Det är liksom ingen person som medierna i Sverige har skrivit om, följt genom livet eller haft något intresse av.

        Jag vet inte. Tyckte visserligen att han blev rätt hyllad, men jag följde fler svenska influencers och andra kändisar när det hände.

        Nä, så är det väl. Men majoriteten av allting som läggs upp är på Chandler Bing, och Vänner är en serie som alla känner till och som många älskar. Så tänker man på att han bara skulle vara ”Chandler Bing” så känns det som att så många fler borde ha en relation till honom, om du förstår hur jag menar. Det är inte mycket jag sett som lagts upp som är från hans andra roller nämligen så alla kopplar honom ju till Vänner.

          Majoriteten som jag har sett som har lagts upp har handlat mer om det han gjorde utanför skådespeleriet.

      Jag förstår inte riktigt varför det skulle uppmärksammas på nåt speciellt sätt. Han var 54 år, hade haft hälsoproblem länge, och var med i en serie som slutade för ca 20 år sen. Jag har inte sett honom i nån annan roll.

        Inte uppmärksammas som att typ TV4 gör värsta reportaget. Men jag minns när nån gammal amerikansk skådespelerska (alltså hon blev väl typ jättejättegammal) dog häromåret, då var det många som la upp på henne. Kommer absolut inte ihåg vad hon hette då jag själv inte hade någon relation till henne mer än att jag sett henne i någon enstaka roll och tyckte hon var läskig.. men menar liksom att ”Chandler Bing” känns som han har en plats hos så många människor, mestadels enbart pga Vänner då, och att någon kanske borde ha uppmärksammat det på sin Instagram även här i Sverige.

      Men varför skulle kyrkklockor här spela Friends-låten? Inte som att han var vår landsfader. Vänner var stort här men inte som i USA. Dessutom att artister och andra kändisar delar massor kan ju vara för att de känt honom eller träffat på mingel osv. De man är eller upplever sig näras död berör såklart mer.

        Jag säger inte att det ska spelas på kyrkklockor i Sverige. Jag menade absolut inte att Sverige som land ska visa sin sorg, det är verkligen inte det jag säger. Det var bara exempel på vad jag sett på tiktok men att jag vill se det i Sverige? NEJ. Det jag undrade var om någon svensk influencer har skrivit om det på sina sociala medier. Det är DÄR mitt frågetecken är. ”Men har det här på något sätt uppmärksammats i Sverige, av svenska influencers och andra kända personer?”

          Det var på olika nyheter, Aftonbladet, expressen, SVT osv, i Nyhetsmorgon, efter fem, eftermiddag i p3, morgonpasset, så nog har det väl ändå uppmärksammats.

            Har sett det, men undrade om det är någon som sett influencers lägga upp det…

              Det är väl inte så många influencers som är så stort fan av serien helt enkelt.

              Vi har ju inte heller så många influencers som är så pass gamla att de kommer ihåg när den sändes första gången.

              Sanna och Rosanna samt Janni och Mickis pratade om detta i sin podd i gårdagens avsnitt

    Det är väl långt ifrån alla som använder de produkter de gör reklam för. Hur många Coca Cola tror du MJ drack. Inte konstigare än det!

      Pepsi, förlåt!

    Det är väl inte konstigt om en köttätare gör reklam för en vegetarisk matkasse. De flesta köttätare äter väl inte bara kött.

    Inte alls konstigt tycker jag. Företaget vill väl nå ut till kvinnor i den ålderns där man tar graviditetstest (oavsett vad man hoppas på för resultat) och spelar ju därmed noll roll om man är gravid eller ej, testet kan ju vara praktiskt och fungera oavsett liksom, kanske testade hon sig imorse för att försäkra sig, vem vet.

    Tror ni många av Vanjas läsare, dom hon blåste, är sugna på den perfekta stickade tröjan för 1900 kr ? Vanja ska iaf haffa köpa en till. Att det inte blev några pengar över…..

    Men alltså, skrev de ”train together” som i ”träna tillsammans”? Sist jag pluggade engelska hette det ”work out”. Eller kan man säga ”train”?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.