Tjafsigt under Therese Lindgrens hästinlägg

Therese Lindgren har postat en kontaktannons på Instagram där hon är på jakt efter en mule att pussa på.

Finns det någon ryttare i norrort som rider bettlöst, utan sporrar och spö och som använder sig av belöningsbaserade metoder för inlärning och inte positiv bestraffning/negativ förstärkning som vill ha hjälp att ta hand om någon pensionär? Snälla skriv till mig

Under inlägget är diskussionerna i full gång om huruvida det är bra eller dåligt med den typ av ”hästhantering” som Therese eftersöker, och man är allt annat än överens.
Någon liknar ett ridspö i handen vid att bli hotad med pistol, och att hästar som inte blir tillsagda blir ouppfostrade och farliga, medan andra skriver att spö och sporrar enbart är ett hjälpmedel eller en förstärkning av ett kommande, om de används på rätt sätt.

Jag skulle också vilja ha en pensionärspållemule att pussa på, men jag får nöja mig med THK och Saurons blöta nosar. <3

41 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Hästfolk….

  Hästmänniskor är de galnaste människorna som finns. De är till och med värre än de som har pitbull-hundar och det säger inte lite det!

   Hållet fullständigt med dig. Hästfolk är ett jäkla fyle att ha att göra med. Jag är själv hästägare så det är, så att säga, förstahandsupplevt. Och jag är säkerligen lika märklig om du frågar min omgivning. Men det viktiga att komma ihåg i häst-community:n är att JAG vet mer om din häst än DU och JAG har rätt. Alltid JAG. Och just det – alla utom de som jag tycker om är helt dumma i huvudet och gör fel. Ungefär så.

   Jag är rädd för hästar. Ramlade av en häst när jag var 12, blev tvungen upp igen. Slutade rida. Min grannes hund blev ihjälsparkad av en häst. Min dotters ex hade en pitbull, henne var jag aldrig rädd för. En del är felavlade, en del har fel hussar/mattar. Men lita aldrig på en hund heller..

   ”De som har pitbull-hundar”??
   Typ gängkriminella då? Eller vad menar du?

   Kan väl piska och slå dig då om du tycker det är okej.

    Är väl i och för sig typ den vanligaste fetischen så passa dig så hon inte tackar ja😜

     Men typ. Ew

     Ha ha, asgarvar😀

   Tack f att du sa det. Det är s a n t!

   Jag är lärare på en ort där det finns en del hästar. Vi får därmed en del elever som är hästmänniskor. Det är så mycket kompisdrama och konflikter mellan olika hästmänniskor så utomstående skulle inte tro det. Föräldrarna till dessa elever (också hästmänniskor) är hemska att ha att göra med. Jag har haft förälder som gått i korridoren och tyckt att vi ska sätta upp tejp på golvet och så ska eleverna vara i olika zoner så de inte stöter på varandra (likt en hästhage). De ska alltså se varandra, men hållas isär av lite tejp. 🫣

    Kolla humorserien Tjejerna på Klitteholm. Drama på hög nivå, vaddå, ska hon vara Pinocchios försteskötare nu, shiiit!!. Snacka om att dessa tjejer blir lurade på all skitgöra de gör😉

   Men verkligen. De är en klass för sig. Dock otroligt intressanta att vara bland😂 min mamma är hästtokig så jag har varit med på bla Göteborg Horse Show ett par gånger och andra hästtävlingar. Och det är så fascinerande hur exakt ALLA är knäpptysta. Man hör varenda steg hösten tar, hur den frustar. Och så hoppar den över ett hinder och hela arenan drar efter andan. Klarar hästen andas alla lättat ut, river den är det ett gemensamt ljud för det också😂

   Nu är jag själv visserligen tennismänniska och vi är väl egentligen inte så mycket annorlunda vi när alla vrider på huvudet samtidigt och applåderar samtidigt som alla andra, och det förstår jag också ser roligt ut. Men just att man på en hästtävling hör hur alla andas exakt samtidigt, lika fascinerande varje gång😂 lägg till att alla räknar steg (galopp?) mellan hinder också, typ i kombination och verkligen spänner sig som om de själva hoppar😂

    Detta är ju helt sant, men verkligen inget konstigt.

     Det blir ju konstigt när man som icke hästmänniska kommer in i den miljön, särskilt första gången, och alla beter sig exakt likadant exakt samtidigt. Som sagt, egentligen inte konstigare än att vi tennisfolk vrider på huvudet och är knäpptysta och applåderar samtidigt, det blir ju ”kul” för en oinsatt, precis som beteendet på en hästtävling blir ”kul” för ej annan.

    Nu var det ju inte det här som menades med galna hästmänniskor…..

  Det blev ganska stökigt under hennes video där hon filmar sig själv när hon gråter också, på Instagram..

  Hästmänniskor och Veganmänniskor nej tack! 😝

   Kattmänniskor och kött-och potatismänniskor nej tack.

    Kattmänniskor ? är du 14 år eller 🤪

    He he, när man tänker efter finns det faktiskt mycket lustigt folk som har katter. Ibland är de karlhatare också😀

    Oj, du måste vara bra ensam med andra ord! 😅

    Det värsta är ändå potatismänniskor 😠😠😠

     Håkan Bråkan?!

     Storpotäten och Lillpotäten?

    Fast det är gott med hästkött på mackan😉

  Vad hon är lik Angelica Svanström på bilden.

  Så många självutnämnda experter.

  Överhuvudtaget verkar diskussioner om ämnet ”så här tar man hand om barn eller djur” att locka fram det sämsta hos folk.

   Jag fattar inte det där. Hur kan man ha så pass olika sätt att se på något som egentligen borde vara ganska självklart?

   Tror ändå det beror på att många bryr sig om och vill skydda barn och husdjur.

   Ibland när jag blir stressad över hur mörk och farlig värdlen känns lugnar jag mig med tanken på hur otroligt många människor (särskilt kvinnor, särskilt tanter) som faktiskt är måna om att skydda mina barn. Även om det yttrar sig som sk momshaming osv. Känns ändå tryggt på något vis, bara hur många som skulle bli alldeles rosenrasande om jag typ lät barnen åka utan bälte.

    Jag brukar också tänka så och finner stor tröst i det. Häromdagen var det en liten kille som tagit fel uppgång i tunnelbanan och därför inte kände igen sig. Han bad mig om hjälp och jag var så glad att få hjälpa och att han inte var rädd för att be om hjälp.

  Ser inget konstigt i hennes inlägg. Det går alldeles utmärkt att umgås med hästar utan hot om våld. Finns så mycket förlegade gamla sanningar där ute. Gillar hästar, men inte hästfolk. Sen måste man så klart ha respekt för att det är ett stort flyktdjur och alltid ligga steget före gällande säkerhet. Men det är väl basic kunskap oavsett inriktning.

  Jag tror också att det är så, att det kommer ur det goda att vi vill skydda djur och barn.

  Vad är positiv bestraffning? Aldrig hört det.

   Nånting negativt 🤪

   Något som minskar sannolikheten för att beteendet ska upprepas tillförs som konsekvens

  Jag förstår inte varför just bettlöst ska vara en så viktig del för många. Hackamore t.ex. är skarpare än ett tredelat tränsbett.

  Har aldrig ridit med sporrar för har mest ridit lite busigare hästar och då inte vågat lita på att min skänkel ligger tillräckligt still, men spö ska inte användas för att slå hästen. Du pekar med det eller lägger det mot hästens sida för att visa hästen vart den ska gå eller vad den ska göra.

  Som hästmänniska, och hillbilly-versionen som rider bettlöst osv, kan jag ändå säg att hästmänniskor är de värsta som finns. Så länge hästen inte blir vanvårdad och får komma ut är hästhållningen inte helt katastrofal. Alla är experter, är otroligt giftigt.

  Med det sagt är min häst Mulle i levande format och majoriteten av hästfolk hade tyckt han var hemsk. Han är bara tydlig med sina gränser och absolut ingen arbetsglad ”robot” 24/7.

  Har Therese nånsin hållet på med hästar? Kan inte minnas att hon nämnt det? Har för mig hon sagt att hon aldrig hållit på med en sport eller haft en hobby. Nån som vet?

  Är det inte alltid tjafsigt under Thereses inlägg?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.