Marknadsföringslagen med My Martens

My Martens har tjafsat med sina följare i ett par dagar då hon vägrar ta till sig de nya riktlinjer som kommit från Patent och marknadsdomstolen. 
I domen mot Katrin Zytomierska och Clean Eating slog domstolen fast att Instagrams funktion för sponsrade inlägg inte är en fullgod reklamidentifiering eftersom den riskerar att falla bort, beroende på hur inläggen används. 
My VÄGRAR köpa detta och skriver spaltmetrar om att hon minsann kan sitt jobb och att alla hennes inlägg minsann är reklamidentifierade, trots att det blir skrikande tydligt att hon inte har en aning om att branschen hon arbetar i, fått en ny och mycket viktig vägledning vad gäller just reklam.
Jag skulle alltså kunna bädda in Mys inlägg i min story, vilket är ett av ställena där Instagramfunktionen faller bort, ta en skärmdump och bifoga den i en anmälan till Konsumentverket. Kanske är det den digitala dockteater My behöver för att poletten ska trilla ner?

Jag postar det här inlägget här ovan där jag skriver att My har lika fel här, som hon hade 2016 när hon påstod i sitt kommentarsfält på bloggen att hon inte behövde reklammarkera sina inlägg eftersom hon drev sitt bolag som ett aktiebolag och betalade skatt. 
Fel då, fel nu.
Det här har lett till att My är arg som ett bi i min dm, och jag börjar undra om det är jag som har svårt att uttrycka mig, för trots att jag skriver en rak fråga, så får jag ett svar tillbaka som handlar om….ja, jag vet inte ens vad svaren handlar om egentligen.
Jag förstår att det kanske blir lite pinsamt för My, att jag drar upp det här gamla inlägget från 2016, men hon hade ju fel då, och hon har ju fel nu och det jag hänvisar till i mitt inlägg från 2016 är ju trots allt Mys egna ord från det egna kommentarsfältet. 

Det var en hel massa jidder här innan, där My verkar ha hängt upp sig på det gamla inlägget från 2016, som fortfarande är baserat på hennes egna kommentarsfält.
Jag vet faktiskt inte vad det är hon tycker att jag ska be om ursäkt för? Att jag råkade exponera hur dålig koll hon har?
Ingen aning, men här avslutar jag i alla fall den här diskussionen med henne då hon helt enkelt får skylla sig själv om hon åker dit. 

Jag har givit upp på den här människan.
Det går helt enkelt inte att få henne att förstå relevant lagstiftning, men så är det också samma ljushuvud vi har att göra med här, som tog med sig OCH marknadsförde CBD-olja till Dubai – ett brott som tidigare resulterat i 25 års fängelse. 

102 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Hon är inte klok 🤯

   Har aldrig varit, kommer aldrig att bli.✌️🚩

  Hoppas verkligen hon får smaka på samma medicin som Katrin. Hon vill ju inte ens förstå eller lära sig göra rätt.

   Har anmält henne och hennes inlägg till Konsumentverket. Hoppas hon prövas och döms. Så arrogant och oprofessionell människa. Vidrigt att använda Camillas nykterhet som argument. My förtjänar att få en knäpp på näsan, så hon kanske hoppar ner från sin höga häst.

    Är man anonym om man anmäler?

     Man kan välja att vara anonym, men då får man ingen återkoppling i ärendet.

     https://anmalan.konsumentverket.se/

     Anonym, varför undrar du om man är anonym när man anmäler? Ska du också anmäla anonymt 😀

    Bra 👍

  Någon som kan ge henne en kurs i svenska skrivspåket? Jag vet att hon säger sig ha dyslexi men det finns ju stavningshjälp i mobilen. Likaså hjälp med att inte särskriva.

  Lågt av henne att påpeka nykterhet od.

  Den här kvinnan är så intressant att följa. Hennes liv står aldrig still.

   Märks att hennes människosyn är vidrig. Har alltid varit. Så empatilöst som hon exponerar sin son för likes tex. Narcissist som tror sig stå över alla moraliska principer och tydligen även marknadsföringslagen.

   I svenska skrivspåket? Ni kan ju bli kurskamrater.

    Blandade ihop svenska skrivregler med skriftspråk i all hast.

    Rätt ska vara rätt.

     Tänkte nog mer stavningen av skrivspåk.

  Vart hittar jag inlägget ?

   Vilket?

   Tror en del har avhandlats på instastories som är borta nu.

    Kollade på instanavigation i fredags. My satt i blomsterbutiken och ljög ihop en story om Camilla och Bloggbevakning. Hon hade pga Camillas kommentar fått radera hat och hot hela natten. Som vanligt ytterst dumdryg och bekäftig samt med en fantasi som en fyraåring kan avundas.

    Tack för svar

  Nån som har en 🌵🌵🌵 över att rotera på?
  Den människan behöver få en verklighetscheck.

   En🌵med solceller eller effektivt batteri för extra fart i rotationen under x antal månader.

  Asså all detta reklamtjafs…. Alla måste helt enkelt utgå från att allt flunsor gör är reklam. Sen tycker jag personligen att det är töntigt att behöva reklammarkera när det är ens eget bolag… Petra T och Adoore, Amanda Schulman och Alliam, Bianca och CAIA… etc.. No shit att det är reklam men asså varför ska det markeras, det är ju deras eget 🙃

   Lagar är till för att följas. Det gäller alla oavsett vad vi tycker är ”töntigt” och inte.

   Reklam ska markeras. Därför ska deras reklam markeras.

   Fast där är det ju extra viktigt. De du nämner, mfl. väver liksom in sina produkter i sitt vanliga dagliga liv och det blir en helt annan påverkan och exponering, än om du har ett inlägg och pratar om en produkt och that’s it. Smygreklam är ofta det som folk kan värja sig mot minst.

   Man kan inte anta alla vet det och lagar är till för att följas. Man skulle kunna använda ditt argument till typ alla lagar men så funkar det inte.

  Fast det stämmer inte riktigt, att tjafset uppkom beror på att hon inte reklam identifierat överhuvudtaget och hävdade att hon inte behövde det . Sen lade hon till betalt samarbete ändå i efterhand fast hon precis innan hävdat att hon gjort helt rätt.

   Det där såg jag också! Och varför är nu även hennes man ”avsändare” av diverse inlägg?

    Jisses – vilket stolpskott hon är. Så dryg!!!
    Camilla – visst har du tidigare lagt upp en länk till de som vill anmäla? Kan du göra det igen?
    Eftersom madam Martens är så överlägset säker på att hon har och gör rätt så tycker jag det skulle vara intressant att kolla.
    Och förresten ” Betalt samarbete Hägernäs strand” – WTF är det??

     Är det denna du tänker på?

     https://anmalan.konsumentverket.se/

    För att jag inte hört talas om adoore och alliam, än mindre vet vem som grundat märkena. För dej är det självklart att det är reklam, men för andra som inte följer, där ett bara dyker upp inlägg i flödet, är det omöjligt att veta.

     Läser alltid alliam som ett namn. Ganska fint ändå, Alliam…

  Spritt språngande galen.

  Flera avgöranden från Reklamombudsmannens visar att influencers inte följer den praxis som gäller vid reklaminlägg i sociala medier. Det rör sig om kända influencers med ett stort antal följare som inte reklammarkerar inlägg trots tydlig praxis från domstol om vad som gäller. Agerandet riskerar att skada hela branschen och de som vill göra rätt.

  Den 18 maj 2022 antog riksdagen regeringens förslag med vissa justeringar av bl.a. marknadsföringslagen. Ändringarna görs med anledning av det nya konsumentskyddsdirektivet (direktiv nr 2019/2161). De nya reglerna innebär att vi får stärkta sanktionsmöjligheter vid bland annat vilseledande reklam. Domstolen ges en möjlighet att påföra en sanktionsavgift motsvarande 4% av bolagets årsomsättning vid bristande reklamidentifiering. De nya lagreglerna ska träda ikraft den 1 september 2022.

  Man får inte blanda privat innehåll med reklam för sin verksamhet utan att det tydligt framgår i början av inlägget att det är reklam, gäller även för sina egna verksamheter.
  Något My inte fått kläm på trots flera påpekande bla från BB och flera följare.
  Hon utgår från att alla ska veta att hennes blogg o Instagram Mymartens tillhör hennes företag trots att hon där under flera år varvat privata inlägg om hennes vardag med sjukdomar, familj o hundar med inlägg om hennes företagande, onlineverksamhet, PT-tjäst o nu senast hennes blombutik.
  Att hon nu försöker rätta sina inlägg i efterhand räcker inte enligt gällande dommar.
  My kan få vite och därefter böter om hon inte rättar sig efter vitet.
  Någon miljon i böter skulle det inte röra sig om i hennes fall men säkert bli kännbart.

   Lagen om tydlig reklammarkering fanns tidigare men var då tandlös då inte möjligheten att dömma vite och böter.

  * Trädde i kraft 1 september 2022 ska det stå. Så gällt i drygt ett år nu. Gäller att följa med i gällande regler även som influencer.

  Så hon är inte bara stendum, hon är ganska le och rälig också. Alltid tyckt lite synd om henne iom alla påhopp hon får, men känner nu att hon nog ändå förtjänar det.

  Inte så klipsk kvinna direkt…

  Ändå ganska onödigt att skriva ett inlägg som bara syftar till att vi ska kommentera att vi håller med om hur dum och dålig hon är? Även om du har rätt så känns det här inte så snällt..

   Vad tycker du Camilla ska göra mer menar du?

    Det är inte hennes jobb att hetsa, det hon kan göra är att anmäla och låta det vara. Den här översittarattityden är så äcklig.

     Den här bloggen bevakar andra bloggar. Det är Camillas jobb.

    Denna hamnade under fel… skulle va där någon skrev ge henne en riktig näsbränna….. under Johan

   C älskar att sitta på sina höga hästar.

   Tycker inte det My skrev till Camilla var vidare snällt. Hon brukar inte heller inte vara vidare snäll mot sina följare som kommenterar något som My har en annan uppfattning om. De värsta/ elakaste svaren My har skrivit brukar hon radera i efterhand, har hänt ett flertal ggr.

    Det är dessutom inte snällt att ligga med gifta karlar heller..

     Har hon legat med gifta karlar är det de som gjort fel, ej My som var singel.

     Skämmas de som skämmas bör.

      Karlarna har definitivt gjort fel men det säger ganska mycket om hur en människa är om man ligger med en karl som är gift. Samt kompisars karlar är en oskriven regel. Skulle du själv ligga med en gift karl? Hade en kompis som inledde ett förhållande med en gift karl, de hade hotellhelger, hon fick guldsmycken och dyra kläder. De åkte t o m till Thailand tillsammans. Jag tyckte hon var äcklig och sa upp bekantskapen.

     Vem?

   Inlägget hade ju inte hänt om fru Martens hade mer vett innanför skallbenet

    Det går att skriva ett inlägg på olika sätt.

     Hur tycker du att hon ska skriva inlägget? Fakta verkar inte vara din sida eller fru Martens sida, båda lika lättkränkta när någon annan har rätt och kan bevisa det

      Är du alltid lika dålig på att dra relevanta slutsatser eller har du bara otur idag?

      Jag försvarar inte Mys felmarkering, det är bara att anmäla henne. Jag har alltså inte ifrågasatt fakta. Jag tycker att inlägget (tillsammans med alldeles för många inlägg här) är skrivet på ett sätt som är väldigt tråkigt och håller med ts om att det bara handlar om att få kommentarer om vilket korkat ljushuvud My är.

       Vad har jag för otur eller inte drar relevanta slutsatser när jag frågade DIG hur ska man skriva inlägget när det också är fru Martens som bjöd upp till denna dans?

   Håller med. Dessutom är dessa så fruktansvärt tråkiga. Vem bryr sig om de följer regelverket eller inte? Finns väl andra instanser för sånt

   Once again. Bloggbevakning är en blogg som granskar influencers.

    Tyvärr många som inte insett det än

    Once again, att bevaka är en bra sak men att bjuda in till en mobb av nedvärderande och otrevliga kommentarer har ingenting med bevakning att göra.

    Det här är inte en granskning. Granskning hade på sin höjd stannat vid att konstatera objektivt att My inte följer lagen. Anmäl henne då. Men att kalla henne för ”ljushuvud”, visa upp dm’s och söka medhåll för sitt översitteri är ganska beyond granskning.

   Man ska inte sätta diagnoser på sina medmänniskor men här är väl rätt uppenbart att hon är bipolär. Just nu verkar livet vara toppen o hon köper in 100-tals med orkidéer. Du skriver något men hon drar iväg på något helt annat. Det går aldrig vinna en diskussion med en person som är manisk o som har bestämt sig för att just du ska stå i skottlinjen.

   Man hoppas innerligt att hon har någon i närheten som bromsar henne.

    Tycker manin sitter 24/7. Aldrig något uppehåll.

     Hon har väl haft rätt tydliga perioder med långvariga depressioner. Däremot verkar den maniska perioden hålla i sig under väldigt lång tid. Det måste vara påfrestande för kroppen.

  Snälla Camilla, ge henne en näsbränna som heter duga 🙏!!! Skulle vara så jävla roligt om hon fick miljoner i böter också.

   Är väl inte upp till Camilla om hon ska få böter eller inte

    Nä men hon kan ju anmäla till patent och marknadsföring så kan dem förhoppningsvis ge en näsbränna🤓

     Du kan också anmäla om du tycker att hon förtjänar en näsbränna

      Det är inte jag som har en ”beef” med henne

       Så varför önskar du miljoner i böter då?

        För hon är en dryg jävel som tror hon vet bäst och när det är bevisat att hon är ute och cyklar så blir det personliga påhopp och ”lilla gumman” hit och dit

     De*

   Miljoner I böter skulle hon inte få. Hennes omsättning är inte så hög. Räkna på 4%.
   Max 100.000 kr i vite gissar jag, sätt det i förhållande till hennes inkomster så svider det.
   Rättar man sig inte efter vite och senare dom kan beloppet stiga.

   Karin har mycket högre omsättning i sina bolag. Där av dyrare böter.

  Vad vidrigt att försöka fälla en människa genom att trycka på ett tidigare missbruk/beroende 🤢🤢🤢

  Härlig människosyn den där M verkar ha, not! Ska aldrig gå in på hennes kanaler för att ge henne siffror.

   Hon borde lära dig att hantera kritik istället för att göra grova personangrepp. Usch

  ”Jag vet att du inte var nykter under denna period” Herre gud vilken låg nivå. Tycker ditt svar var klockrent.

  Hon är så svår att gilla eller ja rent av omöjligt! #sorrynotsorry

  Bra rutet, Camilla
  My lilla My vem är väl som Du ingen i hela världen 😉

  Oh så lättkränkt!
  Och då tar man till allt man kan och har…

  Med tanke på att fru Wesslander själv skippat alkohol så kanske inte den bästa kommentaren. Kasta inte sten i glashus, eller ska vi säga mata inte en orch.

   En orchidee?

  @camcam gör hon inte även fel när hon skriver som sina verksamheter på det instakonto som ser privat ut? Även fast hon nu påstår att även det är ett företagskonto och där hon slängt inte lite … i samarbete med … efter senaste stormen?

  Så fort nå hon går på personliga påhopp ( Camillas missbruk ) så SKRIKER det att man vet att man har fel.
  My har inget annat att komma med än det.
  Varför är hon så avig mot att bara följa lagen och göra rätt för sig?😂😂😂

  Camillas kommentarer, inlägg och attityd är sanslöst oprofessionell. Man behöver inte sänka sig till andras låga nivå för att försöka få fram en poäng.

   Håller med. Camilla borde fortsätta bemöta professionellt, även om hon blir arg/sur/kränkt. Med det sagt är ju My helt koko.

  Svarar grääs någonsin på en fråga i en frågestund där hon inte samtidigt kan lägga en reklamlänk? Jag menar inte att hon markerar fel, jag undrar bara varför hon inte bara lägger ut reklamlänkar rakt av i stället för att ”be om frågor”.

  Lyssnade på podden ”en jävla fest” där Cecilia Blankens var gäst och där de tog upp bloggbevakning och kritiken mot reklammarkering. Hon sa att det var omöjligt att reklammarkera och att det bara är ett sätt att hindra kvinnor från framgång 🫠🫠 Som att det är ett påhitt från Camilla.

   Slogs av en plötsligt lust att slänga mina Blankensskor. För om det är nåt som håller tillbaka kvinnor så är det fördummandet som Cecilia syftar på. Vadå, är vi kvinnor så korkade att vi inte ens klarar av de lägsta lagkraven som finns?

   Omöjligt att reklammarkera? Det är väl bara att skriva: ”betald reklam för Blankens” först i sina inlägg som handlar om hennes skor..? Det kan väl de flesta förstå…

  Skäms du inte över ditt sista svar? En vuxen, professionell yrkesutövare? (Vi kan ju diskutera hennes svar också, men nu frågar jag dig).

   Alltså, jag tycker det är jätteintressant att människor som spenderar sin tid på en skvallerblogg förväntar sig en professionell yrkesutövning? Lite som att förvänta sig att folk som skriver härinne faktiskt ska kunna hantera det svenska språket.

  Vad synd att du svarade så omoget tillbaka. Hennes kommentar var självmål men du lyckades få poängen till lika.

   Verkligen inte omoget.

  På tal om My, hur går hennes flyttplaner och försäljning av lägenheten?? Någon som vet?

   Hade den femte visningen idag. Och hon som bara skulle pejla lite. ✌️🌵🚩😂

    5:e visningen, verkar ju lite lätt desperat…

     Verkligen. Säkert sänkt pris till nästa visning.

  Hon är så otroligt elak när följare frågar om saker. Hon fick sluta blogga på måbra för hennes hemska beteende. Säger åt hennes följare att rotera på kaktus och äta bajsmackor mm så otroligt

  Så fruktansvärt lågt av henne att skriva om tidigare missbruk. Fy fan vilken vidrig människa. Hon är ju på riktigt dum i huvudet! Hon borde väll snart förstå att hon beter sig illa eftersom hon aldrig kan behålla ngr vänner. Stackars barn och hundar som inte kan välja sitt sällskap!

   Hundarna är som stressade storråttor. Den där uppfödaren måste sakna etik och moral.

  Stå på dig Camilla! Jag tycker inte att du ska släppa denna galning lös helt ännu. Det finns fortfarande en hel del skumma saker kvar att granska med denna mytoman. Dock behöver du ju inte vara snäll att varna henne som när hon tog in cannabis i Dubai. Då hade vi sluppit henne.

   Tackade hon inte dig tom då C?

  My kan inte ta till sig något, någon skriver till henne. Hon är otroligt självgod och ljuger om allt!

  OT men varför skar det sig mellan My och Booken? De var ju världens bästisar! Booken var med Mysan titt som tätt men sen tog det slut.

  Undra vrf My bara lägger upp gamla bilder på sig själv ?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.