KATRIN ZYTOMIERSKA och Clean Eating döms till böter på 1 250 000 kr

Kl 11 idag kom domen från från Patent och Marknadsdomstolen, som fastslår att Katrin Zytomierska och hennes företag Clean Eating brutit mot de förbud som framgår i domen från den 10 december 2020 i mål PMT 5929-20, och att de förelagda vitena (böter) ska dömas ut.
Det är Konsumentombudsmannen som står bakom stämningen.

Katrins förklaringar till att inlägget inte reklamidentifieras är följande: 
1. När inlägget utan reklamidenifiering postades så var Katrins konto privat och hon menar att alla som följer henne känner till att Clean Eating är hennes förtag och således också förstår att inlägget hon postade var reklam.
2. Katrin menar att hon använt Instagram egna funktion för sponsrade inlägg, men att den kan vara svajig och att det är bristande teknik som fått den att falla bort.

Jag hade hoppats på att få mer av en vägledning vad gäller Instagrams egna funktion för sponsrade inlägg, och huruvida den räknas som en fullgod reklamidentifiering eller inte, men med tanke på att Katrin nu hålls ensamt ansvarig och döms till dessa höga böter pga att den här funktionen fallit bort, borde det stå tämligen klart för alla som arbetar med marknadsföring på sociala medier, att man inte kan förlita sig på och hänvisa till den här funktionen, just eftersom den ibland faller bort, beroende på hur inlägget används.
Om du inte riktigt förstår det här med funktionen och hur den kan ”falla bort” så förklarar jag det i det här inlägget. 
Även om Katrin bara delade sitt egna, privata inlägg i sin story så kan funktionen falla bort.

Syftet med funktionen är inte, och har aldrig varit att agera reklamidentifiering på Instagram, vilket är varför den kan falla bort utan att störa det egentliga syftet, vilket är att ge företaget direkt tillgång till inläggets statistik, vilket sker oavsett om markeringen syns på inlägget eller har fallit bort tillfälligt.
Influencern är till 100% ansvarig för att ett inlägg är reklamidentifierat och utifrån den här domen blir det tydligt att det inte finns något som helst utrymme för misstag, eller att skylla på tekniken när man står där med brallorna nere.
Domstolen säger inte att Instagramfunktionen inte är en fullgod reklamidentifiering, men däremot slår man till 100% fast att du som influencer och/eller företag får stå ditt dyra kast om du väljer att förlita dig på den, och den faller bort.

Den här domen kommer med största sannolikhet överklagas, men jag har svårt att se en förändring i domen från högre instans vilket jag tycker är bra – all vägledning är bra – men samtidigt vill jag beklaga att det krävdes att en enskild influencer tvingas böta 1 250 000 kr för att får det här på pränt. 

Vill du läsa hela domen så hittar du den här.

131 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Om hennes konto var privat vid tillfället så bör inlägget väl inte ens ha gått att dela så att reklamidentifieringen fallit bort?

   Hon kan ha delat det i sin egna story, och då kan funktionen också falla bort.

  Hennes första anledning var ju bara skrattretande? Tänk om alla med privat konto och 100K+ följare använde det ”nejmen alla som följer mig har stenkoll på mitt/mina företag så jag behöver inte reklammarkera” 😂

   Exakt, tänk om alla flunsor kunder förstå att de driver ett företag (ibland hävdar de att de förstår det men det varierar med om det är till deras fördel eller inte) och därmed måste agera efter de lagar som finns för företagande, bl a att reklam ska kunna identifieras direkt. Som konsument ska du inte behöva ha någon förhandsinformation och företagsstruktur, vilka som är ägare etc, och du ska genast veta att det är just reklam du tittar på och inte en ”genuin rekommendation” som det heter på influensiska.

    Du verkar kunna det här. Vad gäller för författare som marknadsför sina böcker på insta och facebook? Funkar det utan reklammarkering för att det är så uppenbart? Där är ju inga dolda vinster inblandade.

   Rätt åt haggan Katrin, hon skryter ju hela tiden om att hon tjänar såååå mycket pengar så denna lilla summa är väl ingenting för henne

  Fan vad jag stör mig på att hon ( ja hennes företag då) ska betala millen, men en sexuell förgripare hamnar på SIS-hem där han kan traska ut när som helst .

   Sverige i ett nötskal!

   Vi måste väl kunna ha lagar och regler inom företagssektorn även om det inte handlar om mord, sexuella övergrepp eller dylikt?

    Grejen är väl den att skattebrott eller liknade alltid har väldigt höga straff/böter jämfört med sexualbrott.

   Vill du att Katrin ska låsas in?

    Ja.

   Konstig jämförelse

   Livet är orättvist

   Du kan verkligen inte ha flera tankar i huvudet samtidigt!!

   Tanken med att höga böter för den här typen av brott ju är att företag tjänar pengar på att t ex förklä reklam. För att det ska ha någon effekt måste böterna vara rimliga i förhållande till vad man tjänar.

   Den där miljonen kommer säkert samhället till nytta 🙂

    Dags att lägga ner knäckebrödsfabriken nu🧐

    Instämmer, bolaget har ju en omsättning på 24 miljoner under 2022 så det drabbar nog ingen fattig!

     Vinsten ligger på drygt 100 000 kronor förra året, så jag skulle tippa på konkurs. Det finns i och för sig pengar i bolaget, men om det handlar om likvida medel är osäkert. Hur som, en riktig snyting som visste var den tog. Grattis, Katrin!

    Här i min stad renoverade kommunen en bast för 800 000:- för några månader sen. Nu har de kommit på att den ska rivas. Tror vi skulle spara extremt mkt pengar om de som hanterar våra skattepengar hade lite koll på läget.

    Så med andra ord: den miljonen kommer nog samhället lyckas sumpa precis som många andra miljoner och miljarder

  Trist att det bara är hon som drabbats tycker flera flunsor har brustit mkt mkt mer, hoppas bara att detta sätter fart så att även fler fälls.
  Bra ändå med fällande dom, hoppas det kommer fler!

   Vi får hoppas att de andra flunsorna snart kommrr efter. Man måste börja någonstans. Fler kanske anmäler nu.

   Anmäl flunsornas inlägg så bör väl fler lära sig.

  Men det är så larvigt att du tycker att det är beklagligt att en enskild person skulle behöva åka på det här. Har du fortfarande inte förstått hur lag prövas och skapar prejudikat? Någon måste dömas.

  Jag kan komma på 1.2 miljoner personer jag tycker mer synd om än en influencer som har en arrogant inställning till lagar. Förhoppningsvis är det fler av dessa spåniga människor som lär sig att de faktiskt också måste följa de lagar som finns.

   Kan man inte ha två tankar i huvudet samtidigt? Jag tycker det är bra att det prövas och kommer domar, men jag beklagar samtidigt att en enskild person dubbel-drabbas på det här viset.

    Hur menar du att hon dubbel-drabbas?

    Hon har brutit mot lagen och får därför betala?

    Men hur tycker du lagarna ska prövas då?

    Jag fattar inte varför det är en sån stor sorg att någon som bryter mot lagen (och tjänar på det) blir bötfälld för det.

    Bloggbevakning kan du inte göra en sammanställning på alla influencers som bryter mot lagen så vi äntligen blir kvitt alla.

     Men, men då blir det ju inga kvar?

      Det finns alldeles för många;)

    Men Camilla, kan _du_ ha två tankar i huvudet samtidigt? Du beklagar att en person som på ett nonchalant sätt flera gånger brutit mot marknadsföringslagen. Vad är det att beklaga? Om Katrin inte ville betala för konsekvenserna av sitt arroganta beteende borde hon ha justerat det. Tough luck, nu gick det såhär. Det finns inget att beklaga.

  Nu ska Emilia och Marcelo flytta igen.. vilken gång i ordningen blir detta? Det är väl typ tredje flytten inom ett år? Om ens det räcker

   Vem bryr sig ärligt talat Karin? Låt dom flytta varje vecka.

   Hon skrev ju dock att det är pga att räntan är för hög som de behöver flytta? Så de verkar ju inte vilja flytta egentligen

   Såg det! Helt sinnessjukt. Lever de precis på kronan så de behöver flytta pga räntan? Herregud vi har också fått högre ränta men vi kan bo kvar ändå. Som man skrivit här tidigare, stackars barn som får flänga hit och dit hela tiden.

    Kliv ner från din höga hästar och inse att inte alla har samma förutsättningar som du.

     Haha ja oj vilka höga hästar jag sitter på! En helt vanlig familj där jag just nu är mammaledig och min sambo arbetar på industri, vi måste nog vara mång-miljonärer och aldrig behöva bry oss om ekonomin! Eller så handlar det om prioriteringar. De väljer att flytta, vi väljer att bo kvar för barnens skull där skolan i närheten är bra. Men vi kan inte shoppa på nk flera ggr i månaden eller äta oxfilé varje lördag.

      Helt verklighetsfrånvänd. ”Vi kan bo kvar”, okej. Alla andra människor som inte har den möjligheten prioriterar inte tillräckligt bra. Bra att veta. Du borde bli politiker.

      Så världsfrånvänd. Hoppas du åtminstone lyckas föra över vikten av empati till dina barn, trots att du inte verkar besitta så mycket av det själv.

      Gissningsvis bor inte du i en svindyr nyproduktion?

      Jag har vänner som tjänar BRA men som sitter på utgifter på över 25+ för tak över huvudet just nu pga de köpt nyproduktioner. Dom klarar sig, men det är knappt.

       Exakt. Är i den situationen. Vi hade ingen aning om att räntorna skulle skena när vi skrev på kontrakt ett helt år innan inflytt. Är jäkligt bittra men håller oss kvar än så länge. Förstår dock de som ger upp och flyttar. Det suger att ha boendekostnader på 25000 kr varje månad. :/

        Görs det inte stresstest i Sverige? I Finland sitter banken ner med en blivande låntagare och räknar ut vad utgifterna blir om räntan stiger till 6%. Klarar man inte av det får man inget lån, alternativt får man köpa räntetak eller liknande?

         Jo, banken kollar att man klarar av en högre ränta. Men man är nog inte alltid själv medveten om hur ansträngd ens ekonomi kan bli. Här är det slut på nöjen och resor pga det höga ränteläget.

         Men herregud, det är skillnad på att klara av en boendekostnad på 30 000/månad och att tycka det är ett trevligt läge att vara i. Rent ekonomiskt kan det gå att betala så mycket och fortsatt ha mat på bordet osv, men i praktiken kanske man i flera år inte har lust att skippa semesterresor, restaurangbesök och annat som sätter guldkant på vardagen. Hur svårt ska det vara att förstå det?

      Nu sitter ju uppenbarligen inte med en dyr lägenhet i Stockholm.

    Barn klarar av att flytta. Och det är inte synd om barn som behöver flytta ofta. Om det är ens enda trauma från barndomen, att man flyttade ofta, så får man ändå säga att man haft en bra och trygg barndom.

     Nja, flytta klarar barn såklart, men deras barn har flyttat typ 2-3 gånger per år sen hon föddes. Nya lägenheten kommer vara ett problem efter 5-6 månader också, området är för dåligt, ligger på våning 2 t.e.x ist för våning 3, eller så är det 5 fönster ist för 6 fönster o bla bla.

     Räntan känns som ett svepskäl för att flytta, hon gillar säkert lägenheten i sig, men hon har tröttnat på att bo där nu.

     Sen när man köper en lägenhet så måste man ju veta att man har råd även med räntehöjningar osv. Var väl ingen chock att räntorna kan stiga i dagens samhälle? Sen att de höjts från 1.5% till 5% på några månader köper jag inte.

      Kan guida er genom deras flyttar bäst jag kan! ☺️

      Ihopflytt 2019 i marcelos lägenhet i Vasastan. Sedan, när Emilia var gravid, gick flytten till hus i Sigtuna. Efter några månader blev det flytt tillbaka till lägenhet i Vasastan.

      Efter kort tid där köptes och renoverades en lägenhet i Gävle där de bodde i vad, 6 månader? Därefter flyttade de återigen tillbaka till Vasastan. Eller till en tillfällig lägenhet, SEN till samma hus som de bott tidigare. Då är vi uppe i 5 flyttar tror jag.

      Sedan 2023 går flytten till Norra tornen, där de alltså nu verkar ha tröttnat och ska flytta igen. Så 7 flyttar på 4 år! (Kan ha missat någon)

      Jo barn klarar av att flytta. Det behöver inte vara så stor grej. Absolut att alla borde ha marginal när man lånar pengar och klara högre räntor än de som var när man tog lånet, men för många har även månadsavgiften i BRF:arna ökat kraftigt (har personer i min närhet där avgiften höjts 20 %) och det plus att ens egna räntor höjs kan bli för mycket. Bra att du har marginal men alla har inte samma förutsättningar som du.

      Vem vet de kanske har marginal och möjlighet att betala så hög ränta men inte är villiga att dra ner på annat och då hellre flyttar. Var och en gör det som passar en och ens familj bäst.

      Kommer ihåg på 80talet när räntan var 14%. Det var man jättenöjd med och band då lånet så man kunde sova gott om natten😀 Vet ett par som flyttade jämt, rastlösa själar. Men idag blir nog en del tvungna, svårt att göra bostadskarriär i dessa tider.

       Well jag kan lätt ta en ränta på 14% om jag kan köpa ett hus för 200 000.

        Var hittar man ett hus för det priset? Det var Stockholmspriser här även på 80talet.

      Beror ju på hur och var flyttar sker. Det går att flytta och ha kvar närhet till skola och kompisar.

      M v h flyttat 12 gånger i mitt liv varav 7 innan jag fyllde 15.

     Vet inte om det är så tryggt att flytta ofta. Jag skulle inte velat flytta hela tiden. Om det är pga av jobb billigare boende eller tryggare område absolut.

      Ja det är ju knappast otryggt att flytta.

       Det beror väl på anledning? Att som barn flytta från andrahand till andrahand kan inte vara en höjdare, kanske lite beroende på hur gammalt barnet är. Att inte få veta hur länge (det får man ju inte alltid) veta hur länge man får stanna på ett ställe. Som vuxen tyckte jag inte det var något vidare och då har jag verkligen inte bott mycket i andrahand.

     Husbyte är väl inte det jobbiga, utan skolbyte. Att aldrig riktigt hinna skapa meningsfulla djupa kompisrelationer innan man flyttas till ny skola, och dels ska sörja förlusten av gamla kompisar pch samtidigt försöka hitta nya. Är man blyg/introvert/har personlighetsdra som gör att man kanske inte genast blir bästis med alla man möter kan skolbyten bli fruktansvärt tunga. Och säkert bli traumatiska för enstaka barn som inte lyckas anpassa sig. Men nej en flytt utan skolbyte är inte en så stor grej för de flesta barn.

      Jag håller till viss del med men snälla, använd inte ordet traumatiskt hur som helst. Vet du innebörden av ordet? Men ja, för en blyg person (är själv blyg så jag känner igen mig) kan det definitivt vara tungt och svåranpassat. Men generellt kan en helt ny miljö också vara bra på så sätt att man får en ny chans att gå in i olika slags konstellationer och roller. Ett exempel är när förskolebarn ska börja skolan och föräldrar så gärna vill att barnen ska börja i samma klass med tidigare förskolekompisar. Det är inte alltid bra.

       Ja, jag vet innebörden av det. Och det är klart det finns olika grader av trauma, inte som att jag jämför det med att ha upplevt krig. Och som jag sade, flytten i sig orsakar inte trauman. Men täta skolbyten kan ibland orsaka stora sociala problem i barndomen/tonåren. Att hela tiden vara ensam/utanför, inte passa in, sedan äntligen hitta en vän och därefter genast måsta skiljas ifrån den. Det kan orsaka trauman på samma sätt som mobbning kan göra det.

    Hon sa i en live på TikTok att deras boendekostnad ligger på 43-45 tusen.

   Mycket månad kvar i slutet av pengarna? Testa att inte låna till topplånet nästa gång.

    Tror inte folk tar topplån för att man tycker det är roligt direkt.

   Undra om de gjort att sälja bostäder till en business alltså ett sätt att tjäna lite varje gång. Eftersom de är influencers så behöver de kanske inte betala flyttfirmor osv utan får det i samarbete. Följer dem inte så vet ej men så många täta flyttar verkar ju märkligt.

  Wow! 👏 nu kanske andra skärper sig

  Men hur kan de?? Hon har ju fött 4 barn! Eller vad hon skrev. Lol…

   Vad skrev hon sa du??

   ’Jag har lyckats jag har blivit känd’… Bland annat.

  Hennes första anledning gör ju att hon blir fälld oavsett funktioner hit och dit. Vitet gick ut på att ALLTID reklammarkera men här erkänner hon att hon inte tycker att det behövs trots tidigare beslut. Inte jättesmart, förstår inte hur hennes advokater tyckte det var ett bra argument för friande dom? Varför la de inte bara fram anledning två? Eller har jag missförstått något?

  Bordet inte detta innebära att tusentals andra inlägg också kan/bör fällas? Blir inte detta prejudicerande?

  Bordet inte detta innebära att tusentals andra inlägg också kan/bör fällas? Blir inte detta prejudicerande?

  Så tråkigt. Eller snarare ha, ha, ha, haaaaaaaaaaaa! Hon är så värd det.

  Borde inte My M markera med reklam när hon skriver om sin blombutik på sin instagram?

  Hon lägger upp mer om blommor, binderikvällar, tävlingar, nyheter, erbjudande osv där än på Mys blommors instagram.

  Eller vad är skillnaden mellan K och M?

   Kan hon vara så korkad att hon tror att det räcker med att lägga ut en klickbar länk till ”mys blommor” på de inläggen?
   Jag tycker att hon borde vara nästa person som granskas för i hennes fall är det extremt.

   Jo det borde hon

   Och borde Elsa Billgren reklammarkera sin uthyrningsverksamhet av bröllopsklänningar? det gör hon aldrig tror jag

    Denna var intressant! Aldrig ens tänkt på det. Men gör hon reklam eller skriver hon bara att hon går till jobbet (och vad jobbet innebär), alltså om det är skillnad? Tänker just katrin är ju KOM O KÖP medans jag inte ser Elsa skriva något i den stilen. Är nyfiken nu haha

     Ja, jag är också nyfiken på hur det funkar, det är ju inte ”kom o köp” som du säger, men ofta många inlägg och mycket bilder och det är ju en vinstdrivande verksamhet som då exponeras för stora följarantal. är nyfiken på vad camilla anser om det, hon verkar ju ha stenkoll

   Ja, det finns en hel del som My borde granskas för, exempelvis hennes tävlingar, hennes s.k. samarbeten och hur hon (inte) reklammarkerar på sitt privata konto.

  En automatisk och en manuell reklammärkning så är ju problemet löst.

  Det finns säkert ett syfte med att inte reklammärka inslag.
  T ex att de som ser det inte ska veta att det är – reklam.
  Varför vill inte våra flunsor att vi ska veta om det är reklam eller inte?
  Kan det vara så att de känner sig mer genuina och äkta utan reklammarkering?
  och att det syns i plånboken sedan.

   Har också undrat över det. Är det flunsorna själva eller företagen som puschar för så lite reklammarkering som möjligt?

  Äntligen. Kanske My bör bli lite mer uppmärksam på sina reklaminlägg på sina X antal konton nu? Trött på hennes bruketter, varuhanteringskurser & gympastikverksamhet går under radarn.

  Men hallå! Cecilia Blankens har väl aldrig någonsin reklamidentifierat ett inlägg om Blankens?

   Anmäl det då

   Ja det stämmer. Det är bara att anmäla.

   På samma sätt som Gertrude Tornwall aldrig reklamarkerar allt som involverar Twist and Tango.

  Hur kommer det sig att även företaget fick en bot om det var hon som privatperson som gjorde fel?

  Jag har eget företag och känner att jag behöver läsa på det här hur man ska göra från a till ö. Var hittar man bästa och lättaste sammanfattningen hur man ska göra med företagskonton, reklam och produkter på Insta?

   Har ingen lagtext men företaget skall ta största smällen. Nu är det ju en och samma person i KZ.

   Alltså det är företaget som har störst skyldighet att se till att det reklammarkeras rätt. Clean Eating företaget borde vara väldigt tydlig, haft koll och tagit KZ i örat så att säga. Största ansvaret på företaget. Poängen är väl att företag inte skall uppmunta till att man skall bryta regler och tjäna på det.

  Hur tänkte hon när hon anlitade Mark Safaryan? 😂

   Men oj.

   ”… en advokat som, enligt flera källor, i sin jakt på att själv bli kändis ägnar sig åt högst anmärkningsvärda metoder i sitt yrke. Uppgiftslämnare hävdar att advokaten söker upp kända personer och insisterar på att de ska stämma och polisanmäla.
   – För Mark Safaryan spelar det ingen roll om han kan vinna. Han har bara en agenda; det är att kapitalisera på sina kända klienters mål, trots att han i flera fall varit medveten om att de inte kan vinna mot motparten, säger en kollega till den ökände advokaten.”

   https://stoppapressarna.se/svenskt/gunilla-perssons-skandal-advokats-okanda-dubbelliv/

   Jag tänkte exakt samma sak. Hans främsta fokus enligt hemsidan är ju brottmål.

    Om jag stod åtalad för brott skulle Mark vara den sista jag anlitade som privat försvarare/skulle vilja se som offentlig försvarare…

   Tack! Det (och efterföljande kommentarer) förklarar en hel del. Det här är ju uppenbarligen ett hopplöst fall att driva.

   Jag skrev denna kommentar tidigare:

   ”Hennes första anledning gör ju att hon blir fälld oavsett funktioner hit och dit. Vitet gick ut på att ALLTID reklammarkera men här erkänner hon att hon inte tycker att det behövs trots tidigare beslut. Inte jättesmart, förstår inte hur hennes advokater tyckte det var ett bra argument för friande dom? Varför la de inte bara fram anledning två? Eller har jag missförstått något?”

   Men nu förstår jag lite bättre.

   Har jobbat med honom en gång 😂

   Jag letade efter sök i receptionen. Hittade aldrig sök men var bara Mark i receptionen så frågade om det var han. Han utbrast ”oj så blyg och starstruck!” svarade ”haha nej mer att jag aldrig kollar upp biträden i förväg, antog att det var du eftersom du var den enda här och du ser ut att leta efter någon”.

   Maken till tjafsigt biträde…

  Har jag förstått detta rätt; Det har kommit en dom där Katrin och Clean Eating förbjudits _vid vite_ att göra en sak. Och så har hon gjort det ändå, och får således betala vitet. Eller? I så fall finns det ju absolut noll förmildrande omständigheter, det är ju mycket tydligt och på gränsen till imbecillt att inte följa domstolens påpekande. Dessutom är det ju Clean Eating som ska betala en miljon och Katrin själv en betydligt mindre summa. Som du, Camilla, själv brukar påpeka, influencers är företagare och behöver lära sig det. Vi får se om det går vidare i högre instans men tar man en dum chansning så kan det rätt ofta gå illa.

   Ändå ingen som vill äta hennes äckliga produkter fulla med tillsatser.

   Det är så det har gått till. Hon har trots en tidigare dom fortsatt att strunta i att reklammarkera inlägg och döms därför att betala vite på det beloppet som fastställdes vid första domen.

  Jag har inget över för Zytomierska, hon inte direkt känd för att vara den vassaste kniven i lådan, men jag blir lite förbryllad över beloppen vi snackar om här. Man kan bli mördad och våldtagen och anhöriga får 100k, men man blir skyldig 1.2m om man har glömt flagga för reklam. SJukt ju !

   Om du inte förstår att det är två helt vitt skilda saker så blir jag orolig!

   Det är ju två helt skilda saker… whatabouismen. Går ju inte direkt att jämföra?

    Jag tror Beth tänker på proportionaliten i målet i sig, samt i jämförelse med andra mål där människor far illa. Självfallet är det två vitt skilda ting, men det är klart att de sticker i ögonen över att folks lidande juridiskt värderas lägre på vissa sätt.

     Precis. De straffas och utvärderas ju med samma språk/ på samma premisser så det klart att man jämför straff. Jag tycker victimless brott (ok, det finns ju alltid någon eller några som påverkas negativt) inte bör straffa individen så hårt. Man får ju se till skadan i stort. Att missa att reklammärka ett inlägg liksom. Perspektiv!

      Det är inte ett victimless brott. Hennes konkurrenter drabbas eftersom de måste följa marknadsföringslagen men hon skiter i det.

   Det är ju en form av ekobrott (som är bland de hårdaste straffen i Sverige). Hon borde sitta i finkan egentligen kan man tycka.

   Håller med Beth, det är skevt. Lite väl högt belopp hon måste betala, lite överdrivet kan jag tycka för brottet känns knappt som ett brott, inget allvarligt brott i alla fall, ingen har ju blivit lidande av hennes misstag.

  Måste verkligen säga att av ALLA influensers, så är Katrin den som förtjänar detta mest! Hon har blivit KÄND för att vara vidrig. Mobbat tjocka öppet och garvat, klätt ungarna till horor och garvat, sagt hemska saker i debatter, i TV, i sin podd, hela hennes personlighet är fruktansvärd. Aldrig ett förlåt under alla dessa år, aldrig ett ”jag borde inte gjort det där”. Och detta har pågått länge.

  Det här är vad vi kallar mina vänner: den finaste karman vi har <3

  Ska du inte skrivit om det stora avslöjandet idag om Bellas ätstörningsklinik?

   På vilket sätt är det bellas klinik? Har jag missförstått något, hon har väl bara varit inskriven där, inte så att hon står med bakom kliniken på något vis?

    Om du tror att jag menade att hon äger kliniken så… men uppenbarligen är den väldigt förknippad med Isabella eftersom hon är ansiktet utåt för att ha blivit hjälpt av den.

   Stora avslöjandet var? Berätta mer 🙂

  Bra, där fick hon banne mig! Obehaglig människa.

  Kan inte uttala mig om det egentligen är rätt eller fel, för dåligt insatt. Men jag kan inte låta bli att småle och hoppas att det blir en fällande dom även efter överklagandet, detta enbart pga den hon är visat sig vara som person; otroligt elak och oskön på alla sätt och vis.

  Karma Katrin!

  Jag känner: Så välförtjänt och just till rätt person. 🥳🥳🥳🥳🥳🥳🥳🥳🥳🥳🥳🥳

  Haha lyssna på rättegången här: https://youtu.be/J9mSdb23tF0?si=sJz5uBCzxJ7mp0H6 Camilla nämns med namn och bloggen med 😛

   Orkar inte lyssna varken på advokaten eller Katrin. De är ett bra par, ingen av dem kan ju uttrycka sig…va hetre nu…korrekt.

   Svart bälte i svammel. Så mycket luft, så litet innehåll.

   ”En lag som ska drabba influensers” säger det mesta.

  Jag är vanligtvis inte skadeglad…utom i det här fallet

  Katrin har gjort sitt konto privat. Någon som följer som ser om hon lagt ut något?

   Inte lagt ut nåt

   ”Jag befinner mig i en ganska så känslosam period i mitt liv just nu. Jag ställs inför många prövningar min person – som jag känner mig – blir utmanad. Jag tar emot de utmaningar som är menade för mig med öppna armar. Jag behandlar dem varsamt och ser till att ta lärdom av det som erbjuds mig. Jag är så tacksam att det jag har att handskas med är sakliga hinder och inte sjukdomar och faror för de jag älskar. Ingen har sagt att livet är en raksträcka utan hinder eller skarpa kurvor och tur är väl det så trist det hade varit. Får man inte kämpa lite ibland blir de fina stunderna inte lika starka och euforiska. Jag är inte ledsen eller orolig jag är trygg i min personlighet och min självkänsla. Jag vet vad som är rätt och vad som är fel. Och jag är alltid redo att agera på det som ställs framför mig. Men tack vare er blir jag lite blödig och känslosam. Det är en mäktig känsla att känna sig så älskad av inte bara sina nära utan av ett hav av för mig främmande människor. Så igår sent på kvällen när jag var på min 7-eleven och hjälpte en äldre man att ladda ner parkeringsappen och ägaren såg på mig med intensiv blick och sa: Få människor är som du. ”Äsch han ska ju inte få en bot!” Han såg om möjligt ännu starkare på mig och upprepade: Få människor är som du. Jag tog hans ord rakt till mitt hjärta. Tårarna pressade sig fram på ett så skönt sätt. Jag fortsätter framåt. Och ser mig inte bakåt.”

  Helt sjukt. Hon riskerar en miljon och anlitar inte ett ombud som är expert på rättsområde.

   Advokaten var med på horfesten, och krökade loss rejält. Klart kändiskåt kille.

  Jag förstår inte varifrån det här hatet kommer ifrån. Katrin må vara kontroversiell, men ingen kan ta ifrån henne att hon är mycket framgångsrik i det hon gör. Sista ordet är inte sagt ännu! Läste att advoketen har sagt till media att domen kommer att överklagas. Advokat Mark Safaryan har förmågan att vända de mest omöjliga casen till sin klients fördel. Det är bara att titta på rättsfallet med Stoppa pressarna: https://www.svd.se/a/eJxzlM/gunilla-persson-vinner-delseger-mot-daniel-nyhlen-i-ratten

  Med Mark i båten går det att le mitt i stormen! Jag hade honom själv i ett mål, där allting var emot oss. Vi förlorade i tingsrätten, men vann sedan i hovrätten. Och i målet med Stoppa pressarna har domstolen fastslagit att den ansvariga utgivaren inte omfattas av ansvarsfrihet enligt grundlagen. Det är inte många advokater som åstadkommit det under sin karriär!

   Ha, ha, ha! Du är då för rolig. Så du menar att ett resultat på 134 000 kronor med en omsättning på 24 miljoner är att betrakta som att vara framgångsrik?

   Och din kompis advokaten: ”Patrick Ekwall och hans advokat har därefter i flera intervjuer erkänt att deras polisanmälan enbart gjordes för publicitet – något som av experter anses vara ett rättsvidrigt beteende. ” Fin kille.

   Låt mig gissa en gång: ni är kusiner.

   Jag kan nästan svära på att det är Mark själv som skrivit detta inlägg…

  Jag har en fråga om reklammärkning. Vissa bloggar skriver ’i samarbete med’ och namnger företaget. Andra skriver bara ’innehåller annonslänkar’ vilket känns mer som smygreklam. Vad säger egentligen reglerna?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.