”Rackar-Alex” svar på Frändfors kritik

När Alexander ”Rackar-Alex” Hermansson utannonserade att han sagt upp sig från SVT för att i egenskap av mobbare – föreläsa om mobbning på skolor runt om i Sverige så var det en person som kritiserade detta lite extra – nämligen allas vår Julia Frändfors. 
Läs inlägget om det HÄR!

Aftonbladet publicerade nyligen en längre intervju med Alexander där han ombads bemöta Julias kritik, där hon menade att anledningen till att Alex sa upp sig för att föreläsa enbart var för att förekomma en utlasaning från SVT. Hon menade även att det här skulle vara bra för Alexanders image.
På det svarade Alex så här:

Haha! Va? Det har jag helt missat. Wow… Det är till hundra procent falskt. Vad har hon fått det ifrån? Jag var fast anställd på SVT och kunde inte bli utlasad på något sätt. Det är alltid tråkigt när folk ska hålla på att hitta på egna sanningar för att sabba för andra, eller vad hennes anledning nu var. Jag skulle hellre se att hon kontaktade mig innan hon publicerade egna sanningar.

Tror ni Julia kommer svara på det här eller har hon gått vidare för längesedan? 

52 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Hon bemötte ju det på story för några dagar sen?

  Hennes inlägg är ändå ett tecken på att det behövs lite mer föreläsningar om mobbning, kan jag tycka.

   Just Julia Frändfors borde kanske se lite inåt och fråga sig varför detta stör henne så mycket? Kan det möjligtvis vara så att hon mobbar lite själv och har gjort sen skolåldern?

  Julia har ju 130% rätt i detta och vad mer ska hon bemöta? Det är löjeväckande att han nu ska mjölka att han har ” mobbat ” människor tidigare.
  Han såg sin chans och tog den helt enkelt

  Vet inget om detta men ”fast anställd och kunde inte bli utlasad på något sätt” är ju direkt felaktigt och motsägelsefullt iallafall. ☺️ Men oavsett är det väl en fin anledning att säga upp sig för tycker jag.

   Nu får du nog berätta hur du tänker?

   Du verkar inte veta någonting överhuvdtaget…

   Är man fast anställd kan man inte bli utlasad, däremot uppsagt av andra orsaker som arbetsbrist.

    Vad innebär utlasad då?

     Har du inte google på din dator? Enligt lagen om anställningsskydd ska arbetsgivare erbjuda en tillsvidareanställning till anställda som har jobbat en viss tid inom företaget närmare bestämt två år av fem. Företag som inte vill ha så många fast anställda typ i princip alla medieföretag till exempel säger därför upp vikarier när de har jobbet ett år och elva månader, man blir alltså utlasad.

      Okej så det är en särskild definition för missbruk av visstidsanställningar? Jag trodde det omfattade hela LAS, vilket nog ts också antog. För övrigt var det din åsikt jag var nyfiken på, kunde tyvärr inte googla mig till den (från min mobil).

       Jag hade samma uppfattning som du, dvs att ”utlasad” var talspråk för att bla bli uppsagd pga arbetsbrist enligt principen sist in, först ut. Jag trodde att även det kallades för att bli ”utlasad”, eftersom det ju är i LAS som detta beskrivs. Det gäller ju även tillsvidareanställda.

       Ett missförstånd, bara. ☺️

     Att man inte får erbjudande att förlänga det nuvarande kontraktet och därmed inte får stanna kvar på arbetsplatsen efter att “LAS-dagarna” är slut.

     LAS är lagen om anställningsskydd. När man har arbetat en viss tid måste ar etsplatsen erbjuda fast anställning. För att undvika detta kan man bli utlasad, dvs att man måste sluta pga att arbetsplatsen inte vill/kan erbjuda fast anställning.

   Visst kan man bli ”utlasad” även om man är tillsvidareanställd (fast anställd finns inte). Om arbetsgivaren kan visa på arbetsbrist, alltså att det finns för många anställda i förhållande till det arbete som skall utföras, kan man bli uppsagd med hänvisning till LAS (Lagen om anställningsskydd). LAS innebar tidigare (enkelt uttryckt) ”Sist in – först ut”, men det är numera inte fullt så enkelt. Sålunda kan man bli uppsagd om det arbete man utför inte längre behövs eller om arbetsgivaren skär ner på verksamheten av ekonomiska skäl.

    Ja precis, det var vad jag syftade på med min kommentar. ☺️

    Det är inte det man menar när man säger utlasad, se kommentarerna ovan.

  Gillar inte att hon gör sig lustig över mobbningsoffer. Det kan vara ett trauma än idag för hans offer och kan ha påverkat de svårt i livet. Bra gjort av Alex att erkänna att han var en mobbare och tar nu sitt ansvar och viger sitt liv åt detta. Jag tänker på min mobbare varje dag, trots att det var 25 år sen, jag vill typ döda honom, jag har skrivit ett brev till honom, som jag funderar varje dag på om jag ska skicka eller inte. Jag följer varje steg han tar (han har öppna sociala medier och visar väldigt öppet av sitt liv, så jag kan läsa allting om honom idag och följa varje steg han har, utan att han vet om det, jag följer inte honom, jag bara läser). Jag vet så mycket om honom nu tack vare hans sociala medier, om hans äktenskap osv också som han visar öppet. En dag så ska jag skicka brevet till den jäveln! Den sjukaste av allt är att hans fru ser ut som en kopia av mig (och det var bland annat mitt utseende som han mobbade mig svårt för, och nu har han en fru som ser ut nästan exakt som mig, vi ser ut som om vi hade kunnat varit tvillingar, så sjukt, så märkligt)

   Snälla för allas skull, sök hjälp.

    Lina är ett troll som inte verkar ha mycket annat för sig än att trolla loss under varenda inlägg här inne.

    18:25 sök själv hjälp du verkar oempatisk.

   Var inte så säker på att han inte vet. Många sociala medier låter en se (eller på andra sätt förstå) vilka som är in på ens konto.

    Bara om man kollar stories möjligtvis, men inte annat. LinkedIn kanske, men varken Facebook eller Instagram tillåter detta.

     Det är supertydligt vilka som kollat på ens facebook. De dyker upp i vänförslag.

      Knappast 😂😂😂😂

       Jo det gör de…

   Tänker rent spontant att du ska lägga all den här tiden på en psykolog så att du får bearbeta traumat istället. Förstår att du mår dåligt men det du beskriver nu låter som en ohälsosam besatthet som absolut inte kommer att gynna dig.

   Out of all things that never happened, this never happened the most.

   Men skicka brevet. Har han mobbat dej så låt han bli påmind och är han en bättre person vill han träffa dej och prata om det o be om ursäkt. Kram.

   Vad gjorde din mobbare Lina?

   Jag tänker att ingen behöver höra en mobbare snacka endast de som blivit mobbade och utsatta bör komma till tals och kunna lyfta hur skadligt mobbing kan vara och hur det går människor att må.

    Fast han vill ju påverka andra att inte bli som honom. Han blev dessutom retad själv och det var därför han började reta andra, för att inte bli ett offer själv. Det är så barn ofta funkar.

  Ungefär som att Joakim Lundell nu säger att han ”vill skala ner på lyxlivet och märkeskläder” just när de måste betala en massa pengar för skattesmäll och annat… 😉 så passande, lägligt liksom. Går alltid att förklara bort allt, det mesta i alla fall. Ingen säger väl upp sig från ett välbetalt jobb på SVT så jag tror nog att det ligger en del sanning i det Julia skriver.

   Det sjukaste i hans fall är väl att hans beteende ledde till någon slags kärlekshistoria. Träffades inte han och Jonna under den polisutredning som hon dragit igång mot honom?

  Några dagar gammalt detta, hon svarade i en instastory.

   Eller svarade och svarade, hon kommenterade. Mest skrattade åt att det blivit en artikel ens, vilket jag kan förstå henne om haha.

    Fast det har ju inte blivit en artikel om specifikt det, det var bara en av alla frågor som kom upp under en längre intervju med honom.

  Vad jobbar oliver ingrossos tjej med?

   Soon to be influencer

    Hon var/är modell vad jag vet, men ja, soon to be influencer nu haha

  Stavningskontroll innan du trycker på publicering?

  OT
  jag har aldrig följt Jeanette svedberg. blev så paff trodde hon Var en ung tjej som va influenser. verkar va positiv och peppig😍

   Hahaha 🙂

    Tappar du följare Jeanette 😂🤪

  Fattar ingenting. I början låter hon ju jättesarkstisk, som att det är så överdrivet att man gör en grej över hans blickar och suckar (som att hon försvarar honom). Och sen är hon icke-sarkastiskt kritisk, och har uppenbarligen varit det även tidigare. Inte helt insatt men nån som vill förklara?

   Ah nu fattar jag 🙂 Hon kritiserar att han sagt att han varit mobbare och försöker skapa en usp kring sina föreläsningar.

  Låter sjukt att hon tror sig veta mer om hans historia än han själv. Översitteri på högsta nivå.

  Oavsett om Alex mobbat eller inte så är han en stor profil i målgruppen han vänder sig till. Tycker det är jättebra att han använder sin plattform så här. Mobbing är skit.

  Julia är den roligaste vi har. Rå, ärlig och spot on på det mesta. Nog kan hon gå till överdrift ibland men man får ta henne med en nypa salt.

   Vi pratar om kvinnan med det uppblåsta egot som förra året gjorde bort sig på prisutdelningen av guldörat när hon inte vann något med orden att det var riggat eftersom det bara var SR poddar som vann. Kan ju vara så att det beror på att hon är så kass.

   Jag förstår inte vad ni ser i henne. Vill du förklara?
   Av det lilla jag sett så verkar hon lite elak och väldigt motsägelsefull, typ händer något henne är det katastrof men händer samma sak någon annan är de gnälliga och bortskämda. Men jag kanske har fått fel bild?

  Om han får betalat för att föreläsa i rollen som fd mobbare känns det ganska ofräscht!

  Är det bara jag som inte har en jäkla aning om vilka dom är? 😂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.