Hållbara influencers

Under inlägget om Sveriges klimat- och miljöminister Romina Pourmokhtari och hur hon kritiserar influencers livsstilar, och då Bianca Ingrosso i synnerhet så dök den här tråden upp i kommentarsfältet där man delar tips på hållbara influencers.
Namnen som ramlade in kommer här nedan med länkar till dem.

Portionenundertian med Hanna Olvenmark

Maria Soxbo

Emma Sundh

Johanna Leymann

Medveten i stan med Annika Sundin

Ett enklare liv med Linda

Hållbara Sara – Sara Olsson –  som hade det här att säga om ministerns kritik mot Bianca Ingrosso och hennes livsstil.

32 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Överraskad att inte Margareta Grääs finns med på den här listan, med tanke på hur favoriserad och särbehandlad hon blir här.
  Ni vill ju hävda att hon hjälper tusentals personer att inte handla dåliga produkter. Konsumentupplysning som var så hållbart?

   Jag tycker att det är annorlunda när det kommer till henne än när gäller ”vanliga” influencers. Hon har ju gjort det till sitt jobb att recensera olika produkter, vilket inte dom andra har. Tror nog många av oss har jobb där det behövs köpas in saker. Tänker du tillexempel samma om när det är reportage i tidningar och de jämför/recenserar olika produkter?

    Hon har precis det jobbet hon bestämmer för att ha. Vill hon göra TikTok danser så kan hon göra det. Vill hon vara mer som dessa influencers som det tipsas om här, då har hon all frihet att göra det.

    Istället har hon valt att hoarda mängder med smink, för att sedan slänga det i soptunnan när dopaminkicken lagt sig.

     Så enkelt är det nog inte. Men jag fattar inte att hon har så många följare? Förklara tack.

    Blir det verkligen bättre för att hon påstår sig recensera de oerhörda mängderna hon köper och marknadsför?

    Hon kan omöjligt hinna med att testa allt smink och all hudvård hon får och köper hem så hennes recensioner är ju bs. Öppna julkalendrar på youtube är inte ett jobb som behövs, innehållet finns specificerat hos alla som säljer dem. Följer henne inte men gjorde det för några år sen och då skickade hon efter kalendrar som inte ens gick att köpa på svenska sajter med märken hon inte ens kunde uttala namnen på för att få ihop så många som möjligt. Nu ser jag att hon ska sända live där hon öppnar massa andra kalendrar, ”vi pratar blommor, strumpor, proteindrycker, te och mycket mer!” står det på hennes kanal.
    När jag följde henne tog några upp hennes klimatvidriga beteende i kommentarsfältet varpå hon gick i taket, bölade om hat och drev som influencers alltid gör när de får kritik. Hon raderade alla negativa kommentarer och sa att hennes kommentarsfält är inte en plats för kommentarer om klimat och hållbarhet. Och här är ett stort problem jag har med influencerbranschen, de vill bli tagna på allvar, kallar sig för makthavare, har aktiebolag och i flera fall anställda (Grääs ska tydligen anställa en person) och lever gott på sina inkomster men vid minsta lilla kritik blockar de folk, kallar det för hat och drev och hävdar att de bara är privatpersoner. Men det är ju inte sant, de är vd för ett bolag och självklart hundra procent ansvariga för vad det bolaget gör och publicerar och ska givetvis stå till svars för sin verksamhet som alla andra bolag får göra.

     Bra där Lisa.

     Exakt så. Så fort man kommer med kritik mot vissa…eller väldigt många av dessa influencers så är det att man sprider hat… 🙄 Det går bra att låtsas vara bästis med sin följare, så länge det innebär att följaren stryker medhårs och genererar pengar osv. ”Var ärliga, säg vad ni tycker” och så säger någon vad de tycker, på ett trevligt och civiliserat sätt och … plötsligt är man ingen bästis längre 🤷‍♀️

    Jag brukar inte kolla hennes svideon, kan någon svara: hur ofta avråder hon från att köpa? Hur ofta har hon med produkter där hon meddelar att nej, den här är inte bra/prisvärd, köp ej?

   Ta det lugnt nu

  Skriv om att galningen Dahmer har kommit ut som fullfjädrad antisemit och sprider konspirationsteorier om ”zionister”.

   Så förbannat trött på henne och allt annat vänsterfolk som vurmar för Palestina och visar sitt fula antisemitiska tryne. De är de + muslimer som står för den antisemitiska våg som fått nytt fäste. Fyfan

    Men det är inte antisemitism att kritisera Israels agerande. 11000 människor har dött under de senaste veckorna. Sedan kan du läsa på lite kring hur palestinier har behandlats i Israel de senaste 70 åren och så kan du sluta skrika antisemitism sedan. Samt kan de sittande nazisterna i landets ledning sluta skylla all världens problem på muslimer och anklaga andra för antisemitism.

    Har vi lyssnat lite på Ebba kanske?

    Det är inte antisemitism att kritisera det Israel gör. Trött på högerfolk som försöker släta över sitt hat mot muslimer genom att göra den kopplingen och även anklaga folk för att försvara Hamas.

   Suck. Man är inte antisemit för att man tycker illa om Israels pågående folkmord på palestinier. Finns många judar runtom i världen som inte är zionister. Att det ska vara så svårt att fatta.

    Hon ska ge fan i att jämföra med förintelsen. Det är verkligen att hälla bensin på elden och gör ingenting bättre i denna extremt infekterade debatt.

   Teodde du menade Jeffrey Dahmer först

  Många startar som genuina influenser men sen kommer degen rullandes och själen säljs.

  Vilket håll är de bara åt?

  Varför fick inte någon av dom göra en bok med naturskyddsföreningen istället för en ”miljöhjälte” som ska envisas med att renovera heeeeela tiden :/ tråkigt

   För att ingen annan hade ett betalt samarbete med dem.

  Är portionerundertian verkligen portioner under tian nuförtiden?

   Nej, men billigare mat.

   Plus fattar att hon kan äta mycket mellis, jag blir INTE mätt på hennes mat.

   Däremot älskar jag hennes recept, tips och konto. Heja Portionenundertian ❤️

    Är det för små portioner eller? Tycker det verkar vara ordentliga och genomtänkta recept annars, mycket grytor med, det brukar jag annars bli väldigt mätt på.

     Jag tycker inte det har varit små portioner i de rätter jag provat. Ofta är det väldigt mycket mat.

   Portionen under femton

   Jo men rätt så ofta. Självklart inte alla recept med tanke på senaste årens prishöjningar men mycket! Mycket bra matlådemat.

  Vilka är de två tjejerna som dejtar varandra som man pratar om i podden Bloggbevakning?

  Intressant att alla är kvinnor

  Tycker att det är problematiskt att vissa influencers plötsligt blir sååå miljömedvetna när de tjänat massa pengar på att uppmuntra till konsumtion. Nu ska det enbart köpas kvalitet för MILJÖN. Det ska också resas mindre… Men det är ett privilegium att ens kunna välja att resa mindre, många kan inte ens resa om de så vill. o kanske har man redan hunnit se en hel del av världen när man rest 4 gånger om året. Jag får en sån elitism-känsla av vissa som t.ex trendenser, från att prata trender (som ändras) till att som nu, lotta ut stolar värda 5000 st.

  Camilla kan du inte skriva om/intervjua Anahita Yazdi (whinar.se) som tidigare var skönhetsinfluencer men la av när hon insåg att det inte gick ihop med miljö och hållbarhet i stort. Hon bloggar inte längre men har ett instagramkonto.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.